Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GALAPAGOS SEPTEMBER 2018

6.351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
[verwijderd]
0
et giet oan, slope die koerse of maaie die koerse. oke tomas, of zo is het zo is het tomas.

is daling ophalen geld voor bedrijf of hoe gaat dat.
aloha28
0
quote:

deechte schreef op 14 september 2018 20:50:

Is al geregeld. Binnen 4 uur waren ze verkocht.
't is 'n zegen. het verlies per aandeel wordt kleiner.
Heb maar een wijntje op.

prettig weekend allen

aloha280
[verwijderd]
0
Jeroen_The_Man
1
quote:

19021953 schreef op 14 september 2018 21:12:

Kan iemand mij/ons zeggen wat BeleggersBelangen deze week over Gala schreef?
Goede onderzoeksresultaten brengen de introductie van reumamiddel Filgotinib weer een stapje dichterbij. De positieve nieuwsstroom kan de beurskoers van Galapagos nog verder opstuwen.

Biotechbedrijf Galapagos publiceerde dinsdagavond gunstige studieresultaten van reumamiddel Filgotinib. De effectiviteit van het medicijn ligt in lijn met eerdere, positieve resultaten. In de studie werden volwassenen met matige tot ernstige reuma behandeld, die onvoldoende op bestaande medicijnen reageren. Patiënten die het middel kregen toegediend, hadden per saldo duidelijk minder last van gewrichtspijn dan de placebogroep.

Na 24 weken waren de klachten van 72% van zij die 100 mg Filgotinib gebruikten, in meer of mindere mate afgenomen. Voor de placebogroep was dit 42%. Bij patiënten die een versie gebruikten van 200 mg, was dat zelfs 100%. De uitkomsten bevestigen zo de hoge effectiviteit van het middel en nemen bovendien de vrees voor ernstige bijwerkingen weg. Er waren geen ernstige klachten, en het aantal nadelige bijwerkingen lag ongeveer even hoog in de medicijn- als in de placebogroep.

Vrij baan voor Filgotinib

Dankzij de goede onderzoeksresultaten lijkt de weg vrij naar een Fase 4-studie. Dat is de laatste horde die genomen moet worden voordat een medicijn op de markt mag komen. Bovendien voedt het nieuws optimisme over lopende onderzoeken met het middel tegen andere aandoeningen, zoals de Ziekte van Crohn en verschillende ontstekingsziektes. In het meest gunstige scenario kunnen de inkomsten van het middel op termijn oplopen tot meer dan $5 mrd. Met onderzoekspartner Gilead Sciences is afgesproken dan Galapagos daarvan 20 tot 30% ontvangt. Bovendien kan de onderneming het middel zelf in verschillende Europese landen op de markt brengen.

Positieve nieuwsstroom

De beurskoers veerde woensdagmorgen met 18% op tot een recordniveau van bijna €105. Het gaat nog enkele jaren duren voordat Galapagos uit de rode cijfers komt, maar dankzij een zeer goed gevulde kas (€1,1 mrd) gaat alle aandacht voorlopig uit naar het ontwikkelingsnieuws in plaats van de financiële positie. De komende kwartalen komen de resultaten van andere onderzoeken naar buiten, zodat de positieve nieuwsstroom naar verwachting onverminderd sterk blijft. De koopaanbeveling voor Galapagos wordt dan ook met kracht herhaald.

robbie123
0
quote:

C200 schreef op 14 september 2018 18:52:

[...]

Dit zijn toch cover acties waar ze op verliezen. De verkopen waren allemaal onder de 100 euro.
Maar denk even verder na.

Stel je hebt long Gilead en short Galapagos. Als Gilead oploopt verkoop je wat en je maakt winst op Gilead. Die hebben ze in grote aantallen. Dus als die vd week 3% oplieoen kunnen ze Galapagos kopen wel 17% hoger en nog winst maken.
Niet in procenten kijken
Als Gilead 3% up is pakken ze misschien 25 miljoen terwijl ze er bij Gala misschien 10 miljoen bijleggen

Ps ik weet t ook niet hoor masr dacht ff zo kan t ook zijn
bilbo3
1
Sinds wanneer wordt een fase 4 studie uitgevoerd voordat het medicijn op de markt komt.
Hoe positief zullen ze bij Beleggersbelangen wel niet zijn als ze er achter komen dat dit geen horde meer is!!
[verwijderd]
0
‘Madame Filgotinib' legt basis voor miljardensucces biotechbedrijf Galapagos

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

Iemand die inzage heeft en het artikel hier kan plaatsen.
drulletje drie
2
M/V van de week | Christel Menet

‘We can be heroes just for one day.’ Na een interview deze week op de Nederlandse radio BNR vroeg Onno van de Stolpe, de CEO van het biotechbedrijf Galapagos, die plaat van David Bowie aan. ‘Voor alle medewerkers die keihard gewerkt hebben aan ons medicijn filgotinib. Zij zijn de echte heroes.’ Een van hen is zonder twijfel de Bretoense Christel Menet. ‘Madame Filgotinib’ legde de basis van het geneesmiddel dat Galapagos groot heeft gemaakt en volgens specialisten op termijn zelfs 6 miljard euro omzet kan opleveren. Per jaar.

Galapagos zette de afgelopen week een grote stap naar de commerciële lancering van filgotinib, dat twintig jaar na de opstart zijn eerste medicijn moet worden. Een grote studie maakte zwart op wit duidelijk dat reumapatiënten die niet op andere geneesmiddelen reageren, opmerkelijk goed af zijn met filgotinib. Zonder ernstige neveneffecten. De weg naar de miljarden ligt open. ‘Ik heb de details in het persbericht bekeken. Het ziet er echt goed uit’, zegt Menet trots aan de telefoon.

ien jaar geleden - op 10 oktober 2008 - deed ze de ontdekking van haar leven. De chemische formule die ze had ontworpen, bleek enorm goed te scoren bij ‘reumamuizen’. Maar die doorbraak kwam er niet van de ene dag op de andere. Een Galapagos-team uit Mechelen was een mechanisme op het spoor gekomen om reuma te bestrijden door een specifiek lichaamseiwit (JAK1) stil te leggen. Hoe dat precies moest gebeuren, was toen nog een mysterie. Menet heeft dat gaandeweg ontrafeld.

‘Puzzelwerk’, zo omschreef ze haar taak als chemicus ooit. ‘Je krijgt een doos legoblokken en je moet daar iets mee bouwen. Zonder stappenplan. Zonder handleiding. Zonder zelfs te weten wat het eindresultaat kan zijn’, zegt Menet. Ze groeide op op het Bretoense platteland, niet ver van Brest en belandde via Montpellier en Manchester in Mechelen. Haar eerste project bij Galapagos was meteen een schot in de roos.

18 maanden lang sleutelde ze aan een basismolecule. Om het effect op reuma te maximaliseren, neveneffecten te onderdrukken, de pil spijsverteringbestendig te maken, enzovoort. Ze dokterde wel 500 formules uit, ongeveer elke dag een. Die formule doorliep vervolgens enkele tests. ‘499 keer draaide het op niets uit. Maar die ene keer was het raak. Nog nooit hadden we zo’n sterke impact gezien. Dit wordt een medicijn, wisten we toen al.’

Maar dat filgotinib - dat toen nog door het leven ging als GLPG634 - zo’n succes zou worden, had waarschijnlijk niemand verwacht. ‘Er waren hoogstwaarschijnlijk mensen die meteen dollartekens voor de ogen zagen. Ik niet. Daar dacht ik niet aan. Ik wist echt niet hoeveel het middel ooit zou kunnen opbrengen, wel dat het mogelijk een oplossing was voor miljoenen patiënten’, zegt Menet.

Hoewel haar rol in het succes van onschatbare waarde was, wil ze niet alle eer opstrijken. ‘Medicijnen ontwikkelen doe je in team. Mijn werk was even belangrijk als de vastberadenheid van iedereen die in het project geloofde en in budget bleef voorzien om het onderzoek voort te zetten.’

Dat laatste was niet evident. Het project was meermaals bijna dood. Eerst haakte GSK af als onderzoekspartner. Later ook AbbVie, waarna de beurswaarde van Galapagos in geen tijd met een miljard euro ineenzakte. Toch verkondigde topman Van de Stolpe doodleuk dat het de mooiste dag van Galapagos was. ‘Bij ons alleen blije gezichten’, zei hij toen. Hij kreeg gelijk en sloot vervolgens met Gilead de strafste deal uit de Belgische biotechgeschiedenis.

Intussen heeft het aandeel de drempel van 100 euro overschreden en is het bedrijf meer dan 5 miljard euro waard. Ook Menet heeft daar een stukje van. ‘Ik heb nog aandelen. Maar ik zal er niet echt rijk van worden.’

Menet werd twee jaar geleden bij Galapagos weggeplukt door een Belgische start-up. Het was een aanbod dat ze niet kon weigeren. Als chief scientific officer is ze nu de nummer twee bij Confo Therapeutics dat voor zijn medicijnontwikkeling met kamelenantilichamen werkt en onder meer de Zwitserse farmareus Roche als partner heeft aangetrokken.

‘Bij Galapagos volgde ik als het ware de strategische lijnen, nu zet ik die samen met de CEO uit. Hoe gaan we te werk? Welke ziektegebieden gaan we aanpakken? Volgens welke mechanismen? Welke prioriteiten leggen we? Dat is mijn rol nu. Ik ben ervan overtuigd dat we ook bij Confo grootse dingen kunnen realiseren. Akkoord, we hebben veel minder middelen. Maar Galapagos is ook met weinig begonnen. Een biotechbedrijf bouw je beetje bij beetje op.’
harvester
3
Het bericht van Onno lluidde:

Dear forum reader,
Minutes ago, Gilead and Galapagos issued the press release regarding our FINCH2 Phase3 study in RA patients. We are extremely pleased with the data, because these meet all of our expectations for filgotinib.
You have supported us over the years, so I wanted to reach out to you personally and share the excitement of this moment with you.
The inflammation market is crowded with the biologics and the other JAK’s, so filgotinib needs to differentiate to position it against the competition. We believe that the combination of the efficacy scores and the observed safety profile of our selective JAK1 inhibitor, builds a strong case for this drug.
This dataset is a hallmark for Galapagos, our first Phase 3 results, and a big step in our evolution to become a fully integrated biopharma company. The future looks bright:
• filgotinib is in late stage trials in a large number of inflammatory diseases;
• the ISABELA GLPG1690 registration trial in IPF are about to start;
• first dosing in the ROCELLA GLPG1972 Phase 2b trial in OA any day now; and
• our discovery engine delivering new opportunities, especially our Toledo project in inflammation.

It is great to see the Galapagos firing on all cylinders
, and after 20 years we are nearing the ultimate goal of any biotech company: bringing novel drugs to patients.
Best regards,
Onno

Onno van de Stolpe
Chief Executive Officer

------
Dus nog binnenkort te verwachten in ieder geval:
1) Isabela GLPG 1690 IPF trial start +
2) first dosing Rocella GLPG1972 phase 2b
3) update on new opportunities in pipeline incl Toledo
en
4) niet vermeld maar toch iets van de CF onderzoeken/eventuele deal met ABBVIE. Kennelijk is daar nog geen direct zicht op de uitkomst.

Als ik mij goed herinner van de AVA was de belangstelling om mee te doen met Isabel overweldigend. Het is ook niet niks als het er naar uitziet dat 1690 als eerste de ziekteverschijnselen kan verminderen in plaas van het erger worden wat kan vertragen.

Heel mooi om binnenkort te zien hoe Galapagos doorgaat met "Firing on all cilinders".

[verwijderd]
2
@jeroen_the_man: dank!
Ik heb zelf geen abo omdat ik slechts een beperkt budget en een beperkte porto heb. Verreweg de meeste besproken fondsen in dit blad zijn aan mij dus niet besteed.
[verwijderd]
2
holenbeer
0
@pe26 en anderen die er verstand van hebben:
We zijn allemaal benieuwd naar het potentieel van Toledo en indicaties waar het geschikt voor is. Kan er nou zomaar eens out of the blue nieuws daarover komen obv preklinische testen? Of moeten dat soort testen ook van te voren gemeld worden?
Als Toledo echt ergens goed in is, is er al een en ander getest, dus ik ben benieuwd hoe snel we daar formeel iets over gaan horen. Of is daar al eens formeel melding van gemaakt?
Gerard1968
2
[verwijderd]
1
geilepoosters wakker worden, overname geruchten, geld in kas genoeg, goedkeuring lees ik van geneesmiddel en verwatering. morgen bij mens een luisteren naar hapje wat die nog zegt.
Beursgeslagen
0
quote:

Jeroen_The_Man schreef op 14 september 2018 21:46:

[...]

Goede onderzoeksresultaten brengen de introductie van reumamiddel Filgotinib weer een stapje dichterbij. De positieve nieuwsstroom kan de beurskoers van Galapagos nog verder opstuwen.

Biotechbedrijf Galapagos publiceerde dinsdagavond gunstige studieresultaten van reumamiddel Filgotinib. De effectiviteit van het medicijn ligt in lijn met eerdere, positieve resultaten. In de studie werden volwassenen met matige tot ernstige reuma behandeld, die onvoldoende op bestaande medicijnen reageren. Patiënten die het middel kregen toegediend, hadden per saldo duidelijk minder last van gewrichtspijn dan de placebogroep.

Na 24 weken waren de klachten van 72% van zij die 100 mg Filgotinib gebruikten, in meer of mindere mate afgenomen. Voor de placebogroep was dit 42%. Bij patiënten die een versie gebruikten van 200 mg, was dat zelfs 100%. De uitkomsten bevestigen zo de hoge effectiviteit van het middel en nemen bovendien de vrees voor ernstige bijwerkingen weg. Er waren geen ernstige klachten, en het aantal nadelige bijwerkingen lag ongeveer even hoog in de medicijn- als in de placebogroep.

Vrij baan voor Filgotinib

Dankzij de goede onderzoeksresultaten lijkt de weg vrij naar een Fase 4-studie. Dat is de laatste horde die genomen moet worden voordat een medicijn op de markt mag komen. Bovendien voedt het nieuws optimisme over lopende onderzoeken met het middel tegen andere aandoeningen, zoals de Ziekte van Crohn en verschillende ontstekingsziektes. In het meest gunstige scenario kunnen de inkomsten van het middel op termijn oplopen tot meer dan $5 mrd. Met onderzoekspartner Gilead Sciences is afgesproken dan Galapagos daarvan 20 tot 30% ontvangt. Bovendien kan de onderneming het middel zelf in verschillende Europese landen op de markt brengen.

Positieve nieuwsstroom

De beurskoers veerde woensdagmorgen met 18% op tot een recordniveau van bijna €105. Het gaat nog enkele jaren duren voordat Galapagos uit de rode cijfers komt, maar dankzij een zeer goed gevulde kas (€1,1 mrd) gaat alle aandacht voorlopig uit naar het ontwikkelingsnieuws in plaats van de financiële positie. De komende kwartalen komen de resultaten van andere onderzoeken naar buiten, zodat de positieve nieuwsstroom naar verwachting onverminderd sterk blijft. De koopaanbeveling voor Galapagos wordt dan ook met kracht herhaald.

Fase 4? Klok klepel onzin
Beursgeslagen
0
quote:

Beursgeslagen schreef op 15 september 2018 08:16:

[...]

Fase 4? Klok klepel onzin
Kas 1.100 kEUR? Is 1.400 kEUR.

Niveau nihil
6.351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:28
Koers 26,960
Verschil -0,420 (-1,53%)
Hoog 27,100
Laag 26,940
Volume 4.796
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront