Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topvrouw Shell: wij trekken niet aan touwtjes

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Ronald Engels 1 augustus 2018 19:29
    Ik ben trots op Shell en zijn bemanning, zoals b.v. Technisch Chemicus Mevrouw Van Loon - PDG Shell Nederland, echter de vele Shell slimme chemisch technische ingenieurs samen met Shell Global Solutions, zouden zonder probleem in staat moeten zijn alle schone CO2 / H20 hete rookgassen uitstoot om te zetten naar veel H2-gas met tevens zeer veel additionele elektriciteit productie voor 60 euro/MWuur en tevens rest CO2 met H2 en H20 omzetten naar methanol/ethanol, bij al hun centrales, ovens, fornuizen, krakers en petrochemische plants, dit via het principe van Molten Carbonate Fuel Cell van FuelCell Energy Inc. gecombineerd met Shell Fisher Tropsch Synthese technology know-how.

    Dit alles is heel wat financieel slimmer als windmolens bouwen en zonnepanelen installeren al dan niet gesubsidieerd!

    Voor meer info SHELL-wake-up: E-mail: ron.engels@planet.nl
  2. forum rang 6 jonas 1 augustus 2018 20:10

    Ronald we mogen best trots zijn op onze mooie grote bedrijven zoals Shell, ASML, Unilever e.d.. Tijdens mijn verblijven in het buitenland merk ik ook dat heel veel buitenlanders wat jaloers zijn dat wij als klein landje dat soort wereldwijd bekende en in hun branche vaak toonaangevende bedrijven hebben.

    Maar goed, GroenLinks, PvdA, SP, D'66 willen ze blijkbaar snel hier weg hebben en de NPO, De Volkskrant, Trouw, NRC etc etc zouden er bij staan te juichen.

    Jouw voorstel kan ik niet goed beoordelen. Voor inhoudelijke discussie is mogelijk draadje energietransitie geschikter.

    Groet, Jonas
  3. forum rang 6 Ronald Engels 2 augustus 2018 14:29
    Jonas,

    Ik geloof sterk in deze innovatieve CO2 rookgas conversion technologie naar veel electriciteit/H2/methanol/ethanol opwekking via MCFC`s van FuelCell Energy Inc, USA, voor economische attractieve prijs per MWuur en tevens vermindering CO2 uitstoot via rookgassen met 90 % indien gewenst en heb dus langzaam maar zeker aandelen bij gekocht van dit bedrijf, dat deze technologie aan het ontwikkelen en nu testen is met ExxonMobil in kolen en gascentrales in Alabama, ook TOTAL S.A. is hier in zeer geintereseerd weet ik uit zeer goede hoge bron bij Total SA-Parijs.

    Ik denk dat deze additionele energie opwekking uit hete CO2 en hete H2O rookgassen van 700 graden celcius van b.v. centrales, aanzienlijke meer toekomst heeft als windmolens, zonnepanelen, batterijenopslag, dit is puur sterke efficiency vergroting van het waardevolle geproduceerde CO2 rookgas uit fossiele brandstoffen, dus een 80 % besparing van fossiele brandstoffen omgezet naar veel H2, elektriciteit en methanol/ethanol.

    Aandelen FuelCell Energy Inc. zijn op dit moment nog ondergewaardeerd in mijn visie, prijs USD 1.3 op dit moment.

    Bestudeer het en kijk ook op Wikipedia naar principe Molten Carbonate Fuel Cells, je zult dit snel begrijpen denk ik, succes!

    Met vriendelijke groet, Ronald Engels, Hulst, oude veteraan uit de energie-centrales-olie en gas-petrochemie-plastics industrie met 50 jaar wereldwijde inbedrijfname en productie/operations verantwoordelijkheid.

    Ik denk te mogen zeggen, dat ik weet waarover ik praat, ondanks dat niemand echt geintereseerd is, ook SHELL Nederland is niet te bewegen, te veel ambtenaren?
  4. forum rang 6 jonas 2 augustus 2018 23:46

    Ronald ik weet het niet en ben niet de persoon om dat echt diepgaander te beoordelen. Ben sceptisch ten opzichte van al die snelle oplossingen vooral uit de Duurzaamheidshoek. Ontwikkelen megabatterij voor opslag was volgens sommigen een fluitje van een cent, huizen met zonnecollectoren in de stenen en alles zou zijn opgelost etc etc etc.

    Merkwaardig vind ik als jouw systeem zo beloftevol is en je het bij Shell hebt ingebracht, waarom doen ze het dan niet? Hebben ze wel gereageerd?

    Als ik medeforumgenoot Nobahammas tegenkom in de koffiekamer zal ik hem het eens voorleggen dat FuelCell Energy Inc. Hij weet wel wat af van Fuel Cells e.d. Je kan hem natuurlijk ook zelf even opzoeken en het hem voorleggen.

    Groet, Jonas

  5. forum rang 6 Ronald Engels 3 augustus 2018 16:04
    Jonas,

    - Shell heeft zoals gebruikelijk niet gereageerd en reageert nooit op mensen met goede bruikbare informatie.
    Dit is de arrogantie van bedrijven en Overheid en wetenschappers in de geest van, dat weten we allemaal al lang en zoveel beter.
    Triest maar waar.

    - Engie/Electrabel management van de sinds 2015 stilstaande schoonste kolencentrale (733 MWuur, kostprijs 1.5 miljard euro) van deze wereld in Europoort bij Oostvoorne onderzoeken met zekerheid het principe van MCFC`s-FuelCell Energy Inc, sinds ruwweg 2 maanden naar aanleiding een informatie gesprek met hen, hun mond en verstand is echter door hoge ambtenaren van onze dictaoriale Overheid op nul gezet, dus hebben met zekerheid geen mening meer.

    - Onze Overheid, politieke partijen, dagbladen de Telegraaf en Financieel Dagblad, NOS en b.v. ook KNMI zijn ook zeer duidelijk en vaak geinformeerd.
    Deze mensen zijn in afwachting of mijn Global Cooling gedachtengoed van onze nu dode niet actieve zon zich doorzet en zullen nooit CO2 Global Warming à la Al Gore gezichtsverlies accepteren en zullen dus wel een reden verzinnen waarom onze planeet aarde afkoelt, dit ondanks een warme zomer zonder regen, nu in 2018, zeer verklaarbaar overigens en totaal niet uitzonderlijk.

    - Met uitzondering van De Telegraaf, die duidelijk geinteresseerd is en enigszins voorzichtig gelooft wat ik schrijf, is voor de rest iedereen gewoon lief en ziek politiek correct, en heeft dus als mening dat CO2 de allergrootste vreselijkste vervuiler is en dat alle oliemaatschappijen en energie producenten schurken zijn en men gelooft daar nog vol in het Global Warming CO2 broeikasgas SPROOKJE en het globale wetenschap CO2 - BEDROG via IPCC, UNITED NATIONS 2015 Parijs, enzv..

    - Men heeft zelfs niet eens het gezond verstand om CO2 als een zeer waardevolle grondstof te zien en deze CO2 - gassen uit b.v. ovens en fornuizen rookgassen om te zetten naar waardevolle H2, elektriciteit, methanol, enzv., enz. tegen economisch financieel zeer gunstige voorwaarden, zonder subsidies.

    - Men beseft zelfs niet eens dat je hierdoor gigantisch veel grondstoffen kunt besparen, en de Nederlandse jaarlijse CO2 uitstoot van alle centrales met zeker minimaal 100 à 120 miljoen ton CO2/jaar kunt verminderen en tevens de elektriciteit productie van heel Nederland daardoor met ruwweg 6.000 MWuur (per uur) of meer kunt vergroten bij 80 à 85 % warmte en elektriciteit rendement, i.p.v. ruwweg 50 à 60 % nu en dit alles voor een elektriciteit kostprijs van 60 euro per geproduceerde MWuur, tegen 40 à 50 euro van kolencentrales nu en kernenergiecentrales 70 à 90 euro/MWuur.

    - Besparen grondstoffen voor zinloze batterijen opslag, zinloze windmolens en zonnepanelen en de hiermee komende gigantische vervuiling is volgens al deze elites totaal niet relevant, deze denkwijze wordt huilen, veel ellende en veel honger en armoede voor onze groeiende wereldbevolking naar 10 miljard mensen, die geen spotgoedkope energie tot hun beschikking zullen hebben, slechts zeer dure over-gesubsidieerde onbetaalbare niet innovatieve dwaze zogenaamd duurzame energie.

    - Ik blijf dus ook vol bij mijn technisch-chemisch-economische overtuiging dat Molten Carbonate Fuel Cells de unieke zeer innovatieve oplossing is van de wereld energie problemen en voor de door de IPCC, UNITED NATIONS en 179 dwaze regeringen dictatoriaal opgelegde energie transities, met 50 % minder CO2 uitstoot en bovendien ook nog zonder kerncentrales, bij haha 2050????

    Sorry, maar ben helaas totaal niet onder de indruk van de kennis, kunde, overview technisch chemische kennis en wetenschap van al deze slechts politiek correcte Nit-Wits, niet aardig maar de realiteit.
    Slechts ons kent ons en vriendjes politiek en incompetentie voert de boventoon, gezond economisch financieel verstand gebruikt men hierbij totaal niet!

    Helaas, het zal mijn tijd wel duren, onze kinderen en kleinkinderen zijn de slachtoffers van deze graaiende eigenbelang groeperingen in onze maatschappij. Dit wordt zwaar huilen met grootte zekerheid in de komende 20 jaar.

    M.v.g. Ronald
  6. forum rang 6 jonas 3 augustus 2018 18:07

    Ronald het is natuurlijk altijd moeilijk met het beoordelen van nieuwe technologieën. Ik herinner me bijvoorbeeld prof Kistemaker met zijn decennialange kruistocht voor kernfusie. Centrales op Thorium? Ook al jarenlang discussie.

    Toch zijn er op die vlakken nu wel na jaren concrete proefprojecten. Echt fundamentele in verandering in de techniek is toch meestal geen echte Quick Fix en er zijn natuurlijk aanvankelijk ook weerstanden van gevestigde bedrijven en ja die politiek loopt vaak niet voor, maar vormt het boemeltreintje dat later aan komt tuffen.

    Kijk eens op laatste reacties op draadje D3 in de koffiekamer. Past qua onderwerp niet zo, maar daar kwam ik dan Nobahammas tegen om te vragen wat hij er van vond. Hij heeft gewoon van die Fuel Cells meer kennis dan ik.

    Prettig minder heet weekend gewenst en groet, Jonas
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links