Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
rationeel
1
...Jensen... ontkent dat mens invloed heeft op klimaat

Van de weeromstuit gaat de andere kant eveneens schuimbekken. Neem ...Robert Jensen..., die op RTL 5 een talkshow presenteert. Die ergert zich zo aan politiek-correct gekwaak dat hij ontkent dat de mens invloed heeft op het klimaat, CO2 een broeikasgas is en het niet wijs is om voor een vrijgezellenfeest met dertig man op en neer naar Riga te vliegen.

Het klimaatdebat is aldus even verziekt als het aanhoudende bekvechten over... Zwarte Piet..., ...slavernij... en... islam... De strijd tussen alarmisten en sceptici is een betoging waar zowel... DENK... als ...Pegida... aanwezig is. Die staan elkaar, met de politie ertussenin, voor rotte vis uit te maken, terwijl het ...islamdebat... juist behoefte heeft aan genuanceerde tussengeluiden.

Idem voor het klimaatdebat. Mag ik een poging doen?

Kom op, laten we niet overdrijven

Ja, het is waar dat de aarde opwarmt. Ja, dit komt waarschijnlijk voor een flink deel door toedoen van de mens, via het broeikasgas CO2. Maar kom op, laten we niet overdrijven. De opwarming stelt tot nu toe weinig voor en is in landen zoals Nederland eigenlijk wel aangenaam.

En wat het klimaatbeleid betreft: zon en wind zijn op dit moment niet in staat om iets te ondernemen tegen de CO2-uitstoot, laat staan tegen de opwarming. Het is verder mal om die buitengewoon efficiënte hr-gas­ketel te vervangen door een elektrische warmtepomp. O ja, laten we weer een paar ...kerncentrales... bouwen. Daar hebben we alle tijd voor, want de energietransitie duurt nog wel een eeuw of zo.

Wie dit toch buitengewoon genuanceerde standpunt aanhangt, heeft bij de verkiezingen van volgende week maar twee keuzes. En dat is tussen partijen met wie hij of zij vanwege andere overwegingen geen enkele affiniteit hoeft te hebben. Dat mogen middenpartijen als... VVD en CDA ...zichzelf aanrekenen. Zij jagen met hun steun voor een krankzinnig en kapitaalvernietigend klimaatbeleid hun trouwe kiezers naar de... PVV en FvD...

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

Chiddix
1
De doelstellingen tot 2030 wat betreft CO2 uitstoot heeft een onzeker element. Het bureau komt uit op 43%-51%. Doelstelling is 49%. Kosten worden berekend op bijna 2 miljard per jaar tot 2030.
Lagere inkomens zullen het wat meer voelen dan hogere inkomens maar dat snapt iedereen. VVD ers strijken nu al 6000 euro subsidie op met een electrische auto die voor Henk en Ingrid onbetaalbaar is.
Het FVD(lijsttrekker Gelderland provincie) wil dat men stopt met eindeloze subsidiestromen voor de energietransitie.
DurianCS
1
quote:

Chiddix schreef op 13 maart 2019 13:51:

De doelstellingen tot 2030 wat betreft CO2 uitstoot heeft een onzeker element. Het bureau komt uit op 43%-51%. Doelstelling is 49%. Kosten worden berekend op bijna 2 miljard per jaar tot 2030.
Lagere inkomens zullen het wat meer voelen dan hogere inkomens maar dat snapt iedereen. VVD ers strijken nu al 6000 euro subsidie op met een electrische auto die voor Henk en Ingrid onbetaalbaar is.
Het FVD(lijsttrekker Gelderland provincie) wil dat men stopt met eindeloze subsidiestromen voor de energietransitie.
Als je bedenkt hoe ongelooflijk veel je moet investeren voor deze subsidie dan begrijp je direct dat niemand er op vooruit gaat met deze subsidie. Je betaalt alleen wat minder.
leek2018
1
"Het bureau komt uit op 43%-51%. Doelstelling is 49%. Kosten worden berekend op bijna 2 miljard per jaar tot 2030". Was doorrekening wel nodig!!!!!!!!!
rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Woensdagmiddag worden de doorrekeningen van de klimaatplannen gepubliceerd. Worden de CO2-doelen gehaald? Wat gaat het kosten? Wie krijgt de rekening? Een stortvloed aan cijfers en tabellen moet duidelijkheid bieden aan de kiezers, want het klimaat is hot in aanloop naar de Provinciale Verkiezingen.

Het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geven woensdagmiddag om 13.15 uur in twee lijvige rapporten antwoorden op de drie genoemde vragen.

Deze drie centrale vragen hebben allemaal betrekking op dat ene doel in 2030: 49 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990.

Een jaar lang mocht zo'n beetje elke belangengroep, van Shell tot Greenpeace, die iets met klimaat en verduurzaming te maken heeft, aanschuiven aan een van de vijf overlegtafels.

Klimaatscepsis kwam langzaam op gang

De gesprekken begonnen in betrekkelijke rust, maar toen het einde eenmaal in zicht kwam en er hardop over een... klimaatakkoord... werd gesproken, begonnen partijen zich te roeren. Waarom wordt de politiek niet betrokken? En waarom zitten de... burgers... niet aan tafel?

CDA-leider... Sybrand Buma... gaf in de zomer al een waarschuwingsschot, hij waarschuwde voor een ..."Pim Fortuyn-revolte".... VVD-lijsttrekker... Klaas Dijkhoff... trok een half jaar later aan de bel en noemde voorstanders van een stevig klimaatbeleid... "drammers"...

Aan de andere kant vindt GroenLinks-leider Jesse Klaver dat Dijkhoff met zijn scepsis onnodig de angst voedt.

Kortom: de... klimaatdiscussie ...was opeens in volle gang. Met de verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten op 20 maart, die twee maanden later de Eerste Kamer kiezen, moet er meer duidelijkheid komen. Vooral ...oppositiepartijen ...drongen erop aan.
rationeel
1
Oppositie drong aan op publicatie klimaatcijfers voor... verkiezingen...
Het CPB en het PBL waren al een tijdje bezig met doorrekeningen van de ...honderden... klimaatplannen om de haalbaarheid en betaalbaarheid vast te stellen. Maar de publicaties van de uitkomsten stonden oorspronkelijk na de verkiezingen gepland.

Dat is niet eerlijk, vindt de oppositie, want zo wordt klimaat als verkiezingsthema een stuk ingewikkelder. De planbureaus konden uiteindelijk melden dat de doorrekeningen een week... voor de verkiezingen... klaar zijn.

De meest... klimaatkritische... partijen... PVV en Forum voor Democratie (FVD)... zullen de berekeningen weer gebruiken om hun pleidooi te onderbouwen. Deze partijen vinden dat de maatregelen... veel te veel... geld gaan kosten. Vooral gezien het... geringe effect... van de Nederlandse CO2-besparing op de... mondiale uitstoot...

"Als de mens al verantwoordelijk is voor de klimaatverandering, is het....rrationeel... om ...1.000 miljard... euro uit te geven aan de energietransitie", zei FVD-leider ...Thierry Baudet... tijdens het RTL-verkiezingsdebat. Baudet schermt al maanden met dat bedrag als het over de klimaatkosten gaat.

Volgens minister... Eric Wiebes... (Klimaat) kloppen de berekeningen van FVD niet. "Baudet telt ...investeringen, kosten, subsidies en belastingen... bij elkaar op. Dan krijg je dubbeltellingen", zei Wiebes eind vorig jaar tijdens een debat in de Kamer.

De Volkskrant rekende onlangs de bewering van Baudet na en concludeerde eveneens dat de FVD-leider de kosten te hoog inschat.

www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...
leek2018
1
Als je de kosten te hoog inschat kom je vaak dichter bij het uiteindelijke gerealiseerde bedrag.
rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Zijn cijfers van PBL nog wel te vertrouwen?
Over cijfers gesproken; er was de afgelopen weken nogal wat te doen over de... betrouwbaarheid... van de cijfers van het PBL.

Volgens het... kabinet... zou de energierekening dit jaar ruim... 100... euro hoger zou uitvallen, en zei zich te baseren op cijfers van het Planbureau, maar dat bleek niet te kloppen. Huishoudens moeten eerder rekening houden met... 330... euro meer.

Wat ging hier fout? De simpele uitleg was dat de cijfers van het PBL kwamen uit de Nationale Energieverkenning (NEV) van... 2017..., een rapport dat jaarlijks wordt wordt gepubliceerd over de stand van zaken van de Nederlandse energiehuishouding.

Althans, bijna elk jaar, want voor 2018 verscheen er geen NEV. Het kabinet heeft vervolgens op eigen houtje de cijfers uit 2017 gebruikt om een inschatting te maken voor de energierekening van 2019.

Omdat de marktprijzen van gas en stroom in de tussentijd flink waren gestegen, kwam er een lager bedrag voor de energienota uit de koker op basis van de PBL-cijfers.

Het kabinet had naar... eigen zeggen... "minder stellig" moeten zijn, het PBL trof geen blaam. Maar het kwaad was al geschied, want het Planbureau heeft een cruciale taak in de doorrekeningen van de klimaatmaatregelen.

De Kamer van links tot rechts wilde weten of het PBL die taak wel aankan. Ook... hier... worden immers de cijfers uit 2017 gebruikt.

Het planbureau zag zich genoodzaakt met een reactie te komen. Voor de ...langere termijn..., de effecten van het ontwerpklimaatakkoord in... 2030..., kan er volgens het PBL worden gewerkt met ...'oude cijfers...', in dit geval dus gegevens uit 2017. Om dit nu opeens te veranderen, zou "verwarring teweegbrengen en het... proces verstoren"...
rationeel
0
Het zal niet gaan over CO2-heffing voor... bedrijven...
Het zal woensdag in ieder geval niet gaan over een CO2-heffing voor bedrijven. Zo'n voorstel zat aanvankelijk niet in de voorstellen van de klimaattafels, maar werd op verzoek van GroenLinks en PvdA alsnog meegenomen.

Omdat dit verzoek pas later werd voorgelegd aan de planbureaus, zijn de berekeningen ...niet tegelijk klaar... met de andere doorrekeningen.

Bovendien bepalen de... Tweede Kamer... en het... kabinet uiteindelijk welke klimaatmaatregelen ...in het... definitieve klimaatakkoord... terechtkomen.

Er zullen dus veel vragen worden beantwoord, maar... niet... die van iedereen.

www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...
rationeel
1
Welkom bij NUjij! Hier kun je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en bijdragen aan artikelen. Lees onze huisregels en de veelgestelde vragen.

Reacties met een link moeten altijd eerst worden goedgekeurd door een redacteur.

build
Het... ontkennen van klimaatverandering... of de... invloed van de mens daarop... is niet toegestaan.... Lees daarvoor ons blog: www.nu.nl/blog/5764071/waarom-klimaat...

Volkomen absurd. Doe er dan op zijn minst helemaal het zwijgen toe, als je de werkelijkheid niet onder ogen kunt zien.

Alleen sprookjes geoorloofd dus.

www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...
rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Martin Vorst:

Nederland wil (lees: Rutte en consorten) dat ene doel in 2030: 49 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 koste wat kost halen. Dit is weer de zoveelste fout van de regering om dit te willen.
Kijk naar het verleden: Toetreding vanuit de BENELUX naar de EU was fout, invoering van de Euro was fout, bezuiniging op de gezondheidszorg was fout, bezuinigen op het onderwijs was fout, het binnenlaten van vele asielzoekers was fout, al deze fouten hebben de burgers al kapitalen gekost en zo stapelen we fout na fout op, we zijn nog lang niet aan het eind van zulke fouten.
rationeel
1
Mark de Ridder:

Een interessante lezing voor de politiek en alle klimaatprotestmars deelnemers. Een klimaatdeskundige left uit, dat hernieuwbare energie het tegenovergestelde effect oplevert van wat menig (groen linkse) politicus er van verwacht.
www.youtube.com/watch?v=N-yALPEpV4w

www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...
leek2018
1
quote:

rationeel schreef op 13 maart 2019 16:14:

www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Martin Vorst:

Nederland wil (lees: Rutte en consorten) dat ene doel in 2030: 49 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 koste wat kost halen. Dit is weer de zoveelste fout van de regering om dit te willen.
Kijk naar het verleden: Toetreding vanuit de BENELUX naar de EU was fout, invoering van de Euro was fout, bezuiniging op de gezondheidszorg was fout, bezuinigen op het onderwijs was fout, het binnenlaten van vele asielzoekers was fout, al deze fouten hebben de burgers al kapitalen gekost en zo stapelen we fout na fout op, we zijn nog lang niet aan het eind van zulke fouten.
Dat gebeurt altijd, als je geld van een ander mag uitgeven. Een belangrijke drijfveer om in de politiek te gaan. Thuis elk dubbeltje omdraaien en op je werk mooi weer spelen.
rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Jelte vd Meer:

Klopt Nederland maakt zichzelf financieel kapot, andere landen lachen ons uit.....of nemen economie over van Nederland.
Berekeningen kloppen niet, zelfde als die van KNMI net alsof deze alles moet verdraaien om bepaalde getallen te halen wat anders niet lukt.

Zullen wel zien morgen...geloof niets van berekeningen, weet alleen dat we binnenkort kort meer belasting moeten betalen voor deze groene hype....
rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Heleentje:

Ik maak me daar ook zorgen over. Productiebedrijven zullen wegtrekken uit NL. Ze worden eerst overgenomen door Russische en Chinese investeerders en zij zullen stoppen met investeren om vervolgens fabrieken in NL te sluiten. In andere landen zullen ze met veel minder regels en handhaving veel meer CO2 uit gaan stoten......alleen maar verliezers.......

rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Metrandhir:

Bedrijven zullen weg gaan en de grens over, ze zullen in China of Polen of ergens anders gaan zitten, als hier een dikke mileu heffing komt. de kosten zullen niet persee bij de consument terecht komen, omdat de consument ook niet gek is en steeds meer producten in het buitenland gaan bestellen, als het hier te duur wordt
rationeel
1
KillRoy 1972

Weet je ook meteen de strategie van trump, waarom er geen Parijs akkoord is getekend en waarom er een muur moet komen..

www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...
rationeel
1
www.nu.nl/politiek/5786376/doorrekeni...

Interessant zijn de "Duimpjes"die gegeven worden voor de reacties van de Reaguurders, op het betoog.. Ze gaan in meerderheid naar degenen die de klimaatplannen NIET steunen, maar veel bedenkeningen hebben.
josti5
1
2030 - 2050: aarde vrijwel ontgroend en ontbost door gebrek aan CO2...
Zuurstofgehalte gedaald tot onder de behoeften van mens en dier...
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,67 -9,40 -1,06% 18:05
AMX 920,06 -11,23 -1,21% 18:05
ASCX 1.216,87 -12,72 -1,03% 18:05
BEL 20 3.796,92 -56,82 -1,47% 18:05
Germany40^ 17.800,20 -226,38 -1,26% 21:21
US30^ 37.847,73 +149,07 +0,40% 20:50
US500^ 5.068,24 +7,38 +0,15% 21:22
Nasd100^ 17.759,16 +65,50 +0,37% 20:51
Japan225^ 38.541,12 -156,64 -0,40% 20:51
WTI 84,96 -0,10 -0,12% 21:21
Brent 90,11 -0,15 -0,17% 21:21
EUR/USD 1,0625 0,0000 0,00% 21:22
BTC/USD 62.995,75 -3.217,16 -4,86% 21:22
Gold spot 2.394,42 +11,26 +0,47% 21:22
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,650 +1,850 +1,84% 17:39
BESI 143,600 +1,000 +0,70% 17:39
ASML 913,400 +2,500 +0,27% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,760 -1,760 -6,90% 17:39
RANDSTAD NV 46,740 -1,790 -3,69% 17:36
NN Group 42,390 -1,040 -2,39% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront