Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

3D printing

6.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ... 307 308 309 310 311 » | Laatste
nobahamas
0
Doel je op Sigma Labs?
Ja nog steeds een klein plukje in porto voor "the long run".
Laat je niet bedotten door idiote koersreacties op laag volume.
Er is geen nieuws.
haas
0
Ik zit in DDD vanaf de "bodum"
========================================
DORDRECHT - Een zeilboot, een windtunnelmodel voor de auto-industrie of een bankframe. Het Dordtse bedrijf 10XL print plastic producten met een lengte tot 6 meter. „Onze bedrijfsnaam verwijst naar 20 meter”, vertelt oprichtster Linda van Hal. „En dat is in de nabije toekomst zeker haalbaar.”
www.telegraaf.nl/financieel/2315964/3...
MadMushroom
0
quote:

nobahamas schreef op 17 juli 2018 22:48:

Doel je op Sigma Labs?
Ja nog steeds een klein plukje in porto voor "the long run".
Laat je niet bedotten door idiote koersreacties op laag volume.
Er is geen nieuws.
Ja, ik doel op Sigma. Quote was blijkbaar verdwenen :).
Ik hou ze voorlopig ook vast maar t gaat nu wel stevig omlaag.
Even afwachten...
MadMushroom
0
Bron: deTijd:

BASF investeert 25 miljoen dollar in Vlaams Materialise

De 3D-printingspecialist Materialise gaat samen met BASF een revolutionaire generatie plastics ontwikkelen. De Duitse chemiereus koopt zich ook voor 25 miljoen dollar (3%) in. De Leuvenaars halen op Nasdaq nog eens tot 50 miljoen dollar vers kapitaal op. ‘Alleen zo kan de 3D-markt groeien.’

‘Dit is een mijlpaal in het bestaan van Materialise MTLS0,00% .’ Met die woorden beschrijft Peter Leys, de bestuursvoorzitter van Materialise, de deal die hij en CEO-oprichter Fried Vancraen gisteren hebben beklonken met het Duitse chemieconcern BASF. Beide bedrijven hebben een ‘strategische alliantie’ gesmeed.

Lees meer
Als om de sérieux daarvan te onderstrepen koopt BASF ook voor 25 miljoen dollar nieuwe aandelen in Materialise. En het grote publiek mag meesnoepen: op de New Yorkse Nasdaq-beurs, waar Materialise in 2014 al eens 100 miljoen dollar ophaalde, worden voor nog eens 25 tot 50 miljoen dollar nieuwe aandelen te koop gesteld. Materialise kan zo tot 75 miljoen dollar vers geld ophalen.

De deal is voor meer dan alleen dat bedrag - tot 75 miljoen dollar op een totale beurskapitalisatie van 580 miljoen dollar - een mijlpaal, zegt Fried Vancraen. De samenwerking met een chemiereus is minstens even belangrijk. ‘Op onze jaarlijkse Materialise-summit zijn we aan de praat geraakt met iemand van BASF en bleek dat onze filosofieën perfect op elkaar aansluiten. BASF wil meer materialen ontwikkelen die 3D-printbaar zijn. Wij willen meer toepassingen in meer sectoren dan die waar we vandaag in zitten. Zij hebben de materialen, wij de software.’

Nieuwe plastics
‘Tot nu hebben we ons toegelegd op materialen die relatief makkelijk te printen zijn, zoals titanium en aluminium bij de metalen en PA12, een soort nylon, bij de plastics. Hoe moeilijker het materiaal, hoe geavanceerder de software moet zijn. Maar hoe meer materialen, hoe meer toepassingen er zijn en hoe groter de markt wordt.’

In nog zoveel sectoren zouden we meer kunnen betekenen, als we de juiste plastics kunnen printen.
Fried Vancraen
ceo en stichter materialise
Op korte termijn gaat BASF Materialise helpen bij de lancering van die nieuwe plastics die 3D-geprint kunnen worden. Andersom kan BASF gebruikmaken van het machinepark van Materialise om te experimenteren. Maar op langere termijn moet de impact veel groter worden, stelt Vancraen.

‘We willen in steeds meer sectoren doordringen. Vandaag zitten we goed in de medische wereld, de automotive en het design van wearables (brilmonturen, schoenen, juwelen, red.). Maar er zijn nog zoveel andere sectoren waar we meer zouden kunnen betekenen, als we maar de juiste plastics kunnen printen. In een vliegtuig zitten zoveel verschillende kunststoffen die door hun relatief kleine oplage uit een 3D-printer zouden kunnen komen: onderdelen van een interieur, maar ook technische componenten, bijvoorbeeld voor de cockpit of het airco-systeem. Hoewel die plastics niet altijd bedrijfskritisch zijn, moeten ze toch voldoen aan de hoge normen van de luchtvaart.’

Sportschoen
Een ander voorbeeld ziet Vancraen in de brillenwereld, waar Materialise nu al in beperkte mate high-endbrillen op maat print voor designmerken als het Belgische Hoet en het Deense Orgreen. ‘Maar willen we een betere toegang tot de brillenmarkt dan hebben we andere plastics nodig, die meerdere en betere afwerkingsniveaus mogelijk maken.’ Later dit jaar stelt Materialise al enkele nieuwe materialen voor.

De deal met BASF past in de strategie die Materialise al sinds zijn ontstaan volgt. Bij elk nieuw printbaar materiaal stelt het eerst de software op punt, die vervolgens onder licentie verkocht kan worden aan hardwarespelers als Eos of HP. In een volgende fase gaat het zijn technologie ook verkopen aan bedrijven in andere sectoren, vaak in een alliantie. Met Adidas werkte het samen aan een geprinte sportschoen en onlangs sloot het een contract met Johnson & Johnson. De Amerikaanse farmareus gebruikt de software voor het 3D-printen van medische instrumenten voor schouderoperaties.

In de laatste fase print Materialise ook zelf kleine series voor de industrie. ‘Daarbij geloven we sterk in een open ecosysteem, waarop elk bedrijf kan aanpikken. Onze software moet op alle 3D-printers kunnen draaien, zo veel mogelijk materialen aankunnen met zo veel mogelijk technische ontwerpsystemen, zoals CAD/CAM.’

Luxesituatie
Dat open model staat in schril contrast met het gesloten systeem dat hardwareproducenten als 3D Systems of Stratasys aanhangen. Die willen met hun machines ook meteen aangepaste software en toepassingen verkopen, een beetje zoals Apple met zijn Mac en iPhone een gesloten systeem van software en apps aanbiedt. ‘Doordat we mee aan de basis van 3D-printtechnologie liggen, zitten we in de luxesituatie dat de grote hardwarespelers niet om ons heen kunnen.

Grote bedrijven in de automotive (zowat alle autoproducenten, red.) en de luchtvaart (Airbus en Boeing, red.) hebben zoveel verschillende 3D-geprinte onderdelen dat ze daarvoor nooit afhankelijk willen zijn van één type software of enkele materialen. We willen absoluut dat de markt open blijft. Alleen zo kan ze groter worden.’

De prijs die BASF betaalt, is vastgelegd op 12,80 dollar per aandeel, een paar cent meer dan de slotkoers van enkele dagen geleden. Leys voegt er nog aan dat BASF geen korting krijgt tegenover de publieke aandeelhouders. Het publieke aanbod van nieuwe aandelen loopt van vandaag tot maandagavond, na de sluiting van Nasdaq. Het kapitaal zal, aldus Leys, gebruikt worden om ‘onze cashpositie te versterken, voor algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief overnames’.

Tom Michielsen, Redacteur Ondernemen
nobahamas
1
quote:

MadMushroom schreef op 19 juli 2018 14:51:

Bron: deTijd:

BASF investeert 25 miljoen dollar in Vlaams Materialise

Nieuwe plastics
‘Tot nu hebben we ons toegelegd op materialen die relatief makkelijk te printen zijn, zoals titanium en aluminium bij de metalen en PA12, een soort nylon, bij de plastics. Hoe moeilijker het materiaal, hoe geavanceerder de software moet zijn. Maar hoe meer materialen, hoe meer toepassingen er zijn en hoe groter de markt wordt.’

klinkt als een versteviging in de relatie met Sigma labs
MadMushroom
0
jonas
0

Noba even er tussendoor FuelCell Energy Inc. Tip van Engels op draadje bij Nieuwsberichten n.a.v. interview Van Loon van Shell. Niet 3D, maar lijkt me iets dat je interesseert en er meer verstand van hebt. Kijk daar eens en reageer aldaar, want hier is het niet passend. Dank. Jonas
nobahamas
0
FuelCell energy, Ballard Power, Plug Power, en Hydrogenics zijn dé bedrijven die zich bezighouden met brandstofcellen voor waterstof.
Fuelcell is meer gericht op niet mobiele installaties, zoals noodstroomvoorzieningen van grote panden en/of bedrijven.
Hydrogenics gespecialiseerd in grote installaties (niet mobiel)
Plug power meer de installaties voor mobiliteit (zoals heftrucks)
Ballard power levert de stacks voor voor brandstofcellen bijvoorbeeld aan Plug Power, werkt voor grote auto-producenten, heeft veel know-how en beschikt over veel patenten.

Wat wil je weten?
jonas
0

Engels beweert erg stellig dat het zo een beetje de oplossing is van het CO-2 probleem en zonne-energie, windmolentjes overbodig maakt. Zag net dat het aandeel wel 3% was gezakt, maar dat zegt natuurlijk niets over dat type aandelen.

Kan ik niet goed beoordelen en zo kwam ik bij jou my friend.

Groet, Jonas
haas
0
quote:

jonas schreef op 3 augustus 2018 01:37:

Engels beweert erg stellig dat het zo een beetje de oplossing is van het CO-2 probleem en zonne-energie, windmolentjes overbodig maakt. Zag net dat het aandeel wel 3% was gezakt, maar dat zegt natuurlijk niets over dat type aandelen.

Kan ik niet goed beoordelen en zo kwam ik bij jou my friend.

Groet, Jonas
Jonas, heb je nog link naar het bericht van Engels(who the is Engels?:)
Ik kan geloven in het produkt van Fcel
Maar dat is niet hetzelfde als geloven dat het goed zal gaan met deze onderneming
=================
www.iex.be/Forum/Topic/1306871/13/Fue...
nobahamas
0
Wil je meer weten over de bedrijven / technology, kijn eens bij IEX Amerikaanse aandelen, daar zijn meerdere draadjes van deze bedrijven.
In den beginnen zeer lucratieve investeringen (in het verleden), nu is het potentieel aardig weggezakt.
Redox flow batterij systemen hebben een betere toekomst voor grootschalige energie-opslag.
nobahamas
0
Ik denk dat je deze reactie bedoelt Jonas (was wel ff zoeken)
www.iex.nl/Nieuws/ANP-050718-273/Shel...
Poster Ronald Engels heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
Fuel cell heeft ideeën voor een systeem; SureSource carbon capture.
Een idee om de uitlaatgassen van kolengestookte centrales te zuiveren van koolstof (carbon capture) en het koolstof te bundelen.
Goed idee maar nog lang niet werkbaar
www.fuelcellenergy.com/recovery-2/rec...
www.bloomberg.com/news/articles/2017-...
6.208 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ... 307 308 309 310 311 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 23 apr
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 23 apr
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 23 apr
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 23 apr
Germany40^ 18.161,70 +24,05 +0,13% 23 apr
US30^ 38.504,96 0,00 0,00% 23 apr
US500^ 5.069,70 0,00 0,00% 23 apr
Nasd100^ 17.481,67 0,00 0,00% 23 apr
Japan225^ 37.938,71 0,00 0,00% 23 apr
WTI 83,30 0,00 0,00% 23 apr
Brent 88,29 0,00 0,00% 23 apr
EUR/USD 1,0706 +0,0004 +0,03% 05:18
BTC/USD 66.651,47 +318,78 +0,48% 04:40
Gold spot 2.324,05 +2,03 +0,09% 05:18
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 23 apr
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 23 apr
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 23 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 23 apr
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 23 apr
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 23 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront