Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 159 160 161 162 163 » | Laatste
voda
0
Nederlandse industrie produceert bijna 3 procent meer

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in september meer geproduceerd, hoewel de stijging kleiner was dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek

In september steeg de productie met 2,9 procent op jaarbasis. In augustus ging het nog om een toename van 3,3 procent.

Voor seizoen gecorrigeerd lag de productie van de industrie in september op het hoogste niveau ooit.

Van augustus op september steeg de productie met 0,7 procent.

Sinds medio 2014 is er sprake van een stijgende trend van de industriële productie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederland consumeert meer

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in september op jaarbasis 2,2 procent meer uitgegeven. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Daarmee was de stijging wel iets kleiner dan in augustus, toen deze 2,3 procent was.

In september gaven consumenten vooral meer uit aan voedings- en genotmiddelen, namelijk bijna 4 procent meer.

Aan duurzame goederen gaven consumenten ruim 1 procent meer uit. Daarbij hebben ze vooral meer besteed aan huishoudelijke apparaten. Verder hebben consumenten bijna 1 procent meer besteed aan overige goederen, zoals benzine.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie in november minder gunstig dan in september. "Dat komt vooral doordat de stijging van de beurskoersen ten opzichte van een jaar eerder omsloeg in een daling."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Hightech groeit sneller dan rest van economie'

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 09:22 | Views: 2.003

ASML 16:24
144,84 +3,56 (+2,52%)

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse hightechsector groeit sneller dan de gehele economie. De branche is sinds de eeuwwisseling met zo'n 49 procent gegroeid, terwijl de Nederlandse economie in diezelfde periode met 25 procent steeg. Dat zegt het ING Economisch Bureau.

Nederland profiteerde niet helemaal van de groei. Fabrikanten hebben veel onderdelen niet in Nederland gekocht, maar in het buitenland. Ze bestelden spullen bijvoorbeeld in Oost-Europa, waar de lonen lager liggen. De inkoop in het buitenland steeg met 154 procent, de inkoop in Nederland met 74 procent. Maar ING denkt dat dit gaat veranderen. ,,Specifieke kennis'' die Nederland wel heeft en andere landen misschien niet, wordt belangrijker dan lage loonkosten. En dan kan Nederland wel concurreren met lagelonenlanden.

ING noemt de chipmachines van ASML en de MRI-scanners van Philips als voorbeelden van Nederlandse succesverhalen. En de vooruitzichten zijn goed, zeggen de kenners van de bank.
voda
0
Werkloosheid Duitsland naar recordlaagte

Gepubliceerd op 29 nov 2018 om 10:09 | Views: 499

NEURENBERG (AFN) - De werkloosheid in Duitsland is in november gedaald tot recordlaagte. Nu zit nog maar 5 procent van de beroepsbevolking zonder werk, zo blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau heeft gepubliceerd. Dat was vorige maand 5,1 procent.

Het aantal werklozen in Duitsland zakte deze maand met zo'n 16.000 stuks. Economen hadden in doorsnee een afname met 10.000 verwacht. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.
marcel13
0
4/12/2018

BAM opnieuw aan de slag in München
(ABM FN-Dow Jones) De Duitse infrabouwer Wayss & Freytag Ingenieurbau van BAM Groep heeft samen met Max Bögl Stiftung & Co., Ed. Züblin AG en Bauer Spezialtiefbau een opdracht binnengehaald voor de realisering van twee grote deelprojecten voor een nieuwe metrolijn in München.

De opdracht, toegekend door Deutsche Bahn, heeft een waarde voor de bouwcombinatie van 676 miljoen euro.

De uitvoering van de werkzaamheden start in 2019.

Vorige maand verwierf dezelfde bouwcombinatie al een opdracht voor het westelijke tracédeel van de nieuwe metrolijn, dat bovengronds wordt gerealiseerd tussen de Donnersbergerbrug en station Laim. Met deze werkzaamheden is een bedrag gemoeid van 189 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
voda
0
Zuid-Afrika komt uit recessie

Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 12:03 | Views: 1.458

PRETORIA (AFN/BLOOMBERG) - Zuid-Afrika heeft in het derde kwartaal een recessie achter zich gelaten. De economie van het land groeide met 2,2 procent, terwijl in de voorgaande twee kwartalen nog sprake was van economische krimp.

Het was de eerste recessie voor Zuid-Afrika, een van de grootste economieën op het Afrikaanse continent, in bijna tien jaar. Het economisch herstel werd aangejaagd door de industrie en landbouw. Overigens blijven de vooruitzichten voor de economie van Zuid-Afrika voor dit jaar aan de voorzichtige kant. De Zuid-Afrikaanse centrale bank rekent op een groei van minder dan 1 procent.
voda
0
Nederlandse groothandel zet 5 procent meer om

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse groothandel heeft in het derde kwartaal van dit jaar 4,9 procent meer omgezet. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het tweede kwartaal ging het nog om een stijging van 5,3 procent en in de eerste drie maanden van het jaar om een toename van 2,0 procent.

In het derde kwartaal van 2018 werd 5,3 procent meer geïnvesteerd in woningen dan een jaar eerder. De groothandel in bouwmaterialen zette 6,4 procent meer om dan in het derde kwartaal van 2017. Mede door prijsdruk op de metaalmarkt kwam de omzet in de groothandel voor metaal en metaalerts lager uit

Over de verwachte omzet in het vierde kwartaal van 2018 is de branche optimistisch. Per saldo verwacht volgens het CBS bijna 30 procent van de groothandelaren meer om te zullen zetten.

Ook over de investeringen zijn de ondernemers positief, zowel voor het vierde kwartaal van 2018 als voor het komende jaar. In 2019 verwacht per saldo 8 procent van de groothandelaren meer te zullen investeren dan in 2018.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Inflatie daalt licht

(ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse consumentenprijzen zijn in november gestegen, maar iets minder hard dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De inflatie bedroeg afgelopen maand 2,0 procent op jaarbasis, tegenover 2,1 procent in oktober.

De prijsstijging schommelt al vijf maanden rond de 2 procent, merkte het CBS op.

De stijging van de consumentenprijzen nam in november af door de prijsontwikkeling van autobrandstoffen. Daarentegen had de prijsontwikkeling van voeding een opwaarts effect op de stijging van de consumentenprijzen.

Europa

In november lag de inflatie berekend volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex op 1,8 procent. In oktober was dit 1,9 procent.

In de eurozone nam de prijsstijging af van 2,2 naar 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Luxemburg krijgt gratis openbaar vervoer

De nieuwe Luxemburgse regering is van plan in de loop van volgend jaar alle openbaar vervoer gratis te maken. De maatregel is bedoeld om het milieu te sparen en de filedruk te verminderen.

Het voornemen staat in het coalitieakkoord van de nieuwe regering, die woensdag werd geïnstalleerd en opnieuw geleid wordt door de liberaal Xavier Bettel. Alle treinen, bussen en trams worden gratis.

Files in Luxemburg Stad
In 2016 maakten meer dan honderd miljoen passagiers gebruik van het openbaar vervoer in het hertogdom. Luxemburg Stad heeft veel last van files en verkeersopstoppingen. Er wonen 110.000 mensen, maar een veelvoud daarvan komt dagelijks naar de stad voor werk.
Volgens het ministerie van transport brengt de verkoop van ov-tickets en -abonnementen €40 mln per jaar op. Daar staan exploitatiekosten van €491 mln tegenover.

Twee euro voor een kaartje
De plannen zorgen voor ongerustheid bij de vakbonden. Zij vrezen gevolgen voor de werkgelegenheid. Wat gebeurt er dan met het personeel aan de loketten, vragen de bonden zich af.

Luxemburg kent al gratis openbaar vervoer voor jongeren onder de 20 jaar. Alle andere reizigers betalen €2 voor een kaartje waarmee ze tot twee uur lang kunnen reizen door het land.

fd.nl/economie-politiek/1281218/luxem...
[verwijderd]
0
Die meer dan honderd miljoen passagiers kochten dus voor €40 mln ov-tickets en abonnementen. Dat is gemiddeld €0,40/rit.

Tsja dan leverden de kaartverkopers nog niet eens hun eigen salaris op.
Ontslaan die hap :)

In NL moet je al €1,- betalen om langs het poortje te kunnen scannen...
voda
0
Update2: ECB stopt definitief met inkoopprogramma

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft zoals verwacht de rente ongemoeid gelaten en aangekondigd dit jaar definitief te stoppen met het opkopen van obligaties. Dit bleek donderdag uit het rentebesluit van de centrale bank, waarbij ook de groeiramingen wat neerwaarts werden bijgesteld.

Het besluit werd unaniem genomen, zo zei voorzitter Mario Draghi tijdens een toelichting op het rentebesluit.

Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent.

De centrale bank kondigde wederom aan dat de rente in elk geval tot en met de zomer van 2019 op het huidige niveau blijft.

Tot en met het einde van dit jaar koopt de centrale bank maandelijks nog voor 15 miljard euro aan obligaties op, in het zogeheten Quantitative Easing-programma, of QE. De ECB bevestigde vanaf 2019 te stoppen met deze aankopen. Deze stap was ook voorzien.

De ECB zal de opbrengsten van de aflopende obligaties wel volledig blijven herinvesteren, zo beloofde de centrale bank, ook geruime tijd nadat de basisrentetarieven weer omhoog gaan. Het herinvesteren zal blijven gebeuren "in ieder geval zo lang als noodzakelijk is om gunstige liquiditeitscondities en een ruime mate van monetaire accommodatie te handhaven."

De toevoeging dat de centrale bank doorgaat met herinvesteren, ook ruim nadat de rentes stijgen, maakte de boodschap volgens analist Bas van Geffen van Rabobank iets sterker dan verwacht.

Toch was er in het algemeen weinig verrassing, zei Van Geffen.

Minder groei

De ECB rekent voor dit jaar op een stijging van het bruto binnenlands product in het eurogebied van 1,9 procent. Volgend jaar wordt dit 1,7 procent en in 2020 ook 1,7 procent. In 2021 groeit het eurogebied met 1,5 procent.

De ECB rekende in september voor dit jaar nog op een groei van 2,0 procent, wat in 2019 zou teruglopen naar 1,8 procent en naar 1,7 procent in 2020.

In een vooruitblik schreven economen van ABN AMRO al dat de economische omstandigheden sinds september "duidelijk" zijn verslechterd en donderdag merkte Draghi op dat het economisch plaatje gewoonweg wat zwakker is.

Voor 2018 mikt de ECB op een inflatie van 1,8 procent. De prijzen zullen vervolgens in 2019 met 1,6 procent stijgen en in 2020 met 1,7 procent. Voor 2021 voorziet de ECB een inflatie van 1,8 procent.

De inflatie zou volgens de ramingen in september zowel dit jaar als de daaropvolgende twee jaar op 1,7 procent liggen.

De euro/dollar werd donderdagmiddag verhandeld op 1,1341.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse export trekt aan

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in oktober aangetrokken. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De export groeide met 5,1 procent, na een stijging van 2,3 procent in september.

In oktober 2018 groeide vooral de export van transportmiddelen, metaalproducten, machines en apparaten.

De import was in oktober 4,4 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export in december gunstiger dan in oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verdere stijging verkoop personenauto?s in Nederland

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto's in Nederland is in de eerste elf maanden op jaarbasis verder opgelopen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de European Automobile Manufacturers Association ACEA.

Het aantal op kenteken geplaatste personenauto's in ons land steeg in de periode januari tot en met november met 6,8 procent naar 423.938 stuks.

In november daalde het aantal op jaarbasis echter met 7,4 procent naar 34.785 auto's.

In augustus van dit jaar stegen de verkopen nog sterk in aanloop naar de introductie van de WLTP op 1 september. Dealers speelden daarop in door auto's tegen sterk verlaagde prijzen in de showroom te plaatsen. Dit zorgde voor een daling de daaropvolgende maanden.

De WLTP is een nieuwe meetprocedure voor auto's die ook gevolgen heeft voor de prijs van nieuwe auto's.

Duitsland liet in november op jaarbasis een daling zien van 9,9 procent en Frankrijk van 4,7 procent. Deze landen zijn qua aantallen verantwoordelijk voor een dominante verkooppositie ten opzichte van omringende landen.

In de Europese Unie daalde het aantal registraties in november op jaarbasis met 8,0 procent. Dit jaar staat de teller voor de EU op een kleine groei van 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse detailhandel zet meer om

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in oktober meer omgezet. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet steeg in oktober met 3,3 procent, na een toename van 1,7 procent in september.

Het verkoopvolume lag in oktober 2,6 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met bijna 3 procent en in de non-foodsector met 2 procent. Daarnaast is online ruim 14 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,2 procent hoger dan in oktober 2017.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
marcel13
0
17dec2018 Rijkswaterstaat vergunt werk snelwegen GROU - Rijkswaterstaat heeft het Groot Onderhoud 2019 en 2020 voor de Rijkswegen in Fryslân gegund aan BAM Infra BV. Gebroeders Van Kessel -met zusterbedrijf KWS Infra- voert de werkzaamheden in Groningen en Drenthe uit. Het gaat o.a. om asfalteringswerkzaamheden op de A31/N31 (Afsluitdijk-Leeuwarden), de A32 (Leeuwarden-Heerenveen) en de A7 (Drachten-Zuidbroek). Ook vind onderhoud en/of vervanging plaats aan voegovergangen van bruggen en viaducten. De komende maanden bepalen de aannemers de exacte planning in overleg met Rijkswaterstaat. Groot Onderhoud aan Rijkswegen is om de 15 tot 17 jaar nodig als gevolg van slijtage van de asfaltlaag. Op basis van criteria als rijspoordiepte van het asfalt besluit Rijkswaterstaat welke wegdelen moeten worden vernieuwd.
degrouster.nl/item/rijkswaterstaat-ve...
voda
0
Werkloosheid lager dan voor de crisis

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse werkloosheid is in november gedaald tot 3,5 procent en daarmee voor het eerst iets lager dan net voor het uitbreken van de crisis eind 2008. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal werklozen daalde in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 9.000 per maand tot 326.000 in november.

Eind 2008 was 3,6 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Eind november verstrekte UWV 267.000 lopende WW-uitkeringen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer bedrijfsvoertuigen in Nederland verkocht

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in Nederland is in november van dit jaar gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA.

Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in Nederland steeg in november op jaarbasis met 11,6 procent tot 8.327 voertuigen. In de Europese Unie steeg de verkoop met 2,7 procent tot 217.473 wagens.

In Duitsland en Frankrijk, landen die in verkochte volumes uitgedrukt toonaangevend zijn in de Europese Unie, steeg de verkoop ook. In Duitsland ging de verkoop met 6,6 procent omhoog en in Frankrijk met 3,0 procent.

Sinds het begin van het jaar werden in de Europese Unie op jaarbasis 3,8 procent meer bedrijfsauto's verkocht. In Nederland gaat het om een stijging van 7,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederland consumeert meer

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in oktober op jaarbasis 1,7 procent meer uitgegeven. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Daarmee was de stijging wel iets kleiner dan in september, toen deze 2,0 procent was.

In oktober gaven consumenten vooral meer uit aan diensten, namelijk ruim twee procent meer.

Aan duurzame goederen gaven consumenten bijna 1 procent meer uit. Daarbij hebben ze vooral meer besteed aan huishoudelijke apparaten. Ten slotte hebben consumenten bijna 2 procent meer besteed aan overige goederen, zoals benzine.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie in december minder gunstig dan in oktober. "Dat komt vooral doordat de stijging van de beurskoersen ten opzichte van een jaar eerder omsloeg in een daling." Ook het consumentenvertrouwen nam verder af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 159 160 161 162 163 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,35 -9,32 -1,07% 17 apr
AMX 918,68 -1,38 -0,15% 17 apr
ASCX 1.207,91 -8,96 -0,74% 17 apr
BEL 20 3.794,57 -2,35 -0,06% 17 apr
Germany40^ 17.771,70 +1,68 +0,01% 17 apr
US30^ 37.727,71 0,00 0,00% 17 apr
US500^ 5.019,56 0,00 0,00% 17 apr
Nasd100^ 17.504,91 0,00 0,00% 17 apr
Japan225^ 37.744,07 0,00 0,00% 17 apr
WTI 82,21 0,00 0,00% 17 apr
Brent 87,31 0,00 0,00% 17 apr
EUR/USD 1,0676 +0,0005 +0,05% 05:35
BTC/USD 62.091,31 +838,38 +1,37% 05:35
Gold spot 2.374,77 +13,78 +0,58% 05:35
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ING 14,926 +0,222 +1,51% 17 apr
ASR Nederland 44,950 +0,360 +0,81% 17 apr
RANDSTAD NV 47,100 +0,360 +0,77% 17 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASML 852,400 -61,000 -6,68% 17 apr
ASMI 580,200 -20,600 -3,43% 17 apr
Philips Koninklijke 18,940 -0,220 -1,15% 17 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront