ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
Witwasonderzoek ING laat op zich wachten

(ABM FN-Dow Jones) ING moet waarschijnlijk langer wachten op de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek van de Nederlandse autoriteiten naar overtredingen van de regels rond klantacceptatie, witwassen en corruptie. De bank heeft de tekst van de prospectussen bij zijn obligaties aangepast.

ING steldeeerder meer informatie te verwachten over mogelijke boetes en of andere straffen in de eerste helft van dit jaar, maar aangezien die periode over een week afloopt verwacht de bank inmiddels dat de conclusie van het onderzoek pas in de loop van het derde kwartaal volgt. ING stelde al dat de zaak de bank waarschijnlijk geld gaat kosten en dat de impact mogelijk significant zal zijn. Nederlandse media hebben het onderzoek in verband gebracht met de buitenlandse telecombedrijven VimpelCom en TeliaSonera en met een zaak rond de Antilliaanse gokbaas Robbie dos Santos.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: ING verlaagt verwachtingen vastgoedfondsen

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft de verwachtingen voor een aantal Nederlandse vastgoedfondsen neerwaarts bijgesteld. Dit bleek uit een analistenrapport van de bank.

De analisten verlaagden het advies voor NSI van Kopen naar Houden en voor Vastned van Houden naar Verkopen. De koersdoelen gingen respectievelijk van 39,20 naar 35,50 euro en van 43,00 naar 38,00 euro.

Het advies voor Eurocommercial Properties bleef Kopen, maar het koersdoel werd wel met 3 euro verlaagd naar 40,00 euro. Voor Wereldhave bleef het advies Houden en ging het koersdoel van 43,40 naar 34,00 euro.

Met de presentatie van de Nederlandse belastingplannen in het verschiet, is het slechtst mogelijke scenario dat ING voor ogen had het basisscenario geworden, nu beursgenoteerd onroerend goed belastbaar wordt via de vennootschapsbelasting.

Er is volgens de analisten nog slechts heel weinig tijd over om te lobbyen voor een speciaal regime voor zogenoemde real estate investment trusts (REIT) die Nederlands vastgoed bezitten en de politieke prioriteit hiervoor zal laag zijn.

"We menen dat de negatieve impact ingeprijsd moet worden", zo merkten de analisten van ING op in hun rapport. Eurocommercial Properties blijft volgens ING koopwaardig omdat het geen blootstelling heeft aan de nieuwe regelgeving. Het advies voor Wereldhave blijft Houden, omdat de koers al flink onder druk heeft gestaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ook zonder aftrekbaarheid houdt ING vast aan coco's

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep blijft vasthouden aan zijn hybride obligaties of coco's als aanvullend kernkapitaal, ook wanneer de fiscale aftrekbaarheid van de couponrente op deze eeuwigdurende leningen volgend jaar vervalt. Dit zei een woordvoerder van de bank maandag.

"We blijven geloven in dit instrument", zei woordvoerder Christoph Linke tegen ABM Financial News. Hij kon niet zeggen wat precies de financiële gevolgen van het schrappen van de aftrekbaarheid zullen zijn voor de bank, ook omdat de wetswijziging nog niet is gepubliceerd.

ING heeft voor 3,25 miljard euro aan coco's uitstaan, die op zijn vroegst tussen 2020 en 2025 mogen worden afgelost, met jaarlijkse couponrentes variërend van 6,000 tot 6,875 procent.

Het ministerie van Financiën meldde vrijdag het kabinetsbesluit om de fiscale aftrekbaarheid van het kapitaalinstrument vanaf 1 januari 2019 te schrappen. Een overweging daarbij was een recente reactie uit Brussel. Daar heerst twijfel of er geen sprake is van staatssteun, omdat het belastingvoordeel van dit type obligatie alleen toevalt aan de financiële sector. Om te voorkomen dat reeds verleende belastingaftrek door de banken moet worden terugbetaald, wordt de regeling nu preventief geschrapt.

De Nederlandse Vereniging van Banken stelde maandag in een reactie namens de bankensector dat het besluit als een verrassing komt. De banken menen dat de verliesabsorberende obligaties bijdragen aan de financiële stabiliteit. "Banken gaan ervan uit dat het effect van de maatregel wordt meegewogen bij de totale lastendruk op de financiële sector", aldus de NVB. "Ook dient een gelijk Europees speelveld te blijven bestaan."

De opslagen op aanvullend Tier 1-kapitaalinstrumenten van Nederlandse banken stegen maandag op het nieuws. De zogeheten spreads op sommige coco's van Rabobank en ABN AMRO stegen maandag met 20 tot 35 basispunten, zeiden kredietanalisten van ING Bank tegen ABM Financial News.

Dit weerspiegelt de vrees bij beleggers dat de banken de stukken vervroegd gaan aflossen. Dat is doorgaans toegestaan na een 'tax event' of gewijzigde fiscale behandeling. Normaal gesproken worden dit soort 'eeuwigdurende' obligaties na vijf of tien jaar afgelost, maar dat kan in bepaalde omstandigheden ook eerder.

De kredietanalisten betwijfelden of Nederlandse banken het alternatieve kapitaal ook daadwerkelijk versneld zullen aflossen. De toezichthouder moet daar goedkeuring voor geven en zal niet graag zien dat de kapitaalbuffer hierdoor afneemt. Ook moet de bank rekening houden met zijn reputatie bij institutionele beleggers.

De regering denkt dat aandelenkapitaal of ingehouden winst voor banken beter risico's absorbeert dan het 'aanvullende' Tier 1-kapitaal. Daarom vindt het kabinet het niet langer een goede prikkel voor banken om fiscaal voordeel te bieden voor coco's. Dit stond eigenlijk al aangekondigd in het regeerakkoord, zeiden de kredietanalisten.

Volgens het Financieele Dagblad zal het schrappen van de aftrekbaarheid de jaarlijkse kosten van Nederlandse banken en verzekeraars in totaal met ongeveer een half miljard euro verhogen, op basis van een doorrekening door het Centraal Planbureau. Deze rekening zal naar verwachting worden neergelegd bij klanten, bijvoorbeeld door middel van hogere rentetarieven voor kredieten.

Nederlandse noteerden noteerden maandag vlak tot lager. Het aandeel ABN AMRO noteerde vlak. ING verloor 0,1 procent . Certificaten van Rabobank koersten 1,3 procent lager op 117,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BAM-dochter en Ballast kopen ING uit

Gepubliceerd op 23 jul 2018 om 13:56 | Views: 1.170

BAM 14:28
3,40 +0,01 (+0,35%)

ING 14:29
12,56 +0,13 (+1,05%)

AMSTERDAM (AFN) - BAM-dochter AM en Ballast Nedam Development hebben het belang van ING in de ontwikkelcombinatie OMC overgenomen. OMC is de samenwerking tussen de drie partijen. Met deze deal worden Ballast en AM elk voor 50 procent deelnemer in OMC en zullen ze samen verder gaan met hun project in ArenAPoort Amsterdam-Zuidoost. Er is geen overnamesom gemeld.

OMC werkt al sinds 1996 aan de ontwikkeling van het gebied. Momenteel is het plan om direct tegenover de Johan Cruijff ArenA onder meer vier clusters met circa 410 sociale huurwoningen neer te zetten.

Ook moeten er ongeveer 540 huurwoningen voor de vrije sector, circa 30.000 vierkante meter aan kantooroppervlak, een theater, een hotel, cafés, restaurants en een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage gebouwd worden. Recent heeft OMC de overeenkomst met de gemeente Amsterdam over het programma en de grondprijs voor dit project getekend.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag zijn koersdoel voor ING verlaagd van 13,20 naar 12,50 euro, maar handhaaft het advies Underperform, omdat de markt mogelijk nog te optimistisch is over de marge, fees en toekomstige dividenden.

Volgens analist Marcell Houben van Credit Suisse is het te vroeg is om positiever te worden over ING. Ten eerste wordt de margedruk onvoldoende onderkend in de markt. Ook zullen hogere fee-inkomsten, waar de bank op inzet, zelfs in het optimistische scenario slechts een beperkte bijdrage aan de winst leveren.

Daarbij is de bank niet erg gevoelig voor het voordeel van een stijgende rente, is het kapitaaloverschot beperkt en zijn analisten mogelijk te optimistisch over de dividenden.

Bij de huidige waarderingen lijken de drie Benelux-banken ING, ABN AMRO en KBC weinig opwaarts koerspotentieel te bieden, concludeert Houben. Zijn voorkeur blijft uitgaan naar ABN AMRO, vanwege de betere vooruitzichten voor kapitaalteruggave en omdat de kostenverlagingen positief kunnen verrassen. Bij ING houdt Credit Suisse juist rekening met tegenvallende rentebaten.

De adviezen en koersdoelen voor ABN AMRO en KBC blijven ongewijzigd, met respectievelijk Outperform en 29,00 euro en Neutraal en 71,00 euro.

Het aandeel ING noteerde donderdag 0,7 procent hoger op 12,89 euro, in een licht hogere AEX-index. Het aandeel ABN AMRO steeg 0,9 procent en KBC noteerde ongewijzigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Daling ING BeleggersBarometer

(ABM FN-Dow Jones) De ING BeleggersBarometer is gedaald vanwege zorgen over het protectionisme van de Amerikaanse president Donald Trump.

Waar de vertrouwensindex de afgelopen maanden stabiel boven de 140 punten stond, daalde het beleggersvertrouwen in juli naar 133 punten.

Van de respondenten heeft 71 procent een negatieve houding ten opzichte van de Amerikaanse president en bijna een kwart staat negatiever tegenover Trump sinds hij 1,5 jaar geleden beëdigd werd. "Beleggers zijn glashelder over het negatieve effect dat Trump op de beurs heeft", aldus ING, wijzend op de 61 procent die stelt dat de beurskoersen hoger hadden gestaan met een andere president.

De protectionistische maatregelen van de Amerikaanse president en de handelsoorlog die hij heeft gestart hebben volgens 64 procent van de beleggers nadelige gevolgen voor de Amerikaanse economie.

Hoewel het algemene beleggersvertrouwen een dipje kent, heeft iets meer dan de helft er nog wel vertrouwen in dat de AEX index de komende maanden verder zal stijgen.

"Nederlandse organisaties blijven het populairst om in te beleggen, 57 procent van de beleggersportefeuille bestaat uit Nederlandse aandelen. Noord-Amerika lijkt, ondanks het presidentschap van Trump, wel in opkomst als beleggersregio, 11 procent van de beleggersportefeuille is afkomstig uit dit werelddeel. We zien dat vooral de grote Amerikaanse tech-namen als Apple, Facebook, Alphabet en Amazon ook populair zijn bij Nederlandse beleggers", zo zei Bob Homan, hoofd ING Investment Office, in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Minder winst ING in tweede kwartaal'

Gepubliceerd op 30 jul 2018 om 12:50 | Views: 3.977

ING 16:13
13,01 -0,04 (-0,32%)

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft afgelopen kwartaal zowel de baten als de onderliggende winst zien dalen. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door Bloomberg. De bank presenteert de tweedekwartaalcijfers donderdag voorbeurs.

De onderliggende baten schatten de analisten in doorsnee op nog geen 4,4 miljard euro, tegen dik 4,5 miljard euro in het tweede kwartaal van 2017. Daarop zal ING waarschijnlijk een onderliggende winst voor belastingen rapporteren van een kleine 1,9 miljard euro. Dat was een jaar eerder bijna 2 miljard euro. De nettowinst is naar verwachting gedaald naar dik 1,3 miljard euro, van 1,4 miljard euro een jaar eerder.

In het eerste kwartaal plukte ING nog duidelijk de vruchten van het krachtige aantrekken van de economie. De bank wist meer klanten aan te trekken en meer leningen aan de man te brengen, ondanks de toen hoogoplopende discussie over het salaris van topman Ralph Hamers. Ook profiteerde ING van lagere risicokosten, met als gevolg dat de winst verder werd opgevoerd.

Niet heel enthousiast

Analisten reageerden na de eerstekwartaalcijfers in mei toch niet heel enthousiast. Ze wezen er bijvoorbeeld op dat de prestaties op de Belgische markt wat tegenvielen. Ook waren er twijfels over de haalbaarheid van de dividendbelofte na 2018, in verband met de noodzaak om extra buffers op te bouwen voor de nieuwe Basel IV-regels. Daarnaast was er de nodige scepsis over de voortgang van ING wat betreft het terugdringen van de kosten.

Beleggers wachten ook al een tijd op het onderzoek bij de bank naar vermeende witwaspraktijken en andere fraude. Dat zou ING nog aanzienlijke boetes of straffen kunnen opleveren. Maar of daarover donderdag meer nieuws naar buiten zal komen, valt te bezien. Eind juni bleek dat de uitkomsten van het onderzoek wat langer op zich laten wachten. Het Openbaar Ministerie neemt de bank onder meer onder de loep genomen in verband met vermeende smeergeldbetalingen door het telecombedrijf VimpelCom aan een Oezbeekse regeringsfunctionaris.
erikbeurs
0
Wat is dit nu? Tendens omlaag kletsen? Of mensen een spiegel voor houden?
Ik weet het niet meer. Te veel tegenstrijdige berichten.
voda
0
Beursblik: onderliggend meer winst voorzien voor ING

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in het tweede kwartaal onderliggend vermoedelijk wat meer winst geboekt dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Dit voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Volgens analisten van UBS behaalde ING afgelopen kwartaal 4.400 miljoen euro aan onderliggende inkomsten, wat zowel iets lager zou zijn dan de 4.457 miljoen euro in het eerste kwartaal als de 4.532 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2017.

De operationele kosten vallen op kwartaalbasis met 2.337 miljoen euro volgens UBS een stuk lager uit dan de 2.686 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis bleven de kosten grofweg onveranderd. Vorig jaar lagen de kosten op 2.311 miljoen euro. De zogenoemde cost income ratio, een belangrijke graadmeter voor financials, kwam volgens UBS afgelopen kwartaal uit op 53,1 procent, 7 procentpunt lager op kwartaalbasis, maar nog wel altijd hoger dan in de eerste drie maanden van 2017.

Dit zou een onderliggende winst voor belastingen moeten opleveren van 1.878 miljoen euro denkt de Zwitserse bank, grofweg 200 miljoen euro meer dan vorig kwartaal, maar ruim 100 miljoen euro minder dan vorig jaar, toen de 2 miljard net niet werd gehaald.

De onderliggende nettowinst schat UBS in op 1.357 miljoen euro, tegen 1.192 miljoen euro in het eerste kwartaal.

ABN AMRO rekent op een onderliggende nettowinst van 1.330 miljoen euro.

De zogenoemde CET 1 ratio van ING schat ABN AMRO per eind juni in op 14,3 procent, net als in maart. "De marktomstandigheden voor Financial Markets waren wat uitdagend, maar de impact daarvan is niet erg groot voor de groep", denkt analist Cor Kluis.

Het eerste kwartaal moest ING 85 miljoen euro toevoegen aan de voorzieningen voor oninbare leningen, de zogeheten stroppenpot. Analisten van UBS rekenden voor het tweede kwartaal op een verliespost van 184 miljoen euro. Het is het tweede kwartaal waarin ING de voorzieningen rapporteert volgens de nieuwe IFRS9-regels.

Analist Cor Kluis verwacht eveneens dat de kredietverliezen iets opwaarts zijn genormaliseerd, hoewel deze vermoedelijk nog altijd onder het langjarige gemiddelde liggen.

Credit Suisse liet begin juli nog een voorzichtig geluid horen over ING. Volgens analist Marcell Houben van de Zwitserse bank is het te vroeg om positiever te worden over ING. Ten eerste wordt de margedruk onvoldoende onderkend in de markt. Ook zullen hogere fee-inkomsten, waar de bank op inzet, zelfs in het optimistische scenario slechts een beperkte bijdrage aan de winst leveren, denkt hij.

Daarbij is de bank niet erg gevoelig voor het voordeel van een stijgende rente, is het kapitaaloverschot beperkt en zijn analisten mogelijk te optimistisch over de dividenden, voegde Houben toe.

Nu er meer duidelijkheid is over Basel IV, gaf ING bij de cijfers over het eerste kwartaal als nieuwe doelstelling voor het kernkapitaal een buffer van ongeveer 13,5 procent. Daar zit ING op dit moment al boven met 14,3 procent.

De doelstelling voor het onderliggende rendement op eigen vermogen is 10 tot 12 procent.

ING Groep opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: meevallende winstontwikkeling ING

(ABM FN) ING Groep heeft in het tweede kwartaal van dit jaar iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit concludeerde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities donderdag.

De onderliggende nettowinst van 1.443 miljoen euro was hoger dan de 1.324 miljoen euro waarop de analist had gerekend. De onderliggende inkomsten waren met 4.484 miljoen euro eveneens beter dan waarop Kalamboussis had gerekend.

Terwijl de risicokosten in het eerste kwartaal de aanjagers voor ING waren, waren dit het afgelopen kwartaal naast de "erg lage" risicokosten ook de betere commissie-inkomsten en de vlakke kostenontwikkeling exclusief belastingen. De cost income ratio van 52,3 procent noemde Kalamboussis dan ook sterk en "ruim" onder de verwachte 53,8 procent.

De CET 1 ratio van ING lag eind juni op 14,1 procent. Een kwartaal eerder was dit 14,3 procent en dat was ook het cijfer waarop Kalamboussis voor het tweede kwartaal rekende.

ING focust zich op de langetermijndoelen en daarbij weet het dat dit mogelijk meer tijd zal kosten dan aanvankelijk gedacht, aldus Kalamboussis. Dit brengt een uitvoeringsrisico met zich mee, meent de analist, die vasthoudt aan zijn Reduceren advies met een koersdoel van 13,50 euro.

Het aandeel ING Groep steeg donderdag 0,4 procent naar 13,07 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: kwartaalcijfers ING conform verwachting

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit zei analist Cor Kluis van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News.

"De terugkerende posten op de winst en verliesrekening waren in lijn", aldus Kluis. Daarbij kwam de nettowinst wat hoger uit dankzij lager dan voorziene provisies voor kredietverliezen en hogere inkomsten uit de handel.

Ook merkte Kluis op dat ING geen provisies nam met het oog op een eventuele handelsoorlog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer winst voor ING

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in het tweede kwartaal van 2018, zoals ook verwacht, onderliggend meer winst geboekt. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de bank.

CEO Ralph Hamers benadrukte dat ING wereldwijd inmiddels 38,2 miljoen klanten bedient.?

De onderliggende nettowinst kwam uit op 1.443 miljoen euro, tegen 1.192 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. Vorig jaar in het tweede kwartaal was dit 1.403 miljoen euro.
?
ABN AMRO rekende voor afgelopen kwartaal op 1.330 miljoen euro, terwijl UBS 1.357 miljoen voorzag.
?
Voor belastingen verdiende ING onderliggend 2.022 miljoen euro. UBS ging uit van 1.878 miljoen euro, grofweg 200 miljoen euro meer dan vorig kwartaal, maar ruim 100 miljoen euro minder dan vorig jaar, toen de 2 miljard net niet werd gehaald.

De nettowinst liep met 4,2 procent op naar 1.429 miljoen euro.

Aandeelhouders kunnen een interimdividend van 0,24 euro per aandeel tegemoet zien.?

ING behaalde afgelopen kwartaal 4.484 miljoen euro aan onderliggende inkomsten, wat iets meer was dan de 4.457 miljoen euro in het eerste kwartaal en de 4.532 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2017.
?
Rentebaten waren goed voor 3.441 miljoen euro en commissie-inkomsten kwamen uit op 717 miljoen euro.
?
De onderliggende operationele kosten bedroegen 2.347 miljoen euro, een stuk lager dan de 2.686 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. Vorig jaar lagen de kosten op 2.311 miljoen euro.
?
De zogenoemde cost income ratio, een belangrijke graadmeter voor financials, steeg op jaarbasis van 51,0 naar 52,3 procent. UBS rekende vooraf op 53,1 procent.

De CET 1 ratio van ING lag eind juni op 14,1 procent. Een kwartaal eerder was dit 14,3 procent. Analist Cor Kluis van ABN AMRO hield rekening met een vlakke ontwikkeling.
?
"De marktomstandigheden voor Financial Markets waren wat uitdagend, maar de impact daarvan is niet erg groot voor de groep", schreef analist Kluis in een vooruitblik.
?
Nu er meer duidelijkheid is over Basel IV, gaf ING bij de cijfers over het eerste kwartaal als nieuwe doelstelling voor het kernkapitaal een buffer van ongeveer 13,5 procent.
?
De doelstelling voor het onderliggende rendement op eigen vermogen is 10 tot 12 procent. Afgelopen kwartaal was dit, op basis van vier kwartalen, 10,4 procent.
?
Het eerste kwartaal moest ING 85 miljoen euro toevoegen aan de voorzieningen voor oninbare leningen, de zogeheten stroppenpot. In het tweede kwartaal was dit 115 miljoen euro. Vorig jaar in het tweede kwartaal ging het om 229 miljoen euro.
?
Analisten van UBS rekenden voor het tweede kwartaal op een verliespost van 184 miljoen euro. Het is het tweede kwartaal waarin ING de voorzieningen rapporteert volgens de nieuwe IFRS9-regels.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor ING licht verhoogd van 12,50 naar 12,80 euro, maar handhaafde het Underperform advies.
?
Analist Marcell Houben noemt ING een bank van hoge kwaliteit met een sterke consumententak. Toch handhaaft de analist het Underperform advies. Volgens Houben onderschat de markt de margedruk. Ook zal de groei van de fees maar beperkte impact hebben op de winstontwikkeling. Daarbij is ING gevoelig voor de lage rente en is het overtollig kapitaal beperkt.
?
Wel presteerde ING in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Zowel de omzet als de onderliggende winst lag hoger dan getaxeerd door analisten. Ook was de toevoeging aan de zogeheten stroppenpot "erg laag". Houben besloot zijn ramingen voor de nettorentebaten voor 2019 en 2020 met ongeveer 1 procent te verhogen. |Maar we zien nog steeds concurrentie- en margedruk op de Duitse en Belgische consumentenmarkt." De marktverwachting voor de rentebaten is volgens Houben dan ook nog altijd te hoog. Ondanks zijn taxatieverhoging zit de analist nog 3 tot 4 procent onder consensus.

?
Het aandeel ING handelde vrijdag 0,3 procent hoger op 12,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
EQ140
0
quote:

voda schreef op 3 augustus 2018 14:37:

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor ING licht verhoogd van 12,50 naar 12,80 euro, maar handhaafde het Underperform advies.
?
Analist Marcell Houben noemt ING een bank van hoge kwaliteit met een sterke consumententak. Toch handhaaft de analist het Underperform advies. Volgens Houben onderschat de markt de margedruk. Ook zal de groei van de fees maar beperkte impact hebben op de winstontwikkeling. Daarbij is ING gevoelig voor de lage rente en is het overtollig kapitaal beperkt.
?
Wel presteerde ING in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Zowel de omzet als de onderliggende winst lag hoger dan getaxeerd door analisten. Ook was de toevoeging aan de zogeheten stroppenpot "erg laag". Houben besloot zijn ramingen voor de nettorentebaten voor 2019 en 2020 met ongeveer 1 procent te verhogen. |Maar we zien nog steeds concurrentie- en margedruk op de Duitse en Belgische consumentenmarkt." De marktverwachting voor de rentebaten is volgens Houben dan ook nog altijd te hoog. Ondanks zijn taxatieverhoging zit de analist nog 3 tot 4 procent onder consensus.

?
Het aandeel ING handelde vrijdag 0,3 procent hoger op 12,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Rente op de spaarrekeningen zijn weer verlaagd, zal positief mee gaan dragen aan de winst.
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel van ING Groep licht verlaagd van 16,40 naar 16,00 euro bij handhaving van het koopadvies. Ook blijft ING het favoriete fonds onder de bankaandelen in de Benelux.

UBS vindt het aandeel ING aantrekkelijk gewaardeerd. Ook zijn de marktvorsers positief over de vooruitzichten en de vorige week gepresenteerde kwartaalcijfers. De omzet kwam 2,6 procent hoger uit dan de verwachtingen. Ook waren de vergoedings- en rente-inkomsten hoger dan de prognoses van de analisten. De kosten waren over het algemeen in lijn met de verwachtingen, terwijl de kredietverliezen in de afgelopen drie maanden laag bleven, aldus UBS.

Volgens UBS was de enige tegenvaller in het afgelopen kwartaal de CET1 ratio. Deze belangrijke graadmeter om de financiële gezondheid van een bank te meten, kwam 20 basispunten lager uit dan verwacht.

Vanwege deze lager dan verwachte kapitaalpositie en enkele andere effecten verlaagden de analisten het koersdoel van ING.

Het aandeel ING stond maandagochtend 2,10 procent lager op 12,58 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: ING aantrekkelijk gewaardeerd

(ABM FN-Dow Jones) ING legt de nadruk op efficiency, maar daarover bestaat in de markt ten onrechte veel onbegrip. Dit stellen analisten van Berenberg.

"De markt is ook niet bereid te accepteren dat de hogere investeringskosten van ING slechts tijdelijk zullen zijn", zo meent analist Andrew Low van Berenberg.

Volgens hem zal een grote focus op kosten, gecombineerd met structurele voordelen, in 2019 leiden tot een outperformance in vergelijking met branchegenoten.

Berenberg vindt het aandeel ING aantrekkelijk gewaardeerd en handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 16,50 euro.

Het aandeel sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 12,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
FORT1944
0
quote:

voda schreef op 6 augustus 2018 15:05:

Beursblik: ING aantrekkelijk gewaardeerd

(ABM FN-Dow Jones) ING legt de nadruk op efficiency, maar daarover bestaat in de markt ten onrechte veel onbegrip. Dit stellen analisten van Berenberg.

"De markt is ook niet bereid te accepteren dat de hogere investeringskosten van ING slechts tijdelijk zullen zijn", zo meent analist Andrew Low van Berenberg.

Volgens hem zal een grote focus op kosten, gecombineerd met structurele voordelen, in 2019 leiden tot een outperformance in vergelijking met branchegenoten.

Berenberg vindt het aandeel ING aantrekkelijk gewaardeerd en handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 16,50 euro.

Het aandeel sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 12,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
FORT1944
0
inderdaad VODA , dat hebben we ook gezien bij CREDIT SUISSE dit laatste kwartaal , men moet durven saneren . Bij ING is het probleem al grote deels verwerkt in de cijfers en het afbouwen van overlappingen van kantoren moet toch gebeuren , liever korte pijn voor iedereen , alhoewel men niet raakt aan het dividend is er toch ontevredenheid .
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt advies ING

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het advies voor ING Groep verhoogd van Reduceren naar Houden, maar verlaagde het koersdoel van 13,50 naar 13,00 euro.

"ING focust op het halen van de langetermijndoelen, wetende dat dit mogelijk meer tijd kost en vooral pas aan het einde zichtbaar wordt", aldus analist Jason Kalamboussis.

Door deze lange doorlooptijd zijn er risico's dat het proces niet zo vlot verloopt als voorzien. Dat terwijl de markt volgens Kalamboussis veeleisend is en snel resultaat wil zien. De verwachtingen voor de tweede jaarhelft zijn volgens de analist dan ook hoog.

Hoewel ING mogelijk besluit om de pay-out ratio voor het dividend te verhogen, is de ruimte hiertoe volgens Kalamboussis beperkt. Daarvoor wijst de analist op het groeiende leningenboek van ING. Ook de situatie in Turkije vormt een risico volgens KBC.

Maar zelfs rekening houdend met deze factoren vindt Kalamboussis dat het aandeel ING wel tegen een erg grote korting wordt verhandeld.

Het aandeel ING steeg dinsdag op een groene beurs 0,8 procent naar 11,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Leegloop directie ING België

(ABM FN-Dow Jones) Financieel directeur Tanate Phutrakul van ING België, wordt per 1 oktober 2018 controller bij ING Groep, terwijl chief information officer Johan Kestens opstapt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit meldde ING België donderdag.

Phutrakul volgt Norman Tamback op die per 1 juni 2018 als hoofd financial accounting bij ING Duitsland aan de slag is gegaan. Phutrakul zal rapporteren aan CFO Koos Timmermans.

Kestens legt per 1 september 2018 zijn werk neer, maar blijft de komende periode meerwerken aan enkele strategische projecten.

ING België zoekt voor beide een vervanger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.232.433
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront