AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
JdeFL
0
Was ik me aan 't afvragen. KBC zet inbev in zijn top pick voor 2019, koers hier 62.93€ (+1.6%). Maar houdt zoiets stand in de VS? Zou denken van niet, voorlopig 70.42$ zijnde 62.26€.
JdeFL
0
Helemaal weg nu, 69.77$ zijnde 61.64€. Zou zelfs een nieuwe laagste jaarkoers in € te zijn. Kan nog lager, nu onder de 69.5$
JdeFL
0
Moody's verlaagt de kredietscore van AB InBev ABI-0,03% met één trapje, van A3 naar Baa1. Daarmee bevindt het schuldpapier van de biergigant zich nog maar drie trapjes boven de rommelstatus.
'De schuldenafbouw gaat trager dan gedacht, als gevolg van tegenzittende wisselkoersen en de slechte prestatie in sommige opkomende markten', stelt het ratingbureau....
Maar zelfs na die dividendknip - waarmee de brouwer jaarlijks 3,6 miljard euro minder naar de aandeelhouders laat vloeien - zal de schuldenberg tergend traag afgetopt worden, vreest Moody's. 'We denken dat de schulden, volgens onze definitie berekend, over twee jaar nog altijd vier keer de ebitda (brutobedrijfswinst, red.) zullen belopen, tegenover vijf keer eind 2018', is het oordeel.
(Tijd.be)

Nou, dan zal het koersherstel niet voor morgen zijn.... Tijd zat.
Leefloon
0
Maak er met opties niet teveel het gokken van koersen van, wat misschien 2x op de dag van de expiratie precies goed afliep. Enneh ... Als Ahold en Delhaize iets met elkaar te maken hebben, dan liet een recente vergelijking van de prijs van Jupiler zien dat AB InBev het eerdere probleem van het volgens de EU kunstmatig te dure Jupiler in België heeft opgelost door de prijs bij Ahold dan ook maar met meerdere procenten te verhogen, zodat het voor Nederlandse ondernemers onaantrekkelijker wordt om internationaal geëtiketteerde Jupiler in Nederland te kopen en in België te verkopen. De AB InBev-oplossing, dus: het bier gewoon overal meerdere procenten te duur maken. Wat dan weer ten koste gaat van prijsverhogingsruimte in de verre toekomst, wanneer AB InBev ooit weer tot volle bloei zou kunnen komen. Typisch Belgische oplossing: schuldenberg, mooie dividenden, heilig verklaarde bestuurders, en dan achteraf analisten de schuld geven en met een petje op naar een aandeelhoudersvergadering. Het grote herstel zal idd niet voor morgen zijn, en kan nog lang op zich laten wachten.
JdeFL
0
Dat Belgisch...., zijn er bijna allemaal uitgeknikkerd. Nog 3 op 15 boardmembers. Dit terzijde. Waar ik het wel niet goed kan volgen is dat ze 'markt'aandeel verliezen, zij het binnen de bierbranche aan o.m. kleine brouwers, zij het naar wijnen, frisdranken e.a., en dat willen oplossen door prijsstijgingen.
In mijn lessen economie moest dat net omgekeerd.
Prijszettingsmacht, echt niet. Ze houden gewoon iedereen aan boord, in plaats van de concurrentie uit de markt te drummen.
Soit een tijdje geleden vond ik het een risicoloos aandeel, dat was een behoorlijke foute inschatting. Lijkt geen bodem meer te vinden. Geen optieposities momenteel. Inderdaad 2* erg gelukkig weggekomen, zonder veel winst, omdat ik toch wat aan het indekken was. En doorrrollen geen goede optie leek, dat had ik dan toch juist.
Leefloon
0
Het is meer een typisch Belgisch van aandeelhouders, die later met een petje naar de AVA moeten. Verantwoordelijkheid voor eigen beslissingen afschuiven, en blij zijn met verkeerde dingen. Zoals grote overnames financieren met schulden. Hoge dividenden beloven, bij gevallen engelen zoals AB InBev en bpost. Het was de markt die recent het hoge dividend van AB InBev moest corrigeren, maar ook bpost heeft voor december 2019 al een volgend dividend als belofte in de agenda (en rijksbegroting?) staan. Bij AB InBev kan het nog makkelijk 8 tot 10 jaar duren voordat de waardering weer een beetje normaal is.

Nederlanders of Fransen konden geen Jupiler naar België exporteren, door alleen Nederlandstalige of Franse etiketten. Toen ik het bekeek, gold bij Albert Heijn 6x 33cl Heineken = 6x 33cl Jupiler = 5,49 euro. Gelijke verpakkingen, gelijke prijzen. Jupiler bevat wel zo'n 0,2% meer alcohol. Bij Albert Heijn kostten die 6 blikken Jupiler toen 5,49 euro, maar nu 5,79 euro. De prijs van Heineken is onveranderd. Een klein verschil, maar toch een prijsverhoging van 5,46%. Bij Delhaize is de prijs blijkbaar 6,35 euro. Dat is nu 15,66% bovenop de prijs van Heineken in Nederland. Of je betaalt in thuisland België 9,67% meer voor eenzelfde verpakking Jupiler. Zie daar de ruimte voor de ondernemers, en het moeten terugfluiten van AB InBev door de EU.

Dit getuigt van de prijszettingsmacht, dan ga je op een termijn van 8-10 jaar teveel vooruitlopen op toekomstige ruimte.

Omgekeerd is Heineken in België wel 0,30 euro duurder dan in Nederland. Op die wijze zou een Nederlandse prijs voor Jupiler in België ook 5,79 euro zijn. Dan is Jupiler in België 9,67% te duur, en is er in de toekomst minder ruimte voor dergelijke willekeurige prijsexplosies. Het beleid is wel duidelijk, en het beperkte belang van Jupiler ook, maar de situatie wordt minder langslepend wanneer Jupiler in België 9,67% te goedkoop zou zijn. Heineken in Nederland 5,49 euro, Jupiler in België 6,35 euro.

Om Belgen te beroven kan daarom Jupiler worden toegevoegd aan een lijstje met het beloven van mooie dividendrendementen, et cetera. Bij AB InBev kan het allemaal wel, maar dan duurt het herstel zomaar nog een paar jaar langer.

Het teruggefloten, of gecorrigeerd moeten worden na een toegezegde dividendhandhaving, door de markt zegt eigenlijk alles. Neerwaarts risico zit er inderdaad wel in de 'zerobond'. Er hoeft maar iets te gebeuren, en het duurt 2 jaar langer voordat 'pari' is bereikt. Vanuit een situatie waar je pilsner in je thuisland al te duur is, dus daar weinig ruimte voor grote meevallers.
Leefloon
0
Nog bedankt voor het elders terloops noemen van Co.Br.Ha. Daar bleek geen single fixing handel meer te zijn bij het bekijken ervan, dus toegevoegd als vergelijkingsmateriaal.

Top picks 2019, zou kunnen. AB InBev komt van ver, kort geleden was 80 euro nog een lage koers, en AB InBev zal niet eeuwig blijven achterblijven. Moet je wel het geluk van een opleving hebben met een populistisch aandeel, en zal het vooraf meer een veilig lijkende pick dan een top pick zijn. Elk jaar AB InBev noemen, en hard gaan juichen in een jaar met tot zo'n 50% koersherstel. Omdat het herstel van de een of andere valuta je overkomt, en er vanzelf ooit opwaarts potentieel in een lage beurskoers ontstaat. In 2019, in 2022, in 2027, in ...

Ik zou zo lang mogelijk wachten met top picks, wanneer 1 januari pas de ingangsdatum is.
JdeFL
0
Slot VS komt overeen met 61.65€, ooit moet het toch eens een bodem vinden? Nou ja, bij bpost is die ook nog niet gevonden...…'t Zal de tijd van het jaar zijn. Naar een eindejaarsralley kunnen we in elk geval fluiten.
JdeFL
0
Over een van de concurrenten.
Bernstein verlaagt het advies voor Carlsberg van “Market perform” naar “Underperform”.
JdeFL
0
Ah, en de discussie hierboven over bierprijzen deed me naar Btw-tarieven zoeken. Dat viel me toch tegen voor Nederland. Dacht dat ze daar gunstiger waren, maar neen, ook 21%. Duisland houdt het nog op 19%.
Leefloon
0
Door ook bij Delhaize naar Heineken te kijken, zijn directe en indirecte internationale invloeden en verschillen geneutraliseerd. Of er moet in België een zwaardere belasting voor 5,2% i.p.v. 5,0% alcohol gelden. Er is gekeken naar 6 blikken van 0,33 liter. Ook bij Tesco, maar al wat langer geleden. Ook daar toen (nog) dezelfde winkelprijs, voor de weinige vergelijkbare verpakkingen van Jupiler en Heineken.

AB InBev is dol op verschillen, zoals 5,2% alcohol, 0,44 liter of 0,25 liter, om prijsvergelijkingen lastiger te maken. De grootste is, met voorsprong, niet de goedkoopste. Voor de beurs zit daar dan dus minder ruimte voor meevallers, want een Jupiler is in het thuisland nu al bijna 10% te duur. De reden waarom Nederlanders en Fransen graag Jupiler wilden exporteren naar België, voor een prijsverhoging bij ah.nl van 5,49 euro naar 5,79 euro. Waardoor de export van Belgisch Jupiler naar België iets minder lucratief wordt.

En ja, van mij mag iemand vinden dat Heineken 100% te duur is. Relevante vergelijkingen laten evengoed zien wat het prijsbeleid is, en wat zwaktes daarvan zijn. Dat de EU moet ingrijpen, of dat AB InBev als grootste en goedkoopste nóg ruimte zou hebben om prijzen te verhogen zonder druk op het volume. In werkelijkheid is Jupiler ook in België al duur, en gaat bijvoorbeeld voorbij een prijsgrens van 0,99 euro per blik.
Leefloon
0
Puts schrijven kan nog steeds maar ik vond met name de 68, met theoretisch goede afloop op de laatste dag, teveel het gokken van koersen worden. Out-of-the-money is conservatiever.

Herstel naar 68 zat er wel bewezen in, maar koop dan desnoods een gratis lijkende deeper-out-of-the-money call met de opbrengst, alleen maar om zo'n sprongetje omhoog niet te missen.

AB InBev staat wat mij betreft iets lager dan normaal zou zijn, maar met een herstel-horizon van vele jaren is het verschil tussen 62 en 66 gering.
JdeFL
0
quote:

Joe78 schreef op 17 december 2018 13:01:

Shake Shake Shake the Weak Out!
Dat is nu al toch al een jaar én 2 maanden bezig. Echt schudden is dat niet meer. Feit is weer eens dat kopende insiders (en er waren er genoeg) geen indicatie zijn voor een goede beurskoers.
@leefloon, voor mij geen opties voorlopig, soms houd ik mijn portefeuille netjes, zodanig dat ie zonder enige opvolging verder kan.....
Leefloon
0
Ook met intensieve opvolging ervan is een vraag of AB InBev, inclusief de ontvangen en werkelijke volatiliteit, telkens weer een prima keuze is voor geschreven putopties.
JdeFL
0
Het schudden aan de boom (mogen we dat wel zo noemen?), gaat gewoon voort. Onder 60, eventjes maar, maar in de VS al vroeger dacht ik. Krijgen we misschien binnenkort de vraag waarom ze aan 120 geen kv doorgevoerd hebben (waar heb ik dat nog gehoord?)...….. Hoogmoed waarschijnlijk. Waar blijft die bodem?
[verwijderd]
0
Onze zogenaamde analisten met al hun koopadviezen. Waarschijnlijk de meeste koopadviezen van de hele Belgische beurs, maar blijkbaar is onze bodem nog bereikt. Meneer Britos, dringend nood aan goed nieuws, me dunkt!
JdeFL
0
VS, Bud 67.73$, weer een half eurootje kwijt: 59.07€. Helemaal te wijten aan een verzwakkende $, van zowat 1.1365 naar nu 1.1465
Leefloon
0
Beetje jammer van de brede spread van de weekopties c.q. nu geen prijzen bij strike 58. Een rustige halve beursweek, waarbij een beetje vraag of aanbod voor overdrijvingen van de koers van het aandeel of van munteenheden kan zorgen.

En even een mogelijke beeldvorming rechtzetten: uitoefenprijs 68 werd genoemd, maar dat was toen niet break-even. Dat punt lag verder onder 68. Bij 68, de koers van toen, was de winst maximaal.
lanciared
0
quote:

Matn22 schreef op 20 december 2018 17:22:

Onze zogenaamde analisten met al hun koopadviezen. Waarschijnlijk de meeste koopadviezen van de hele Belgische beurs, maar blijkbaar is onze bodem nog bereikt. Meneer Britos, dringend nood aan goed nieuws, me dunkt!
Toch nog even hier vermelden, dat bij tegenvallende cijfers in Brazilie, Venezuela, en / of Argentinië, om Amerika maar niet te vernoemen, wat er heel dik inzit trouwens, dit aandeel beslist nog verder naar beneden kan.
Analisten waren erg dom, en zagen het gehele plaatje niet. Zaten er allemaal naast.
Nou, niets om fier op te zijn.
Ze zagen de middenklasse meer welvaart en comfort krijgen, dachten dat hierdoor het bierverbruik ging stijgen.
Was ook zo wel, maar de meesten kochten warenhuis-merken, en / of producten van lokale, goedkopere producenten.

Premium ging onderuit o.a. door toedoen van economische groei-verzwakking.

Nu weet ik ook niet in hoeverre de markt in o.a. de bovenvermelde landen effectief achteruit ging , maar is zeker mogelijk dit geschetst scenario.
LR

5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:35
Koers 55,040
Verschil +0,880 (+1,62%)
Hoog 55,040
Laag 53,960
Volume 554.667
Volume gemiddeld 1.314.056
Volume gisteren 825.018

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront