Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.260 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
voda
0
Minder winst en omzet Texas Instruments

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 22:23 | Views: 1.007

DALLAS (AFN) - Texas Instruments heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met minder winst op een lagere omzet. Het Amerikaanse chipconcern kampte met een mindere vraag naar zijn chips. Dit wijt het bedrijf aan algehele marktomstandigheden die verminderd zijn.

Texas Instruments zette in de verslagperiode een winst in de boeken van ruim 1,2 miljard dollar. Dat is 11 procent minder dan een jaar eerder. De opbrengsten namen met 5 procent af tot bijna 3,6 miljard dollar.

Voor het huidige kwartaal voorziet Texas Instruments een omzet in een bandbreedte van circa 3,5 miljard tot 3,7 miljard dollar. De winst per aandeel komt naar verwachting uit in een bandbreedte van 1,12 dollar tot 1,32 dollar per aandeel. Dit resultaat was in het afgelopen kwartaal 1,26 dollar per aandeel.
voda
0
Snap ziet aantal gebruikers weer toenemen

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 22:33 | Views: 664

SANTA MONICA (AFN) - Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft het afgelopen kwartaal het aantal gebruikers weer zien stijgen. Die groei viel ook op te maken uit de omzetcijfers die fors hoger uitvielen dan een jaar eerder en die ook beter waren dan waar kenners in doorsnee op rekenden.

Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat was in de afgelopen periode gemiddeld 190 miljoen, tegen 186 miljoen in de laatste drie maanden van vorig jaar jaar. In vergelijking met een jaar eerder daalde het aantal gebruikers evenwel met 1 miljoen.

De opbrengsten stegen op jaarbasis met 39 procent tot 320 miljoen dollar, dankzij hogere inkomsten uit advertenties. Snap drong het nettoverlies terug tot 310 miljoen dollar van 386 miljoen dollar een jaar eerder.

Snap doet de nodige inspanningen om gebruikers te binden. Met het toevoegen van video en entertainment wil het bedrijf gebruikers en daarmee adverteerders lokken. Recent kondigde het bedrijf aan ook videospelletjes aan te bieden.
voda
0
Internethandelaar eBay kijkt zonniger vooruit

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 22:46 | Views: 734

SAN JOSE (AFN) - Internethandelaar eBay heeft zijn prognoses voor winst en omzet in het lopende boekjaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf nadat het met beter dan verwachte kwartaalcijfers over het eerste kwartaal naar buiten kwam. Het bedrijf plukt de vruchten van de inspanning die het deed op het gebied van gebruikersgemak.

eBay zag het aantal actieve kopers op zijn marktplaats in de verslagperiode wereldwijd met 4 procent stijgen tot 180 miljoen. Al met al steeg de omzet van eBay in de periode met 2 procent tot 2,6 miljard dollar. Exclusief wisselkoersen was sprake van 4 procent groei.

Het bedrijf zag de winst uitkomen op 521 miljoen dollar. Dat is 28 procent meer dan een jaar eerder. De winstprognose per aandeel werd licht verhoogd naar een bandbreedte van minstens 2,64 dollar per aandeel en een omzet van meer dan 10,7 miljard dollar.
voda
0
Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets noteerden de futures vrijwel vlak vanwege het ontbreken van tekenen van [monetaire] versoepeling uit China. Zolang de macro-economische cijfers en bedrijfswinsten echter blijven verbeteren, is een dergelijke maatregel volgens de analist ook niet nodig. "Sterker nog, de sterke Amerikaanse bedrijfswinsten stuwden de S&P 500 en de Nasdaq gisteren naar recordniveaus", aldus Aslam.

Ook woensdag domineren bedrijfscijfers de nieuwsstroom. Onder andere Facebook, Microsoft, Visa, Tesla, Boeing, AT&T en Caterpillar komen met kwartaalcijfers.

De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minister van financiën Steven Mnuchin zullen volgende week naar China reizen om de handelsbesprekingen te hervatten, zo bevestigde het Witte Huis dinsdagavond.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door het meest recente olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration later op de dag. De olieprijs liep de afgelopen dagen flink op, nu de VS vrijstellingen om Iraanse olie te importeren zullen intrekken. Woensdag nam de olieprijs was gas terug.

De euro/dollar noteerde op 1,1212. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1211 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1227 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Texas Instruments kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de chipfabrikant dinsdag nabeurs de verwachtingen overtrof met zijn kwartaalcijfers. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs echter 1,6 procent.

eBay wist tevens positief te verassen. Het internetveilinghuis boekte niet alleen meer omzet en winst dan verwacht, maar verhoogde tevens de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel steeg voorbeurs 4,2 procent.

Snap Inc heeft in het eerste kwartaal het verlies wederom weten te verkleinen, doordat het sociale mediabedrijf de omzet flink wist op te poetsen. het aandeel won voorbeurs 5,8 procent.

In aanloop naar de publicaties van zijn jaarcijfers was nog geen handel in het aandeel American Airlines. Boeing noteerde 0,1 procent hoger en de openingsindicatie voor Caterpillar is vrijwel vlak.

AT&T steeg in 0,3 procent in aanloop naar zijn kwartaalcijfers.

Onder andere Facebook, Microsoft, Tesla en Visa komen nabeurs met resultaten. Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger, Microsoft steeg 0,3 procent, Tesla verloor 0,1 procent en Visa noteerde 0,3 procent hoger.

Twitter was dinsdag een echte uitblinker, nadat de microblog veel beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Het aandeel steeg 15,7 procent. Woensdag voorbeurs noteerde het aandeel 0,1 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,9 procent hoger op 2.933,68 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 26.656,39 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 8.120,82 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Overname stuwt omzet Northrop Grumman

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 13:05 | Views: 143

FALLS CHURCH (AFN) - Northrop Grumman, producent van onder meer de B2-bommenwerper en de Global Hawk-drone, heeft in het eerste kwartaal een duidelijk hogere omzet behaald. Dat is voornamelijk te danken aan de overname van rakettenfabrikant Orbital ATK, waardoor ruim 1,4 miljard dollar aan de opbrengsten werden toegevoegd.

In totaal kwam de omzet van het defensieconcern uit op bijna 8,2 miljard dollar tegen ruim 6,7 miljard dollar een jaar eerder. Orbital ATK gaat nu door het leven als de Northrop-divisie Innovation Systems. Verder krikte het bedrijf ook de omzet bij de luchtvaartdivisie op, geholpen door meer werkzaamheden voor de F-35, ook wel bekend als de Joint Strike Fighter. Bij de tak voor IT en automatisering zakte de omzet echter.

De nettowinst nam met 3 procent toe tot 863 miljoen dollar. Northrop verhoogde zijn verwachting voor de aangepaste winst per aandeel.
voda
0
AT&T boekt licht tegenvallende omzetgroei

(ABM FN-Dow Jones) AT&T heeft in het eerste kwartaal van 2019 een lager dan verwachte omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn met de verwachting uitkwam. Dit bleek woensdag uit de resultaten van het Amerikaanse telecombedrijf.

AT&T boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 4,1 miljard dollar, ofwel 0,56 dollar per aandeel, in vergelijking met 4,7 miljard dollar, ofwel 0,75 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,86 dollar per aandeel, in vergelijking met 0,85 dollar per aandeel een jaar eerder.

De omzet steeg van 38,0 miljard dollar naar 44,8 miljard dollar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden ook op een aangepaste winst van 0,86 dollar per aandeel op een omzet van 45,1 miljard dollar.

Outlook

Het telecomconcern houdt vast aan de eerder afgegeven outlook en ziet zelfs kans deze de overtreffen, aldus CEO Randall Stephenson. "De resultaten over het eerste kwartaal tonen dat we doen wat we beloven."

Het aandeel AT&T noteerde in de elektronische handel voorbeurs fractioneel hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stijgende resultaten Caterpillar

(ABM FN-Dow Jones) Caterpillar heeft in het eerste kwartaal van 2019 meer omzet en winst behaald en verhoogde vanwege een belastingmeevaller de winstverwachting voor heel dit jaar. Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van bulldozers en ander rollend bouwmaterieel woensdag voorbeurs bekend.

De nettowinst van Caterpillar kwam uit op 1.881 miljoen dollar, ofwel 3,25 dollar per aandeel, tegen een winst van 1.665 miljoen dollar, ofwel 2,74 dollar per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 2,83 dollar.

De omzet kwam uit op 13.466 miljoen dollar tegenover 12.859 miljoen vorig jaar. De omzetgroei was beter dan de 13,3 miljard dollar die de FactSet consensus voorzag.

Outlook

Voor het lopende boekjaar mikt Caterpillar op een winst per aandeel van 12,06 tot 13,06 dollar per aandeel. Dit was eerder nog 11,75 tot 12,75 dollar. De onderneming maakte in het eerste kwartaal echter melding van een belastingmeevaller van 0,31 dollar per aandeel.

Eerder al zei de onderneming te rekenen op een "bescheiden" omzetgroei in 2019, rekening houdend met onder meer de macro-economische en geopolitieke situatie.

Het aandeel Caterpillar won in de elektronische handel voorbeurs meer dan een procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boeing voldoet aan verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft de resultaten in het eerste kwartaal van 2019 zien afnemen, maar kwam met de aangepaste winst per aandeel wel overeen met de verwachtingen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Boeing boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 2.149 miljoen dollar, in vergelijking met 2.477 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel van het bedrijf kwam over de verslagperiode uit op 3,16 dollar tegen 3,64 dollar over dezelfde periode een jaar eerder. De verwachting lag ook op 3,16 dollar per aandeel. In het afgelopen kwartaal boekte Boeing een 18 procent lagere omzet van 22.917 miljoen dollar. Boeing leverde afgelopen kwartaal 149 commerciële vliegtuigen af. 737 MAX Boeing maakte begin april bekend de productie van de geplaagde 737 MAX-toestellen terug te brengen vanaf half april van 52 naar 42 per maand. Begin maart van dit jaar verongelukte een 737 MAX in Ethiopië. Enkele maanden eerder was eenzelfde toesteltype ook al verongelukt. Het bedrijf gaf woensdag aan dat het vorderingen boekt in het certificeringsproces voor de nieuwe software voor de 737 MAX-toestellen. Outlook In de eerder over 2019 gepubliceerde prognoses voor het lopende boekjaar is de invloed van de nieuwe productievoornemens van de 737 MAX-machines nog niet meegenomen. Boeing meldde woensdag dat een nieuwe richtlijn voor dit jaar op een later tijdstip volgt. Boeing verwachtte aanvankelijk voor 2019 een omzet die ligt tussen de 109,5 miljard en 111,5 miljard dollar tegen 101,1 miljard dollar in 2018. De aangepaste winst per aandeel wordt door het bedrijf uit Chicago voor 2019 gezien tussen de 19,90 en 20,10 dollar tegen 16,01 dollar per aandeel over 2018. De kasstroom uit operaties wordt door de vliegtuigbouwer ingeschat tussen de 17,0 miljard en 17,5 miljard dollar. In de handel voorbeurs in Amerika steeg het aandeel Boeing woensdag 0,7 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Occicental wil Chevron aftroeven met overname Anadarko

(ABM FN-Dow Jones) Occidental heeft een overnamebod van 76,00 dollar per aandeel Anadarko uitgebracht, waarmee het ruim boven de 65,00 dollar zit die Chevron wil neertellen. Dit maakte Occidental woensdagmiddag bekend.

Het bod van Occidental is voor 38,00 dollar in contanten en de rest in aandelen.

Occidental meent dat het bod niet alleen qua prijs superieur is, maar dat ook uit strategisch oogpunt een overname door Occidental te prefereren valt. Beide bedrijven zijn volgens Occidental namelijk "erg complementair" en kunnen profiteren van "significante" synergievoordelen.

Overigens bleek woensdag dat Occidental al driemaal een bod uitbracht op Anadarko, en dat allen hoger waren dan het bod van Chevron. Occidental zei dan ook "verrast en teleurgesteld" te zijn in de gang van zaken.

Het aandeel Anadarko spoot voorbeurs 11,8 procent hoger naar 63,99 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting vlakke opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets noteerden de futures vrijwel vlak vanwege het ontbreken van tekenen van [monetaire] versoepeling uit China. Zolang de macro-economische cijfers en bedrijfswinsten echter blijven verbeteren, is een dergelijke maatregel volgens de analist ook niet nodig. "Sterker nog, de sterke Amerikaanse bedrijfswinsten stuwden de S&P 500 en de Nasdaq gisteren naar recordniveaus", aldus Aslam.

Ook woensdag domineren bedrijfscijfers de nieuwsstroom. Onder andere Facebook, Microsoft, Visa, Tesla, Boeing, AT&T en Caterpillar komen met kwartaalcijfers.

De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minister van financiën Steven Mnuchin zullen volgende week naar China reizen om de handelsbesprekingen te hervatten, zo bevestigde het Witte Huis dinsdagavond.

Op macro-economisch vlak publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration later op de dag zijn meest recente olievoorradenrapport. De olieprijs liep de afgelopen dagen flink op, nu de VS vrijstellingen om Iraanse olie te importeren zullen intrekken. Woensdag nam de olieprijs wat gas terug. Een vat West Texas Intermediate werd 0,2 procent goedkoper.

De euro/dollar noteerde richting de openingsbel in New York op 1,1210. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1211 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1227 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Texas Instruments kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de chipfabrikant dinsdag nabeurs de verwachtingen overtrof met zijn kwartaalcijfers. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs echter 0,8 procent.

eBay wist tevens positief te verassen en werd daar wel voor beloond door beleggers. Het internetveilinghuis boekte niet alleen meer omzet en winst dan verwacht, maar verhoogde tevens de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel steeg voorbeurs 3,4 procent.

Snap Inc heeft in het eerste kwartaal het verlies wederom weten te verkleinen, doordat het sociale mediabedrijf de omzet flink wist op te poetsen. Het aandeel won voorbeurs 2,6 procent.

Occidental heeft een overnamebod van 76,00 dollar per aandeel Anadarko uitgebracht, waarmee het ruim boven de 65,00 dollar zit die Chevron wil neertellen. Anadarko steeg woensdag 11,1 procent, terwijl Chevron 0,5 procent verloor. Occidental leverde ruim 5 procent in.

Boeing heeft de resultaten in het eerste kwartaal van 2019 zien afnemen, maar kwam qua aangepaste winst per aandeel wel overeen met de verwachtingen. Het aandeel steeg voorbeurs 1,7 procent.

Caterpillar heeft in het eerste kwartaal van 2019 meer omzet en winst behaald en verhoogde vanwege een belastingmeevaller de winstverwachting voor heel dit jaar. Het aandeel verloor toch 1,4 procent.

AT&T heeft in het eerste kwartaal van 2019 een lager dan verwachte omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst in lijn met de verwachting uitkwam. Het aandeel daalde voorbeurs 2,4 procent.

Onder andere Facebook, Microsoft, Tesla en Visa komen nabeurs met resultaten. Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger, Microsoft steeg 0,4 procent, Tesla verloor 0,4 procent en Visa noteerde 0,3 procent hoger.

Twitter was dinsdag de uitblinker, nadat de microblogdienst veel beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Het aandeel steeg 15,7 procent. Woensdag voorbeurs noteerde het aandeel 0,5 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,9 procent hoger op 2.933,68 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 26.656,39 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 8.120,82 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kleine minnen op Wall Street

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 19:59 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York licht in de min. Beleggers op Wall Street verwerkten weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 26.618 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,1 procent, tot 2930 punten, en technologiebeurs Nasdaq daalde eenzelfde percentage, naar 8115 punten.

Boeing zette een streep door zijn prognoses voor dit jaar. De vliegtuigbouwer staat al een tijd onder druk na twee dodelijke crashes in korte tijd met het type Boeing 737 MAX. Het bedrijf wil nu eerst meer zekerheid over de financiële impact van die problemen. Ook staakt Boeing voorlopig zijn aandeleninkoopprogramma. Omzet en winst van de vliegtuigbouwer daalden. Beleggers hadden dit alles al zien aankomen. Het aandeel stond tussentijds 0,8 procent hoger.

Netflix

Netflix leverde bijna 2 procent in. De streamingdienst heeft zijn financieringskosten verlaagd en de omvang van een nieuwe obligatielening, die nu aan beleggers wordt aangeboden, vergroot. Netflix zegt het extra geld nodig te hebben om dreigende concurrentie het hoofd te bieden. Onder meer Disney, Apple en Comcast werken aan het opzetten van eigen streamingdiensten.

Verder openden telecomconcern AT&T (min 4,6 procent), defensiebedrijf Northrop Grumman (min 4,3 procent) en graafmachinefabrikant Caterpillar (min 2,4 procent) de boeken. Aan de techkant kwamen chipconcern Texas Instruments (plus 1,7 procent), biotechnoloog Biogen (min 2,3 procent), internethandelaar eBay (plus 5 procent) en Snap (min 5,3 procent), het bedrijf achter de app Snapchat, met hun resultaten.

Oliesector

In de oliesector tekent zich daarnaast een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum. Oliebedrijf Occidental heeft een nieuw bod van 57 miljard dollar gedaan op branchegenoot Anadarko, dat flink hoger is dan het bedrag waarvoor rivaal Chevron het bedrijf wil overnemen. Het aandeel Occidental zakte 2 procent en Anadarko ging juist 12 procent omhoog. Chevron leverde bijna 3 procent aan beurswaarde in.

De euro was 1,1163 dollar waard, tegen 1,1192 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent tot 65,82 dollar. Brent werd 0,1 procent goedkoper op 74,45 dollar per vat.
voda
0
Wall Street sluit licht lager

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 22:14 | Views: 1.212

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten een flinke stroom aan kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 26.597,05 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,2 procent, tot 2927,25 punten, en technologiebeurs Nasdaq daalde eenzelfde percentage, naar 8102,02 punten.

ADVERTENTIE

Boeing zette een streep door zijn prognoses voor dit jaar. De vliegtuigbouwer staat al een tijd onder druk na twee dodelijke crashes in korte tijd met het type Boeing 737 MAX. Het bedrijf wil nu eerst meer zekerheid over de financiële impact van die problemen. Beleggers hadden dit al een beetje zien aankomen. Het aandeel ging 0,4 procent omhoog.

Netflix

Netflix leverde 2 procent in. De streamingdienst heeft zijn financieringskosten verlaagd en de omvang van een nieuwe obligatielening vergroot. Netflix zegt het extra geld nodig te hebben om dreigende concurrentie het hoofd te bieden. Onder meer Disney, Apple en Comcast werken aan het opzetten van eigen streamingdiensten.

Verder openden telecomconcern AT&T (min 4,1 procent), defensiebedrijf Northrop Grumman (min 4,3 procent) en graafmachinefabrikant Caterpillar (min 3 procent) de boeken. Aan de techkant kwamen chipconcern Texas Instruments (plus 1,8 procent), biotechnoloog Biogen (min 2,5 procent), internethandelaar eBay (plus 5,1 procent) en Snap (min 6,1 procent), het bedrijf achter de app Snapchat, met hun resultaten.

Overnamestrijd

In de oliesector tekende zich daarnaast een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum. Oliebedrijf Occidental heeft een nieuw bod, van 57 miljard dollar gedaan op branchegenoot Anadarko. Dat is flink hoger dan de prijs die rivaal Chevron op tafel wil leggen voor Anadarko. Het aandeel Occidental zakte bijna 1 procent en Anadarko ging een kleine 12 procent omhoog. Chevron leverde ruim 3 procent aan beurswaarde in.

De euro was 1,1158 dollar waard, tegen 1,1192 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 65,77 dollar. Brent werd een fractie duurder op 74,53 dollar per vat.
voda
0
Omzetgroei en hogere winst voor Microsoft

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 22:23 | Views: 1.044

REDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft heeft in het afgelopen derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. Het concern deed wederom goede zaken met zijn clouddiensten.

Microsoft zette in de verslagperiode voor 30,6 miljard dollar aan opbrengsten in de boeken. Dat is 14 procent meer dan een jaar eerder en hoger dan kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. Het operationeel resultaat dikte met 25 procent aan tot 10,3 miljard dollar. Onder de streep resteerde een winst van 8,8 miljard dollar. Dat is 19 procent meer dan een jaar terug.

In totaal keerde de onderneming in het kwartaal 7,4 miljard dollar uit aan beleggers, via dividenden of aandeleninkopen.
voda
0
Facebook houdt rekening met miljardenboete

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 22:39 | Views: 975

MENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Facebook rekent op een boete van zeker 3 miljard dollar van de Amerikaanse toezichthouder FTC. Aanleiding daarvoor zijn verschillende schandalen, waaronder dat met Cambridge Analytica, waarbij Facebook het niet zo nauw nam met de privacy van zijn gebruikers.

Het socialemediabedrijf heeft in zijn resultaten over het eerste kwartaal alvast een voorziening opgenomen van 3 miljard dollar. Facebook zegt ervan uit te gaan dat de kosten in verband met de kwestie uiteindelijk tussen de 3 miljard en 5 miljard dollar zullen bedragen.

Er gingen onlangs al geruchten dat Facebook met de FTC in onderhandeling was over een schikking. Met de schandalen zou Facebook de regels van een eerdere schikking in 2011 hebben overtreden. Dat is essentieel, want de FTC kan alleen boetes uitdelen aan bedrijven die opnieuw in de fout gaan.

Megavoorziening

Facebook lijkt al die miljarden overigens makkelijk te kunnen dragen. Ondanks de megavoorziening ging er afgelopen kwartaal toch een winst van ruim 2,4 miljard dollar in de boeken. Dat is ongeveer de helft van het resultaat dat een jaar eerder werd behaald.

Door een flinke toename van de advertentie-inkomsten kwamen de totale opbrengsten ruim een kwart hoger uit op 15,1 miljard dollar. Het aantal dagelijks actieve gebruikers op het sociale netwerk is op jaarbasis met 8 procent opgelopen tot bijna 1,6 miljard.

Reactie Zuckerberg

,,We hebben een goed kwartaal achter de rug en ons bedrijf en onze gebruikersgemeenschap blijven groeien'', benadrukt Mark Zuckerberg, oprichter en topman van Facebook. Ook beleggers lijken enthousiast te zijn over het kwartaalbericht. Het aandeel Facebook ging in de zogeheten nabeurshandel in New York stevig omhoog.
voda
0
PayPal verhoogt winstprognose

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 22:44 | Views: 636

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal heeft de winstverwachting voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal.

PayPal rekent nu op een winst per aandeel in een bandbreedte van 2,94 dollar tot 3,01 dollar. Eerder werd nog een range van 2,84 dollar tot 2,91 dollar per aandeel genoemd. De omzetdoelstelling, van 18,1 miljard dollar, bleef staan.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op 667 miljoen dollar, of 0,56 dollar per aandeel. Dat is meer dan de 511 miljoen dollar die een jaar eerder in de boeken werd gezet. De omzet kwam in de verslagperiode uit op ruim 4,1 miljard dollar, van bijna 3,7 miljard dollar een jaar terug.

Venmo

Voor het eerst gaf PayPal ook account-data van zijn betalingsdienst Venmo. Daaruit kwam naar voren dat meer dan 40 miljoen mensen Venmo de afgelopen twaalf maanden voor ten minste één transactie gebruikten. Het totale betalingsvolume van Venmo kwam uit op 21 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.
voda
0
Consumentenuitgaven stuwen prestaties Visa

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 22:52 | Views: 818

FOSTER CITY (AFN) - Visa heeft afgelopen kwartaal duidelijk weten te profiteren van consumenten die de knip trokken. De creditcardverstrekker zag zowel de winst als de omzet aandikken, zo bleek woensdag uit een handelsbericht.

In het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar behaalde Visa een winst van bijna 3 miljard dollar. Dat is ruim 14 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 8 procent tot 5,5 miljard dollar. In de Verenigde Staten, de grootste markt van de onderneming, groeide de transactievolumes met bijna 7 procent tot ongeveer 1,1 biljoen dollar.

De verwachting voor het hele boekjaar werd herhaald. Visa rekent op jaarbasis nog steeds op een omzetgroei in de lage enkele cijfers met een klein afwijkpercentage vanwege wisselkoerseffecten.

voda
0
Tesla boekt stevig kwartaalverlies

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 23:53 | Views: 1.025

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla is weer in de rode cijfers gedoken, na twee kwartalen op rij met winst. De maker van elektrische auto's had afgelopen verslagperiode naar eigen zeggen te maken met onvoorziene omstandigheden, waardoor er minder voertuigen afgeleverd werden dan de bedoeling was.

Het verlies kwam uit op dik 702 miljoen dollar, bijna net zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar en groter dan alom verwacht. De omzet steeg wel flink, van 3,4 miljard dollar een jaar terug tot 4,5 miljard dollar. Maar analisten hadden op veel meer opbrengsten gerekend.

Tesla meldde onlangs al minder auto's van het nieuwe type Model 3 bij klanten te hebben afgeleverd dan beloofd. Tesla wijt de lagere cijfers aan het feit dat de Model 3 voor het eerst ook buiten de Verenigde Staten werd geleverd. Het duurt langer om de auto bij een internationale klant te krijgen dan bij een klant in de VS.

De autobouwer houdt voorlopig vast aan zijn eerder gestelde leveringsdoelen voor heel 2019. Het bedrijf denkt dat de vertragingen komende tijd weer weggewerkt kunnen worden. Tesla gaat er daarnaast vanuit in het derde kwartaal van dit jaar weer winstgevend te zijn.

Het bedrijf publiceerde zijn handelsbericht overigens rijkelijk laat. Toen een uur na de slotbel op Wall Street de cijfers nog niet binnen waren, was er hoon en spot op Twitter.
voda
0
Rode openingsindicatie Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt donderdag een iets lagere opening tegemoet te gaan, terwijl de belangrijkste indices nog altijd rond recordniveaus handelen.

Net als de afgelopen dagen zullen de bedrijfsresultaten weer een hoofdrol spelen. Voorbeurs staan onder meer cijfers van 3M, Comcast en UPS op de rol, terwijl woensdagavond partijen als Facebook en Microsoft al met cijfers kwamen.

Macro-economisch blijft het vandaag beperkt tot de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen.

Voor de steunaanvragen ligt de analistenverwachting op 200.000 tegen 192.000 een week eerder. De orders zijn naar verwachting met 0,8 procent opgelopen. In februari daalden de orders met 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde donderdag op 1,1129 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1160 dollar en woensdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1158 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Facebook heeft 3 miljard dollar opzij gezet voor een verwachte boete van de Federal Trade Commission die naar de "redelijke inschatting" van het bedrijf 3 tot 5 miljard dollar zou kunnen bedragen. Het bedrijf boekte over het eerste kwartaal een nettowinst van 2,41 miljard dollar op een omzet van 15,08 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 4,99 miljard dollar winst op een omzet van 11,8 miljard dollar. Het aantal actieve gebruikers groeide met 8 procent. De openingsindicatie wijst op een winst van ruim 9 procent.

Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst met dubbelcijferige percentages laten stijgen, mede dankzij sterke groei van de zakelijke clouddiensten. Daarmee kwam de winst ook hoger uit dan analisten hadden voorzien. Vermoedelijk stijgt het aandeel bij de openingsbel met vijf procent.

Tesla heeft in het eerste kwartaal een groter dan verwacht verlies geboekt, door een sterke terugval van de autoverkopen vergeleken met het voorgaande kwartaal. Het verlies kwam uit op 702 miljoen dollar. De elektrische autofabrikant verwacht in het tweede kwartaal het verlies sterk te verkleinen en terug te keren naar winstgevendheid in het derde kwartaal. Het aandeel Tesla opent vermoedelijk ruim een procent lager.

PayPal heeft er in het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen accounts bij gekregen, waarmee het aantal actieve gebruikers steeg naar 277 miljoen. PayPal, dat zich in 2015 afsplitste van Ebay, boekte een aangepaste winst per aandeel van 0,78 dollar. Dit was meer dan de 0,68 dollar dan analisten gemiddeld verwachtten. Het aandeel opent vermoedelijk 1,2 procent hoger.

Visa rapporteerde een nettowinst van 3 miljard dollar of 1,31 dollar per aandeel, tegen 2,6 miljard dollar of 1,11 dollar per aandeel een jaar eerder. Daarmee werd de gemiddelde analistenverwachting van 1,24 dollar per aandeel overtroffen. De openingsindicatie voor het aandeel is vlak.

Slotstanden

De S&P500 index eindigde woensdag 0,2 procent lager op 2.927,25 punten, de Dow Jones index daalde ook 0,2 procent en ook de Nasdaq index verloor 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Slecht eerste kwartaal voor 3M

(ABM FN) 3M heeft een slechte eerste kwartaal achter de rug met een dalende omzet en kondigde maatregelen aan. Dit bleek donderdag uit de cijfers gepubliceerd door het bedrijf.

"Het eerste kwartaal was een teleurstellend begin van het jaar voor 3M," zei CEO Mike Roman van 3M. "We bleven geconfronteerd met vertragende omstandigheden in belangrijke eindmarkten die zowel de autonome groei als de marges beïnvloedden, en onze operationele uitvoering bleef ook achter bij de verwachtingen die we zelf hadden."

De omzet daalde op jaarbasis met 5,0 procent naar 7,9 miljard dollar. De autonome omzet in lokale valuta daalde ook, maar met 1,1 procent minder hard. Alleen de omzet van de Health Care divisie groeide met 0,3 procent. De omzet van de Electronics and Energy divisie daalde met 11,8 procent het meest.

3M meldde tegenwind in onder meer China en automotive.

De winst per aandeel steeg ondanks de omzetdruk wel, met 54,1 procent naar 1,51 dollar, tegenover 0,98 dollar in het eerste kwartaal van 2018.

Verder benadrukt 3M dat het tijdens het eerste kwartaal van 2019 significante juridische kosten van 548 miljoen dollar te hebben moeten boeken.

Aangepast voor dergelijke posten bedroeg de winst per aandeel 2,23 dollar, wat minder was dan de 2,49 volgens de FactSet consensus.

De operationele kasstroom van het bedrijf bedroeg 1,0 miljard dollar.

3M paste de outlook voor heel 2019 aan. De aangepaste winst per aandeel zal 9,25 tot 9,75 dollar bedragen, waar eerder nog werd gerekend op 10,45 tot 10,90 dollar.

De autonome groei in lokale valuta zal tussen de min 1 en plus 2 procent uitkomen in plaats van de eerder gemelde groei van 1 tot 4 procent.

De onderneming handhaafde wel de verwachtingen met betrekking tot de vrije kasstroom.

Verder zal 3M naar schatting 2.000 arbeidsplaatsen schrappen, wat jaarlijks 225 miljoen tot 250 miljoen dollar aan besparingen zou moeten opleveren.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst UPS valt tegen

(ABM FN-Dow Jones) UPS heeft in het eerste kwartaal van 2019 een lager dan verwachte winst geboekt. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse pakketbezorger.

Toch sprak CEO David Abney van een "goed jaarstart", ondanks "de impact van zwaar winterweer in Amerika". Die impact wordt door UPS geschat op ongeveer 80 miljoen dollar.

UPS boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, tegenover 1,3 miljard dollar vorig jaar. Rekening houdend met het aantal werkdagen in vergelijking tot een jaar eerder, kwam de winst afgelopen kwartaal uit op 1,2 miljard dollar.

De aangepaste winst bedroeg 1,39 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden een winst per aandeel voorzien van 1,42 dollar.

De omzet steeg op jaarbasis van 17,1 miljard dollar naar 17,2 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Outlook

UPS voorziet voor 2019 nog altijd een verdere stijging, met een aangepaste winst per aandeel in de bandbreedte van 7,45 tot 7,75 dollar.

Het aandeel UPS noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 3,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.260 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 ... 1259 1260 1261 1262 1263 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.896,90 -191,80 -1,06% 18:45
US30^ 37.930,24 -423,07 -1,10% 18:21
US500^ 5.025,70 -46,69 -0,92% 18:45
Nasd100^ 17.330,48 -193,65 -1,11% 18:45
Japan225^ 37.475,14 -523,62 -1,38% 18:21
WTI 82,58 -0,32 -0,39% 18:45
Brent 86,71 -1,37 -1,56% 18:45
EUR/USD 1,0730 +0,0032 +0,30% 18:45
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.330,27 +14,16 +0,61% 18:45
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront