Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
pietje-2005
0
Neem aan dat het gewoon een volgend opstapje is in het nu gaplande proces om de Brexit niet door te laten gaan.
Jammer !
izdp
0
Ik quote een stukje van DZR:

Kort na de stemming ging het Lagerhuis uiteindelijk akkoord met het hele handelsplan. Daarin kan Groot-Brittannië een onafhankelijke koers gaan varen als het uit de EU is gestapt. Het plan is er op gericht handelsovereenkomsten met de EU om te zetten in overeenkomsten met afzonderlijke landen.

Dat kan dus niet, die stommeling van een Davis noemde dat bij het begin van de onderhandelingen ook al en ging gelijk af als een gieter.
Het lijkt me dat deze fout niet herhaald is, maar van een domme journalist komt.
haas
0
mission impossible ? voorbeeld van één sektor: de Landbouw
===============================================================
Brexit raakt 125 verdragen van de Europese Unie op het terrein van landbouw
Er zijn 125 verdragen van de Europese Unie op het terrein van landbouw, die door de Brexit worden beïnvloed. Daarnaast is er een aantal andere verdragen op het gebied van buitenlandse externe betrekkingen waarin ook afspraken op het gebied van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gemaakt zijn die ook door de Brexit geraakt worden. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan de Tweede Kamer. Schouten wijst er daarbij wel op dat in het conceptterugtrekkingsakkoord is afgesproken dat het Verenigd Koninkrijk tijdens de overgangsperiode nog gebonden blijft aan de verplichtingen die voortkomen uit de internationale overeenkomsten die de Europese Unie gesloten heeft.

In de bijlage bij haar brief aan de Tweede Kamer geeft Schouten een overzicht van alle verdragen op haar beleidsterrein die door de Brexit worden geraakt.

Bron: Ministerie van LNV

Publicatiedatum: 18-6-2018
DeZwarteRidder
0
'Junckerplan goed voor 1,3 procent groei'

Het investeringsplan van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is een regelrecht succes. Het zorgt nu Europabreed al voor 0,6 procent extra groei, tegen 2020 zal dat 1,3 procent zijn.
Frans Boogaard 18-07-18, 17:50

De banengroei is navenant: nu al 750.000, aldus de rekenmeesters van de Commissie en Europese Investerings Bank, tegen 2020 worden dat er 1,4 miljoen.

Junckers plan was om met Europese gelden als hefboom een bedrag van 315 miljard vrij te maken voor aanvullende investeringen. Inmiddels zit de Commissie aan 335 miljard, zo maakte Juncker vanmorgen bekend. Met dat geld zijn de afgelopen drie jaar grote infrastructurele projecten afgeduwd en, soms via bestaande banken als in Nederland ING, RABO en ABN Amro, 700.000 MKB-bedrijven aan geld geholpen, vaak afkomstig uit de privésector, want tweederde van de 335 miljard komt daar vandaan.

Architect

De investeringen die daarmee tot stand zijn gebracht waren er zonder het extra investeringsvehikel niet gekomen, aldus Juncker en de ‘architect’ van zijn plan, president van de Europese Investerings Bank Werner Hoyer vanmorgen. Een paar voorbeelden van wat er met het geld is gebeurd: 15 miljoen mensen zijn aan snel internet geholpen. Meer dan een half miljoen sociale woningen zijn gebouwd of ingrijpend gerenoveerd. 30 miljoen Europeanen profiteren van een verbeterde gezondheidszorg. 95 miljoen Europeanen hebben een beter spoorvervoer en 7,4 miljoen gezinnen zijn inmiddels voorzien van hernieuwbare energie.

,,Toen we ons plan afduwden hadden we er natuurlijk vertrouwen in, maar dat we op deze cijfers zouden uitkomen hadden we zelf ook niet gedacht”, aldus Hoyer vanmorgen.

Juncker zelf geloofde al langer in het succes van wat aanvankelijk ‘het plan-Juncker’ heette. ,,Je zult zien: naarmate het meer succesvol wordt, zal het ‘het Europese investeringsplan’ of iets van dien aard gaan heten, en niet het Juncker-plan”, zo liet hij de afgelopen anderhalf jaar al een paar maal optekenen.

Inmiddels besloten de lidstaten en het Europese Parlement tot een verlenging van het plan naar 2020. De capaciteit wordt dan verder opgetrokken naar 500 miljard.
DeZwarteRidder
0
Begrotingstekort eurolanden neemt af

Door ANP Producties
1 uur geleden in FINANCIEEL

Luxemburg - Het begrotingstekort van de eurolanden is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald tot 0,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het tekort kwam in het laatste kwartaal van 2017 uit op 0,6 procent van het bbp.

Het begrotingstekort van de Europese Unie als geheel nam af tot 0,5 procent van het bbp, tegen 0,6 procent in het voorgaande kwartaal. Het hoogste tekort tekende Eurostat op voor Roemenië, met 4,2 procent. Nederland heeft een overschot van 2,5 procent. De Europese begrotingsregels schrijven voor dat landen hun tekort moeten beperken tot maximaal 3 procent van het bbp.

Eurostat maakte verder bekend dat de schuld van de eurolanden in de eerste drie maanden van 2018 licht is opgelopen tot 86,8 procent van het bbp, tegenover 86,7 procent in het voorgaande kwartaal. Voor de hele EU kwam de schuld uit op 81,5 procent
Kaiser
0

Doemscenario in zicht: ‘rampen-brexit’ komt steeds dichterbij

Frans Boogaard 20 juli 2018 23u45 Bron: AD.nl

REUTERS De Britse premier Theresa May tijdens haar speech in Waterfront Hall in Belfast.
Brussel en Londen koersen steeds harder af op een ‘rampen-brexit’. Die dreigt zowel het straks zelfstandige Verenigd Koninkrijk als de rest van de EU op te zadelen met een stevige economische opdonder en chaos voor burgers en bedrijven.

www.hln.be/nieuws/buitenland/doemscen...
haas
0
voor lezers die tijd hebben deze film (rond 1850-1900) over wss al start van de éénwording van EU:)Van Engeland via Nederland , duitsland naar........Rusland
=========================================================
www.youtube.com/watch?v=NuGXIuEkd6M

PS: hoe bedoel u? Brexit ? mission impossible:)
DeZwarteRidder
1

May bevindt zich met zwaarbevochten witboek voor brexit in niemandsland

Alles kan nog op zijn pootjes terechtkomen. Maar niets is zeker in het onvoorstelbare drama dat de Britten van de brexit hebben gemaakt, zo bleek deze week ook weer.

fd.nl
DeZwarteRidder
0

Alleen een duurzaam migratiebeleid kan Europa redden

Hoe moet Europa omgaan met migratie? Thomas Borst pleit voor een streng gecontroleerde buitengrens onder Europese vlag en anticonceptieprogramma's in migratiedeals met Afrikaanse landen. Zijn essay eindigde op een gedeelde derde plaats in de schrijfwedstrijd die is gekoppeld aan de FD-zomerserie De Nieuwe Volksverhuizing.
JP Samosa
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 juli 2018 13:32:

Alleen een duurzaam migratiebeleid kan Europa redden

Hoe moet Europa omgaan met migratie? Thomas Borst pleit voor een streng gecontroleerde buitengrens onder Europese vlag en anticonceptieprogramma's in migratiedeals met Afrikaanse landen. Zijn essay eindigde op een gedeelde derde plaats in de schrijfwedstrijd die is gekoppeld aan de FD-zomerserie De Nieuwe Volksverhuizing.

interessant, zou t lukken anticonceptie in ruil voor money?

En Uh,
wilders werd weggehoond toen hij pleitte voor n betere bewaking van die buitengrens.......inmiddels n jaar of drie geleden.....
DeZwarteRidder
1
quote:

Señor Acero schreef op 28 juli 2018 17:02:

[...]interessant, zou t lukken anticonceptie in ruil voor money?
En Uh, wilders werd weggehoond toen hij pleitte voor n betere bewaking van die buitengrens.......inmiddels n jaar of drie geleden.....
Je bent in de war: de EU is al jarenlang bezig met verbetering van de buitengrensbewaking; Wilders werd uitgelachen omdat hij een soort ijzeren gordijn om Nederland wilde zetten.
JP Samosa
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 juli 2018 17:53:

[...]
Je bent in de war: de EU is al jarenlang bezig met verbetering van de buitengrensbewaking; Wilders werd uitgelachen omdat hij een soort ijzeren gordijn om Nederland wilde zetten.
Ah ja, zo'n soort ijzeren gordijn als in Ceuta zeker? Daar mag het wel en wordt t normaal gevonden?
Als je over het hek heen komt mag je asiel aanvragen.
Het lijkt wel een spelletje. Krankzinnig
[verwijderd]
1
Op de lange termijn houd je geen migratiegolven tegen, ongeacht het beleid, ongeacht de plaats waar dit beleid uitgedokterd wordt ('Brussel' of nationale hoofdsteden) en ongeacht het ijzergehalte van gordijnen. In de vierde eeuw zijn er in Europa een aantal volksverhuizingen gestart die zo'n paar eeuwen geduurd hebben tot Karel de Grote de Longobarden versloeg. Zelfs daarna waren er nog onder meer de Noormannen, de Saracenen, de Magyaren. Rekening houdend met drastische klimaatwijzigingen in de toekomst, oorlogen in Afrika en in het Nabije Oosten, China die de VS wil opvolgen als wereldleider enz. kan het migratieprobleem naar Europa nog wel een tijdje duren.
izdp
0
DeZwarteRidder
0

Dromen van een tweede volksraadpleging

Nu de Britse premier Theresa May inzet op een deal met de EU waar niemand blij van lijkt te worden, zwelt de roep om een tweede referendum over de brexit aan in het Verenigd Koninkrijk. Maar hoe realistisch is een nieuwe stembusgang?

fd.nl/laatste-nieuws
DeZwarteRidder
1
quote:

Señor Acero schreef op 28 juli 2018 18:54:

[...]Ah ja, zo'n soort ijzeren gordijn als in Ceuta zeker? Daar mag het wel en wordt t normaal gevonden?
Als je over het hek heen komt mag je asiel aanvragen.
Het lijkt wel een spelletje. Krankzinnig
Ceuta en Melilla zijn in feite buitengrenzen van de EU op Afrikaans grondgebied.

In feite bieden deze 2 gebieden een geweldige mogelijkheid om migranten terug te sturen naar Afrika om ze alsdaar al dan niet toegang te verlenen naar Europa.
Als migranten van tevoren weten dat ze toch weer naar Afrika worden teruggestuurd, dan heeft het geen zin meer om in zee te gaan met mensensmokkelaars.
DeZwarteRidder
0
'Kans op brexit zonder akkoord 60 procent'

Gepubliceerd op 5 aug 2018 om 14:53 | Views: 292 | Onderwerpen: Brexit

LONDEN (AFN) - De kans dat de brexitonderhandelingen een akkoord opleveren is kleiner dan de kans dat er géén akkoord komt over de voorwaarden van de Britse uittreding uit de Europese Unie. Dat zei de Britse minister van Internationale Handel Liam Fox in een interview in de Sunday Times.

,,Er is een waarschijnlijkheid van 60 procent dat er geen akkoord wordt gesloten", zei Fox, die de Europese Commissie een gebrek aan flexibiliteit verwijt in de al 16 maanden durende gesprekken. De laatste tijd zwellen de waarschuwingen aan dat een zogenoemde harde brexit onvermijdelijk lijkt.

Premier Theresa May hoopt nog altijd voor oktober een akkoord te sluiten over onder meer handelsvoorwaarden met de EU na de Britse exit. Dat zou betekenen dat de Britten en het Europese parlement dan nog tot de officiële uittreding in maart de tijd hebben om over de voorwaarden te debatteren.
izdp
0
Alles wordt uit de kast gehaald om de EU bang te maken en te beschuldigen.
Plan May is het eindbod en moet het worden.

Barnier en de EU is hopelijk wijzer.

DeZwarteRidder
0
Analyse

Verenigd Koninkrijk stuurloos aan vooravond Brexit
Britse politiek in greep extremisme
2 uur geleden in BUITENLAND

Met het aanstaande vertrek uit de Europese Unie staat het Verenigd Koninkrijk voor de grootste uitdaging sinds de Battle of Britain.

Aan inspirerend leiderschap ontbreekt het op dit moment echter ten ene male. Zowel de regerende Conservatieven als Labour zijn verstrikt geraakt in interne disputen. In beide partijen zetten extremisten nu de toon.

De Conservatieve Partij heeft altijd geworsteld met het lidmaatschap van de EU. Dat strookt nu eenmaal niet met het superioriteitsgevoel dat haar leden op tal van peperdure kostscholen met de paplepel is ingegoten. Jacob Rees-Mogg, de aan Eton opgeleide belichaming van dat sentiment, voert sinds het referendum de hoogste toon binnen de partij. Dit ondanks het feit dat hij slechts een kleine factie binnen het Lagerhuis vertegenwoordigt.

In plaats van de puinhoop binnen de regeringspartij te profiteren is ook oppositiepartij Labour verwikkeld in zijn eigen controverses. Die draaien vooral om het sluimerende antisemitisme binnen de partij en het onvermogen van partijleider Corbyn dat de kop in te drukken. Het is een etterende wond die al jaren smeekt om geheeld te worden.

Het conflict draait vooral om de Momentum-groepering, de door jongeren gedomineerde beweging die de scepter zwaait binnen Labour. Voor Momentum is Israël niet het paradijs waar Joden hun toevlucht konden nemen na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar de tirannieke grootmacht die de arme Palestijnen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever onderdrukt. In plaats van gekwetste Joden een hart onder de riem te steken, wil Corbyn ten koste van alles voorkomen dat hij de sympathisanten van de Palestijnen voor het hoofd stoot.

Intussen stevent het land af op een ontwrichtend vertrek uit de EU, waarschijnlijk zonder overeenkomst zoals minister van Handel Liam Fox dit weekeinde voorspelde. Dat zou nog tot daaraan toe zijn als er zicht was op een werkbaar alternatief. Met zowel de regeringspartij als de oppositiepartij in de greep van extremisten is de kans daarop nihil.

Joost van Mierlo
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18 apr
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18 apr
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18 apr
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0638 -0,0033 -0,31% 02:39
BTC/USD 63.130,06 +1.877,12 +3,06% 02:39
Gold spot 2.376,90 -2,47 -0,10% 02:39
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 18 apr
ING 15,168 +0,242 +1,62% 18 apr
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 18 apr
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 18 apr
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront