Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
gbakl
0
aandeel AF/KLM lijkt op een casino-spel

met de shorters als corrupte croupiers die ook nog
eens alle fooien binnenslepen.
voda
0
quote:

Erwin L schreef op 12 juni 2018 00:22:

[...]

Het is mij niet duidelijk wat de relevantie van bovenstaand bericht voor AF/KLM is.
Een foutje van mij. Sorry.
voda
0
IATA ziet verdere verbetering winstgevendheid luchtvaartsector in eerste kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) IATA ziet een aanhoudende verbetering in de winstgevendheid van de luchtvaartsector. Dit meldde de brancheorganisatie voor luchtvaartsector dinsdag.

Volgens de organisatie wordt de verbetering ondersteund door een herstel bij de Europese luchtvaartmaatschappijen.

Toch is er ook een minpunt: de stijgende brandstofprijzen drukken zwaar op de toekomstige resultaten van genoteerde luchtvaartmaatschappijen, waarmee de aandelenkoersen ook in mei een daling hebben laten zien, net als in de drie maanden die er aan vooraf gingen. De zogeheten global airline share price index is dit jaar al 8,5 procent kwijt. Daarmee is de index een duidelijke underperformer.

Op basis van voor seizoenseffecten aangepaste cijfers over passagiers en vracht treedt volgens IATA een aanhoudend afwijkend beeld naar buiten: de bezettingsgraad bij passagiers blijft nieuwe records neerzetten, terwijl vrachtcijfers in termen van belading zijn teruggevallen naar het punt van begin 2017.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lufthansa praat met Norwegian - media

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft interesse in een belang in prijsvechter Norwegian Air. Dit meldde Süddeutsche Zeitung maandag op basis van commentaar van CEO Carsten Spohr.

De bestuurder zei dat Lufthansa wil blijven groeien in het lage-kosten-segment, wat onder andere gerealiseerd zou kunnen worden door een deelneming in Norwegian. "Er is sprake van een nieuwe golf van consolidatie, wat betekent dat we ook contact hebben met Norwegian", zei Spohr tegen de krant. Of een volledige overname tot de mogelijkheden behoort is volgens Spohr "een kwestie van strategische toegevoegde waarde, van de prijs en van de mededinging".

De moedermaatschappij van British Airways, International Airlines Group, deed als twee keer een bod op Norwegian.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Flink meer passagiers op Nederlandse luchthavens

(ABM FN-Dow Jones) Schiphol heeft in het eerste kwartaal van 2018 ruim acht procent meer passagiers vervoerd. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In totaal ging het om 15,2 miljoen passagiers. Alle Nederlandse vliegvelden samen verwerkten bijna 16,8 miljoen passagiers, een toename van 8,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
IAG: geen vijandelijk bod op Norwegian Air

Gepubliceerd op 2 jul 2018 om 11:25 | Views: 505

Air France-KLM 17:03
6,91 -0,07 (-1,00%)

IAG Plc 17:03
656,80 -7,20 (-1,08%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, heeft geen plannen voor een vijandige overname van prijsvechter Norwegian Air. Volgens IAG-topman Willie Walsh zal het concern alleen een poging wagen als de prijs juist is.

Norwegian Air verwierp eerder nog twee overnamevoorstellen van de Brits-Spaanse luchtvaartgroep. IAG heeft al wel een belang in Norwegian Air en zou werken aan een nieuw bod.

Naast IAG aast ook Lufthansa op een deal met Norwegian Air. Een eventuele overname door de Duitsers zou samenhangen van de strategische meerwaarde, prijs en mededingingskwesties. Volgens de leiding van Lufthansa wordt binnen de luchtvaartbranche momenteel door alle partijen met elkaar gepraat in aanloop naar een nieuwe consolidatiegolf.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juni meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad een pas op de plaats maakte. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Ryanair vervoerde in juni 12,6 miljoen passagiers. Dat is 7 procent meer dan in juni een jaar geleden. De bezettingsgraad bleef onveranderd op 96 procent.

In juni dit jaar vielen er meer dan 1.100 vluchten uit als gevolg van stakingen en een tekort aan personeel. In juni 2017 ging het om slechts 41 vluchten, aldus de luchtvaartmaatschappij.

In de afgelopen 12 maanden steeg het aantal door Ryanair vervoerde passagiers met 7 procent tot krap 133 miljoen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Ierse Ryanair-piloten kiezen voor acties

Gepubliceerd op 3 jul 2018 om 16:50 | Views: 78

Air France-KLM 16:55
6,99 +0,08 (+1,19%)

DUBLIN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair krijgt in het drukke zomerseizoen mogelijk te maken met stakingen. De Ierse piloten van de prijsvechter stemden dinsdag met overgrote meerderheid in met acties, waarbij ze werkonderbrekingen niet uitsluiten. Ze zijn het onder meer niet eens met de manier waarop hun werkgever piloten over de andere Europese bases verdeelt.

Ierland is overigens niet het enige land waar personeel van Ryanair zich roert. In Duitsland stemmen de piloten binnenkort over mogelijke stakingen in een dispuut over betaling en arbeidsvoorwaarden.

Ryanair erkende vorig jaar voor het eerst in zijn 32-jarig bestaan vakbonden. Daarmee wist het luchtvaartbedrijf in december een geplande staking onder Ierse piloten af te wenden.
Erwin L
0
Ter info, uit het FD van vadaag:

Ministerie kan luchtvaartmaatschappijen niet naar Lelystad dwingen
De Europese Commissie staat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat niet toe om luchtvaartmaatschappijen te dwingen om vakantievluchten te verplaatsen van Schiphol naar Lelystad. Een dergelijke regel is in strijd met Europese regels. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief die dinsdagavond laat is verstuurd aan de Tweede Kamer.

Tegenvaller
Schiphol kan de komende jaren niet verder groeien vanwege afspraken met omwonenden. De uitbreiding van luchthaven Lelystad moet extra lucht geven. Het is de bedoeling dat de polderluchthaven in 2020 opengaat voor vakantieverkeer, twee jaar later na oorspronkelijk gepland.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) eind juni 2018 op het Binnenhof.
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) eind juni 2018 op het Binnenhof.Hollandse Hoogte
Het nee uit Brussel is een tegenvaller voor de minister. Het ministerie werkt al enige tijd aan een zogenoemde verkeersverdelingsregel om vakantievluchten te verplaatsen naar Lelystad, zodat op Schiphol meer ruimte vrijkomt voor economisch belangrijkere netwerkvluchten. Dat kan nu niet zoals het ministerie oorspronkelijk wilde.

Financiële compensatie
De minister wil nu afdwingen dat luchtvaartmaatschappijen die zich op Lelystad vestigen, afkomstig zijn van Schiphol. Het ministerie kijkt hiervoor ook naar het toestaan van zogenoemde secundaire slothandel, waarbij luchtvaartmaatschappijen hun landingsrechten op Schiphol kunnen verhandelen. Dit zou een financiële compensatie kunnen zijn voor maatschappijen die plek op Schiphol opgeven, zo schrijft de minister. Daarnaast moet Lelystad maatschappijen lokken met marktprikkels, zoals lage havengelden, snelle omkeertijden en goedkope parkeertarieven.

Tot ergernis van oppositiepartijen als GroenLinks zegt de minister juridisch niet te kunnen uitsluiten dat er vrachtvluchten komen vanaf Lelystad Airport. De uitbreiding van de luchthaven is zeer omstreden. Omwonenden in Gelderland en Overijssel maken zich zorgen over de overlast van de aanvliegroutes naar Lelystad
Erwin L
0
voda
0
Vraag naar luchtvrachtvervoer stijgt verder

Gepubliceerd op 4 jul 2018 om 17:13 | Views: 0

Air France-KLM 16:53
6,96 -0,05 (-0,74%)

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is in mei met 4,2 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte luchtvaartassociatie IATA bekend. De groei was daarmee iets zwakker dan in april, toen het vrachtvervoer door de lucht met een herziene 5,2 procent toenam.

Volgens IATA steeg de vraag in Europa met 2,3 procent, terwijl in Noord-Amerika een toename van bijna 6 procent werd gemeten. In het Midden-Oosten ging de vraag met 2,4 procent omhoog en in Azië met bijna 5 procent. In Latijns-Amerika was sprake van een groei van de vraag met 11,4 procent. Alleen in Afrika was er een afname en wel met 2 procent.

De capaciteit van vrachtvliegtuigen nam met 6,2 procent toe. Gemiddeld werd bijna 45 procent van de vrachtruimte daadwerkelijk gebruikt.
voda
0
Cabinepersoneel Ryanair overweegt ook acties

Gepubliceerd op 4 jul 2018 om 17:06 | Views: 13

Air France-KLM 17:04
6,96 -0,06 (-0,86%)

DUBLIN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cabinepersoneel van Ryanair overweegt mee te doen met acties van Ierse piloten van de prijsvechter, waaronder stakingen. Het zou gaan om cabinepersoneel in Spanje, Portugal, Italië en België.

Het cabinepersoneel is erg ontevreden over de arbeidsomstandigheden bij de Ierse luchtvaartmaatschappij. Er wordt al gepraat over stakingen van wel drie dagen. Naar verluidt komt donderdag een definitief besluit.

Dinsdag stemden de Ierse piloten van Ryanair met grote meerderheid in met acties in het drukke zomerseizoen. Er zal op 12 juli voor 24 uur worden gestaakt. Ook de Duitse piloten gaan binnenkort stemmen over mogelijke stakingen in een dispuut over betaling en arbeidsvoorwaarden.
Erwin L
0
Ter info: Norwegian vervoerde in juni 2018 14% meer passagiers dan in juni 2017:

Norwegian carried almost 3.5 million passengers in June, an increase of 14 percent compared to the same month previous year.

A total of3,497,286?passengers?chose to fly with Norwegian in June, 437,883?more than the same period last year. The total traffic growth (RPK) increased by 44 percent, and the capacity growth (ASK) increased by 43 percent. The load factor was 90.5 percent, up 0.8 percentage points. ?

“Our capacity growth is still high, but it is not increasing as rapidly as previous months, which is in line with our strategy. We have been through a long period of strong growth and going forward we will reap what we have sown for the benefit of our customers, staff and shareholders,” said CEO of Norwegian, Bjørn Kjos.

Norwegian operated 99.4?percent?of the scheduled flights in June, of which 70.9 percent departed on time.?The on-time performance is heavily influenced by air traffic control strikes in Europe.

Norwegian’s fleet renewal program continues with full force in 2018.?The company took delivery?of one Boeing 787-9 Dreamliner and one Boeing 737 MAX 8 in June.?In total, this year Norwegian will take delivery of 11 Boeing 787-9 Dreamliners, 12 Boeing 737 MAX 8 and the two Boeing 737?800 aircraft that have already been delivered. With an average age of only 3.7 years, Norwegian’s fleet is one of the world’s “greenest” and most modern.

Please find?more information in the attached?traffic report.

Norwegian in the UK and Ireland:

Norwegian carries 5.8 million UK passengers each year from London Gatwick, Edinburgh and Manchester Airports to 50 destinations worldwide
Norwegian is the third largest airline at London Gatwick, with 4.6 million yearly passengers, and with more than 1,000 UK-based pilots and cabin crew
In 2014, Norwegian introduced the UK’s first low-cost, long haul flights to the U.S. - the airline now flies to 11 U.S destinations, Buenos Aires and Singapore
In 2017, Norwegian also launched affordable transatlantic flights from Edinburgh, Belfast, Dublin, Cork and Shannon to the US East Coast, using the brand new Boeing 737 MAX aircraft
Norwegian is the only airline to offer free inflight WiFi on UK flights to more than 30 European destinations
The airline has one of the youngest aircraft fleets in the world with an average age of 3.7 years, including next-generation Boeing 787 Dreamliner, Boeing 737 MAX and Boeing 737-800s
Norwegian has been voted ‘Europe’s best low-cost carrier’ by passengers for five consecutive years at SkyTrax World Airline Awards from 2013-2017, along with being awarded the ‘World's best low-cost long-haul airline’ in 2015, 2016 and 2017
Norwegian Reward is the airline's free to join award-winning loyalty programme offering members CashPoints and Rewards that reduce the cost of Norwegian flights

media.uk.norwegian.com/pressreleases/...
Bertussie
0
5-7-2018 11:36:24
Groei passagiersvervoer zet door in mei - IATA

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in mei opnieuw gestegen. Dit meldde brancheorganisatie IATA donderdag.

"Opnieuw een solide maand", concludeerde CEO Alexandre de Juniac. Wel merkte de topman op dat de stijgende kosten voor de maatschappijen de stimulans van lagere ticketprijzen doen afnemen. IATA voorziet dat de brandstofprijs dit jaar met bijna 26 procent zal stijgen.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in mei met 6,1 procent ten opzichte een jaar eerder. Deze stijging was grofweg gelijk aan de stijging van 6,0 procent in april.

De ingezette capaciteit steeg met 5,9 procent en de bezettingsgraad nam met 0,1 procentpunt toe tot 80,1 procent.

In elke regio was sprake van groei, met uitzondering van Afrikaanse maatschappijen die het vervoer met 0,8 procent zagen dalen. In de regio Azië-Pacific was de groei het sterkst met 8,7 procent en in Europa bedroeg de groei 6,0 procent. In Noord-Amerika was de groei 5,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Erwin L
0
Ter info (vervoerscijfers lowcost in Europa, juni 2018):

[b][b]Wizz Air
De Hongaarse maatschappij Wizz Air vervoerde afgelopen maand 21,8 procent meer passagiers dan in juni 2017. Vorige maand stapten iets meer dan 3 miljoen mensen aan boord van een Wizz Air-toestel. Een jaar geleden lag dat aantal op een krappe 2,5 miljoen. De bezettingsgraad steeg met 1 procentpunt naar 93,3 procent en het aantal beschikbare stoelen steeg met 20,5 procent naar een dikke 3,2 miljoen.

Norwegian
Op de tweede plaats staat Norwegian. De Noorse maatschappij vervoerde net geen 3,5 miljoen mensen afgelopen juni. Een stijging van 14 procent, of 437.883 passagiers, ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg met 0,8 procentpunt naar 90,5 procent.

Ryanair
De Ierse prijsvechter Ryanair staat op de derde plaats met een groeipercentage van 7 procent. In totaal vervoerde de maatschappij 12,6 miljoen mensen afgelopen juni, terwijl dat aantal vorig jaar juni op 11,8 miljoen lag. De bezettingsgraad bleef in vergelijking hetzelfde met 96 procent.

EasyJet
Met een stijging van 2,3 procent qua vervoerde passagiers sluit easyJet het hek. Afgelopen maand vervoerde de Britse maatschappij 7,9 miljoen mensen tegenover 7,7 miljoen in dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg met een half procentpunt naar 95,4 procent.
[/b][/b]

www.upinthesky.nl/2018/07/05/grootste...

voda
0
EasyJet vervoerde meer passagiers in juni

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in juni van dit jaar meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Vergeleken met juni 2017 steeg het passagiersvervoer van de prijsvechter met 2,3 procent naar 7,9 miljoen passagiers. De capaciteit nam met 1,8 procent toe en de bezettingsgraad liep op maandbasis met 0,5 procentpunt op naar 95,4 procent.

Het passagiersvervoer steeg in de twaalf maanden tot en met juni met 6,6 procent en bleef daarmee boven de 83 miljoen passagiers, stelde EasyJet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Cabinepersoneel Ryanair staakt in vier landen

Gepubliceerd op 5 jul 2018 om 13:29 | Views: 640

Air France-KLM 16:11
6,97 +0,02 (+0,29%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Cabinepersoneel van Ryanair in België, Italië, Portugal en Spanje legt op 25 juli voor 24 uur het werk neer. Mogelijk sluit personeel in Duitsland en eventueel Griekenland zich nog bij de acties in het drukke zomerseizoen aan, zo meldt de Ierse vakbond IALPA. In Nederland zijn acties nog niet aan de orde omdat er nog overleg plaatsvindt, zegt bestuurder van FNV Luchtvaart Asmae Hajjari.

Het cabinepersoneel in heel Europa is erg ontevreden over de arbeidsomstandigheden bij de Ierse luchtvaartmaatschappij en eist dat de nationale wetgeving gaat gelden in plaats van de Ierse. ,,Nu wonen en werken ze in een land en betalen ze daar belasting en toeslagen, maar krijgen ze niet de voorzieningen die daar volgens het nationale recht bij horen", zegt Hajjari.

De reactie van Ryanair op de eisen van de vakbonden komt volgens de Ierse bond niet in de buurt van wat nodig is om acties te voorkomen. De bond is bereid te praten op neutraal terrein, maar zegt geen trek te hebben in een halfbakken voorstel op het laatste moment zoals de vorige keer.

Eerder kondigden piloten uit Ierland van de prijsvechter al acties aan. Die staking vindt volgende week dinsdag al plaats.
Erwin L
0
Ter info, bij deze de vervoerscijfers van SAS over juni 2018:


• Scheduled number of passengers increased by 2.6% to a record high of 2.7 million in June.
• Compared to last year:
– Scheduled traffic (RPK) and capacity (ASK) increased by 2.8% and 1.5%, respectively.
– Passenger load factor increased by 1 p.p. to 81.8%.
– Nominal yield and PASK increased by 5% and 6%, respectively.
– Currency adjusted yield and PASK increased by 2% and 3%, respectively.

www.sasgroup.net/en/sas-traffic-figur...
voda
0
Ryanair heeft last van opstandig personeel

Gepubliceerd op 23 jul 2018 om 08:15 | Views: 936

Air France-KLM 14:53
7,14 -0,11 (-1,54%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair krijgt steeds meer last van de onenigheid met zijn personeel over arbeidsvoorwaarden. In de afgelopen periode daalde de winst van de budgetluchtvaartmaatschappij met een vijfde. Voor het huidige kwartaal waarschuwde het Ierse bedrijf dat mensen aarzelen om vliegtickets te boeken door onder meer stakingen bij Ryanair zelf en bij verschillende Europese luchtverkeersleidingen.

De afgelopen maanden had Ryanair al te maken met acties van het personeel en stijgende loonkosten. Tegelijkertijd gingen brandstofkosten omhoog en daalden de prijzen van tickets. Ook in de komende periode zullen die prijzen niet stijgen.

Het aantal reizigers groeide de afgelopen periode wel en ook de omzet ging omhoog, tot 2,1 miljard euro. Reizigers betaalden bovendien meer aan extra diensten zoals eerder mogen boarden.

Nettowinst

De nettowinst van Ryanair kwam in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 319 miljoen euro. De Ieren hielden vast aan hun verwachting dat de winst voor heel dit jaar uitkomt op 1,25 miljard tot 1,35 miljard euro. Dat zou de eerste daling van de nettowinst zijn sinds 2014.

Deze week staakt cabinepersoneel van Ryanair in Spanje, Portugal, Italië en België, wat leidde tot het schrappen van ongeveer driehonderd vluchten. Duits personeel stemt later deze maand over acties en ook Nederlands Ryanair-personeel denkt na over acties. Ryanair erkent sinds eind vorig jaar vakbonden. Volgens het bedrijf bedragen de kosten van die stap dit boekjaar ongeveer 100 miljoen euro.

Voor de overname van het Oostenrijkse LaudaMotion kreeg Ryanair onlangs toestemming van de Europese Unie. De komende twee jaar moet de Ierse prijsvechter 100 miljoen euro in dat bedrijf steken. Bovendien verwacht Ryanair dat LaudaMotion dit jaar 150 miljoen euro verlies draait. In het derde jaar onder de vleugels van de Ieren zou LaudaMotion niet meer verlieslatend moeten zijn.
voda
0
Duitse piloten Ryanair stemmen voor stakingen

Gepubliceerd op 30 jul 2018 om 14:40 | Views: 493

Air France-KLM 16:08
7,54 +0,09 (+1,18%)

BERLIJN (AFN/DPA) - Ryanair kampt de komende tijd naar verwachting met meer opstandig personeel dat vluchtschema's in de war kan schoppen. De in Duitsland werkzame piloten van de prijsvechter stemden in meerderheid vóór acties om hun roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten, zo meldde vakbond VC.

De piloten geven Ryanair nog tot 7 augustus de tijd om met verbetervoorstellen te komen zodat onderhandelingen kunnen worden hervat. Gebeurt dit niet dan zijn acties onafwendbaar. Waar en wanneer dan exact wordt gestaakt, werd niet gemeld.

In verschillende landen kampt Ryanair al met werkonderbrekingen, zoals in Ierland, Spanje, Portugal, Italië en België. In Nederland wordt vooralsnog niet gestaakt, maar de acties kunnen wel vluchten van en naar bestemmingen in Nederland raken. De bonden in Nederland zijn ook ontevreden over de arbeidsvoorwaarden, maar waren vorige week nog in gesprek met Ryanair.
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:24
Koers 9,726
Verschil -0,154 (-1,56%)
Hoog 9,740
Laag 9,540
Volume 271.819
Volume gemiddeld 1.801.173
Volume gisteren 2.158.542

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront