Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Breedgedragen winsten op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten. De AEX won 0,6 procent op 552,44 punten.

"De handelsoorlog is bepalend voor het sentiment", aldus sales traders Gert Berendse van ING.

Vandaag was er op dat vlak wat opluchting, omdat China en Duitsland toch wat inbinden, meent Berendse. Hij acht de kans echter klein dat de Amerikaanse president Donald Trump van zijn plannen zal afwijken en dan is het morgen vooral afwachten in welke mate China terugslaat.

Aangezien de markt hier al rekening mee houdt, denkt Berendse dat de negatieve koersreactie morgen mee zal vallen. "Maar een procent lager ben je tegenwoordig zo."

Al met al is het toch een beetje een kwestie van "stilte voor de storm", vindt Berendse.

Beleggers kregen de nodige macro-economische cijfers voor de kiezen. Zo stegen de Duitse fabrieksorders met 2,6 procent en groeide de Amerikaanse dienstensector volgens onderzoeksinstituut ISM harder. Cijfers van Markit wezen overigens op een lichte groeivertraging.

Verder wacht de markt nog op de notulen van de Federal Reserve. Maar die zullen volgens Berendse vermoedelijk voor weinig verrassing zorgen. De Fed zal herhalen dat ze voorzichtig en geleidelijk te werk wil gaan, denkt de sales trader van ING.

De euro/dollar noteerde bij het slot van de Europese aandelenhandel op 1,1698. Voorbeurs was dit 1,1655.

De olievoorraden bleken gestegen en de olieprijs daalde. Er was dan ook gerekend op een afname.

In de AEX sloten de meeste fondsen hoger. Koploper was ArcelorMittal met een koerswinst van ongeveer vier procent.

DSM won 2,2 procent en Aegon werd 1,5 procent duurder, net als ING. HSBC verhoogde het advies voor verzekeraar Aegon van Houden naar Kopen met een 0,60 euro hoger koersdoel van 6,50 euro, aldus handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten.

Van het handjevol dalers kwam het grootste verlies voor rekening van Unilever. De indexzwaargewicht verloor 0,6 procent.

In de Midkap-index eindigden de meeste fondsen ook hoger.

Toch ging de meeste aandacht uit naar een daler. SBM Offshore werd 7,3 procent minder waard, nadat de oliedienstverlener bekendmaakte dat een rechtbank heeft besloten dat oliebedrijf Petrobras een percentage van zijn maandelijkse betalingen aan SBM Offshore moet inhouden en opzij zetten als onderpand voor een eventuele schadevergoeding door SBM in verband met de vermeende omkooppraktijken voor 2012.

"Wij hebben lang vertrouwen gehad in een goede afloop van de zaak in Brazilië, maar nu de lopende inkomsten worden aangetast lijkt de zaak te escaleren", aldus analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Hoe hoog de uiteindelijke boete wordt, is lastig te voorspellen, maar analist Martijn den Drijver van NIBC denkt dat de oliedienstverlener dit kan betalen, ook als het bedrag flink hoger uitvalt dan SBM Offshore nu verwacht.

Bodemonderzoeker Fugro verloor 1,6 procent en voor de rest bleven de verliezen beperkt tot minder dan een procent.

BE Semiconductor Industries was de sterkste stijger met een koerswinst van 4,3 procent, nadat het aandeel de afgelopen dagen stevig onder druk stond door een omzetwaarschuwing. Sectorgenoot ASMI won 0,7 procent.

Handelaar Van der Pol van Mijn-Effecten wees ook op een analistenrapport van Oddo. Zowel AMSI als ASML, dat 1,2 procent steeg, kreeg een koopaanbeveling.

Aperam won verder nog 3,1 procent.

In de AScX ging Van Lanschot 1,2 procent hoger en won Lucas Bols 2,1 procent. Daarentegen verloren Heijmans en ICT Group 3,8 en 2,4 procent. Heijmans kreeg een vergoeding van de Provincie Noord-Holland voor de Wilhelminasluis in Zaandam. Al met al denkt KBC Securities dat de bouwer toch nog altijd zo’n 5 miljoen euro verlies lijdt op het project.

Het lokaal genoteerde RoodMicrotec won 5,1 procent. De omzet steeg in de eerste jaarhelft met 17 procent naar 6,8 miljoen euro. Rood herhaalde daarbij dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien en voorziet een omzet in 2020 van circa 18 miljoen euro. De resultaten zullen vermoedelijk blijven verbeteren en elk jaar worden positieve nettoresultaten verwacht. NIBC noemde de cijfers weinig verrassend.

De Amerikaanse beurzen noteerden na anderhalve dag gesloten te zijn geweest in het groen. De winsten voor de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index liepen van 0,2 tot 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten, nadat koersen van autofabrikanten stegen in de hoop dat de importtarieven waar de Amerikaanse regering mee heeft gedreigd, toch nog kunnen worden afgewend.

De STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 381,59 punten, de Duitse DAX klom 1,2 procent naar 12.464,29 punten en de Franse CAC 40 kon 0,9 procent bijschrijven op 5.366,32 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 0,4 procent hoger op 7.603,22 punten.

Het handelsconflict dat de Verenigde Staten proberen uit te lokken met de Europese Unie en China bleef donderdag wel boven de markt hangen. Zowel de VS als China maken zich op om vrijdag nieuwe heffingen in te voeren. China heeft benadrukt dat het niet als eerste daadwerkelijk heffingen zal invoeren, maar wel zal reageren op de VS.

Washington zou intussen willen afzien van pittige importheffingen op Europese auto's, als de EU zijn tarieven op Amerikaanse auto's schrapt, meldde de Duitse krant Handelsblatt woensdagavond. Deze 'nuloplossing' hielp de aandelen in de autosector donderdag ruim 3 procent omhoog.

"De Verenigde Staten hanteren momenteel een tarief van 2 procent op EU-auto's, terwijl de EU 10 procent op Amerikaans auto's legt. Die ongelijkheid is een enorme bron van wrijving voor de regering-Trump, die dreigde met soortgelijke tarieven op auto's uit de EU. Dat veroorzaakte een enorme angst in de Duitse autosector, waarvoor de VS nog steeds één van de grootste exportmarkten is", zei marktanalist Boris Schlossberg van BK Asset Management.

De Chinese regering stelde donderdag dat de geplande Amerikaanse invoertarieven op Chinese producten wereldwijd schade berokkenen aan bedrijven, omdat deze producten voor 20 miljard van de 34 miljard dollar worden geproduceerd door buitenlandse bedrijven in China, waaronder ook Amerikaanse bedrijven. "De Verenigde Staten schieten naar de wereld, inclusief zichzelf", aldus woordvoerder Gao Feng.

Op macro-economisch vlak waren er tegenstrijdige indicatoren voor de Amerikaanse dienstensector. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Markit groeide die sector in juni iets minder hard, terwijl het Institute for Supply Management juist een versnelling rapporteerde.

Het aantal banen in de VS steeg in juni minder sterk dan verwacht, volgens een rapport van ADP, namelijk met 177.000 banen, in plaats van de verwachte 185.000. Het aantal aangevraagde werkloosheidsuitkeringen steeg afgelopen week licht. Vrijdag staat het officiële Amerikaanse banenrapport op de agenda.

De Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week te zijn gestegen met 1,2 miljoen vaten, waar de markt een daling met bijna 4 miljoen vaten had voorspeld. De olieprijs stond hierdoor lager.

Donderdagochtend werd reeds bekend dat de fabrieksorders in Duitsland in mei zijn gestegen, met 2,6 procent op maandbasis.

De olieprijzen stonden verdeeld. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde met 1,0 procent tot 73,40 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 78,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1696. Dat was hoger dan een dag eerder, op de verwachting van een snellere renteverhoging door de Europese Centrale Bank. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1700 en woensdagavond stond er een stand van 1,1656 op de borden.

Europese banken behoorden tot de koplopers na een 'hawkish' toon vanuit de Europese Centrale Bank. Zo won in Frankfurt Commerzbank 2,2 procent en in Parijs ging Credit Agricole 1,3 procent hoger. ING werd 1,5 procent meer waard.

De autosector zat ook stevig in het zadel. Volkswagen steeg 3,2 procent, BMW won 3,7 procent en Daimler steeg 3,8 procent in Frankfurt, terwijl het Franse Peugeot 3,5 procent kon bijschrijven in Parijs. In Milaan won Fiat Chrysler zelfs 6,4 procent.

Ryanair leverde 2,4 procent in, nadat vakbonden het cabinepersoneel in Spanje, Italië, Portugal en België opriepen om te gaan staken.

Sodexo zag in de eerste negen maanden van het lopende gebroken boekjaar de omzet onder druk staan, maar de resultaten waren wel conform de verwachtingen, die recent neerwaarts waren bijgesteld. Het aandeel van het Franse catering- en schoonmaakbedrijf steeg maar liefst 8,9 procent.

SBM Offshore was de gebeten hond met een koersverlies van 7,3 procent. Een rechtbank in Brazilië besloot dat oliebedrijf Petrobras een deel van zijn betalingen aan SBM Offshore moet inhouden als mogelijke schadevergoeding voor omkooppraktijken in 2012. SBM zei het absoluut oneens te zijn met het tussentijdse besluit.

Associated British Foods verloor 4,2 procent in waarde. De omzetgroei bij modeketen Primark vertraagde. Voor het boekjaar wordt meer winst verwacht van Primark en minder van de suikerhandel, door dalende suikerprijzen.

Mijnbouwbedrijf Glencore won 2,4 procent op het bericht dat er eigen aandelen ingekocht gaan worden.

De Amerikaanse beurzen noteerden hoger kort na het sluiten van de Europese beurzen. De S&P 500 index stond ruim een half procent hoger op 2.728,76 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 24.345,01 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,9 procent tot 7.567,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sleept kleine winst uit het vuur

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag licht hoger gesloten. De AEX steeg 0,2 procent op 553,62 punten. Op weekbasis betekende dit een stijging van 0,3 procent ten opzichte van de slotstand van 551,68 punten vorige week. De AMX daalde vrijdag 0,2 procent en de AScX steeg juist 0,2 procent.

De dreigende escalatie van een mondiale handelsoorlog hield de markten ook deze week in zijn greep. Vrijdag werd een eerste reeks aan Amerikaanse heffingen op Chinese goederen van kracht met een waarde van 34 miljard dollar. China zou volgens mediaberichten soortgelijke tegenmaatregelen hebben genomen.

"Nu de tarieven in werking zijn getreden, is het duidelijk dat er sprake is van een echt handelsconflict", aldus valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe. "Er was geen sprake van een loze dreiging en de retoriek van [de Amerikaanse president] Trump op dit gebied is meer gebleken dan een onderhandelingstactiek", aldus de marktvorser.

Volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank is een groot deel van de vandaag aangekondigde maatregelen evenwel ingeprijsd.

Industriële productiecijfers uit Duitsland waren verrassend positief. In mei steeg de productie met 2,6 procent, na een krimp van 1,3 procent in april. Een "indrukwekkende" stijging na maanden van teleurstellingen volgens econoom Carsten Brzeski van ING, "waardoor tenminste enkele zorgen over de kracht van de Duitse economie naar de achtergrond verdwijnen."

Er was ook genoeg aandacht voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. In juni groeide de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 213,000 banen. Er was gerekend op 200.000 stuks. De werkloosheid steeg van 3,8 naar 4 procent. Het gemiddelde uurloon steeg in juni op jaarbasis met 2,7 procent, gelijk aan de groei in mei. Er was een loongroei van 2,8 procent voorzien. De banengroei voor april en mei werd opwaarts bijgesteld.

De sterke banengroei in Amerika houdt aan, terwijl de economie groeit en de inflatie oploopt, en dit betekent dat de rente zal blijven stijgen, ondanks de vrees voor een handelsoorlog, aldus econoom James Knightley van ING.

De dollar kwam na het banenrapport onder druk te staan, volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets omdat de loongroei stagneerde. Rond het slot verhandelde de euro/dollar op 1,1760. Vrijdagochtend kregen bellers voor elke euro 1,1693.

Olie werd vrijdag een procent duurder.

In de AEX was het beeld verdeeld. Altice Europe en Galapagos voerden de hoofdgraadmeter aan met winsten van achtereenvolgens 3,7 en 3,6 procent. Volgens persbureau Bloomberg zou Altice zijn Portugese activiteiten in de etalage willen zetten. Orange en Telefonica zouden geïnteresseerd zijn. De Franse kabelaar is flink bezig met desinvesteren om zo de hoge schuldenberg te laten krimpen.

De lijst met dalers werd aangevoerd door financials NN Group en Aegon, die beide 0,8 procent daalden. ABN AMRO verloor 0,7 procent.

In de Midcap hadden de dalers de overhand. Fugro droeg de spreekwoordelijke rode lantaarn en leverde 6,8 procent in. ABN AMRO haalde Fugro van de kooplijst en zette het aandeel op Verkopen. Beleggers zullen geduld moeten hebben en de bank denkt dat een aandelenemissie nodig zal zijn om de zwakke balans te herstellen.

Ook SBM Offshore zat opnieuw op de schopstoel en daalde 4,0 procent. Donderdag leverde het aandeel al meer dan 7 procent in toen bekend werd dat een rechtbank heeft besloten dat oliebedrijf Petrobras een percentage van zijn maandelijkse betalingen aan SBM Offshore moet inhouden en opzij zetten als onderpand voor een eventuele schadevergoeding door SBM in verband met de vermeende omkooppraktijken voor 2012.

Een koersdoelverhoging van Berenberg naar 68,00 euro leverde IMCD een koerswinst op van 2,9 procent, waarmee het aandeel de AMX aanvoerde. De analisten wezen op de beter dan voorziene resultaten van IMCD in het eerste kwartaal van dit jaar en de overname van E.T. Horn, die nu ook wordt meegenomen in de taxatie. De winstraming voor dit jaar ging met 5 procent omhoog en voor 2019 met 12 procent.

Onder de kleinere aandelen deden biofarmaceutische aandelen het goed. Pharming won 6,3 procent en Kiadis Pharma steeg 1,5 procent.

Sterkste daler was Beter Bed, dat 3,5 procent verloor.

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 index steeg 0,8 procent, de Nasdaq zelfs 1,1 procent. De Dow Jones index hield het bij een winst van 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,2 procent op 382,35 punten, de Duitse DAX won 0,3 procent op 12.496,17 punten, de Franse CAC 40 steeg 0,2 procent op 5.375,77 punten en de Britse FTSE 100 slooy 0,2 procent hoger op 7.617,70 punten.

Op weekbasis won de Stoxx Europe 600 0,6 procent. De dreigende escalatie van een mondiale handelsoorlog hield de markten deze week opnieuw in zijn greep, maar beleggers leken de eerste maatregelen al te hebben ingeprijsd. Vrijdag werd die eerste reeks aan Amerikaanse heffingen op Chinese goederen van kracht met een waarde van 34 miljard dollar. China zou volgens mediaberichten soortgelijke tegenmaatregelen hebben genomen.

"Er is tot nu toe weinig bewijs dat de protectionistische maatregelen de wereldeconomie laten ontsporen", volgens econoom Mark Cliffe van ING. "Opzichzelfstaand hebben we het over een impact van slecht 0,1 of 0,2 procentpunt op de groei", aldus de marktvorser.

"De impact op de financiële markten en het vertrouwen kan evenwel groter zijn en tot een grotere vertraging zorgen in de economische activiteit", volgens Cliffe.

Industriële productiecijfers uit Duitsland waren verrassend positief. In mei steeg de productie met 2,6 procent, na een krimp van 1,3 procent in april. Een "indrukwekkende" stijging na maanden van teleurstellingen volgens econoom Carsten Brzeski van ING, "waardoor tenminste enkele zorgen over de kracht van de Duitse economie naar de achtergrond verdwijnen."

Er was ook genoeg aandacht voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid. In juni groeide de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 213,000 banen. Er was gerekend op 200.000 stuks. De werkloosheid steeg van 3,8 naar 4 procent. Het gemiddelde uurloon steeg in juni op jaarbasis met 2,7 procent, gelijk aan de groei in mei. Er was een loongroei van 2,8 procent voorzien.

"Het rapport van vandaag zal het pad dat de Federal Reserve bewandelt niet veranderen", verwacht marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

De dollar kwam na het banenrapport onder druk te staan, volgens Aslam omdat de loongroei stagneerde. Rond het slot verhandelde de euro/dollar op 1,1760. Vrijdagochtend kregen beleggers voor elke euro 1,1693.

Olie werd een procent duurder.

Deutsche Bank viel op in positieve zin en steeg 2,5 procent op geruchten dat JPMorgan en Industrial Commercial Bank of China een belang zouden willen nemen in de Duitse bank. JPMorgan ontkende evenwel die interesse.

Elders sloten banken overwegend in het rood. Commerzbank eindigde vlak. Société Générale daalde 0,2 procent, BNP Paribas verloor 0,5 procent en Barclays leverde 0,1 procent in.

Automakers deden het donderdag goed maar leverden vrijdag weer in, vanwege het mondiale handelsconflict. Daimler daalde 0,8 procent, BMW verloor 0,6 procent, Volkswagen leverde 0,7 procent in en Renault eindigde 1,4 procent lager.

ThyssenKrupp steeg 2,4 procent nadat CEO Heinrich Hiesinger zijn ontslag indiende. Hiesinger, sinds 2011 topman, zette de stap binnen een week nadat ThyssenKrupp instemde met de fusie van zijn Europese staalactiviteiten met Tata Steel. De deal, die vorig jaar in gang werd gezet, stond onder druk van activistische aandeelhouders die beweerden dat het Duitse bedrijf zichzelf te goedkoop verkocht. Daarop moesten de partners opnieuw met elkaar in gesprek.

De meeste aandacht in Brussel ging uit naar het aandeel Ontex waarin de handel is geschorst. Vanmiddag werd bekend dat Ontex een bod van PAI Partners heeft afgewezen vanwege een "significante" onderwaardering. Pikant gegeven is dat CEO Charles Bouaziz van Ontex ook commissaris is bij PAI.

Het verlies van bodemonderzoeker Fugro trok in Amsterdam de aandacht. Het aandeel koerste 6,8 procent lager. ABN AMRO haalde Fugro van de kooplijst en zette het aandeel op Verkopen. Beleggers zullen geduld moeten hebben en de bank denkt dat een aandelenemissie nodig zal zijn om de zwakke balans te herstellen. TechnipFMC, een Franse sectorgenoot van Fugro, verloor 0,5 procent.

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 index steeg 0,8 procent, de Nasdaq zelfs 1,1 procent. De Dow Jones index hield het bij een winst van 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Damrak hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,4 procent tot 572,20 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

Amsterdam was echter een uitzondering op de regel. Europa-breed stonden de beurzen vrijdag toch weer onder druk vanwege de oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners als de Europese Unie en China. Daarnaast domineerden kwartaalresultaten.

In een interview met CNBC zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij "klaar" is om tarieven te implementeren op alle Chinese goederen die in de Verenigde Staten worden geïmporteerd, waar neerkomt op meer dan 500 miljard dollar aan goederen. De aankondiging was de laatste van een reeks dreigementen, die wijzen op een aanhoudende verslechtering van de handelsbetrekkingen. Donderdag dreigde Trump met "enorme vergelding" tegen de Europese Unie middels een belofte om tarieven te heffen op de invoer van Europese auto's.

Terwijl de bedrijfswinsten tot dusver een stijging laten zien en economische data sterk zijn, zijn beleggers bezorgd dat de handelsspanningen kunnen escaleren in een volledige handelsoorlog, wat een enorm negatief effect zou kunnen hebben op de groei, de bedrijfsuitgaven en het sentiment.

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer sprak van een zeer sterke start van het cijferseizoen met prachtige bedrijfscijfers, waar AkzoNobel en Unilever in Nederland goede voorbeelden van zijn. Ook in Amerika zijn de bedrijfscijfers volgens Van Eerden uitstekend, "waar de markt uitstekend op reageert", aldus de vermogensbeheerder. "De halfjaarcijfers ondersteunen het idee dat aandelen de beleggingscategorie zijn waar je in moet zitten", voegde hij toe. Voor de komende handelsweek kijkt hij onder andere uit naar de resultaten van Philips, die op maandag staan geagendeerd. "Een zeer innovatief bedrijf dat naar mijn mening ook verder door zal groeien", aldus Van Eerden.

Op macro economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in juni op jaarbasis zijn gestegen met 3,0 procent. Op maandbasis stegen de producentenprijzen 0,3 procent.

Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans van de eurozone is in mei gedaald van 30,0 miljard euro in april naar 22,0 miljard in mei.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 70,02 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent hoger bewoog op 73,16 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1709. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1643 op de borden.

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door KPN met een winst van 2,1 procent. Heineken steeg 1,8 procent, evenals Galapagos. Radnstad bungelde met een verlies van 3,3 procent onderaan.

Unilever steeg 1,2 procent, in de nasleep van de positieve ontvangst van de kwartaalrapportage donderdag. UBS verhoogde het koersdoel van Unilever van 49,00 naar 53,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

In de AMX verloor Wessanen 26,6 procent van zijn beurswaarde. Wessanen meldde bij zijn kwartaalrapportage voor heel 2018 nu een bescheiden groei van de eigen merken en een terugloop van de omzet uit private label te verwachten. Eerder voorzag het bedrijf juist nog een "aanhoudende sterke groei" van de eigen merken. KBC Securities sprak van zwakker dan voorziene resultaten.

Sligro was met een winst van 1,9 procent de sterkste stijger van de AMX. Aperam won 1,3 procent en SBM Offshore steeg 1,0 procent.

BAM daalde 2,5 procent. Het bouwbedrijf gaat in samenwerking met de Van Norel Bouwgroep, het gemeentehuis van Putten renoveren en revitaliseren. De financiële details werden niet vermeld. BAM Deutschland, de Duitse divisie van bouwbedrijf BAM, heeft van Rimota Verwaltungsgesellschaft de opdracht gekregen voor de bouw en het onderhoud van het hoofdkantoor van het bedrijf. De contractwaarde van de opdracht bedroeg ruim 90 miljoen euro.

Onder de kleinere aandelen verloor Acomo 5,3 procent. Acomo boekte in de eerste helft van 2018 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 25,1 miljoen euro, wat 12 procent minder was dan de 28,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 15,5 miljoen euro, een daling van 11 procent in vergelijking met de nettowinst van 17,4 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2017. "Een tegenvallende eerste jaarhelft", concludeerde Kepler Cheuvreux.

B&S steeg daarentegen 3,1 procent, terwijl ForFarmers 3,0 procent won.

Accell Group daalde 0,4 procent. De omzet van de fietsenfabrikant steeg in het afgelopen half jaar met 0,3 procent naar 635,9 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 2,9 procent daalde tot 25,5 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 26,3 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 2,7 procent. Accell presteerde hiermee onder de verwachting, aldus NIBC.

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.808,26 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen onderuit na nieuwe handelsdreiging

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,2 procent lager op een stand van 385,62 punten. Op weekbasis resteerde een bescheiden winst van 0,2 procent.

De Duitse DAX daalde zelfs 1,0 procent op een slotstand van 12.561,42 punten, vooral te wijten aan de koersval van auto-aandelen. De Franse CAC 40 verloor 0,4 procent op 5.398,32 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 0,1 procent lager op 7.678,79 punten.

Leek het juist wat kalmer qua handelsdreiging, stak die toch weer de kop op aan het eind van de handelsweek. In een interview met CNBC zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij "klaar" is om tarieven te implementeren op alle Chinese goederen die in de Verenigde Staten worden geïmporteerd, wat neerkomt op meer dan 500 miljard dollar aan goederen. De aankondiging was de laatste in een reeks dreigementen, die wijzen op een aanhoudende verslechtering van de handelsbetrekkingen. Donderdag dreigde Trump met "enorme vergelding" tegen de Europese Unie middels een belofte om tarieven te heffen op de invoer van Europese auto's.

"De oorlogszuchtige taal van Trump over nieuwe tarieven veranderde wat eerder een vrij rustige sessie was in rode koersenborden direct nadat het interview uitkwam", zei analist Connor Campbell van Spreadex.

Trump was na zijn interview nog niet klaar, want op Twitter slingerde hij er vrijdag ook nog beschuldigingen richting Europa en China uit dat ze hun valuta manipuleren om beter te kunnen concurreren.

"Niet alleen stevenen we echt af op een handelsoorlog, maar nu worden valuta ook meegezogen", volgens analist Michael Hewson van CMC Markets.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1706. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1648.

De oplaaiende handelsoorlog zette druk op de olieprijs, die vrijdagmiddag 0,1 procent verloor.

Op macro economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in juni op jaarbasis zijn gestegen met 3,0 procent. Op maandbasis stegen de producentenprijzen 0,3 procent.

Het overschot op de lopende rekening van de eurozone daalde van 30 miljard euro in april naar 22 miljard euro in mei.

Europa breed stonden autoproducenten onder druk. Daimler daalde 2,4 procent, BMW verloor 1,8 procent, Volkswagen eindigde 2,5 procent lager en Renault leverde 1,2 procent in.

Remy Cointreau won 2,8 procent. De Franse drankenproducent rapporteerde over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en herhaalde de outlook.

EasyJet daalde 1,6 procent. CEO Johan Lundgren bevestigde nog altijd belangstelling te hebben voor onderdelen van Alitalia, nadat de Italiaanse minister van transport zei dat de Italiaanse luchtvaartmaatschappij onder meerderheidsstaatscontrole blijft.

Het Franse Hermes rapporteerde vrijdag over het tweede kwartaal een stijging van de omzet waarbij alle geografische regio's waar het modebedrijf actief is bijdroegen aan de omzetstijging. Het aandeel steeg 0,5 procent.

Unilever won 0,7 procent, nadat zowel Jefferies als Berenberg hun koersdoel voor het levensmiddelenconcern verhoogden in reactie op de solide kwartaalresultaten een dag eerder.

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street licht hoger. De drie grote indexen wonnen een bescheiden 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philips gebeten hond op lager Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag licht lager gesloten. De AEX verloor 0,3 procent op 570,48 punten.

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management sprak van een rustige handelsdag. "Beleggers liggen waarschijnlijk op het strand", aldus Van Eerden. "Er stond dan ook weinig op de agenda."

De vermogensbeheerder keek maandag vooral naar cijfers van BinckBank en Philips, die verdeeld werden ontvangen. Vooral over Philips leken beleggers niet enthousiast. "Dat is ietwat onterecht, want de onderliggende groei was goed." Van Eerden zag de koers van het aandeel gedurende de dag wel licht herstellen.

Ondanks de rust, zag Van Eerden wel de volatiliteit omhoog springen. Zo steeg de volatiliteitsindex voor de AEX met bijna zes procent, zo merkte de vermogensbeheerder op, zonder daar een reden voor te zien.

Voor dinsdag kijkt Van Eerden uit naar de cijfers van Randstad en Wereldhave. Het echte vuurwerk komt voor de vermogensbeheerder op donderdag, wanneer er veel bedrijfscijfers en macro-economische data op de rol staan.

Op macro-economisch vlak stonden maandagochtend geen publicaties geagendeerd. Later in de middag kregen beleggers evenwel inzicht in het consumentenvertrouwen in de eurozone over juli, die stabiel bleek ten opzichte van een maand eerder.

Verder daalden de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in juni onverwachts. De verkoop van bestaande woningen nam ten opzichte van mei met 0,6 procent af, tot een geannualiseerd aantal van 5,38 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op een lichte stijging tot 5,45 miljoen stuks. De mediane verkoopprijs steeg met 5,2 procent op jaarbasis naar 276.900 dollar. Dit is het hoogste niveau ooit.

Op dinsdag krijgt de markt onder meer cijfers voorgeschoteld over de stand van de Europese industrie.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 68,41 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 73,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1707. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1724 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1721 op de borden.

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Randstad met een winst van 1,3 procent. KBC Securties verlaagde het koersdoel van 60,00 naar 53,00 euro, in aanloop naar de kwartaalcijfers van het uitzendconcern dinsdag voorbeurs. Het Accumuleren advies werd gehandhaafd.

Philips bungelde maandag na zijn kwartaalpublicatie onderaan de hoofdindex. Het aandeel verloor 1,8 procent, hoewel het concern een hoger bedrijfsresultaat rapporteerde. De vergelijkbare omzet steeg met 4 procent. De operationele kasstroom bedroeg in het tweede kwartaal 130 miljoen euro, in vergelijking met 73 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2017. Philips herhaalde de doelstellingen tot 2020. ING sprak van een positief resultaat en ook Berenberg noemde de data solide, met een omzet die een tikje onder de consensus uitkwam, terwijl de winst conform de verwachtingen was.

Onder de Midkappers sloot Flow Traders 2,4 procent hoger. SBM Offshore won 1,9 procent, terwijl TomTom 1,5 procent steeg. Wessanen bungelde met een verlies van 9,2 procent onderaan. Op vrijdag verloor het aandeel ook al bijna zevenentwintig procent, na de mededeling dat de resultaten over 2018 zullen tegenvallen.

Van de kleinere fondsen nam Binckbank met een winst 3,6 procent het voortouw. De bank heeft in het tweede kwartaal fors meer winst geboekt dan in het eerste, door een boekwinst op zijn belang in de joint venture Think ETF en een groter dan verwacht aantal transacties. Analist Rosine van Velzen van ING schreef in een rapport dat ze een positieve reactie verwachtte, nadat bleek dat het beheerd vermogen niet meer hard daalde in het tweede kwartaal, terwijl het aantal transacties opnieuw hoog was.

Het lokaal genoteerde Adyen steeg 3,0 procent. Morgan Stanley vindt dat de aandelenkoers van Adyen de groeimogelijkheden van het bedrijf goed weerspiegelt en gaat de beursnieuweling volgen met een koersdoel van 570 euro. Het advies is Gelijkgewogen.

Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten dicht bij de slotstanden van vrijdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn maandag lager gesloten.

De STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 384,77 punten, de Duitse DAX verloor 0,1 procent op 12.548,57 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.378,25 punten. De Britse FTSE 100 verloor 0,3 procent op 7.655,79 punten.

"De Europese aandelenmarkten stonden maandag in het rood nu de handelsperikelen lijken aan te houden", zo stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. De mondiale handelsrelaties staan volgens Madden nog steeds op scherp en de marktvorser verwacht dat dit op korte termijn niet zal verbeteren. "Aandelen zullen [hierdoor] vermoedelijk onder druk blijven staan."

De huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsartikelen stonden onder druk, evenals de reisbranche. De autosector verloor terrein nadat de Amerikaanse president Donald Trump zijn dreigement om importheffingen te leggen op Europese auto's herhaalde, ondanks bezwaren van Amerikaanse Congresleden en autofabrikanten aan weerszijden van de Atlantische Oceaan.

Woensdag bezoekt de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker het Witte Huis en de onenigheid over handelsbeperkingen zal dan prominent op de agenda staan, zo wordt verwacht.

Daarnaast ondervindt de markt volgens marktanalist Bart Hordijk van Monex Europe de naweeën van de beschuldigingen van Trump vrijdag dat de Europese Unie en China hun valuta's manipuleren.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 68,41 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 73,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1707. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1724 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1721 op de borden.

Julius Baer sloot fors lager nadat de Zwitserse private bank halfjaarcijfers bekendmaakte. De nettowinst steeg weliswaar naar 444 miljoen Zwitserse frank, maar de omzet en het beheerd vermogen vielen tegen, volgens analisten van UBS. Dit zou wijzen op een vertraging aan het einde van het eerste halfjaar. Ook Vontobel wees op de tragere instroom van beleggingsgelden, vergeleken met 2017. Julius Baer verloor 4,0 procent, Vontobel 0,6 procent.

Aandelen van luchtvaartbedrijven verloren terrein. Ryanair leverde 6,4 procent in nadat de Ierse prijsvechter zijn verwachting voor de rest van het jaar handhaafde. Lagere ticketprijzen, hogere kosten van brandstof en piloten, en stakingen lieten de winst in het eerste kwartaal dalen met 20 procent. EasyJet verloor 1,7 procent.

Atos leverde 6,7 procent in. Het bedrijf kondigde tegelijk met de kwartaalcijfers de overname aan van Syntel voor 3,4 miljard dollar, wat 1 miljard dollar omzet moet toevoegen aan het Franse IT-bedrijf. Daarmee biedt Atos een premie van 14 procent op de gemiddelde slotkoers van de afgelopen dertig dagen. De koers ging hoger van start maar zakte vervolgens snel weg.

Het Britse McColl's Retail Group verloor maar liefst 13,8 procent, nadat de uitbater van gemakswinkels de winst met bijna vijftig procent zag terugvallen in de eerste zes maanden van dit jaar. De winstval was vooral toe te schrijven aan het omvallen van groothandel Palmer and Harvey. De vergelijkbare omzetgroei van McColl's daalde met 2,7 procent.

Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten rond de slotstanden van vrijdag.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,6 procent tot 573,62 punten, terwijl de AMX een winst van 0,9 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,3 procent.

Europa breed trokken de financials de beurzen dinsdag in positief territorium, vanwege stijgende obligatierentes, terwijl de verwachtingen omtrent de aanstaande ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Europese Commissievoorzitter Juncker de zorgen over de handelsoorlog voor nu van tafel haalden.

Volgens vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer domineren momenteel de bedrijfscijfers, waarmee ander kwesties zoals de internationale handelsperikelen even naar de achtergrond zijn verdwenen. "De resultaten zijn goed, waardoor de risicobereidheid toeneemt en dat zie je direct terug in de markt", aldus Bender. De vermogensbeheerder merkt daarbij op dat de financials na de recente mineur een mooie inhaalslag maken, onder andere gesteund door de cijfers van UBS.

In Europa kwam een aantal voorlopige samengestelde inkoopmanagersindices naar buiten. De eurozone als geheel zag over juli de industrie groeien, maar de dienstensector groeide juist minder snel. Daarmee was in de gehele economie nog sprake van duidelijke groei, maar wel met een vertraging.

In Duitsland tekende zich bijna eenzelfde beeld af met een nog steeds oplopende groei in de industrie, een groeivertraging bij de dienstensector, maar wel weer een groeiversnelling voor het totale beeld. Frankrijk leek nog het meest op het beeld in de eurozone met een groeiversnelling in de industrie, maar een -vertraging bij de dienstensector en bijgevolg ook een groeivertraging in de economie als geheel.

Tevens werd bekend dat het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie in juli licht is gedaald. De index voor het ondernemersklimaat daalde in juli ten opzichte van juni van 109 naar 108.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex in juli is gedaald van 56,2 in juni naar 55,9 in juli, terwijl de voorlopige index voor de dienstensector daalde van van 56,5 naar 56,2 en de index voor de industrie steeg 55,4 naar 55,5.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een apetmeber-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 68,91 dollar, terwijl een september-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 73,77 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1692. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1675 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1692 op de borden.

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 5,4 procent. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA heeft de staalreus ingestemd met alle voorwaarden van de Europese Commissie bij de overname van de Ilva-fabriek in het Italiaanse Taranto.

Randstad steeg 3,9 procent. De omzet van de uitzender steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis van 5.866 miljoen naar 6.022 miljoen euro. Op autonome basis liep de omzet 5,0 procent op. De aangepaste nettowinst bedroeg over de verslagperiode 223 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 181 miljoen euro. KBC Securities stelde dat vooral de autonome groei achterblijft bij de verwachtingen.

Philips won 1,9 procent. De Europese Commissie zal Philips dinsdag een boete opleggen voor beperkingen bij de verkoop op de website van Philips. Dit schreef persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen. Er wordt door Reuters geen bedrag aangegeven.

Unibail-Rodamco-Westfield heeft dinsdag een overeenkomst gesloten met Invesco Real Estate voor de verkoop van het Capital 8 kantoorgebouw in Parijs voor 789 miljoen euro. Het aandeel sloot vlak.

Wlters Kluwer was met een verlies van 1,2 procent de sterkste daler on de hoofdfondsen.

In de Midkap noteerde Sligro Food Group 16,9 procent lager, door de uitkering van een superdividend.

Wereldhave verloor 2,0 procent na vrijgave van de halfjaarcijfers. ING ziet de beleningsgraad steeds verder richting de 45 procent kruipen en is daarover niet te spreken. Het fonds moet meer vastgoed gaan afstoten, zoals het ook heeft aangekondigd. Frankrijk blijft volgens ING onverminderd het zwakste onderdeel uit de portefeuille van Wereldhave.

BESI steeg 4,9 procent. De Oostenrijkse toeleverancier aan de chipindustrie AMS, die levert aan Apple, publiceerde maandag beter dan verwachte kwartaalcijfers die zeer positief kunnen worden opgevat voor het aandeel BE Semiconductor Industries, zo concludeerde NIBC dinsdag.

Onder de kleinere aandelen verloor VolkerWessels 3,7 procent. Morgan Stanley verlaagde het advies van Overwogen naar Gelijkgewogen, waarbij het koersdoel eveneens omlaag ging van 28,00 euro naar 21,50 euro. Volgens de Amerikaanse zakenbank heeft het bouwbedrijf de beloften bij de beursintroductie niet waargemaakt, zoals een stabiele marge en een focus op kleinere contracten. Na de twee winstwaarschuwingen in 2017 en 2018 vond Morgen Stanley een adviesverlaging op zijn plaats.

Acomo daalde 4,2 procent en was daarmee de sterkste daler van de AScX. Heijmans was met een winst van 3,4 procent de sterkste stijger.

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 2.824,49 punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 572,90 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent.

Na een licht hogere opening schommelde de Amsterdamse beurzen in eerste instantie tussen lichte winsten en verliezen, waarna de AEX later op de dag wat verder wegzakte, in afwachting van de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, waarbij de markt hoopt op een wapenstilstand in het handelsconflict. De markt houdt met name de Europese autosector in het vizier, na de Amerikaanse dreiging van tarieven over de invoer van Europese auto's.

Analisten van online broker Lynx merkten op dat met name de kwartaalcijfers momenteel de richting van de markt bepalen. "De Amsterdamse beurs is nipt door de jaartoppen rond 572,81 heen gebroken maar mist nog enige overtuiging." Zwaargewicht Shell dat morgenochtend met kwartaalcijfers naar buiten komt kan volgens de analisten de richting wel eens gaan bepalen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Franse producentenprijzen in juni sneller stegen dan in mei, terwijl het ondernemersvertrouwen in Duitsland in juli juist daalde. De geldhoeveelheid in de eurozone nam in juni verder iets sneller toe dan in mei.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 0,2 procent, terwijl de verkoop van nieuwe eengezinswoningen in Amerika in juni op maandbasis daalden met 5,3 procent. Op jaarbasis was echter sprake van een stijging met 2,4 procent.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Admistration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 20 juli zijn gedaald met circa 6,1 miljoen vaten tot 404,9 miljoen vaten.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 68,61 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 73,54 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1676. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1689 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1688 op de borden.

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 11 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 1,3 procent, gevolgd door Philips en Heineken met winsten van achtereenvolgens 1,1 procent en 1,0 procent. Altice Europe bungelde met een verlies van 5,0 procent onderaan. ArcelorMittal daalde 1,7 procent.

In de Midkap won Wessanen 6,4 procent na een koopadvies van Berenberg. Analisten van Berenberg zagen de koers recent meer dan dertig procent inzakken en dat biedt instapmogelijkheden. De marktvorsers hanteren een koersdoel van 14,50 euro.

Wereldhave steeg 1,4 procent en TKH won 1,1 procent. Flow Traders was met een verlies van 3,4 procent de sterkste daler van de AMX.

BAM steeg 0,2 procent. Het bouwconcern heeft de opdracht gekregen voor de bouw van een sportcomplex in het Duitse Heidelberg. BAM Sport, een dochteronderneming van BAM Deutschland, ontving de opdracht ter waarde van ruim 22 miljoen euro van BSG Bau- und Servicegesellschaft.

ASM International gaf 3,1 procent prijs na kwartaalcijfers. De toeleverancier aan de chipindustrie verwacht voor het lopende kwartaal een hogere orderinstroom dan in het tweede kwartaal, maar wel een lagere omzet. De winst viel afgelopen kwartaal flink lager uit, omdat ASMI vorig jaar nog profiteerde van het afstoten van een deel van het belang in het Aziatische ASMPT. NIBC sprak van weinig verrassende cijfers.

Onder de kleinere fondsen steeg Kendrion 1,8 procent, maar daalde Pharming in aanloop van de kwartaalcijfers op donderdag 3,8 procent.

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.823,88 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen onderuit

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag in het rood geëindigd.

De STOXX Europe 600 index daalde 0,3 procent op 387,17 punten, de Duitse DAX verloor 0,9 procent op 12.579,33 punten en de Franse CAC 40 leverde 0,1 procent in op 5,426,41 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7,658,26 punten.

David Madden van CMC Markets zag woensdag vooral winstnemingen na de positieve handelsdag dinsdag.

Beleggers waren terughoudend in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. Economen verwachten geen vuurwerk nadat de ECB in juni bekendmaakte QE af te zullen bouwen. Wel hoopt de markt op meer duidelijkheid over de forward guidance en de herbeleggingsstrategie.

Daarnaast zullen er tijdens de persconferentie met voorzitter Mario Draghi ook vragen komen over het effect van het mondiale handelsconflict op de economische outlook van de eurozone.

Dat handelsconflict ging woensdag een nieuwe fase in met een geplande ontmoeting in Washington tussen de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en de Amerikaanse president Donald Trump.

"De ontmoeting kan beslissend zijn voor het algemene sentiment", volgens beleggingsstrateeg Andreas Georgiou van XM. Volgens hem dreigen er nog altijd importtarieven voor Europese auto's wanneer de ontmoeting tussen Trump en Juncker niks oplevert.

Rondom de Brexit-onderhandelingen werd bekend dat de Britse premier Theresa May in de onderhandelingen daarover de touwtjes in handen heeft genomen. Daarom sterkte het Britse pond iets aan, zo merkte valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury op. De euro werd rond het slot licht lager verhandeld op 0,8883 Britse pond.

De euro verhandelde op 1,1676 dollar. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1689.

Op macro-economisch vlak werd in Europa bekend dat de producentenprijzen in Frankrijk in juni sterker zijn opgelopen dan een maand eerder, met 3,2 procent op jaarbasis. Verder steeg de geldhoeveelheid in de eurozone in juni sterker dan in mei.

Het belangrijkste Europese cijfer was de Duitse Ifo-index. De index, die het ondernemersklimaat onder Duitse ondernemers meet, daalde van 101,8 in juni naar 101,7 in juli. Er werd door economen vooraf gerekend op een afname naar 101,5 dus het cijfer viel mee.

Olie werd woensdag 1,4 procent duurder na een positief voorradenrapport uit Amerika

Deutsche Bank heeft over het tweede kwartaal de winst en omzet onder druk zien staan. Woensdag bleek dat de nettowinst was uitgekomen op 401 miljoen euro, conform de prognose van 400 miljoen euro. Deutsche Bank verloor 1,4 procent.

Banco Santander zag in het tweede kwartaal van 2018 de winst met krap 3 procent dalen, voornamelijk vanwege herstructureringskosten van 280 miljoen euro voor de overname van Banco Popular. Het aandeel sloot 0,6 procent in de min.

Banken elders stonden ook onder druk. Commerzbank daalde 0,6 procent, Société Générale verloor 0,2 procent en ING Groep leverde 0,6 procent in.

Fresnillo stond stevig onder druk. De mijnbouwer maakte over het tweede kwartaal een productiestijging van goud en zilver bekend, maar verlaagde de prognose van de zilverproductie voor heel 2018. Het aandeel daalde ruim 7 procent. Sectorgenoten Glencore en Rio Tinto verloren achtereenvolgens 1 en 2 procent.

Telefonica Deutschland steeg ruim 8 procent. In het tweede kwartaal werd het nettoverlies kleiner en het telecombedrijf handhaafde de outlook.

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerde Wall Street verdeeld. De S&P 500 steeg 0,1 procent, de Nasdaq zelfs 0,3 procent. De Dow Jones index leverde 0,3 procent in, onder meer door tegenvallende cijfers van zwaargewicht Boeing.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Damrak licht hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met een lichte winst gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 573,66 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,6 procent.

Europa breed kregen de beurzen een steun in de rug na het nieuws dat de ontmoeting tussen Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Amerikaanse president resulteerde in een handelsakkoord, waarbij werd overeengekomen in de richting te werken van "nultarieven" en "nul subsidies" op industriële goederen, met uitzondering van de autosector.

Een tweede punt van focus was het rentebesluit van de ECB. Zoals verwacht handhaafde de centrale bank zijn monetair beleid. Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef donderdag staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent. De centrale bank had al eerder aangekondigd dat de rente in elk geval tot en met de zomer van 2019 op hetzelfde niveau blijft. Tot september koopt de centrale bank voor een extra ruim monetair beleid maandelijks voor 30 miljard euro aan obligaties op, in het zogeheten Quantitative Easing-programma, of QE. Naar verwachting zal dat in de laatste drie maanden van het jaar dalen tot 15 miljard euro en vervolgens eindigen.

"Draghi deed wat zo langzamerhand zijn handelsmerk is geworden; meedelen dat de belangrijkste onderwerpen niet zijn besproken door de Gouverning Council (GC)", zei valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe. "Voor de persconferentie waren er twee vragen belangrijk: wat gaat er gebeuren met de “rate guidance” en hoe wordt de balans van de Europese Centrale Bank geherinvesteerd?", aldus de analist. Op beide vragen kwam geen antwoord, waardoor "deze persconferentie al snel het verplichte nummertje werd waarvoor gevreesd werd voordat de ECB aan haar zomervakantie kon beginnen", aldus de analist.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen voor augustus licht is gedaald. De Fransen bleken er in juli qua vertrouwen niet op voor- of achteruit te zijn gegaan na de onverwachte daling ervan in juni naar het laagste punt in bijna twee jaar. In Italië steeg het consumentenvertrouwen over juli licht.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 9.000 naar 217.000, terwijl werd gerekend op 215.000 aanvragen.

De nieuwe orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in juni gestegen met 1,0 procent, na een daling van 0,3 procent in mei.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 69,86 dollar, terwijl een september-future Brent 0,6 procent hoger bewoog op 74,39 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1665. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1732 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1728 op de borden.

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Signify met een winst van 3,3 procent.

Onder de hoofdfondsen kregen de cijfers van RELX en KPN een positief onthaal met winsten van achtereenvolgens 2,3 tot 3,2 procent. Aalberts koerste daarentegen 1,5 procent in het rood na vrijgave van de kwartaalrapportage.

Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell verloor 2,9 procent. De zogenoemde CCS winst van de oliereus, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, kwam afgelopen kwartaal uit op 4.691 miljoen dollar. Analisten rekenden op 5.967 miljoen dollar. Shell kondigde tevens aan per vandaag te starten met inkoop van eigen aandelen voor tenminste 25 miljard dollar tussen nu en 2020. Het inkoopprogramma compenseert de teleurstellende winstcijfers van Shell, zo concludeerde ABN AMRO.

In de tweede lijn kregen de cijfers van Arcadis een zeer positief onthaal met een winst van 1,8 procent. In het afgelopen kwartaal groeide Arcadis op autonome basis met een procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De netto-omzet kwam uit op 602 miljoen euro, 4 procent minder dan de 628 miljoen euro vorig jaar. Bovendien meldde het concern dat het in 2019 al zijn energiebezittingen in Brazilië wil verkopen. De resultaten van Arcadis waren voor KBC Securities reden om het aandeel op de kooplijst te zetten.

BE Semiconductor Industries stelde daarentegen teleur met een verlies van 7,7 procent. De nettowinst van Besi steeg in het tweede kwartaal met circa 10 miljoen euro, van 37,1 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar naar 47,2 miljoen euro afgelopen kwartaal. De omzet van 161,1 miljoen euro was 4 procent hoger dan een kwartaal eerder. Berenberg sprak van een tegenvallende omzetgroei.

SBM Offshore en BAM waren de sterkste stijgers van de AMX met winsten van achtereenvolgens 2,2 procent en 1,8 procent.

Onder de kleinere fondsen won Pharming 6,5 procent na cijfers. B&S Group bungelde onderaan met een verlies van 2,5 procent.

Rond het slot van de Amsterdams beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.842,26 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX weer terug in het groen na cijferregen

Gepubliceerd op 26 jul 2018 om 17:42 | Views: 206

AEX 17:57
573,66 +0,76 (+0,13%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX is donderdag met een kleine winst gesloten. Sterke bedrijfsresultaten en afnemende handelszorgen zorgden 's ochtends voor een positieve stemming op de zeer drukke cijferdag. Het rentebesluit van de ECB en een verwachte lagere opening van de Amerikaanse beurzen droegen er later toe bij dat de beurs even in de min dook voor de koers zich weer herstelde. Elders in Europa gingen de beurzen ook overwegend omhoog.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent in de plus op 573,66 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 776,47 punten. Londen ging 0,1 procent omhoog, Parijs won 1 procent, terwijl Frankfurt 1,8 procent hoger eindigde.

President Donald Trump en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker kwamen overeen om te gaan werken aan lagere handelstarieven. Een dreigende handelsoorlog tussen de VS en de EU lijkt daarmee afgewend. Vooral de Duitse autobouwers waren daardoor in trek. BMW en Volkswagen stegen tot 4,4 procent. Daimler, dat de kwartaalwinst zag afnemen, won 2,8 procent.

Signify

In de AEX ging verlichtingsbedrijf Signify aan kop met een plus van 3,3 procent. Het voormalige Philips Lighting opent vrijdag de boeken. Telecombedrijf KPN steeg 3,2 procent. KPN krikte zijn bedrijfsresultaat op met dank aan kostenbesparingen.

Shell was de grootste daler met een min van 2,9 procent. Het olie- en gasconcern boekte minder winst dan verwacht, maar startte wel het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar. De Franse concurrent Total, die ook met cijfers kwam, won 2,3 procent in Parijs.

Arcadis

In de MidKap maakte Arcadis een koerssprong van 1,8 procent. Het advies- en ingenieursbureau zag het bedrijfsresultaat verbeteren en wil in 2019 al zijn energiebezittingen in Brazilië verkopen. KBC verhoogde het advies voor het aandeel. Chiptoeleverancier Besi was de grootste daler met een min van 7,7 procent na zwakke vooruitzichten.

Pharming won 6,5 procent. Het biotechnologiebedrijf boekte voor het eerst in zijn historie een halfjaarwinst.

Damrak

Ook buiten het Damrak was het druk aan cijferfront. Vliegtuigbouwer Airbus steeg 4,5 procent tot de hoogste koers ooit na sterke resultaten. In Brussel vielen de cijfers van bierbrouwer AB InBev (min 4,1 procent) tegen. Voedingsbedrijf Nestlé steeg 2,2 procent dankzij beter dan verwachte resultaten.

De euro was 1,1667 dollar waard, tegen 1,1670 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder tot 69,70 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs tot 74,49 dollar per vat.
voda
0
AEX sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is vrijdag in het groen geëindigd. Op het slot won de Amsterdamse index 0,5 procent tot 576,24 punten. Op weekbasis won de index zo'n 0,7 procent.

Kwartaalcijfers en Amerikaanse groeicijfers hielpen de Amsterdamse beurs in het zadel.

De Amerikaanse economie groeide in het tweede kwartaal met 4,1 procent. Dat was iets onder verwachting maar marktanalist Philip Marey van Rabobank wees erop dat de onderliggende groei erg sterk was. Marey doelde op de voorschotten op heffingen die er in de export werden genomen, waarmee bestellingen alvast naar voren werden gehaald die anders in het derde kwartaal zouden vallen. "Dat scheelt zo'n 1,1 procentpunt aan export, maar dan houd je nog altijd een groei van 3,0 procent over en ook dat is een goed cijfer", aldus de marktanalist.

Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe wees erop dat de robuuste groei nog niet structureel is maar ook te maken heeft met de belastingverlagingen van de regering Trump.

Verder verwerkten beleggers vrijdag een reeks aan bedrijfscijfers. Die lieten volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer een gemengd beeld zien. "Sommige vallen mee, andere vallen tegen", aldus Van Eerden.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat de Franse economie in het tweede kwartaal even hard groeide als in het eerste kwartaal. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, daalde in juli maar minder dan verwacht.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1659. Vanochtend verhandelde het muntpaar op 1,1627.

Olie werd vrijdag een half procent goedkoper.

Onder de hoofdfondsen ging Signify verrassend aan kop met een van bijna 3 procent. Het concern gaf bij de rapportering van cijfers een omzetwaarschuwing af en NIBC sprak van zwakke resultaten. Wel merkte NIBC op dat een dergelijke waarschuwing niet als een verrassing kwam.

RELX sloot de rij met een verlies van 1,7 procent.

In de AMX won SBM Offshore 9,6 procent. De oliedienstverlener tekende een clementie-overeenkomst met de Braziliaanse autoriteiten en Petrobras in verband met de vermeende omkooppraktijken voor 2012. KBC Securities bleek hierover te spreken en verhoogde het koersdoel voor SBM van 19,00 naar 20,00 euro met een handhaving van het koopadvies.

Flow Traders verloor bijna 12 procent. De flitshandelaar boekte in het tweede kwartaal een handelsinkomen van 53,8 miljoen euro en kon daarmee een sterk eerste kwartaal niet overtreffen. Het handelsinkomen viel lager uit dan de verwachting van Credit Suisse van 65 tot 75 miljoen euro. Analist Rosine van Velzen van ING voorspelde een zwak begin van het derde kwartaal maar verwacht wel dat Flow Traders met de lange termijn strategie op koers ligt.

Onder de kleinere fondsen verloor Beter Bed dik 9 procent. De omzet van de beddenfabrikant daalde in het eerste halfjaar met 3,9 procent op jaarbasis naar 201,6 miljoen euro bij een brutomarge van 56,3 procent tegen 57,5 procent een jaar eerder. Met name de resultaten in Duitsland waren erg teleurstellend. KBC Securities zag daarom reden het koersdoel voor de matrassenverkoper te verlagen van 10,50 naar 7,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Nedap koerste 3,7 procent hoger, waarmee de halfjaarcijfers van het bedrijf uit Groenlo positief werden ontvangen. Vooral de omzetgroei overtrof de verwachtingen, aldus NIBC. Pharming verloor ruim 7 procent.

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street verdeeld. De Dow Jones index steeg 0,1 procent, de S&P 500 index verloor 0,2 procent en de Nasdaq daalde 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserve
voda
0
Kwartaalcijfers helpen Europese beurzen in het zadel

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag in de plus geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent hoger op 392,08 punten. Op weekbasis steeg de index 1,7 procent.

De Duitse DAX won 0,4 procent tot 12.860,40 punten en de Franse CAC 40 steeg 0,6 procent naar 5.511,76 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 0,5 procent hoger op 7.701,31 punten.

Met deze winsten werd de positieve trend van donderdag voortgezet.

"Nu zo'n 40 procent van de markt de kwartaalcijfers heeft gerapporteerd, ligt de groei voor Europese bedrijven op zo'n 6 procent, van een vlakke ontwikkeling in het eerste kwartaal", zei marktstrateeg Tom Pearce van UBS.

"Dat is in lijn met de consensus en een goed resultaat gezien de scherpe afname van het groeimomentum in de eurozone in het tweede kwartaal", aldus Pearce, die er wel op wees dat er tot nu toe weinig positieve verrassingen zijn.

Op macro-economisch vlak was er veel aandacht voor Amerikaanse groeicijfers. In het tweede kwartaal kwam er een groei van 4,1 procent uit de bus. Dat was iets onder verwachting maar ruim boven de groei in het eerste kwartaal.

De Franse economie groeide in het tweede kwartaal even hard als in de eerste drie maanden. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, daalde in juli maar minder dan verwacht.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1659. Vanochtend verhandelde het muntpaar op 1,1627.

Olie werd vrijdag een half procent goedkoper.

Carrefour steeg liefst 12 procent. De Franse supermarktketen presteerde op operationeel vlak boven verwachting. Verder gaf het concern aan dat met op koers ligt met de middellange termijn strategie.

Danone zag de winst en omzet in de eerste helft van 2018 oplopen. De winst per aandeel steeg met dubbelcijferige cijfers uitgedrukt in procenten tegen constante wisselkoersen en exclusief het Yakult-effect. Het aandeel won 3 procent.

BP zal het grootste deel van de Amerikaanse onshore olie- en gasactiviteiten van BHP Billiton kopen voor 10,5 miljard dollar. Met de overname hoopt het Britse energieconcern na de olieramp in de Golf van Mexico met de Deepwater Horizon zijn activiteiten in de Verenigde Staten opnieuw op te bouwen. Voor BHP Billiton biedt de verkoop de mogelijkheid uit een investering te stappen, die door het energieconcern werd afgedaan als een kostbare en misplaatste investering. BP steeg 0,5 procent, BHP Billiton won 2 procent.

SBM Offshore won 9,6 procent in Amsterdam. De oliedienstverlener tekende een clementie-overeenkomst met de Braziliaanse autoriteiten en Petrobras in verband met de vermeende omkooppraktijken.

Renault maakte vrijdag over de eerste zes maanden van 2018 een winstdaling bekend van 19 procent. Ook bij de Franse autoproducent waren de hogere grondstofprijzen debet aan de daling van het resultaat, maar een lager rendement op het belang in Nissan Motor speelde ook een rol. Nissan had last van hogere prijzen door hogere importtarieven van de zijde van de Verenigde Staten. Het aandeel Renault sloot 1,9 procent hoger.

Aandelen van Kering daalden 7,7 procent. Het bedrijf achter luxemerken als Gucci zag de winst in de eerste zes maanden van het jaar onder de verwachting van de markt uitkomen. De nettowinst steeg op jaarbasis wel.

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street verdeeld. De Dow Jones index steeg 0,1 procent, de S&P 500 index verloor 0,2 procent en de Nasdaq daalde 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Heineken drukt AEX in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag met een verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen, mede doordat de koers van bierbrouwer Heineken flink onder druk stond.

De AEX leverde maandag een half procent in en sloot af op 573,19 punten.

"Nu meer dan de helft van de bedrijven uit de S&P 500 Index hun kwartaalcijfers hebben gerapporteerd, maken de koersen even een pas op de plaats", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Volgens Wiersma presenteerde bijna 87 procent van de 263 bedrijven uit de S&P 500 beter dan verwacht op winstniveau. Ruim 73 procent kwam met beter dan verwachte omzetcijfers.

"Dat zijn erg sterke resultaten, vooral als je nagaat dat de winst met gemiddeld 24 procent is gestegen in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Maar zoals ervaren beleggers weten, is goed soms niet goed genoeg en ligt teleurstelling op de loer. Kijk maar naar Facebook", aldus Wiersma. Circa 120 miljard dollar aan beurswaarde ging in rook op na publicatie van de resultaten.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat het vertrouwen van Nederlandse producenten in juli voor de tweede maand op rij is gedaald. Meer aandacht ging evenwel uit naar inflatiecijfers uit vooral Duitsland. Daar bleek het consumentenprijspeil iets minder hard gestegen.

"De inflatie loopt verder terug en de kerninflatie blijft laag", constateerde econoom Carsten Brzeski van ING. Dat betekent volgens de econoom dat er weinig reden is om op een duurzame stijging van de onderliggende inflatie te rekenen.

De euro/dollar noteerde op 1,1713, tegenover 1,1660 voorbeurs.

Het belooft een drukke week te worden voor centrale bankiers, zo meldde het strategieteam van KBC. Woensdag is de Federal Reserve aan de beurt. "De recente communicatie was glashelder. Kans op rentestijging is geen 2 procent, maar voor de vergadering van 26 september is dat meer dan 80 procent! De aandacht zal gaan naar wat Powell zegt over de daarop volgende hikes."

Ook de Bank of England is deze week aan zet, en volgens ING zullen de bankiers hier niet op hun handen blijven zitten. "Sommige recente cijfers lieten een gemengd beeld zien, maar in het geheel denken we dat de cijfers sinds het inflatierapport van mei de Bank of England voldoende vertrouwen geven dat de economie herstelt van het zwakke eerste kwartaal", aldus ING.

"Maar reken niet op nog een [rente]verhoging in de komende tijd", waarschuwden de economen.

De olieprijzen stegen maandag tot twee procent.

Het aandeel Heineken leverde maandag 5,3 procent in. De volumegroei van de brouwer was solide, oordeelde KBC Securities, maar dit gold niet voor de marges. De geconsolideerde biervolumes gingen de afgelopen zes maanden met 4,5 procent omhoog. Door de overname van de Braziliaanse tak van Kirin en wisselkoerseffecten verwacht Heineken lagere operationele winstmarges in de rest van het jaar. Volgens de brouwer zullen de marges nu met 20 basispunten dalen, in plaats van de beoogde groei van 25 punten. Jefferies waarschuwde dat de bijstelling van de operationele winstmarge zal leiden tot een lagere winst per aandeel in 2018 dan de 4,20 euro waarop analisten nu gemiddeld nog rekenen.

Verder verloor Altice 4,0 procent en KPN 2,0 procent. Altice kondigde de verkoop van zijn zendmasten in de Dominicaanse Republiek aan voor 170 miljoen dollar.

Daarentegen won Galapagos 1,2 procent en werd Signify 4,4 procent duurder. Signify begon vandaag met het al eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van 230 miljoen euro. Dit betreft ruim 7 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

In de Midcap was Air France-KLM koploper met een dagwinst van 1,7 procent. Oliedienstverlener SBM Offshore werd 1,4 procent duurder en bodemonderzoeker Fugro won 1,6 procent. Beide bedrijven profiteerden vermoedelijk van de hogere olieprijs.

TomTom en Besi leverden respectievelijk 3,0 en 3,5 procent in.

Onder de kleinere aandelen ging ICT Group 4,5 procent hoger en won Sif een procent. Pharming en Nedap verloren 2,2 en 2,1 procent.

Het lokaal genoteerde New Sources Energy daalde ruim 26 procent.

Het Belgische Retail Estates, dat inmiddels een tweede notering op het Damrak heeft, won 2,3 procent. KBC noemde de vrijdagavond gepresenteerde kwartaalcijfers solide, net als de afgegeven outlook. Door nieuwe aankopen vorig boekjaar, zal de winst volgens analisten van KBC dit jaar ook daadwerkelijk flink stijgen.

Tussenstanden Wall Street

Bij de slotgong in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen op verlies, wat vooral gold voor de Nasdaq die meer dan een procent daalde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger gesloten. De stemming onder beleggers was afwachtend.

De AEX klom 0,2 procent en sloot af op 574,25 punten. Op maandbasis was de stijging 4,1 procent.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat de kans op een handelsoorlog tussen China en Amerika kleiner lijkt te worden nu de twee landen naar verluidt weer met elkaar om de tafel willen.

Beleggers kijken volgens vermogensbeheerder Rein Schutte van Boer & Olij vooral uit naar de kwartaalcijfers van Apple vanavond en van Tesla op woensdagavond, maar ook rentebesluiten van de Bank of England en de Federal Reserve worden de komende dagen in de gaten gehouden.

In Japan werd vanochtend het ruime monetaire beleid van de Bank of Japan gehandhaafd, in een poging de inflatie aan te jagen. Toch verwacht de centrale bank dat de doelstelling van twee procent pas in 2021 wordt gerealiseerd.

"Vooralsnog is het een best wel goed cijferseizoen en dat heeft veel indices goed gedaan", aldus Schutte, die evengoed wat aarzeling in de markt ziet.

Op macro-economisch vlak was er een stijging van de Duitse detailhandelsverkopen en de werkloosheid. De Spaanse economie groeide daarnaast in een lager tempo in het tweede kwartaal. Verder vertraagde de economie van de eurozone in het tweede kwartaal, terwijl de werkloosheid in juni niet veranderde ten opzichte van een maand eerder. De inflatie in de eurozone liep op van 2,0 procent in juni naar 2,1 procent in juli.

In de Verenigde Staten kwam dinsdagmiddag ook enkele macro-economische cijfers naar buiten.

Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten steeg in juli licht. De index ging van 127,1 in juni naar 127,4 deze maand. Amerikanen bleken in juni 0,4 procent meer te hebben verdiend en ook 0,4 procent meer te hebben uitgegeven.

De bedrijvigheid rond de regio Chicago groeide in juli verder. De inkoopmanagersindex steeg van 64,1 in juni naar 65,5 deze maand. Dit is de hoogste stand in zes maanden.

De huizenprijzen in Amerika zijn in mei gestegen, zo bleek uit de S&P Case-Shiller huizenprijsindex. De prijzen in de twintig meest stedelijke gebieden stegen in mei met 6,5 procent op jaarbasis, na een toename van 6,7 procent een maand eerder. De nationale index steeg in mei opnieuw met 6,4 procent op jaarbasis.

De euro/dollar noteerde op 1,1702, fractioneel de stand van maandagavond. De olieprijzen daalden ongeveer 1 tot 2 procent.

Stijgers en dalers

Altice Europe was koploper in de AEX met een plus van 3,2 procent, waarmee het aandeel zich deels herstelde van het verlies van vier procent op maandag. Toen werd bekend dat de Franse kabelaar zijn zendmasten in de Dominicaanse Republiek heeft verkocht voor 170 miljoen dollar.

Aegon steeg met 2 procent tot 5,64 euro. Schutte van Boer & Olij wees op een adviesverhoging van Mediobanca voor de Nederlandse verzekeraar naar Neutraal met een koersdoel van 5,90 euro.

Signify verloor 2,1 procent op 23,72 euro. UBS verlaagde het koersdoel voor Signify van 32,00 naar 25,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. De marktvorsers van de Zwitserse zakenbank merkten op dat het aandeel dit jaar al meer dan 20 procent lager staat, mede door bedrijfsspecifieke factoren zoals zwakte bij Hue, maar ook door sectorbrede zaken als prijsdruk en groeivertraging in de Amerikaanse markt. UBS paste de ramingen voor Signify niet significant aan, maar verlaagde wel het koersdoel vanwege een "sterke" neerwaarts bijgestelde waardering voor de gehele lichtsector in vergelijking tot oktober vorig jaar.

In de Midkap steeg Air France-KLM met 3,0 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers op woensdag. Volgens Schutte profiteerde Air France-KLM vandaag van sterke resultaten van Lufthansa. Air France-KLM zag in het tweede kwartaal de winst vermoedelijk onder druk staan, waarbij de omzet grofweg stabiel bleef. Dit bleek uit een door de luchtvaartmaatschappij zelf verzamelde analistenconsensus.

Flow Traders noteerde vrijwel onveranderd. Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor Flow Traders van 31,50 naar 27,50 euro met een onveranderd Neutraal advies. De zakenbank verlaagde de winstramingen voor 2018 en de daarop volgende twee jaar met 5 procent naar aanleiding van de resultaten over het afgelopen kwartaal.

PostNL gaf 0,7 procent aan beurswaarde prijs. De tariefsverhoging voor het basispakket aan postdiensten is cruciaal voor PostNL om de daling van het aantal poststukken op te vangen, zo stelde KBC Securities. Op maandag werd bekend dat PostNL de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2019 met 14,2 procent mag verhogen. Dinsdag werd ook bekend dat PostNL per 1 juli van dit jaar de omzet per uur die het bedrijf aan ondernemers betaalt voor de pakketbezorging met 3 procent heeft verhoogd. Het gaat in dit verband om bezorgdiensten die PostNL uitbesteedt aan externe bezorgondernemers voor de levering van pakketten.

NIBC kwam met een aantal nieuwe rapporten over de halfgeleidersector. Het advies voor ASML ging van Kopen naar Accumuleren met een onveranderd koersdoel van 200,00 euro. Voor ASMI herhaalde NIBC het Accumuleren advies, maar het koersdoel ging wel van 68,00 naar 57,00 euro. Besi kwam weer op de kooplijst van NIBC, maar het koersdoel werd met een euro verlaagd naar 27,00 euro. ASML stond 0,3 procent lager en Besi daalde 2,4 procent. ASMI won daarentegen 2 procent.

Onder de kleinere aandelen won Kendrion 1,4 procent, terwijl Fagron juist 3,5 procent verloor. ForFarmers leverde zelfs 3,6 procent in.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Amsterdamse beurs noteerde Wall Street circa een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Zorgen over handelsoorlog zetten Damrak lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager gesloten. De index eindigde 0,2 procent in het rood op 572,88 punten, waarbij de index werd gedrukt door een flinke koersdaling van Royal Dutch Shell.

De zorgen over de handelsoorlog tussen China en de VS kwamen woensdag weer bovendrijven, nadat sommige adviseurs van het Witte Huis ervoor hadden gepleit om veel hogere handelstarieven op China toe te passen dan gepland.

"Aandelen en sommige valuta zullen gevoelig blijven voor nieuws op dit gebied. Ze zullen positief reageren als er signalen zijn dat er onderhandelingen komen. En ze zullen negatief reageren, als er opnieuw een escalatie komt", stelde Marios Hadjikyriacos, beleggingsanalist bij XM.com.

Beleggers verwerkten in Nederland een stroom aan bedrijfscijfers, waaronder die van Air France-KLM, DSM, Fugro en ArcelorMittal. Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij verraste vooral de reactie op de cijfers van Air France-KLM. "Deze vielen ietwat aan de onderkant van de verwachtingen uit, maar dit bleek redelijk ingeprijsd", aldus de beleggingsadviseur.

Ook merkte Schutte de koerssprong van Fugro op. "De zorgen op een emissie lijken wat afgenomen, maar het bedrijf blijft wankelen. Onderliggend waren de resultaten evenwel beter dan verwacht", concludeerde hij. Ondanks de individuele uitschieters, zag Schutte op indexniveau weinig beweging.

Op macro-economisch vlak kreeg de markt inzicht in de stand van de industrie in diverse Europese landen als Frankrijk en Duitsland, maar ook in de eurozone als geheel. De activiteit in de industrie van de eurozone groeide in juli, zoals ook voorzien, iets harder dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 54,9 in juni naar 55,1 afgelopen maand. In een eerdere raming werd al uitgegaan van een stand van 55,1. In verschillende landen in de eurozone daalde de inkoopmanagersindex, maar in de belangrijke landen Duitsland en Frankrijk was er een groeiversnelling in juli.

In de VS werd in de loop van de middag een aantal macrocijfers gepubliceerd.

Het aantal banen in de Verenigde Staten steeg in juli veel harder dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing. Afgelopen maand steeg het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 219.000 stuks. Er was gerekend op een banengroei van ongeveer 185.000. Vrijdag volgt het officiële banenrapport.

De activiteit van de Amerikaanse industrie groeide in juli in vergelijking met een maand eerder in een lager tempo, zo bleek uit cijfers van zowel het Institute for Supply Management als van Markit.

Ook komt de Federal Reserve vanavond nabeurs met een nieuw rentebesluit, maar er wordt niet verwacht dat de Amerikaanse centrale bank een renteverhoging aankondigt.

De euro/dollar noteerde op 1,1668, licht lager dan de stand rond het sluiten van de beurzen op dinsdag. De olieprijzen daalden tot 1,2 tot 1,8 procent.

Onder de hoofdfondsen won ArcelorMittal 2,2 procent. De staalgigant heeft in het tweede kwartaal van 2018 zoals voorzien opnieuw meer winst behaald en wist de analistenverwachtingen te overtreffen. Aanjagers waren volgens de analisten van ING de sterke ontwikkelingen in Brazilië en Canada, de Verenigde Staten en Mexico, ofwel de NAFTA. Volgens analist Stijn Demeester oogt de outlook van ArcelorMittal ook positief. De staalreus denkt dat de gunstige marktomstandigheden in de tweede jaarhelft aanhouden.

Indexzwaargewicht Royal Dutch verloor 1,5 procent naar aanleiding van de daling van de olieprijs. Een stijging van de Amerikaanse olievoorraden zorgde niet voor een ommekeer in de prijsontwikkeling van olie. Sinds de onverwachte toenadering tussen de VS en Iran, eerder deze week, ligt de olieprijs onder druk.

Verder was er het bericht dat de Braziliaanse autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar de drie grootste brandstofdistributeurs in het Zuid-Amerikaanse land, waaronder een joint venture van Royal Dutch Shell, vanwege vermeende prijsafspraken. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van commentaar van de Braziliaanse politie.

Altice Europe won 0,9 procent. Volgens persbureau Bloomberg heeft Greenlight Capital van de bekende belegger David Eindhorn opnieuw geïnvesteerd in de Franse kabelaar.

Wolters Kluwer bungelde in de AEX onderaan, nadat het databedrijf in de eerste zes maanden van 2018 een licht hogere omzet boekte. De outlook voor heel 2018 werd gehandhaafd. Het aandeel daalde 2,5 procent, waarbij KBC Securities opmerkte dat de resultaten ook iets lager dan de consensus waren.

Ook DSM kon niet in het groen komen met een min van 0,3 procent. Het speciaalchemiebedrijf wist echter ook in het tweede kwartaal van dit jaar weer te profiteren van productieproblemen bij een concurrent en zag de omzet en winstgevendheid oplopen. Morgan Stanley noemde de resultaten conform verwachting.

In de AMX was het Air France-KLM dat op bijval kon rekenen van beleggers. Het aandeel steeg met 4,2 procent, nadat het operationeel resultaat in het tweede kwartaal hoger uitviel dan waar analisten rekening mee hielden. De omzet was in de prik, maar de nettowinst viel met 109 miljoen euro iets lager uit dan de voorziene 126 miljoen euro. Volgens UBS waren de resultaten weinig verrassend.

Ook de cijfers van Fugro werden beloond met een koerswinst van 2,2 procent. De omzetoutlook van de bodemonderzoeker met een marginaal positieve EBIT-marge was volgens NIBC in lijn met consensus. KBC Securities sprak van een solide omzetgroei. BE Semiconductor Industries won 1,3 procent.

Aperam boog koersverlies om in een winst van 0,6 procent. Aperam zag in het tweede kwartaal van 2018 het bedrijfsresultaat licht aantrekken, zoals ook werd verwacht. Credit Suisse sprak van weinig verrassingen, maar verlaagde het koersdoel wel met een euro. "Hoewel wij op lange termijn positief zijn over Aperam, valt het risico van winstdruk op de korte termijn moeilijk te negeren."

De koers van Hunter Douglas ging 5,5 procent omhoog, nadat de winst en omzet in de eerste zes maanden aantrokken.

Kardan steeg 4,0 procent na aankondiging van een nieuwe opdracht in Afrika. Om onduidelijke redenen ging BinckBank 8 procent omhoog. De volumes waren daarbij ruim bovengemiddeld.

The Dow Jones klom 0,2 procent naar 25,454. De S&P 500 index steeg 0,2 procent naar 2,823. De Nasdaq won 0,6 procent op 7,720.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Air France-KLM wint op Damrak

Gepubliceerd op 1 aug 2018 om 17:43 | Views: 106

AEX 18:00
572,88 -1,37 (-0,24%)

Air France-KLM 17:37
8,14 +0,33 (+4,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was woensdag een van de winnaars op de beurs in Amsterdam. De kwartaalcijfers van de luchtvaartcombinatie vielen in de smaak. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Ook leefden de zorgen over de handelsspanningen weer wat op en de olieprijzen gingen omlaag.

De AEX-index aan het Damrak eindigde 0,2 procent lager op 572,88 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 790,69 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen speelden tot 1,2 procent kwijt.

Air France-KLM was met een plus van van 4,2 procent de sterkste stijger bij de middelgrote fondsen. Het Frans-Nederlandse concern had in het tweede kwartaal flink last van de stakingen door piloten van Air France. Ook viel de brandstofrekening hoger uit. De operationele winst lag wel ruim boven de verwachting van analisten.

Wolters Kluwer

Informatieleverancier Wolters Kluwer boekte in de eerste jaarhelft minder omzet dan verwacht en was de grootste daler bij de hoofdfondsen, met een min van 2,5 procent. Ook de kwartaalomzet van speciaalchemiebedrijf DSM viel iets tegen. Het aandeel zakte 0,3 procent. Staalbedrijf ArcelorMittal (plus 2,3 procent) overtuigde wel en stond bovenaan de AEX.

De resultaten van MidKappers Takeaway.com (plus 3,2 procent) en bodemonderzoeker Fugro (plus 2,2 procent) vielen eveneens in de smaak. Roestvrijstaalproducent Aperam, dat eveneens met cijfers kwam, won 0,6 procent. Raambekleder Hunter Douglas steeg dankzij een sterk halfjaarbericht verder ruim 5 procent op de lokale markt. Daar ging ook BinckBank (plus 7,9 procent) zonder duidelijke reden heel hard vooruit.

Euro

Elders in Europa verloor Ferrari meer dan 8 procent, nadat de nieuwe topman de door zijn onlangs overleden voorganger Sergio Marchionne gestelde doelstellingen voor 2022 ambitieus noemde. Verder zaten de Europese toeleveranciers van het Amerikaanse Apple duidelijk in de lift dankzij de sterke kwartaalresultaten van de iPhone-maker. In Frankfurt won Dialog Semiconductor dik 8 procent.

De euro was 1,1671 dollar waard, tegen 1,1703 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent minder op 67,49 dollar. Brentolie zakte 2,2 procent in prijs tot 72,63 dollar per vat.
voda
0
Damrak lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,5 procent tot 569,95 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

In heel Europa stonden de aandelenmarkten donderdag onder druk, vanwege een nieuwe escalatie van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Deze staken opnieuw de kop op, nadat Amerika woensdagavond dreigde om de voorgestelde impotheffinfen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen te verhogen van 10 naar 25 procent.

De Bank of England verhoogde donderdag zoals verwacht de rente van 0,50 procent naar 0,75 procent, maar handhaafde het opkoopprogramma. De Britse centrale bank houdt het vertrouwen dat de inflatie zich ontwikkelt in overeenstemming met de verwachting van de bank en gaf aan dat de recent data bevestigen dat de dip in de economische groei van het Verenigd Koninkrijk van tijdelijk aard was.

"Haviken lijken bijna een coupe te hebben gepleegd in het beleidscomité van de Bank of England nadat zowel de rente werd verhoogd, de verwachte groei naar boven werd bijgesteld naar 1,75 procent en er zelfs overeengekomen werd dat meer renteverhogingen nodig zullen zijn – en dit allemaal terwijl de recente detailhandelsverkopen en inflatiecijfers de verwachtingen niet waar maakten en onzekerheden over Brexit de boventoon voeren", oordeelde marktanalist Bart Hordijk van Monex Europa in reactie op het rentebesluit.

Het rentebesluit woensdagavond in de VS leverde geen verrassingen op. De rente bleef ongemoeid, maar vermoedelijk komt de Fed in september wel in actie.

Op macro-economisch vlak werd donderdag tevens bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in juni op jaarbasis zijn gestegen met 3,6 procent. Op maandbasis stegen de prijzen met 0,4 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 28 juli is gestegen met 1.000 tot 218.000. De Amerikaanse fabrieksorders zijn in juni gestegen en de omstandigheden voor ondernemers in de regio New York zijn verbeterd.

De euro/dollar noteerde op 1,1613. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1633 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1660 op de borden.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 68,38 dollar, terwijl een september-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 72,75 dollar.

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 11 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Wolters Kluwer met een winst van 3,4 procent. Credit Suisse verhoogde na de recente kwartaalcijfers het koersdoel voor Wolters Kluwer met 3 euro naar 53,00 euro. De analisten stelden de ramingen voor de omzet, het operationeel resultaat en de winst per aandeel voor 2019 en 2020 met 2 procent opwaarts bij op basis van de verwachting voor een duurdere dollar.

DSM won 1,2 procent, nadat UBS het koersdoel verhoogde van 97,00 euro naar 99,00 euro. UBS houdt vast aan het koopadvies voor DSM. Het aandeel was daarmee de op één na sterkste stijger van de AEX.

ING Groep daalde 1,5 procent, na het openen van de boeken. De bank heeft in het tweede kwartaal van 2018, zoals ook verwacht, onderliggend meer winst geboekt. Aandeelhouders kunnen een interim-dividend van 0,24 euro per aandeel tegemoet zien. Volgens ABN AMRO waren de cijfers conform verwachting. KBC Securities sprak van een meevallende winstontwikkeling, maar het halen van de doelen voor de lange termijn zullen meer tijd kosten dan de bank aanvankelijk dacht. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten op een adviesverlaging voor ING door Oddo. Die haalde het aandeel van de kooplijst en verlaagde het koersdoel met 3 euro naar 13,51 euro.

Indexzwaargewicht Unilever verloor 0,3 procent. Het aandeel noteert vandaag 0,39 euro per aandeel ex-dividend.

De grootste daler bleek evenwel Altice Europe met een fors verlies van 16,3 procent. De resultaten van de Franse kabelaar stonden onder druk, maar de outlook werd wel herhaald, hoewel het iets voorzichtiger werd over Frankrijk. De kwartaalresultaten lieten volgens Bank of America Merrill Lynch een gemengd beeld zien.

In de Midkap schoot Intertrust 8,6 procent omhoog, eveneens na kwartaalcijfers. Deze waren licht beter dan verwacht. Voor UBS waren er evenwel ook wat tegenvallers. Zo schoot de winst per aandeel wat tekort door hogere rentekosten.

Air France-KLM steeg 2,5 procent, terwijl OCI 2,4 procent won.

Beleggers bleken niet enthousiast over de cijfers van AMG Advanced Metallurgical Group, dat 4,1 procent aan beurswaarde verloor. In het tweede kwartaal van 2018 werd door AMG een flink hogere omzet en bedrijfsresultaat gehaald, terwijl de prognose voor de EBITDA voor 2018 bovendien flink werd verhoogd. ING sprak van een sterk kwartaal, ondanks dat de divisie Engineering er conform verwachting zwak bij lag.

Onder de kleinere aandelen won Basic-Fit 6,1 procent, nadat er in het afgelopen halfjaar meer leden bijkwamen. Vooral de aantrekkende omzet per lid bleek in de smaak te vallen bij ING. Basic-Fit stelde bovendien in gesprek met ABM Financial News dat er nog genoeg ruimte is om nieuwe clubs te openen in Nederland en België en wil op termijn in elk van deze twee landen tweehonderd clubs operationeel hebben.

Ordina verloor 5,0 procent, ondanks een sterk herstel van het operationeel resultaat bij een goede, doorlopende stijging van de omzet, zo oordeelde NIBC. Analisten van de bank schatten in dat Ordina's waardering een korting bevat van 15 tot 20 procent ten opzichte van zijn concurrenten en met herstel in resultaten is deze korting niet gerechtvaardigd.

Het lokaal genoteerde VEON won 1,6 procent, waarmee de resultaten van het bedrijf positief werden ontvangen.

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.812,50 punten. De Dow Jones index daalde 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,02 -0,77 -0,09% 24 apr
AMX 925,76 -8,67 -0,93% 24 apr
ASCX 1.207,07 +3,02 +0,25% 24 apr
BEL 20 3.883,83 -6,88 -0,18% 24 apr
Germany40^ 18.086,70 -2,00 -0,01% 24 apr
US30^ 38.353,31 0,00 0,00% 24 apr
US500^ 5.072,39 0,00 0,00% 24 apr
Nasd100^ 17.524,13 0,00 0,00% 24 apr
Japan225^ 37.998,76 0,00 0,00% 24 apr
WTI 82,90 0,00 0,00% 24 apr
Brent 88,08 0,00 0,00% 24 apr
EUR/USD 1,0704 +0,0002 +0,02% 02:22
BTC/USD 66.371,99 +39,30 +0,06% 24 apr
Gold spot 2.318,00 +1,89 +0,08% 02:22
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 590,000 +58,400 +10,99% 24 apr
BESI 139,000 +5,450 +4,08% 24 apr
RANDSTAD NV 46,470 +1,470 +3,27% 24 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 14,670 -0,930 -5,96% 24 apr
RELX 38,500 -0,800 -2,04% 24 apr
DSM FIRMENICH AG 104,000 -2,150 -2,03% 24 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront