Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.130 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Licht verlies voor AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met een klein verlies gesloten. De AEX daalde 0,3 procent naar 538,07 punten.

"Het uitblijven van positief nieuws verleidde sommige handelaren om wat geld van tafel te halen", meent marktanalist David Madden van CMC Markets.

Macro-economisch was het relatief rustig. De meeste aandacht ging uit naar Duitsland.

De ZEW index voor het economisch sentiment steeg in februari licht, maar bevindt zich nog wel altijd in negatief terrein. De index steeg naar 13,4 negatief, waar economen rekenden op een stand van 14,0 negatief. In januari stond de index nog op 15,0 negatief.

Marktenspecialist Tom Simonts van KBC meent dat de ZEW bevestigt dat de groei van de Europese economie trager zal zijn, maar niet dat Europa in een recessie zit. "We zitten tussen groei en recessie", oordeelde Simonts.

De Chinese vicepremier Liu He zal aanstaande donderdag en vrijdag verder onderhandelen met de Verenigde Staten, zo bevestigde het Chinese ministerie van Handel dinsdag.

De gesprekken zullen in Washington plaatsvinden en handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin zullen ook aanwezig zijn.

De euro noteerde rond het slot in Europa op 1,1330 dollar. Het muntpaar verhandelde dinsdagochtend op 1,1297.

Amerikaanse olie werd dinsdag iets duurder, maar een vat Brent daalde in prijs.

Stijgers en dalers

In de AEX was ASR, in aanloop naar de jaarcijfers morgenochtend, koploper met een koerswinst van 1,7 procent.

Ahold Delhaize won 0,7 procent.

DSM leverde 2,9 procent in. Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor DSM van 89,00 naar 92,00 euro, terwijl het advies juist werd verlaagd van Outperform naar Neutraal na de recent sterke koersprestaties.

In de Midcap steeg Flow Traders 2,6 procent en Air France-KLM 2,4 procent.

TomTom navigeerde 2,6 procent lager en bodemonderzoeker Fugro leverde ook 2,6 procent in.

Onder de kleinere aandelen in de AScX ging Pharming aan de leiding met een koerswinst van 4,2 procent. Basic-Fit werd 1,7 procent duurder.

Kendrion verloor 2,6 procent. In heel 2018 behaalde Kendrion een 3 procent lagere omzet van 449 miljoen euro, wat een nettowinst van 22,6 miljoen euro betekende. De genormaliseerde EBITA bedroeg 35,4 miljoen euro met een bijhorende marge van 7,9 procent. ING en NIBC spraken van zwakke, tegenvallende cijfers. "Zwakkere marktomstandigheden in vooral Automotive waren de belangrijkste reden voor deze krimp [in de marge]", aldus NIBC. Daarvoor konden kostenbesparingen en de resultaten bij Industrial niet compenseren. CEO Joep van Beurden kijkt met vertrouwen naar de toekomst, "ondanks de economische vooruitzichten op de korte termijn". De doelen voor de middellange termijn werden herhaald.

Brunel werd zelfs 3,1 procent goedkoper.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen cirkelden rond de slotstanden van vrijdag. Maandag was Wall Street gesloten in verband met Presidents Day.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bescheiden verliezen op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag overwegend lager gesloten.

De Stoxx Europe 600 index verloor 0,2 procent op een slotstand van 368,97 punten, de Franse CAC 40 sloot eveneens 0,2 procent lager op een slot van 5.160,52 punten en de Britse FTSE 100 daalde 0,6 procent tot 7.179,17 punten. De Duitse DAX wist een bescheiden 0,1 procent te stijgen op een slot van 11.309,21 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets was er dinsdag duidelijk een gebrek aan positief nieuws, waardoor beleggers een stap terug deden en wat geld van tafel haalden.

Recent was de markt optimistisch gestemd over de ontwikkeling rond een mogelijke handelsdeal tussen de VS en China. Later deze week praten de landen verder in Washington. Bij die gesprekken zullend de Chinese vicepremier Liu He, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin aanwezig zijn.

Daar waar beleggers positief zijn over een deal tussen Amerika en China, verschuiven de zorgen naar een mogelijke handelsoorlog tussen de VS en Europa in de vorm van importheffingen op auto’s en auto-onderdelen, aldus marktanalist Madden.

Kredietbeoordelaar Moody's stelde dinsdag in een rapport dat Amerikaanse importtarieven van 25 procent voor de auto-industrie en tegensancties van de grootste handelspartners van de VS op dit gebied, zouden kunnen leiden tot behoorlijke economische schade. "Dit verstoort voor 500 miljard dollar aan handelsstromen, wat omgerekend goed is voor 0,6 procent van de mondiale economische groei in 2017", volgens het rapport.

Volgens Moody's zouden de economische consequenties aanzienlijk zijn, ook gezien het feit dat de mondiale groei al onder druk staat.

Op macro-economisch vlak was er dinsdag specifiek aandacht voor de Duitse ZEW index en Britse werkloosheidscijfers.

De ZEW index voor het economisch sentiment in Duitsland steeg in februari licht, maar bleef in negatief terrein. De index verbeterde naar 13,4 negatief, waar economen rekenden op een stand van 14,0 negatief. In januari stond de index nog op 15,0 negatief.

De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk bleef in de drie maanden tot en met december stabiel op 4,0 procent. In dezelfde periode stegen de lonen met 3,4 procent op jaarbasis.

De euro noteerde rond het slot in Europa op 1,1330 dollar. Het muntpaar verhandelde dinsdagochtend op 1,1297. Olie werd dinsdag circa een procent goedkoper.

Stijgers en dalers

HSBC stelde teleur met zijn jaarcijfers. De aangepaste winst steeg weliswaar met 16 procent tot 19,9 miljard dollar, maar dit was onder de 21,4 miljard dollar waar de markt op rekende. Ook de omzet viel tegen. Marktkenners wezen in het bijzonder op de blootstelling van de bank in China, waar de economische groei vertraagt. Het aandeel daalde 4,1 procent.

Sectorgenoot Standard Chartered verloor 3,6 procent.

Europees breed doken financials ook in het rood. Deutsche Bank daalde 2,1 procent, Société Générale hield het bij een bescheiden verlies van 0,5 procent en ING Groep verloor 0,2 procent.

De mijnbouwsector schudde tegenvallende halfjaarcijfers van BHP Billiton juist af. De outlook voor de tweede jaarhelft was namelijk wel positief. Het aandeel verloor slechts 0,3 procent. Rio Tinto steeg 0,8 procent en Anglo American steeg 0,7 procent.

Danone heeft in 2018 de winst en omzet licht zien terugvallen, maar het bedrijf verwacht dat de vergelijkbare omzet weer zal groeien dit jaar. Het Franse voedingsmiddelenconcern steeg 0,7 procent.

Wirecard noteerde rond het slot 4,6 procent hoger na maandag ook al flink te zijn gestegen, nadat de Duitse financiële toezichthouder BaFin een verbod legde op het nemen of uitbreiden van nieuwe shortposities op de aanbieder van betalingsdiensten.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street licht hoger. De belangrijkste indexen stegen zo'n 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bedrijfsresultaten goed ontvangen op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag met een kleine winst gesloten. De AEX steeg 0,4 procent naar 540,03 punten.

"We zakten aanvankelijk weg op onzekerheid", maar de hoop op deals zorgde voor een kanteling, zei sales trader Gert Berendse van ING.

De belangrijkste deal voor Berendse blijft die tussen China en de VS over de handel.

"Het gaat de goede kant op", merkte analist Georgette Boele van ABN AMRO op tegen ABM Financial News. "En het kan heel snel gaan."

Uiteindelijk komt er wel een deal, denkt ABN AMRO. Immers, beide landen hebben hier belang bij. Maar China wellicht iets meer dan de VS.

Positief noemde Berendse dat handelsgezant Robert Lighthizer op 27 februari een persmoment heeft. Dat gaf de markt hoop dat er voor die datum goed nieuws komt, aldus de sales trader van ING.

Ook berichtgeving over Brexit zorgde voor "een tikje omhoog". Er zou mogelijk toch worden gewerkt aan een aanpassing van het akkoord.

Verder wees Berendse op Peter Praet van de Europese Centrale Bank, die benadrukte dat stimulus “nog altijd in de gereedschapskist zit”.

Twee deals en extra stimuleringen, dat zou volgens Berendse het "ultieme" recept zijn voor hogere koersen.

De euro/dollar noteerde op 1,1356. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1341. De olieprijzen koersten flink hoger.

Voor vanavond kijkt de markt nog uit naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

Stijgers en dalers

In de AEX zag Wolters Kluwer de jaarcijfers beloond met een koerswinst van 2,1 procent. Analisten beoordeelden de cijfers van Wolters Kluwer ook als beter dan voorzien. Morgan Stanley was woensdag vooral te spreken over de "beter dan verwachte outlook" voor de EBITA-marge. Die moet dit jaar volgens Wolters Kluwer uitkomen tussen 23 en 23,5 procent, waar Morgan Stanley rekent op 22,8 tot 23 procent. "Dit impliceert dat er een aanzienlijk opwaarts potentieel is voor de marge op de middellange termijn", menen de analisten.

Verder won ArcelorMittal 2,3 procent en Randstad 1,9 procent.

De cijfers van ASR konden op minder enthousiasme rekenen. Het aandeel daalde 1,2 procent. Toch waren de cijfers volgens ING iets beter dan verwacht. En de outlook noemde de bank geruststellend.

De grootste dalers waren echter de chemiebedrijven DSM en AkzoNobel, die 2,3 en 3,0 procent inleverden. Berendse van ING denkt dat het negatieve rapport van Credit Suisse van dinsdag op DSM wellicht nog doorwerkt.

In de Midcap ging BAM aan de leiding na het openen van de boeken. Het aandeel steeg 7,1 procent. Analisten noemden de cijfers van de bouwer sterk. Zowel de omzet als het gecorrigeerde resultaat wist de verwachtingen aanzienlijk te overtreffen, zag KBC Securities.

Ook sectorgenoten Heijmans, dat donderdag met cijfers komt, en VolkerWessels hadden de wind in de rug met koerswinsten van 10,6 en 9,9 procent. Beleggingsadviseur Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees ook op een adviesverhoging voor VolkerWessels door Morgan Stanley van Gelijkgewogen naar Overwogen.

Air France-KLM werd 6,1 procent duurder, nadat het aandeel aanvankelijk nog in het rood handelde. “Redelijke" cijfers, oordeelde ING, maar niet overtuigend. In de outlook is Air France-KLM volgens ING "terughoudend optimistisch" met stabiele boekingen voor langeafstandsvluchten tot minstens de zomer en mogelijk daarna.

Ook de cijfers van Besi werden goed ontvangen met een stijging van 3,5 procent. NIBC noemde de resultaten van de toeleverancier "veel beter" dan verwacht, maar wees er ook op dat voor de korte termijn de vooruitzichten niet geweldig zijn. InsingerGilissen was vooral te spreken over de kostenontwikkeling en het dividendvoorstel.

Vastgoed had het moeilijker. Met verliezen van 0,9 procent waren Wereldhave en WDP de sterkste dalers in de AMX.

Kendrion herstelde na de koersafstraffing van dinsdag. Het aandeel won 2,7 procent ondanks dat ING het koersdoel verlaagde van 26,50 naar 23,00 euro.

Alfen werd net als ASR niet beloond voor de jaarcijfers. Het aandeel verloor 3,4 procent. Volgens Berenberg was er sterke groei in 2018, maar minder dan verwacht. Positief noemde Berenberg een aantal grote contracten die Alfen binnenhaalde. Ook de snelle groei buiten de thuismarkt is een pluspunt volgens de bank.

Tussenstanden Wall Street

Bij de slotgong in Amsterdam noteerde Wall Street licht in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak licht hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is donderdag met lichte winst gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 540,57 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

Europa-breed zagen markten zich gesteund door positieve signalen dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China richting het einde lopen. De twee partijen zijn naar verluidt begonnen met het opstellen van het definitieve akkoord. De markt haalde donderdag tevens steun uit de notulen van de Federal Reserve. Daarin werd het beeld opnieuw bevestigd dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig een pas op de plaats maakt met het verhogen van de rente.

Volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer kwam het sentiment donderdag enigszins onder druk te staan door tegenvallende macro-data uit de Verenigde Staten, waaruit bleek dat de groei van de Amerikaanse economie onderliggend vertraaagd. In Europa viel het volgens Van Eerden heel erg mee. "Europa zit een beetje in een twilight-fase, aangezien een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten nabij lijkt, waardoor Washington zijn focus waarschijnlijk richting Europa zal verschuiven.

Tot slot wijst de vermogensbeheerder op Galapagos en ASMI, die donderdag nabeurs met cijfers komen. "Dit kan morgen tot beweging leiden", aldus Van Eerden.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek donderdag dat de Nederlandse werkloosheid in januari stabiel is gebleven op 3,6 procent. In januari waren er 329.000 werklozen.

De Duitse inflatie over januari kwam in een definitieve versie uit op 1,4 procent op jaarbasis, tegen 1,6 procent in december. Op maandbasis tekende zich een daling van 0,8 procent af.

De Fransen zagen hun consumentenprijzen in de eerste maand van het jaar na een finale meting met 1,2 procent op jaarbasis oplopen. Op maandbasis daalden de prijzen hier met 0,4 procent.

Daarnaast kreeg de markt een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices te verwerken. De economische activiteit in de eurozone is in februari per saldo in een iets hoger tempo gegroeid. De samengetelde index steeg van 51,0 naar 51,4, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 51,2 naar 52,3 en die voor de industrie daalde van 50,5 naar 49,2.

Frankrijk zag de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex over deze maand oplopen van 48,2 in januari naar 49,9, terwijl de productie-index weer boven de cruciale 50 uitkwam: 50,1 tegen 49,8 in januari. Ook de dienstenindex liet een verbetering zien, maar kwam met 49,8 nog niet boven de neutrale grens van 50 uit.

Duitsland meldde een voorlopige index van 52,7 tegen 52,1 in januari, maar de industriële index verslechterde van 49,7 naar 49,6.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de orders duurzame goederen in de Verenigde Staten in december zijn gestegen met 1,0 procent, terwijl het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week meer is gedaald dan verwacht en de bedrijvigheid in de regio Philadelphia daalde van 17,0 in januari tot 4,1 negatief.

De Amerikaanse samengestelde inkoopamangersindex van februari steeg van 54,4 in januari naar 55,8 in februari, de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie daalden in januari fractioneel en de bestaande woningverkopen daalden in januari op maandbasis met 1,2 procent.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 15 februari zijn gestegen met 3,7 miljoen vaten tot 454,5 miljoen vaten.

De olieprijs noteerde verdeeld.

De euro/dollar noteerde op 1,1331. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1335 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 8 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door RELX met een winst van 4,8 procent, nadat de cijfers over 2018 volgens UBS weinig verrassingen bevatte.

Sectorgenoot Wolters Kluwer steeg 2,9 procent. Woensdag kwam het databedrijf al met cijfers, en die werden goed ontvangen. Vandaag volgden koersdoelverhojgingen van Berenberg, Credit Suisse en Societe Generale.

NN Group daalde 0,1 procent, ondanks een koersdoelverhoging van Credit Suisse.

Grote dalers in de AEX waren Altice en ABN AMRO met verliezen van achtereenvolgens 2,7 procent en 1,8 procent. Galapagos, dat donderdag laat met cijfers komt, sloot 3,3 procent lager.

In de Midcap ging Air France-KLM aan de leiding. De luchtvaarder steeg woensdag al ruim 6 procent na het openen van de boeken en steeg donderdag nog eens 4,5 procent.

De grootste daler in de AMX was Adyen met een verlies van 2,5 procent.

ASMI verloor 2,0 procent. Nabeurs komt ASMI met de jaarcijfers. Besi, dat woensdag 3,5 procent steeg op de jaarcijfers, leverde donderdag 1,5 procent in, ondanks dat ING het koersdoel verhoogde.

Onder de kleinere aandelen viel Brunel op met een winst van 1,8 procent. Van Lanschot dat de winst in 2018 onder druk zag staan, steeg 0,2 procent.

De cijfers van Heijmans kregen een nog beroerder onthaal. Het aandeel verloor 9,2 procent, nadat woensdag nog een dubbelcijferige koerswinst werd geboekt. Zowel ABN AMRO als KBC Securities sprak van een meevallende winstontwikkeling bij de bouwer. Met deze resultaten bevestigt Heijmans volgens KBC opnieuw dat het werkt aan een herstel van de winstgevendheid.

Neways verzilverde de jaarcijfers wel, met een koersstijging van 3,3 procent. NIBC noemde de resultaten van Neways ook beter dan verwacht.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 2.773,31 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen overwegend lager gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend lager gesloten, nadat in de ochtend uit de eurozone matige cijfers naar buiten kwamen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot donderdag 0,4 procent lager op 370,15 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,2 procent naar 11.423,28 punten. De Franse CAC 40 sloot vlak met een stand van 5.196,11 punten. De Britse FTSE 100 zakte donderdag 0,9 procent naar 7.167,39 punten.

De Britse beurzen stonden met name onder druk door zwaargewichten Centrica en BAE Systems die tot twaalf procent aan beurswaarde zagen verdampen na publicatie van kwartaalcijfers.

Naast tegenvallende bedrijfscijfers, wisten ook diverse macro-economische publicaties niet te overtuigen. De activiteit in de Europese industrie kromp voor het eerst sinds halverwege 2013, mede door een terugval in Duitsland. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de muntunie steeg wel, van 51,0 in januari naar 51,4 in februari, het hoogste niveau in 3 maanden. Ook kwam er een reeks Amerikaanse macrocijfers, over onder meer over de duurzame goederen en de bedrijvigheid in de regio Philadelphia, die in negatief terrein kwam.

Positief was wel dat de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten worden voortgezet. Donderdag en vrijdag zullen de Chinese vicepremier Liu He, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin aanwezig zijn bij een nieuwe ronde onderhandelingen.

De VS richten hun pijlen nu op Europa. De Amerikaanse president Donald Trump dreigde op woensdag met importheffingen op Europese auto's, indien er geen handelsakkoord met de Europese Unie wordt bereikt. "We proberen een deal te maken, maar zij zijn erg moeilijk om een deal mee te sluiten", aldus Trump. "Als we geen deal sluiten, dan doen we heffingen", dreigde de president. "We zullen zien wat er gebeurt."

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 15 februari zijn gestegen met 3,7 miljoen vaten tot 454,5 miljoen vaten.

De olieprijs noteerde verdeeld.

De euro/dollar noteerde op 1,1331. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1335 op de borden.

Bedrijfsnieuws

A.P. Moeller-Maersk maakte een koersval van 10,1 procent, nadat de winst over het vierde kwartaal lager uitviel dan verwacht. CEO Soren Skou sprak bovendien van een "uitdagende jaarstart".

Barclays zag in het afgelopen kwartaal de winst stijgen. De Britse bank boekte een winst van 3,5 miljard pond afgelopen jaar, terwijl de omzet vlak was. Analisten van Jefferies omschreven de cijfers als "ietwat saai, maar wellicht goed genoeg". Het aandeel verloor 0,1 procent.

Just Eat daalde met 4,8 procent, nadat de Amerikaanse concurrent Uber Eats plannen aankondigde om de kosten voor restaurants te verlagen in een poging klanten voor zich te winnen in de uitdagende markt voor maaltijdbezorging.

AXA maakte donderdag een significante daling van de nettowinst bekend als gevolg van impairments en kosten voor een beursgang en een overname. De verzekeraar werd in Parijs 1,1 procent hoger gewaardeerd.

Deutsche Telekom boekte over het vierde kwartaal een nettoverlies, met name vanwege de weggevallen voordelen van de belastinghervormingen in de Verenigde Staten, een impairment en personeelskosten. Het telecombedrijf won 0,4 procent.

Henkel heeft zijn nettowinst in 2018 verder zien oplopen en verwacht verdere groei in het lopende boekjaar. Het aandeel Henkel dikte donderdag 1,0 procent aan.

SFR, het Franse onderdeel van Altice, heeft voor 2,8 miljard euro een schadeclaim ingediend bij Orange. Dit schreef persbureau Bloomberg. Altice moest 2,7 procent inleveren.

RELX publiceerde donderdag over 2018 een verdere stijging van de omzet en winstgevend en verhoogde zijn dividend over het boekjaar met 7 procent. Voor 2019 verwacht het concern een verdere groei. RELX sloot 4,8 procent hoger.

Nigeria wil 20 miljard dollar aan belastingen ontvangen van verschillende buitenlandse oliereuzen die de afgelopen jaren in het land aan het werk waren. Dit schreef persbureau Reuters op basis van bronnen. Hiertoe heeft het Afrikaanse land brieven gestuurd aan Shell, Exxon, Chevron, Eni, Total, Equinor. Per oliemaatschappij zou de rekening tussen de 2,5 en 5 miljard dollar liggen. Shell verloor 0,6 procent, Eni won 0,1 procent en Total steeg 0,2 procent. Op Wall Street leverden Exxon, Chevron en Equinor tot twee procent in.

Als de VS importtarieven van 25 procent op Europese auto’s gaat invoeren, kost dat Volkswagen ieder jaar miljarden euro's. Hiervoor waarschuwde topman Herbert Diess in Financial Times. Het aandeel sloot fractioneel lager.

Tussenstand Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent lager op 2.773,31 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,2 procent tot 541,37 punten, terwijl de AMX een winst van 1,0 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent.

Markten richtten vrijdag hun vizier op Washington, waar Amerikaanse en Chinese onderhandelaars schijnen te werken aan intentieverklaringen die de basis moeten vormen voor een definitief akkoord. Ook werd bekend dat China een voorstel heeft gedaan om voor 30 miljard dollar extra agrarische producten van de VS te kopen, waaronder sojabonen, mais en tarwe.

Vermogensbeheerder Andre van Eerden wees erop dat de AEX met de 542 punten flirt, "hoewel het erop lijkt dat we daar niet zo makkelijk doorheen gaan en als we daar niet doorheen gaan, dan zou de AEX naar beneden kunnen gaan", aldus Van Eerden. Daarnaast wijst de vermogensbeheerder erop dat alle macro-data van de afgelopen week toch echt wijzen op een afvlakking van de economie, waarbij de ECB nadenkt over zijn beleid en een mogelijke verruiming overweegt, evenals de Fed. Van Eerden verwacht dan ook niet dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rente zal verhogen, "hooguit één keer in de tweede helft van dit jaar", aldus Van Eerden.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Duitse economie in het vierde kwartaal een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder en dat was conform verwachting.

De Duitse Ifo-index over februari liet een daling zien die met 98,5 ook lager uitkwam dan voorzien.

De inflatie in de eurozone kwam in januari op maandbasis uit op 1,0 procent negatief, terwijl op jaarbasis de prijzen nog met 1,4 procent stegen.

Olie noteerde vrijdag tot 0,4 procent hoger.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1341. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1334 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 16 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASML met een winst van 1,6 procent, gevolgd door Akzo Nobel met een winst van 1,4 procent.

Galapagos verloor 1,1 procent. De biotechonderneming zag in 2018 de omzet evenwel verdubbelen, terwijl het nettoverlies flink terugliep. UBS noemde de resultaten beter dan verwacht, terwijl InsingerGilissen vooral wacht op de op handen zijnde Fase 3 data uit de onderzoeksstudies FINCH-1 en FINCH-3 met ontstekingsremmer filgotinib. "De FINCH 1 & 3 Fase 3-resultaten zullen de belangrijkste cijfers zijn in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf", aldus analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Indexzwaargewicht Unilever noteerde onderaan met ongeveer 1,4 procent verlies. Unibail-Rodamco-Westfield verloor 1,0 procent, nadat ING het aandeel van de kooplijst haalde.

In de AMX werden de cijfers van ASMI met applaus ontvangen. Analist Edwin de Jong van NIBC sprak tegen ABM Financial News van sterke prestaties en benadrukte dat ASMI het duidelijk beter doet dan sommige sectorgenoten. Het aandeel klom ruim 12,0 procent. AMG won daarnaast 2,6 procent.

SBM Offshore verloor 0,5 procent, nadat Barclays het koersdoel verhoogde met handhaving van een neutraal advies. De Britse bank verhoogde het koersdoel van 19,20 euro naar 23,00 euro.

Onder de kleinere aandelen verloor Alfen 6,3 procent, nadat ABN AMRO het aandeel van de kooplijst haalde. De analisten van ABN AMRO spraken van teleurstellende resultaten van Alfen in 2018, met een mix van een zwakker dan verwachte omzet en hoger dan voorziene kosten. Dat was reden voor de analisten om de ramingen voor 2019 en 2020 te verlagen.

Het lokaal genoteerde Esperite won 32,6 procent omhoog. Het stamcelbedrijf sloot een overeenkomst met Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM) voor de verkoop van alle activiteiten van Cryo-Save die gerelateerd zijn aan diens stamcelbank. PBKM is bereid om maximaal 10 miljoen euro te betalen voor de de stamcelbank.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index circa 0,5 procent in de plus. De Dow Jones index en de Nasdaq wonnen 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 371,23 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 11.457,70 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.215,85 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.178,60 punten.

Markten richtten vrijdag het vizier op Washington, waar Amerikaanse en Chinese onderhandelaars schijnen te werken aan intentieverklaringen die de basis moeten vormen voor een definitief akkoord. Ook werd bekend dat China een voorstel zou hebben gedaan om voor 30 miljard dollar extra agrarische producten van de VS te kopen, waaronder sojabonen, mais en tarwe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Duitse economie in het vierde kwartaal een pas op de plaats maakte in vergelijking tot een kwartaal eerder, en dat was conform verwachting.

De data bevestigden dat de Duitse economie in de tweede helft van 2018 is gestagneerd. "Alle belangrijke exportmarkten van Duitsland staan voor uitdagingen met spanningen over de Amerikaanse handel, een vertraging van de economie van China en natuurlijk de lopende Brexit-onderhandelingen", aldus analist Michael Hewson van CMC Markets. "Problemen op één van deze fronten zou al verontrustend zijn, maar Duitsland ziet zich geconfronteerd met het vooruitzicht op verstoringen op al deze fronten, wat een behoorlijk catastrofaal effect zou kunnen hebben op zijn industrie", voegde hij toe.

De Duitse Ifo-index over februari liet een daling zien die met 98,5 ook lager uitkwam dan voorzien.

De inflatie in de eurozone kwam in januari op maandbasis uit op 1,0 procent negatief, terwijl op jaarbasis de prijzen nog met 1,4 procent stegen.

Olie noteerde vrijdag tot 0,5 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1341. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1334 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BMW en Daimler willen vijf joint ventures oprichten om wereldwijd meer dan 1 miljard euro in mobiliteit te investeren. BMW steeg 0,4 procent en Daimler won 0,6 procent.

Société Générale overweegt volgens Bloomberg honderden tot mogelijk duizenden banen te schrappen bij zijn investeringstak. Het aandeel werd vrijdag 1,4 procent meer waard.

Telecom Italia handhaaft zijn dividend ondanks het verlies over 2018. Het telecombedrijf maakte een verlies bekend van 1,4 miljard euro tegenover een nettowinst over 2017 van 1,1 miljard euro. Het verlies was veel groter dan het verwachte verlies van 487 miljoen euro. Het aandeel won 1,6 procent.

UBS heeft het advies voor het aandeel GlaxoSmithKline verlaagd naar Neutraal. Er ging hier 0,1 procent van de koers af.

ING heeft het advies voor Unibail-Rodamco-Westfield verlaagd van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel eveneens neerwaarts werd bijgesteld van 255,00 euro naar 148,00 euro. De koers van het aandeel moest 1,0 procent inleveren.

ASM International heeft in het vierde kwartaal van 2018 flink boven de eigen verwachtingen gepresteerd en besloot het dividend stevig te verhogen. ASMI noteerde vrijdag 12,0 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 2.792,22 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Overnamenieuws domineert op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week positief begonnen, met name dankzij overnamenieuws van PostNL en KAS Bank. De AEX steeg 0,2 procent op een slotstand van 542,52 punten. De AMX won 1,0 procent en de AScX steeg 0,4 procent.

De AEX index lijkt niet te stoppen, volgens online broker Lynx. "De snelheid lijkt iets af te nemen, maar van een top die eerst rond de 540 punten werd gevreesd lijkt toch geen sprake. Nieuwe weerstanden liggen rond de 550 punten."

Het sentiment was positief nadat de Amerikaanse president Donald Trump bekendmaakte dat hij de deadline van 1 maart om een handelsakkoord te bereiken met China, zal verlengen, omdat er "aanzienlijke vooruitgang" is geboekt in de besprekingen, zagen analisten van Monex. Hiermee worden importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen voorlopig dus uitgesteld. Maandag zei Trump dat een deal dichtbij is en hij deze hoopt te ondertekenen tijdens een ontmoeting met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping. Details over een dergelijke ontmoeting zijn er nog niet.

Het nieuws werd vooral door beleggers op de Chinese aandelenmarkten met gejuich ontvangen. De Shanghai Composite won vanochtend maar liefst 5,6 procent op 2.953,03 punten. "Dit is precies wat Chinese beleggers wilde horen en hierdoor knallen de indices op het vaste land door het dak", meent online broker Lynx.

Veel aandacht ging op het Damrak ook uit naar overnamenieuws. PostNL neemt Sandd over, terwijl KAS Bank wordt overgenomen door het Franse CACEIS. Vooral over de overname van KAS Bank was beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij verrast. Volgens hem betaalt het Franse CACEIS een "stevige" prijs en mogen aandeelhouders niet klagen na de flinke klappen die het aandeel heeft gekregen. "Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een koper gevonden."

Op macro-economisch vlak was het in Europa rustig. Vanuit de Verenigde Staten kwamen de Chicago Fed activiteitsindex in januari en de Amerikaanse groothandelsvoorraden over december. De Chicago Fed index belandde in januari met een indexscore van -0,43 in negatief terrein, wat zou duiden op een groei beneden de trend. De Amerikaanse groothandelsvoorraden stegen in december met 1,1 procent en dat was meer dan verwacht.

Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1347. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1351. Het Britse pond steeg na de berichten dat Theresa May een Brexit-stemming wil uitstellen tot 12 maart. Er gaan ook berichten rond dat May overweegt Brexit helemaal uit te stellen.

"Een chaotische no-deal is nog steeds een optie", volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe. Europese leiders riepen May maandag op om dat te voorkomen.

De olieprijs duikelde, nadat Trump tweette dat de olieprijzen te sterk zijn gestegen, met een vermaning aan OPEC-landen om het rustig aan te doen met de productiebeperkingen. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets besloten beleggers tot wat winstnemingen na de recente stijgingen op de oliemarkt. Aan het eind van de middag werd een vat West Texas Intermediate dik 3 procent goedkoper op 55,33 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX ging ArcelorMittal maandag aan kop, met een winst van 1,7 procent. Bij Galapagos was sprake van een herstel van 1,6 procent nadat het aandeel afgelopen week nog bijna 5 procent verloor. RELX, dat vorige week juist dik 4 procent steeg, deed maandag een stap terug, met een verlies van 0,9 procent.

In de AMX werd het overnamebod van PostNL op Sandd enthousiast ontvangen. Daarnaast kwam het postbedrijf met beter dan verwachte cijfers. De aangekondigde overname van Sandd door PostNL kan een euro toevoegen aan de waarde van het aandeel PostNL, aldus analist David Kerstens van Jefferies maandag in een reactie op het nieuws voorbeurs. Het aandeel steeg liefst 8,9 procent.

Cijfers van Fugro werden juist negatief ontvangen want het aandeel daalde 1,0 procent. Fugro boekte in 2018 een bedrijfsresultaat EBITDA, exclusief eenmalige items, van 117,8 miljoen euro, in vergelijking met 100,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde echter een nettoverlies van 51,1 miljoen euro, tegenover een verlies van 159,9 miljoen euro een jaar eerder. NIBC stelde dat de divisie Marine goed presteerde, maar dat Land & Seabed teleurstelde.

Onder de kleinere aandelen stond KAS Bank in flink in de belangstelling. Het bedrijf maakte maandag voorbeurs bekend dat CACEIS een openbaar bod in contanten heeft gedaan op alle uitstaande aandelen van KAS Bank van 12,75 euro per aandeel, hetgeen een premie vertegenwoordigt van 110 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag. De raad van bestuur van KAS Bank beveelt het bod unaniem aan, evenals de raad van commissarissen van de bank. KAS Bank zag de beurswaarde door het nieuws met liefst 103,3 procent toenemen.

Verder verloor B&S Group 4,1 procent na cijfers. De internationaal opererende distributiepartner, gespecialiseerd in fast-moving consumer goods voor diverse nichemarkten zag een verdubbeling van de omzet in 2018, ondanks tegenzittende wisselkoersen.

New Sources Energy verloor bijna 15 procent. De lege beurshuls heeft in zijn boekjaar 2017/2018 een negatief resultaat behaald en moest daarom geld lenen. NSE wil nu geld ophalen bij de eigenaren om de schulden af te lossen. Ook gaat men praten over het ontwikkelen en/of overnemen van activiteiten.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa, noteerde Wall Street xxx. De S&P 500 steeg 0,6 procent, de Dow Jones index 0,7 procent en de Nasdaq 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten zijn maandag hoger gesloten. De STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent op een slot van 372,18 punten, de Duitse DAX won 0,4 procent tot 11.505,39 punten, de Franse CAC 40 eindigde 0,3 procent hoger op 5.231,85 punten en de Britse FTSE 100 sloot nipt 0,1 procent in de plus op een slot van 7.183,74 punten.

Het sentiment was positief nadat de Amerikaanse president Donald Trump dit weekend bekendmaakte dat hij de deadline van 1 maart om een handelsakkoord te bereiken met China, zal verlengen, omdat er "aanzienlijke vooruitgang" is geboekt in de besprekingen", zagen analisten van Monex. Hiermee worden importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen voorlopig dus uitgesteld. Maandag zei Trump dat een deal dichtbij is en hij deze hoopt te ondertekenen tijdens een ontmoeting met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping. Details over een dergelijke ontmoeting zijn er nog niet.

Het nieuws werd vooral door beleggers op de Chinese aandelenmarkten met gejuich ontvangen. De Shanghai Composite won vanochtend maar liefst 5,6 procent op 2.953,03 punten.

"Wekenlang hoorden we telkens redelijk positieve berichten over de handelsbesprekingen en nu is er eindelijk concreet nieuws over de ontwikkelingen", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De DAX steeg tot het hoogste niveau in drie maanden terwijl de CAC 40 de hoogste stand sinds afgelopen oktober bereikte", aldus Madden. De FTSE bleef wat achter bij het vaste land van Europa, zag de marktvorser.

Op macro-economisch vlak was het in Europa rustig. Vanuit de Verenigde Staten kwamen de Chicago Fed activiteitsindex in januari en de Amerikaanse groothandelsvoorraden over december. De Chicago Fed index belandde in januari met een indexscore van -0,43 in negatief terrein, wat zou duiden op een groei beneden de trend. De Amerikaanse groothandelsvoorraden stegen in december met 1,1 procent en dat was meer dan verwacht.

Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1347. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1351. Het Britse pond steeg na de berichten dat Theresa May een Brexit-stemming wil uitstellen tot 12 maart. Er gaan ook berichten rond dat May overweegt Brexit helemaal uit te stellen.

"Een chaotische no-deal is nog steeds een optie", volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe. Europese leiders riepen May maandag op om dat te voorkomen.

De olieprijs duikelde, nadat Trump tweette dat de olieprijzen te sterk zijn gestegen, met een vermaning aan OPEC-landen om het rustig aan te doen met de productiebeperkingen. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets besloten beleggers tot wat winstnemingen na de recente stijgingen op de oliemarkt. Aan het eind van de middag werd een vat West Texas Intermediate dik 3 procent goedkoper op 55,33 dollar.

Bedrijfsnieuws

Aan de energie- en grondstoffensector gerelateerde aandelen stonden onder druk na het dalen van de olieprijs. Total verloor 0,9 procent, Royal Dutch Shell leverde 0,3 procent in en Glencore daalde ruim een procent.

AstraZeneca steeg 2,1 procent, nadat de farmaceut meldde het primaire eindpunt bereikt te hebben in een klinisch onderzoek naar het hartmedicijn Brilinata.

Roche daalde 0,3 procent. De Zwitserse farmaceut zou volgens bronnen dichtbij een akkoord zijn om het biotechbedrijf Spark Therapeutics over te nemen.

Associated British Foods, de moedermaatschappij van Primark, zei maandag voor de eerste helft van dit jaar een vlakke aangepaste omzet te voorzien. Het concern verwacht wel dat de omzet in alle divisies een groei zal laten zien, met uitzondering van het suikersegment. Het aandeel daalde 1,7 procent.

Ipsen daalde 6,5 procent. Het Franse bedrijf neemt het Canadese Clementia Pharmaceuticals voor 1,31 miljard dollar over.

Persimmon sloot bijna 5 procent lager, nadat in het weekend werd gemeld dat de Britse bouwer mogelijk wordt uitgesloten van een maatregel waarmee de Britse overheid starters ondersteunt bij het kopen van hun eerste huis.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 steeg 0,6 procent, de Dow Jones index 0,7 procent en de Nasdaq 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OCI hoogvlieger op Beursplein 5

Gepubliceerd op 26 feb 2019 om 17:44 | Views: 0

OCI 17:29
21,52 +1,10 (+5,39%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine winst de handel uitgegaan. Ook de meeste andere Europese aandelenbeurzen deden uiteindelijk een stap voorwaarts. Op Beursplein 5 viel de koerssprong van kunstmestproducent OCI op. De cijfers van het Egyptische bedrijf waren beter dan verwacht. De aandacht van beleggers ging verder onder meer uit naar nieuwe brexit-perikelen.

De hoofdindex aan het Damrak sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 543,18 punten. De MidKap steeg onder aanvoering van OCI met 0,9 procent tot 784,36 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent. Londen sloot 0,5 procent lager.

OCI won bijna 6 procent. De kunstmestproducent heeft zijn opbrengsten vorig jaar stevig opgevoerd en wist het verlies terug te dringen. In de AEX-index was speciaalchemiebedrijf DSM de sterkste stijger met een winst van 1,2 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos sloot de rij met een verlies van 2,9 procent.
voda
0
Damrak toont veerkracht

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen hebben dinsdag veerkracht getoond en sloten overwegend hoger na lagere koersen in de ochtend, geholpen door meevallende sentimentsdata en een dalende kans op een no deal-Brexit.

De AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 543,18 punten en de Midkap-index steeg 0,9 procent. De Smallcaps werden echter 0,3 procent minder waard.

De beurs trok in de loop van de dag aardig bij, zei vermogensbeheerder Leo Montfrooij van Blauwtulp Wealth Management, na de daling van de AEX met zo'n drie punten eerder op de dag.

Er was geen duidelijke reden voor de daling, vond Montfrooij, maar hij had een stap terug niet raar gevonden na de eerdere stijgingen. De cijfers voor het consumentenvertrouwen in Duitsland en vooral de Verenigde Staten droegen echter bij aan herstellende koersen. Ook de negatieve futures op Wall Street vielen uiteindelijk mee.

"De ondertoon blijft positief", aldus de vermogensbeheerder. Daarbij speelde volgens hem ook een rol dat de kans op een no deal Brexit lijkt af te nemen.
De Britse premier May stelde voor dat het Lagerhuis kan stemmen voor uitstel van Brexit, als zij zowel haar aangepaste Brexit-akkoord alsmede een chaotische 'no deal Brexit' eerst hebben afgewezen.

De vraag is nog of dit uitstel een paar maanden zou zijn, of dat men ruim de tijd neemt, waardoor een tweede referendum een kans zou krijgen.

Het Britse pond steeg fors, nadat de markt concludeerde dat de kans op een no deal Brexit die de markt sterk kan verstoren, duidelijk is afgenomen.

Gouverneur Mark Carney van de Bank of England lieten het parlement intussen weten dat de centrale bank de Britse economie waarschijnlijk zal steunen als het tot een no-deal Brexit zou komen.

Op macro-economisch vlak werd vanmorgen bekend dat het vertrouwen van Franse consumenten in de lift zit, terwijl het consumentenvertrouwen in Duitsland op peil bleef. In de Verenigde Staten herstelde het vertrouwen sterk in februari, meldde Conference Board, na een terugval in december. De index steeg van 121,7 in januari naar 131,4 deze maand.

Vanmiddag werd bekend dat de huizenprijzen in de grote steden in Amerika zijn met 0,2 procent gedaald. Het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS is ook gedaald met 11,2 procent op maandbasis.

De euro/dollar noteerde rond 1,1373. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1362. De olieprijzen stegen licht.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen herstelde Aalberts van een duikeling en sloot uiteindelijk slechts 0,3 procent lager. De EBITA-marge van het bedrijf uit Langbroek verbeterde in het vierde kwartaal, maar de autonome groei liep terug. NIBC verlaagde het koersdoel van 37,50 tot 32,00 euro.

DSM was de sterkste stijger, met 1,2 procent. Galapagos leverde juist 2,9 procent in.

Altice steeg 0,6 procent. Persbureau Bloomberg wist te melden dat er belangstelling is van beleggers in het Portugese glasvezelnetwerk van het telecombedrijf, dat nog steeds veel schulden meetorst.

In de Midkap werden de resultaten van OCI goed ontvangen. Het aandeel steeg 5,8 procent. De producent van kunstmest, melamine en methanol realiseerde in het vierde kwartaal weer winst, dankzij hogere omzetten en marges, en loste zijn schulden verder af.

Air France-KLM werd bijna 5 procent meer waard. De lagere olieprijs zou daarbij een rol kunnen spelen, dacht Montfrooij.

ASM International steeg 1,2 procent na een koersdoelverhoging van ING.

Onder de kleinere aandelen won Sif Holding 6,7 procent. De Roermondse funderingsspecialist bereikte een overeenkomst met diverse banken over herfinanciering. Analist Martijn den Drijver van NIBC concludeerde dat de betere voorwaarden het bedrijf flexibeler maken.

KAS Bank, dat een koersdoelverhoging kreeg van ING, daalde 0,2 procent. Maandag werd het aandeel meer dan twee keer zo veel waard na een overname aankondiging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 373,64 punten, de Duitse DAX steeg 0,3 procent tot 11.540,79 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.238,72 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.151,12 punten.

De Europese beurzen gaven dinsdag gedurende de eerste helft van de handelsdag een deel van de winsten van maandag terug in afwachting van meer nieuws over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Met name de sterk aan de wereldhandel gerelateerde fondsen stonden dinsdag onder druk, waaronder de auto- en auto-onderdelensector. De daling werd versterkt door een daling van het aandeel Peugeot, nadat de Franse autoproducent cijfers publiceerde en zei opnieuw de Amerikaanse markt te gaan betreden. Gedurende de tweede helft van de handelsdag herstelden de meeste beurzen echter.

De Britse FTSE 100 stond daarentegen onder druk, omdat het Britse pond is aangesterkt nadat de leider van oppositiepartij Labour zei een tweede referendum over het geplande vertrek uit de Europese Unie te kunnen steunen.

Lokale media meldden dat premier Theresa May het parlement de kans wil bieden om een no-deal Brexit uit te sluiten. Als een aangepast Brexit-akkoord geen meerderheid achter zich krijgt op 12 maart, kan het Lagerhuis de volgende dag stemmen over de vraag of een Brexit zonder akkoord dan acceptabel is, of dat de Brexit-datum moet worden uitgesteld.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in maart op maandbasis onveranderd noteerde op 10,8.

Het Franse consumentenvertrouwen voor februari kwam uit op 96 tegen 92 in januari, die ook voor februari door economen was voorzien.

Olie noteerde dinsdag tot 1,0 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1373. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1353 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1358 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BASF heeft in het vierde kwartaal van 2018 de winst flink zien dalen en voldeed daarmee niet aan de verwachtingen, mede vanwege hogere materiaalkosten en logistieke problemen gerelateerd aan de lage waterstand van de Rijn. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Peugeot heeft in 2018 meer winst en omzet geboekt en presenteerde nieuwe doelen voor de middellange termijn. De Franse autofabrikant voorziet voor de periode 2019 tot 2021 een terugkerende operationele marge van 4,5 procent. PSA besloot daarnaast opnieuw de Amerikaanse en Canadese markt te betreden als onderdeel van een tienjarig plan voor de regio. Het aandeel verloor 2,9 procent.

Standard Chartered heeft in 2018 minder winst behaald omdat een afschrijving van 900 miljoen dollar, gerelateerd aan Amerikaanse sancties op Iran, druk zette op de resultaten. Het aandeel steeg/daalde xxx procent.

Thales heeft over heel 2018 zowel de omzet als de orderinstroom zien aantrekken. Het bedrijf mikt voor het lopende boekjaar op een autonome groei van de omzet tussen de drie en vier procent en een bedrijfsresultaat tussen 1.780 en 1.800 miljoen euro. Het aandeel verloor 1,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.796,69 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,5 procent tot 540,29 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,9 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

Wereldwijd stonden de beurzen donderdag onder druk, nadat een gewelddadige confrontatie tussen India en Pakistan escaleerde, waarbij het Pakistaanse leger twee Indiase vliegtuigen neerhaalde, die boven het lichtruim van het betwiste deel van Kasjmir vlogen.

Daarnaast keek de markt naar Vietnam, waar president Trump woensdag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoette om de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bespreken.

De markt zag zich echter gesteund door de zalvende woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell, die dinsdag tijdens zijn getuigenis voor de Amerikaanse Senaat de afwachtende van de centrale bank met betrekking tot rentewijzigingen bevestigde.

Beleggers vragen zich nog steeds af wanneer het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt opgelost.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij wijdt de druk op de AEX met name aan het lagere Unilever, dat meegesleurd wordt door Bayer, dat 10 procent verloor, vanwege zorgen over lagere bruto winstmarges. Wat Schutte tevens in het oog springt zijn de opgelopen Europese rentes met vier basispunten, waardoor de financials het woensdag goed doen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat het producentenvertrouwen in de Nederlandse industrie in februari is gestegen van 5,8 in januari naar 6,3 deze maand.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in februari 0,5 punt is gestegen tot 7,4 punten negatief.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen, terwijl de fabrieksorders in december licht stegen, maar minder dan verwacht, en de aanstaande woningverkopen op maandbasis zijn gestegen met 4,6 procent.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 22 februari zijn gedaald met 8,6 miljoen vaten tot 445,9 miljoen vaten.

Olie noteerde woensdag tot 3,2 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1363. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1389 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1385 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 11 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice Europe met een winst van 3,2 procent, gevolgd door ING en ABN Amro met winsten van achtereenvolgens 1,8 procent en 1,3 procent.

Unilever was met een verlies van 2,6 procent de sterkste daler van de hoofdindex.

Ahold Delhaize daalde 1,4 procent na de jaarcijfers, ondanks dat de resultaten over het vierde kwartaal voor ING een positieve indruk gaven. ING verwacht een verhoging van de taxaties van de winst per aandeel en schat in dat dat ook gunstig uitpakt voor het aandeel van de onderneming.

In de Midkap was Fugro koploper met een winst van 2,8 procent. Fugro heeft een substantiële aanvullende opdracht gekregen van de Nederlandse regering om de zeebodem voor de Nederlandse kust te onderzoeken en in kaart te brengen in het gebied waar windparken worden gebouwd. De financiële details van de opdracht werden niet vermeld.

Adyen daalde 2,0 procent. Het fintechbedrijf zag de omzet in 2018 sterker stijgen dan de eigen verwachting. Adyen was "verrassend" winstgevend, concludeerden analisten van KBC Securities.

Air France-KLM maakte een koersval van 11,7 procent. De Nederlandse Staat meldde dinsdagavond dat het een belang van 12,7 procent heeft opgebouwd in de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij, en dit wil opvoeren naar 14 procent, gelijk aan het belang van de Franse overheid. Analisten van Bernstein noemden dit zorgelijk, omdat de uiteenlopende nationale belangen de broodnodige herstructurering van het Frans-Nederlandse concern in de weg kunnen staan. Ook ING sluit niet uit dat door deze inmenging van de Nederlandse regering vertragingen ontstaan in het besluitvormingsproces van de luchtvaartgroep. Air France-KLM beloofde woensdagmiddag te zullen zorgen dat deze onaangekondigde stap de nieuwe werkdynamiek onder de nieuwe CEO van de luchtvaartgroep niet negatief zal beïnvloeden.

GrandVision leverde 4,7 procent in na de publicatie van wat KBC Securities weinig inspirerende jaarcijfers noemde.

Onder de kleinere aandelen ging Pharming aan kop met een winst van 6,2 procent. VastNed steeg 2,8 procent, terwijl VolkerWessels 1,4 procent won. Basic-Fit bungelde met een verlies van 3,0 procent onderaan.

NIBC daalde 0,8 procent in na de publicatie van jaarresultaten.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.784,72 punten. De Dow Jones index daalde 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, na vrees voor escalerend geweld tussen India en Pakistan en aanhoudende zorgen over het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index eindigde 0,3 procent lager op 372,58 punten. De Duitse DAX verloor 0,5 procent tot 11.487,33. De Franse CAC 40 zakte 0,3 procent en de Britse FTSE 100 daalde 0,6 procent naar 7.107 punten.

Beurzen wereldwijd reageerden negatief op berichten dat Pakistan twee vliegtuigen van het Indiase leger heeft neergeschoten, vrezend voor verdere escalatie, na gewelddadigheden over en weer rondom de betwiste regio Kashmir. In de middag kreeg de markt een nieuwe knauw, nadat de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer zei dat een handelsdeal met China nog niet in kannen en kruiken is en dat er nog een 'lang proces' voor de boeg ligt.

Het Britse pond bleef stijgen door aanhoudende verbetering van het sentiment over Brexit. De kans op uitstel van de Brexit-datum wordt volgens beleggers groter.

Volgens chef-econoom Carsten Brzeski aasden beleggers op economische cijfers die zouden wijzen op stabilisering van de Europese economie. In de ochtend bleek echter dat de geldhoeveelheid in de eurozone in januari minder sterk steeg dan in december en ook minder sterk dan verwacht.

's Middags bleek dat de Amerikaanse fabrieksorders in december nauwelijks zijn toegenomen, met 0,1 procent, na de daling in november. Afgezien van transportmiddelen waren de fabrieksorders lager dan de voorgaande maand. De aanstaande woningverkopen in de VS stegen juist sterker dan verwacht in januari, met 4,6 procent, waar gerekend was op een toename van 0,8 procent.

De olieprijs steeg. Een april-future West Texas Intermediate ruwe olie steeg 3 procent tot 57,17 dollar. Brent-olie werd 2 procent duurder. De stijging versnelde na de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden, die onverwacht bleken te zijn gedaald afgelopen week, met ruim 8 miljoen vaten, waar een toename was voorspeld met 2 miljoen vaten. Eerder op de dag zei de Saoedische energieminister dat de vraag naar olie in het tweede kwartaal waarschijnlijk zal aantrekken, terwijl de productiebeperking door OPEC-landen en hun partners in de tweede helft van het jaar naar verwachting zal worden verlengd.

De euro/dollar noteerde 1,1363 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1379 dollar en dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1394 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bayer sloot 4,2 procent hoger. In het vierde kwartaal van 2018 dook het concern in de rode cijfers door afwaarderingen bij verschillende divisies en kosten van de overname van Monsanto. Bayer stelt dat er nu nog rechtszaken lopen van 11.200 personen gerelateerd aan de omstreden onkruidverdelger van Monsanto.

Beiersdorf heeft een strategisch plan gelanceerd om zijn consumententak te stroomlijnen. Met een meerjarig investeringsprogramma van 70 miljoen tot 80 miljoen euro per jaar vanaf 2019, wil de sectorgenoot van Unilever het hoofd bieden aan wat het een "duidelijke transformatie van de sector noemt." Het lopende boekjaar wordt een transitiejaar voor het concern. Het aandeel daalde 9,8 procent.

Het aandeel Metro Bank kelderde met 26 procent, nadat de bank een onderzoek meldde van een Britse toezichthouder naar een verkeerde classificatie van beleggingen.

Supermarktgroep Marks & Spencer verloor 12,5 procent, na de aankondiging van een joint venture met de online-bezorgdienst Ocado.

Ahold Delhaize daalde 1,4 procent, ondanks beter dan verwachte onderliggende resultaten in het vierde kwarrtaal en een verhoging van het dividend met 11 procent.

Air France-KLM leverde woensdag 11,7 procent in, nadat dinsdagavond bekend werd dat de Nederlandse staat een belang van 12,68 procent in de holding Air France-KLM heeft genomen en het belang wil uitbreiden tot circa 14 procent. De luchtvaartmaatschappij reageerde met onbegrip op de stap. Ook de Franse minister van financiën reageerde zeer ontstemd. Analisten van Bernstein vrezen dat nationale belangen de strategische koers kunnen belemmeren.

Adyen sloot 2 procent lager, na een aanvankelijk positieve reactie op resultaten. De omzet steeg sterker dan de eigen verwachting in 2018 en Adyen herhaalde zijn doelstelling van een gemiddelde omzetgroei op middellange termijn van 25 tot 35 procent. De marktconsensus ligt op 43 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.784,72 punten. De Dow Jones index daalde 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak eindigt verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 541,04 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

Zo herstelden de indices van lichte verliezen eerder op de dag, toen de stemming op de wereldwijde aandelenmarkten werd gedrukt door en mislukte nucleaire top tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea en geweld tussen India en Pakistan.

Na een sterk groeicijfer voor de Verenigde Staten draaide het sentiment een beetje, zei portefeuillemanager Albert Jellema van ProBeleggen tegen ABM Financial News. De beweging bleef wel beperkt.

De beurzen hielden zo hun winsten vast, na het wegebben van zorgen over de handelsoorlog van de VS met China, die verder naar voren is geduwd, terwijl er ook in het Brexit-dossier een escape-clausule is ingebouwd. "De dossiers bestaan nog wel, maar ze lijken niet tot een grote explosie te komen", stelde Jellema.

Na de onrust op de markten in de laatste maanden van vorig jaar en de daaropvolgende snelle stijging in de afgelopen maanden lijkt een serene rust te zijn teruggekeerd voor de AEX rond een niveau van 540 punten, zei de portefeuillemanager van ProBeleggen. "Hoe lang dat zo blijft weet niemand, maar het zal niet voor eeuwig zijn."

Opvallend was volgens Jellema dat financiële fondsen het donderdag goed deden in de AEX, met koerswinsten voor ABN AMRO, ING en ASR.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Franse consumentenprijzen in februari met 0,4 procent op maandbasis zijn opgelopen. Op jaarbasis stegen de prijzen met 1,3 procent bij een verwachte toename van 1,5 procent.

Ook werd bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland in februari 0,5 procent hoger waren dan in januari. De inflatie op jaarbasis herstelde daarmee tot 1,6 procent van 1,4 procent een maand eerder.

's Middags bleek dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal met 2,6 procent is gegroeid, waar economen gemiddeld rekenden op 2,2 procent. Ook de bedrijvigheid in de regio Chicago in februari groeide onverwacht beduidend harder, na een terugval in januari. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS steeg afgelopen week iets sterker dan verwacht tot 225.000 aanvragen.

De olieprijs was vrij stabiel, na de stijging van woensdag. Olie noteerde tot 0,4 procent hoger in New York, terwijl Brent-olie 0,5 procent goedkoper werd.

De euro/dollar noteerde op 1,1386. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1388 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1369 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door het altijd volatiele Altice Europe met een koerswinst van 3,8 procent.

ABN AMRO was met een winst van 2,3 procent ook in trek, net als verzekeraar ASR Nederland en sectorgenoot ING.

Heineken werd 1 procent meer waard, na goede resultaten van AB Inbev in Brussel.

In de Midkap herstelde GrandVision zich van de afstraffing na de kwartaalcijfers van woensdag. Het aandeel sloot 3,4 procent hoger. BAM liftte mee op VolkerWessels en sloot 2,3 procent hoger.

AMG was een van de sterkste dalers, nadat de kwartaalcijfers van de metaalspecialist aanvankelijk positief waren ontvangen. Het aandeel verloor 3,2 procent. ING sprak van solide cijfers en gaf aan zich niet zo'n zorgen te maken over wat de markt mogelijk als een voorzichtige outlook ziet.

Air France-KLM eindigde weer onderaan met een verlies van 3,4 procent. De Nederlandse staat vergrootte woensdag zijn belang verder tot 14,0 procent en is nu gestopt met het opkopen van de aandelen. Onenigheid tussen de Franse en Nederlandse regering over deze onverwachte staatsdeelneming droeg mogelijk bij aan het verlies.

Adyen sloot vrijwel vlak, na de cijferrapportage van woensdag, toen het aandeel na een volatiele dag twee procent prijs gaf. KBC Securities verhoogde het koersdoel van 555,00 naar 605,00 euro, maar handhaafde de verkoopaanbeveling, omdat de hoge koers veel neerwaarts potentieel heeft. Albert Jellema wees erop dat het aandeel na vandaag wordt toegevoegd aan de wereldaandelenindex van MSCI. Dit zorgde niet voor een grote koerssprong bij het slot.

Aperam verloor 1 procent. De producent van roestvrij staal kreeg van KBC een koopadvies, nadat het koersdoel werd verhoogd van 29,00 naar 36,00 euro.

In de AScX steeg VolkerWessels 3,7 procent op goed ontvangen cijfers. De bouwer behaalde de eigen winstdoelstelling met een EBITDA-resultaat van 251 miljoen euro in 2018. Het uitblijven van verdere afwaarderingen op de zeesluis in IJmuiden en de verwachting van groei in het komende jaar waren voldoende voor de positieve marktreactie, zei Jellema.

Ajax steeg 0,7 procent op de lokale markt. De Amsterdamse voetbalclub boekte in de eerste helft van zijn boekjaar 2018/2019 meer winst dan een jaar eerder, omdat deelname aan de groepsfase van de Champions League zorgde voor een verdubbeling van de omzet, maar hogere spelerssalarissen en afschrijvingen op transfers beperkten de winstgroei.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.791 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 372,80 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 11.515,64 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.240,53 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.074,73 punten.

Daarmee wisten de Europese beurzen de verliezen van eerder op de dag, in reactie op een reeks geopolitieke ontwikkelingen, van zich af te schudden. In Vietnam meldde de Amerikaanse president Donald Trump dat de gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un zijn geëindigd zonder een deal door een verschil van mening over het opheffen van de sancties tegen het communistische land.

"De combinatie van het gebrek aan vooruitgang met Noord-Korea en China drukt op de aandelenmarkten en misschien moeten we wachten op een nieuwe katalysator om de sterke start van het jaar te kunnen verlengen", zei marktanalist Neil Wilson van Markets.com.

In het Verenigd Koninkrijk krijgen politici de gelegenheid om te ijveren voor een tweede referendum over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk in het Europese handelsblok. Op uiterlijk 12 maart zal gestemd worden over May's Brexit-deal. In het geval in meerderheid tegen de deal wordt gestemd, volgt een dag later een stemming over een no-deal Brexit. Wanneer dit wordt afgewezen zal waarschijnlijk op 14 maart gestemd worden over het verlengen van de Brexit deadline van 29 maart tot uiterlijk eind juni.

De Franse premier Emmanuel Macron is naar verluidt sceptisch over het feit dat de Britse premier May het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk kan uitstellen.

In Frankrijk bleken de consumentenprijzen in februari volgens een voorlopige meting 0,4 procent op maandbasis te zijn opgelopen. Op jaarbasis stegen de prijzen met 1,3 procent. Het land maakte donderdag ook zijn tweede raming voor de groei van de economie over het vierde kwartaal bekend. Die kwam uit op 0,3 procent, gelijk aan de eerste raming.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland sneller zijn gestegen dan een maand eerder. De inflatie bedroeg in februari op maandbasis 1,6 procent. Op maandbasis tegen de consumentenprijzen met 0,5 procent.

Olie noteerde donderdag verdeeld.

De euro/dollar noteerde op 1,1386. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1388 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1369 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Carrefour heeft in 2018 meer verlies geboekt en voert de kostenbesparingen op. De supermarktketen wil op jaarlijkse basis 2,8 miljard euro aan kosten besparen tegen 2020. Eerder werd nog gemikt op 2,0 miljard euro. Carrefour wil een stabiel dividend uitkeren van 0,46 euro per aandeel. Het aandeel steeg donderdag 2,5 procent.

AB InBev heeft de resultaten in het vierde kwartaal van 2018 zien oplopen, maar de winst onder druk zien staan. Donderdagochtend kondigde de bierreus een slotdividend aan van 1,00 euro per aandeel, waardoor het totale dividend over 2018 uitkomt op 1,80 euro. Het aandeel steeg 4,1 procent.

Adecco heeft over het vierde kwartaal van 2018 iets meer omzet gerealiseerd, maar draaide na een impairment wel verlies. Het aandeel sloot 3,3 procent lager.

Zalando heeft dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal zijn doelstellingen voor 2018 weten te behalen. In 2019 rekent Zalando op een omzetgroei die uitkomt "aan de onderkant" van een bandbreedte van 20 tot 25 procent. De aangepaste EBIT moet tussen de 175 miljoen en 225 miljoen euro uitkomen. Verder wil de online retailer blijven investeren in logistiek en technologie en verwacht daarom kapitaaluitgaven van rond 300 miljoen euro in 2019. De koers van het aandeel steeg donderdag 22 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.788,64 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,5 procent tot 538,59 punten, terwijl de AMX een winst van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,9 procent.

Europa-breed was sprake van een positief sentiment, vanwege de hernieuwde hoop op een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast haalde de markt steun uit positieve productiedata uit China en sterke Duitse banencijfers.

Volgens vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer loopt het cijferseizoen op z'n einde: Beter Bed stelde teleur, ICT was goed, maar daar zat een bijzondere bate in, terwijl ook IMCD goed was, hoewel de koers daar niet op reageerde. Van Eerden roept de belegger echter op tot enige voorzichtigheid, aangezien er steeds meer signalen zijn dat de economie minder gaat groeien of misschien zelfs zal krimpen, waardoor de aandelenmarkten het mogelijk ook iets moeilijker zouden kunnen gaan krijgen.

Uit China kwam echter het nieuws dat de activiteit in de industrie in februari minder hard is gekrompen dan verwacht. De inkoopmanagersindex steeg van 48,3 in januari naar 49,9 afgelopen maand.

Uit cijfers van het Duitse Federal Arbeidsbureau in februari is gestabiliseerd. In februari daalde het aantal werklozen op maandbasis van 2,4 miljoen naar 2,37 miljoen, waardoor het werkloosheidspercentage van 5,3 procent gelijk bleef.

Daarnaast kreeg de markt een reeks Europese inkoopmanagersindices te verwerken. Uit de data bleek dat de economische activiteit in de eurozone in februari is gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam uiteindelijk uit op 49,3, tegen 50,5 een maand eerder.

De separate Europese indices lieten een verdeeld beeld zien. In Nederland was sprake van een vertraging van de groei, terwijl de activiteit in Spanje kromp. In Italië was zelfs sprake van een versnelling van de krimp, evenals in Duitsland. Frankrijk wist daarentegen in de groeizone te blijven. In het Verenigd Koninkrijk vertraagde de groei.

De inflatie van de eurozone over februari kwam op jaarbasis uit op 1,5 procent tegen 1,4 procent een maand eerder. Dit was conform verwachting.

De werkloosheid in de eurozone bleef in januari stabiel op 7,8 procent en daarmee rond het laagste niveau in zo'n tien jaar.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de bestedingen van de gemiddelde Amerikaan in december zijn gedaald, terwijl de inkomens stegen. Een tweetal inkoopmanagersindices voor de industrie duidden op een vertraging van de groei in februari. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen steeg van 91,2 in januari naar 93,8 in februari.

Olie noteerde vrijdag circa 2,0 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1380. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1365 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice Europe met een winst van 3,6 procent, gevolgd door Galapagos en DSM, die achtereenvolgens 3,6 procent en 1,9 procent stegen.

RELX was een dissonant met een verlies van 7,4 procent. De Universiteit van Californië verlengde het abonnement op wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet.

In de Midkap won Air France-KLM bijna 5,4 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij in de afgelopen dagen flink onder druk kwam te liggen nadat de Nederlandse Staat een belang in Air France-KLM nam.

Takeaway.com was met een winst van 4,4 procent een goede tweede. AMG verloor 3,8 procent en was daarmee de grootste verliezer onder de midkappers.

Ook IMCD daalde 0,1 procent. In het afgelopen jaar steeg de omzet van IMCD met 25 procent tot 2.379 miljoen euro. Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) steeg op jaarbasis eveneens met 25 procent naar 202 miljoen euro. Het aandeel was dit jaar evenwel al 23 procent geklommen. ING sprak van een indrukwekkende groei.

Onder de kleinere aandelen ging kendrion aan kop met een winst van 3,8 procent. Pharming steeg 3,2 procent. Alfen bungelde onderaan met een verlies van 4,4 procent.

Het lokaal genoteerde Beter Bed verloor 2,7 procent na rapportering van een verlies. Het bedrijfsresultaat (EBIT), voor eenmalige posten ten bedrage van 7,6 miljoen euro, kwam over het afgelopen boekjaar uit op 16,1 miljoen euro negatief. Inclusief deze posten beliep het bedrijfsresultaat 23,7 miljoen euro negatief tegen 15,7 miljoen positief in 2017.

ICT Group kreeg de handen wel op elkaar met de resultaten en won 2,8 procent. Afgelopen jaar liepen de winst en omzet verder op. In 2019 rekent het concern op een vergelijkbare groei. NIBC zei dat de resultaten beter waren dan verwacht.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.792,31 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten week positief af

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index eindigde met een winst van 0,4 procent op 374,24 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,8 procent en steeg naar 11.601,68 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 0,5 procent met een stand van 5.265,19 punten. De Britse FTSE 100 liep vrijdag 0,5 procent op naar 7.106,73 punten.

“Een groeiend gevoel van optimisme rond de handelsbesprekingen tussen de VS en China zette de aandelen in de plus”, stelde analist David Madden van CMC Markets. “Gisteren kwamen de Amerikaanse minister Steven Mnuchin en onderhandelaar Larry Kudlow met positieve verklaringen rond de onderhandelingen. Er moet nog wel veel werk verzet worden”, aldus Madden.

Als negatief punt wijst Madden op teleurstellende cijfers over de industrie in Duitsland, Spanje en Italië. “Dit geeft handelaren voer tot nadenken over de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank volgende week donderdag. De ECB zal zich mogelijk nog wat gematigder gaan uitdrukken”, zo meent Madden.

In Japan kwamen over januari werkloosheidscijfers naar buiten die licht bleek te zijn gestegen naar 2,5 procent. De inkoopmanagersindex van de industrie van het land over februari duidde vrijdag op krimp. Het consumentenvertrouwen in Japan is ook in februari onder druk komen te staan. De Chinese industrie is volgens de meting van Markit Economics en Caixin minder gekrompen in februari.

Uit de eurozone kwamen vrijdag diverse inkoopmanagersdata uit. De Franse industrie hield zijn groei vast, terwijl de Duitse industrie juist kromp in februari. Ook in de gehele eurozone was er sprake van een krimp. De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone kwam uiteindelijk uit op 49,3. Een voorlopig cijfer voor februari kwam uit op 49,2. In januari was er nog groei, met een stand van 50,5.

Duitsland maakte zijn werkloosheidscijfer over de afgelopen maand bekend en daarvoor werd een stabiele 5,0 procent verwacht. Het werkloosheidspercentage werd uiteindelijk 5,3 procent.

De inflatie van de eurozone over februari kwam op jaarbasis uit op 1,5 procent tegen 1,4 procent een maand eerder. Dit was conform verwachting. De werkloosheid in de eurozone bleef in januari stabiel op 7,8 procent en daarmee rond het laagste niveau in zo'n tien jaar.

In de Verenigde Staten steeg het consumentenvertrouwen van 91,2 in januari naar 93,8 in februari. Voorlopige cijfers wezen op een stand van 95,5.

De economische activiteit in de Amerikaanse industrie nam van 56,6 in januari tot 54,2 in februari, meldde het Institute for Supply Management. Eerder vanmiddag bleek de inkoopmanagersindex voor de industrie zoals Markit Economics die meet, in februari te zijn gedaald van 54,9 naar 53,0.

Olie noteerde vrijdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 2,5 procent in het rood op 55,84 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 64,86 dollar moest worden neergeteld, een min van 2,1 procent.

De euro/dollar stond vrijdag op 1,1380 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1369 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1380 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

WPP verwacht een uitdagend 2019, terwijl de daling van de vergelijkbare omzet in 2018 minder groot was dan verwacht. Het Britse advertentiebedrijf kampt met afname in het klantenbestand. De koers van het aandeel steeg vrijdag 7,5 procent.

RELX zakte vrijdag 8,4 procent. De Universiteit van Californië heeft het abonnement op wetenschappelijke tijdschriften zoals deze door onderdeel Elsevier worden uitgebracht niet verlengd.

Man Group zag de winst in 2018 teruglopen. De koers zakte vrijdag in Londen 2,6 procent.

JP Morgan Cazenove heeft het advies voor het aandeel Carrefour verlaagd van Neutraal naar Onderwogen. Carrefour zakte 1,6 procent.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie staat op het punt Royal Dutch Shell strafrechtelijk te vervolgen naar aanleiding van de verwikkelingen rondom een olievergunning in Nigeria. Royal Dutch Shell leverde 1,1 procent.

Unibail-Rodamco heeft zijn belang van 34 procent in het winkelcentrum Jumbo in Helsinki verkocht voor 249 miljoen euro. Het vastgoedfonds verloor 0,4 procent.

William Hill zakte 2,2 procent. Het presenteerde een jaarverlies van 575 miljoen Britse pond, tegenover een winst van 146 miljoen over 2017. Het gokbedrijf kondigde onlangs een afschrijving van 883 miljoen Britse pond aan.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden bij het sluiten van de Europese beurzen licht hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Adempauze voor AEX na goede februarimaand

(ABM FN-Dow Jones) Na weken van stijgingen kwam er deze week een eind aan de rally op het Damrak. Op een slotstand van 538,59 punten vrijdag, noteerde de index op weekbasis licht lager. Vorige week sloot de Amsterdamse hoofdgraadmeter op 541,37 punten.

Gedurende de week stonden de beurzen onder druk. Onzekerheid over de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, geopolitieke onrust tussen India en Pakistan en de aanhoudende Brexit-perikelen dwongen beleggers richting de zijlijn. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij sprak echter van een "gezonde" correctie. Het algemene beeld blijft volgens Schutte positief, geholpen door "redelijk goede" bedrijfscijfers. "En voor die resultaten werd in december toch een beetje gevreesd."

Aan het eind van de week stabiliseerde het sentiment. Sterke Amerikaanse groeicijfers en Chinese data over de industrie werden overwegend positief ontvangen. "Het lijkt er op dat de fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid en centrale bank vruchten beginnen af te werpen. De vrees voor een harde landing van de Chinese economie lijkt ons dan ook onterecht", zei investmentmanager Simon Wiersma van ING.

Optimisme handelsdeal China en Amerika maar nog geen definitief akkoord

De handelsbesprekingen tussen de VS en China domineerden opnieuw het nieuws. De Amerikaanse president Donald Trump maakte afgelopen weekend bekend dat hij de deadline van 1 maart om een akkoord te bereiken zal verlengen omdat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen. De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer temperde de verwachtingen enigszins door te stellen dat er "nergens een akkoord over is, totdat er over alles een akkoord is".

De Amerikanen willen onder meer dat China niet langer Amerikaanse bedrijven dwingt om intellectueel eigendom aan Chinese partners te geven. Het is voor een akkoord niet genoeg als China belooft meer Amerikaanse goederen te kopen, zei Lighthizer.

Vrijdag meldde persbureau Bloomberg dat een deal mogelijk in de komende weken wordt gesloten. Ook lieten de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin en economisch adviseur voor het Witte Huis Larry Kudlow zich positief uit over de besprekingen.

"Een deal lijkt dichtbij. Het feit dat er wordt gekeken naar een datum voor een top [tussen Trump en Xi] laat zien dat er veel vooruitgang is geboekt", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Brexit nieuwe fase in

Het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie had deze week opnieuw een prominente plek in het nieuws, zeker nu de deadline van 29 maart steeds dichterbij komt. Theresa May kwam met een voorstel waarbij uiterlijk 12 maart wordt gestemd over haar Brexit-deal. Wordt die deal afgewezen, dan volgt op 13 maart een stemming in het Lagerhuis over een no-deal Brexit. Als daar tegen wordt gestemd, dan wil May op 14 maart een stemming houden over het verlengen van de deadline, met drie maanden tot uiterlijk eind juni.

Verder heeft oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour gezegd dat er een tweede Brexit-referendum moet komen als er een ‘harde Tory-brexit’ dreigt. Dat is een 180 graden draai ten opzichte van zijn eerdere standpunt", aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING.

Het Britse pond spon garen bij het idee dat de kans op een no-deal Brexit een stuk kleiner is geworden. "Het pond steeg met meer dan 3 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar en met bijna 1 procent ten opzichte van de euro. De belangrijkste reden is dat het risico van een brexit zonder overeenkomst verder is afgenomen. De komende weken blijven cruciaal voor de vooruitzichten van het pond", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

Economie eurozone krimpt en dwingt ECB mogelijk tot actie

In de eurozone was in februari sprake van de sterkste daling van de economische activiteit in de industrie in bijna zes jaar. De inkoopmanagersindex wees voor de gehele regio op krimp, nadat in januari nog sprake was van een bescheiden groei.

Volgens econoom Chris Williamson van Markit zijn de vooruitzichten richting het voorjaar niet al te optimistisch. "Het meest zorgwekkende is de neerwaartse trend bij de nieuwe orders. De orders dalen harder dan de productiviteit tot een niveau dat in zeven jaar niet meer voorkwam", aldus de econoom.

Beleggers zien de zwakke industriecijfers vooral als een aanzet tot meer stimulering van de Europese Centrale Bank, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. De ECB komt volgende week met zijn rentebesluit en nieuwe economische ramingen.

Amerikaanse economie houdt stand

Daar waar de economie in de eurozone hapert, houdt die in Amerika stand. De grootste economie van de wereld groeide in de laatste drie maanden van 2018 met 2,6 procent. Vooraf werd gerekend 2,2 procent. Ten opzichte van het derde kwartaal was wel sprake van een groeivertraging maar die bleek minder sterk dan verwacht.

"Er zit in het cijfer zelfs nog één week shutdown en dat zou volgens berekeningen 0,2 procentpunt schelen", aldus marktanalist Philips Marey van Rabobank.

Voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell bevestigde deze week het beeld van een solide economie maar hij erkende wel dat er sprake is van een gemengd economisch plaatje. Powell legde zijn halfjaarlijkse verantwoording af voor het Amerikaanse Congres over het monetaire beleid van de centrale bank. Dat zorgde verder niet voor vuurwerk. Powell bevestigde vooral de afwachtende houding van de centrale bank.

Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe vraagt zich echter af of de sterke groeicijfers niet betekenen dat de Federal Reserve te vroeg op de rem is gaan staan, zeker wanneer de groeitrend ook in het eerste kwartaal doorzet.

De euro steeg deze week een half procent en noteerde vrijdag op 1,1386. De olieprijs stond aanvankelijk onder druk nadat Trump aan het begin van de week tweette dat de olieprijzen te sterk zijn gestegen, met een vermaning aan OPEC-landen om het rustig aan te doen met de productiebeperkingen. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets besloten beleggers tot wat winstnemingen na de recente stijgingen op de oliemarkt. Een vat olie werd deze week uiteindelijk iets duurder.

Volgende week

Het Nederlandse cijferseizoen is over zijn hoogtepunt. Volgende week volgen de resultaten van TKH Group, Boskalis, Corbion, overnameprooi KAS Bank, Basic-Fit, Pharming, Stern Groep, Accell Group en Ctac.

Qua buitenlandse fondsen is er aandacht voor de resultaten van een aantal Europese bedrijven, waaronder Continental, Deutsche Post en Merck KGaA.

Macro-economisch belooft het een redelijk drukke week te worden, met onder andere groeicijfers uit Europa en Japan, en industriële productiecijfers. Ook laat de Federal Reserve woensdag van zich horen met zijn Beige Book, dat als leidraad geldt voor het monetaire beleid van de centrale bank. De Europese Centrale Bank komt donderdag met zijn rentebesluit. Economen van UBS kijken vooral uit naar de nieuwe economische ramingen van de centrale bank en verwachten concretere uitspraken dat de ECB mogelijk nieuwe lange termijn herfinancieringsoperaties (TLTRO) zal uitvoeren. Morgan Stanley rekent op lagere economische ramingen.

voda
0
Deel 2:

Stijgers en dalers

De sterkste stijger in de AEX was Altice, dat 13,1 procent steeg. Financials deden het ook goed. ING Groep won 5,3 procent en ABN AMRO zag de beurswaarde met 3 procent toenemen.

RELX was een dissonant met een verlies van 8,4 procent. De Universiteit van Californië verlengde het abonnement op wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet.

Aalberts Industries werd beloond voor de jaarcijfers en steeg op weekbasis 1,9 procent. Overigens verlaagde NIBC juist het koersdoel na de cijfers van 37,50 tot 32,00 euro, met een ongewijzigde Neutraal aanbeveling. Volgens NIBC waren de resultaten over 2018 min of meer in lijn met de consensus, waarbij de autonome groei wel vertraagde maar de EBITA-marge verbeterde.

In de AMX werd het overnamebod van PostNL op Sandd enthousiast ontvangen. Daarnaast kwam het postbedrijf met beter dan verwachte cijfers. De aangekondigde overname van Sandd door PostNL kan een euro toevoegen aan de waarde van het aandeel PostNL, aldus analist David Kerstens van Jefferies maandag in een reactie op het nieuws voorbeurs. Het aandeel steeg deze week 4,5 procent.

Air France-KLM leverde 2,1 procent in. De Nederlandse Staat bouwde een belang tot 14 procent op in het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern. Het bedrijf zelf gaf aan weinig begrip te hebben voor de actie, net als de Franse regering. De plooien werden enigszins glad gestreken na een bezoek van minister van Financiën Hoekstra aan Parijs. Analisten waren ook niet onverdeeld enthousiast. ING sluit niet uit dat dit impact heeft op de besluitvorming bij de onderneming. Bernstein wees op de nationale, uiteenlopende belangen, die de broodnodige herstructurering van het Frans-Nederlandse concern in de weg kunnen staan. De recente koersstijging van het aandeel gaf deze week ruimte tot winstnemingen, aldus de analisten.

Adyen verloor 2,2 procent in de nasleep van de cijferrapportage. KBC Securities verhoogde het koersdoel van 555,00 naar 605,00 euro, maar handhaafde zijn verkoopaanbeveling op Adyen, "gezien het aanhoudende neerwaartse potentieel tegenover de huidige koers en de hoge volatiliteit van het aandeel."

AMG boekte in 2018 hogere resultaten en presteerde boven de eigen doelstelling. ING sprak van solide cijfers en gaf aan zich niet zo'n zorgen te maken over wat de markt mogelijk als een voorzichtige outlook ziet. Beleggers deden dat wel want het aandeel verloor op weekbasis 2,8 procent.

Fugro boekte in 2018 een bedrijfsresultaat EBITDA, exclusief eenmalige items, van 117,8 miljoen euro, in vergelijking met 100,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde echter een nettoverlies van 51,1 miljoen euro, tegenover een verlies van 159,9 miljoen euro een jaar eerder. NIBC stelde dat de divisie Marine goed presteerde, maar dat Land & Seabed teleurstelde. Het aandeel steeg op weekbasis 1,6 procent.

IMCD steeg op weekbasis 0,2 procent. In het afgelopen jaar stegen de resultaten en ING sprak dan ook van indrukwekkende cijfers. Omdat het aandeel dit jaar al met bijna een kwart is gestegen, kozen beleggers vermoedelijk voor wat winstnemingen.

In de AScX steeg VolkerWessels 4,3 procent na vrijgave van cijfers. De bouwer behaalde in 2018, zoals verwacht, de eigen winstdoelstelling. Afgelopen jaar kwam VolkerWessels uit op een EBITDA van 251 miljoen euro, waaraan alle divisies bijdroegen. "Al met al een solide prestatie in 2018, in lijn met de marktverwachtingen", concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING.

Onder de kleinere aandelen stond KAS Bank zeker flink in de belangstelling. Het bedrijf maakte bekend dat CACEIS een openbaar bod in contanten heeft gedaan op alle uitstaande aandelen van KAS Bank van 12,75 euro per aandeel, hetgeen een premie vertegenwoordigt van 110 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag. De raad van bestuur van KAS Bank beveelt het bod unaniem aan, evenals de raad van commissarissen. ING verhoogde het koersdoel en noemde het bod zeer overtuigend. KAS Bank zag de beurswaarde deze week door het overnamenieuws met liefst 103,3 procent toenemen.

Sif Holding won 5,8 procent. De Roermondse funderingsspecialist bereikte een overeenkomst met diverse banken met betrekking tot een herfinanciering van het bedrijf. Analist Martijn den Drijver van NIBC sprak in een reactie van betere voorwaarden en dit maakt het bedrijf flexibeler.

Verder verloor B&S Group 9,9 procent na cijfers. De internationaal opererende distributiepartner, gespecialiseerd in fast-moving consumer goods voor diverse nichemarkten zag een verdubbeling van de omzet in 2018, ondanks tegenzittende wisselkoersen.

Het lokaal genoteerde Beter Bed rapporteerde over 2018 een verlies en een lager aangepast bedrijfsresultaat. Het aandeel steeg op weekbasis toch nog 1,2 procent.

ICT Group kreeg de handen op elkaar met de resultaten en won 7,1 procent. Afgelopen jaar liepen de winst en omzet verder op. In 2019 rekent het concern op een vergelijkbare groei. NIBC zei dat de resultaten beter waren dan verwacht.

New Sources Energy verloor deze week 14,7 procent. De lege beurshuls heeft in zijn boekjaar 2017/2018 een negatief resultaat behaald en moest daarom geld lenen. NSE wil nu geld ophalen bij de eigenaren om de schulden af te lossen. Ook gaat men praten over het ontwikkelen en/of overnemen van activiteiten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.130 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 872,60 +6,09 +0,70% 15:05
AMX 932,23 +3,55 +0,38% 15:05
ASCX 1.198,17 +9,62 +0,81% 14:50
BEL 20 3.884,65 +21,39 +0,55% 15:05
Germany40^ 18.065,80 +205,00 +1,15% 15:05
US30^ 38.322,01 +71,56 +0,19% 14:49
US500^ 5.029,21 +12,29 +0,24% 15:05
Nasd100^ 17.279,35 +69,43 +0,40% 15:05
Japan225^ 37.603,71 -120,12 -0,32% 15:05
WTI 81,23 -0,82 -1,00% 15:05
Brent 86,28 -0,80 -0,92% 15:05
EUR/USD 1,0669 +0,0017 +0,16% 15:05
BTC/USD 66.095,80 -469,72 -0,71% 15:05
Gold spot 2.310,40 -16,84 -0,72% 15:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 31,025 +1,185 +3,97% 14:48
ABN AMRO BANK N.V. 15,850 +0,340 +2,19% 14:47
Philips Koninklijke 19,505 +0,400 +2,09% 14:47
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,020 -3,480 -7,18% 14:48
Akzo Nobel 63,080 -3,840 -5,74% 14:48
ArcelorMittal 23,720 -0,390 -1,62% 14:48

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront