Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.462 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: dollar verliest terrein

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van donderdag op vrijdag terrein moeten prijsgeven, met name na een tegenvallend macro-economisch cijfer dat donderdag in de Verenigde Staten verscheen.

"De inkoopmanagersindex voor de industrie van het Institute for Supply Mangement bleek in oktober stevig onder de verwachting te zijn uitgekomen en dat is negatief nieuws voor de Amerikaanse productie", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Jongbloed zag de euro deze week een dubbele bodem zetten met een koers op 1,1302, waaronder al een eerste bodem op 1,1301 dollar lag. "Dat gevaar is geweken en we kijken nu naar een eerstvolgende weerstand op 1,1460 dollar voor de Europese munt", aldus Jongbloed.

Jongbloed omschrijft het marktklimaat van dit moment als sterk afwachtend. "Niemand durft iets te ondernemen en dat is ook niet zo gek, omdat het handelsconflict tussen de Amerikanen en China, de Italiaanse begrotingsperikelen en de Brexit nog niet van tafel zijn en er aanstaande dinsdag in de Verenigde Staten Congresverkiezingen zijn. Nu is er beweging in dat handelsconflict en rondom Brexit en als de republikeinen dinsdag de kleerscheuren beperkt houden, dan zitten we aan het eind van deze maand mogelijkerwijs zo maar in een andere wereld, waar de euro, dollar en het Britse pond effect van zullen ondervinden", aldus de valutahandelaar.

Het belangrijkste punt van aandacht van vrijdag betreft het Amerikaanse banenrapport over oktober. "En groei met minder dan 170.000 banen betekent voor de dollar een verhoogd risico aan de onderkant, alles boven de 200.000 banen zal te risico aan de bovenkant opstuwen."

Vrijdag komt in Europa een reeks inkoopmanagersindices over oktober uit.

Voor Duitsland, Frankrijk en de eurozone wordt wel groei voorspeld, maar in een lager tempo dan in september.

De Amerikaanse banengroei wordt vooraf ingeschat op 188.000 stuks tegen 134.000 in september.

Daarnaast volgen dan nog de Amerikaanse handelsbalans over oktober en de orders voor duurzame goederen over september.

Het handelstekort van de Amerikanen komt naar verwachting uit op 53,8 miljard dollar tegen en 53,24 miljard in september. De orders voor duurzame goederen zijn naar verwachting op maandbasis met 0,5 procent opgelopen. In september namen de orders naar verwachting op maandbasis met 2,3 procent toe.

De euro noteerde vrijdag 0,3 procent hoger op 1,1440 dollar en 0,1 procent hoger op 0,8781 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro stabiel onder 1,14-grens

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandagmorgen stabiel tegen de dollar onder de 1,14-grens.

De Europese munteenheid zakte vrijdag onder de 1,14-grens na berichten dat de ECB nieuwe TLTRO’s gaat introduceren. Dat zijn leningen aan banken tegen een lage rente. Het bericht dat banken behoefte hebben aan nieuw kapitaal was geen positief signaal voor de markten en daarmee voor de euro.

Dinsdag staan de tussentijdse verkiezingen in de VS op de agenda. Volgens valutaspecialist Teeuwe Mevissen van de Rabobank worden het “heel spannende” verkiezingen. “De Senaat blijft waarschijnlijk behouden voor de Republikeinen, terwijl de Democraten mogelijk een meerderheid krijgen in het Congres. Maar we denken dat het Fed-beleid en het handelsdispuut tussen de VS en China bepalend zullen blijven voor de ontwikkeling van de euro-dollar. We houden vast aan onze visie dat de euro halverwege volgend jaar op 1,12 zal terechtkomen. Mogelijk zelfs daaronder.”

Komende donderdag komt de Fed weer bijeen en maakt dan het Amerikaanse rentebesluit bekend. “De Fed komt normaal altijd bijeen op woensdag, maar dat is nu donderdag”, zegt Mevissen. “Waarschijnlijk heeft dat te maken met de mid-term verkiezingen in de VS. Er komt deze keer geen persconferentie, maar alleen een verklaring. Mogelijk gaat de Fed in op de loongroei, zoals die afgelopen vrijdag bij het banenrapport bekend is gemaakt. De loongroei kwam uit op 3,1 procent. Mocht de loongroei de komende tijd aantrekken tot 3,5 tot 4 procent, dan kan dat leiden tot een aanscherping van het rentebeleid door de Fed.”

Waarschijnlijk houdt de Fed deze week de Amerikaanse rente ongewijzigd.

Zondag werd dat bekend de Britse premier Theresa May een akkoord zou hebben bereikt over een zogeheten douane-unie, waardoor een harde grens in Noord-Ierland wordt voorkomen. Dit schreef The Sunday Times op basis van bronnen. De Noord-Ierse grens gold als het belangrijkste struikelblok voor het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie om tot overeenstemming te komen over een Brexit.

“Als dit klopt, dan het is zeer de vraag of alle parlementsleden van de Conservatieven hiermee instemmen”, stelt Mevissen. “May is dan aangewezen op steun van oppositiepartij Labour en die zal niet voor niets doen.”

De valutaspecialist ziet bij het paar euro-pond weinig ruimte voor opwaarts potentieel.

De euro noteerde maandagmorgen ten opzichte van de dollar op 1,1393. Ten opzichte van de Britse pond noteerde de euro 0,8769

Door: ABM Financial News..
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro en dollar houden voorlopig redelijk balans

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten zijn dinsdag in de ban van de Amerikaanse Congres-verkiezingen. Elke verkiezingsuitslag bij de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres die de positie van president Donald Trump verzwakt zal een negatieve impact op de dollar hebben, aldus portefeuillemanager Arif Husain bij T. Rowe Price.

"De uitslag kan zeker bepalend zijn voor de verhouding tussen de Europese munt en de dollar", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News. "Ik denk dat het goed is om de achterban van Trump niet onderschatten en een verrassing niet uit te sluiten", aldus Maartens.

De algemene verwachting is dat de Republikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigde kwijtraken en in de Senaat behouden.

Maartens schetst om de Congres-verkiezingen heen een beeld dat nog altijd wordt bepaald door de bekende thema's, namelijk de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China, de begroting voor 2019 van Italië en de Brexit.

"Wat Italië betreft kan het binnenkort spannend worden, want het land heeft tot aan de dertiende van deze maand de tijd om zijn begroting voor 2019 aan te passen. De vraag is of de huidige regering daar toe overgaat", aldus de valutahandelaar.

In Brussel komen vandaag de Europese ministers van financiën bijeen voor de Ecofin.

De Duitse fabrieksorders over september kwamen met een stijging van 0,3 procent onverwacht hoger uit. Een maand eerder stegen de orders nog met 2,5 procent. De verwachting voor september lag op een daling met 0,6 procent.

De macro-economische agenda van dinsdag wordt verder gedomineerd door inkoopcijfers voor de dienstensectoren in de eurozone en de landen die deel uitmaken van de muntunie. Frankrijk is in het prominente rijtje van eurolanden de enige die naar verwachting een stijging van de inkoopmanagersindex over oktober bekend maakt.

De euro noteerde dinsdag op 1,1416 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar in herstel

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zich van woensdag op donderdag ten opzichte van de euro weten de herstellen.

"De dollar heeft na de uitslag van de Amerikaanse Congres-verkiezingen wel erg snel behoorlijk wat ingeleverd, waarmee de euro op bijna 1,1500 dollar terechtkwam", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

"Mogelijk dat de markt nog niet zo goed wist wat de uitslag nu betekent voor de dollar. Een redenering zou kunnen zijn dat de kans op nieuwe financiële verruiming door de regering Trump minder groot wordt, waarmee ook de renteverwachtingen worden getemperd, waarmee de dollar wat onder druk kwam te staan. Dat idee lijkt nu wat naar de achtergrond te zijn verschoven en te hebben plaats gemaakt voor het inzicht dat de uitslag juist gunstig is voor de dollar", aldus Erdmann.

Erdmann refereert nog even naar de de notering van de euro nipt boven de 1,1300 dollar, waar veel van de klanten van Ebury nerveus over werden. "Veel van onze klanten zijn voor hun activiteiten gerust op een koers voor de euro van 1,1500 of 1,1600 dollar.

Erdmann ziet voor donderdag het rentebesluit van de Federal Reserve als het belangrijkste richtpunt. "Het is erg onwaarschijnlijk dat de Fed vandaag de rente verhoogt. December kent in de polls inmiddels een percentage van meer dan 70 procent van de ondervraagden die een renteverhoging waarschijnlijk vinden. Voor vandaag is dat net 7 procent."

Macro-economische cijfers die donderdagochtend tot nog toe uitkwamen betroffen vooral ex- en importcijfers.

De Chinese export en de import lieten in oktober op maandbasis een groeiversnelling zien.

De Duitse export en de import over september daalden juist op maandbasis. Op jaarbasis liet de export ook een afname zien, terwijl de import nog een plus aantekende.

De macro-economische agenda voor de rest van de handelsdag bevat nog drie punten: de importprijzen voor de eurozone over september, de wekelijkse steunaanvragen van de Verenigde Staten voor de week die eindigde op 3 november en het rentebesluit door de Federal Reserve, de één na laatste van het jaar.

Voor het cijfer uit de eurozone is geen prognose beschikbaar. Voor de steunaanvragen wordt een daling met 4.000 verwacht naar 210.000 stuks.

De euro noteerde donderdag vrijwel onveranderd op 1,1435.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar wint aan kracht terwijl euro verzwakt

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is ten opzichte van de euro aan de winnende hand geraakt, terwijl de euro juist verzwakt, nadat Italië en de Federal Reserve afzonderlijk van elkaar hun invloed lieten gelden.

"De Europese Commissie is scherp op Italië als het gaat om het begrotingstekort van volgend jaar, terwijl de Italianen dit eigenlijk naast zich neer leggen. Daarnaast was de Fed gisteren nog altijd positief over de economie van de Verenigde Staten", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Die twee factoren zorgden volgens Jongbloed voor een verzwakking van de euro en een stijgende dollar.

Jongbloed ziet het muntpaar op weg naar een volgende test van de technische steun net boven de 1,1300 dollar waar de euro een dubbel bodem heeft neergezet. "Stel dat de euro vanavond om elf uur een slotnotering onder de 1,1300 dollar op het bord heeft staan, dan lijkt de weg open te liggen tot 1,1000", aldus Jongbloed.

De handelaar wees vrijdag op drie belangrijke aandachtspunten die deze maand, maar mogelijk al de komende dagen, de valutamarkten danig parten kunnen gaan spelen, namelijk de Italiaanse begroting voor 2019, de Brexit en de G-20 top eind deze maand.

"Rome heeft tot op dinsdag 13 november van de EC de tijd gekregen een aangepaste begroting voor 2019 in te dienen. Doet het dat, dan is dat goed nieuws voor de euro, zo niet, dan blijven de risico's voor de euro aan de onderkant liggen", aldus Jongbloed.

"Mocht de Britse premier Theresa May dit weekend een kabinetsvergadering bijeen kunnen roepen om een uiteindelijk Brexit-voorstel op tafel te krijgen, dan is dat goed nieuws voor het Britse pond en niet zo goed nieuws voor de euro en dan staat deze zo op 0,85 Britse pond."

"De G-20 brengt ook de leiders van de Verenigde Staten en China bij elkaar en in dat onderhoud gaat het maar om één ding, namelijk het handelsconflict. Komen ze er uit, dan stijgt de dollar", aldus de valutahandelaar.

"Maar het kan in alle drie de gevallen ook de andere kant uitpakken, dus geen Italiaanse begroting, geen Brexit-voorstel en geen handelsdeal en ook dat heeft zijn gevolgen voor de valuta's. Daarom is het ook zo stil op de markt", aldus de uitleg van Jongbloed.

Naast dit alles kan het Britse pond vandaag nog reageren op een aantal Britse macrocijfers, waarvan de groei over het derde kwartaal de belangrijkste is. Op kwartaalbasis wordt een groei van 0,6 ingeschat tegen een groei van 0,4 procent een kwartaal eerder. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een groei van de economie met 1,5 procent tegen 1,3 procent een kwartaal ervoor. Er volgen ook cijfers over de Britse industriële productie en daarvan ligt de prognose op maandbasis op een vlak resultaat tegen een plus van 0,2 procent in augustus, op jaarbasis wordt uitgegaan van een stijging met 0,4 procent tegen 1,3 procent een maand eerder.

De Noorse kroon, die de laatste weken stevig onder druk stond als gevolg van de gedaalde olieprijs, kan vandaag onder invloed komen van de consumentenprijzen over oktober.

De industriële productie van Frankrijk over september kwam op maandbasis 1,8 lager uit, veel meer dan de daling met 0,4 procent die vooraf werd voorzien.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht vandaag uit naar onder meer de producentenprijzen over oktober, de groothandelsvoorraden over september en het voorlopige consumentenvertrouwen over november, zoals deze wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Voor de producentenprijzen wordt verwacht dat deze op maandbasis met 0,3 procent zijn gestegen tegen een stijging met 0,2 procent in september. Zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen ligt de prognose op een stijging met 0,2 procent, gelijk aan het cijfer over september.

De groothandelsvoorraden zijn naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent gestegen. In augustus bedroeg de stijging 1,0 procent.

De vertrouwensindex zakt naar verwachting in de eerste lezing van 99,0 naar 97,0.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 1,1341 dollar. De euro leverde 0,3 procent in ten opzichte van het Britse pond en noteerde 0,8708 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro hard op weg naar 1,12 dollar

(ABM FN-Dow Jones) Zowel de euro als het Britse pond gaan maandagochtend stevig onderuit ten opzichte van de Amerikaanse dollar, onder invloed van aanhoudende strubbelingen tussen de Italiaanse regering en de Europese Commissie en zwakke steun voor de huidige Brexit-plannen van premier Theresa May.

"Er is best wel wat beweging, zeker voor de maandagochtend", zei valuta-specialist Stefan Koopman van Rabobank. De euro zet de beweging van vrijdag voort en zakt maandag verder in elkaar. Omdat er weinig "stops" liggen in de koersgrafiek onder 1,13 dollar heeft de munt nu open baan richting 1,12 dollar of nog iets lager, volgens Koopman.

De voornaamste reden voor de lagere koers zijn de aanhoudende Europese perikelen rondom de Italiaanse regering. "Het wordt eentonig, maar het gaat maar door", aldus de valutahandelaar. De Italiaanse premier Matteo Salvini dreigt de begroting voor de EU te blokkeren zolang er geen oplossing komt voor het vluchtelingenprobleem. Ook lijkt de Italiaanse regering niet van plan om de begroting aan te passen, nadat het plan met een onvoldoende was teruggestuurd door de Europese Commissie.

De Europese leiders lijken erop te hopen dat de markt de Italianen discipline zal opleggen, maar de risico-opslag op Italiaanse staatsleningen, in vergelijking met Duitse bunds, is de laatste paar weken niet echt sterk meer gestegen. De 'spread' is weliswaar opgelopen van ongeveer 120 naar zo'n 300 basispunten, maar is nog niet op het niveau van 400 basispunten waarop de Italianen hebben gezegd dat ze zich zorgen gaan maken, volgens Koopman.

Dinsdag wordt duidelijk of de Italianen met een aangepaste begroting komen. Als die er niet komt, kan de Europese Commissie weinig anders meer dan een boete opleggen, denkt Koopman. Dat is nog niet eerder voorgekomen. Wat er daarna zal gebeuren is onduidelijk.

Intussen daalt ook het Britse pond fors ten opzichte van de dollar. Een aantal ministers, waaronder Jo Johnson, de broer van de eerder opgestapte Boris Johnson, heeft ontslag genomen uit het kabinet van premier Theresa May. De ministers vinden dat de regering aanstuurt op een te harde Brexit. "Het is zeer de vraag of May een meerderheid voor haar plannen heeft in het kabinet of in het parlement", aldus Koopman.

De euro noteerde maandag 0,8 procent lager op 1,1249 dollar. Het pond sterling daalde 1,0 procent tot 1,2847 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Video: EUR/USD naar laagste niveau sinds 17 maanden

(ABM FN-Dow Jones) De EUR/USD is door de steunlijn 1,13 heengezakt, het laagste niveau in 17 maanden. Valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe licht toe.

www.youtube.com/watch?v=Wp8feGaNHS4&a...

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro maakt pas op de plaats

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft na het verlies van maandag even een pas op de plaats gemaakt, terwijl de dollar zijn recente kracht voor nu even kon beteugelen. Het eerstvolgende richtpunt voor valutahandelaren is de tweede versie van de Italiaanse begroting voor 2019 die vandaag moet worden ingediend.

"Die gaat niet verschillen van de eerste versie. Rome blijft vasthouden aan een begrotingstekort van 2,4 procent voor volgend jaar" , verwacht valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

Maartens verwacht voor dinsdag overigens geen verdere daling van de euro. "Ik schat in dat het besef dat Italië met zijn begroting voet bij stuk houdt al is ingeprijsd. Met een goede ZEW-index uit Duitsland zou dit zelfs voor een herstel van de euro kunnen zorgen. Bovendien lijkt het wachten op een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, die deze koers van de dollar waarschijnlijk wat al te robuust vindt, omdat de handelspositie van de Amerikanen kan schaden", aldus de valutahandelaar dinsdag.

Maartens stond ook stil bij de Brexit-dynamiek. "Het Britse pond lijkt met zijn relatieve kracht een voorschot te nemen op een goede afloop van de Brexit-onderhandelingen, maar de sfeer en nieuwsbeleving rondom die onderhandeling is wisselend. Er staat nog helemaal niets op papier en enerzijds zijn de geluiden gunstig, maar anderzijds bestaat er nog altijd erg veel onzekerheid", aldus Maartens.

Noorwegen zag de economie in het derde kwartaal met 0,3 procent op kwartaalbasis oplopen, waar 0,6 procent was verwacht. Woensdag volgen uit China, Japan, de landen van de eurozone en de muntunie zelf met groeidata over het derde kwartaal.

Dinsdagochtend kwam uit Duitsland een tweede meting van de inflatie over oktober. Die bleek ongewijzigd op 2,5 procent ten opzichte van de eerste meting eind oktober.

Marco-economisch is het dinsdag niet al te enerverend, ofschoon uit Duitsland in de loop van de ochtend wel de belangrijke vertrouwensindex van het ZEW over november naar buiten komt, voorafgegaan door de Britse werkloosheid over oktober. De werkloosheid komt naar verwachting uit op een stabiele 4,0 procent. De ZEW-index laat naar verwachting voor de huidige omstandigheden en de verwachtingsindex een daling zien van respectievelijk 70,1 naar 65,0 en min 24,7 naar min 25,0.

In de verenigde Staten is de macro-economische agenda vrijwel leeg. Wel treden er nog twee prominenten van de Federal Reserve aan. Neel Kashakri van de Fed van Minneapolis spreek vandaag op de Regional Economics Conference en Mary Daly, voorzitter van de Fed van San Fransisco doet dat voor de Boise State University.

De euro noteerde dinsdag op 1,1231 dollar, een winst van 0,1 procent. De euro verloor 0,1 procent ten opzichte van het Britse pond en noteerde 0,8720 Britse pond. De euro noteerde vlak ten opzichte van de Noorse kroon op 9,5569 Noorse kroon.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro in herstel

(ABM FN-Dow Jones) De euro is van woensdag op donderdag hersteld ten opzichte van de dollar en het Britse pond, mede dankzij macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk die licht onder verwachting uitkwamen.

"Die zorgden voor een beetje koersdruk op de dollar en het sterling", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury. "Ondertussen heeft de Britse premier Theresa May met het Brexit-voorstel in elk geval haar kabinet over de streep weten te trekken. Nu zijn het parlement en de Europese Unie aan zet. De eerste kan nog voor zwaar weer zorgen en dat houdt het Britse pond waarschijnlijk nog even op zijn huidige niveau", aldus Van der Meer.

Van der Meer ziet voor de dollar voor vandaag de Amerikaanse detailhandelsverkopen als het belangrijkste aandachtspunt. Voor de euro is dat in zijn optiek de rede van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi vrijdag in Frankfurt. "Met de vasthoudendheid van Italië te aanzien van de begroting voor 2019 en zijn begrotingstekort van 2,4 procent voor dat jaar zal de markt vooral letten op de eventuele opmerking van Draghi daarover", aldus de handelaar.

Technisch is de euro weer boven zijn dubbel bodems van 1,1301 dollar en 1,1302 dollar uitgekomen. "Het is afwachten of dat houdt. Er ligt wel een zware steun op 1,1187 dollar en wij verwachten dat die houdt", aldus Van der Meer.

Op de macro-economische agenda staan donderdag de Britse detailhandelsverkopen over oktober, de handelsbalans van de eurozone over september, de detailhandelsverkopen van de Verenigde Staten over oktober, de wekelijkse steunaanvragen van de VS voor de week die eindigde op 10 november, de import- en exportprijzen van de VS over oktober, de index voor bedrijfsactiviteiten van de Federal Reserve van Philadelphia en de activiteitenindex voor New York, de Amerikaanse bedrijfsvoorraden over september en de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor die eindigde op 10 november.

Voor de Britse detailhandelsverkopen geldt de verwachting dat deze op maandbasis met 0,4 procent zijn toegenomen tegen een daling met 0,8 procent in september. Op jaarbasis lopen deze verkopen naar verwachting op met 3,0 procent, gelijk aan de stijging in september.

Voor de handelsbalans eurozone is geen prognose beschikbaar.

De Amerikaanse consument heeft in oktober naar verwachting 0,5 procent op maandbasis meer uitgegeven in winkels tegen een plus van 0,1 procent in september. Zonder rekening te houden met de bestedingen aan auto's stijgen de verkopen naar verwachting op maandbasis eveneens met 0,5 procent tegen een min van 0,1 procent een maand eerder.

De Amerikaanse importprijzen stijgen naar verwachting met 0,2 procent op maandbasis tegen 0,5 procent in september.

Voor de steunaanvragen ligt de prognose op 215.000 aanvragen, 1.000 meer dan een week ervoor.

De activiteitenindex van de Fed van Philadelphia is in de prognoses gedaald van 22,2 naar 20,0.

De index van New York daalt naar verwachting van 21,1 naar eveneens 20,0.

De bedrijfsvoorraden van de VS komen in september naar verwachting 0,3 procent hoger uit tegen een stijging met 0,5 procent een maand eerder.

De olievoorraden zijn naar verwachting met 2,2 miljoen vaten opgelopen. Een week eerder liepen de voorraden met bijna 5,8 miljoen vaten op.

Verder treedt de vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles donderdag andermaal aan, maar nu voor een comité van de Senaat om verantwoording af te leggen voor de regelgeving voor en toezicht op het Amerikaanse bankwezen.

De voorzitter van de Fed van Minneapolis Neel Kashkari is vandaag in Minnesota voor een debat bij de AgriGrowth Council.

Fed-voorzitter Jerome Powell is tot besluit donderdag voor een bezoek in Houston.

De euro liep donderdag 0,3 procent op naar 1,1349 dollar. Ten opzichte van het Britse pond noteerde de euro 0,4 procent op naar 0,8739 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: belangrijkste valutaparen vooralsnog in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste valuta's bewegen woensdag stabiel ten opzichte van elkaar, terwijl het Britse pond onderhevig is aan de slagingskansen van de Britse premier Theresa May.

"Het is niet gelukt om haar weg te krijgen, omdat het aantal voorstemmen voor de indiening van een motie van wantrouwen tegen haar niet toereikend was", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "In Brussel heeft May aan het eind van de middag een ontmoeting met de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker om de Brexit-deal verder voor te bereiden voor de EU-top van volgende week, waarna op een nog onbekende datum in december de Brexit in het Britse parlement in stemming wordt gebracht", aldus Boele.

Boele gaf woensdag aan dat de markt met een huidige koers van het Britse pond nog niet openlijk verwacht dat de Brexit-overeenkomst zoals deze er nu ligt, ook wordt goedgekeurd. "Het is dit jaar een aantal keer voorgekomen dat het er aanvankelijk goed uitzag, maar dat het na verloop van tijd er toch problemen ontstonden. Men wil het in de valutamarkt nu toch echt eerst zien en dan pas geloven", aldus de valutaspecialiste.

Boele wees woensdag op het grote geworden verschil tussen de Duitse en de Italiaanse tienjaarsrente. "Maar daar reageerde de euro eigenlijk niet op, vooral vanwege aspecten die groter waren dan de Italiaanse begrotingsproblematiek en die maakten beleggers wat risico-avers."

Met betrekking tot de dollar is wat Boele betreft nog altijd het beleid van de Federal Reserve leidend. "Voorzitter Jerome Powell werd onlangs iets terughoudender over de voortgaande groei van de Amerikaanse economie. Een renteverhoging aankomende december lijkt niet gevaar te komen, maar voor 2019 kan het zo maar zo zijn dat één of meer nu nog wel ingeschaalde verhogingen op hold worden gezet", aldus Boele.

Voor de euro acht de valutaspecialist de komende dagen een koers van 1,1420 tot 1,1430 dollar mogelijk. "En ik sluit niet uit dat er de komende tijd ook nog wat pogingen worden gedaan de munt door de 1,1500 dollar heen te krijgen", aldus Boele.

Donderdag is het in VS Thanksgiving Day waarop de beurzen in New York zijn gesloten, vrijdag kent een halve handelsdag. "Dat maakt de handel na vandaag voor de rest van de week beperkt", aldus Boele.

Op de macro-economische agenda van vandaag gaat het over de economische vooruitzichten van Italië voor 2018 en 2019. Voor Boele is dit een belangrijk punt van aandacht met betrekking tot de Italiaanse begroting

In de Verenigde Staten staan de orders voor duurzame goederen en de leidende indicatoren over oktober op de agenda en verder het consumentenvertrouwen over november, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan, de bestaande woningverkopen van over oktober en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 17 november.

Voor de orders voor duurzame goederen wordt op maandbasis een daling voorzien van 2,6 procent tegen een stijging met 0,8 procent een maand eerder.

De leidende indicatoren komen op maandbasis in de prognoses vlak uit tegen een stijging met 0,5 procent een maand eerder

Het consumentenvertrouwen daalt naar verwachting van 98,6 naar 98,2.

De verkopen van bestaande huizen stijgen op maandbasis naar verwachting met 0,8 procent naar een geannualiseerde 5,19 miljoen huizen. Een maand eerder daalden de verkopen nog met 3,8 procent naar 5,15 miljoen huizen.

De olievoorraden van de Verenigde Staten laten naar verwachting een toename zien van 1,9 miljoen vaten. In de week die eindigde op 10 november liepen de voorraden op met 10,27 miljoen vaten. Het ging toen om de achtste week van stijging op rij.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 1,1389 dollar. Ten opzichte van het Britse pond noteerde de Europese munt 0,1 procent hoger op 0,8896 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: sterling voorlopig op peil maar Brits parlement is onzekere factor

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond is donderdag behoorlijk aangetrokken nadat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie elkaar vonden op een concepttekst die de Bexit moet inluiden en die zondag ter goedkeuring van de EU-lidstaten wordt voorgelegd. Het pond zakte vrijdagochtend evenwel weer iets terug.

"Maar zoals het er nu naar uitziet, krijgt de Britse premier Theresa May het zeer lastig het voorstel door het parlement te krijgen", zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "De Schotten, de Noord-Ieren en Labour staan er niet achter en dat brengt een meerderheid van voorstemmers in gevaar", aldus Jongbloed.

Jongbloed ziet op termijn het Britse pond ten opzichte van de dollar in waarde oplopen. "Veel grote Amerikaanse banken hebben al gezinspeeld op een daling van de dollar. Voor de euro impliceert dit naar mijn idee dat de munt uiteindelijk naar 1,20 dollar of zelfs 1,25 dollar kan", aldus de handelaar.

Deze verwachting lijkt te worden ondersteund door Neil Mellon, valutastrateeg bij Bank of New York Mellon. Die gaf aan dat langetermijnbeleggers het een goed moment achten sterling onder de 1,30 dollar te kopen, waarmee een deel van de stijging van het Britse pond kan worden verklaard en ingespeeld lijkt te worden op een koersstijging van het Britse pond.

Jongbloed vulde vrijdag aan dat de verwachting van een zwakkere dollar onder meer is ingegeven door de verwachting dat partijen mondiaal minder afhankelijk willen zijn van de greenback en omzien naar andere wereldvaluta.

Voor vrijdag verwacht Jongbloed geen grote bewegingen in de euro/dollar. "De bandbreedte voor vandaag is dan ook beperkt en ligt tussen de 1,1380 dollar en de 1,1430 dollar", aldus Jongbloed.

De valutamarkt oogt momenteel erg afwachtend, maar kan in beweging komen op het moment dat er rondom het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China nieuws naar buiten komt. Jongbloed wees op de G-20 top die volgende week vrijdag plaatsvindt en waar de beide landen elkaar treffen. "Die ontmoeting is van groot belang. Wat er ook uitkomt, het zal een effect hebben. Stel dat de ruzie wordt bijgelegd, kijk dan vooral ook naar de Australische en Nieuw Zeelandse dollar, omdat die daar dan sterk van profiteren", aldus Jongbloed.

De Duitse economie liet in het derde kwartaal nog altijd een krimp zien van 0,2 procent op kwartaalbasis. Dat was in het tweede kwartaal nog een stijging met 0,5 procent. Op jaarbasis kwam de groei ook in de tweede meting van vrijdag uit op 1,1 procent tegen een groei met 2,0 procent op jaarbasis in het tweede kwartaal.

De eerste raming voor inkoopmanagersindex voor de Franse industrie kwam over november uit op 51,0 tegen 51,2 in oktober. De verwachting lag hiervoor ook op 51,0. Voor de dienstensector kwam de index uit op 55,0 tegen 55,6 en een eveneens verwachte 55,0.

De eerste raming voor deze indices voor Duitsland kwam uit op 51,6 voor de industrie tegen 52,3 een maand eerder. De verwachting lag hiervoor op 52,2. De index voor de Duitse dienstensector daalde 54,7 in oktober naar 53,3. De prognose ging uit van 54,3.

Van de eurozone komen de eerste schattingen voor de industriële sector en de dienstenbranche over november halverwege de ochtend. Voor de industrie is de verwachting een daling van 52,1 in oktober naar 52,0 en voor de dienstensector een stijging van 53,3 naar 53,5.

De Amerikanen krijgen vandaag op een halve handelsdag na de viering van Thanksgiving Day, toch ook nog twee inkoopdata te verwerken en ook hierbij gaat het om de eerste raming voor de industrie en de dienstsector. Voor de Amerikaanse industrie ligt de verwachting op 55,6 tegen 55,9 een maand eerder. Voor de dienstensector duidt de prognose op een daling van 54,7 naar 54,3.

De euro noteerde vrijdag op 1,1410 dollar, een winst van 0,1 procent. De euro kostte 0,8875 Britse pond en dat was een plus van 0,2 procent. Het Britse pond noteerde op zijn beurt op 1,2856 dollar, een daling van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro heeft last van verzwakte data

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft moeite zijn niveau te behouden nu de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi vasthoudt aan de reductie van het inkoopbeleid, ook al hadden critici aangeven dat de ECB met niet al te sterke macro-economische data mogelijk te snel is met deze actie.

"Draghi had maandag nog altijd voldoende vertrouwen in de kracht in de economie, maar het lijkt erop dat de markt dit niet voldoende vond", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Draghi erkende dat recente data niet al te sterk waren, maar voegde ook toe dat de economische tegenwind van tijdelijk aard was.

De dollar is volgens Van der Meer bovendien een veilige haven en dat zorgt voor enige kracht in de greenback.

Aan het einde van de week vindt de G20 top plaats en daar gaan de Verenigde Staten en China in gesprek over hun handelsconflict. Van der Meer schat in dat de markt inmiddels al heeft ingeprijsd dat de beide landen er niet uit gaan komen.

De twee andere thema's die de markt al weken bezighouden zijn de Italiaanse begrotingskwestie en de Brexit. Het voorstel waarover het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie het eens zijn geworden, wordt op 11 december aanstaande aan het parlement voorgelegd en in stemming gebracht. Volgens Van der Meer is de Bank of Engeland vol vertrouwen dat het de Britse premier Theresa May lukt om het voorstel goedgekeurd te krijgen.

Voor de Italiaanse begroting is geen agenda bekend, maar de Italiaanse regering, die aanvankelijk niet bereidwillig leek de begroting voor 2019 aan een aanpassing te onderwerpen, lijkt nu meer flexibiliteit te kunnen opbrengen.

Dit alles maakt de sfeer op de valutamarkten zeer afwachtend, aldus de valutahandelaar.

De Franse consumentenvertrouwensindex over november kwam uit op 92 tegen 95 een maand eerder. De verwachting lag op 94.

Vanmiddag komt in de Verenigde Staten het consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board over november naar buiten. De verwachting voor de bijbehorende index ligt op 135,8 tegen 137,9 een maand ervoor.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1312 dollar. De euro won ten opzichte van het Britse pond 0,4 procent en noteerde 0,8875 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: December vol risico valutamarkt

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe blikt vooruit op de maand december. De valuta-analist ziet tal van risico's in de laatste maand van het jaar voor de valutamarkt: de G-20-top, de OPEC-vergadering en twee belangrijke beleidsvergaderingen van respectievelijk de ECB en de Federal Reserve. Hordijk licht toe.

www.youtube.com/watch?v=QxePB812yCE

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat onder druk nu beleggers de dollar als veilige haven beschouwen en zij weliswaar afwachtend, maar ook niet gerust zijn op de afloop van diverse zwaarwegende kwesties als de Brexit.

"Er is nieuws genoeg, maar dat wordt overheerst door de aanstaande G-20 top, het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, de onzekerheid over de Italiaanse begroting en de Brexit", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Zolang over deze zaken geen uitsluitsel bestaat, blijven de beweging naar verwachting beperkt", aldus Boele.

Boele signaleert een strakke bandbreedte voor de euro en de dollar. "Het is ook een technisch verhaal. De euro is even in de buurt van de 1,1500 dollar geweest, maar kon daar niet doorheen, waarna vervolgens de 1,1300 dollar weer wordt opgezocht", aldus de valutaspecialist.

Boele verwees woensdag ook naar de vice-voorzitter van de Federal Reserve Richard Clarida die dinsdag in een speech niet aan vasthoudendheid in het rentebeleid inboette.

Investeringsbank Citi zag de druk op de euro vooral als een gevolg van aanhoudend zwakkere macro-economische data en de kans dat de Verenigde Staten importheffingen opleggen aan Europese auto's na de G-20 top.

Boele ziet voor deze week de G-20 top in Argentinië als belangrijkste richtpunt en voor vandaag een aantal redevoeringen van monetair beleidsmakers. De twee belangrijksten daaronder zijn van de voorzitter van de Bank of England Mark Carney aan het einde van de middag, even later gevolgd door een optreden van de voorzitter van de Fed Jerome Powell bij de Economic Club of New York.

De Amerikaanse president Donald Trump haalde in een interview met de Washington Post opnieuw fel uit naar voorzitter Jerome Powell van de Fed. Volgens Trump zijn de recente koersdalingen op Wall Street en het plan van General Motors om banen te schrappen en fabrieken te sluiten aan Powell te wijten. Trump stelt in het kranteninterview opnieuw dat de stijgende rentetarieven de Amerikaanse economie schaden. Ook zegt hij dat hij spijt heeft van de aanstelling van Powell tot voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Van de Europese Centrale Bank treden achtereenvolgens bestuursleden Sabine Lauterschläger, Benoît Cœuré, Luis de Guindos en Peter Praet aan voor toespraken op verschillende locaties, waaronder Luxemburg en Frankfurt.

Het Duitse consumentenvertrouwen over november kwam vanochtend uit op 10,4. Er was een daling van de index voorzien van 10,6 naar 10,5.

Vanmiddag komen in de Verenigde Staten de tweede raming van de groei van de economie over het derde kwartaal, de nieuwe huizenverkopen en de groothandelsvoorraden over oktober naar buiten, aan het eind van de middag nog gevolgd door de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 24 november.

Voor groei van de economie wordt uitgegaan van een stijging van het bruto binnenlands product met 3,5 procent op jaarbasis en 1,7 procent op kwartaalbasis. Boele schat in dat de nieuwe cijfers minder impact op de valutamarkten hebben dan de eerste raming.

Voor de huizenverkopen komt de teller in oktober volgens de verwachtingen uit op een geannualiseerde 575.000 nieuwe woningen tegen 553.000 in september. Dat is een toename met 4,0 procent, terwijl september juist een daling liet zien met 5,5 procent.

De olievoorraden wordt een stijging verwacht met 0,5 miljoen vaten. Voor de week die eindigde op 17 november stegen de voorraden met bijna 4,9 miljoen vaten.

Aan het eind van de dag volgt van de zijde van de Bank of England de uitkomst van de stress test voor Britse banken, het Financial Stability Report en de visie op de scenario's voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en de monetaire en financiële stabiliteit.

De Fed publiceert woensdag zijn halfjaarlijkse financiële stabiliteitsrapport.

De euro noteerde woensdag een verlies van 0,2 procent op 1,1270 dollar. De euro zakte eveneens 0,2 procent ten opzichte van het Britse pond naar 0,8847 pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar in de hoek

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit in de tweede helft van de week in de hoek waar de klappen vallen, nadat de Federal Reserve zijn toon ten aanzien van het rentebeeld beduidend verzachtte.

"Het Amerikaanse monetaire beleidsorgaan liet woensdag een veel milder geluid horen dan in oktober het geval was", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. Toen was het verhaal nog dat de Fed ver verwijderd was van een neutrale rente, maar gisteren bleek de Fed van mening dicht op een neutrale rente te zitten, een opmerkelijk verschil", aldus Van der Meer.

Van der Meer sloot donderdag niet uit dat de dollar weer kan herstellen, omdat de markt weliswaar erg afwachtend is, maar ook instabiel met alle bekende punten van zorg op tafel. "Er is weinig zekerheid en met de woorden van Powell, kreeg de markt ineens het gevoel houvast te hebben voor het rentebeleid na 2018 en dat vertaalde zich direct in de dollarkoers. Het geeft aan dat klare wijn voor bewegingen kan zorgen", aldus Van der meer.

Het eerstvolgende richtpunt is nu de G20 top in Argentinië waar China en de Verenigde Staten elkaar treffen voor een onderhoud over het handelsconflict. Gesteld dat beide landen er niet uit komen en verdere tariefheffingen in het verschiet liggen, dan schat Van der Meer in dat dit gunstig uitpakt voor de dollarkoers.

De Franse economie groeide in het derde kwartaal met 0,4 procent tegen 0,2 procent in het tweede kwartaal.

De Fransen bleken donderdag oktober 0,8 procent meer geconsumeerd te hebben dan een maand ervoor. De verwachting lag op een groei op maandbasis van 0,2 procent. In september daalden de consumentenbestedingen met 2,0 procent.

In de loop van de dag komen er over november de Duitse werkloosheidscijfers uit. De verwachting ligt op 5,1 procent, gelijk aan de werkloosheid over oktober.

In de eerste helft van de middag verschijnen in Duitsland ook voorlopige data over de inflatie over november. Op maandbasis komt deze naar verwachting uit op 0,2 procent, gelijk aan een maand eerder. Op jaarbasis stegen de prijzen naar verwachting vorige maand met 2,4 procent tegen 2,5 procent in oktober.

Uit de eurozone volgen aan het einde van de ochtend het consumenten- en producentenvertrouwen over november. De eerste index daalt naar verwachting van 2,7 negatief in oktober naar 3,9 negatief vorige maand. De index voor het producentenvertrouwen daalt naar verwachting van 1,01 naar 0,96.

In de Verenigde Staten staan alleen de wekelijkse steunaanvragen op de agenda voor de week die eindigde op 24 november. De prognose houdt rekening met 220.000 aanvragen tegen 224.000 een week eerder.

Tegelijkertijd worden de persoonlijke inkomens en persoonlijke besteding van de Amerikanen over oktober naar buiten gebracht. Voor de inkomens ligt de verwachting op maandbasis op een stijging met 0,4 procent tegen een plus van 0,2 procent in september. Voor de bestedingen wordt eveneens uitgegaan van een stijging met 0,4 procent, waarvoor in september de stijging ook al 0,4 procent bedroeg.

Daarna volgen de aanstaande huizenverkopen over oktober, ingeschat op een stijging met 0,3 procent tegen een plus van 0,5 procent over de maand ervoor.

Later op de avond volgen nog de notulen van de meeste recente monetaire vergadering van de Federal Reserve, volgens Van der Meer een interessante gelegenheid om het verschil vast te stellen met de toespraak van Powell woensdag aan het eind van de dag.

De euro noteerde donderdag op 1,1394 dollar, een winst van 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar stabiel in afwachtende markt

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar vrijdag redelijk in evenwicht in een markt die uitkijkt naar de G20-top in Argentinië.

"De G20 heeft de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China als belangrijkste aandachtspunt en de verwachting is niet dat daar dit weekend een doorslaggevende oplossing voor komt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Daarmee blijft de sfeer op de valutamarkten zeer afwachtend", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar sluit niet uit dat een betere handelsrelatie circa een half jaar vooruit wordt geschoven, waarmee beide partijen meer tijd krijgen een evenwichtige relatie op te bouwen.

Voor Jongbloed is er met een relatief lege macro-economische agenda geen reden te verwachten dat de verschillende toonaangevende valutaparen vandaag opmerkelijke bewegingen laten zien. Zijn belangrijkste macro-economische aandachtspunt voor vandaag is de inflatie van de eurozone. Op jaarbasis wordt een inflatie van 2,1 procent verwacht, tegen 2,2 procent in oktober. Zonder de impact van energie- en voedselprijzen wordt rekening gehouden met 1,1 procent, gelijk aan oktober.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie kwam over november uit op 50,0. Dat was nog 50,2 in oktober. Het nieuwe cijfer duidt op een neutrale trend in de industrie en kan implicaties hebben voor de economische groeiperspectieven.

De Duitse detailhandelsverkopen over oktober stegen op jaarbasis met met 5,0 procent, maar lieten op maandbasis een daling zien van 0,3 procent.

Frankrijk maakte vrijdag de consumentenprijzen over november bekend. Deze stegen op jaarbasis met 1,9 procent, na een stijging met 2,2 procent in oktober.

Op de agenda van de Verenigde Staten staat vandaag alleen de index voor bedrijfsactiviteiten van de regio Chicago over november op de agenda. Die daalt naar verwachting van 58,4 naar 58,0.

De euro noteerde vrijdag op 1,1378 dollar, een daling met 0,1 procent. De euro noteerde vrijdag inmiddels weer boven de 0,8900 Britse pond op 0,8904 Britse pond, een aanwijzing dat de markt er nog altijd niet gerust op is dat het Brexit-plan zoals het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie overeen zijn gekomen op 11 december ook door het Britse parlement wordt goedgekeurd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: wapenstilstand VS en China zet euro hoger

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandagochtend hoger ten opzichte van de dollar.

Volgens valutaspecialist Bas van Geffen van Rabobank heeft deze stijging te maken met de toenadering van het afgelopen weekend tussen de Verenigde Staten en China. "Hierdoor zie je dat er minder vraag is naar veilige valuta's als de dollar", meent Van Geffen.

Volgens de valutaspecialist hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping afgelopen weekend een soort staakt-het-vuren bereikt. "Een beoogde tariefsverhoging op Chinese importen is uitgesteld en er zijn concrete toezeggingen gedaan om de handelsbalans meer in evenwicht te brengen. VS en China gaan de komende 90 dagen te gebruiken om structureel tot een nieuwe verstandhouding te komen", vatte Van Geffen samen.

"Dit lijkt allemaal heel positief, maar als je dieper graaft dan zie je dat er verschillen in interpretatie zijn in de Chinese en Amerikaanse media. Bovendien valt het op dat er geen afspraken zijn gemaakt over het intellectueel eigendom, terwijl dit voor Trump een belangrijk punt is. Het gaat hierbij om Amerikaanse producten die in China worden nagemaakt. Een soort van diefstal dus. Maar het is niet ter sprake gekomen", aldus de valutaspecialist.

Van Geffen meent dat de afspraken vooral China goed uitkomen. "Daar zie je toch duidelijk een groeivertraging. Vanochtend werd bijvoorbeeld bekend dat de Chinese industrie in november een minieme groei heeft laten zien. Je zag ook dat de Chinese en andere Aziatische munteenheden positief reageerden op het nieuws van afgelopen weekend. Er is minder vraag naar veilige assets, zoals de dollar en dat kapitaal vloeit naar die munteenheden."

Als belangrijkste agendapunt ziet Van Geffen deze week de Amerikaanse banengroei over november, die op vrijdag wordt gepubliceerd. "Dat kan de dollar in beweging zetten. Verder komt op 6 november OPEC bijeen en deze bijeenkomst kan de olieprijs hoger of lager zetten."

De euro noteerde maandagmorgen ten opzichte van de dollar 0,4 procent hoger op 1,1359.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar houdt niveau

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft op niveau, maar beweegt ook nog altijd binnen een zeer strakke bandbreedte in een uiterst afwachtende markt die de Brexit-besprekingen, de ontwikkelingen rondom de Italiaanse begroting en de OPEC-vergadering scherp in de gaten houdt.

"Met betrekking tot het laatste, verwachten wij dat de OPEC geen productiewijzingen doorvoert", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Dat kan implicaties hebben voor de olieprijs, maar voor de dollar geldt naar mijn idee nog altijd dat de munt profiteert van zijn safe haven-status", aldus Van der Meer.

De OPEC houdt donderdag in Wenen zijn vergadering, waarbij de verwachting in de markt is dat het kartel terugkeert naar de productieniveaus van december 2016. Dat zou betekenen dat de productie met 1 miljoen tot 1,4 miljoen vaten zou kunnen worden teruggedraaid. Dissonant in de besluitvorming is de bemoeienis van de Amerikaanse president Donald Trump, die in het geheel geen beperking wil uit vrees voor een stijging van de olieprijs.

Van der Meer betoogt dat een 'worst case scenario' geheel is ingeprijsd in de koersverhouding tussen de euro en het Britse pond. "Ik verwacht dat tot aan elf december, wanneer het Brexit-voorstel in stemming wordt gebracht, de euro rondom de 0,8900 Britse pond blijft cirkelen", aldus de valutahandelaar. Ook vandaag vinden er weer tal van debatten over de Brexit in het Verenigd Koninkrijk plaats.

Rondom de Italiaanse begroting gaat het gerucht dat de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker Rome zou hebben verzocht 4,5 miljard euro uit de begroting te halen en dat hij volgende week een gesprek zou hebben met de Italiaanse premier Giuseppe Conte.

Voor Van der Meer is naast de genoemde thema's donderdag de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell voor The Housing Assistance Council van groot belang. "Bij zijn laatste optreden was een duidelijk verschil in zijn opvatting over de status van het rentebeleid van de Fed, dan nu dicht bij een neutrale situatie stond, terwijl dat er eerder nog flink van verwijderd zou zijn. Het is vandaag van belang te letten op nieuwe details in zijn toespraak. Een renteverhoging in december staat buiten kijf, maar over 2019 bestaat veel onzekerheid over de vraag of dat er meer dan één gaat worden", aldus Van der Meer.

De Duitse fabrieksorders in oktober kwamen op maandbasis 0,3 procent hoger uit, terwijl zich op jaarbasis een daling aftekende van 2,7 procent. De stijging op maandbasis was beter dan de vlakke trend die was verwacht.

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten de banengroei van de private sector over november, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 1 december, de handelsbalans over oktober, de herziene arbeidsproductiviteit en de arbeidskosten over het derde kwartaal, twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector over november, de fabrieksorders over oktober en de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor de week die eindigde op 1 december.

Voor de banengroei wordt uitgegaan van 190.000 tegen een groei van 227.000 banen in oktober.

De steunaanvragen komen naar verwachting uit op 224.000 tegen 234.000 een week eerder.

Het Amerikaanse handelstekort wordt verwacht uit te komen op 55,0 miljard dollar tegen 54,02 in september.

De productiviteit steeg naar verwachting met 2,2 procent en de kosten met 1,1 procent tegen 2,2 procent en 1,2 procent bij de voorlopige meting een maand eerder.

De twee inkoopdata voor de dienstensectoren kennen de volgende prognoses: de PMI daalt van 54,8 naar 54,4 en de ISM van 60,3 naar 59,0.

Dan de fabrieksorders over oktober. Daar wordt op maandbasis een daling van 2,0 procent voorzien tegen een stijging met 0,7 procent een maand eerder.

Tot besluit de prognose voor de olievoorraden. Die dalen naar verwachting met 1,2 miljoen vaten tegen een stijging met 3,577 miljoen vaten in de week die eindigde op 24 november.

Van de Fed treden ook nog twee voorzitters aan voor een toespraak. John Williams doet dat namens de Fed van New York en Raphael Bostic namens de Fed van Atlanta waarbij het gaat over de economische vooruitzichten.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,1323 dollar. De euro noteerde onveranderd ten opzichte van het Britse pond op 0,8913 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro wat sterker tegenover dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro sterkte maandag tegenover de dollar wat verder aan, in reactie op het tegenvallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

"Je zag de euro vrijdag al wat oplopen, maar toen kon de Aziatische handel hier nog niet op reageren. Dat is vanmorgen wel gebeurd. Het is een na-effect van het Amerikaanse banenrapport, waarbij de banengroei onder de verwachtingen uitkwam", zei valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank tegen ABM Financial News. "Volgens het rapport bleek verder dat de Amerikaanse loongroei in november matig was en daardoor gaat de Federal Reserve het mogelijk volgend jaar wat rustiger aandoen bij haar rentebeleid."

Vandaag gaat het Britse parlement verder met debatteren over de Brexit. Morgenmiddag volgt dan de stemming over het Brexit-voorstel van de regering-May. "Er zijn berichten in de media dat de stemming wordt uitgesteld", zegt Koopman. "Dit zou de Britse regering in de gelegenheid stellen om meer concessies van Brussel te krijgen. Een uitstel is ook al ontkend, maar het blijft volgens mij toch onzeker of de stemming doorgaat. Het is wel vreemd dat er onzekerheid bestaat over de belangrijkste parlementaire stemming van mijn generatie. Ik denk dat er pas op het laatste moment hierover duidelijkheid komt."

Deze week komt ook de Europese Centrale Bank weer bijeen, waarna donderdag het maandelijkse rentebesluit bekend wordt gemaakt. "Naar verwachting zal ECB-voorzitter Mario Draghi dan zeggen dat de ECB deze maand definitief met het opkoopprogramma van obligaties gaat stoppen. Hij zal waarschijnlijk ook wijzen op de neerwaartse risico’s bij de economie van de eurozone. Het is wel opvallend dat dit samenvalt. Ik ben benieuwd hoe hij zich hieruit gaat praten", aldus Koopman.

De euro noteerde maandagmorgen ten opzichte van de dollar een half procent hoger op 1,1432.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro duikt onder 1,13

(ABM FN-Dow Jones) De euro is vrijdag onder de 1,1300 dollar gedoken na tegenvallende inkoopmanagersindices uit de eurozone. Valutaspecialiste Georgette Boele van ABN AMRO zag de euro vanaf het eerste cijfer dalen.

"Daarvoor zat de munt nog halverwege de 1,1300 en 1,1400, maar met de publicatie van de inkoopmanagersindices voor de Franse industrie en dienstensector zette de munt een daling in", aldus Boele. Deze cijfers lager onder de verwachtingen en duidden zelfs op een lichte krimp in beide sectoren.

Daarna kwamen de Duitse en de Europese data ook onder de verwachtingen uit, ofschoon hier voor beide regio's gold dat in de dienstensector en industrie nog wel sprake was van groei in december.

Het ging vrijdag om voorlopige cijfers. Begin januari volgen de definitieve cijfers.

De euro verloor vrijdagochtend 0,6 procent ten opzichte van de greenback en noteerde op 1,1295 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.462 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 875,31 +8,80 +1,02% 17:22
AMX 935,21 +6,53 +0,70% 17:22
ASCX 1.201,40 +12,85 +1,08% 17:07
BEL 20 3.895,49 +32,23 +0,83% 17:22
Germany40^ 18.131,40 +270,60 +1,52% 17:21
US30^ 38.422,98 +172,53 +0,45% 17:09
US500^ 5.064,70 +47,78 +0,95% 17:22
Nasd100^ 17.452,80 +242,88 +1,41% 17:22
Japan225^ 37.861,21 +137,38 +0,36% 17:22
WTI 82,75 +0,70 +0,85% 17:22
Brent 87,77 +0,69 +0,79% 17:22
EUR/USD 1,0698 +0,0046 +0,43% 17:22
BTC/USD 66.645,81 +80,29 +0,12% 17:21
Gold spot 2.321,25 -6,00 -0,26% 17:22
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 31,005 +1,165 +3,90% 17:07
ASMI 528,400 +13,000 +2,52% 17:06
ABN AMRO BANK N.V. 15,900 +0,390 +2,51% 17:07
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,140 -3,360 -6,93% 17:06
Akzo Nobel 62,720 -4,200 -6,28% 17:07
ArcelorMittal 23,490 -0,620 -2,57% 17:07

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront