Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Calimero
0
oftewel .. 508,34 - 504 - 500,73 - 504 - 508,34 -504 koersverloop vandaag incl avond .. 3 lijntjes :)
voda
0
Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,9 procent tot 2.599,96 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 24.100,51 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent lager op 6.910,66 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten volgden daarmee de neerwaartse trend van Europa in reactie op tegenvallende macro-data uit China. Tegenvallende macro-data uit 's werelds op één na grootste economie versterkten de zorgen over een vertraging van de mondiale economische groei.

"Markten wereldwijd verkeren weer in een risk-off modus", zei marktanalist Joel Kulina van Wedbush Securities. "De prijsactie en het sentiment blijven slecht: beleggers proberen simpelweg de schade te beperken in plaats van een 'outperformance' te realiseren", voegde hij toe.

Uit de Chinese data bleek dat de Chinese industriële productie in november is gegroeid met 5,4 procent, een half procentpunt lager dan in oktober en eveneens een half procentpunt lager dan economen hadden verwacht. Ook de groei van de Chinese detailhandelsverkopen daalde, van 8,6 procent in oktober naar 8,1 procent in november. Daarmee lag het groeitempo in november op het laagste niveau in 2018.

Het effect van de teleurstellende cijfers werd deels gecompenseerd door de aankondiging van het Chinese ministerie van financiën dat de extra importheffingen op Amerikaanse auto's en auto-onderdelen voor drie maanden worden opgeschort vanaf 1 januari.

Trump liet via Twitter weten dat China een grote en veel omvattende handelsdeal met de Verenigde Staten zou willen sluiten. “Het kan gebeuren, en vrij snel!”, aldus de president. Ze hebben zojuist de Amerikaanse importheffingen opgeschort”, voegde hij toe. “De VS doen het erg goed.”

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de Verenigde Staten bekend dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in november op maandbasis met 0,2 procent zijn gestegen. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 4,2 procent.

De Amerikaanse industriële productie is in november harder dan verwacht gestegen. De productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg in november met 0,6 procent, terwijl werd gerekend op een stijging van 0,3 procent.

De groei in economische activiteit is in december in de Verenigde Staten vertraagd ten opzichte van de voorgaande maand. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de Verenigde Staten daalde van 54,7 in november naar 53,6 in december, het laagste niveau in 19 maanden.

Tot slot werd bekend dat de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in oktober op maandbasis zijn gestegen met 0,6 procent, terwijl de groothandelsomzet met 0,3 procent steeg.

Een januari-future voor een vat ruwe WTI-olie werd vrijdag 2,6 procent, ofwel 1,38 dollar, goedkoper op 51,20 dollar op de New York Mercantile Exchange. Op weekbasis sloot de prijs voor een vat ruwe olie 2,7 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1306. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1281 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1361 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson kwam stevig onder druk te staan, na berichten dat het concern al tientallen jaren wist dat er soms asbestdeeltje in hun talkpoeder zat. Asbest kan kanker veroorzaken. Om die reden zijn er duizenden rechtszaken tegen de farmaceut aangespannen. Het concern reageerde op het artikel en sprak van een "eenzijdig, vals en opruiend" bericht. Het concern benadrukte dat zijn babypoeder "veilig en absestvrij" is. Het aandeel Johnson & Johnson daalde vrijdag 10,4 procent.

Costco Wholesale verloor 9,1 procent, nadat de retailer donderdag teleurstellende omzetcijfers publiceerde over het fiscale derde kwartaal.

Adobe daalde 7,1 procent. Het softwarebedrijf rapporteerde donderdag laat teleurstellende winstcijfers over het vierde kwartaal.

Starbucks noteerde 2,5 procent lager, nadat de koffieketen tijdens zijn investeerdersdag ambitieuze plannen bekendmaakte voor uitbreiding in China.

XPO Logistics kon vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat een shortseller het bedrijf een dag eerder beschuldigde van het verbergen van zijn slechte resultaten door middel van dubieuze boekhoudkundige tactieken. Het concern sprak van een "opzettelijk misleidende" beschuldigingen. Donderdag verloor het aandeel tussentijds meer dan 26 procent. Vrijdag steeg het aandeel 15,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint'

Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 21:33 | Views: 214

WASHINGTON (AFN) - T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

Amerikaanse overheidsfunctionarissen hebben Deutsche Telekom, het Duitse moederbedrijf van T-Mobile, onder druk gezet om te stoppen met het gebruik van Huawei-apparatuur. Sprint-moeder SoftBank neemt naar verluidt op eigen initiatief afstand van Huawei. Er bestaan zorgen dat China via Huawei-netwerkapparatuur kan spioneren. Dat wordt overigens door Huawei ontkend.

T-Mobile US maakte afgelopen voorjaar bekend dat het Sprint wil overnemen. De aandelendeal heeft een waarde van 26 miljard dollar. De deal wordt door toezichthouders onderzocht. Daarbij gaat het onder meer om een veiligheidsevaluatie. Zowel Sprint als T-Mobile US maken overigens zelf geen gebruik van Huawei-technologie.
voda
0
'Investeerder in de markt voor McAfee'

Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 21:42 | Views: 260

NEW YORK (AFN) - Computerbeveiligingsbedrijf McAfee wordt mogelijk verkocht aan de private investeerder Thoma Bravo. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC overwegen de huidige McAfee-eigenaren Intel en TPG in te stemmen met een bod dat significant hoger ligt dan 4,2 miljard dollar. Volgens de ingewijden die CNBC opvoert is er nog geen definitieve beslissingen genomen en bevinden gesprekken zich in een vroeg stadium.

TPG nam in 2016 een meerderheidsbelang in McAfee dat het bedrijf destijds waardeerde op die 4,2 miljard dollar. Intel betaalde in 2010 zelf 7,6 miljard dollar voor de onderneming waar het later 3 miljard dollar op moest afschrijven.

McAfee werd in 1987 opgericht door naamgever John McAfee. Voorheen richtte het bedrijf zich op beveiligingssoftware voor pc's en servers. De laatste jaren richt het zich ook op de cloud, geholpen ook door de nodige overnames.
voda
0
Wall Street doet forse stap terug

Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 22:18 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen duidelijk de overhand bij beleggers. Johnson & Johnson (J&J) behoorde tot de opvallende dalers. Het medische bedrijf zou hebben geweten van asbestdeeltjes in zijn talkpoeder. Verder stonden automakers in de schijnwerpers na bemoedigende berichten voor de sector met betrekking tot de handelsvete met China.

De Dow-Jonesindex sloot 2 procent lager op 24.100,51 punten. De S&P 500 verloor 1,9 procent tot 2599,95 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 2,3 procent tot 6910,66 punten.

Tegenvallende groeicijfers uit China en Frankrijk wakkerden de mineurstemming onder beleggers aan. Dat China aankondigde de strafheffing op auto's van Amerikaanse makelij voor een periode van drie maanden te zullen opheffen, gaf automakers wel een impuls. GM en Ford Motor zagen eerdere flinke winsten gedurende de sessie wel verdampen. GM sloot vlak. Ford won 0,2 procent.

J&J

J&J verloor 10 procent. Volgens persbureau Reuters wist het bedrijf decennialang dat er soms asbestdeeltjes zaten in zijn talkpoeder. Inmiddels zijn al duizenden rechtszaken aangespannen vanwege de kwestie. J&J ontkent de aantijgingen.

Verder laaide de vete tussen Apple (min 3,2 procent) en Qualcomm (min 0,8 procent) weer op. Apple zou zich gedwongen voelen een schikking te bereiken met de chipfabrikant in hun langslepende patentconflict. Qualcomm wist onlangs te bewerkstelligen dat China een verbod oplegde op de verkoop van oudere iPhone-modellen in verband met de patentkwestie. Apple probeert op zijn beurt het verbod via een Taiwanese partner te omzeilen.

Sprint

T-Mobile US en Sprint verloren tot 1,7 procent. Naar verluidt krijgen de bedrijven snel groen licht voor hun beoogde fusie. Zeker nu de moederbedrijven van de twee telecomconcerns overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen.

De euro was 1,1302 dollar waard, tegen 1,1298 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,6 procent minder op 51,22 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,9 procent tot 60,26 dollar per vat.
voda
0
US Senators want GM to commit to producing all US EVs domestically

Reuters reported that two US senators from Ohio asked General Motors chief executive Ms Mary Barra to commit to building all future electric vehicles for US buyers at home and to provide more details of plans to cut back on car production in North America. The letter from Republican Senator Rob Portman and Democrat Sherrod Brown demanding answers to questions by December 21 is the latest effort by Congress and the White House to press GM into reversing its decision to halt production at four US plants and cut thousands of jobs. The senators also asked if GM will produce additional electric cars or shift to building EV SUVs and crossovers.

The letter asks GM to disclose how many people at its suppliers in Ohio will lose their jobs if GM closes its Lordstown Assembly plant as well as how much it will cost to close the plant. GM plans to discontinue US production of the Chevrolet Cruze, which is made in Lordstown.

GM is unlikely to build a new vehicle at Lordstown once it halts Cruze production in March, company officials say, and GM executives have told Congress it would take two years or longer to develop and prepare the plant to assemble a new vehicle.

Ms Barra said last week she would keep an "open mind" about the plant's future. The final decision will be made during contract talks in 2019 with the United Auto Workers union, she added.

On Friday, four members of the US House wrote President Donald Trump inviting him to join them in visits to the closing plants and urging him to intervene "in every manner possible to seek both short and long term remedies for these workers."

Source : Reuters
voda
0
Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen maandag richting een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd fractioneel in het rood.

Wall Street sloot vrijdag nog flink lager. Tegenvallende cijfers uit China zorgden bij Amerikaanse beleggers voor ongerustheid over de gesteldheid van ‘s werelds één na grootste economie en de mondiale groeivooruitzichten.

"Na enkele turbulente handelsdagen vorige week, maken beleggers zich op een ietwat terughoudende manier klaar voor de laatste volledige handelsweek van het jaar", aldus marktanalist Michael Hewson. Volgens Hewson blijven beleggers vooral bezorgd over politieke instabiliteit en economische zwakte, na de "tegenvallende" macrocijfers uit Europa, China en Japan van vorige week.

De aandacht van Amerikaanse beleggers is deze week gericht op de maandelijkse vergadering van de Federal Reserve. De Fed zal woensdag "sowieso" de rente met 25 basispunten verhogen, zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. Wel is er een grote kans dat de Fed zijn communicatie wijzigt. De Amerikaanse centrale bank kan negatiever worden over de economische vooruitzichten en zich beraden over het aantal renteverhogingen in in 2019. Mevissen verwacht voor volgend jaar nog één renteverhoging in maart.

"Als de Fed niet aangeeft dat er een pauze komt bij de renteverhogingen zullen de Amerikaanse aandelenmarkten nog verder omlaag gaan en nieuwe dieptepunten bereiken", stelde Chris Puplava van Financial Sense Wealth Management. Mocht de Fed wel aangeven dat er een pauze wordt ingelast bij de renteverhogingen, dan verwacht Puplava een koersval van de dollar en een rally op de aandelenmarkten.

De Bank of England zal donderdag de rente naar verwachting niet verhogen. Aan het Brexit-front is het voorlopig rustig, nu Theresa May de motie van wantrouwen heeft overleefd en de stemming over het Brexit-akkoord naar het nieuwe jaar is getild.

Vanmiddag staat in de VS alleen de New York Fed manufacturing index over december op de agenda.

De euro/dollar noteerde op 1,1337. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1326 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1306 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent. De aanbieder van streaming video ontvouwde maandag zeer ambitieuze plannen. Netflix wil jaarlijks 90 films gaan uitbrengen, waarmee het de meest vooraanstaande Amerikaanse filmproducent wordt.

Aandelen van Amerikaanse farmaceuten noteerden lager, nadat een gerechtshof in Texas vrijdag oordeelde dat Obamacare ongrondwettelijk was. Humana verloor 4 procent, Centene eveneens 4 procent en Community Health Systems 11 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde vrijdag 1,9 procent tot 2.599,96 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 24.100,51 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent lager op 6.910,66 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handel in Jack In The Box stilgelegd

(ABM FN-Dow Jones) De handel in het Amerikaanse aandeel Jack In The Box is maandag stilgelegd nu de onderneming heeft aangegeven de opties voor het bedrijf te onderzoeken, zowel strategisch als op financieel vlak.

Daarbij liet de uitbater van fast-food-restaurants weten in gesprek te zijn met verschillende potentiële kopers. Of het tot een deal komt, dat moet blijken, waarschuwde Jack In The Box. Een deadline voor de gesprekken is er niet.

Vrijdag was Jack In The Box bijna 2,1 miljard dollar waard op Wall Street. Het aandeel staat dit jaar echter wel 18 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Empire State index omlaag

(ABM FN-Dow Jones)Het sentiment in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in december verslechterd ten opzichte van een maand eerder, hoewel bedrijven per saldo nog wel positief gestemd zijn. Dit bleek maandag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index.

De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van november van 23,3 naar 10,9.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op licht lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag op een licht lagere opening af. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ongeveer een half uur voor de openingsbel 0,4 procent in het rood.

"De futures laten geen herstel zien na de dalingen van afgelopen vrijdag", stelde Dave Lutz van Jones Trading. Hij denkt dat beleggers zich deze week zeer terughoudend zullen opstellen, in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag en een toespraak van de Chinese leider Xi Jinping op dinsdag.

De Fed zal woensdag "sowieso" de rente met 25 basispunten verhogen, stelde marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. Wel is er een grote kans dat de Fed zijn communicatie wijzigt. De Amerikaanse centrale bank kan negatiever worden over de economische vooruitzichten en zich beraden over het aantal renteverhogingen in in 2019. Mevissen verwacht voor volgend jaar nog één renteverhoging in maart.

"Als de Fed niet aangeeft dat er een pauze komt bij de renteverhogingen zullen de Amerikaanse aandelenmarkten nog verder omlaag gaan en nieuwe dieptepunten bereiken", stelde Chris Puplava van Financial Sense Wealth Management. Mocht de Fed wel aangeven dat er een pauze wordt ingelast bij de renteverhogingen, dan verwacht Puplava een koersval van de dollar en een rally op de aandelenmarkten.

De Bank of England zal donderdag de rente naar verwachting niet verhogen. Aan het Brexit-front is het voorlopig rustig, nu Theresa May de motie van wantrouwen heeft overleefd en de stemming over het Brexit-akkoord naar het nieuwe jaar is getild.

Het sentiment in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York verslechterde in december ten opzichte van een maand eerder, hoewel bedrijven per saldo nog wel positief gestemd zijn. Dit bleek maandag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index. De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van november van 23,3 naar 10,9. Analisten hadden op een stand van 21,0 gerekend.

De euro/dollar noteerde op 1,1349. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1326 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1306 op de borden.

De olieprijzen noteerden tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Netflix daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent. De aanbieder van streaming video ontvouwde maandag zeer ambitieuze plannen. Netflix wil jaarlijks 90 films gaan uitbrengen, waarmee het de meest vooraanstaande Amerikaanse filmproducent wordt.

De handel in Jack In The Box is maandag stilgelegd nu de onderneming heeft aangegeven de opties voor het bedrijf te onderzoeken, zowel strategisch als op financieel vlak. Daarbij liet de uitbater van fast-food-restaurants weten in gesprek te zijn met verschillende potentiële kopers. Of het tot een deal komt, dat moet blijken, waarschuwde Jack In The Box. Een deadline voor de gesprekken is er niet.

Goldman Sachs verloor 2,4 procent. De zakenbank en twee Aziatische dochterbedrijven worden door de Maleisische autoriteiten beschuldigd van het achterhouden van informatie en het publiceren van onjuiste informatie bij de verkoop van obligaties van het staatsinvesteringsfonds 1 Malaysia Development in 2012 en 2013. Goldman heeft inmiddels alle beschuldigingen ontkend.

Aandelen van Amerikaanse farmaceuten noteerden lager, nadat een gerechtshof in Texas vrijdag oordeelde dat Obamacare ongrondwettelijk was. Humana verloor 1,9 procent, Centene 6,6 procent en Community Health Systems 11 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde vrijdag 1,9 procent tot 2.599,96 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 24.100,51 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent lager op 6.910,66 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump ziet nieuwe renteverhoging niet zitten

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse president heeft maandag opnieuw gewaarschuwd tegen een nieuwe renteverhoging.

Op Twitter schreef Trump dat het "ongelooflijk is dat met een erg sterke dollar en praktisch geen inflatie, de wereld om ons heen ontploft, Parijs brandt en China hard daalt, de Fed zelfs een nieuwe renteverhoging overweegt".

Woensdagavond staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda en er wordt algemeen gerekend op een nieuwe, vierde verhoging voor 2018. Of de Fed ook zo voortvarend te werk gaat in 2019, dat moet nog blijken.

"Het beleid van de Fed staat dus niet meer op de automatische piloot, dat wil zeggen elk kwartaal een kwartje omhoog, maar wordt meer en meer data-afhankelijk. De Fed heeft zichzelf daarmee optionaliteit verschaft. Dit kan volgend jaar uitermate goed van pas komen. Er vindt namelijk al inversie plaats op de Amerikaanse rentecurve", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank in een voorbeschouwing op het rentebesluit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groei industrie New York veel zwakker

Gepubliceerd op 17 dec 2018 om 14:46 | Views: 1.442

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een veel zwakkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.

De zogeheten Empire State-index, die de bedrijvigheid weerspiegelt, kwam voor december uit op 10,9, tegen 23,3 in november. Economen voorzagen voor deze maand gemiddeld een stand van 20.

Het is de sterkste daling van de index op maandbasis sinds mei 2016. De graadmeter staat nu op het laagste niveau sinds mei 2017.
voda
0
Boeing en Embraer eens over samenwerking

Gepubliceerd op 17 dec 2018 om 14:39 | Views: 378

Boeing Company (The) 16:17
320,29 +1,54 (+0,48%)

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en zijn Braziliaanse branchegenoot Embraer zijn het eens geworden over de voorwaarden van hun samenwerking bij de bouw en verkoop van verkeersvliegtuigen. Boeing krijgt zoals verwacht 80 procent van de op te richten joint venture en Embraer de overige 20 procent.

De Amerikanen tellen bij de deal, waarover al lang wordt gesproken, circa 4,2 miljard dollar neer voor aandelen in Embraer. Verder is afgesproken dat het hoofdkantoor van de joint venture in Brazilië komt te staan en dat de gezamenlijke onderneming niet naar de beurs zal worden gebracht.

De Braziliaanse overheid moet nog groen licht geven voor de plannen. Boeing verwacht als gevolg van de samenwerking op termijn veel geld te kunnen besparen. De Braziliaanse fabrikant maakt kleinere verkeersvliegtuigen die geschikt zijn voor relatief korte vluchten. In dat segment heeft Boeing zelf geen aanbod.
voda
0
Adviseur Witte Huis geeft Fed schuld van koersdalingen - media

(ABM FN)Peter Navarro, een adviseur van het Witte Huis, heeft maandag de Federal Reserve de schuld gegeven van de koersdalingen die sinds oktober zijn ingezet.

In een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC zei Navarro dat de verhogingen in combinatie met de kwantitatieve verstrakking een "tangbeweging" zijn, en dat tot "verbijstering" van het Witte Huis.

Om die reden adviseert Navarro de Fed dan ook om aanstaande woensdag de rente niet te verhogen, omdat de economie groeit zonder inflatie.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Amerikaans rentebesluit domineert handelsweek

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe neemt de week door, de laatste volledig handelsweek van 2018. De week staat bijna volledig in het teken van het Amerikaanse rentebesluit. De grote vraag is echter wat de Amerikaanse centrale bank volgend jaar gaat doen. Weller licht toe.

www.youtube.com/watch?v=LyqFYyzTYbs

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse beurzen blijven in de min

Gepubliceerd op 17 dec 2018 om 19:32 | Views: 1.087

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag nog altijd in de min. Een korte opleving leek de beursgraadmeters naar positief terrein te brengen, maar daarna zakten de koersen weer weg.

Beleggers hebben weinig richtinggevend nieuws als houvast en richten zich op het rentebesluit van de Federal Reserve, later in de week. De Amerikaanse koepel van centrale banken komt woensdag met zijn rentebesluit, waarbij naar verwachting de rente nogmaals wordt verhoogd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex leverde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent in tot 23.851 punten. De brede S&P 500 verloor 1,1 procent op 2571 punten en techbeurs Nasdaq ging eveneens 1,1 punten omlaag tot 6835 punten.

Jack in the Box

Goldman Sachs (min 1,9 procent) heeft in Maleisië een strafzaak aan zijn broek vanwege het grote schandaal rond het staatsfonds 1MDB. Ook zijn enkele oud-werknemers in staat van beschuldiging gesteld. Het fonds 1MDB is de spil in een groot schandaal in het land. De voormalige premier van Maleisië, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen.

Fastfoodketen Jack in the Box steeg 3,1 procent. De onderneming bevestigde dat ze kijkt naar strategische opties, waaronder een verkoop. Er vinden al gesprekken plaats met mogelijke kopers, aldus Jack in the Box.

Boeing

Verder liet Boeing (plus 0,7 procent) weten dat er overeenstemming is met zijn Braziliaanse branchegenoot Embraer over de voorwaarden van hun samenwerking bij de bouw en verkoop van verkeersvliegtuigen. Boeing krijgt zoals verwacht 80 procent van de op te richten joint venture

Johnson & Johnson had nog steeds te lijden onder een rapport over asbest in talkpoeder van vrijdag. Het aandeel leverde nu 3,5 procent in.

Google

Google-moeder Alphabet (min 0,9 procent) stond verder in de belangstelling vanwege berichten dat het project van Google om een gecensureerde zoekmachine voor de Chinese markt te bouwen vrijwel dood is. Intern was er nogal wat ophef ontstaan om dat project. Google-medewerkers legden zelfs het werk neer uit protest tegen de plannen.

De euro noteerde op 1,1355 dollar, tegen 1,1338 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 50,40 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 59,91 dollar per vat.
voda
0
Ford will end production at French transmission plant

Automotive News reported that Ford will end production at its Blanquefort plant in France by late August next year after rejecting a rescue deal for the factory, in a move which drew the ire of France's finance minister due to the risk of large-scale job losses. The French government had this autumn expressed optimism that the plant and its 850 employees would be saved, but Ford said it had told the plant's works council that it had rejected the bid made by transmission supplier Punch Powerglide.

Ford said in a statement to the works council that "Despite thorough and rigorous talks over the past nine months, and the best efforts of both sides, the plan put forward by the potential buyer presents significant risks. We do not believe that the prospective buyer's plans offer the level of security or protection, or limit the risk of possible future job losses, that we would like for the employees.”

The likely job losses will be a blow for President Emmanuel Macron, coming at a time of public rebellion over his reforms to liberalise the economy, including an easing of labour laws, and battles to haul down the country's stubbornly high unemployment.

Finance Minister Bruno Le Maire in September had described Punch Powerglide as a "credible, solid buyer," and Le Maire reacted angrily to Ford's decision, and called on the US company to change its mind.

Mr Le Maire told the French Senate that "I am revolted, I am sickened by this decision whose only justification is for Ford to get its shares to rise on the stock market. I want to attack the cowardice of Ford. For the last three days I have been looking to talk to them, and they didn't even have the courage to talk to the minister of finance and economy over the phone.”

Source : Automotive News
voda
0
Ford Motors names new product development chief in Europe

Automotive News reported that Ford promoted global programs director Joerg Bayer to head of product development in Europe as part of upcoming changes designed to return the region to profitability. Mr Bayer, 53, replaces Joe Bakaj, who retires after more than 30 years at the automaker.

The reshuffle is part of Ford of Europe’s cost-saving plan called Sprint to 6 Reset and Redesign, which refers to Ford’s aim to reach a six percent EBIT profit margin in the region. The automaker has not given a timeframe for the plan.

Mr Beyer, a German national, has worked as an engineer within Ford since 1990. He has held a number of product development roles based in Germany, the UK and China, including as chief engineer for the Mondeo and Fiesta cars. Prior to moving to the new role of executive director for engineering at Ford of Europe, Beyer worked as executive director of Ford’s global programs.

Source : Automotive News
Robin82
0
wat is het volgende steunniveau van de dow jones nu de 24.000 en de 23.800 gesneuveld zijn?
Kaiser
0
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.950,46 +362,68 +0,57% 05:11
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront