Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.163 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Luxemerk Hermès heeft de wind mee

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 08:46 | Views: 768

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luxemerk Hermès, vooral bekend om zijn exclusieve en peperdure handtasjes, heeft de tijd duidelijk mee. Het Franse bedrijf zag de omzet in het slotkwartaal van vorig jaar flink stijgen. Daarbij profiteerde Hermès naar eigen zeggen ook van de nodige kostenbesparingen en gunstige wisselkoerseffecten.

In alle regio's wereldwijd was sprake van groei. Maar vooral is Azië vonden de tasjes, parfum, horloges en andere luxe snuisterijen gretig aftrek. De totale omzet ging met dik 10 procent omhoog tot bijna 1,7 miljard euro ten opzichte van een jaar eerder.

Bij lederwaren dus met bijvoorbeeld Birkin-handtasjes van duizenden euro's ging de vergelijkbare omzet met circa 10 procent omhoog. De mode-accessoires en de horloges van Hermès deden het qua meeropbrengsten nog beter. Voor dit jaar rekent het bedrijf op verdere omzetgroei, ondanks de geopolitieke spanningen en onzekerheden wereldwijd.
voda
0
Danone profiteert van vraag flesjes bronwater

Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 08:09 | Views: 1.213

Danone 16:04
66,15 +0,24 (+0,36%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een goede vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian. Daarbij toonden de verkopen van yoghurt- en zuivelproducten herstel ten opzichte van een jaar eerder.

Danone zag op vergelijkbare basis de omzet met 2,9 procent aandikken tot ruim 24,6 miljard euro. Dat was meer dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Als de resultaten uit Marokko buiten beschouwing worden gelaten, was sprake van een omzetgroei met 3,6 procent. In dat land had Danone last van een flinke boycot door consumenten.

De verkoop van babyvoeding liep tegen het einde van het jaar iets terug, viel dinsdag verder op te maken uit een handelsbericht. Dat kwam onder meer door een afzwakkende vraag in China, goed voor bijna een derde van de omzet uit babyvoeding. Voor dit jaar denkt Danone dat het de omzet en winst zal groeien, door kostenbesparingen en de trend van consumenten richting gezonder eten.
voda
0
Megaboete UBS in Frankrijk - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
UBS Group AG
CHF 12,495 -0,35 -2,72 % Swiss Exchange (Virtex)

(ABM FN) UBS heeft een boete opgelegd gekregen in Frankrijk van 3,7 miljard euro. Dit meldde persbureau AFP woensdag.

Volgens de rechtbank in Parijs heeft UBS meegewerkt aan het witwassen van vermogen. Dat levert de Zwitserse bank volgens AFP de grootste boete ooit op, opgelegd door een Franse rechter.

Inmiddels noteert het aandeel UBS 2,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse inflatie omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in januari gedaald. Dat bleek donderdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

Op maandbasis daalden de prijzen met 0,4 procent.

Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,2 procent. In december was dit nog 1,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
Resultaten PSA Group trekken aan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Peugeot
22,09 -0,67 -2,94 % Euronext Paris
Peugeot SA nominatif adm
22,09 -0,67 -2,94 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Automaker PSA Group heeft in 2018 meer winst en omzet geboekt en presenteerde nieuwe doelen voor de middellange termijn. Dit maakte het Franse concern dinsdagochtend bekend.

In het afgelopen jaar steeg de nettowinst met 47 procent tot 2,8 miljard euro. Dit was in 2017 nog 1,9 miljard euro. De omzet trok ook aan, en wel met 19 procent tot 74,0 miljard euro.

PSA wil over 2018 een dividend voorstellen van 0,78 euro per aandeel, ten opzichte van 0,53 euro per aandeel een jaar eerder.

Vooruitblikkend voorziet de automaker een stabiele automotive-markt in Europa, maar een daling van een procent in Latijns-Amerika en van drie procent in China. In Rusland verwacht PSA een groei van vijf procent.

De Franse automaker voorziet voor de periode 2019 tot 2021 een terugkerende operationele marge van 4,5 procent.

PSA besloot daarnaast opnieuw de Amerikaanse en Canadese markt te betreden als onderdeel van een tienjarig plan voor de regio. Peugot zette de eerste stappen op de Amerikaanse markt eind 2018 met de lancering van de mobiliteitsdienst Free2Move in Washington D.C.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frans consumentenvertrouwen in de lift

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk zit weer in de lift. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee dinsdag.

De vertrouwensindex noteerde in februari op 95, tegen 92 in januari. In december noteerde de index op 86.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Frankrijk verrast door Nederlandse stap'

Gepubliceerd op 27 feb 2019 om 06:38 | Views: 3.966

Air France-KLM 16:24
11,37 -1,37 (-10,72%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk was verrast door de bekendmaking dat Nederland een flink pakket aandelen van luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft gekocht. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De krant haalt minister van Financiën Bruno Le Maire aan.

Le Maire zegt kennis te nemen van de actie van de Nederlandse overheid, waarmee een belang van 12,68 procent van de aandelen Air France-KLM is verworven. Uiteindelijk moet het Nederlandse belang in het moederbedrijf van KLM gelijk zijn aan dat van de Fransen die circa 14 procent in de houdstermaatschappij bezitten.

Tegen de krant herhaalde Le Maire zijn steun voor de strategie en het management van Air France-KLM. ,,Het is essentieel om de regels van goed bestuur te respecteren en dat Air France-KLM geleid blijft worden in de geest van sociaal belang zonder nationale staatsinmenging'', aldus Le Maire tegen Les Echos.

Gérald Darmanin

De minister van Begroting Gérald Darmanin zei dat de Franse overheid en het bestuur van Air France-KLM niet bewust waren van het feit dat Nederland aandelen aan het kopen was. Minister Wopke Hoekstra van Financiën zei dinsdagavond dat de regering in Parijs op de hoogte is gebracht dat Nederland uiteindelijk circa 14 procent van de aandelen in handen wil krijgen. Premier Mark Rutte heeft de Franse president Emmanuel Macron gebeld.
voda
0
Franse economie groeit in stabiel tempo

(ABM FN-Dow Jones) De Franse economie is in het vierde kwartaal van 2018 in een stabiel tempo gegroeid ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dit bleek donderdag uit definitieve groeicijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De tweede economie van de eurozone groeide in de laatste drie maanden van vorig jaar met 0,3 procent op kwartaalbasis, wat gelijk was aan de groei een kwartaal eerder.

Uit een eerdere raming bleek op kwartaalbasis al een groei van 0,3 procent en op jaarbasis van 1,5 procent. De groei op jaarbasis werd in de definitieve raming gehandhaafd.

In het eerste en tweede kwartaal van 2018 groeide de Franse economie met 0,2 procent. In het derde kwartaal was sprake van een groei van 0,3 procent.

In het vierde kwartaal stagneerde de consumptieuitgaven, na een stijging van 0,4 procent in het derde kwartaal. De export verbeterde in de periode van 0,2 naar 2,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse inflatie loopt licht op

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in februari licht gestegen. Dat bleek donderdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

Op maandbasis stegen de prijzen met 0,1 procent, na een daling met 0,6 procent in januari.

Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,3 procent. In januari was dit nog 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Fransen dwarsbomen mogelijk mandaat Elbers'

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 13:25 | Views: 5.765

Air France-KLM 16:19
10,83 -0,41 (-3,60%)

PARIJS (AFN) - Frankrijk gaat mogelijk voor de herbenoeming van Pieters Elbers als baas van KLM liggen. Volgens de Franse krant Les Echos gaan er geluiden op bij het Franse ministerie om de aandeelhoudersvergadering van april uit te stellen. Daar wordt onder meer over de nieuwe termijn voor Elbers gestemd.

Ook de toetreding van de Nederlander in de directie van Air France-KLM kan volgens bronnen niet worden aanvaard, zo schrijft de krant. Frankrijk was eerder verrast door de staatsdeelneming van Nederland in Air France-KLM. Na de verrassende zet door het kabinet klonken in Parijs woorden als geniepig en onvriendelijk. Vrijdag komen ministers van beide landen bijeen om over de luchtvaartcombinatie te praten.

Les Echos schrijft dat de Fransen vanwege hun langjarige aandeelhouderschap in Air France-KLM een groter stemrecht hebben. Daarbovenop heeft het personeel van Air France ook 4 procent van het moederbedrijf in handen. Daarmee hebben de Fransen de overhand, aldus Les Echos.

Eerder waarschuwden de Fransen nog voor instabiliteit in het management van de luchtvaartcombinatie als gevolg van de Nederlandse bemoeienis. Het kabinet zou er alles aan moeten doen om dat te voorkomen. Minister van Financiën Bruno Le Maire zei eerder nog het ongehoord te vinden dat een land als Nederland, als één van de grondleggers van de Europese Unie, een dergelijke streek levert.

Het ministerie van Financiën in Den Haag wil niet reageren op het bericht.
voda
0
Carrefour haalt broekriem verder aan

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 08:46 | Views: 1.167

Ahold Delhaize 16:31
22,72 +0,12 (+0,51%)

Carrefour 16:31
17,97 +0,42 (+2,36%)

PARIJS (AFN) - Het Franse supermarktconcern Carrefour gaat nog steviger snijden in de kosten. Het bedrijf rekende er eerder op in 2020 structureel circa 2 miljard euro zuiniger te opereren. Dat doel werd bij de publicatie van de jaarcijfers met 800 miljoen euro opgevoerd.

Afgelopen jaar werd al voor ruim 1 miljard euro in de uitgaven gesneden. De reorganisatie, vooral bij de Franse winkels, drukte het voorbije jaar duidelijk op de resultaten. De operationele winst van Carrefour daalde op jaarbasis met 3,4 procent tot 1,9 miljard euro. De sterke prestaties in Brazilië waren niet voldoende om te compenseren voor de extra kosten die in Frankrijk werden gemaakt. Op de thuismarkt daalde de operationele winst met 43 procent tot 466 miljoen euro.

Carrefour zegt de eigen winkelportefeuille nadrukkelijk tegen het licht te houden en waar nodig te zullen snijden in vloeroppervlakte. Daarnaast wil het bedrijf dit jaar en volgend jaar voor 500 miljoen euro aan niet-strategisch vastgoed verkopen. Verder zet de keten vol in op het openen van duizenden zogeheten gemakswinkels. Daarvan moeten er in drie jaar tijd nog eens 3000 van worden geopend.
voda
0
Franse dienstensector in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse dienstensector is in februari weer gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de Franse dienstensector steeg van 47,8 in januari naar 50,2 afgelopen maand.

Er was vooraf rekening gehouden met een stijging naar 49,8.

Vorige week werd al bekend dat de Franse industrie in februari groei liet zien.

De samengestelde index kwam vorige maand met dit cijfer uit op 50,4 tegen 48,2 in januari.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Iliad schuift winstdoel jaartje op

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 09:48 | Views: 916

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse telecombedrijf Iliad heeft zijn winstdoel één jaar vooruitgeschoven. De branchegenoot van het in Amsterdam genoteerde Altice Europe worstelt met fikse concurrentie in de Franse telecommarkt en heeft moeite met het behouden van zijn klantenbestand.

Iliad verwacht zijn eerder uitgesproken doelstelling voor de aangepaste brutowinst (ebitda) van 1 miljard euro nu in 2021 te behalen in plaats van 2020. Het op twee na grootste grootste telecomconcern van Frankrijk raakte in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar bijna 100.000 mobieletelefonieklanten en 30.000 internetklanten kwijt in zijn thuismarkt. In Italië, waar Iliad ook actief is, gingen de zaken iets beter. Het klantenbestand dikte aan tot 2,8 miljoen klanten van 2,23 miljoen in het derde kwartaal.

Iliad zette in het laatste kwartaal van 2018 een licht hogere omzet in de boeken van 1,3 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. De omzet in Frankrijk daalde echter met ruim 3 procent tot 1,1 miljard euro.

Het aandeel Iliad kreeg in het eerste uur van de handel in Parijs een tik en noteerde 5,6 procent lager.
voda
0
Tassenmaker Hermès houdt wind in de zeilen

Gepubliceerd op 20 mrt 2019 om 08:46 | Views: 1.019

PARIJS (AFN/RTR) - Maker van luxe handtassen Hermès is optimistisch over de toekomst. Waar veel luxemerken te maken hebben met tanende verkopen gaat het Hermès voor de wind.

Het bedrijf uit Parijs ziet voor de nabije toekomst ook geen grote veranderingen plaatsvinden in de verkooptrends. Vooral Aziatische klanten blijven de winst aanjagen. In 2018 steeg de winst van 1,2 miljard naar 1,4 miljard euro. De omzet steeg met 7,5 procent tot bijna 6 miljard euro. Voor dit jaar verwacht Hermès verdere omzetgroei.
voda
0
Franse economie groeit op jaarbasis iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De Franse economie is in 2018 iets harder gegroeid dan in een eerdere raming werd aangenomen. Dit bleek dinsdag uit definitieve groeicijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

Uit de meest recente raming bleek op jaarbasis nu een groei van 1,6 procent. In februari hield het statistiekbureau het nog op een groei met 1,5 procent.

De groei in het vierde kwartaal van 0,3 procent bleef dinsdag ongewijzigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse inflatie neemt af

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in maart minder hard gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,1 procent. In februari was dit nog 1,3 procent.

Op maandbasis stegen de prijzen met 0,8 procent, na een pas op de plaats in februari.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industrie krimpt

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in maart nipt gekrompen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 51,5 in februari naar 49,7 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse overheid dringt tekort minder terug - media

(ABM FN-Dow Jones) De Franse regering heeft zijn ambities om de overheidstekort terug te dringen neerwaarts bijgesteld. Dit bleek woensdag uit een interview van minister van begroting Gérald Darmanin en minister van financiën Bruno Le Maire in de Franse krant Les Echos.

De groeiraming voor 2019 tot en met 2022 wordt verlaagd van 1,7 naar 1,4 procent omdat de mondiale economie vertraagt en dat zal impact hebben op de eurozone, aldus Le Maire. "Ons scenario houdt rekening met het risico van aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en het vooruitzicht van Brexit", stelde Le Maire in het interview.

Volgens Darmanin is de overheidstekort van 2,5 procent in 2018 lager dan de 2,7 procent die aanvankelijk verwacht werd.

Le Maire voegt toe dat "de Franse groei zal dit jaar hoger zijn dan die van de meeste van onze grote Europese partners, wat een breuk is met het vorige decennium." Voor hem is werkloosheid het grootste economisch probleem in Frankrijk.

Darmanin voorziet volgens de krant dat de tekort in 2019 tussen 3,0 en 3,1 procent zal liggen door de maatregelen die President Macron nam om de Gele Hesjes te kalmeren. Een tekort van 1,2 procent is voorzien voor 2022.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lichte krimp Franse dienstensector

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse dienstensector is in maart licht afgenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de Franse dienstensector daalde van 50,2 in februari naar 49,1 afgelopen maand.

Er was vooraf rekening gehouden met een forsere daling tot 48,7.

Eerder deze week werd al bekend dat de Franse industrie in maart kromp met een daling van de inkoopmanagersindex van 51,5 naar 49,7.

De samengestelde index kwam vorige maand uit op 48,9 tegen 50,4 in februari.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.163 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 866,90 +1,55 +0,18% 10:41
AMX 920,81 +2,13 +0,23% 10:41
ASCX 1.192,34 -15,57 -1,29% 10:26
BEL 20 3.810,95 +16,38 +0,43% 10:41
Germany40^ 17.778,90 +8,88 +0,05% 10:41
US30^ 37.805,58 +77,87 +0,21% 10:04
US500^ 5.033,26 +13,70 +0,27% 10:41
Nasd100^ 17.562,91 +58,00 +0,33% 10:41
Japan225^ 38.086,71 +342,64 +0,91% 10:06
WTI 81,82 -0,39 -0,47% 10:41
Brent 86,91 -0,40 -0,46% 10:41
EUR/USD 1,0677 +0,0006 +0,05% 10:41
BTC/USD 61.450,88 +197,94 +0,32% 10:41
Gold spot 2.379,40 +18,41 +0,78% 10:41
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,830 +0,320 +1,36% 10:25
EXOR NV 102,100 +1,300 +1,29% 10:23
UNILEVER PLC 44,350 +0,480 +1,09% 10:26
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 563,400 -16,800 -2,90% 10:26
BESI 139,300 -3,050 -2,14% 10:26
ADYEN NV 1.408,200 -26,600 -1,85% 10:26

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront