Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
gigatron
0
op de site van Nyrstar (Nyrstar.com)ook is de boodschap van de positieve cashstroom verdwenen zoals palladium01 heeft opgemerkt.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 26 december 2018 09:27:

Nu zegt Nyrstar zelf dat de mijnen ebitda in Q3 zo laag was omwille van investeringen, maar ebitda is een cijfer dat voor investeringen en voor rentebetalingen staat, dus helemaal volgen doe ik dat niet.
Potentieel twee totaal verschillende onderwerpen. Personeel dat in KW3 een opleiding volgt, of een bestaande mijnschaft verstevigt, of bv. een nieuwe machine met kinderziektes in gebruik neemt, draagt in diezelfde periode minder bij aan de E. Met de rest van het halve alfabet heeft dat dan weinig te maken.
JdeFL
0
Ah ja, langs die kant het ik het nog niet bekeken. Feit is dat het niet goed gaat in die mijnbouwsector, dat zie je ook aan een aanvraag van betalingsuitstel aan Nyrstar notabene door een koper van een van de mijnen. En Nyrstar heeft toegezegd.
Leefloon
0
gigatron
0
Nog 3 aankondigingen te gaan op de site en dan blijft er alleen nog blanco blad over
Alias321
0
Gigatron,volgens u een blanco blad ,maar een bedrijf met veel latente meerwaarde.De boekwaarde zegt 5a6 Euro,maar dit is wel de minimum waarde van het bedrijf,simpel gezegd alle bezittingen - de schulden.zelf is de boekwaarde, geen goede reflectie van de echte waarde,omdat veel investeringen reeds zijn afgeschreven,maar nog steeds bestaande zijn(denk aan gebouwen in 20j afgeschreven maar met veel langere levensduur,+ zelf de grond waarop alle explatatie gebuurt zit niet vervat in de boekwaarde,bij een eventuele schatting van de nominale waarde zou je versteld staan van het prijzenplaatje
gigatron
2
Ik geloof je graag maar,een schip geladen met goud dat gaten in de boeg vertoont zal zinken als deze gaten niet snel gedicht worden.Hoe waardevol dat schip ook is het gaat naar de bodem en dan is het aan anderen om de schat te delven.
Leefloon
0
Precies; alsof te saneren vervuilde industriegrond geen negatieve waarde kan hebben. Alsof Nyrstar de winsten maakt om iets te kunnen verkopen en daarna huren. Alsof een marktpartij Nyrstar zou willen financieren met het gammele Nyrstar als huurder.

Breng een bod uit. Met zulke zekere winstmarges kan de financiering daarvan geen probleem zijn, totdat de obligatiehouders of curator het bedrijf gaan liquideren. Nou ja, en anders is er tenminste één deelnemer aan een theoretische mega-KV die zichzelf versteld zal gaan laten staan. We zullen de cash bij de boekwaarde optellen...
[verwijderd]
0
Ik denk dat Nyrstar zijn mijnen zal verkopen en er nog een hele mooie prijs voor zal krijgen.
Want hun 4 mijnen samen zouden in de toekomst 200kt zinkconcentraat opleveren.
Deze 200kt x +/- 3000$ per ton = 600 miljoen euro.
kostprijs per ton gaat op termijn (eind 2019) 1500$ per ton zijn.
Dus 200kt x 1500$ per ton = 300 miljoen ebitda.
Moest Nyrstar zijn mijnen willen verkopen kunnen ze MAKKELIJK 4 tot 6 keer de ebitda krijgen.
300 miljoen x 4 = 1.2 miljard
300 mijoen x 6 = 1.8 mijard
gigatron
0
ik had de vraag(2x) gesteld aan Simms over het verdwijnen van een aantal aankondigingen op de site van Nyrstar.De eerste keer niets teruggekregen.Nog een 2de keer met meer aandrang de vraag gesteld. Dit heeft hij geantwoord.
Thank you for your email via the Nyrstar website.



The rolling banner statements on the Nyrstar website are regularly changed/updated to keep the site fresh.

Regards

Anthony

Ik begrijp hieruit dat er geen positieve vrije cash zal zijn dit jaar en dat er geen eerste levering van de myra falls mijn zal plaatsvinden.
twopence
0
Goede morgen lotgenoten. Nyrstar i.o. staat 0,041 cent hoger dan zijn slotkoers. Eindejaarsrally?
Leefloon
0
quote:

gigatron schreef op 31 december 2018 08:11:

Ik begrijp hieruit dat er geen positieve vrije cash zal zijn dit jaar en dat er geen eerste levering van de myra falls mijn zal plaatsvinden.
Men mag begrijpen wat men wil begrijpen, maar Belgische beursgenoteerde ondernemingen maken geen koersgevoelige informatie bekend middels banner-verwijderingen op een website. Wat losstaat van de vraag of een toekomstgericht item achteraf terecht verwijderd was.

Het omgekeerde kan wel, het onbedoeld verspreiden van die informatie door die informatie een dag te vroeg of zo te uploaden.

Er kan hooguit een bijstelling van een overvloedig communicatiebeleid uit worden afgeleid, wanneer dit de eerste keer is. Des te meer je plaatst, des te meer er gemanaged en bijgehouden moet worden, en des te meer aanleiding er kan zijn voor nog meer snuggere vragen.

Kijk anders gerust of de banner nog ergens in een browsercache staat, en verwittig de FSMA over het ontdekte 'lek'.
gigatron
0
Een beetje een rare redenering als je het mij vraagt.Als je afficheert op je site dat je iets verwacht en dat je dat dan verwijderd, wil dit zeggen dat wat je verkondigde niet meer op gaat.Ik wil hiermee niet zeggen dat men gelogen heeft.Maar wat je niet kan ontkennen is dat er al dan niet bewust een positiever beeld van nyrstar is opgehangen.Wat ik hen zeker verwijt is het lichtzinnig omspringen met zulke boodschappen te verkondigen .Correcte informatie is o zo belangrijk voor een bedrijf waarvan de aandeelhouders nog maar weinig geloof hebben in een goede afloop.
Leefloon
0
quote:

gigatron schreef op 31 december 2018 16:20:

Correcte informatie is o zo belangrijk voor een bedrijf waarvan de aandeelhouders nog maar weinig geloof hebben in een goede afloop.
De rare redeneringen zijn op meerdere punten strijdig met zichzelf. Of het kan bijvoorbeeld geen enkel probleem zijn dat Nyrstar redactioneel overvloedige correcte informatie verwijderde, ofwel het is bewust incorrecte informatie die Nyrstar dan zou moeten hebben laten staan.

Leuke invulling van een hobby om banners te gaan volgen, maar dat stelt - helaas voor de moeite - niks voor. Had gekund, maar geen spoor van iets daadwerkelijk belangrijks. Overinterpreteer het niet. Maar stel anders dus de cache van de webbrowser veilig, en verwittig de FSMA over het verzamelde bewijsmateriaal...

Het klopt wel dat bedrijven zich positief presenteren, als tegenhanger voor het door ons afzeiken van CEOs, Trafigura, mijnen, milieubelasting van PP, financiering, geen KV, vertragingen, banners, rond de wisseling van een boekjaar verwijderde banners, ...

Nyrstar gaat over de communicatie van Nyrstar, binnen de kaders van de wet- en regelgeving. Daar hebben banners zelden een plaats binnen, en daar zullen beleggers ook weinig positieve waarde aan hechten. Ik heb voor het innemen van een positie nog nooit eerst banners gecheckt. Wel omgekeerd, dat een banner mij afschrok. Bij Econocom, bijvoorbeeld. Een waarschuwing, verpakt als positief bedoelde boodschap.
diki
0
Het kalf is verdronken en het schaap geschoren, welke leugens gaan ze de mensen in 2019 wijsmaken over het piramidespel genaamd de beurs?
palladium01
0
www.metalbulletin.com/Article/3851726...

Zinc concs 'bloodbath' sees TCs reach new highs, lead terms dive
The treatment charges (TCs) paid for zinc concentrates continued to climb in December, while the market closed out a highly volatile 2018 at multi-year highs.
Fastmarkets assessed the spot TCs for zinc concentrates at $210-230 per tonne basis cif China on December 28, the highest recorded since pricing began in December 2014. Zinc TCs have skyrocketed from decade lows in April after smelters in China restricted capacity utilization and several major new mines began to increase production. Market sellers expect regular smelter demand to return after the Lunar New Year festival in February, but until then tonnages are being bid well into the $200s, with traders and miners struggling to find smelters willing to take on additional material. “It’s been a bloodbath year,” one mining executive told Fastmarkets. Chinese refined zinc production is down by 3.7% in the year to date, according to November data released by the country’s National Bureau of Statistics. Yet global zinc mine production will grow by 2% to 13.03 million tonnes this year and should rise a further 6.4% to 13.87 million tonnes...
Alias321
0
Ja deTCs,zitten in de lift,en die zullen een groot verschil maken,in2003 ook ongeveer aan 150 dollar per ton ,maar in 2006 aan 400 dollar,Dit toont nogmaals de cyclicyteit van het aandeel aan,en die komen zeker terug,met en veel grotere performens
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:31
Koers 0,074
Verschil +0,003 (+3,64%)
Hoog 0,074
Laag 0,070
Volume 22.287
Volume gemiddeld 57.009
Volume gisteren 28.921

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront