Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
[verwijderd]
1
k geloof helemaal niet dat de stekker eruit gaat, integendeel, een oplossing voor eind dit jaar zie k nog uit de bus komen
gigatron
1
quote:

Macron schreef op 23 november 2018 09:22:

Het enige wat je hier kan doen is bij enige uptick short gaan. De stekker is eruit. Hulp gekregen om de boel overal mooi op te starten en verder te werken aan een herstel. Toch blijft die zware schuld hangen. Komt nog bij dat ze al twee keer uitstel van betaling hebben gehad bij SA. Zelfs als de koers stijgt naar 1,5€ blijft dat nog te weinig voor een emissie. Erg jammer voor de believers. Het bedrijf en haar Belgische werknemers zullen wel onder een andere naar (Trafigura) kunnen verder werken. Ik ga op zoek naar een ander speeltje.
ik denk ook dat de teerlingen geworpen zijn en dat er een aantal te volgen pistes vast zijn gelegd
door de grote spelers .Deze pistes houden in geen enkel geval rekening met de waarde van het aandeel.De vis hangt aan de haak,het schepnet staat reeds klaar en men wacht gewoon op het juiste moment om hem binnen te halen.
gigatron
0
quote:

djyves schreef op 23 november 2018 09:35:

k geloof helemaal niet dat de stekker eruit gaat, integendeel, een oplossing voor eind dit jaar zie k nog uit de bus komen
dat geloof ik ook niet maar wat ben je daar mee als je momenteel met veel verlies zit en het ernaar
uitziet dat de volgende jaren het aandeel nauwelijks zal stijgen?
[verwijderd]
1
quote:

gigatron schreef op 23 november 2018 09:01:

ik ben geen boekhoudkundig specialist, maar kan trafigura bij overname van nyrstar de schuld niet
afschrijven.Ik bedoel kunnen ze met die schuld hun eigen winsten niet naar beneden halen en zo veel
minder belastingen betalen ?
Ja, maar dat doet de schuld dan nog niet verdwijnen. De keuze tussen iets af te trekken/af te schrijven waar je zelf niks aan hebt, of het helemaal niet te moeten uitgeven zonder aftrek, is snel gemaakt! En ik neem aan dat Trafigura een half offshore-spinnenweb heeft opgezet om sowieso weinig belasting te betalen. Er is slechts een middel om schuld te laten verdwijnen in het niets, en dat is een faling. Natuurlijk, je komt er dan niet zomaar vanaf als je hierop aanstuurt: bij de schuldeisers en vrienden zal je voor de komende eeuw dan niet meer moeten aankloppen, en dat kan nog wel eens lastig worden.
JdeFL
0
Bij Keytrade, 2de plaats vandaag, en je raadt het nooit: 89% is koper, slechts 11% verkoper. Het spreiden van de aandelen naar kleine aandeelhoudertjes gaat gewoon rustig verder...
Macron
0
Het enige dat de koers nog kan doen stijgen is dat ze als "D-aandeel" worden geplaatst. Dan kan je niet meer shorten en moet iedereen coveren. Een shortsqueeze die daar op volgt jaagt de koers (even) sterk omhoog. Anders gaat het elke dag een beetje lager. Zo net traag genoeg dat er veel denken "ik wacht tot morgen". Om dan te zien dat het de moeite niet meer is om ze weg te doen en helemaal niets meer over te houden.
[verwijderd]
1
anderzijds, wanneer er goed nieuws zou komen omtrent een herschikkiing van de schulden zullen we gaan als een raket en dit is best mogelijk hoor
Macron
0
quote:

djyves schreef op 23 november 2018 11:09:

anderzijds, wanneer er goed nieuws zou komen omtrent een herschikkiing van de schulden zullen we gaan als een raket en dit is best mogelijk hoor
En hoe zie je dat? Schuld kwijtschelden? Zou wel heel raar zijn. Schuld omzetten in aandelen? Betekent sowieso verwatering van de bestaande aandelen. Ik zeg niet dat er geen redding mogelijk is hè. Maar eender welke redding dan ook zal zorgen voor een zware verwatering en groot verlies van de huidige aandeelhouders. Trafigura zal ook niet meer bijspringen, want zij krijgen het onderpand bij niet solvabel. Met andere woorden: een redding is mogelijk, maar het zet het aandeel voor jaren onder druk. Bovendien zal iedere tegenslag (en er zijn er al heel wat geweest) afgestraft worden. Of vergeet ik iets?
Macron
0
quote:

JdeFL schreef op 23 november 2018 10:42:

Bij Keytrade, 2de plaats vandaag, en je raadt het nooit: 89% is koper, slechts 11% verkoper. Het spreiden van de aandelen naar kleine aandeelhoudertjes gaat gewoon rustig verder...
Is in Amerika ook al enkele dagen het geval. Sommige indexen zijn "overbought" terwijl ze zwaar zakken!
Moment om rustig te wachten. Begin december slaat het om.
marcel13
0
Melqart Opportunities Master Fund verhoogde zijn shortpositie op Nyrstar
van 0,53% naar 0,75% op 21 november.

[verwijderd]
0
@Macron, ik volg jouw stelling en blijf voor Nyrstar aan de zijlijn...er zijn betere koopjes in de markt te vinden zoals Balta, Bpost, Exmar, Econocom, Greenyard, Pharming,...en zeker voor tradings naar eind december en begin januari 2019...grts.
[verwijderd]
0
Een groep obligatiehouders van de noodlijdende zinkgroep Nyrstar heeft adviseurs aangesteld om haar belangen te verdedigen, meldt het persbureau Bloomberg. Het deels Belgische zinkconcern Nyrstar zit in zwaar weer, wegens een fors opgelopen schuldenlast die het zelf niet meer aankan. De onderneming ziet zich daardoor verplicht te werken aan een 'herziening van de kapitaalstructuur', zoals ze dat officieel noemt. Wellicht zal die oefening uitmonden in een schuldherschikking.

De kortetermijnnoden zijn alleszins afgedekt, na de noodlijn van 650 miljoen dollar die de grondstoffenhandelaar Trafigura Nyrstar deze week toewierp. Daarmee koopt Nyrstar tijd om de schuldenoperatie verder in de steigers te zetten.

De houders van de obligaties die het bedrijf uitgaf om zich te financieren zien de bui hangen. Niet alleen zijn hun effecten door de problemen van Nyrstar tot ver beneden de nominale waarde gezakt, het risico bestaat ook dat hun schuld zal worden omgezet in aandelen. Geen aangenaam vooruitzicht, nu de koers van het aandeel zo laag staat.

Een analyse door De Tijd leerde vorige week dat de obligatiehouders het grootste slachtoffer dreigen te worden van de hoge schuldenlast. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ze de koppen bij elkaar steken.

Bron: De Tijd
marcel13
1
*noodlijdende zinkgroep
*Nyrstar zit in zwaar weer, wegens een fors opgelopen schuldenlast die het zelf niet meer aankan
*De onderneming ziet zich daardoor verplicht te werken aan een 'herziening van de kapitaalstructuur', zoals ze dat officieel noemt. Wellicht zal die oefening uitmonden in een schuldherschikking.
ericdenoorman
1
Ik zie dat op dit forum het pessimisme zienderogen toeneemt. Dus heb ik maar rustig bijgekocht aan 0,70€. Ik geef nyr het voordeel vd twijfel. 1 klein positief bericht en men koopt weer aan 1.30€.
[verwijderd]
1
Verwacht dat de koers over een niet al te lange tijd, gewoon weer op + 2 euro staat.
[verwijderd]
1
quote:

el pato loco schreef op 23 november 2018 15:21:

Verwacht dat de koers over een niet al te lange tijd, gewoon weer op + 2 euro staat.
Ik verwacht dat niet.
figges
0
dit was er toch geen van Nyrstar/Port Pirie?

In het zuiden van Australië is een oude schoorsteen van een kolencentrale tot ontploffing gebracht. De pijp was tweehonderd meter hoog en werd gebouwd in 1984. Er waren 278 explosieven nodig om de pijp neer te halen.
voda
0
Trafigura locks with USD 650m rescue deal in Nyrstar

Bloomberg reported that by handing a USD 650 million lifeline to Nyrstar, Trafigura Group cemented its power over the troubled zinc producer and raised its standing in a possible restructuring. Trafigura granted extra cash to keep Nyrstar running smoothly as the company, the world’s second-largest zinc producer, faced a crisis over its massive debt burden. Analysts said the deal alleviates some of the short-term pressure on Nyrstar and makes a debt restructuring more likely in the future. Mr Philip Ngotho, an analyst at ABN Amro, said that “The liquidity situation seems very critical and this is indeed a lifeline. For the zinc market, this is good. But for bondholders and shareholders, it doesn’t really change the story."

Nyrstar bonds plunged after Trafigura said the money can’t be used to repay debt. Trafigura also secured the new lending against fixed assets of the zinc producer, potentially hurting the chance of bondholders recovering money in the event of a default.

The company’s bond due in September 2019 fell 6c on the euro to 48c, according to data compiled by Bloomberg. The shares had the opposite reaction, jumping 20c to 98 euro cents in Brussels trading.

Source : Bloomberg
JdeFL
1
Van de obligatie 9/2019 werd gisteren toch weer één coupure verhandeld aan 52%. Degene die ze kocht kan zijn centen (rente 8.5%) dus verdubbelen op 1 jaar tijd. Zegt wel iets over het risico... Lijkt me zelfs interessanter dan via de aandelen te gaan. Bij eventuele herschikking krijg je dan zeker een peanuts-koers, en heel veel aandelen. Of je krijgt 108.5%, of niets. Dat laatste kan ook nog altijd.
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 11:24
Koers 0,070
Verschil 0,000 (-0,28%)
Hoog 0,070
Laag 0,070
Volume 17.330
Volume gemiddeld 55.981
Volume gisteren 38.850

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront