Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Nieuw jaarrecord

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 20 juli 2018 18:26
    Dag Niels,

    je statement dat "deze keer" de Braziliaanse problemen voor een daling heeft gezorgd bij SBM Offshore, .. mag je (in de toekomst) best wat verder uitdiepen.

    Het bedrijf -en de beurskoers- wordt namelijk al jaren geplaagd door de Braziliaanse problemen. Het strekt dus ietsje verder dan alleen "deze keer".

    Geeft verder niet, het is een goedbedoelde tip om er eens iets verder in te duiken (en er met je team over te praten). Ik weet dat je nog maar net begonnen bent bij (onze) IEX, en dan kun je nog niet van alle aandelen alles weten. (dat zou onbegonnen werk zijn)

    De verhaallijn in de Braziliaanse avonturen is iig boeiend genoeg om je verder in te lezen. Het verhaal van SBM Offshore heeft niet alleen de oliewereld opgeschud, maar was zelfs de start van alle volgende corruptieonderzoeken in en vanuit Brazilie.

    Toen eenmaal duidelijk werd hoe diep de corruptie zich ontwikkeld had, stortte de landseconomie in en werden bedrijven, ambtenaren en politici van alle rangen onder de loep genomen.

    even gechargeerd

    Een Braziliaanse beerput die misschien nooit open gegaan was, als de SBM-affaire niet boven water was gekomen. Het Hollandse SBM Offshore bleef jaren lang zonder grote opdrachten in haar Core Business. (niet alleen in Brazilie maar wereldwijd kon ze geen voet aan de grond krijgen)

    Het lijkt dan ook niet verwonderlijk dat andere grote corruptieplegers inmiddels al wel weer zaken mogen doen in Brazilie, terwijl SBM nog steeds aan de procedurele ketting ligt. Zo een beetje alles en iedereen moet daar een hekel hebben aan het Nederlandse offshorebedrijf. Van de bouwwereld tot en met de politiek toe.
  2. [verwijderd] 20 juli 2018 21:51
    Ach, het is net wat je wilt zien…
    ASML en Unilever zijn voor het gevoel de oppeppers voor de AEX geweest, zo werkt het bij het fundamentele nu eenmaal.. Maar het is slechts gevoel, of rationaliteit!..
    Dat de AEX hier zou komen stond al lang in de grafiek gebeiteld. ASML en Unilever hebben eigenlijk gewoon meegelift met de richting, en er niet voor gezorgt...
  3. [verwijderd] 21 juli 2018 11:48
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juli 2018 22:21:

    Wat een onzin, Helvan'18. Het is dus te danken aan TA?
    Je lijkt Trump wel: "Al het goede in de wereld komt door mij!"

    Het is nu juist te danken aan TA dat sommigen geld hebben verdiend aan een AEX long, of wat aandelen long, ja, er is immers analyse verricht !

    Da's andere koek.

    Waar jullie met z'n allen denken, en geloven, dat TA sturend is wordt het enkel maar gebruikt om te analyseren!… En wat is er mooier, of beter, dan een constante in winst. Maargoed blijf bij het idee het zal wel horen bij fundamenteel en dat zet je natuurlijk niet zomaar aan de kant..
    Denk niet te makkelijk over TA.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links