Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Italië buigt bij begroting voor druk EU'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 oktober 2018 08:37
    De regering aldaar, gekozen door het volk, vanwege de plannen en beloftes...ofwel de pleuris breekt uit omdat het volk in opstand komt ofwel de regering houdt Brussel zo waanzinnig voor de gek...zelfde nu als met Brexit, de gewone mens weet toch ook gewoon niet meer waar ze nog aan toe zijn.
  2. taurus86 3 oktober 2018 10:48
    De Italiaanse staatsschuld, heeft zijn sterkste groei doorgemaakt, toen Berlusconi de Italianen opriep om hun pensioen- en spaargelden in Staatsobligaties te steken, die hij voortdurend liet uitschrijven tegen zeer aantrekkelijke rentepercentages (ruim hoger dan het gemiddelde).

    M.a.w. het enorme rentevoordeel dat Nederland 10 jaar heeft gehad door tegen spectaculair lage %'s te kunnen lenen (Draghi Euros), hogere leningen eerder te kunnen aflossen en extra schuld af te lossen, zou eigenlijk bij de Nederlandse Staatsschuld moeten worden opgeteld, om tot een vergelijk te komen.
    Het voordeel van Nederland is ten laste van de pensioenopbouw en de spaarders gegaan.Laten we dat ook niet vergeten.
  3. [verwijderd] 3 oktober 2018 12:43
    Deze Italiaanse regering is anti-Europa, daarom zijn ze ook gekozen.
    Toch is deze Italiaanse regering niet op gewassen tegen de Europese druk van de EU. We zagen dit ook bij de Grieken, ook hier ging de anti-Europa regering met de staart tussen de benen naar Athene retour.
    Kortom er is geen macht op nationaal niveau sterk genoeg. kijk naar de Britten, met hun Brexit, dat wordt een enorme afgang.
    Toch moet Europa iets met die Anti-gevoelens , waarbij de oorzaak, altijd te zoeken is in het afbreken van de sociale zekerheid.
    Een goede overheid mag die zorgen niet onder het tapijt schuiven.
    Ik denk dat op Europees niveau onderhandelt wordt om de ergste pijn weg te nemen. Daarmee ontneemt de EU de munitie van de Anti-Europa-politici.
    Men bedenkt een list om boekhoudkundig mogelijkheden te creëren en laten de Italianen daar nauw heel sterk in zijn. De ECB top met Draghi zal die mogelijkheden aanbieden, onder Europese vlag.
    Staatsschulden zijn immers relatief en slechts een boekhoudkundig cijfer.
    Het grote voorbeeld is Japan met een staatsschuld van 230%, zeg maar het dubbele van Italië. Het leven in Japan is er niet slechter door geworden.
    Let maar op er komt een konijn uit de hoge hoed.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links