Ahold « Terug naar discussie overzicht

Ahold Delhaize in 2018

4.564 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 223 224 225 226 227 228 229 » | Laatste
[verwijderd]
0
Nee dit zal niet meespelen. Deze zaak is allang achter ons en speelde zich vorig jaar af.

Hierbij de agenda voor 2019:

www.aholddelhaize.com/en/investors/fi...

Basta
[verwijderd]
0
quote:

Need a friend get a dog schreef op 19 december 2018 11:53:

www.bnr.nl/nieuws/economie/10364022/a...

Prima bericht weer... gewoon beide poten op de grond houden.
Cees van Vliet deed het inderdaad goed.

Het gaf echter op mij ook een beetje de indruk van "damage control" na dat toch een beetje vreemde interview van Wouter Kolk aan het Financieel Dagblad

fd.nl/ondernemen/1281687/ah-bouwt-sup...

[verwijderd]
0
Ik raad Lansdowne Partners en Marshall Wace toch sterk af om nog verder short posities op te bouwen resp. aan te houden. Dit gaat ze de komende periode anders veel pijn doen. Het betreft nog altijd 14 mln. stukjes. Anders kunnen ze hun kantoren in Londen binnenkort verruilen voor wat gammele lofts in Colchester.

Basta
JdeFL
0
Toch een ferme Belgische blunder geweest om Delhaize uit de index te kegelen. Ing zit er nog in (overname BBL), Engi zit erin (overname Electrabel), maar Ad niet. Zou nu toch stevig wat verschil maken, denk ik.
kassiebora
0
Buyback voltooid:

The total number of shares repurchased under this program during the financial year 2018 is 100,723,877 common shares for a total consideration of €2 billion.
Ahold Delhaize confirms the successful completion of the program on December 20, 2018. The number of outstanding common shares as of this date was 1,130,200,138.

[verwijderd]
0
Brievenbus
0
De door mij geschreven Ahold december 22.03 calls gaan waardeloos aflopen denk ik!
Mag het mandag weer omhoog.... :-)
Brievenbus
0
Hum, dat liep dus anders, en ik het laatste uurtje maar pogen door te rollen, maar, ik bleef het telkens te laat aanpassen... Zal ze nu wel kwijtraken.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 20 december 2018 17:20:

Toch een ferme Belgische blunder geweest om Delhaize uit de index te kegelen. Ing zit er nog in (overname BBL), Engi zit erin (overname Electrabel), maar Ad niet. Zou nu toch stevig wat verschil maken, denk ik.
De AEX-index is groter en belangrijker voor onder andere derivaten, en daar zit AD nog steeds in.

OI van AEX-maandopties: 401746.
OI van alle BEL-opties: -.

Feit is dat alleen ABI (nummer 11) en AD (nummer 14) mee kunnen komen in een 'Euronext 20'. KBC en UMI zijn de eerstvolgende echte Belgen. Respectievelijk op nummer 42 en 50.

Verschil: ja. Stevig: nee, verwacht ik. Voor de hele Belgische beurs beveel ik wel een AD in een dan maar iets minder raszuiver samengestelde, nationale index aan. Om de hele beurs wat meer ietszeggende body te geven, ook als ongemerkt 98% via Amsterdam wordt verhandeld.
[verwijderd]
0
Met een k/w van 12,6 (koers 22,30) staan we mooi in de startblokken om er wederom een fantastisch beursjaar van te maken. Puik bedrijf, goed gemanaged, fantasie is weer helemaal terug (technologie!). Bovendien zijn we echt een hebbe dingetje. Bovenal is het prettig shoppen, zowel in de winkel als via het web.

Maak mooie kerst Ahold fans!

Basta
voda
0
Uitgelicht: sterke prestaties Ahold Delhaize in 2018

(ABM FN-Dow Jones) De meeste AEX-fondsen zijn in 2018 op jaarbasis lager gesloten, maar dat gold niet voor Ahold Delhaize. Sterker nog, Ahold Delhaize was bij de hoofdfondsen het best presterende fonds. Sinds begin 2018 steeg het aandeel van het supermarktbedrijf met nog slechts een halve beursdag voor de boeg 20,3 procent op 22,07 euro.

Ahold Delhaize dankte deze koerswinst vermoedelijk deels aan de inkoop van eigen aandelen. In 2018 kocht Ahold Delhaize 100,7 miljoen eigen aandelen in. Daarmee kwam het inkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro ten einde. In 2019 wil Ahold Delhaize voor nog eens 1 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

Maar toch vooral profiteerde de koers van het feit dat het bedrijf door het hele jaar heen meevallende resultaten presteerde. Pessimisten werden zo in het ongelijk gesteld. Dat begon al bij de resultaten over het eerste kwartaal. De omzet daalde in dit kwartaal van 15.870 naar 14.933 miljoen euro, maar kwam toch hoger uit dan verwacht. Analisten hadden vooraf hadden gerekend op 14.819 miljoen euro. Netto verdiende Ahold Delhaize in dit kwartaal 407 miljoen euro. Analisten mikten op 384 miljoen euro.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities toonde zich tevreden over de "solide" resultaten. "Erg goede cijfers", aldus Vandenberghe. De omzet lag 0,8 procent hoger dan de consensus en de EBITDA en EBIT kwamen zelfs ruim twee procent hoger uit dan verwacht, zo stelde de analist. De vergelijkbare omzetgroei van 2,8 procent was ook ruim meer dan de 2,1 procent die was voorzien. Vandenberghe was vooral goed te spreken over de groei in Amerika en België.

Ook analist James Grzinic van Jefferies was tevreden over de "sterke prestaties" van Ahold Delhaize. De analist waarschuwde echter dat de kwartalen die nog kwamen een betere test zouden zijn voor de conditie van Ahold Delhaize, vooral in Amerika, waar de marges onder vuur zouden liggen. Wel slaagde Ahold Delhaize er volgens Grzinic in om het marktaandeel in Amerika succesvol te verdedigen.

Ook in het tweede kwartaal boekte Ahold Delhaize minder omzet, maar wel met een hogere marge. "Een solide tweede kwartaal", oordeelde CEO Frans Muller in juli, ondanks de negatieve impact van Pasen. Hij wees onder meer op de omzetgroei van 23 procent in online, waardoor Ahold Delhaize op koers ligt om bijna 5 miljard euro aan online verkopen te realiseren in 2020.

Muller presenteerde voor het eerst de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize. Hij volgde per 1 juli Dick Boer als CEO op. Muller was daarvoor vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize.

Analisten van NIBC waren echter niet tevreden over de halfjaarcijfers en verlaagden het advies van Kopen naar Accumuleren. De cijfers over het tweede kwartaal waren volgens NIBC in lijn met de verwachtingen. "Maar regionaal lijkt Amerika aan kracht te verliezen", constateerden de analisten, die wezen op de omzet die op vergelijkbare basis daalde en de onderliggende marge die slechts met 0,1 procentpunt steeg naar 4,0 procent.

Ook UBS toonde zich kritisch en verlaagde het advies zelfs van Neutraal naar Verkopen, waarbij het koersdoel neerwaarts werd bijgesteld van 20,00 naar 18,00 euro. Volgens de analisten nam de tegenwind in de VS toe, terwijl de synergievoordelen juist terugliepen.

Maar ondanks deze kritische geluiden presteerde Ahold Delhaize in het derde kwartaal beter dan verwacht. De omzet steeg naar 15.780 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op 15.508 miljoen euro. Daaraan droegen de Verenigde Staten 11.178 miljoen euro bij en Nederland 3.469 miljoen euro. De Belgische activiteiten waren goed voor 1.226 miljoen euro en in de rest van Europa behaalde Ahold Delhaize een omzet van 1.473 miljoen euro. Online steeg de omzet van 661 miljoen naar 846 miljoen euro.

Topman Muller wees op dochterbedrijf Bol.com, dat opnieuw "een erg sterk kwartaal" had.

Analist Giel-Jan Triest van ING stelde dat Ahold Delhaize met de cijfers over het derde kwartaal had aangetoond dat de pessimisten ongelijk hadden. De analist wees vooral op de sterke prestaties van Ahold Delhaize in Amerika. Maar ook in de andere regio's deed de onderneming het volgens Triest goed, met uitzondering van België. Dankzij de beter dan verwachte omzet en gesteund door synergievoordelen lag de winst ook duidelijk hoger dan voorzien, betoogde ING. Dit was dan ook aanleiding voor Ahold Delhaize om de verwachting voor de vrije kasstroom voor dit jaar te verhogen. "Hoewel dit vooral te danken is aan lagere investeringen", benadrukte Triest.

Op de beleggersdag op 13 november maakte Ahold Delhaize bekend dat het de komende jaren zijn grootste merk Stop & Shop gaat herpositioneren en de online-omzet wil verdubbelen tot ongeveer 7 miljard euro. De strategie, die in New York werd gepresenteerd, focuste op vergelijkbare omzetgroei en het winnen van marktaandeel in de komende drie jaar, na de fusie van Ahold en Delhaize. "In een sector die snel verandert, door verschuivend klantgedrag, zullen we ons richten op groei, door te investeren in onze winkels, het omnichannel aanbod en technologische vaardigheden die de klantervaring zullen verrijken en de efficiëntie verhogen", zei CEO Muller.

Analist James Grzinic van Jefferies vond de plannen om de groei te versnellen "ambitieus". Nu de integratie tussen Ahold en Delhaize in de afrondende fase zit, is er ruimte voor versnelling van de omzetgroei, aldus Grzinic. Daarvoor zet de keten in op online groei en het marktaandeel van het Amerikaanse Stop&Shop, dat jaren stagneerde. Grzinic handhaafde zijn Houden advies voor het aandeel met een koersdoel van 21,00 euro.

UBS verhoogde in reactie op de plannen het advies van Verkopen naar Neutraal en stelde het koersdoel opwaarts bij van 18,00 naar 22,00 euro. De verlagingen van de consensus waarop UBS rekende, kwamen er niet. En daarom besloten de analisten het aandeel van de verkooplijst te halen. Volgens UBS verrasten de plannen voor de kosten op de middellange termijn positief. De investeringen die Ahold Delhaize in Stop & Shop en online wil doen, zal volgens de bank helpen om het marktaandeel op peil te houden.

Ten slotte verhoogde Kepler Cheuvreux het advies voor het aandeel van Houden naar Kopen. Volgens de analisten wordt Ahold Delhaize binnen de sector gezien als een veilige haven. "De onderneming is sterk gefocust op marges en de vrije kasstroom, en presteert in lijn met de verwachtingen", aldus de marktvorsers.

“Ahold Delhaize lijkt goed gepositioneerd mocht het volgend jaar tot een marktcorrectie komen", besloot Kepler Cheuvreux.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
kassiebora
0

De Telegraaf:

Toppers en floppers in rumoerig beursjaar

Juichen om Ahold; Verdriet bij beleggers ING in 2018

In 2018 maakten vooral beleggers in bankconcern ING zware tijden mee. Ahold Delhaize daarentegen kreeg de handen op elkaar.

(C) ANP

In de AEX was Ahold Delhaize dit beursjaar het best presterende aandeel, met een koerswinst van bijna 25%. Met de nieuwe topman Frans Muller aan het roer ging het voor de wind bij het supermarktconcern. Ook Wolters Kluwer liet in 2018 een opgewekt beeld zien. Beleggers konden de stabiele koers van digitale mediaconcern goed waarderen.

Bij de verliezers leverde ING met een aderlating van 35% het meest aan beurswaarde in. De bank stond onder druk na een uiteindelijk teruggetrokken beloningsvoorstel voor topman Ralph Hamers en schikte een witwasaffaire voor honderden miljoenen euro. Het zette het financieel concern onder zware politieke en publieke druk en de bank offerde uiteindelijk zijn financieel topman.

Ook voor beleggers in Arcelor Mittal waren de druiven zuur. Met een koersval van per saldo meer dan 30% vanwege de vrees voor een economische afkoeling kende de staalreus een jaar om snel te vergeten.

Signify had eveneens een beroerd beursjaar. De voormalige verlichtingdivisie van Philips zag maar liefst 31,9% van de beurswaarde verdampen.

LTBelegger
0
Het aandeel is weer te hoog voor inkoopprogramma en shorters willen lager inkopen. Dus het aandeel kan weer terug naar 22,00 euro. Ik denk dat het de komende maanden weer kommer en kwel wordt en pas weer later dit jaar richting hogere regionen gaan. Het herhaald zich weer met vorig jaar. De zwartkijkers krijgen weer de overhand. Rustig blijven inkopen en we staan weer onder de 1 miljard aandeeltjes in 2021!
[verwijderd]
0
De vraagt werpt zich op: wat hebben particulieren nog op de beurs te zoeken. Ik beleg meer dan 30 jaar en ik stel mij deze vraag steeds vaker. Alles wordt gemanipuleerd, afgelopen week de beurs weer hoger en Ahold ruim lager.....Bekijk ook eens het dagelijks koersverloop; hogere opening en binnen 1 uur gemiddeld 1% lager. Shorters, bancaire maffia, analisten zoals JP Morgan met koersverlaging, en ander schorem.
LTBelegger
0
Ja ik beleg ook al 25 jaar en inderdaad alles gaat via computer handel en modellen. Maar als het een goed aandeel is stappen er ook grotere partijen in en uiteindelijk gaat de koers dan toch wel omhoog. Ik ben geen daghandelaar dus daar heb ik niet zo last van. Een bedrijf met een goed fundament en dividend blijft wel ergens tussen bewegen. en groeit wel omhoog.
Eric_sh
0
quote:

Postzakje01 schreef op 2 februari 2019 17:48:

De vraagt werpt zich op: wat hebben particulieren nog op de beurs te zoeken. Ik beleg meer dan 30 jaar en ik stel mij deze vraag steeds vaker. Alles wordt gemanipuleerd, afgelopen week de beurs weer hoger en Ahold ruim lager.....Bekijk ook eens het dagelijks koersverloop; hogere opening en binnen 1 uur gemiddeld 1% lager. Shorters, bancaire maffia, analisten zoals JP Morgan met koersverlaging, en ander schorem.
Ik ben het niet met u eens, op termijn zal een bedrijf met een juiste strategie en solide prestaties boven komen drijven. Ahold lijkt mij een relatief veilige belegging als de boel gaat schuiven; goed geleid, `zuinige bedrijfsvoering` en ondertussen vernieuwend.

Ik zie dat met name daghandelaren op IEX.nl, die het moeten hebben van paar centjes op en neer, hun onvermogen doorlopend afreageren op shorters, algoritmen, `markt manipulatoren etc. om zo hun verkeerd uitpakkende gokjes, meer is het niet, van zich af te schreeuwen.

Ahold leent zich wat minder voor de daghandel. Op sommige dagen stijgt tech, gaat Ahold wat omlaag. Na de forse stijging het afgelopen jaar, lijkt deze fase van stabilisatie, niet zo verkeerd.

Ik zie zojuist Feb05 2018, Koers Ahold 17.46E(`year low`) en 23.40E(29 Jan 2019) is hoogste koers in de afgelopen 5 jaar? Gestaag loopt het door cq. op.

Tja, waar hebben we het eigenlijk over?:)
4.564 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 223 224 225 226 227 228 229 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,140
Verschil +0,180 (+0,67%)
Hoog 27,170
Laag 26,820
Volume 2.405.151
Volume gemiddeld 2.034.987
Volume gisteren 2.791.825

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront