Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bayer moet 2 miljard schadevergoeding betalen

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 mrt Iets minder omzet voor Bayer 1
  2. 20 nov Wake-up call voor Bayer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 mei 2019 07:18

    In amerika zijn ze van lotje getikt.
    2 miljard schadevergoeding.

    Geef ze 60 miljard, net zo groot als China importheffing.

    Ben benieuwd hoeveel de 737 max familie krijgen.

    Ontvangen ze ook 2 miljard schade vergoeding per persoon, dat is 800 miljard aan nabestaanden. Dan kun je Boeing meteen sluiten.

    Of is Amerika buitenlandse bedrijven hard aan het straffen, is dat het ?
  2. BLOK-E 14 mei 2019 07:27
    Heb nooit begrepen dat Bayer dit bedrijf heeft over genomen, het waren reeds 10.000 den zaken die liepen, bij deze bedragen komen er veel meer erbij, toen het nog van Monsanto was deden rechters andere uitspraken als nu!!! Dat hadden de Duitser zich ook kunnen bedenken. Ze gaan natuurlijk bij iedere zaak in beroep met top advocaten, dit gaat straks alleen al miljoenen per week kosten. Niet te geloven, uiteindelijk gaat een mega bedrijf door gier bankroet!
  3. forum rang 6 Hulskof 14 mei 2019 08:25
    Vanwege federale wetten zal de uiteindelijke schadevergoeding een stuk lager uitvallen. (Bron: NOS). Dit is natuurlijk niks nieuws. Het wachten is op de eerste uitspraak van een rechter in hoger beroep. Dat zou Bayer, geruggensteund door alle onderzoeken, moeten winnen. Dan vervallen alle overige zaken en wordt er niks betaalt. Behalve natuurlijk miljoenen aan advocaten. Maar da's een schijntje.
  4. [verwijderd] 14 mei 2019 08:41
    quote:

    BLOK-E schreef op 14 mei 2019 07:27:

    Heb nooit begrepen dat Bayer dit bedrijf heeft over genomen, het waren reeds 10.000 den zaken die liepen, bij deze bedragen komen er veel meer erbij, toen het nog van Monsanto was deden rechters andere uitspraken als nu!!! Dat hadden de Duitser zich ook kunnen bedenken. Ze gaan natuurlijk bij iedere zaak in beroep met top advocaten, dit gaat straks alleen al miljoenen per week kosten. Niet te geloven, uiteindelijk gaat een mega bedrijf door gier bankroet
    .
    Ik had precies dezelfde gedachte destijds.
    Het management van Bayer heeft het risico m.i. zeer bewust genomen.
    Je kan je afvragen of hier sprake was van goed bestuur.

    Voor hen was er kennelijk alleen deze gok-optie in het streven naar groter en meer, ipv verantwoord inkrimpen.
    Een bedrijf als Philips pakte het een stuk beter aan: die hebben zich veranderd van een consumentenelectronicabedrijf naar een gezondheidsbedrijf.
  5. deberkjes 14 mei 2019 09:45
    Denk dat ze de aanklagers moeten aanklagen en een giga schadevergoeding moeten eisen. Amerikanen en zeker daar de juristen zijn echt dieven van de maatschappij en brengen de normale personen die een probleem hebben in de kosten om iets wat echt is om dat aan te klagen via het gerecht. Hoop ook dat Bayer het gaat winnen. Verder nog, leest men ooit wel eens de gevolgen van wat men koopt en hoe men het gebruikt ? Je kan namelijk van tevoren aansturen op dat iets fout gaat en dan tbc je nabestaanden hopen op een gigantische schade vergoeding.
  6. Bezoeky 14 mei 2019 10:40
    quote:

    Sir Cryptalot schreef op 14 mei 2019 07:30:

    Jury uitspraken zijn luchtballonetjes. Aangezien Round-Up nog steeds niet bewezen kankerverwekkend is winnen ze het hoger beroep, tot aan het hoog gerechtshof, en vervallen alle claims.
    Nee, je denkt te weten dat Round-up giga gezond is?

    Wanneer mensen meer dan 20 jaar met een bepaald product hebben gewerkt en de zelfde mensen daar ernstig ziek van worden, tevens ook andere mensen die het zelfde is overkomen, dan zijn er zeer sterke aanwijzingen dat na verloop van tijd het middel waarmee men heeft gewerkt in aanmerking komt om eens nader te onderzoeken.
    De tijd van onderzoeken is nu afgelopen en vervolgens is bewezen dat langdurig gebruik van round-up wel degelijk tot ernstige ziekte.

    Het andere feit, dat een Duits bedrijf deze zieke maatschappij heeft overgekocht zonder te weten wat men kocht is echt niet normaal.
  7. UDTPPX 24 juni 2019 10:38
    De amerikaanse overheid gaat uiteindelijk schikken. Vervelend voor Bayer, maar ze komen er bovenop. Aangezien Monsanto niet alleen maar Round up is zal het uiteindelijk Bayer sterker maken. Ja de verontreiniging is echt, net als bij Shell en de rest van de beurs. En ja, ze doen er in meer of mindere mate wat aan.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAYER AG

26,460 15 apr
-0,560 -2,07%
Premium

Wake-up call voor Bayer

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links