Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor mittal oktober 2018

1.905 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
sappas
0
quote:

Belske schreef op 20 oktober 2018 09:36:

[...]
Dank je , eindelijk iemand die het begrijpt, een forum waarin meningen en discussies mogen , zowel goede als slechte en waar geen enkele bedoeling achter zit om mensen te kwetsen, of het fijn te vinden dat er verlies is,
Nogmaals hoop ik dat iedereen winst maakt,
Echter zijn er enkelen die hier heel grof op personen spelen , laat ik deze maar negeren
Fijn weekend allemaal !!
Belske positieve en negatieve postings zijn beiden goed voor een forum als deze maar zijn onderbouwd.
Deze onderbouwingen zijn er meestal niet en dan wordt er vaak op de persoon gespeeld. Dat lokt deze persoon dan ook vaak uit.

Groetjes en fijn weekend,

Sappas
[verwijderd]
0
quote:

sappas schreef op 20 oktober 2018 10:21:

[...]
Belske positieve en negatieve postings zijn beiden goed voor een forum als deze maar zijn onderbouwd.
Deze onderbouwingen zijn er meestal niet en dan wordt er vaak op de persoon gespeeld. Dat lokt deze persoon dan ook vaak uit.

Groetjes en fijn weekend,

Sappas

Beste Sappas , daar jij nog ik experts zijn , zijn ook de onderbouwingen vaal bullshit.
Ik zie hier vaker onderbouwingen, daar gaan mijn haren van rechtop staan.
Ik heb een aantal keren aangegeven dat de koers zakt, tot nu toe klopt dat ook , weliswaar enkele dagen later , maar zie wat de koers doet
Maandag kan het opnieuw alle kanten op.
Mijn onderbouwing: hoe wordt Italië ontvangen?
Hoe wordt het bod op essar ontvangen?
Weet jij het nu al Sappas? Laat horen dan ben benieuwd.,ik verwacht een min op de borden
Fijn weekend meneer Sappas
Mangy_Scoundrel
1
quote:

Belske schreef op 20 oktober 2018 11:13:

Fijn weekend meneer Sappas
Het sarcasme druipt er vanaf!
[verwijderd]
1
Heeft de koersontwikkeling de laatste dagen niet alles te maken met de optie expiratie van gisteren?
uitzender
1
Ilva kost geen geld want er wordt genoeg verkocht om dit te financieren. India is een ander
Verhaal daar moet geld in maar 5 miljard is geen winst van vier kwartalen als het ineens
Zou moeten worden betaald.
AM maakt veel cash en kan best India betalen. Is de winst van H1 2018
1 november zullen we meer weten maar ik denk het is ern top deal.
rene l
1
Het karrespoor richting de top wordt steeds weerbarstiger en het lijkt wel of er na elke bocht een beer uit de struiken komt die je probeert te mangelen.

Onzekerheid alom, gaan de beoogde aankopen nu wel of niet door en zo ja tegen welke prijs.
Logisch dat de koers niet vooruit te branden is, mensen zijn tenslotte kuddedieren, ze kijken naar elkaar, en ze houden hierdoor de hand maar op de knip.

Mittal noteert tegen een schrootprijs, eigenlijk is het absurd, of zitten er nog ergens lijken in de kast, zelf heb ik Mittal hierop eigenlijk nooit kunnen betrappen.

En de economie die dendert maar voort, af en toe zie je ergens wel wat scheurtjes maar deze worden naadloos hersteld.
Maffiozi teisteren Europa, waar zijn we in vredesnaam ooit aan begonnen, het is een tikkende tijdbom die op termijn automatisch zal imploderen.
Gedonder over de Brexit, ze zijn er bijna uit, er moet alleen nog een compromis komen over de grensbewaking bij de Ieren.
Persoonlijk zou ik zeggen, plaats er een leger aan douaniers en laat ze iederéén die rijdend aan de rechterkant van de weg de grens over probeert te steken uitvoerig fouilleren.

Het cijferseizoen komt op stoom, cijfers vallen niet tegen, maar om de cijfers op peil te houden zullen er binnenkort weer koele saneringsronden gelanceerd worden.
Het is nooit anders geweest, de geschiedenis herhaalt zich altijd en ook deze keer zal het niet anders zijn.
Want weet je, de normale burgers mogen het absoluut niet beter krijgen, salarisverhogingen voor de Hardwerkende Nederlander, forget is, hij heeft in de praktijk netto steeds minder te besteden.

Mittal is gisteren year-low gesloten, man, man, man, wat een prestatie, dit is nagenoeg niet te evenaren, en het lijkt wel of de tent binnenkort failliet gaat.
En dit alles in tijden van voorspoed en welvaart.

De RSI staat ruim onder de 30 en je zou toch denken dat er volgende week eindelijk eens wat herstel plaats gaat vinden.
Maar dit heb ik al vaker geroepen.
Daarom roep ik het gewoon nog een keer, net zo lang totdat ik een keer gelijk krijg.
HogerOfLager
2
Mijn idee waarom beide deals nog geen euforische stemming geven onder beleggers.

ESSAR heeft een capaciteit van 10 miljoen metrische ton per jaar. Arcelor iets van 100. Dus de capaciteit wordt hiermee enorm vergroot. India staat al heel lang op het lijstje van Arcelor.

Kortom, lijkt allemaal goed, maar met ILVA en ESSAR komen er ook geldverslindende investeringen om de hoek kijken en daar is menigeen wel angstig voor. Bovendien zijn het landen met, laten we zeggen, eigenzinnige karakters. Ze kunnen achteraf nog allerlei maatregelen nemen. Milieu-eisen in Italie en nieuwe regels tav faillissementen in India. Er is de nodige onzekerheid, waardoor niet elke belegger enthousiast is. Maar MT heeft eerder bewezen dergelijke lastige plants uitstekend aan te kunnen.

Daarnaast speelt uiteraard de EU op de achtergrond, wat wel eens heel snel op de voorgrond zou kunnen komen, bij nieuwe speculaties van een Italie Exit. Tel daarbij de onvoorspelbaarheid van Trump op en ik zie nog vele serieuze risico's.

Voor de LT belegger is er een risico van een langlopend economisch probleem in de EU.
Voor de speculant is er de onzekerheid van de handelsoorlog en gesteggel met Italie, waardoor de koers rare sprongen kan maken. De ene analist zegt dat handelstarieven zorgen voor een hogere grondstoffenprijs en dus goed zijn voor MT. Anderen beweren weer dat duurdere grondstoffen de vraag doen afnemen.

Al deze onzekerheden hebben er mijns inziens toe geleid dat het aandeel door de 24 ging.
Mijn houvast zijn de cijfers. Ik verwacht toch nog wel een aardige stijging richting cijfers. Zijn ze goed, dan kunnen we nog 1 a 2 dagen door stijgen, maar daarna gaan de onzekerheden denk ik zwaar wegen op dit cyclische aandeel.
Worff
0
denk niet dat ze Essar snel winst gevend krijgen, zal lang duren, het bedrijf is niet voor niets failliet gegaan. de overname gaat bakken geld kosten en is een investering voor de lange termijn. de korte termijn belegger heeft er weinig aan. ik kijk liever uit naar andere kansen dan steeds maar wachten.
[verwijderd]
0
quote:

Mangy_Scoundrel schreef op 20 oktober 2018 11:48:

[...]
Het sarcasme druipt er vanaf!
Wel gemeend !!
[verwijderd]
0
Allemaal mooi deze argumenten of meningen , ze verschillen nogal,alle hopen we op een mooie koers, echter zijn er veel partijen, en zolang Trump doet wat ie wil blijft alles onzeker, mittal doet flinke investeringen , of deze eruit komen?
Nogmaals ik hoop ook op een vette JA, ook ik wil winst , maar het is gewoon momenteel niet anders
Bij goede cijfers zal de koers een beetje opveren , daarna komt er weer van alles om de hoek kijken, is de 30 haalbaar? In 10 weken dus 6,5 euri erbij, mij lijkt dat momenteel onhaalbaar, maar ik hoop het wel, en weer is alles op hoop gevestigd.
Of de experts hebben in de glazen bol gekeken!!
Dus begin maar weer te roepen sarcasme of stuk vreten of wat dan ook !!!
[verwijderd]
0
Voor mij is het aangaan van overnames of uitbreiding eigenlijk juist andersom, als je in slechte tijden kunt overnemen of uitbreiden, dan zal in goede tijden alles vanzelf gaan, oftewel in goede tijden zul je dubbel en dwars profiteren.
Mittal koopt in goede tijden !!!!!!
uitzender
0
quote:

Belske schreef op 20 oktober 2018 19:35:

Voor mij is het aangaan van overnames of uitbreiding eigenlijk juist andersom, als je in slechte tijden kunt overnemen of uitbreiden, dan zal in goede tijden alles vanzelf gaan, oftewel in goede tijden zul je dubbel en dwars profiteren.
Mittal koopt in goede tijden !!!!!!
.

In slechte tijden overnames doen is goedkoop maar als
Het nog jaren duurt voor de markt aantrekt is ook geen
Goed moment.
Kopen doe je op het dieptepunt maar de markt gaat stijgen volgens
Mij is dat in India.
Koop moment is goed en de vraag zal vanaf morgen alleen
Maar stijgen in India
[verwijderd]
0
Vanaf begin 2016 ging ik vol in AM. Toen (omgerekend naar nu) ongeveer 9 euro. De kans leek mij toen groot dat de koers van AM binnen enkele jaren naar 15 a 20 euro zou gaan = Nu 45 tot 60 euro.

Dit omdat AM haar balans had versterkt en de winst zo weer naar 5 tot 6 euro per aandeel zou kunnen gaan. En met een k/w van 9 a 10 kom je dan op een koers van 45 tot 60 euro.

Tot begin augustus had ik in dit scenario nog steeds veel vertrouwen. (achteraf te veel vertrouwen en daardoor ook te veel risico genomen met opties AM)

Zelfs tot enkele dagen geleden gaf ik dit scenario (= koers binnen enkele maanden naar 30-35 euro) veel kans.

MAAR, wat de koers gisteren deed heeft mij behoorlijk op andere gedachten gezet. Dit samen met het bericht dat GS haar koersdoel verlaagd heeft en dat het er naar uitziet dat AM goede kans maakt Essar binnen te hengelen.

De koers is slechts 25 cent onder de 24 gesloten, maar volgens de TA is dit wel iets met waarschijnlijk grote gevolgen. Belangrijke steunzone is doorbroken. Het technische plaatje daarmee behoorlijk verzwakt. gevolg: verkoopadvies.

Daarnaast verlaagt GS haar koersdoel met 2,5 euro. Nog steeds wel een koopadvies, maar toch. Is dit een eerste stap in een draai naar een niet koopadvies over … maanden?

Op termijn zal Essar een goede investering blijken te zijn. Maar voor de korte termijn ben ik bang dat beleggers er niet enthousiast van worden. Dit project vraagt veel investeringen. Beleggers willen eerst zien en dan geloven dat het een goede investering is.

Helaas heb ik gisterenochtend mijn gedeeltelijke verkoop al snel weer teruggekocht. Dom. Er waren meerdere indicatoren die verdere koersdaling voorspelden.
En nu? Ik ben denk ik (nog steeds) te verliefd op het aandeel.
Ik zat er eergisteren weer te vol in (24 euro leek mij wel een tamelijk zekere bodem. Dus niet. En daardoor weer grote verliezen om de oren gekregen.

Dilemma:
Als ik alsnog (grotendeels) uitstap om verdere grote verliezen te voorkomen en de koers herstelt wel, dan heb ik voor de zoveelste keer wel met meer aandelen een daling meegemaakt dan waarmee ik het herstel mee maak. Dat kost geld. Precies verkeerd om.
Als ik met dichtgeknepen billen vol erin blijf zitten en de koers gaat inderdaad naar 22 euro (wat de TA-ers nu voorspellen) dan wordt ik uitgerookt en verlies ik zoveel geld dat ik moet verkopen en te weinig geld overhoud om te behoorlijk van een herstel te kunnen profiteren.
Hoe lang blijf ik zitten als de koers volgende week verder daalt?

Of was deze daling onder de 24 een 'valse uitbraak' naar beneden?
Ik wil dat graag geloven maar volgens mij is het ijdele hoop.
Want: de beurzen staan op knappen. De TA signalen staan voor AM op rood, GS verlaagt haar koersdoel. AM doet 2 overnames die veel investeringen vragen, waardoor dividend uitkering ver weg lijkt.

Kortom: als ik eerlijk ben naar mijzelf toe, zie ik het op dit moment niet meer zitten met AM (en ook niet met de beurzen.)
Dicall69
1
quote:

tukker51 schreef op 20 oktober 2018 22:35:

Vanaf begin 2016 ging ik vol in AM. Toen (omgerekend naar nu) ongeveer 9 euro. De kans leek mij toen groot dat de koers van AM binnen enkele jaren naar 15 a 20 euro zou gaan = Nu 45 tot 60 euro.

Dit omdat AM haar balans had versterkt en de winst zo weer naar 5 tot 6 euro per aandeel zou kunnen gaan. En met een k/w van 9 a 10 kom je dan op een koers van 45 tot 60 euro.

Tot begin augustus had ik in dit scenario nog steeds veel vertrouwen. (achteraf te veel vertrouwen en daardoor ook te veel risico genomen met opties AM)

Zelfs tot enkele dagen geleden gaf ik dit scenario (= koers binnen enkele maanden naar 30-35 euro) veel kans.

MAAR, wat de koers gisteren deed heeft mij behoorlijk op andere gedachten gezet. Dit samen met het bericht dat GS haar koersdoel verlaagd heeft en dat het er naar uitziet dat AM goede kans maakt Essar binnen te hengelen.

De koers is slechts 25 cent onder de 24 gesloten, maar volgens de TA is dit wel iets met waarschijnlijk grote gevolgen. Belangrijke steunzone is doorbroken. Het technische plaatje daarmee behoorlijk verzwakt. gevolg: verkoopadvies.

Daarnaast verlaagt GS haar koersdoel met 2,5 euro. Nog steeds wel een koopadvies, maar toch. Is dit een eerste stap in een draai naar een niet koopadvies over … maanden?

Op termijn zal Essar een goede investering blijken te zijn. Maar voor de korte termijn ben ik bang dat beleggers er niet enthousiast van worden. Dit project vraagt veel investeringen. Beleggers willen eerst zien en dan geloven dat het een goede investering is.

Helaas heb ik gisterenochtend mijn gedeeltelijke verkoop al snel weer teruggekocht. Dom. Er waren meerdere indicatoren die verdere koersdaling voorspelden.
En nu? Ik ben denk ik (nog steeds) te verliefd op het aandeel.
Ik zat er eergisteren weer te vol in (24 euro leek mij wel een tamelijk zekere bodem. Dus niet. En daardoor weer grote verliezen om de oren gekregen.

Dilemma:
Als ik alsnog (grotendeels) uitstap om verdere grote verliezen te voorkomen en de koers herstelt wel, dan heb ik voor de zoveelste keer wel met meer aandelen een daling meegemaakt dan waarmee ik het herstel mee maak. Dat kost geld. Precies verkeerd om.
Als ik met dichtgeknepen billen vol erin blijf zitten en de koers gaat inderdaad naar 22 euro (wat de TA-ers nu voorspellen) dan wordt ik uitgerookt en verlies ik zoveel geld dat ik moet verkopen en te weinig geld overhoud om te behoorlijk van een herstel te kunnen profiteren.
Hoe lang blijf ik zitten als de koers volgende week verder daalt?

Of was deze daling onder de 24 een 'valse uitbraak' naar beneden?
Ik wil dat graag geloven maar volgens mij is het ijdele hoop.
Want: de beurzen staan op knappen. De TA signalen staan voor AM op rood, GS verlaagt haar koersdoel. AM doet 2 overnames die veel investeringen vragen, waardoor dividend uitkering ver weg lijkt.

Kortom: als ik eerlijk ben naar mijzelf toe, zie ik het op dit moment niet meer zitten met AM (en ook niet met de beurzen.)

Hij lijkt wel een dramavoorstelling en dat allemaal op èèn duidelijk mindere dag gerelateerd voor mij onbegrijpelijk, zou mij eens meer focussen op hoe sterk MT presteert en wat de resultaten op 1 november zullen zijn, daarbij zou je een koersdoel-verlaging met een korrelzout moeten nemen, want de koers stond op 1 augustus boven de € 28,- toen GS hun vorig advies gaf nu de koers in plaats van gestegen, gedaald is lijkt mij het vrij normaal dat men hun koersdoel lager bijgesteld, want anders kunnen zij beter meteen stoppen met het geven van adviezen en koersdoelen.
De wereldwijde onrust is helaas bepalend, maar MT zal op 1 november laten zien dat alle commotie hun heel sterk presteren niet deert, dus ondanks alles zal de koers op niet al te lange termijn flink kunnen en gaan herstellen, jammer dat enkelen hier alles aanpakken om het vuur wat op te stoken, maar ook hun zullen vrij snel met de neus op de feiten gedrukt worden.
De uiteindelijke overname van Essar is zeer positief voor MT, want hun directe aanwezigheid in India met een reeds bestaande faciliteit is niet alleen aanzienlijk goedkoper, maar in alle opzichten stappen vooruit op de aanmerkelijke groeimarkt in India.
Na 1 november wordt het te pessimistische beeld van de doemdenkers met grote waarschijnlijkheid wel heel anders, want de prestaties zullen voor zich spreken, dus het komt op niet al te lange termijn weer zeker goed en het begin zal komende week al gemaakt worden !!!
[verwijderd]
0
quote:

Dicall69 schreef op 20 oktober 2018 23:03:

[...]

Hij lijkt wel een dramavoorstelling en dat allemaal op èèn duidelijk mindere dag gerelateerd voor mij onbegrijpelijk, zou mij eens meer focussen op hoe sterk MT presteert en wat de resultaten op 1 november zullen zijn, daarbij zou je een koersdoel-verlaging met een korrelzout moeten nemen, want de koers stond op 1 augustus boven de € 28,- toen GS hun vorig advies gaf nu de koers in plaats van gestegen, gedaald is lijkt mij het vrij normaal dat men hun koersdoel lager bijgesteld, want anders kunnen zij beter meteen stoppen met het geven van adviezen en koersdoelen.
De wereldwijde onrust is helaas bepalend, maar MT zal op 1 november laten zien dat alle commotie hun heel sterk presteren niet deert, dus ondanks alles zal de koers op niet al te lange termijn flink kunnen en gaan herstellen, jammer dat enkelen hier alles aanpakken om het vuur wat op te stoken, maar ook hun zullen vrij snel met de neus op de feiten gedrukt worden.
De uiteindelijke overname van Essar is zeer positief voor MT, want hun directe aanwezigheid in India met een reeds bestaande faciliteit is niet alleen aanzienlijk goedkoper, maar in alle opzichten stappen vooruit op de aanmerkelijke groeimarkt in India.
Na 1 november wordt het te pessimistische beeld van de doemdenkers met grote waarschijnlijkheid wel heel anders, want de prestaties zullen voor zich spreken, dus het komt op niet al te lange termijn weer zeker goed en het begin zal komende week al gemaakt worden !!!
Het zal moeten blijken of India daadwerkelijk de voorspelde groeimarkt blijkt, er zijn daar toch anderen maniertjes en dan druk ik het zachtjes uit lijkt mij
Crypsis
0
Am presenteerde al 2 x top cijfers dicall. Toen zijn we nix gestegen. Waarom zouden we nu wel gaan stijgen?
[verwijderd]
0
quote:

Crypsis schreef op 21 oktober 2018 11:00:

Am presenteerde al 2 x top cijfers dicall. Toen zijn we nix gestegen. Waarom zouden we nu wel gaan stijgen?
Als 2 jaar lang reageert hooguit op de dag zelf de koers enigszins positief op de keer op keer uitstekende kwartaalcijfers.
Daarna wordt de koers van AM weer volledig bepaald door het algehele beurs en sectorsentiment.
Wat ik al eerder een keer heb gezegd waar ik bang voor was: De markt neemt de goede bedrijfsresultaten voor wat ze zijn waardoor de k/w het laatste jaar is gedaald naar minder dan 6 i.p.v. dat de koers naar 35+ is gestegen wat reëel zou zijn geweest.
En nu is het vrees ik te laat. De beurzen gaan draaien en AM gaat dan mee.

Als de markt het afgelopen jaar AM niet hoger dan 24 tot 30 euro wil waarderen, wat moet er dan veranderen dat ze dat in de komende maanden wel zullen gaan doen?
De cijfers en outlook waren elke keer al positief, dus daar kan geen positieve impuls van komen volgens mij.
Meer dividend uitkeren misschien wel.
Positieve geloofwaardige berichten over de overnames misschien, want ik denk dat deze overnames er voor zorgen dat de markt terughoudend blijft en eerst meer duidelijkheid wil over wat de financiële consequenties zijn voor korte en langere termijn.
christo1
1
Indien het overnambedrag van rond de 6 miljard dollar correct blijkt(samen met partner Nippon steel), zou ArcelorMittal minder moeten betalen omdat de indiaanse munt sinds dat overnamebedrag circuleerde toch aanzienlijk gedaald is tov de dollar of speelt dit geen rol.

Jullie moeten ook eens gaan kijken op de website van essar steel Indië, ik zie daar toch positieve signalen bij hun press releases, sinds het faillissement zijn toch ook de staalprijzen in India fors gestegen en volgens mij heeft de regering in India maatregelingen genomen om de lokale fabrikanten te beschermen tegen goedkope import, ik denk dat op dit moment essar steel wel goed presteert of ze winstgevend zijn dat weet ik niet.
1.905 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 23,830
Verschil +0,030 (+0,13%)
Hoog 23,880
Laag 23,440
Volume 2.845.773
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront