BE Semiconductor « Terug naar discussie overzicht

BE Semiconductor - 4e kwartaal 2018

2.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
ff_relativeren
1
quote:

roloff schreef op 27 oktober 2018 20:18:

@effe_relativeren, voortschrijdend inzicht. Maar dat is ook de crux bij succesvol beleggen.

Je eigen aannames - fundamenteel dan wel charttechnisch - steeds evalueren en zo nodig bijstellen.
@ Roloff,

ja, inderdaad. De plaatjes waren een antwoord op het alias Sir Cryptalot, die eigenlijk vroeg of ik al op eerdere momenten de juiste lijnen en conclusies had getrokken.

Het antwoord was duidelijk : Ja, en Ja.
Steeds weer opnieuw.

;-)

Fijn weekend.
Sir Cryptalot
0
Helaas, ik vroeg om het plaatje van 1 maart, toen de sky nog de limit was. U trekt daarna steunlijnen waarna er elke keer doorheen gezakt wordt. Ik kan daar helemaal niets mee op b.v. 1 maart, wel op nieuws uit de sector dan wel het bedrijf.
Bart Meerdink
0
quote:

roloff schreef op 27 oktober 2018 21:48:

Voor de liefhebbers hier het Earnings Call Transcript (dus de tekst) van de Q3 2018 Results.

seekingalpha.com/article/4215163-b-e-...
Daar geeft Blickman ook wat meer duidelijkheid over de gecancelde order waardoor Besi een omzet waarschuwing moest geven (en die de koers zo onder druk zette): "Yes. But what could also happen is that the next generations are still being sold with existing. It’s very difficult. That was the disappointment we had in Q2 that the expected change of the design of a certain module simply was pushed out because the yield was unacceptable."

Dus men kreeg het niet voor elkaar om de nieuwe versie van een module op tijd productierijp te krijgen (of dat mede aan Besi lag is onduidelijk). Dus niet omdat een ander bedrijf de voorkeur kreeg boven Besi.

Dat laatste kan natuurlijk wel altijd gebeuren, met name in de pauze tussen generaties van vernieuwing. Maar andersom liggen daar ook de kansen voor Besi om marktaandeel te winnen van concurrenten: "First of all, every customer today has suppliers. So in order to gain market share, either you offer better products or there are issues with the current supply chain. In downturns, it’s typically the time to challenge – and also our equipment is challenged by our existing customers versus competition and also with new equipment to be introduced in the next technology round. So overall, this gives you an opportunity to test new opportunities which usually only are in an evaluating stage in a downturn and may lead to new market share gains in the next upturn."
[verwijderd]
0
Porscheknakker
0
Uit VEB Nieuws update 28 oktober 2018

Datum
26 oktober 2018
Fondsen
BE Semiconductor Ind



Verschillende grote chipmakers hebben afgelopen week zwakke vooruitzichten gepubliceerd voor de laatste maanden van het jaar. Dit heeft halfgeleideraandelen die er dit jaar toch al belabberd bij lagen een extra zetje omlaag gegeven. Donderdag kwam ook de Nederlandse toeleverancier Besi met een matige vooruitblik.

De chipsector lijkt bezig aan een van zijn beruchte cycli. Die komen er grofweg op neer dat om de paar jaar een mismatch ontstaat tussen vraag en aanbod met een scherpe daling van de resultaten en daardoor de aandelenkoersen als resultaat. De koersen zijn dit jaar al flink gezakt en kregen deze week nog een tik door zwakke kwartaalrapporten van verschillende bedrijven.

De Amerikaanse chipmaker AMD meldde bijvoorbeeld een omzetdaling met 6 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. De gehaalde omzet van 1,64 miljard dollar lag ook iets onder de eerdere verwachting. Vooral de vraag naar grafische chips was kleiner dan eerder voorzien.

Hetzelfde gold voor Texas Instruments. De kwartaalomzet van 4,26 miljard dollar lag onder de door analisten verwachtte 4,3 miljard dollar.

Naast deze tegenvallers in de gerealiseerde omzet vielen ook de vooruitzichten tegen. De door AMD voorspelde omzet van 1,45 miljard dollar in het vierde kwartaal was flink lager dan de verwachting van analisten (1,7 miljard dollar).

Texas Instruments zei een vertraging te zien in de vraag bij klanten. De voor het derde kwartaal verwachte omzet van 3,6 tot 3,9 miljard dollar lag ook onder de analistenverwachting van 4 miljard dollar.

In Europa was het beeld bij STMicroelectronics hetzelfde. De Franse chipmaker meldde beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal maar de voorspelde 16 procent omzetgroei in het vierde kwartaal was niet wat analisten hadden voorzien.

Alle drie deze aandelen gingen na de kwartaalcijfers dan ook onderuit. Vanaf juni zijn de koersen van Texas Instruments, AMD en STMicroelectronics met respectievelijk een kwart, een derde en de helft gezakt.

Donderdagavond meldde de Amerikaanse fabrikant van harde schijven Western Digital (WDC) ook een tegenvallende omzetontwikkeling, wat de koers in de handel nabeurs 12 procent lager zette. Ook internetreuzen Alphabet en Amazon, die weliswaar niet tot de chipsector behoren, kwamen met tegenvallers die de koersen nabeurs drukten.

Een witte raaf in de Amerikaanse technologiehoek lijkt chipmaker Intel, die in het derde kwartaal de winst kon opschroeven naar 6,4 miljard dollar. Dat was vorig jaar nog maar 4,5 miljard en de verbetering was aanzienlijk sterker dan analisten hadden verwacht. Ook de verwachtingen die Intel voor de rest van 2018 deed vielen goed. Het aandeel ging als een van weinigen in de nabeurshandel omhoog.

Het Nederlandse Besi dat machines voor het verpakken, beschermen en monteren van chips levert heeft ook te maken met een verzwakking van de markt voor zijn apparatuur. Het voorziet in het vierde kwartaal een omzetkrimp met 20 tot 25 procent ten opzichte van het derde kwartaal.

Het aantal orders is dit jaar tot nu toe een kwart lager dan in 2017. Dat heeft volgens het bedrijf te maken met een verminderde vraag naar productiecapaciteit voor chips voor de bovenkant van de smartphonemarkt.

Als de omzetverwachting voor de laatste maanden van het jaar wordt meegerekend dalen de inkomsten over heel 2018 met een percentage tussen de 11 en 13. Het jaar 2017 was voor Besi wel een recordjaar waarin de omzet ruim voorbij een half miljard euro ging maar het is toch een aanzienlijke terugval.

Analisten toonden zich dan ook vrij negatief over de vooruitzichten. NIBC vond de omzetverwachting ‘slechter dan verwacht’. ING stelde dat de eerste helft van 2019 ook moeilijk zal worden.

Of het vierde kwartaal het dieptepunt zal blijken is notoir moeilijk te voorspellen bij bedrijven in deze sector. In juli zei financieel topman Cor te Hennepe van Besi nog dat het in de chipindustrie niet mogelijk is verder dan een kwartaal vooruit te kijken. Op de beurs steeg het aandeel Besi donderdag na de kwartaalrapportage met zo’n 7 procent. Wellicht dat met de daling met bijna twee derde sinds het voorjaar een groot deel van de misère al in de koers verwerkt is.
Porscheknakker
0
EINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors wordt met ingang van 5 november opgenomen in de Nasdaq 100-index op de beurs in New York. Het Eindhovense concern vervangt in deze prestigieuze lijst softwarebedrijf CA.

In de Nasdaq 100 staan de honderd grootste niet-financiële bedrijven met een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Dit wordt gemeten aan de hand van de marktwaarde van een bedrijf. Bij NXP gaat het momenteel om circa 29,4 miljard dollar. Andere bekenden in de lijst zijn bijvoorbeeld Apple, Microsoft en Intel.

De Nasdaq 100 moet overigens niet worden verward met de Nasdaq Composite, die in beursberichtgeving doorgaans aangehaald wordt als toonaangevende Amerikaanse beursgraadmeter. In de Nasdaq Composite zijn alle aan de Nasdaq genoteerde aandelen opgenomen.

NXP is de voormalige halfgeleidersdivisie van Philips. Eerder dit jaar leek het er nog op dat het bedrijf voor tientallen miljarden dollars zou worden overgenomen door branchegenoot Qualcomm. Maar die megadeal ketste in juli af, omdat Chinese autoriteiten door het handelsconflict tussen China en de VS geen toestemming gaven voor de overname.
Alles kwijt
0
Wat is jullie overweging om in dit aandeel te blijven zitten (na al het (krankzinnige) verlies dat jullie geleden hebben)?
Gevelboer
0
quote:

Alles kwijt schreef op 29 oktober 2018 01:11:

Wat is jullie overweging om in dit aandeel te blijven zitten (na al het (krankzinnige) verlies dat jullie geleden hebben)?
omdat mijn inziens bij deze koers alle tegenvallers zijn verdisconteerd.
Endless
1
quote:

Alles kwijt schreef op 29 oktober 2018 01:11:

Wat is jullie overweging om in dit aandeel te blijven zitten (na al het (krankzinnige) verlies dat jullie geleden hebben)?
omdat. ws erg laag staan. normaal gesproken een koopmoment. mooi bedrijf en dividend. ben zelf lt belegger en weet dat het wel weer goed komt. Besi opreert in een groeiende markt. en met LT bedoel ik niet paar maanden maar enige jaren. Dividend. herbeleggen en pas als ik geld nodig heb verkopen. nu papieren verlies ik kijk zelf naar een aandeel dat ik eenstukje van een bedijf bezit.
Porscheknakker
0
quote:

Alles kwijt schreef op 29 oktober 2018 01:11:

Wat is jullie overweging om in dit aandeel te blijven zitten (na al het (krankzinnige) verlies dat jullie geleden hebben)?
Niet veel geleerd vanaf 2007.
royal cancun
0
quote:

Alles kwijt schreef op 29 oktober 2018 01:11:

Wat is jullie overweging om in dit aandeel te blijven zitten (na al het (krankzinnige) verlies dat jullie geleden hebben)?
Welk verlies bedoel je?
Snelle Jaapie
0
25-10-2018 08:46:01

Beursblik: uitzonderlijk hoge marge Besi

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal veel beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De analist wees op de "uitzonderlijk sterke" brutomarge van 58 procent en de strikte kostenbeheersing. "Een erg sterk prestatie in een erg moeilijke markt", aldus De Jong.

De omzetdaling van 27 procent afgelopen kwartaal toont volgens NIBC maar weer eens hoe cyclisch de sector is waarin Besi zit.

Daarbij is de voor het vierde kwartaal afgegeven outlook van een omzetkrimp van 20 tot 25 procent op kwartaalbasis slechter dan waarop NIBC rekende.

De Jong zal op basis van de kwartaalupdate de omzetverwachting voor 2018 met 4 procent neerwaarts bijstellen en die voor de EBIT met 4,6 procent. Onduidelijk blijft hoe 2019 zal uitpakken, "maar de toegenomen orderinstroom is een positief signaal", stelde de marktvorser.

Daarbij meent de analist dat Besi onder de huidige omstandigheden juist handelt.

Met het oog op de kaspositie en de dalende waarderingen in de sector zou De Jong niet verrast zijn als Besi een overname gaat doen. In het verleden gebruikte Besi een zwakke markt eveneens om zijn slag te slaan op overnamegebied.

NIBC heeft een koopadvies op Besi met een koersdoel van 27,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
[verwijderd]
0
quote:

'd Aandelen schreef op 29 oktober 2018 09:22:

Goedemorgen,

nog steeds een storing Euronext, schiet niet op zo.
Wintertijd hebben de klok niet aangepast of wij zijn te vroeg uit bed, LOL
Endless
0
Op IEX preminium artikel Nico over Amazon en robots. Wordt steeds meer en wat gaat er in robots,ja chips die ingepakt moeten worden.
[verwijderd]
0
ValueChaser
0
2.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 133,500
Verschil -5,050 (-3,64%)
Hoog 137,150
Laag 133,150
Volume 536.600
Volume gemiddeld 482.979
Volume gisteren 501.719

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront