Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geldwegsluis IJmuiden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 4 juli 2018 18:30
    Vroeger kon je met je ogen dicht flinke winsten maken door corruptie, steekpenningen, prijsafspraken en een falende overheid op het gebied van contract- en risicobeheersing. Tegenwoordig heeft de overheid dit goed op orde en is er weinig ruimte voor fouten. Een flinke misstap en het bouwbedrijf gaat ten onder. Leve de marktwerking!
  2. Belegde boterham 5 juli 2018 10:17
    " Is het toeval dat het niks meer met de bouwers is sinds de aanbestedingregels vanaf 2006 tot en met 2012 zijn veranderd en de bedrijven en ambtenaren alles niet langer onder elkaar kunnen bedisselen in Yab Yum? "

    Yab Yum heeft niet voor niets zijn deuren gesloten in 2007/8... ;)
  3. L. Rozewater 5 juli 2018 13:00
    Helemaal eens met Valentino.
    Alleen ben ik bang dat de CEO van BAM wel drie keer nadenkt voor dat hij zijn visie deelt.
    Gisteren schreef ik nog het volgende en ik denk dat dat voor BAM pleit. In ieder geval niet voor de ambtenaren die elk risico uit de weg kunnen gaan en ALS ze ontslagen worden nog jaren op wachtgeld mogen.

    quote.

    In eerdere analyses las ik dat de eerstvolgende aanbieder (na BAM en VW) van deze sluis meer dan 100 mnl euro duurder was.
    Als het zulke goede ingenieurs zijn bij RijksWaterStaat, dan weten ze ook dat de partijen (bouwers en RWS ) een risico nemen met de speciale constructie waarvan men dacht dat het goedkoper was. De keus aan RWS moet dan ook geweest zijn: Geef ik meteen 100Mln meer uit (en ook niet geheel zonder risico) of kies ik BAM en VW.
    Dat laatste hebben ze gedaan. Het constructie voordeel valt tegen. Om verschillende redenen begrijp ik. De deurconstructie is kennelijk niet bestand tegen de druk die het spuiten geeft om het caisson te laten zakken En de zuid-koreaanse bouwer ging failliet.
    In een dergelijk geval vind ik dat RWS net zo goed in de zak moet tasten als de bouwers. Als straks, nou ja straks, alles klaar is staan zij (RWS) te zwaaien hoe goed ze het hebben gedaan. Meestal zie je bij zo'n happening niets van degene die de klus echt geklaard hebben. En nu dus de rekening betaald,
    Verder vind ik de koersval van 1,50 euro vanaf 5,00 toen er nog geen berichten waren over deze sluis zeer overdreven. De extra kosten voor de sluis van 130 mln op een totaal omzet BAM van ruim 6,5 miljard is dan 2% van de omzet.
    Rechtvaardigt dat een koersval van 30% ? Wel volgens Thijs van de ING die nog een gevoelige trap na gaf.
    Ik zou denken : niet laten opnaaien, RWS moet vandaag of morgen over de brug komen, want stom zijn ze niet en over een jaar lachen we er om.

    unquote
  4. Toddemij 1 augustus 2018 19:19
    Het is van alle tijden. Een van mijn voorvaderen, jacob monster, ging failliet op de koninginnesluis te Vreeswijk,het huidige Nieuwegein rond 1890. Rijkswaterstaat kwam met steeds meer absurde eisen en tot ovrrmaat van ramp, er waren nog geen fugro's, zakte ook nog een heel gedeelte weg door een slechte bodem. Dit speelde zich af rond 1890. Hij verdween berooid met de Noorderzon achterlatende een vrouw een paard en 6 kippen
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links