Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 april 2019 19:05:

[...]
Volgens mij had iemand een zwart rondje op de telescoop geplakt.......
Zwarte gaten bestaan! Astronomen leveren bewijs met eerste foto ooit

Het vermoeden bestond al veel langer, maar met de eerste foto van een zwart gat is het bewijs onomstotelijk geleverd: ze bestaan! En met de foto is een van de grootste mysteries van het heelal ontsluierd. Een Nobelprijswaardige prestatie, zo wordt alom gesteld in de wereld van de astronomie.

Etc. voor meer en video, zie link:

www.ad.nl/wetenschap/zwarte-gaten-bes...
[verwijderd]
0
quote:

Pommeke schreef op 11 april 2019 18:49:

[...]

Ik ben als 14 jarige gaan wandelen over een gletser in Zwitserland.
Onlangs terug geweest.
Wel deze is "weg".

Op enkel jaren is er een andere meer dan 400 m terug getrokken.
Als die permafrost, ijs ... is gewoon weg.
En als er nog iets ligt, ligt er een zwart laagje over.
Olie resten !!
Nu is de Noordpool juist hetzelfde.
Als dat ook smelt, wordt het hier nog warmer.
De straalstroom veranderd, en valt stil.
De woestijnen worden steeds groter en droger.
Ik stond op het tjeng a mengplein en daar was een stofstorm, sahara zand !
Het westen van china droogt gewoon op en wordt dor.
Tussen de 3.000 en de 5.000 m is er al veel gras weg, dat zand wordt niet vastgehouden en waait weg.

De Maladieven verzuipen.
Voor mij is het al zeer lang meer dan duidelijk.
Ik hoef geen bewijzen meer.
De droge zomers van de jaren 1970, ... waren er even.
De droogte nu is uitdroging door:
- oppompen van water
- te weinig insijpeling
- te snelle afvoeren
- te veel douche en waterverspilling
- ...
- Maar ook door véél te weinig regenval, sneeuw, ...

Ik kom er later op terug, maar je haalt heel veel dingen door elkaar.

Kijk voor de grap eens de nasa satallietbeelden over 30 jr en de vergroening vd planeet.
Je opmerking vd woestijnen klopt v geen kant, die vergroenen juist in rap tempo. Ik was op Spitsbergen 2x, expedities. Ja gletscher trekt terug. Het zwarte is geen olie maar slip en vuil uit het ijs.
Ze dachten altijd dat de gletschers er 100 duizenddn jaren lagen, tot ze boomresten vonden eronder in Rusland v niet heel oud.
Groenland was oerwoud tijdens de vikingen.
Know your facts kerel en pas op met wat eigen waarneming en dat projecteren over de wereld.
DeZwarteRidder
0
Het staat 100% vast dat de aarde aan het opwarmen is en dat het zeewaterpeil stijgt, alleen valt het niet te bewijzen dat dat veroorzaakt wordt door mensen.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 april 2019 19:28:

Het staat 100% vast dat de aarde aan het opwarmen is en dat het zeewaterpeil stijgt, alleen valt het niet te bewijzen dat dat veroorzaakt wordt door mensen.
Zeewater stijgt al honderden jaren met dezelfde gemiddelde snelheid
Zee valt geen zinnig woord over te zeggen door gebrek aan diepwatermetingen en veranderende zeestromen

Know your facts
DeZwarteRidder
0
quote:

Treasury Bond schreef op 11 april 2019 20:04:

[...]
Zeewater stijgt al honderden jaren met dezelfde gemiddelde snelheid
Zee valt geen zinnig woord over te zeggen door gebrek aan diepwatermetingen en veranderende zeestromen
Know your facts
Het is een feit dat veel gebieden (zoals Miami en de Malediven) steeds vaker onder (zee)water komen te staan.
rationeel
4
De schaduwsenatoren in de Eerste Kamer hebben haast met het doorvoeren van de Klimaatwet! Deze wet zadelt Nederland op met één van de meest bizarre stukjes regelgeving uit ‘s lands geschiedenis. De senatoren hebben in hun wijsheid besloten om de kiezers van FVD in de steek te laten en hen een stem over deze belangrijke wet te ontzeggen.

Natuurlijk staan de senatoren, die niet willen wachten op het aantreden van FVD, volledig in hun recht. Aankomend FVD-senator Henk ‘the tank’ Otten maakte direct werk van de zaak en vroeg de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol (VVD), rekening te houden met de nieuwe samenstelling. Maar dit verzoek werd niet gehonoreerd.

De partij van Rutte maakt zich wellicht druk om de potjes met subsidie en wil de Klimaatwet zo snel mogelijk door de senaat jagen, maar tegelijkertijd kleven er voor Rutte en het bedrijfsleven grote risico’s aan de wet. De subsidies zijn leuk, maar als GroenLinks verder groeit kan de subsidiemolen zomaar de verkeerde kant op draaien!

De stemming over de Klimaatwet vindt plaats op 28 mei en dat is vijf dagen na de Europese Parlementsverkiezingen ingeroosterd. Omdat de entree van Forum voor Democratie verder geen impact heeft op het vinden van een eventuele meerderheid maakt het eigenlijk niets uit. Al zou het wel netjes zijn om in lijn met de visie van Otten ‘FVD een stem te geven’.

Toch is het nog niet zeker dat de Klimaatwet daadwerkelijk wordt geratificeerd door de senaat. 50Plus lijkt ondertussen wakker geworden en twijfelt over het doorvoeren van de Klimaatwet. En ook diverse senatoren van VVD- en CDA-huize hebben in het verleden kritiek geuit op het vastleggen van de klimaatdoelstellingen in het wetboek.

Er is dus nog hoop dat deze senatoren de fractiediscipline tijdelijk ‘even vergeten’ of aandringen op uitstel van stemming. Afwachten dus maar, hopen dat het goed komt en niet vergeten te stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen!

Wellicht dat het laatste nog roet in het eten kan gooien.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...
rationeel
0
Punt50:

Luister vriend er is helemaal geen wetenschappelijke consensus en al helemaal geen gouden standaard. Ik zal het maar zeggen dan, ik ben procestechnoloog en weet vrij veel van natuurkunde en chemie. Jij moet je alu CO2 hoedje afzetten en diep buigen voor mij, want je begrijpt volgens mij geen bal van natuurkunde/chemie.

Klimatologie is net zoiets als economie. Je kunt het verleden redelijk overzien, maar voorspellen is toch iets anders.

Wat bijv. wel een feit is, is dat de zonneactiviteit al eeuwen is gemeten. Hieruit blijkt dat het aantal zonnevlekken (en dus de activiteit van de zon) in de tweede helft van de 20e eeuw het hoogst was sinds 1700. Dus meer temperatuur = dus meer waterdamp. Klinkt dat logisch?

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/ce...
rationeel
0
M. Brandenburg:

Beste rien die opwarming van de laatste 150 jaar is volgens de alarmisten sinds de jaren 70, opvallend feit is trouwens dat zelfs de alarmisten nu toegeven dat de temperatuur de laatste 19 jaar zo goed als niet is gestegen, en dat men met frisse tegenzin moet toegeven dat de totale opwamring in de laatste 0.8 graden compleet binnen de natuurlijke variatie valt. Nog leuker wordt het dat wanneer we kijken dat de laatste 19 jaar er dus bijna geen opwarming was, dit nu bijna net zo lang is als de opwarming waar de alarmisten ons die in de schoenen willen schuiven sinds de jaren ’70!! En als we het gaan hebben over wetenschappers uit andere vakgebieden dan zien we juist dat zij in de alamisten rangen gevonden kunnen worden, het groostte brien achter het pushen van het alarmisme is Michael Mann met zijn Hockey stick, op dit moment is de link naar zijn daadwerkelijke opleiding dood, maar hij was dus geen natuurkundige zoals hij zelf beweerde maar een bioloog, die helemaal niets met klimaat had, ook zijn beweringen over nobelprijzen en drgelijke zijn al ontkracht.

Kan je me trouwens uitleggen, waarom zoveel wetenschappers die aan de wieg stonden van het alarmisme het zinkende schip al als ratten hebben verlaten, of bijvoorbeeld weigeren nog langer de rapoorten van het IPCC te ondertekenen omdat ze zich niet langer kunnen vinden in de bevindingen en communicatie van die VN orgaan dat is opgericht met als enige opdracht bewijzen dat global warming echt is.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...
rationeel
0
Joop Klepzeikert:

Vroeger moest je intelligent zijn om aan een universiteit te kunnen studeren. Tegenwoordig lijkt het of daar alleen nog volslagen debielen toegelaten worden.
Thierry Baudet een “klimaatontkenner” noemen getuigt van een vreselijke domheid.
Hij ontkent nergens dat er een klimaat is en ook niet dat het veranderd. Hij betwijfelt enkel of de mens daar grote invloed op heeft en vind dat voor 0,00007° verschil de kosten veel te hoog zijn.
Daarmee ontkent hij juist niets.
Dat domme linkse spul ontkent juist dat er nog veel meer factoren spelen en ontkent ook dat 0,00007° verschil totaal niet meetbaar is.
Dus wie zijn er nou de ontkenners? Juist, dat domme linkse spul.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/ce...
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 april 2019 20:38:

[...]
Het is een feit dat veel gebieden (zoals Miami en de Malediven) steeds vaker onder (zee)water komen te staan.
Dat komt omdat die locaties dalen over het algemeen. Zijn ontstaan door vulkanen.
Miami ken ik de details niet van, maar eilanden is het vaak de oorzaak van.

De zee stijgt gemiddeld met 1.5-1.9 mm per jaar, al honderden jaren.
Know your facts kerel ;)

www.google.com/search?q=gemiddelde+ze...
[verwijderd]
2
quote:

rationeel schreef op 11 april 2019 21:25:

M. Brandenburg:

Beste rien die opwarming van de laatste 150 jaar is volgens de alarmisten sinds de jaren 70, opvallend feit is trouwens dat zelfs de alarmisten nu toegeven dat de temperatuur de laatste 19 jaar zo goed als niet is gestegen, en dat men met frisse tegenzin moet toegeven dat de totale opwamring in de laatste 0.8 graden compleet binnen de natuurlijke variatie valt. Nog leuker wordt het dat wanneer we kijken dat de laatste 19 jaar er dus bijna geen opwarming was, dit nu bijna net zo lang is als de opwarming waar de alarmisten ons die in de schoenen willen schuiven sinds de jaren ’70!! En als we het gaan hebben over wetenschappers uit andere vakgebieden dan zien we juist dat zij in de alamisten rangen gevonden kunnen worden, het groostte brien achter het pushen van het alarmisme is Michael Mann met zijn Hockey stick, op dit moment is de link naar zijn daadwerkelijke opleiding dood, maar hij was dus geen natuurkundige zoals hij zelf beweerde maar een bioloog, die helemaal niets met klimaat had, ook zijn beweringen over nobelprijzen en drgelijke zijn al ontkracht.

Kan je me trouwens uitleggen, waarom zoveel wetenschappers die aan de wieg stonden van het alarmisme het zinkende schip al als ratten hebben verlaten, of bijvoorbeeld weigeren nog langer de rapoorten van het IPCC te ondertekenen omdat ze zich niet langer kunnen vinden in de bevindingen en communicatie van die VN orgaan dat is opgericht met als enige opdracht bewijzen dat global warming echt is.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...
Klopt. Roy Spencer is er zo een, die stond echt aan de wieg van deze klimaathysterie.
Hij is tegenwoordig fel tegenstander van die onzin...

Youtube staat vol gave filmpjes over hem!
ubu
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 april 2019 19:28:

Het staat 100% vast dat de aarde aan het opwarmen is en dat het zeewaterpeil stijgt, alleen valt het niet te bewijzen dat dat veroorzaakt wordt door mensen.
Ik had jou iets intelligenter ingeschat.
[verwijderd]
1
quote:

Pommeke schreef op 11 april 2019 18:49:

[...]

Ik ben als 14 jarige gaan wandelen over een gletser in Zwitserland.
Onlangs terug geweest.
Wel deze is "weg".

Op enkel jaren is er een andere meer dan 400 m terug getrokken.
Als die permafrost, ijs ... is gewoon weg.
En als er nog iets ligt, ligt er een zwart laagje over.
Olie resten !!
Nu is de Noordpool juist hetzelfde.
Als dat ook smelt, wordt het hier nog warmer.
De straalstroom veranderd, en valt stil.
De woestijnen worden steeds groter en droger.
Ik stond op het tjeng a mengplein en daar was een stofstorm, sahara zand !
Het westen van china droogt gewoon op en wordt dor.
Tussen de 3.000 en de 5.000 m is er al veel gras weg, dat zand wordt niet vastgehouden en waait weg.

De Maladieven verzuipen.
Voor mij is het al zeer lang meer dan duidelijk.
Ik hoef geen bewijzen meer.
De droge zomers van de jaren 1970, ... waren er even.
De droogte nu is uitdroging door:
- oppompen van water
- te weinig insijpeling
- te snelle afvoeren
- te veel douche en waterverspilling
- ...
- Maar ook door véél te weinig regenval, sneeuw, ...

Pommeke, kijk dit eens van de aarde en de vergroening de laatste 20 jaar;
www.goodnewsnetwork.org/nasa-says-ear...

Dit over het ijs op Groenland:
twitter.com/EcoSenseNow/status/110821...

De zeespiegel was de laatste 8000 jaar juist hoger!
twitter.com/3GHtweets/status/11157410...

[verwijderd]
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 april 2019 19:28:

Het staat 100% vast dat de aarde aan het opwarmen is en dat het zeewaterpeil stijgt , alleen valt het niet te bewijzen dat dat veroorzaakt wordt door mensen.
twitter.com/3GHtweets/status/11157410...
[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 11 april 2019 18:29:

Gisteren werd bekend, dat er in het sterrenstelsel een zwart gat zit. Meestal wordt aangenomen dat de sterrenhemel de grens was van het heelal. Het waarneembare met telescoop(Hubble). Nu blijkt er een zwart gat te zijn en men wil uiteraard graag een kijkje nemen in het gat om te zien wat erachter zit.
Jesus, gaan we nu dan eindelijk Het Licht zien!
[verwijderd]
1
18 miljoen km2 groen of te wel tweemaal de VS, is er bij gekomen de voorbije 33 jaar. Maar dat zal u niet zo snel lezen. Dat verkoopt voor één of ander reden niet zo goed.

twitter.com/ockhams/status/9503873433...
Chiddix
0
De wetenschap vermoedde al , dat er zwarte gaten waren in het sterrenstelsel maar deze week werd het bevestigd. Door implosie van sterren, lees ik, ontstaan zwarte gaten. De zwaartekrachten zijn zo sterk bij het gat zeggen wetenschappers, dat alles in de buurt van het gat verdwijnt in het gat.
In principe is het mogelijk als de aardbol in de buurt van het zwarte gat komt, in het zwarte gat verdwijnt. Gaat natuurlijk nooit gebeuren maar stel....
ubu
0
quote:

Chiddix schreef op 12 april 2019 08:50:

De wetenschap vermoedde al , dat er zwarte gaten waren in het sterrenstelsel maar deze week werd het bevestigd. Door implosie van sterren, lees ik, ontstaan zwarte gaten. De zwaartekrachten zijn zo sterk bij het gat zeggen wetenschappers, dat alles in de buurt van het gat verdwijnt in het gat.
In principe is het mogelijk als de aardbol in de buurt van het zwarte gat komt, in het zwarte gat verdwijnt. Gaat natuurlijk nooit gebeuren maar stel....
Grote onzin. Zwarte gaten bestaan helemaal niet.

www.theskepticsguide.org/not-black-ho...

www.iflscience.com/physics/physicist-...
DeZwarteRidder
0
quote:

Treasury Bond schreef op 11 april 2019 21:37:

[...]Dat komt omdat die locaties dalen over het algemeen. Zijn ontstaan door vulkanen.
Miami ken ik de details niet van, maar eilanden is het vaak de oorzaak van.

De zee stijgt gemiddeld met 1.5-1.9 mm per jaar, al honderden jaren.
Know your facts kerel ;)

www.google.com/search?q=gemiddelde+ze...
Miami en de Malediven hebben niets te maken met vulcanen of met inklinking en zakken dus niet.
Het waterpeil stijgt hier.

Het is ook zeker dat ontzettend veel gebieden in de wereld onbewoonbaar zullen worden door de stijging van de zeespiegel.
Het vluchtelingenprobleem zal gigantisch worden.
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18:00
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18:00
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 17:48
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18:00
Germany40^ 17.823,50 +53,48 +0,30% 18:03
US30^ 38.013,46 +285,75 +0,76% 16:37
US500^ 5.049,25 +29,69 +0,59% 16:56
Nasd100^ 17.548,80 +43,89 +0,25% 16:49
Japan225^ 38.001,71 +257,64 +0,68% 16:49
WTI 82,13 -0,08 -0,10% 18:03
Brent 87,06 -0,25 -0,29% 18:03
EUR/USD 1,0661 -0,0010 -0,09% 18:03
BTC/USD 63.511,28 +2.258,34 +3,69% 18:03
Gold spot 2.384,25 +23,26 +0,98% 18:03
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 17:35
ING 15,168 +0,242 +1,62% 17:35
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 17:39
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 17:36
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 17:39

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront