AMG « Terug naar discussie overzicht

November 2018: Wil je een dikke portemonnee? Beleg dan in AMG!

1.521 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
moneypocket
0
quote:

Topperke schreef op 5 november 2018 09:15:

Vreemd dat er nog geen analisten in actie geschoten zijn.
Na Ohio 2 aankondiging en cijfers die de verwachtingen met 10-20% overtroffen, moet er toch wel iets veranderd worden??
Begrijp het ook niet Topperke; durft geen enkele analist de koersdoelen naar boven bij te stellen?
rendement_zoeker
1
quote:

moneypocket schreef op 5 november 2018 09:16:

[...]

Begrijp het ook niet Topperke; durft geen enkele analist de koersdoelen naar boven bij te stellen?
Ik had minimaal een reactie van ING verwacht dat de investering van Ohio2 niet 250 mil, maar 150 mil gaat kosten. En een koersdoel van rond de 70 euro is ook wel op zijn plaats.
lanciared
0
Heel vreemd Topperke, Ik heb er het voorbije week end (heel wat gelezen in allerhande beleggingsboekjes van bij ons) niet over gehad , maar menig analist / beurshuis / bankinstelling in Vlaanderen had koopadviezen, voor heel wat Belgische small, midcap en wat grotere bedrijven, die gewoon niet volgens concencus presteerden, afgelopen maanden, en naar buiten kwamen met magere, slechtere Q3 cijfers, en lagere, onzekere vooruitzichten (handelsspanningen, Brexit, stijgende grondstoffen noemden ze allen)- (dat moest hun magere cijfers verdoezelen)

En dan geen enkele aandacht, geen enkel die de resultaten en vooruitzichten van AMG merkt, in het visier krijgt, en onder de radar brengt !

Banken hadden koopadviezen voor welhaast elk bedrijf (hier bij ons, maar … ben je ook niet van Vlaanderen ? ) met koersdoelen die bij allen hoog, te hoog waren.
Heb zelf ook de toegang, via, via..., op tal van Vlaamse beleggingsboekjes .
Geen woord over AMG, afgelopen maanden, of week.
Niet gekend, niet gevolgd.
Ikzelf dacht dat het ging veranderen nadat ze in maart in de midcap opgenomen werden.
Of dacht dat er een draai ging gemaakt worden bij deze voorbije schitterende Q3 cijfers. En ja, resultaten waren wederom beter dan de concencus. Hoeveel bedrijven konden dit zeggen ?

Ja, waarom zou zo'n bankgroep nu een rapport uitbrengen over dit midcap aandeel ? Waarom zouden ze het doen ?
Ik weet het zelf niet, maar ze doen het wel (ook BNP Paribas, UBS, Deutsche / Berenberg, Kepler, en ga zo maar door) voor welhaast elk midcap bedrijf bij ons, en zelfs voor heel wat kleine (Biotech, en andere) bedrijven van bij ons.
geldmaker
1
Na 2 dagen rust weer die ellende het is zoooooo frustrerend dat iedere keer na wereldcijfers goede vooruitzichten alles weer naar het rioolputje gedirigeerd wordt.
Je voelt het als een straf dat je in een te klein fonds zit.
Weet het iedere dag even iets naar beneden en dan soms weer omhoog maar dat is meestal voor de cijfers ,
Wil weer niet de gang naar midden in de 35 euro weer herbeleven 2 x is al erg genoeg.
Mochten we vanavond zo rond de 43 staan weet ik genoeg en ga de helft eruit gooien..
Ben gewoon jaloers op AM dat die zich wel kunnen herstellen op een dag maar hier is het volume en de afwezigheid van shortes ook debet aan
orchid
3
je frustratie kennen veel beleggers hier denk ik...heb me net uitgeleefd op een stevige mail naar de AFM, weet dat veel mensen hier daar geen geloof in hebben, maar dat is wel alles wat we hebben, als er genoeg klachten komen is er altijd een kans op onderzoek, nooit geschoten is altijd mis :)
drooglegging1920
1
Heinz moet de toko lekker verkopen. 75euro per aandeel. Er is idd geen exposure, AMG is denk ik echt te klein. Het is een speelbal meer niet. Denk dat we veel te pathetisch doen omtrent de mooie ontwikkelingen en groei van AMG. Stelt niks voor begin ik zo te denken omdat AMG simpel weg te klein is. Het is net alsof de lokale sigarenboer ook snoep gaat verkopen. Who gives a ssssh!t ??!!
Umi1
2
quote:

Topperke schreef op 3 november 2018 11:15:

Hier mijn uitleg over de berekeningen.
Graag extra input/opmerkingen!
ivm Q3 18;
- Vanadium;
Uitgaan van een FeV-prijs van 55 $/lb is optimistisch. Over de maand oktober zal de FeV-prijs tussen 45 à 50 $/lb schommelen. Daarnaast is het allesbehalve een zekerheid dat de prijzen op dit niveau blijven. Ik ga uit van een gemiddelde prijs van 50 à 55 $/lb. Ook zou ik rekenen met een factor 1,5x gezien Mo & Ni prijzen stabiel/licht dalende zijn.
Ik ga uit van 3,9 à 5,8M extra Ebtida voor FeV.

- Spodumene;
Huidige spodume prijzen liggen eerder in de buurt van 750 à 850 $/ton. Vanwege de 75% capaciteitsgraad zou ik uitgaan van een hogere productiekost per ton.
Ik ga uit van 800$/ton - 300$/ton = 500$/ton Ebitda-marge
10.000mT lijkt me mogelijk om in China te krijgen in Q4.
Dan kom ik aan een extra Ebitda van 5M.

- Silicon
Hier verwacht ik ook een herstel. Gezien de accrual die opgenomen is in de Q3-cijfers + verder herstel vd business. Al is dit iets moeilijker in te schatten. Maar ik ga toch ook uit van minstens 1M extra Ebitda
"The reduction in gross profit in silicon metal was primarily driven by an additional accrual for the repayment of a subsidy granted by the German government in 2012 and 2013, following the completion of negotiations. Furthermore, AMG Silicon quarterly gross profit was adversely affected by additional furnace maintenance due to residual production issues associated with low quality graphite electrodes."

Dus conservatief kom ik dan aan 10M extra Ebitda tov Q3, oftewel 69M.
Langs de andere kant kan er ook een kleine 'slow down' zijn in sommige segmenten (autosector). Engineering verwacht ik ook iets minder dan Q3.
Dus mijn gok is FY Ebitda van $ 220M.

btw; eentje om over na te denken.
Het MGMT is conservatief (algemeen geweten) & voorspelt voor 2019 een hogere Ebitda dan voor 2018. Maar de cijfers voor 2018 zijn nog niet bekend toch? Al hebben ze daar uiteraard wel een kijk op, minstens 200M voorspellen ze? Ze weten ook dat ze daar fors boven gaan zitten...
Ze zouden dus die gewaagde voorspelling voor 2019 ook nooit doen als ze niet zeker waren om die 220M te overtreffen met een ruime veiligheidsmarge!!

2019;
- Spodumene;
Ik ga uit van lagere prijzen; verkoopprijs van 750$/ton & total cash cost van 250$/ton. Winstmarge = 500$/ton
Ook hier geldt weer het conservatieve MGMT. "we've made the assumption that we will be on the full-year basis at 85% capacity." Ik ga er van uit dat minstens 90% haalbaar moet zijn...
90*0,9*500= 40,5M Ebitda
& dus 35M extra tov 2018.

- Silicon -> +5M Ebitda ; zoals gezegd moeilijk in te schatten, maar op basis van de gross profit moet dat kunnen.

- Engineering:
nl.wikipedia.org/wiki/Schaal_van_Mock
-> Significant in the Scale of mock = +12à20%. Ga dan maar uit van +20%
2018 zou status quo zijn met 2017, 25,5M Ebitda dus.
=> + 20% = +5M

FY19 = 220 +35 +5 +5 => $ 265M

Dat is indien FeV prijzen hoog blijven uiteraard. Analisten gaan uit van $ 227M voor 2019.

ivm LCE; +100M lijkt me wel zéér optimistisch... (tenzij ge spodumene op 0 Ebitda zet, maar dan is het weer te conservatief)
drooglegging1920
2
Leuk UMI1 al die technische plaatjes en dat het aandeel in potentie kan verdriedubbelen.
Veel respect voor Topperke, Viper One, UMI1 en consorten...maar nogmaals:

Heinz moet de toko lekker verkopen. 75euro per aandeel. Er is idd geen exposure, AMG is denk ik echt te klein. Het is een speelbal meer niet. Denk dat we veel te pathetisch doen omtrent de mooie ontwikkelingen en groei van AMG. Stelt niks voor begin ik zo te denken omdat AMG simpel weg te klein is. Het is net alsof de lokale sigarenboer ook snoep gaat verkopen. Who gives a ssssh!t ??!!
drooglegging1920
2
Ik begin echt de indruk te krijgen dat die shorters zich zowat gaan aftrekken bij die berichten van UMI1, Topperke, Viper ONE en ons echt uitlachen en ons als losers zien. Leuk al die mooie vooruitzichten en de getallen om het te onderbouwen maar als je als shorter het voor elkaar krijgt zo een mooi aandeel de grond in te trappen begrijp ik dat het een soort sport wordt waar je op kickt...in die zin krijg ik wel respect voor shorters...die spelen het spel heel goed terwijl wij verdrinken in een tunnelvisie van fundamentee analyse....hahah….tsjaaaa...Ga een kennis die ik ken bij een broker toch echt op de koffie vragen en/of hij even een boekje wil opendoen over onze 'bevriende' shorters
Umi1
1
De groeiprojecten zullen pas volledig renderen vanaf 2022. Markten willen deze toekomstige winsten nog niet inprijzen. Kwestie van tijd & geduld. Ik heb nog veel tijd (hoop ik)

Laat de shorters maar weer stampen. Raap ik ze wel weer op aan 36-38...
& kunnen we er dan nu over ophouden?
drooglegging1920
0
ja UMI1 sorry...ik zit er ook in voor de lange termijn namelijk. Dat is het nadeel als je dagelijks blijft kijken nogal frustrerend. Ik hou mijn doel van tussen 80-100euro per aandeel gewoon voor ogen (sowieso)
jalivia
1
ben blij dat ik er uitgegaan ben .nooit meer in dit zaakje stinkt aan alle kanten .
dan geef ik men geld wel aan de daklozen
Bully58
0
Tja ‘hele slechte cijfers’ !!! Dan volgt en gewoon een afstraffing en meer regel dan uitzondering koploper in het rechterrijtje...Wat een onzin! Als je er dik maar dan ook dik in zit begrijp ik de frustratie bij menigeen die op les één van beleggen hun geld er in steken. ( kijk naar fundamenten, cijfers ed.....)
Succes allemaal
Alanine
0
Als het effectief zo is dat Oppenheimer de koers heeft (laten) beïnvloeden om hun positie goedkoper uit te breiden, is dat dan zo'n ramp voor langetermijnbeleggers? Je kan er immers van uit gaan dat ze hun positie van 5% nu zullen willen zien renderen met koersstijgingen.

(Alle ethische bezwaren achterwege gelaten natuurlijk.)
rene66
0
Bij de AFM zitten ze inmiddels aan het 8-ste bakje koffie voor vandaag en hebben om 11 uur een vergadering of wij een strenge winter gaan krijgen en gaan ze ook de agenda's afstemmen met elkaar over de kerstvakantie. Gaan wij met zijn allen gewoon drie weken weg of moet er nog iemand op kantoor blijven om mails te beantwoorden. Je kan het maar druk hebben !!!
ToniPantaloni
0
Zie je wel aankomen... ik baal tenminste dat ik de putjes afgelopen donderdag voor 44 euro expiratie november dit jaar niet heb kunnen krijgen voor 0,85 (ze gingen voor 0,90) en staan inmiddels op 2,35 :O
lanciared
0
quote:

Umi1 schreef op 5 november 2018 09:58:

De groeiprojecten zullen pas volledig renderen vanaf 2022. Markten willen deze toekomstige winsten nog niet inprijzen. Kwestie van tijd & geduld. Ik heb nog veel tijd (hoop ik)

Laat de shorters maar weer stampen. Raap ik ze wel weer op aan 36-38...
& kunnen we er dan nu over ophouden?
Toch echt er naast nu. Wat schrijf je nu, Umi ?

Tal, of alle groeiprojecten van AMG renderen nu, naar behoren, en fors boven concescus. En / of beslist volgend jaar.
Daar komen dan nog eens zoveel extra groei-polen met tal van uitbreidingen bij.

EBIDTA dit jaar boven concescus. EBIDTA volgend jaar flink boven concescus (ja, ze maken waren wat ze beloven, en zijn daarbij dan nog conservatief)

Ik dacht al wel dat dit bedrijf - nu - heel behoorlijk groeit, en blijft doorgroeien.
Kortom, ik beschouw het , en volkomen terecht als een groeiaandeel.
Nu, en voor de nabije toekomst.

En, natuurlijk, Uw ander punt : … bijkopen . Ja, goed zo. Ook natuurlijk, maar …. geraakt Uw geld niet op ?
Ik ben niet zo heel groot vermogend. Geraakt Uw geld nooit op ?
LR

1.521 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 24,160
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 24,600
Laag 23,800
Volume 140.716
Volume gemiddeld 244.611
Volume gisteren 140.716

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront