Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Omvallende Hollandse banken.......

46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
ffff
5
Omvallende Hollandse banken..........

Ja daar moest ik toch echt even aan denken toen ik zag hoe de koers van ABN zag spurten. Nog géén twee weken geleden konden we in geuren en kleuren op de Voorpagina lezen dat we bang moesten zijn dat het financiële kader in Nederland wel eens om zou kunnen vallen.

Zoiets publiceer je op de voorpagina en NATUURLIJK ga je niet in op kritische opmerkingen in de KK. Je laat het gewoon betijen. Oké, dan kom ik er WEL op terug. Wat een lulpraat!

Ondertussen staat ook ING 5 procent hoger, of is het toch maar 4,5 procent.

Ondertussen staat Dexia op een topkoers van 17 Euro en KBC en Almanij staan op bijna hoogste punt van het jaar. maar ja, dat is België.

Het is hem dat de RABOBank niet op de beurs genoteerd staat, want anders zou die natuurlijk omvallen......

Sorry, maar ik moest dit effe kwijt!

Peter
marique
2
quote:

ffff schreef:

Omvallende Hollandse banken..........
Banken zullen als laatste omvallen, want al het geld moet deze hubs passeren. Zonder bank geen leven.
ABN is een apart geval. Het geld verdwijnt daar intern als sneeuw voor de zon. Waar onze groene rijkeman het laat is mij een raadsel. Niettemin elk jaar een acceptabel dividendrendement. Je kunt beter het aandeel ABN kopen en dividend vangen dan je geld op de spaarrekening bj ABN zetten. Voor de rest moet je ABN helemaal mijden als de pest, tenzij je grootgeldbezitter bent.

vrgr
marique
ffff
0
Beste Marique,

Helemaal oneens met jou dit keer. Leuk is dat. Mijn EBA bij ABN gedaan. Hadden de scherpste en beste voorwaarden. Heb er totaal geen angst voor dat ABN nou ineens met mijn centen gaat lopen, danwel failliet zou gaan.

Ze verdienen nog meer dan genoeg aan mij, maar net effe iets minder dan de proposities van Dexia, KBC, Fortis en ING. Ik lijk Albert Heyn wel: op de kleintjes letten, maar als je over tien jaar uitrekent wat dat scheelt als je scherpe condities hebt, kun je daar een Mercedes van kopen....

Peter
Mucha
4
Bovendien zit ABN AMRO dik in de Amerikaanse hypotheekmarkt.

ABN AMRO Mortgage Group, Inc. originates mortgage loans through its various divisions and affiliates throughout the United States and currently has over one million customers. Mortgage lending volume of over $83 billion and a loan servicing portfolio of over $146 billion ranks ABN AMRO Mortgage Group, Inc. among the top ten companies nationally in loan origination and loan servicing.1 The origination of bank type collateral reflects a higher level of purchases and single family dwellings than most issuers, characterized by high FICO scores, low LTV ratios and low historical delinquency and loss performance. The majority of the servicing portfolio is comprised of Fannie Mae, Freddie Mac and Ginnie Mae servicing, along with a significant portion in jumbo loans.

Bron: ABN AMRO Mortgage Capital Markets Group

Als Fannie Mae nog dieper in de problemen raakt (bijv. omvalt) dan kan dit zeer ernstige consequenties hebben voor ABN AMRO.
pcrs7
1
quote:

ffff schreef:

Omvallende Hollandse banken..........

Ondertussen staat Dexia op een topkoers van 17 Euro en KBC en Almanij staan op bijna hoogste punt van het jaar. maar ja, dat is België.
Alle bedrijven die omvielen in de geschiedenis, noteerden daarvoor een keer hun topkoers. Aangezien jij voor de toekomstvoorspellingen altijd naar de geschiedenis kijkt, moet dit zeer verontrustend zijn.
-pcrs
[verwijderd]
0
Hebben de heren hier ook een mening over Kas Bank?

Kanshebbertje voor 2005?

DRIVERS
ffff
0
Beste Pcrs,

Jouw redenering kun je natuurlijk ook heel anders interpreteren: Als je NU naar de koersen kijkt van Belgische banken, dan trek je je de haren uit het hoofd, dat je ze niet twee jaar geleden met massa's op minder dan de helft van de huidige prijs gekocht had. Maar evenzogoed kunnen ze over vijf jaar weer opnieuw op het dubbele van de huidige koers staan. Bij een aandeel als KBC en Almanij zou mij dat beslist niet verwonderen, gezien de enorme positie die ze momenteel in Centraal Europa hebben opgebouwd en daar groet de economie en de verzekeringsmarkt.

Dexia heeft zichzelf nog maar twee weken geleden eigenlijk in de etalage gezet. Zou mij ook niet verwonderen als die nog eens overgenomen wordt danwel gaat fuseren. In ieder geval zien de cijfers er heel betrouwbaar uit.

ABN-AMRO als belegging heeft momenteel wat meer risico, helemaal akkoord, maar ook dat aspect zit in de koers dubbel en dwars verwerkt. KBC, DEXIA en Fortis zijn enorm gestegen dit jaar. Fortis hoort bij de top-vijf van de Euro Stoxx 50 aandelen!!!! ABN-AMRO nog maar heel weinig.
Dus de markt is ook niet gek. En ik diversifieer in dit geval graag.

Peter
pcrs7
0
fff,
het is en blijft moeilijk, is het goedkoop dan is daar een reden voor, is het duur, dan is daar ook een reden voor. Is het dan TE goedkoop of TE duur ? Wie zal het zeggen hoe je de risicos en kansen moet inschatten ? Ik vind je opmerking:die hebben een goede portefeuille opgebouwd in oost europa en dat is een groeimarkt, het best klinken. Maar ja, dat is ook weer bekend en verdisconteerd. M.a.w. wat is er nog niet verdisconteerd in de prijs ?
-pcrs
marique
1
quote:

ffff schreef:

Beste Marique,

Helemaal oneens met jou dit keer. Leuk is dat. Mijn EBA bij ABN gedaan. Hadden de scherpste en beste voorwaarden.
Peter, mijn mening klopt dus. Want in mijn laatste regel zeg ik dat ABN wel goed is voor grootgeldbezitters :-)

vrgr
marique
[verwijderd]
3
quote:

pcrs7 schreef:

Maar ja, dat is ook weer bekend en verdisconteerd. M.a.w. wat is er nog niet verdisconteerd in de prijs ?
-pcrs
Alles wat de markt weet of vermoedt is verdisconteerd in de prijs.
Alleen de weging daarvan is sterk gekleurd, afhankelijk van het algemene sentiment dat door vaak irrationele en niet ter zake doende argumenten wordt gevoed.

Fortis was 2 jaar geleden niet slechts de helft waard van nu. Hooguit zou je kunnen zeggen dat de beleggers eindelijk wakker zijn geworden. Ofwel dat ze vooruitlopen op toekomstige muziek. Als men zegt dat de markt altijd gelijk heeft moet ik daar om lachen. Het is gewoon een optelsom van transacties, niet meer en niet minder.

vr gr Leon
ffff
0
We zijn weer een jaartje verder............

En wat deden Dexia, KBC, Fortis , ING en ABN-AMRO zoal het afgelopen jaar........

Peter
theo1
0
<cynisme aan>
Wat je ziet gebeuren is dat de koersen van de banken kunstmatig worden opgepompt door Greenspan, het ppt en de rest van het grote complot. Een kleine kern van realisten roept al jaren dat deze bubbel ooit moet knappen maar de grote massa is nog steeds te dom om de harde waarheid onder ogen te zien. Alleen fysiek goud zal de onvermijdelijke ineenstorting kunnen weerstaan. Heb jij trouwens al een schuilkelder in de tuin?
<cynisme uit>

Maar effe serieus, het loopt natuurlijk als een speer met die banken en ze zijn nog steeds goedkoop.
bijna
1
quote:

ffff schreef:

We zijn weer een jaartje verder............

En wat deden Dexia, KBC, Fortis , ING en ABN-AMRO zoal het afgelopen jaar........

Peter
t'Is werkelijk ongelooflijk hoe het berengilde de zaken in het verleden verkeerd heeft ingeschat.
Want neem nou die prachtige cijfers van ING van vandaag.
Een winst per aandeel voor 2006 van 3,50 is heel reeel.
Als ik nou zomaar eens gek mag doen en een k\w van 15 hier op los mag laten(want ING groeit als kool!) dan zie ik tot mijn grote verbazing waarempel ING bijna op een hooste koers aller tijden staan.
Het is niet voor niets dat ik steeds AEX 500 blijf noemen.
Dit is geen utopische stand maar kan volgend jaar wel degelijk op de borden verschijnen.
Aandelen zijn nog steeds goedkoop en ik vind het de beste belegging.

groeten stier
pcrs7
0
gefeliciteerd.
Maar Fannie Mae staat er niet al te vrolijk bij en de huizenbouwers zoals TOL brothers lijken ook aan te geven dat het met de huizenbouw niet helemaal jofel gaat o.i.v. de hogere rente. Ik kijk met spanning uit tussen de AEX en de goudprijs per ounce. AEX momenteel wat hoger.
-pcrs
ffff
0
Hoi Pcrs7,

Ik waardeer je standvastigheid wel! Maar het is toch aardig om te zien dat je dat ongeveer een jaar geleden ook al zei! Kijk maar in deze draad. Op een gegeven moment moet je, om als belegger wat te verdienen, toch voor de ene dan wel voor de andere optie gaan. Ik houd het toch maar op de met horten en stoten klimmende indices. Voor KBC leek begin dit jaar, koers 57 Euro een koers van 70 echt onbereikbaar. Hele lange draad is er ooit aan gewijd. Vandaag de 72 aangetikt...

Peter
smith&jones
0
quote:

DRIV€RS schreef:

Hebben de heren hier ook een mening over Kas Bank?

Kanshebbertje voor 2005?

DRIVERS
KAS staat relatief hoog, maar geeft ook een mooi dividend.
In 'private banking' of wat daar tegenwoordig voor door moet gaan komt onvermijdelijk een consolidatieslag op gang maar of KAS daar bij zal zin blijft koffiedik kijken. Volgend jaar betijt alles weer een beetje qua koers in bankenland zou ik zeggen.
De kleine private bankers gaan bejaagd worden.
[verwijderd]
0
ffff

Die (over KBC) heb ik - net als veel van je andere postings - aandachtig gevolgd. Je bent een ware bron van goede en waardevolle info. Mede omdat ik denk dat we eenzelfde soort belegger zijn.

ugh

PS: ik geef geen tipgeld in deze...
[verwijderd]
0
Wat ik mij weleens afvraag is hoe het met het spaartegoed afloopt dat je bij de bank hebt staan die omvalt.
pcrs7
0
Het is toch apart dat mensen het zo verschillend kunnen zien. Ben je het wel met mij eens dat de banken rusten op de hypotheekmark (via consument die daar ook op steunt) ?

Ik zag laatst een tv reclame. Jochie en man van middelbare leeftijd zitten naast elkaar.
Man zegt: "En waarom zou ik jou met mijn dochter laten trouwen ? Je bent geen jurist, je bent geen ingenieur, je hebt geen enkel diploma."
Jochie denkt even na en zegt dan:"ik heb een hypotheek met lage maandlasten"
reclame van een hypotheekverstrekker.

De bank is duidelijk niet zo kieskeurig als de vader:gebrek aan vooruitzichten zijn misschien een probleem op de partnermarkt, maar voor een hypotheek hoef je alleen je naam te kunnen spellen.
-pcrs
[verwijderd]
0
quote:

pi333 schreef:

Wat ik mij weleens afvraag is hoe het met het spaartegoed afloopt dat je bij de bank hebt staan die omvalt.
Dat hebben we een tijdje geleden in Argentinië kunnen aanschouwen.
46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 25 apr
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 25 apr
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 25 apr
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 25 apr
Germany40^ 17.931,00 +13,72 +0,08% 25 apr
US30^ 38.124,13 0,00 0,00% 25 apr
US500^ 5.044,94 0,00 0,00% 25 apr
Nasd100^ 17.428,55 0,00 0,00% 25 apr
Japan225^ 37.725,14 0,00 0,00% 25 apr
WTI 83,75 +0,85 +1,03% 25 apr
Brent 87,91 -0,17 -0,19% 25 apr
EUR/USD 1,0730 +0,0032 +0,30% 00:14
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 25 apr
Gold spot 2.332,85 +0,81 +0,03% 00:14
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 25 apr
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 25 apr
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 25 apr
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 25 apr
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 25 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront