Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2018

716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

roloff schreef op 21 december 2018 19:03:

Innoconcepts was ook zo´n aandeel ... allemaal ´leergeld´ geweest.

Maar gelukkig ook niet te lang gewacht met verkopen ;-)
Innoconcepts had wel een verdienmodel, helaas was dat fraude.
Stephan010
0


Martin Crum

Topaandeel van 2019: Hamon
Flopaandeel van 2019: Avantium
Dit wordt de invloedrijkste trend van 2019: Artificial intelligence
Dit wordt de grootste verrassing van 2019: Deutsche bank
Eindstand AEX 2019: 412
roloff
0
quote:

Stephan010 schreef op 31 december 2018 22:40:



Martin Crum

Topaandeel van 2019: Hamon
Flopaandeel van 2019: Avantium
Dit wordt de invloedrijkste trend van 2019: Artificial intelligence
Dit wordt de grootste verrassing van 2019: Deutsche bank
Eindstand AEX 2019: 412
@Stephan010,

Ik heb het gezien. Flopaandeel 2019: Avantium. Een tijd(je) geleden had ik een aardige positie Avantium.

Voor de daling heb ik de positie geliquideerd (had in het verre verleden ervaring met o.a. Antonov en Innoconcepts).

Het momentum zit op dit moment niet mee. Als pennystock pick ik het mogelijk wel weer op.

Spreekt wel tot de verbeelding (Royal Dutch Shell spin-off) Er zit volgens mij wél potentie in.
DerksVisie
0
Wel typerend dat niemand meer de moeite neemt om het draadje Avantium 2019 te starten. Want ja we zijn helaas opgelicht door dit bestuur. Ik ben in ieder geval gestopt met volgen van zijn twitter account. Want meneer zijn ego kent geen grenzen en denkt overal de beste in te zijn.

Mooi meegelift met de hype voor duurzaamheid.
DerksVisie
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 december 2018 10:14:

[...]
Innoconcepts had wel een verdienmodel, helaas was dat fraude.
Die hadden dan teminste nog iets ;)
Stephan010
0
quote:

roloff schreef op 1 januari 2019 03:14:

[...]@Stephan010,

Ik heb het gezien. Flopaandeel 2019: Avantium. Een tijd(je) geleden had ik een aardige positie Avantium.

Voor de daling heb ik de positie geliquideerd (had in het verre verleden ervaring met o.a. Antonov en Innoconcepts).

Het momentum zit op dit moment niet mee. Als pennystock pick ik het mogelijk wel weer op.

Spreekt wel tot de verbeelding (Royal Dutch Shell spin-off) Er zit volgens mij wél potentie in.
Ik heb geen positie in Avantium maar zodra koers een pennystock wordt wil ik wel wat stukjes inslaan. En 2019 gaat dat nog gebeuren ook.
Leonard
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Leonard schreef op 4 januari 2019 14:02:

De handel in het aandeel is zonet geschorst geweest volgens REUTERS.
Wellicht een bericht over de BASF afwikkeling.
[verwijderd]
0
gewoon een spike in de koers waardoor de koers tijdelijk stil lag, dat wordt op reuters al zo genoemd, het is niet dat Avantium de koers heeft laten stil leggen.

De koers beweegt nu eenmaal veel op kleine aantallen, zowel in aantal stuks als aantal euro's, het stelt helemaal niets voor en is speelbal van de waan van het moment.
[verwijderd]
0
nu ook weer, iemand koopt 2.375 2.38 en 2.41 en dan komt er 1 aandeel bieden 2.565 op dat offer behind en dan schiet het aandeel weer even de veiling in.
[verwijderd]
0
quote:

Ooievaar schreef op 21 januari 2019 15:38:

Krijgen ze geen subsidie meer? Werd aangegeven op RTL Z.
De afwijzing was al in 2017.
Dit is weer een uitspraak op het bezwaar daarop.

Het college van beroep heeft echter ook iets beoordeeld in het voordeel van Avantium dus ze gaan nu NOG EEN KEER praten.

============

Het meest lachwekkende vind ik dat de subsidie niet is gegeven omdat zonder de subsidie de fabriek er toch wel ging komen.

Hoe zit het dan met al die subsidies aan Philips, ASML... die zouden stoppen met ontwikkeling zonder de subsidie..... lachwekkend.

De samenwerking van die fabriek is met een paar andere partijen waaronder ook de afgesplitste tak van Akzo, dat komt wel goed, al het geld is welkom natuurlijk maar dat is niet zo een probleem.

Het grote probleem is stilte rond Synvina en het gemak waarmee de koers wordt geslacht want nogmaals, de absolute bedragen die nodig zijn om de koers omzeep te helpen zijn ook lachwekkend laag.
Dat er rond deze niveaus nog steeds geen kopers zijn is net zo frustrerend als zorgelijk.

Het is wat het is, ik koop zelf ook niet bij en als ze dan toch nog een keer met een emissie moeten komen laat het dan een claim emissie zijn en geen emissie onder investor vrienden want dat zijn ook de partijen die de koers bewust en terecht vanuit hun oogpunt kapot maken om er aan te verdienen, dat mag want dat is toegestaan, moet Avantium maar duidelijker zijn en zijn zaken beter op orde hebben.

Ik koop ook wel eens een put op iets en dat is niet heel veel anders, heb alleen niet de power natuurlijk die de groten wel hebben om met voorbedachte rade een koers kapot te kunnen maken, gesprekken te hebben met het management als investor en dan hinten opvangen van een mogelijke extra financieringsbenodigdheid om vervolgens de koers helemaal te slachten wat allemaal natuurlijk over de rug gaat van de rest van de aandeelhouders die straks niet kunnen inschrijven mits het geen claim emissie is.

Met een claim emissie doe ik wel mee, als het zo'n 'vrinden' oplossing wordt dan ben ik meteen klaar met die managers en weet ik dat er meer speelt tussen managers en investors over de rug van de IPO inschrijvers.

Maar nogmaals, verliezen op je beleggingen is altijd je eigen fout, dit is ook de mijne, daarom ook met maar een klein deel meegespeeld met teveel oog voor het 'wat zou het toch mooi zijn, afbreekbaar plastic' dan voor het werkelijke financiële plaatje en het feit dat het ex Shell is en die heb ik wel hoog zitten, misschien dat het niet voor niets ex shell is.

Ja er zit wat frustratie maar dat mag denk ik ook :)
[verwijderd]
0
Ooievaar, heb jouw opmerking/vraag en mijn reactie hierop gecopieerd naar het 2019 draadje, die is er namelijk ook, ik ga voortaan daar verder, zou verder ook iedereen moeten doen denk ik.

Cheers
voda
0
Geen rijkssubsidie voor bioraffinaderij Avantium in Delfzijl

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Avantium Holding
1,962 -0,098 -4,76 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een subsidie-aanvraag voor een pilotfabriek van Avantium in het Nederlandse Delfzijl blijft afgewezen, ondanks vastgestelde procedurefouten. Dat blijkt uit een uitspraak van het Nederlandse College van Beroep voor het Bedrijfsleven van 15 januari.

Avantium stelt zelf opnieuw in gesprek te zullen gaan met de subsidieverleners naar aanleiding van de procedurefouten en kan geen voorspelling doen over de uitkomst van die gesprekken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wees de subsidie-aanvraag in 2017 af, omdat het project ook zonder subsidie zou worden uitgevoerd.

Bezwaren van Avantium daartegen werden ook afgewezen, omdat de contracten voor het project kort na het indienen van de subsidie-aanvraag waren getekend. Dit bevestigde voor de subsidieverleners dat het project ook zonder het gevraagde subsidiebedrag van krap 6 miljoen euro zou doorgaan.

Het College van Beroep oordeelde met Avantium dat daarbij procedurefouten waren gemaakt, maar ook dat dit geen gevolgen heeft voor het besluit om de subsidie af te wijzen.

Woordvoerder Caroline van Reedt Dortland van Avantium stelde maandag in een reactie tegen ABM Financial News dat de erkenning van de procedurefouten betekent dat het bedrijf nu in gesprek zal gaan met de subsidieverleners over de afhandeling van de subsidie-aanvraag. Op de vraag die werd voorgelegd aan het College van Beroep, over de procedurefouten, werd namelijk positief voor Avantium geoordeeld.

Avantium opende in juli 2018 de bioraffinaderij in Delfzijl. Daarbij werd al wel een andere subsidie van 1,8 miljoen euro van de provincie Groningen in de wacht gesleept. De fabriek zet plantaardige grondstoffen om in industriële suikers en lignine. Het bedrijf, dat voortkomt uit Shell en in 2017 naar de beurs ging, werkt in dit project samen met Nouryon, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe.

Het nieuws van de rechterlijke uitspraak werd maandag eerder gemeld door RTL-Z.

Het aandeel Avantium stond recent onder druk, nadat partner BASF zich terugtrok uit een joint venture. Maandag noteerde Avantium 2 procent lager op 2,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
quote:

the Devil is in the Details schreef op 19 december 2018 06:54:

[...]

Toch zou ik me niet helemaal blind staren op die mooie kaspositie; het bloeden van cash zal toenemen nu Avantium er alleen voor is komen te staan (zie commentaar KBC-analist). Verder is onbekend hoeveel Avantium uiteindelijk aan BASF zal moeten betalen.

Die riante kaspositie is overigens wel mijn belangrijkste motief om deze brekebeen te blijven volgen; ik beschik sowieso al over weinig fantasie, maar ik denk dat je wel een heel groot bord voor je kop moet hebben om nu nog te blijven geloven dat PEF ooit op grote schaal commercieel zal worden toegepast. Daar zit wat mij betreft ook meteen het grote risico, namelijk dat Avantium naast een uitgebreid incentive- en bonussenprogramma voor de top al het resterende geld er doorheen zal heen draaien, stug volhardend in het nastreven van een onmogelijke missie.

Wat en of er waarde kan worden toegekend aan de overige activiteiten vind ik moeilijk in te schatten; met "catalysts" wordt wel enige omzet gerealiseerd, maar daarbij is geen sprake van exponentiële groei, laat staan van winstgevendheid. Of de overige projecten tot grootse dingen gaan leiden kan ik ook niet inschatten.

Gegeven de totale onzekerheid en het hondsberoerde track record kan ik me dus wel vinden in dat koersdoel van KBC van €2,50; in principe zit dat vrij dicht tegen de netto kaspositie aan als je corrigeert voor de doorlopende cash burn en de eventuele afkoopsom voor BASF (ik gok daarbij zelf op maximaal €10-20 mln, maar €0 durf ik ook niet uit sluiten).

Kortom, hoewel het neerwaarts risico beperkt lijkt is het nog maar de vraag of er ooit iets moois uit zal voortvloeien. Het basisscenario blijft wat mij betreft toch dat alle aanwezige middelen er uiteindelijk doorheen zullen worden gejaagd, zonder enig commercieel succes. Per saldo koop je dan nu met een beetje korting een berg cash, die (afhankelijk van beslissingen van het topmanagement) in een hoog of een wat gematigder tempo zal wegsmelten...
Avantium trekt Synvia naar zich toe en benoemt directeur

(ABM FN-Dow Jones) Avantium is weer volledig eigenaar van Synvia, nadat BASF is uitgekocht, en heeft Marcel Lubben als directeur aangesteld. Dit maakte Avantium maandag voorbeurs bekend.

Lubben begint per 1 februari aanstaande.

Om de aandelen over te nemen van BASF betaalde Avantium 13,7 miljoen euro. Ook werd er 3,7 miljoen euro betaald om alle door Synvia overgenomen activiteiten in de afgelopen twee jaar volledig in handen te krijgen.

Eind vorig jaar liet BASF weten dat het zich terugtrok uit de joint venture met Avantium. Dat besluit volgde op het conflict met Avantium over het tijdschema voor de investeringen in de joint venture, waar de stof FDCA, voluit furandicarboxylic acid, wordt geproduceerd waarmee vervolgens de plasticsoort PEF kan worden gemaakt.

In oktober gaf BASF aan dat nog dit jaar aan de afgesproken investeringscriteria moest worden voldaan. Daarvoor was tot 5 december 2018 de tijd, anders zou het Duitse concern zich terugtrekken uit de joint venture.
-------

Die inschatting van mij destijds was dus redelijk "spot on"; het vorige persbericht maakte al duidelijk dat Avantium er niet zonder kleerscheuren (d.w.z. "gratis") van af zou komen.

Grote vraag blijft natuurlijk: Hoe nu verder??
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 2,580
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,585
Laag 2,470
Volume 570.088
Volume gemiddeld 627.125
Volume gisteren 570.088

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront