Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Erwin L
0
Ook Lufthansa staat ruim 4% in de min. SAS staat, na publicatie van sterke kwartaalcijfers over mei-juli, ruim 13% in de plus.
voda
0
EasyJet vervoerde meer passagiers in augustus

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in augustus van dit jaar meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Vergeleken met augustus 2017 steeg het passagiersvervoer van de prijsvechter met 5,6 procent naar 8,7 miljoen passagiers. De capaciteit nam met 5,5 procent toe en de bezettingsgraad liep op maandbasis met 0,1 procentpunt op naar 96,4 procent.

Het passagiersvervoer steeg in de twaalf maanden tot en met augustus met 5,8 procent en kwam daarmee zo uit boven de 84 miljoen passagiers, stelde EasyJet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
manuss
0
Vorig jaar 4,1 miljard vliegtuigpassagiers

in FINANCIEEL

MONTREAL (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen verwelkomden vorig jaar wereldwijd in totaal een recordaantal van 4,1 miljard passagiers aan boord van hun vliegtuigen.

Dat betekende op jaarbasis een stijging van 7,3 procent, zo meldde brancheorganisatie IATA in een jaarrapport over de luchtvaartindustrie.

De sector profiteerde van het aanhoudende herstel van de wereldeconomie. Verder zorgden ook goedkopere tickets ervoor dat meer mensen een vlucht boekten, terwijl niet eerder zo veel steden, ruim 20.000, via reguliere vluchten werden aangedaan. Dit betekent dat een vliegtuig met minstens negentien zitplaatsen gemiddeld één keer per week op een betreffende plaats vliegt.

Volgens IATA stapt ,,de gemiddelde burger" eens in de 22 maanden aan boord van een vliegtuig. In 2000 lag dit gemiddelde nog op eens in de 43 maanden. Volgens IATA-topman Alexandre de Juniac is vliegen nog nooit zo toegankelijk geweest.

Dit jaar is er sprake van een solide groei ten opzichte van vorig jaar.
voda
0
Weer acties bij Ryanair in de maak

Gepubliceerd op 7 sep 2018 om 16:24 | Views: 13

Air France-KLM 16:17
8,34 +0,08 (+0,97%)

AMSTERDAM (AFN) - Het cabinepersoneel van Ryanair in Nederland bereid acties voor om hun roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Volgens vakbond FNV zal sprake zijn van een gecoördineerde actie waaraan ook bonden in Italië, België, Portugal en Spanje mee zullen doen. Gemikt wordt op stakingen in de laatste week van september, tenzij Ryanair voor die tijd over de brug komt.

Gesprekken met Ryanair schieten volgens FNV ,,voor geen meter" op. In Nederland gaat het om zo'n tachtig medewerkers van Ryanair. Daarvan is driekwart lid van de vakbond.

Eerder staakten al de piloten van de maatschappij in meerdere landen ook om betere arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden af te dwingen. In Nederland probeerde Ryanair de staking van piloten via de rechter te verbieden. Dat lukte niet.

Wel oordeelde de rechter dat eventuele vervolgacties minstens 72 uur van tevoren moeten worden aangekondigd. Volgens het FNV is het cabinepersoneel niet aan die afspraken gebonden. Maar met het oog op de veiligheid zullen acties zeker 24 uur van tevoren worden aangekondigd.
voda
0
British Airways vergoedt kosten door hack

Gepubliceerd op 7 sep 2018 om 10:25 | Views: 608

Air France-KLM 16:22
8,33 +0,07 (+0,85%)

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) zal alle schade die klanten ondervinden door een hack vergoeden. Dat heeft topman Alex Cruz tegen BBC Radio gezegd. Hackers bemachtigden de afgelopen weken financiële gegevens van maximaal honderdduizenden klanten van de luchtvaartmaatschappij.

British Airways heeft contact opgenomen met getroffen klanten. ,,Zodra we ontdekten dat klantgegevens waren gelekt, zijn we direct klanten gaan inlichten. Dat was onze prioriteit'', zei Cruz.

De hackers hadden het voorzien op informatie over mensen die tussen 21 augustus en 5 september boekten via de website of mobiele app. Klanten hoeven volgens BA niet te vrezen dat hun paspoortgegevens of reisdetails in handen zijn gevallen van de cybercriminelen.

Cruz ontkent dat British Airways niet genoeg deed om de gegevens te beschermen. Zo waren die gegevens versleuteld en de hackers hebben die versleuteling niet gekraakt. ,,Er zijn andere methodes gebruikt door de criminelen om de gegevens in handen te krijgen, heel geavanceerde methodes.''
voda
0
Cabinepersoneel Ryanair staakt 28 september

Gepubliceerd op 13 sep 2018 om 12:00 | Views: 549

Air France-KLM 16:47
8,36 -0,02 (-0,21%)

BRUSSEL (AFN/BELGA/RTR) - Het Nederlandse cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair staakt op 28 september. Ook de bemanning uit België, Spanje, Portugal en Italië legt dan voor 24 uur het werk neer, zo hebben Europese vakbonden in Brussel besloten. Het zou gaan om de ,,grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair''.

Ryanair gaf al aan te verwachten dat de meerderheid van het cabinepersoneel gewoon doorwerkt tijdens de staking, zoals bij eerdere werkonderbrekingen ook gebeurde. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij denkt dat uiteindelijk ,,een klein aantal vluchten'', moet worden geannuleerd. In Nederland heeft Ryanair zo'n tachtig medewerkers. Daarvan is driekwart lid van de vakbond.

Overleg over een nieuwe cao voor het Nederlandse cabinepersoneel klapte vorige maand. Sindsdien dreigde Ryanair met het verplaatsen van banen naar andere landen. ,,Dit zijn uitingen die Ryanair ook naar vakbonden in andere landen heeft gedaan. Echt onacceptabel, zo doen wij in Nederland geen zaken met elkaar'', vindt vakbondsbestuurder Asmae Hajjari

Actie

Personeel van Ryanair voert al enige tijd actie voor betere werkomstandigheden. Zo eisen ze dat de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij personeel onder het lokale recht laat vallen in plaats van onder Iers recht. Ook krijgt het cabinepersoneel alleen betaald voor de uren die in het vliegtuig worden gemaakt. Ook gedwongen overplaatsingen zijn het personeel tegen het zere been.

Zolang Ryanair niet toegeeft, gaat het cabinepersoneel iedere maand staken, kondigden de bonden aan. Volgens de vakbeweging overtreedt Ryanair Europese en nationale wetgeving door aan het Ierse recht vast te houden. Behalve de maandelijkse stakingen sluiten de bonden ook tussentijdse acties niet uit, mogelijk ook door piloten.

Eerder deze week legden de Duitse piloten het werk neer. Dat gebeurde de afgelopen maanden ook in onder meer Ierland en Nederland. Cabinepersoneel in België, Spanje, Italië en Portugal staakte ook al eerder.
voda
0
Ryanair sluit cao-akkoord Italië

Gepubliceerd op 14 sep 2018 om 11:02 | Views: 643

Air France-KLM 16:11
8,51 +0,17 (+2,01%)

DUBLIN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een principe-akkoord bereikt met verschillende Italiaanse vakbonden over een cao voor het cabinepersoneel. Een staking van het bij andere bonden aangesloten cabinepersoneel gaat echter gewoon door.

Ryanair legt met de bonden de laatste hand aan een definitief akkoord dat op 1 oktober van kracht moet worden. Eerder sloot Ryanair in Italië al een cao met een aantal pilotenvakbonden.

Een eerder deze week aangekondigde staking van cabinepersoneel uit verschillende Europese landen gaat nog gewoon door. De Italiaanse vakbond Ultrasporti die daaraan meedoet, ondertekende het principe-akkoord niet. Ook cabinepersoneel uit Nederland, Spanje, Portugal en België legt 28 september het werk neer.

Als onderdeel van de cao met een looptijd van drie jaar krijgen de Italiaanse stewards en stewardessen een contract volgens Italiaans recht. Ook krijgen ze een loonsverhoging, tax free-voordelen die vergelijkbaar zijn als bij andere Italiaanse luchtvaartmaatschappijen en bouwen ze een Italiaans pensioen op.
voda
0
Beursblik: wifi melkkoe voor luchtvaart

(ABM FN-Dow Jones) Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen belangrijke inkomsten aanboren door betaalde wifi aan te bieden aan passagiers, die daar graag voor betalen. Dat stelde Credit Suisse dinsdag op basis eigen marktonderzoek.

Volgens branche-organisatie IATA betekent elke extra procent omzet voor luchtvaarders 15 procent meer operationele winst, en dus kan zo'n extra inkomstenbron substantiële impact hebben. Uit het onderzoek van de Zwitserse zakenbank bleek verrassend sterke vraag naar wi-fi op korte vluchten: 58 procent van de passagiers zei daarvoor te willen betalen, tegen 71 procent op de langere vluchten. Respondenten uit Europa, China en de VS willen gemiddeld 4 euro betalen voor goede wifi tijdens de vlucht en voor lange vluchten 6 euro. Ook bleek uit het onderzoek dat reizigers de keuze van hun luchtvaartmaatschappij steeds meer laten afhangen van de kwaliteit van de wifi-verbinding. Credit Suisse concludeert dat met name prijsvechters voor korte vluchten Easyjet en Ryanair veel voordeel kunnen halen uit het aanbieden van wi-fi, wat ze tot nu toe hebben nagelaten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Topman Ryanair: ik moet beter presteren

Gepubliceerd op 19 sep 2018 om 14:03 | Views: 714

Air France-KLM 16:23
9,01 +0,10 (+1,08%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair-topman Michael O'Leary vindt dat hij zijn eigen prestaties moet verbeteren. Dat zei de baas van de Ierse budgetmaatschappij in reactie op vragen over een hack onlangs bij branchegenoot British Airways.

,,Ik ben momenteel niet meer in de positie om kritiek te hebben op anderen gezien mijn prestaties van de afgelopen twaalf maanden. Ik heb genoeg te doen bij Ryanair en ik moet overduidelijk aan mijn eigen prestaties werken", zei O'Leary in aanloop naar een aandeelhoudersvergadering.

Ryanair ligt in meerdere landen in Europa in de clinch met vakbonden. Stakingen, hogere brandstoffenprijzen en toegenomen concurrentie lijken dit boekjaar te gaan zorgen voor de eerste winstdaling sinds 2014.
voda
0
Belgische bonden slaan toenadering Ryanair af

Gepubliceerd op 19 sep 2018 om 11:44 | Views: 744

Air France-KLM 16:27
9,00 +0,09 (+0,96%)

BRUSSEL (AFN/RTR) - Belgische vakbonden hebben een toenadering van Ryanair afgewezen. Ze noemen het aanbod van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij ,,bedrieglijk''. Ryanair had aangeboden vanaf 2020 de Belgische wetgeving te volgen voor personeel in vaste dienst. Dan moesten de bonden wel afzien van een staking van het cabinepersoneel eind volgende week.

De bonden noemen het aanbod van Ryanair ,,een onacceptabele manier om verdeeldheid te creëren bij de werknemers'' omdat die maar op een deel van het cabinepersoneel betrekking heeft. Ryanair heeft ook personeel dat via een uitzendbureau in dienst is.

Cabinepersoneel van Ryanair in Nederland, België, Italië, Portugal en Spanje gaat op 28 september 24 uur staken. Met die staking willen de bonden de druk op de luchtvaartmaatschappij verhogen. Ryanair houdt donderdag zijn aandeelhoudersvergadering.
voda
0
'Emirates overweegt overname rivaal Etihad'

Gepubliceerd op 20 sep 2018 om 16:01 | Views: 416

Air France-KLM 16:25
9,02 0,00 (-0,02%)

DUBAI (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai denkt er naar verluidt over om haar verlieslatende rivaal Etihad uit Abu Dhabi over te nemen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Samen zouden de twee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld zijn.

Het zou puur gaan om de vliegtak van Etihad. De onderhoudsafdeling van Etihad zou geen onderdeel van de deal zijn. Volgens de bronnen zijn beide maatschappijen nu met elkaar in gesprek, maar de onderhandelingen zouden zich nog wel in een vroeg stadium bevinden. Woordvoerders van beide bedrijven wilden niet reageren.

Emirates is de grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen, waartoe ook Etihad en Qatar Airways worden gerekend. Het staatsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 's werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten. Die opmars is mede ten koste gegaan van Europese concurrenten als Air France-KLM en Lufthansa.
voda
0
Opnieuw meer passagiers op Nederlandse luchthavens in tweede kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) De nationale luchthavens van Nederland hebben in het tweede kwartaal van 2018 op jaarbasis vier procent meer passagiers vervoerd. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in zijn Kwartaalmonitor Nederland.

In totaal ging het om 21,2 miljoen passagiers die van en naar Nederland vlogen.

Amsterdam Schiphol zag in het tweede kwartaal van 2018 bijna 18,8 miljoen passagiers aankomen en vertrekken, 3,3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Al sinds het derde kwartaal van 2010 groeit het aantal passagiers op Schiphol. De groei van 3,3 procent is echter de kleinste groei sinds het vierde kwartaal van 2013.

Het aantal passagiers dat vloog via Maastricht Aachen Airport nam het meest toe van alle Nederlandse luchthavens. Op de luchthaven waren in het tweede kwartaal van 2018 49 procent meer reizigers.

Op luchthaven Eindhoven, met 8 procent van de passagiers de tweede luchthaven van Nederland, groeide het aantal passagiers in het tweede kwartaal van 2018 met 8 procent. Rotterdam The Hague en Groningen Eelde lieten groeicijfers zien van 9,8 procent en 5,6 procent.

Het aantal vluchten van en naar Schiphol daalde voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2013 licht. In het tweede kwartaal van 2018 vonden 0,8 procent minder vliegtuigbewegingen plaats dan in het tweede kwartaal van 2017.

Hierbij gaat het voornamelijk om bewegingen binnen het handelsverkeer. Met bijna 497.000 vliegtuigbewegingen zat Schiphol vorig jaar al bijna tegen de wettelijke bovengrens aan van 500.000 vliegbewegingen per jaar tot en met 2020. Hierdoor is er op dit moment weinig ruimte voor groei, aldus het statistiekbureau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Grootschalige staking Ryanair op komst

(ABM FN-Dow Jones) Vrijdag 28 september wordt Ryanair getroffen door een grootschalige staking van zijn personeel. Dit bevestigde de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers maandagavond.

"De Ryanair-piloten met een basis in Nederland zullen tegelijkertijd met diverse Europese cockpit- en cabinevakbonden aanstaande vrijdag 28 september 2018 het werk neerleggen. Dit ultieme middel wordt ingezet om een cao te bewerkstelligen waarin fundamentele werknemersrechten geborgd worden", lichtte VNV toe.

Op 10 augustus vond al een eerste staking plaats, maar dat leverde volgens VNV niets op. "Het Ryanair-management weigert sindsdien constructief met ons te onderhandelen."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Ryanair schrapt 190 vluchten op vrijdag

Gepubliceerd op 25 sep 2018 om 16:24 | Views: 78

Air France-KLM 16:21
8,42 -0,29 (-3,29%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair schrapt vrijdag 190 van de 2400 geplande vluchten vanwege een staking van piloten in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Dat liet de Ierse luchtvaartmaatschappij weten.

Het is de tweede grote stakingsdag bij de prijsvechter. Op 10 augustus, midden in de vakantieperiode, legden piloten ook al het werk neer in vijf Europese landen, waaronder Nederland. Vluchten vanaf Eindhoven gingen gewoon door, omdat Ryanair piloten van elders inschakelde om het werk van stakers over te nemen.

Ryanair denkt dat ongeveer 30.000 reizigers last zullen krijgen van de vluchtenuitval als gevolg van de actie van een ,,zeer kleine minderheid'' van de piloten. Volgens de maatschappij is de staking ,,onnodig'' en schaadt die de onderneming en het vertrouwen van consumenten in het bedrijf.

Het conflict met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert. Daarnaast vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. Nu geldt voor de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-vliegers de Ierse wetgeving.
voda
0
Ryanair: 150 vluchten vallen uit op vrijdag

Gepubliceerd op 26 sep 2018 om 11:35 | Views: 700

Air France-KLM 14:48
8,51 +0,11 (+1,26%)

DUBLIN (AFN) - Het aantal vluchten van luchtvaartmaatschappij Ryanair dat vrijdag komt te vervallen door een pilotenstaking in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, is verminderd tot 150. Eerder rekende Ryanair op 190 vluchten die zouden vervallen. Daardoor zouden 30.000 passagiers enige mate van overlast ondervinden.

Volgens Ryanair gaat het overgrote deel van het personeel gewoon aan het werk op vrijdag. In totaal zijn er op die dag 2400 vluchten van de Ierse prijsvechter gepland. Alle betroffen passagiers zijn ingelicht over hun vervallen vluchten, aldus de maatschappij.

Het conflict van de piloten met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert. Daarnaast vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. Nu geldt voor de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-vliegers de Ierse wetgeving.
voda
0
'Jaarlijkse' grote storing Delta Air Lines

Gepubliceerd op 26 sep 2018 om 07:34 | Views: 1.465

Air France-KLM 14:52
8,51 +0,11 (+1,36%)

BOSTON (AFN) - Delta Air Lines is opnieuw getroffen door een grote computerstoring. Voor het derde jaar op rij had de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij te maken met flinke technische problemen. Vluchten in eigen land lagen daardoor een uur lang plat.

Vorig jaar was het raak in januari. Toen deden computers het tweeënhalf uur niet, waardoor er in de Verenigde Staten niet kon worden gevlogen. Het jaar daarvoor had de samenwerkingspartner van Air France-KLM te maken met een nog grotere storing, waardoor wereldwijd vluchten niet doorgingen. Dat kostte Delta toen zeker 150 miljoen dollar.

De storing van dinsdagavond was relatief kort en raakte geen internationale vluchten. Passagiers waren echter boos over de gebrekkige informatievoorziening en klaagden steen en been op sociale media.
voda
0
Easyjet optimistischer gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Easyjet verwacht sterke cijfers in het vierde kwartaal, gedreven door een beter dan verwachte groei in de passagiers- en neveninkomsten, maar ook door minder verliezen bij het Berlijnse vliegveld Tegel. Dit maakte de Britse prijsvechter vrijdag bekend.

Ondanks de impact van stakingen, verwacht EasyJet in 2018 een winst voor belastingen in de range van 570 miljoen tot 580 miljoen pond. Eerder gaven de Britten een prognose af tussen de 550 miljoen en 590 miljoen Britse pond.

Het aantal vervoerde passagiers in het lopende jaar, exclusief het vliegveld Tegel, zal naar verwachting met 5,4 procent toenemen tot ongeveer 84,6 miljoen. De bezettingsgraad voor het volledige jaar zal naar verwachting met 1,0 procentpunt stijgen tot 93,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Groei passagiersvervoer neemt verder toe - IATA

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in augustus gestegen. Dit meldde brancheorganisatie IATA donderdag.

"De bedrijfstak heeft in augustus opnieuw een sterke groei laten zien", concludeerde CEO Alexandre de Juniac. "Dit was de afsluiting van een heel sterk reisseizoen. Het recordniveau van de bezettingsgraad wijst erop dat luchtvaartmaatschappijen efficiënt opereren in een tijd van stijgende brandstofprijzen en en andere kosten".

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in augustus met 6,4 procent ten opzichte een jaar eerder. Deze stijging was iets meer dan de 6,1 procent in juli.

De ingezette capaciteit steeg met 5,5 procent en de bezettingsgraad nam met 0,7 procentpunt toe tot 85,3 procent, het hoogste niveau sinds 1990.

In elke regio was sprake van groei. In de regio Azië-Pacific was de groei het sterkst met 9,5 procent en in Europa bedroeg de groei 5,4 procent. In Noord-Amerika was de groei 4,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Luchtvrachtvervoer neemt verder toe - IATA

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale vraag naar luchtvrachtvervoer is in augustus verder gegroeid. Dit bleek maandag uit een rapport van de internationale brancheorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten in tonnage vracht en gerekend naar het aantal kilometers, steeg in augustus met 2,3 procent op jaarbasis. Dit was gelijk aan de voorgaande maand.

Het was wel lager dan het vijfjaarsgemiddelde van 5,1 procent.

De vrachtcapaciteit steeg in augustus met 4,5 procent.

"Een sterk consumentenvertrouwen, een groei van de internationale e-commerce en een brede internationale economische opleving zorgden voor een stijging van de vraag naar luchtvrachtvervoer", zei voorzitter Alexandre de Juniac. Hij waarschuwde wel dat er neerwaartse risico’s zijn. Zo zijn de orderboeken minder goed gevuld en nemen de spanningen op handelsgebied toe.

In bijna alle regio's was sprake van groei in augustus. Alleen Afrikaanse maatschappijen zagen een afname van 7,1 procent. Europese maatschappijen, goed voor een marktaandeel van 24,1 procent, boekten een groei van 3,7 procent. Noord-Amerikaanse maatschappijen zagen een toename van 2,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstwaarschuwing Ryanair

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair is negatiever gestemd over het huidige boekjaar en stelde de winstoutlook met 12 procent neerwaarts bij. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend.

Ryanair mikt voor dit jaar op een winst van 1,1 miljard tot 1,2 miljard euro, waar eerder nog werd gemikt op 1,25 miljard tot 1,35 miljard euro. De luchtvaartmaatschappij stelde de outlook neerwaarts bij vanwege een afname van de vluchten en lagere tarieven door twee dagen van stakingen in Duitsland, Nederland, België, Spanje en Portugal.

Volgens Ryanair zijn klanten door de stakingen terughoudender geworden in het boeken van tickets bij Ryanair, hetgeen in het derde kwartaal heeft geleid tot lagere ticketprijzen. Ook hogere olieprijzen speelden het bedrijf niet in de kaart.

Vanwege deze problemen, besloot Ryanair het aantal wintervluchten met 1 procent terug te brengen, hetgeen invloed heeft op vluchten vanaf Eindhoven, Bremen en Niederrhein.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 10:13
Koers 9,950
Verschil -0,014 (-0,14%)
Hoog 9,968
Laag 9,860
Volume 107.891
Volume gemiddeld 1.814.737
Volume gisteren 1.139.888

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront