GrandVision « Terug naar discussie overzicht

GrandVision 2018

72 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
wampie
0
RT2014
0
Ik denk dat we het 'online gevaar' ook niet moeten overschatten. In het lenzensegment zie je dat onlineverkopers marktaandeel pakken. Fysieke retailers hebben daarop hun prijsstelling aangepast zodat het verschil klein is. In het echte brillensegment is het verlies aan marktaandeel heel beperkt.
Ik draag zelf af en toe een bril ter afwisseling van lenzen en heb onlangs geprobeerd online een nieuwe bril te vinden. Ik heb geen behoorlijke webshop gevonden waar dat goed mogelijk is en waar je betere tarieven krijgt dan bij de fysieke opticien.
Enkel wat initiatieven van gewone opticiens waarbij je een foto kunt uploaden en de bril op de foto geprojecteerd wordt. Vervolgens ga je alsnog naar de opticien om 'm te passen en betaal je de normale prijs.
Ik heb nog wel een webshop gevonden die stuntte met hele goedkope monturen en dito kwaliteit, maar geen kwaliteitsmerken aanbood.
Mijn eigen ervaring is natuurlijk niet toereikend om algemene uitspraken over de ontwikkelingen te doen. Mijn inschatting is dat het goedkope segment (in Nederland Hans Anders) het eerst zal worden geraakt. Pearle en Eyewish zitten in de middenmoot. Bij een bril ontkom je er niet aan om te passen (tenzij je hetzelfde model bril nog een keer koopt). Ik denk dat online alleen serieus marktaandeel gaat pakken wanneer er een Zalando achtig bedrijfsmodel wordt benut, waarbij een consument een aantal glasloze monturen thuis kan laten bezorgen en vervolgens een keuze kan maken. De kosten van zo'n bedrijfsmodel zullen hoger liggen dan bij kleding en schoenen omdat een consument doorgaans maar één bril zal kopen en niet een hele set. Dat zal vermoed ik ook de reden zijn waarom dit nog niet echt van de grond is gekomen.
[verwijderd]
0
quote:

florida7 schreef op 4 juli 2018 21:37:

Volgens Nico Inberg kan Grandvision de groeistrategie niet waarmaken. Waardering te hoog.
BIj mogelijke tegenvaller bij de cijfers kan koers richting €14 -€15. Afwachten dus.
Nico zit er wel vaker naast hoor, 14-15 lijkt me wat overdreven.
voda
0
Beursblik: stijgende resultaten GrandVision ondanks valutaire tegenwind

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het tweede kwartaal naar verwachting meer omzet en winst geboekt, maar wisselkoersen bleven een probleem. Dit voorzien analisten van Morgan Stanley.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank rekenen voor het tweede kwartaal op een omzet van 952 miljoen euro, een stijging van 8,7 procent ten opzichte van de 876,0 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2017, toen de omzetstijging uitkwam op 1,1 procent.

Opnieuw kampte GrandVision met tegenwind op de valutamarkten. Tegen constante wisselkoersen groeide de omzet volgens Morgan Stanley afgelopen kwartaal met 11,1 procent. Autonoom was er volgens de marktvorsers een stijging van 4,0 procent.

Deze omzet leverde volgens Morgan Stanley een aangepaste EBITDA op van 148,0 miljoen euro bij een marge van 15,5 procent. In het tweede kwartaal van 2017 ging het nog om 139,2 miljoen euro.

GrandVision maakt maandag voorbeurs de kwartaalcijfers bekend. Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op het aandeel.

Het aandeel GrandVision steeg vrijdagmiddag 0,9 procent op 19,58 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Tordan
0
quote:

slei schreef op 6 augustus 2018 08:11:

Hier wordt de markt niet blij van, lijkt me - lager komende dagen?

www.iex.nl/Nieuws/ANP-060818-058/Gran...

???, ziet er gewoon erg goed uit.!!
Tordan
0
Bron: FD.


Column
Bartjens

Alsnog goed gezien
Opluchting bekroop veel beleggers toen ze de week begonnen en de resultaten van Grandvision maandagmorgen zagen. De brillenketen met merken als Pearle en Eye Wish deed het in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Het voor incidentele posten geschoonde bruto bedrijfsresultaat kwam op € 157 mln uit met een marge van 16,3%. Analisten hadden vooraf €150 mln en 15,6% geraamd.
Dat was eerder wel anders. Drie keer op rij zorgden cijferpublicaties in 2017 en januari 2018 voor teleurstelling omdat de verwachtingen niet werden waar gemaakt. Nu wel dus. Het ziet er ook goed uit. Het beursgenoteerde concern dat in meerderheid eigendom is van de Rotterdamse investeringsfirma HAL, lijkt bijvoorbeeld de problemen in Frankrijk te kunnen attaqueren en is ook bezig in Amerika de zaken onder controle te krijgen.
In Frankrijk zijn sinds 2015 plafonds ingesteld voor de vergoedingen die consumenten krijgen op lenzen en brillen. Klanten konden voorheen elk jaar een nieuwe bril kopen, met een vergoeding van de verzekeraars. Dat wordt nu eens per twee jaar. Het ijlde wat na, maar het ging op de verkopen van brillen drukken vooral in het goedkope segment. Concurrent Hans Anders heeft zich al teruggetrokken van de Franse markt. Grandvision wist het marktaandeel in Frankrijk in het tweede kwartaal echter juist op te voeren.

De verliezen in Amerika werden teruggedrongen. Gek genoeg heeft Grandvision vooral concurrentie van Pearle in Amerika. Het Amerikaanse Pearle Vision kocht ooit het Nederlandse Brilmij, dat vervolgens verder ging onder de naam Pearle. De Amerikanen verkochten daarna het inmiddels Europese Pearle aan Grandvision. De Amerikaanse Pearle-winkels kwamen in handen van Luxottica dat later ook nog Sunglass Hut kocht.
Daarmee is ook een grote toekomstige concurrent genoemd. Binnenkort zullen de Franse lenzenmarker Essilor en de Italiaanse monturenfabrikant Luxottica hun enige tijd geleden ingezette fusie mogen uitvoeren als ook de Turkse toezichthouder toestemming geeft. De rest van de wereld heeft dat inmiddels gedaan.
Die concurrentie lijkt Grandvision aan te kunnen. Op de middellange termijn mikken de Nederlanders op een jaarlijkse omzetgroei van minimaal 5% en een stijging van het bruto bedrijfsresultaat rond de 8%. Nu de zaken in Amerika zich ten goede lijken te keren en Frankrijk op de weg terug is, denken analisten dat die doelstellingen van Grandvision realistisch zijn. Beleggers betalen op de beurs relatief nog steeds flink meer voor de grote concurrenten Luxoticca en de Duitse Fielmann — Specsavers is een familiebedrijf, Hans Anders van durfinvesteerder 3I —, maar gezien de koersreactie van maandag kan een kentering zijn ingetreden.
voda
0
GrandVision wil meer overnames doen

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision wil in de komende jaren meer overnames gaan doen en bevestigde de middellangetermijndoelstellingen. Dit meldde de optiekketen donderdag voorbeurs in aanloop naar een beleggersdag vandaag.

GrandVision stelde daarbij op zoek te gaan naar middelgrote en grote overnames. Deze moeten gaan bijdragen aan een extra omzetgroei, terwijl de optiekketen haar "financiële discipline" wil behouden, maar ondertussen wel de investeringen opschroeft. Vooral de positie in Noord-Amerika en Azië wil GrandVision versterken.

De optiekketen houdt vast aan de eerder afgegeven middellangetermijndoelstellingen. Dit betekent dat wordt gemikt op een omzetgroei van minstens vijf procent tegen constante wisselkoerseffecten. De opening van nieuwe winkels moet hier een procent aan bijdragen en kleine overnames eveneens een procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) zal daarbij in lijn met de totale omzetgroei stijgen, al zal de autonome margegroei onverminderd negatief worden beïnvloed door segmentmix en een aavankelijk verwaterde impact van overnames.

GrandVision werd wel positiever over het derde kwartaal. De vergelijkbare groei is volgens de optiekketen verder aangetrokken dan gedacht ten opzichte van de eerste helft van 2018, vooral door de prestaties in de Amerika's, Azië, Oost-Europa en Duitsland. De aangepaste EBITDA zal in de tweede jaarhelft hoger uitvallen dan in de eerste zes maanden. Daarbij zal het vierde kwartaal sterker zijn, maar het derde zwakker.

Het jaareinde zal volgens GrandVision eveneens sterk zijn, aangejaagd door 1,5 verkoopdag extra in het vierde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook is de vergelijkingsbasis makkelijker.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Grandvision ziet resultaten oplopen in derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Grandvision heeft over het derde kwartaal meer omzet en een hoger operationeel resultaat geboekt. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de mondiale optiekketen.

De omzet van het bedrijf met zijn hoofdvesting op Schiphol, kwam over de periode juli tot en met september uit op 948 miljoen euro tegen 858 miljoen euro een jaar eerder.

Het aangepaste operationeel resultaat steeg van 146 miljoen euro naar 156 miljoen euro met een bijbehorende marge die daalde van 17,1 procent naar 16,5 procent. Vooral de marges binnen de Italiaanse activiteiten vielen lager uit, vanwege een afschrijving van 19 miljoen euro.

De verwachting van analisten lag voor de omzet op 948 miljoen euro en voor het operationeel resultaat (EBITDA) op 157 miljoen euro.

Tegen het einde van het derde kwartaal had GrandVision 7.041 winkels operationeel, tegen 7.002 in juni 2018.

Outlook

Grandvision herbevestigde woensdag de doelstellingen voor de middellange termijn, zoals het bedrijf deze al op de investeerdersdag in september formuleerde.

Onderdeel daarvan is onder meer een gemiddelde omzetgroei van 5 procent tegen constante valuta en een pay-out ratio van 25 procent tot 50 procent.

Voor 2018 verwacht het bedrijf een verbetering in de groei van de omzet en het aangepaste operationele resultaat. De omzetgroei profiteert naar verwachting van de groei op een vergelijkbare basis en de toegevoegde operaties van Visilab en Tesco Opticians. Dit leidt naar verwachting tot een omzetgroei van vijf tot 10 procent.

Het aandeel Grandvision sloot dinsdag op een groen Damrak 3,2 procent hoger op 21,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Grootste koersverliezen GrandVision achter de rug'

Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 10:04 | Views: 2.194

GrandVision 16:21
20,62 +0,63 (+3,15%)

HAL Trust 15:34
139,60 -0,40 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het advies voor GrandVision gaat omhoog naar neutral van underperform bij Bank of America Merrill Lynch (BofAML). De vooruitzichten bij het optiekconcern zijn goed en de grootste koersverliezen voor het aandeel zijn achter de rug. De kans op verdere waardedalingen is volgens de marktvorsers beperkt.

BofAML ziet ook mogelijkheden voor nieuwe advieswijzigingen als GrandVision erin slaagt overgenomen bedrijven te integreren. Bij het uitblijven van nieuwe overnames, zijn er mogelijkheden voor grotere winstmarges.

De Amerikaanse bank verhoogt ook het koersdoel voor GrandVision, van 15,50 euro naar 22 euro. Het aandeel stond dinsdagochtend omstreeks 09.40 uur 1,4 procent hoger op 20,26 euro.
72 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,69 +8,18 +0,94% 17:05
AMX 933,43 +4,75 +0,51% 17:05
ASCX 1.201,44 +12,89 +1,08% 16:50
BEL 20 3.890,93 +27,67 +0,72% 17:05
Germany40^ 18.104,60 +243,80 +1,37% 17:05
US30^ 38.435,98 +185,53 +0,49% 17:05
US500^ 5.056,46 +39,54 +0,79% 17:05
Nasd100^ 17.404,94 +195,02 +1,13% 17:05
Japan225^ 37.823,71 +99,88 +0,26% 17:05
WTI 82,26 +0,21 +0,26% 17:04
Brent 87,26 +0,18 +0,21% 17:04
EUR/USD 1,0692 +0,0040 +0,37% 17:05
BTC/USD 66.787,17 +221,64 +0,33% 17:05
Gold spot 2.315,95 -11,30 -0,49% 17:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,990 +1,150 +3,85% 16:48
ABN AMRO BANK N.V. 15,905 +0,395 +2,55% 16:48
ASMI 528,400 +13,000 +2,52% 16:48
Dalers Laatst +/- % tijd
Akzo Nobel 62,440 -4,480 -6,69% 16:48
RANDSTAD NV 45,450 -3,050 -6,29% 16:48
ArcelorMittal 23,500 -0,610 -2,53% 16:48

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront