AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel 2019

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
LTBelegger
0
Leuk deze technische analyse, maar er is geen rekening gehouden met meer dan 30 miljoen aandelen die zijn verdwenen met de terugkoop. Laat staan met de volgende aankoop van 33 miljoen stukjes ofwel 2,5 miljard inkoop die gaat plaatsvinden tot 2020.
LTBelegger
0
ex dividend zal plaatsvinden ergens in februari(voorgaande persbericht DFT). Nog even een paar miljoen aandeeltjes inkopen voordat dit gaat plaatsvinden! Rustig naar 83 euro voor de split(kijk maar in de grafiek bij Binck)!
Broer Konijn
0
quote:

Medicus schreef op 4 februari 2019 19:42:

Leuk deze technische analyse, maar er is geen rekening gehouden met meer dan 30 miljoen aandelen die zijn verdwenen met de terugkoop. Laat staan met de volgende aankoop van 33 miljoen stukjes ofwel 2,5 miljard inkoop die gaat plaatsvinden tot 2020.
Jawel, chart is aangepast op corporate action.

Nico PR Bakker? @TheDailyTurbo
Nico PR Bakker heeft geretweet JP Dhondt

AKZO tegen de rode weerstand 76,65/77,54 met een poging van de bulls om te breken. Net als bij de AEX op 530, wel of geen uitbraak? Er is ruimte volgens de indicatoren....

JP Dhondt @jp_dhondt
@TheDailyTurbo Nico,nogmaals AKZO aub?

06:28 - 5 feb. 2019
voda
1
'AkzoNobel presenteert licht lagere omzet'

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 14:20 | Views: 535

Akzo Nobel 15:25
74,74 -0,70 (-0,93%)

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft het afgelopen kwartaal naar verwachting afgesloten met een lagere omzet ten opzichte van een jaar eerder. Het operationeel resultaat blijft nagenoeg gelijk, zo staat in een consensus van analisten die het verfconcern op zijn site heeft gepubliceerd. Het bedrijf komt woensdag met kwartaal- en jaarcijfers voor het openen van de beurs.

De gepresenteerde consensus gaat overigens over de voortgezette activiteiten, dus zonder de resultaten van het vorig jaar afgestoten bedrijfsonderdeel Specialty Chemicals. Analisten verwachten in doorsnee dat de omzet voor de laatste drie maanden van 2018 uitkomt op 2,2 miljard euro. In het vierde kwartaal van het voorgaande jaar bedroegen de totaalopbrengsten bijna 2,3 miljard euro. ING wijst er in een eigen vooruitblik op dat AkzoNobel in het vierde kwartaal van 2017 relatief grote volumes verf aan de man bracht, waardoor de vergelijking enigszins vertekend kan zijn.

Het operationeel resultaat (ebit) komt in de consensus uit op iets minder dan 178 miljoen euro, vrijwel hetzelfde resultaat als een jaar eerder. ING denkt dat de operationele marge lager is dan de gemiddelde verwachting. Marktvorsers van de bank verwachten namelijk dat AkzoNobel hogere grondstofkosten de afgelopen periode niet altijd heeft kunnen opvangen met hogere prijzen.

Besparingsmaatregelen

De doelstellingen van AkzoNobel om de winstmarges op te voeren, zijn overigens onderwerp van debat tussen beleggers. Bepaalde investeerders denken dat de doelstellingen voor 2020 te ambitieus zijn, maar topman Thierry Vanlancker wees die scepsis in een interview met Financial Times van de hand. ,,Met alle maatregelen die we nemen, voelen we ons eigenlijk behoorlijk op ons gemak'', stelde hij.

AkzoNobel kondigde in oktober onder andere kostenbesparingen van 200 miljoen euro aan om de winstgevendheid te op te krikken. Beleggers en vakbonden zullen volgende week dan ook benieuwd zijn naar eventuele verdere details van de besparingsmaatregelen, die gepaard gaan met banenverlies.
[verwijderd]
1
Heb Akzo investor relations gebeld over het dividend in februari (2019 wel te verstaan!). Engelstalige juffrouw wilde er niets over zeggen en als ik een vraag had kon ik dat via de mail doen!

Wellicht dat iemand van de Akzo harde kern weet hoe hoog het bedrag wordt? En vindt de betaling nog in februari plaats? Het enige dat ik weet is dat het om 1 miljard Euro gaat, toch?

Dank voor antwoord.

Basta

LTBelegger
1
Hebben ze jouw dat verteld basta? Ben je belangrijk zeker?
Februari is aangegeven, waarschijnlijk wordt dat bij de cijfers wel bekend gemaakt op woensdag!
VP 1958
1
quote:

Medicus schreef op 11 februari 2019 13:11:

Hebben ze jouw dat verteld basta? Ben je belangrijk zeker?
Februari is aangegeven, waarschijnlijk wordt dat bij de cijfers wel bekend gemaakt op woensdag!
De vraag van Basta was zeer legitiem maar uw reactie zeker niet. Akzo zelf is nalatig in zijn berichtgevingen om alleen maar februari te zeggen en geen datum terwijl de maand al bijna halverwege om is nu. Het bedrag is 4 euro met tot waarde 1 miljard. Vindt het raar en onnodige onduidelijkheid evenals met de afgelopen splitsing.
Leefloon
0
quote:

VP 1958 schreef op 11 februari 2019 13:32:

onnodige onduidelijkheid
Toch is "februari" nu duidelijk genoeg, zonder dat iets erop wijst dat een individu de exacte datum en het bedrag gemist zou hebben. Er werd dus telefonisch gevraagd naar "ondeugende", niet bij het publiek bekende, koersgevoelige gegevens.

Onduidelijk of niet, ik kan mij er iets bij voorstellen dat AkzoNobel het goede nieuws in een ander, mediatechnisch belangrijker persbericht met meer impact wil verwerken. Meer positieve impact dan een administratief persberichtje over een al bekend of verwacht dividend, dat zelfstandig niet snel de voorpagina's zal halen. Liever (kans op) "AkzoNobel beter dan verwacht, extra dividend 4 euro", als je zoveel geld uitkeert.
LTBelegger
0
De vraag kun je stellen, maar een beursgenoteerde onderneming moet dit publiekelijk bekendmaken dus dat is waarom ik een beetje cynisch reageer. Wat had je voor antwoord verwacht?
I
k ben er wel mee eens dat het wel raar blijft waarom men niets bekent maakt.

Maar ik zit in een lange termijn in dit fonds en het heeft voor mij al een rendement van ruim 20%, dus mij hoor je niet klagen. Als je korte termijn instapt ja, dan wil je maar 1 ding korte termijn rijk worden..hahaha. Wie wil dat niet.

Ik wil nog wel een berekening maken. Instappen op 72 euro had zeker moeten lukken voor de split. Reken nu maar uit wat je rendement is, zeker als je nog 4,00 dividend krijgt en in april en oktober nogeens 2,5 erbij. Ook wordt de koers nog ondersteund met een inkoopprogramma van 2500 miljoen. Ik zou ze gewoon wegleggen en in april 2020 nog maar eens kijken (met nog een 1,93 dividend. Dus niet lullen en gewoon wegleggen.
VP 1958
0
Mijn reactie over de vraag stellen wanneer in februari die 4 euro is relevant; hem zelf zoals Basta aan Akzo vragen is natuurlijk opportuun.
LTBelegger
0
Ik verwacht woensdag wel meer informatie als de cijfers Q4/2018 en het jaar 2018 bekent worden gemaakt. Zou ik raar vinden als daar dan niets over bekent wordt gemaakt. Tevens de start van de inkoopprogramma tot 2020 zal dan wel bekent worden gemaakt.
Leefloon
0
quote:

VP 1958 schreef op 11 februari 2019 17:13:

Mijn reactie over de vraag stellen wanneer in februari die 4 euro is relevant; hem zelf zoals Basta aan Akzo vragen is natuurlijk opportuun.
Het zijn vragen naar de bekende weg, dus de relevantie is zo beschouwd nihil. Waarmee niet gezegd is dat vragen naar de bekende weg wel of niet mag.

Wanneer het afvragen echt vragen wordt, kan het enthousiasme bij IR-afdelingen om op gepaste, interessantere vragen te reageren afnemen of kan een afstand toenemen. Er zijn dagen waarop ik blij ben dat ik niet met Binckiaanse helpdesk-volzinnen hoef te reageren op ondeugende vragen naar bekende wegen, tenzij het inmiddels 28 februari is.

Ik verwacht dus ook dat het bewust beleid is om het "goede" nieuws nadrukkelijker te vermelden in een belangrijker ander persbericht, dan dat er een suf en onbelangrijk persbericht met een nieuwe en onnodig complicerende X-2 rekensom volgt. Over zo'n rekensom bellen lijkt mij nuttiger, en 11 februari half februari te gaan maken.

Tip, voor ieders eigen belang: bewaar dit soort activisme voor betere, interessantere vragen, of voor bedrijven die echt aanleiding geven voor het stellen van chagrijnige vragen. Volgens mij hangt er ook weinig af van 18 februari of 25 februari, zodat het meer een uiting van een vrijheid van meningsuiting lijkt (zoals mss. het vinden dat "februari" onvoldoende is) dan dat ik betreur dat AkzoNobel een particulier geen gedroomd antwoord heeft gegeven op een vraag naar de verondersteld bekend zijnde weg, en zo voorwetenschap aan sommigen zou verstrekken. Dit soort afvragen tot vragen promoten en ook nog echt gaan bellen, kan ten koste gaan van het eigen belang. De oester gaat er niet gemakkelijker van open. Even geduld, als het u blieft. Bericht volgt vanzelf. Hopelijk zonder X-2 rekensommen om de ex-coupondatum uit te rekenen.
VP 1958
0
@leefloon niet ik stelde de vraag aan AKZO maar dat ik er niet naar benieuwd mag zijn dat is dan jammer voor u.Wat ik storend vind is de manier waarop AKZO communiceerd. Hallelujah berichten zit ik niet op te wachten want daar koop ik niks voor.
LTBelegger
0
Conclusie, communicatie van AKZO laat te wensen over. Daar hebben wel meer bedrijven in Nederland last van. Nu maar wachten op de 4,00/ Succes allemaal. Rendement ligt echt op straat en met AKZO zeker een goede investering voor LT belegger. Korte termijn beleggen die ik niet aan en heb ik geen verstand van.
Bakkiekoffie
1
quote:

Medicus schreef op 11 februari 2019 17:22:

Ik verwacht woensdag wel meer informatie als de cijfers Q4/2018 en het jaar 2018 bekent worden gemaakt. Zou ik raar vinden als daar dan niets over bekent wordt gemaakt. Tevens de start van de inkoopprogramma tot 2020 zal dan wel bekent worden gemaakt.
Ook duidelijkheid over het reguliere dividend graag (smiley)
[verwijderd]
1
LTBelegger
1
Tip, ga lange termijn beleggen. Beter voor je rust...

Korte termijn beleggen is op dit moment gokken, tenzij jij een behoorlijk kapitaal bezit en over de beschikking hebt van een professionele software met rekenmodellen. Verder is het gokken met daghandel. Daar kun je als kleine belegger niet tegenop. Gelukzoekers met van de apps waar je op de knop kopen of verkopen kan drukken. Als je de misleidende reclames soms ziet, is beleggen eenvoudig simpel, maar niet heus. Niet mijn handel.

Nogmaals, als je nu in AKZO stapt en volgend jaar 2020 (na dividend in oktober) weer eens kijkt, heb je 4 + 2,5 + 2,5 dividend te pakken (of iets minder) en daar komt nog 2500 miljoen inkoopprogramma bij. Dan zijn er met de spit ruim 60 miljoen aandeeltjes ingetrokken (dat is ruim 20 % van het uitstaande kapitaal). Even je grijze cellen laten werken en...

Mocht tussentijds de wereld vergaan zijn, dat heb ik dan niet ingecalculeerd. Sorry kan ook niet alles voorzien.
Verder zou ik niet te veel in oude groeven blijven hangen, want communicatie naar beleggers zijn bij sommige techbedrijven (maar ook Ahold Delhaize, gelukkig iets meer persberichten de laatste tijd) niet fijn te noemen. Ik zet inmiddels een andere plaat op! Succes!
VP 1958
0
Zou best kunnen dat om de jaarcijfers morgen mooier te maken cq acceptabeler de divd datum van 4 euro wordt gepresenteerd.
voda
0
Beursblik: licht lagere omzet AkzoNobel voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel zal over het vierde kwartaal van 2018 vermoedelijk een licht lagere omzet laten zien. Dit is de verwachting van analisten in aanloop naar de cijfers aanstaande woensdag voorbeurs.

AkzoNobel heeft over de afgelopen drie maanden een omzet van 2.209 miljoen euro in de boeken gezet, zo blijkt uit een analistenconsensus samengesteld door Vara Research. Dat was vorig jaar 2.283 miljoen euro. Deze cijfers hebben alleen betrekking op de voortgezette activiteiten, dus zonder de vorig jaar verkochte chemiedivisie. Dit afgestoten bedrijfsonderdeel heet tegenwoordig Nouryon.

De EBITDA komt volgens de consensus uit op 242,8 miljoen euro, tegenover 240,0 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. De EBIT wordt voorzien op 178 miljoen euro, gelijk aan de EBIT in het vierde kwartaal van 2017. De operationele winst gaat volgens de consensus terug van 139 miljoen euro naar 102,1 miljoen euro.

De nettowinst inclusief desinvesteringen komt naar verwachting van de analisten uit op 51,9 miljoen euro, tegenover 75,0 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. De winst per aandeel zou volgens de analisten op jaarbasis zijn afgenomen van 0,29 euro naar 0,20 euro.

ING voorziet een EBIT van 174 miljoen euro, 2,3 procent lager dan de consensus. Verder voorziet de bank een omzet van 2.217 miljoen euro, iets hoger dan consensus.

"We zijn heel voorzichtig voor 2019, omdat we denken dat de prijsverhogingen aan kracht beginnen te verliezen", aldus ING. De bank heeft een Houden advies voor het aandeel, met een koersdoel van 80,00 euro.

AkzoNobel kondigde in oktober kostenbesparingen van 200 miljoen euro aan om de winstgevendheid te op te krikken. Het streeft naar een aangepaste operationele winst die 15 procent van de omzet bedraagt in 2020, zo zei het in oktober bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

"Met alle maatregelen die we nemen, voelen we ons er eindelijk heel comfortabel bij", zei CEO Thierry Vanlancker begint dit jaar tegen de Britse zakenkrant Financial Times. "Het is veel werk, maar ik denk dat we de [juiste] plannen hebben om er te komen", voegde de CEO toe. Vanlancker denkt zelfs dat met alle plannen samen, AkzoNobel boven de beoogde 15 procent zal uitkomen.

Het aandeel AkzoNobel stond dinsdag vrijwel ongewijzigd op 75,04 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 66,280
Verschil +0,180 (+0,27%)
Hoog 66,540
Laag 64,780
Volume 688.711
Volume gemiddeld 366.817
Volume gisteren 512.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront