Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen EU, stemmen we voor of tegen ?

696 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
haas
0
opmerkelijke bewegingen ??
---------------------
in Belgrado
en ook in Budapest
en in Polen is ook wat protest
========================================
Voor het vijfde weekeinde op rij zijn
duizenden Serviërs in Belgrado de
straat op gegaan om te betogen tegen de
in hun ogen autoritaire regering van
president Vucic.Ze eisen onder meer een
hervorming van het kiesstelsel en meer
persvrijheid.De publieke omroep zou op
de hand van de regering zijn.

Aanleiding voor de demonstraties is de
mishandeling van de leider van een
linkse oppositiepartij.Vucic wordt
daarvoor verantwoordelijk gehouden
omdat hij de oppositie steeds aanvalt
wat geweld zou aanwakkeren.

Vucic zegt dat hij niets verandert,"al
gaan vijf miljoen mensen de straat op"
haas
0
samnewerken in EU wil wel maar het moet niet zo ver weg zijn ?:):)
=====================================================
Miljoenenimpuls voor samenwerking Nederlandse en Duitse Hanzesteden
Met onder meer een internationale Hanzefietsroute, augmented reality en storytelling de geschiedenis van veertien Hanzesteden opnieuw tot leven brengen, zodoende meer toeristen trekken en ondernemers hiervan laten meeprofiteren. Met dit doel slaan de Hanzesteden in de Duits-Nederlandse grensregio de handen ineen.

Rudi Hofman 08-01-19, 06:00
15
Voor dit samenwerkingsproject komt 2 miljoen euro beschikbaar. Grotendeels gaat het om een Europese subsidie. Verder zijn er financiële bijdragen van onder meer de provincies Gelderland en Overijssel, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en het Nederlands ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het project biedt volgens de projectpartners kansen voor ondernemers (accommodaties, horeca en andere toeristische bedrijven) om nieuwe Hanzeproducten te ontwikkelen.
www.destentor.nl/zwolle/miljoenenimpu...
haas
0
De ECB wil niet gecontroleerd worden.

Het weigert mee te werken aan een onderzoek door de Europese rekenkamer. Dít is nu één van die dingen die in Europa anders moeten. Geen controle is corruptie. Kortom, de ECB is corrupt ?
haas
0
Daar gaan we weer. Pensioenfonds Europees Parlement heeft tekort van 326 miljoen euro
braafff
En wie gaat dat betalen? Zoete lieve Gerritje soms? Nou reken maar van niet. Dat wordt gewoon de ouwe vertrouwde zoete lieve EU-belastingbetaler.

Boosmakend alsmede Nexitverlangen aanwakkerend artikeltje van de NOS-Brusselwatchers over de pensioenen van de parlementariërs aldaar.

Niemand heeft eigenlijk ooit fatsoenlijk premie betaald, waardoor de dekkingsgraad op dit moment 37% is.
Dat betekent dat het pensioenfonds eigenlijk helemaal geen geld heeft. En wat doet de club die hierover gaat, het presidium? Niets. De EU legt het geld toch wel bij. "Het irriteert me dat er niets wordt gedaan. Vorig jaar hebben we aan de leiding (de secretaris-generaal) gevraagd om in gesprek te gaan met de mensen die pensioen krijgen. Vraag aan ze of ze er vrijwillig van af willen zien, leg het probleem uit. Maar nu blijkt dat er geen enkel gesprek is gevoerd. Dat is ongehoord." aldus Gerben-Jan Gerbrandy van D bloody 66. Waak op en ruik de koffie Gerben-Jan. Dit is Europa. Veel plezier ermee.
www.geenstijl.nl/5140415/ra-palje/
haas
0
ik dacht altijd als de VK uit de EU stapt komen er 50 stoelen vrij in EU parlement: minder salaris etc.
Maar NEE: die worden verdeeld over de resterende EU landen !
Want dan krijgt NL er 3 stoeltjes bij !

gvd:)
haas
0
quote:

haas schreef op 2 februari 2019 12:23:

ik dacht altijd als de VK uit de EU stapt komen er 50 stoelen vrij in EU parlement: minder salaris etc.
Maar NEE: die worden verdeeld over de resterende EU landen !
Want dan krijgt NL er 3 stoeltjes bij !

gvd:)
antwoord uit Brussel van mijn kontaktpunt bij EU:
Dit keer valt het mee: de zetels worden opnieuw verdeeld, waardoor NL er inderdaad 3 bij krijgt, maar het totaal gaat terug van 751 naar 705, dus voor 46 leden minder salaris etc.
haas
0
Europese bank investeert miljard euro in Turkije: ‘Prachtig’

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) is van plan om dit jaar een miljard euro (1,14 miljard dollar) te investeren in Turkije.

Dat liet EBRD-topfunctionaris Arvid Tuerkner dinsdag in een exclusief interview weten.

“2018 was een uitdagend jaar. Een jaar van geopolitieke spanningen, economische vertraging, dramatische valutadaling en afnemend beleggerssentiment. Maar de EBRD bleef sterk betrokken bij de Turkse economie.”

De bank heeft in 2018 ook een miljard euro geïnvesteerd in 34 projecten in Turkije. “Voor 2019 willen we hetzelfde investeringsniveau handhaven van ongeveer een miljard euro.”
turksemedia.nl/europese-bank-investee...
haas
0
Follow the Money inventariseert hoe vrijgevig het bedrijfsleven is.
=====================================================================
De Franse president Emmanuel Macron heeft de flirt met de Europese ALDE-familie afgekapt. De reden: deze Alliantie van Liberalen en Democraten in Europa ontvangt donaties van biochemische multinationals als Monsanto-Bayer. Dat is niet de enige onderneming die politieke partijen een duit toestopt. Follow the Money inventariseert hoe vrijgevig het bedrijfsleven is.

De afgelopen maanden werd er flink gelonkt en geknipoogd naar de Franse president Macron. ALDE, een liberale groep in het Europees parlement waartoe ook VVD en D66 behoren, hoopte dat Macron en zijn La République En Marche tot de club zouden toetreden. Zo konden de liberalen van niet alleen van Macrons sterrenstatus profiteren, maar ook van zijn zetels. VVD-leider Mark Rutte regelde daarom het ene na het andere onderonsje met zijn Franse collega, terwijl Sophie in ’t Veld, D66-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, En Marche bij het ALDE-congres bijna smeekte: ‘We willen jullie graag in onze politieke familie opnemen!’

En Marche had evenwel al laten doorschemeren liever op eigen merites de Europese verkiezingen in te gaan. Afgelopen week kreeg Macron daar bovendien het perfecte excuus voor aangereikt: tegenstander Marine le Pen van het extreemrechtse Rassemblement National, had uit de ALDE-boeken gevist dat de Europese liberalen de voorbije jaren tienduizenden euro’s ontvingen van zadenontwikkelaar Bayer-Monsanto. Dat is tegen het zere been van de Fransen, die erg kritisch zijn op de genetische manipulatie van gewassen. ‘Niemand van ons zal de komende termijn in een politieke groep of Europese politieke beweging zitten die dit soort financiering duldt,’ liet de campagneleider van En Marche triomfantelijk weten.

De vraag is of de Franse partij bij andere Europese bewegingen beter af is. Bedrijfsdonaties aan Europese politieke partijen zijn al jaren gangbaar, blijkt uit een eerste inventarisatie van Follow the Money als onderdeel van een lopend onderzoek naar Europese financieringsstromen. De liberalen zijn lang niet de enigen die zonder blikken of blozen geld aannemen van machtige multinationals. Ook de Europese Volkspartij (EVP), waar het CDA in zit en ACRE, waar Thierry Baudets Forum voor Democratie zich recent bij aansloot, houden regelmatig de hand op bij het bedrijfsleven.
haas
0
De Tweede Kamer wil dat de EU de
visumplicht voor Albanië weer invoert.
Het kabinet zou daarvoor in Brussel
moeten pleiten,zodat criminele Albanese
bendes kunnen worden bestreden.

De visumplicht voor Albanezen werd in
2010 afgeschaft,maar justitie en
politie signaleren dat Albanezen steeds
vaker een sleutelrol spelen bij
drugshandel en witwassen.

Het kabinet ziet een visumplicht niet
zitten,omdat die in Europa kansloos zou
zijn.Volgens minister Grapperhaus heeft
Albanië kort geleden wel toegezegd dat
het wil meewerken aan de opsporing van
de criminelen.
haas
0
West-Europa onderscheidt zich van Zuid-, Noord-, Centraal- en Oost-Europa door de geografie en door de verschillen in klimaat en cultuur. Het begrip West-Europa heeft echter geen officiële status, maar wordt gehanteerd door de Verenigde Naties[1] en de Duitse Ständiger Ausschuss für geographische Namen (StAGN).[2]

Volgens de StAGN behoren de volgende landen tot West-Europa:

Andorra
België
Frankrijk
Ierland
Monaco
Nederland
Verenigd Koninkrijk

nl.wikipedia.org/wiki/West-Europa
nl.wikipedia.org/wiki/West-Europa#/me...
haas
0
Tsjechische premier strafrechterlijk vervolgd
woensdag 17 april 2019, 19:00 uur

De Tsjechische premier Andrej Babis moet vervolgd worden wegens fraude met EU-gelden. Dat is de harde conclusie van een politie-onderzoek. De 64-jarige miljardair zou in de periode dat hij nog minister van Financiën was gesjoemeld hebben met subsidiepotjes. Correspondent Laura Postma over deze corruptiezaak.
haas
0
quote:

haas schreef op 17 april 2019 19:14:

Tsjechische premier strafrechterlijk vervolgd
woensdag 17 april 2019, 19:00 uur

De Tsjechische premier Andrej Babis moet vervolgd worden wegens fraude met EU-gelden. Dat is de harde conclusie van een politie-onderzoek. De 64-jarige miljardair zou in de periode dat hij nog minister van Financiën was gesjoemeld hebben met subsidiepotjes. Correspondent Laura Postma over deze corruptiezaak.
Tsjechië wil een eigen belasting op Google en Facebook gaan heffen. Het land pikt het niet langer dat deze bedrijven enorme omzetten in het land maken en daarover geen belastingen betalen. 7% van de advertentie inkomsten in Tsjechië moeten de bedrijven gaan afdragen. Binnen Europa lag Ierland dwars, want daar stromen nu alle belastinginkomsten van Google binnen. Europabreed komt er dus geen belasting.
haas
0
EU moet beslissen of het Turkije wil of niet

De EU moet beslissen of Turkije toetreedt of niet, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu dinsdag.

“Als de Europese Unie ons niet wil hebben, moeten zij die beslissing (openlijk) nemen”, benadrukte Çavusoglu tijdens een persconferentie na de 4e Visegrad-groep (V4) vergadering van buitenlandministers in Slowakije.

Het zijn niet de hervormingen of criteria die het lidmaatschap van Turkije belemmeren, merkte de Turkse minister op, maar politieke hindernissen, discriminatie en dubbele normen van de EU.

Çavusoglu zei dat Turkije 82 miljoen inwoners heeft, wat volgens hem het land het hoogste aantal zetels in het Europees Parlement zal geven dan enig ander land als Ankara een EU-lid wordt.

“Turkije is een overwegend Islamitisch land. Dus als de EU een religieuze club is, is dat prima. Als de EU niets wil delen, inclusief macht met een ander land of een andere lidstaat, is dat ook prima. Lidmaatschap is enkel een strategisch doel voor ons”, sprak de Turkse minister.

Çavusoglu vertelde dat Turkije na de lokale verkiezingen op 31 maart bereid is om over een hoofdstuk te onderhandelen en aan alle voorwaarden en normen te voldoen. “Nu is hervorming een prioriteit voor Turkije, maar we moeten politieke obstakels vermijden.”
DeZwarteRidder
0
Duits ministerie: Helft van rechts-extremisten bereid geweld te gebruiken
03 mei 2019 17:53 Laatste update: een uur geleden
39

Ruim 12.700 Duitse rechts-extremisten zijn bereid geweld te gebruiken. Dat heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Dat is ongeveer de helft van het totale aantal rechts-extremisten in het land.

Het ministerie gaf de informatie vrij na parlementaire vragen van de partij FDP. Uit de gegevens blijkt dat er in 2017 ruim 24.000 rechts-extremisten in Duitsland waren.

Ruim de helft van de personen in de rechts-extremistische scene is volgens de informatie bereid geweld te gebruiken tegen mensen die zij als vijand zien. Binnen die groep vallen onder anderen migranten, moslims, politieke tegenstanders, journalisten en agenten.

De Duitse autoriteiten waarschuwden al eerder voor het groeiende gevaar vanuit extreem-rechts. Een groot deel van deze groep zou een "affiniteit voor wapens" hebben.

De Duitse overheid heeft de manier onderzocht waarop rechts-extremisten met elkaar communiceren. Dat blijkt voornamelijk via sociale netwerken en online berichtendiensten te gaan, laat het ministerie weten.

Honderden websites en socialemediakanalen worden gescreend door de autoriteiten. Op de kanalen wordt volgens het ministerie onder meer propagandamateriaal verspreid.
Extremisten demonstreren in Oost-Duitsland

Eerder deze week liepen honderden extremisten met vlaggen door de stad Plauen in het oosten van Duitsland. Ze hadden spandoeken bij zich waar onder meer "Sociale rechtvaardigheid in plaats van criminele buitenlanders" op stond.

Joodse organisaties reageerden onthutst op de demonstratie. "De beelden zijn gestoord en beangstigend", aldus Josef Schuster, voorzitter van de Centrale Raad van Joden in Duitsland. De mars vond plaats tijdens Yom HaShoah, de dag waarop de Joodse gemeenschap de slachtoffers van de Holocaust herdenken.
izdp
0
Helaas, helaas, ik denk dat er te weinig mensen zijn die het project Europa begrijpen.
Het volk zogezegd.
En mooi om te zien dat waar begrepen het land is waar ze eruit willen stappen.
De oude wereld met een antwoord en een landje wat denkt te kunnen teren op roem uit het verleden.
Holbewoners versus de realiteit.
haas
0
SP’er Dennis de Jong zwaait af: ‘De EU is transparanter dan Nederland’
DEMOCRATIE
Christoph Schmidt– 2:00, 2 mei 2019

Dennis de Jong. ‘Het is een hele opgave om een echte ondernemer uit een klein bedrijf te interesseren voor een adviesgroep in Brussel. Die gaat gelijk lachen als je erover begint.’ © Sander de Wilde
INTERVIEWDennis de Jong (63) vertrekt na tien jaar als Europarlementariër van de Socialistische Partij (SP). Dit is zijn afscheidsinterview.
U krijgt 5 artikelen van Trouw cadeau. Dit is nummer 2 .
Onbeperkt onze artikelen lezen? Digitaal Basis € 2 per week.

“Als je terugkijkt naar hoe ik tien jaar geleden mijn eerste verkiezingsdebatten deed, dan staat daar eigenlijk een ambtenaar die verwilderd om zich heen kijkt, en zich afvraagt: in welke leeuwenkuil ben ik nou weer verzeild geraakt? Als je die ogen ziet… een soort van angst denk ik.

Een journalist zei later eens tegen mij dat ik geen goede politicus was. Ik lieg immers niet. Het is nog steeds zo dat ik niet van politieke spelletjes hou. Maar dat heb ik ook nauwelijks hoeven doen als Europarlementariër. Ik heb nooit meegemaakt dat je hier collega’s moet belazeren. Het is sowieso een beetje een raar parlement: je hebt geen regering en geen oppositie, dus je zoekt naar samenwerking.

lees meer;
www.trouw.nl/democratie/sp-er-dennis-...
haas
0
Column: Europese verkiezingen onderstrepen grote belang EU
Door WILLEM VERMEEND EN RICK VAN DER PLOEG

Updated Vandaag, 08:03
Vandaag, 08:01 in FINANCIEEL

Het EU-lidmaatschap is voor Nederland van essentieel belang voor onze econmische groei, werkgelegenheid en welvaart. Door internationale ontwikkelingen zal dit belang de komende decennia zelfs nog toenemen. Alleen daarom al zouden de Europese verkiezingen in ons land veel kiezers moeten trekken.

Willem Vermeend (l) en Rick van der Ploeg
Willem Vermeend (l) en Rick van der Ploeg
Op 23 mei 2019 vinden er Europese Parlementsverkiezingen plaats, maar de kiezers lopen nog niet warm, want deze verkiezingen kennen in Nederland de laagste opkomst. In 2014 ging slechts 37% van de kiezers naar de stembus. Gezien het grote belang van de Europese Unie (EU) voor Nederland, zou dit veel hoger moeten liggen.

www.telegraaf.nl/financieel/3534400/c...
JP Samosa
0
Ik heb n paar stemwijzers ingevuld,maar ik miste enkele relevante vragen/items,
Waardoor blijkt dat die stemwijzers ook maar zozo zijn.
Zoals, wie is voor:
Wel een europa,dus vooral handel, maar vooral minder europa,minder bevoegdheden
Geen turkije in de eu
Afschaffen van het periodieke circus naar strasbourg
fikse verlaging van salarissen en vergoedingen voor europolitici
Verpichte aanwezigheid bij stemmingen! ( waarvoor ben je anders gekozen?)
Inkrimping naar 500 leden.
Lager miljardenbudget
696 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.943,90 -144,80 -0,80% 20:11
US30^ 37.930,24 -423,07 -1,10% 18:21
US500^ 5.047,19 -25,20 -0,50% 20:11
Nasd100^ 17.434,05 -90,08 -0,51% 20:11
Japan225^ 37.475,14 -523,62 -1,38% 18:21
WTI 83,21 +0,31 +0,37% 20:11
Brent 87,36 -0,72 -0,82% 20:11
EUR/USD 1,0728 +0,0030 +0,28% 20:11
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.334,34 +18,22 +0,79% 20:11
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront