Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Bouwers knallen in 2019

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 maart 2019 11:28
    Constructief stuk. Ehhh, BAM draaien naar Heijmans? Herbeleggen in dezelfde sector (sectorrotatie)?

    Of is het wachten op de arbitrage zaak van Heijmans versus Tennet? De koers van Heijmans is hierdoor behoorlijk achtergebleven, en mocht er een afboeking komen, dan is het slechts een eenmalige last.

    Daar tegenover staat dat o.l.v. Hillen de transitie in volle gang is en de overheid het Delta (bouw)plan voor nieuwe huizen in het leven wil roepen.
  2. [verwijderd] 27 maart 2019 20:03
    Deltaplan 'Huizenbouw':

    De nieuwe plannen van de overheid (Deltaplan Huizenbouw)bieden geweldige kansen voor de belangrijkste Nederlandse spelers op de (nieuw)bouwmarkt voor de komende jaren.

    De verwachting is dat de omzet en winst voor de betrokken bedrijven substantieel wordt vergroot. Het nieuws over de plannen van de overheid is begin deze week bekend gemaakt.

    De winstontwikkeling en de performance van de Nederlandse bouwsector, in het bijzonder van Heijmans, is sterk achtergebleven in vergelijk met andere sectoren.

    Een logisch gevolg kan zijn dat, indien er meer details bekend zijn, de toekomstige winstverwachtingen voor de betrokken bedrijven opwaarts worden bijgesteld door de financieel analisten.
  3. L. Rozewater 28 maart 2019 10:59
    Wanneer gaat die Halbe Zijlstra nou eens echt aan het werk bij de ambtenaren van RWS over de nieuwe sluis bij IJmuiden? Die ambtenaren die zelf nooit enig risico lopen en alleen op de TV komen met helmen op als het werk klaar is gekomen door BAM en VW met grote verliezen.
    De eerstvolgende aannemer in het bied proces was 100 miljoen duurder! en dan moet je nog afwachten of die het goed had uitgerekend.
    Dus Halbe laat die ambtenaren ons belastinggeld maar eens besteden om de gemeenschappelijk gemaakte fouten recht te zetten in plaats van alles op de bouwers af te wentelen. Wat de minister laatst heeft bijgedragen (ik dach 60 mln) daar kon ze niet onderuit. Bovendien is het jammer dat die grote schepen van ons huidig Amsterdamse bestuur niet eens welkom zijn.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links