Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Cannabis aandelen

8.264 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 ... 410 411 412 413 414 » | Laatste
Nie Weling
0
Alles rood. weet niet meer wat te doen.

Meestal is niets doen de beste keuze. Maar !!!!
RBkr
0
quote:

Nie Weling schreef op 28 november 2018 08:05:

Alles rood. weet niet meer wat te doen.

Meestal is niets doen de beste keuze. Maar !!!!
Ik heb geduld. Mijn portefeuille blijf ik nog minimaal twee jaar aanhouden
bogie
0
quote:

Hombre schreef op 27 november 2018 16:54:

Zo is dat. Niet leuk de laatste tijd, maar 2019 wordt prima en 2020 wordt top, mark my words.
Mits er in die jaren geen recessie of crisis uitbreekt anders duurt het nog
langer !!
RBkr
0
Wacht eerst de cijfers van deze dit kwartaal maar eens af! Verwacht daar mooie resultaten te zien
Beowulf1972
0
Canopy is praktisch gehalveerd, en het is nog steeds wel 1 van de weinig bedrijven die een deal met een grote partij hebben. Dus ik vraag me af of ze weer koopwaardig zijn binnenkort. Ik vind het alleen lastig in te schatten hoe de markt gaat reageren op de eerste resultaten uit het 'legale tijdperk'. De kans op een dumpronde omdat het mensen tegenvalt is ook vrij groot ben ik bang.
[verwijderd]
0
Mooie groene plussen, ik wacht nog even af om in te stappen, wie weet eindigen we weer in het rood of anders misschien morgen :||
wuiten001
0
quote:

RBkr schreef op 28 november 2018 15:03:

Wacht eerst de cijfers van deze dit kwartaal maar eens af! Verwacht daar mooie resultaten te zien
idd, volgende cijfers is de legalisering inbegrepen. Kan enkel beter zijn, vraag is wel of de beurs daar evenredig gaat op reageren. De hype is voorbij, nu tellen enkel de cijfers zoals in iedere andere markt.
Hopelijk vertalen de positieve cijfers zich ook in de koersen.
zonnedaal
0
quote:

Teee schreef op 28 november 2018 15:48:

Mooie groene plussen, ik wacht nog even af om in te stappen, wie weet eindigen we weer in het rood of anders misschien morgen :||
Zo kennen we Piet Particulier weer. Hoog kopen en laag verkopen :)

[verwijderd]
0
quote:

zonnedaal schreef op 28 november 2018 16:30:

[...]

Zo kennen we Piet Particulier weer. Hoog kopen en laag verkopen :)

Toch maar kopen dan...
DeZwarteRidder
0
quote:

Teee schreef op 28 november 2018 17:51:

DZR bedoel ik
Ik denk dat de veel te dure cannabis-aandelen nog veel verder gaan dalen.

De hype komt in ieder geval niet meer terug en eindigt zoals iedere hype met veel deelnemers die hun geld kwijt raken.
wuiten001
0
En dan is het aan de echt sterke bedrijven met echt potentieel en beleggers die geduld hebben.
kweetje
0
Bedrijven met veel shorters zijn heel risicovol en bij keuze toch een belangrijke aspect geworden meer dan ooit lijkt mij. Zij bepalen wat mag en hoeveel en hebben een turbo-effect. Vooral bij Aurora en canopy en andere in iets minder mate. Enige voordeel eraan dat je heel laag kan in stappen maar miss is laag nog niet laag genoeg. Het risico is dat ze elk moment weer kunnen inslaan en toeslaan. DE stijging van gisteren bij aurora is gisteren een half u voor sluiting ingezet toen het ze aandeel naar beneden shortten naar min 5.5. Ze hebben dan gecoverd met een 2.8 proc stijging op slechts een half uur, tot gevolg. Piet particulier wordt meegesleurd en gebruikt nu om koers naar boven te zetten zodat ze hun spel naar beneden weer kunnen inzetten. Als ik aurora zou mijden dan is om die reden, ook al weet ik dat het miss wel het beste perspectief in de sector heeft en er zeker in geloof.
kweetje
0
Korte bespreking van de belangrijkste aandelen in de toestand nu.
Canopy Growth ( CGC ):

Dit is de grootvader van allemaal, het bedrijf dat de grootste wil zijn. Met dit bedrijf, op 500 kg. en gezien de wiskunde hierboven, zou hun marktwaardering ~ $ 9 miljard moeten zijn. Hun voorraad is redelijk dichtbij, maar ik zie deze aandelenrubriek hoger. Ik heb een paar kooporders op dit aandeel onder de huidige markt en ben een beetje verbaasd dat de voorraad steeds lager wordt. Maar als je bedenkt wat ze zullen kunnen produceren, hebben ze een aanzienlijke toekomst voor de boeg. Eerst moeten ze echter hun faciliteiten voltooien en vervolgens hun producten op de markt brengen

Tilray ( TLRY ): Het enige dat ik over Tilray kan zeggen, is dat hun voorraad aanzienlijk is overgewaardeerd in verhouding tot wat ze kunnen produceren en het is gemakkelijk om een ??shortpositie te rechtvaardigen. Ik heb dit eerder gezegd en heb hun voorraad ingekort en het goed gedaan. Maar de voorraad blijft verheven. Gezien de wiskunde die ik heb geschetst, zou de marktkapitalisatie $ 2,63 miljard moeten zijn. Ze zijn op ~ $ 10 miljard. Ik geloof echter dat hun dag van afrekening op hen is.

Aurora ( ACB ):

Gezien de bovenstaande wiskunde zou Aurora een marktkapitalisatie van $ 7,856 miljard moeten hebben. Ze zitten momenteel op $ 6 miljard. Aurora is net achter Canopy Growth in omvang en ik verwacht dat de twee grotere bedrijven in de loop van de komende jaren nog meer zullen groeien. Dit is een bedrijf dat, hoewel slechts iets onder de marktwaarde ligt, waarschijnlijk zichzelf goed zal blijven beheren en zal uitbreiden met de industrie.

Aphria ( APHA ):

Ik ben lang Aphria en heb hoge verwachtingen van het bedrijf. Mijn verwachtingen zijn echter een beetje kortzichtig. Aphria is in gesprek met een belangrijke tabaksfabrikant, Altria ( MO ). Ik verwacht dat een soort deal wordt aangekondigd en daarmee een piek in de aandelenkoers. Mijn wiskunde vertelt me ??dat het bedrijf $ 4,17 miljard waard zou moeten zijn; ze worden momenteel gewaardeerd op $ 2,235 miljard. Ik zal deze aandelenpositie waarschijnlijk nog heel lang vasthouden op basis van de onderwaardering en het potentieel op de lange termijn.

Cronos ( CRON ):

Ik denk dat Cronos het over de langere periode goed zal doen in het veld. Hun waardering weerspiegelt echter het potentieel. Het bedrijf, gebaseerd op hoeveel ze zullen kunnen produceren, zou $ 2 miljard waard moeten zijn. Ze worden momenteel gewaardeerd op $ 1,56 miljard. Ze kunnen wat opwaartse prijsbewegingen zien, maar op basis van een percentage is hun aandeel redelijk geprijsd als je deze lijst overweegt.

Hexo ( OTCPK: HYYDF ):

Hexo krijgt de prijs om bijna helemaal binnen te komen met hun waardering op basis van hun toekomstige mogelijkheden. Het bedrijf zou $ 900 miljoen waard kunnen zijn, maar is momenteel $ 880 miljoen waard. Ik heb geen grondige analyse van dit bedrijf gedaan; het staat op mijn lijst met dingen om te doen. Meestal is dit omdat toen ik een vluchtige blik op het bedrijf wierp, niets opvallends, zoals onderwaardering, mijn aandacht trok.

The Green Organic Dutchman ( OTCQX: TGODF ):

Hier is een bedrijf dat volgens mij aanzienlijk ondergewaardeerd is op basis van hun vermogen om te produceren wat ze zullen kunnen produceren. Hun marktkapitalisatie zou ongeveer $ 3,5 miljard moeten zijn, maar is momenteel $ 574 miljoen. Het bedrijf heeft net een distributiedeal geïnkt bij de grootste wijndistributeur in Canada, Velvet Management. Ik verwacht dat dit een goed huwelijk zal zijn voor beide bedrijven. Maar ik heb wel twee grote vragen voor het bedrijf in de toekomst: hoeveel van de markt verwachten ze te grijpen als biologische producent en ten tweede, aan wie zal Velvet distribueren? Zodra ik die antwoorden krijg, empirische antwoorden met op feiten gebaseerde gegevens, zal ik waarschijnlijk iets anders in het bedrijf schrijven.

Organigram ( OTCQX: OGRMF ):

Een ander biologisch bedrijf en een ander aanzienlijk ondergewaardeerd bedrijf. Organigram zou een marktkapitalisatie van $ 2 miljard moeten hebben, maar beheert slechts een huidige limiet van $ 535 miljoen. Als ik naar zowel Organigram als Organic Green Dutchman kijk, merk ik een trend op: organisch lijkt een aanzienlijke onderwaardering te zijn. Maar misschien ziet de markt niet wat de industrie doet. Helaas produceert de staat Colorado geen gegevens over biologische cannabis en hoeveel consumenten van ons verlangen om marktaandeel te bepalen. Maar ik ben me ervan bewust dat er een marktaandeel is. Ik weet gewoon niet hoeveel.

CannTrust Holdings ( OTC: CNTTF ):

CannTrust Holdings is een andere die op mijn lijst van bedrijven staat om van dichtbij te bekijken. Dit is de laatste van de grotere bedrijven die ik nog moet uitzoeken als ik een langetermijnpositie wil innemen. Hun marktwaarde zou $ 1,82 miljard moeten zijn, maar ze zijn momenteel slechts $ 680 miljoen. Dat is belangrijk en dat is motiverend voor mij.
Hier is een lijst van de belangrijkste Canadese cannabisbedrijven (voornamelijk) met het aantal dat ze kunnen telen. Meestal zullen al deze bedrijven hun projecten tegen het einde van volgend jaar voltooid hebben:

Bedrijf
Verwachte capaciteit in kg.

Canopy Growth 500.000
Tilray 145.000
Aurora Cannabis 433.000
Aphria 230.000
Cronos 110.000
Hexo 50.000
Green Organic Dutchman 195.000
organigram 113.000
CannTrust Holdings 100.000
Brongegevens: bedrijfsaanvragen
seekingalpha.com/article/4225054-futu...
wuiten001
1
Zeer boeiende uiteenzetting, dank daarvoor. Het probleem is echter dat de markt niet altijd reageert zoals ze logischer wijze zou moeten reageren. Allerhande factoren kunnen hun invloed hebben ondanks goeie cijfers. Het beurssentiment in het algemeen, de shortposities, het klimaat, een eventuele crisis, veranderingen in de wetgeving of contracten positief/negatief. Eén ding is zeker: wie belegt in cannabis heeft zelden een vervelende beursdag.
candacan
0
Iemand info over new age beverages, dit gaat ontzettend hard, vandaag tot 25% plus!!!
bogie
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 november 2018 18:03:

[...]
Ik denk dat de veel te dure cannabis-aandelen nog veel verder gaan dalen.

De hype komt in ieder geval niet meer terug en eindigt zoals iedere hype met veel deelnemers die hun geld kwijt raken.
Zolang je niks verkoopt ben je ook niks kwijt ,dacht dat jij dat wel zou weten :)
DeZwarteRidder
0
quote:

bogie schreef op 29 november 2018 11:21:

[...]Zolang je niks verkoopt ben je ook niks kwijt ,dacht dat jij dat wel zou weten :)
Ja, dat vertellen alle mannen tegen hun vrouw als ze weer eens een flink verlies geleden hebben.......
[verwijderd]
0
quote:

kweetje schreef op 28 november 2018 19:33:

Korte bespreking van de belangrijkste aandelen in de toestand nu.
Bedankt! Interessant
8.264 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 ... 410 411 412 413 414 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 859,86 -5,50 -0,64% 09:57
AMX 920,56 -6,04 -0,65% 09:57
ASCX 1.178,85 -10,98 -0,92% 09:42
BEL 20 3.800,50 -26,08 -0,68% 09:57
Germany40^ 17.683,30 -154,10 -0,86% 09:57
US30^ 37.576,16 -437,30 -1,15% 09:37
US500^ 4.987,96 -61,29 -1,21% 09:57
Nasd100^ 17.271,70 -277,10 -1,58% 09:32
Japan225^ 37.225,98 -775,73 -2,04% 09:09
WTI 82,79 +0,71 +0,87% 09:57
Brent 87,71 +0,72 +0,83% 09:57
EUR/USD 1,0659 +0,0016 +0,15% 09:57
BTC/USD 64.633,92 +1.046,15 +1,65% 09:57
Gold spot 2.385,79 +6,42 +0,27% 09:57
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,160 +1,160 +1,32% 09:40
UNILEVER PLC 44,240 +0,010 +0,02% 09:40
Ahold Delhaize 27,100 -0,040 -0,15% 09:40
Dalers Laatst +/- % tijd
Aegon 5,392 -0,194 -3,47% 09:40
ADYEN NV 1.404,600 -38,000 -2,63% 09:40
KPN 3,305 -0,074 -2,19% 09:40

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront