Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar

641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
marcel13
0
'Trafigura positioneert zich'
Zoals te verwachten was heeft Philip Ngotho van ABN Amro heel wat bedenkingen bij de deal tussen Nyrstar en Trafigura. De analist was eerder al erg kritisch voor de zinkgroep. Ngotho leidt uit de deal af dat Nyrstar zich in een zeer kritieke liquiditeitspositie bevindt. Waarom zou het bedrijf anders een overbrugging voor slechts 9 dagen nodig hebben? Een en ander betekent ook dat de speelruimte van 631 miljoen euro die Nyrstar op 30 september meldde, volledig is verdwenen. Wellicht zijn de toeleveraars van het bedrijf voorzichtiger geworden en vragen ze vaker om voorschotten vooraleer te leveren. Met de deal wordt ook duidelijk dat Trafigura, de grootste aandeelhouder van Nyrstar, zich aan het positioneren is voor een schuldherschikking. De nieuwe faciliteit verleent Trafigura immers het recht om tot 50 procent deel te nemen in toekomstige financierings- en herkapitaliseringsregelingen. De analist behoudt zijn overtuigd verkoopadvies. Het bericht van vandaag bevestigt eens te meer dat een omzetting van schulden in aandelen onvermijdelijk is en dat de huidige aandeelhouders volledig zullen weggeveegd worden, klinkt het.
marcel13
0
'Lot van Nyrstar ligt in Trafigura's handen'
De overeenkomst met Trafigura maakt duidelijk dat de financiële positie van Nyrstar snel verslechterd is na de dramatische derdekwartaalresultaten, schrijft Frank Claassen van Degroof Petercam. Naarmate de leveranciers van Nyrstar meer en meer op voorhand wilden betaald worden, is de nood aan cash significant gestegen.

In de ogen van Claassen is de financiële deal met Trafigura meer een levenslijn op korte termijn. 'De patiënt is verre van genezen.' Bovendien wordt een aanzienlijk deel van de activa nu beloofd aan Trafigura, dat zo meer controle krijgt over de lotsbestemming van Nyrstar.

De analist vreest dat een verbetering van de kapitaalstructuur met sterke verwatering zal gepaard gaan. Hij behoudt zijn verkoopadvies. Zijn koersdoel van 1 euro gaat hij herbekijken.
ffff
0
Marcel,

Het is in ieder geval een godsgeschenk dat Trafigura, met heel diepe financiële zakken, zich engageert. Anders was Nyrstar allang failliet geweest. Trafigura heeft als belangrijkste aandeelhouder ook niet zo bar veel aan een failliete Nyrstar. En dan is dat ook nog zijn belangrijkste leverancier. Tegenwoordig bekijk ik Nyrstar alleen nog maar door de ogen van Trafigura. Wat zoal die redder, instandhouder, maar vooral ook grote belanghebbende gaan doen….?

Peter
DeZwarteRidder
0
Trafigura is dat bedrijf dat schepen met gif in Afrika heeft laten schoonmaken om wat extra kosten te besparen......
ffff
0
Tja……..

Als je wat wilt verdienen, als je wat wilt overhouden, als je op de internationale MONDIALE markt een beetje concurrentieel wilt zijn….Tja, dan moet je wel eens een boot in Afrika laten schoonmaken.

Weet je, DZR, al die brave Hendrikken, die het allemaal zo goed weten hoe het allemaal hoort te gaan, die zouden absoluut in een mondiaal investeringsgebied het geen seconde volhouden tegen de Chinezen, tegen de Indiërs, tegen de Aziaten.

Dus je voelt hem al aankomen: Ik sta niet te juichen, maar snap wel de directie van zo'n bedrijf. En blijft gewoon overeind staan dat.....diezelfde smeelappen er dus EIGENLIJK voor zorgen dat ze in Budel en in Balen rustig ( winstgevend!!!!) door kunnen werken…

Als je het één zegt en onder de aandacht brengt, moet je ook het ander zeggen.

Honderden gezinnen zijn daar maar wat blij dat ze hun winstgevende activiteit kunnen voortzetten. Met dank aan Trafigura die dan ook nog hun grootste afnemer is...

Iets héél anders: Wat een gekloot weer bij IEX: Ik moet tegenwoordig dagelijks inloggen en vandaag zelfs twee keer op een uurtje tijd….

Peter
simidoc
0
Nyrstar moet nog eens 1 miljard toegestopt krijgen willen ze het redden.Ene Roland Junck heeft dit Nyrstar de nek omgewrongen.
marcel13
0
Melqart Opportunities Master Fund verhoogde zijn shortpositie op Nyrstar
van 0,53% naar 0,75% op 21 november.
voda
0
Trafigura locks with USD 650m rescue deal in Nyrstar

Bloomberg reported that by handing a USD 650 million lifeline to Nyrstar, Trafigura Group cemented its power over the troubled zinc producer and raised its standing in a possible restructuring. Trafigura granted extra cash to keep Nyrstar running smoothly as the company, the world’s second-largest zinc producer, faced a crisis over its massive debt burden. Analysts said the deal alleviates some of the short-term pressure on Nyrstar and makes a debt restructuring more likely in the future. Mr Philip Ngotho, an analyst at ABN Amro, said that “The liquidity situation seems very critical and this is indeed a lifeline. For the zinc market, this is good. But for bondholders and shareholders, it doesn’t really change the story."

Nyrstar bonds plunged after Trafigura said the money can’t be used to repay debt. Trafigura also secured the new lending against fixed assets of the zinc producer, potentially hurting the chance of bondholders recovering money in the event of a default.

The company’s bond due in September 2019 fell 6c on the euro to 48c, according to data compiled by Bloomberg. The shares had the opposite reaction, jumping 20c to 98 euro cents in Brussels trading.

Source : Bloomberg
marcel13
0
Onderzoek naar Trafigura in omkoopzaak Petrobras 16:15 (05/12) - Bron: De Tijd

De grondstoffenhandelaars Trafigura, Vitol en Glencore worden onderzocht door de Braziliaanse autoriteiten voor mogelijke betrokkenheid bij de grote omkoopzaak rond het staatsolieconcern Petrobras. Ze hebben mogelijk smeergeld betaald aan bestuurders van Petrobras in ruil voor opdrachten. Volgens de autoriteiten zijn er vermoedens dat de drie bedrijven tussen 2011 en 2014 meer dan 15 miljoen dollar aan steekpenningen hadden betaald, rond meer dan 160 transacties bij de koop en verkoop van olieproducten. Er zijn elf mensen opgepakt door de Braziliaanse federale politie en er zijn huiszoekingsbevelen uitgegeven. Het onderzoek naar de smeergeldaffaire bij Petrobras heeft de naam Lava Jato (autowasserij). Bestuurders van het olieconcern gebruikten steekpenningen voor het omkopen van onder meer toppolitici en politieke partijen. Vervolgens werd met de boekhouding van Petrobras gesjoemeld om deze praktijken te verbergen voor autoriteiten en investeerders. Het was de grootste omkoopzaak ooit in Brazilië. Trafigura, dat geen commentaar geeft in lopende juridische zaken, is een grote aandeelhouder van de Belgische zinkverwerker Nyrstar.
marcel13
0
06-12-2018 KBC Securities verlaagt het koersdoel voor Nyrstar van 1 euro naar 0,50 euro bij een ongewijzigd "Afbouwen"-advies.
Kaiser
0
KBC Securities verlaagt het koersdoel voor Nyrstar van 1 euro naar 0,50 euro bij een ongewijzigd "Afbouwen"-advies.
voda
0
PERSBERICHT: Nyrstar kondigt ondertekening van USD 650 miljoen toegezegde kaderovereenkomst voor handelskredietfinanciering aan

Gereglementeerde informatie - Voorkennis

6 december 2018 om 07:00 CET

AANKONDIGING

Op 21 november 2018, kondigde Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Vennootschap",
samen met haar dochtervennootschappen, de "Groep") aan dat het een
bindende term sheet had ondertekend met Trafigura Pte Ltd ("Trafigura")
waaronder Trafigura USD650 miljoen aan toegezegde liquiditeit zou
verstrekken ten gunste van Nyrstar Sales & Marketing AG ("NSM"). Nyrstar
kondigt hierbij aan dat dit gedocumenteerd werd in een Nieuwe USD650
miljoen Kaderovereenkomst voor Handelskredietfinanciering (de "Nieuwe
USD650m Overeenkomst") die nu getekend is.

De USD220 miljoen tussentijdse vooruitbetalingsovereenkomst die eveneens
op 21 november 2018 werd aangekondigd, zal nu vervangen en
geherfinancierd worden door de Nieuwe USD650m Overeenkomst.

De Nieuwe USD650m Overeenkomst omvat een USD450 miljoen toegezegde
doorlopende vooruitbetalingsfaciliteit (L+5% p.a.) en faciliteiten voor
doorlopende open account en doorlopende garanties voor kredietbrieven
voor een totaalbedrag van USD200 miljoen. De Overeenkomst zal vervallen
op 30 juni 2020.

De Nieuwe USD650m Overeenkomst is verzekerd van een uitgebreid garantie-
en zekerhedenpakket dat financiële garanties omvat van elk van de
12 Groepsvennootschappen die (samen met NSM) momenteel de
garantieverstrekkers/emittenten onder de obligaties van de Groep zijn;
panden op aandelen van bepaalde dochtervennootschappen ; en panden op
sommige activa, zoals bekendgemaakt op 21 November 2018.

Ze bevat bepaalde gebruikelijke financiële convenanten, gevallen
van verzuim (events of default) en andere verbintenissen. De Nieuwe
USD650m overeenkomst bevat een recht om deel te nemen aan tot 50% van
elke toekomstige financierings- of herkapitalisatieregeling aangegaan
door de Groep, voor een periode van twee jaar na de datum waarop de
nieuwe faciliteit van kracht wordt.

NSM's bestaande USD250 miljoen werkkapitaalfaciliteit overeenkomst met
Trafigura, die oorspronkelijk in mei 2016 werd aangegaan, zoals van tijd
tot tijd gewijzigd, zal beëindigd en vervangen worden door de
Nieuwe USD650m Overeenkomst.

De Nieuwe USD650m Overeenkomst versterkt de liquiditeitspositie van de
Groep aanzienlijk na bepaalde dalingen van werkkapitaal ervaren in de
periode. Nyrstar, samen met haar adviseurs, zal zich nu verder focussen
op het voorheen aangekondigd en lopend nazicht van de balansstructuur.

Over Nyrstar

Nyrstar is een wereldwijde multi-metaalonderneming met een positie als
marktleider in zink en lood en een groeiende positie in andere
basismetalen en edele metalen die als essentiële grondstoffen
worden aangemerkt in de snelle verstedelijking en industrialisatie van
onze veranderende wereld. Nyrstar onderneemt mijnbouw-, smelterij- en
andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië
en biedt werk aan ongeveer 4.100 mensen. Nyrstar is gevestigd in
België en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Nyrstar is
genoteerd aan de Euronext Brussels onder het tickersymbool NYR. Voor
meer informatie kunt u terecht op de website van Nyrstar:
www.nyrstar.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anthony Simms Hoofd T: +41 44 M: +41 79 722 anthony.simms@ny
Beleggerrelaties 745 8157 2152 rstar.com
Franziska Hoofd Corporate T: +41 44 M: +41 79 719 franziska.morron
Morroni Communications 745 8295 2342 i@nyrstar.com


Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Volledige versie in PDF: hugin.info/138416/R/2228080/874877.pdf

This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West
Corporation clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Nyrstar via Globenewswire

www.nyrstar.com

(END) Dow Jones Newswires
marcel13
0
‘We zullen vechten voor Port Pirie'

De problemen bij de Nyrstar-fabriek in Port Pirie in Zuid-Australië baren niet alleen de beleggers zorgen. Ook de lokale werknemers zijn ongerust. ‘Kerels die hier al veertig jaar werken, zijn het zat.’

www.tijd.be/ondernemen/zware-industri...
marcel13
0
7-01-2019 Bron:"De Tijd"
Goldman Sachs hakt in prognoses voor zinkprijs In een update over de grondstoffensector zet Goldman Sachs het mes in de prognose, als gevolg van de 'duidelijke vertraging' van de Chinese economie. De Volksrepubliek is sinds jaar en dag de belangrijkste afnemer van allerhande industriële metalen en elke scheut nieuws over het land kan dus de grondstoffenprijzen deze of gene richting uitsturen. De zesmaandprognose voor koper gaat van 7.000 naar 6.400 dollar, die voor nikkel van 16.000 naar 11.500 dollar en die voor zink van 3.000 naar 2.400 dollar. Dat laatste is geen goed nieuws voor Nyrstar , maar het felgeplaagde zinkaandeel zet toch zijn recente remonte voort met een klim van 7,5 procent naar 0,72 euro.
marcel13
0
Nyrstar (advies KBC Securities: "Afbouwen" - koersdoel 0,50 euro)
NIEUWS | Nyrstar kondigt aan dat Martyn Konig uitvoerend voorzitter wordt, nadat hij sinds april 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur was. Konig is ook Chief Investment Officer voor T Wealth Management SA, het privé-family offices voor partners en senior management van de Trafigura Group. De benoeming van Konig als uitvoerend voorzitter moet volgens Nyrstar worden gezien in samenhang met de lopende herziening van de kapitaalstructuur. Daarnaast heeft Nyrstar ook besloten zijn CFO Michel Abaza te vervangen door Roman Matej, die interim CFO wordt. Matej werkt al ongeveer 8 jaar bij Nyrstar; zijn laatste functie is Group Controller. Hij zal zich concentreren op de lopende herziening van de kapitaalstructuur en nauw samenwerken met het team van Alvarez & Marsal, die Nyrstar bijstaat bij de herziening van de kapitaalstructuur.
De visie van KBC Securities: Volgens analist Wim Hoste kan de benoeming van Martyn Konig als uitvoerend bestuurder worden beschouwd als een versterking van de controle door Trafigura, dat met een belang van 24,6% de grootste aandeelhouder van Nyrstar is. Een schuldherschikking lijkt volgens KBCS noodzakelijk om te overleven, al is het in dit stadium niet duidelijk onder welke vorm die schuldsanering zou kunnen plaatsvinden (schuld voor aandelenruil, haircut op de uitstaande schulden?) en hoeveel waarde (indien van toepassing) zou kunnen overblijven voor de investeerders in aandelen. Zolang er geen duidelijkheid is over de herziening van de kapitaalstructuur, blijft KBCS aan de zijlijn staan; het advies blijft dan ook "Afbouwen".
marcel13
0
'Trafigura positioneert zich'
Het is voor het eerst dat een vertegenwoordiger van Trafigura uitvoerende bevoegdheden krijgt bij Nyrstar, merkt ING-analist Stijn Demeester op. De ingreep dient gezien tegen de lopende evaluatie van de kapitaalstructuur en plaatst Trafigura steviger in de chauffeursstoel. Dit kan de indruk versterken dat Nyrstars voornaamste aandeelhouder zichzelf positioneert voor een duikvlucht van de activa.

Demeester heeft een verkoopadvies en een koersdoel van 0,40 euro voor Nyrstar, dit op basis van de verwachting dat de evaluatie van de kapitaalstructuur zal resulteren in een erg verwaterende omzetting van schulden in aandelen. Daardoor kunnen de bestaande minderheidsaandeelhouders weggeveegd worden, en kunnen ook de ‘junior’ obligatiehouders getroffen worden.
641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18:05
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18:05
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18:05
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18:05
Germany40^ 17.740,10 -29,92 -0,17% 19:58
US30^ 38.013,46 +285,75 +0,76% 16:37
US500^ 5.049,25 +29,69 +0,59% 16:56
Nasd100^ 17.548,80 +43,89 +0,25% 16:49
Japan225^ 38.001,71 +257,64 +0,68% 16:49
WTI 82,32 +0,11 +0,13% 19:58
Brent 87,27 -0,04 -0,05% 19:58
EUR/USD 1,0648 -0,0023 -0,21% 19:58
BTC/USD 62.820,69 +1.567,76 +2,56% 19:58
Gold spot 2.384,83 +23,84 +1,01% 19:58
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 17:35
ING 15,168 +0,242 +1,62% 17:35
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 17:39
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 17:36
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 17:39

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront