Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Beursblik: onbewogen jaar voor Kiadis

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft een onbewogen jaar achter de rug. Dit stelde analist Dylan van Haaften van NIBC woensdag in reactie op de jaarcijfers van de biofarmaceutische onderneming.

In het afgelopen jaar boekte Kiadis een negatief EBITDA-resultaat van 25,2 miljoen euro, hetgeen iets beter was dan de 27,3 miljoen euro negatief die NIBC voorzag, vanwege lagere onderzoeks- en ontwikkelingskosten, maar er waren wel hogere algemene kosten gerelateerd aan een toename van personeel.

Van Haaften sprak van een vrijwel onbewogen jaar voor Kiadis, "hetgeen ook is terug te zien in de prestaties". De analist wees op twee succesvolle private plaatsingen en een onverwacht uitstel van de goedkeuring door de Europese toezichthouder Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP).

De nieuwsstroom zal naar verwachting van NIBC dit jaar beperkt blijven. Van Haaften verwacht wel een positieve opinie van het CHMP en meer informatie over de strategie rondom het recent overgenomen Cytosen Therapeutics en een mogelijke beursgang in Amerika. Een uitspraak van het CHMP zal volgens NIBC overigens niet de risico's rond het aandeel wegnemen en een voorlopige goedkeuring in Europa kan evengoed de rekrutering van patiënten voor de Fase III verstoren.

De echte katalysatoren worden in 2020 verwacht, met de interim-resultaten van de Fase III studie met ATIR 101 en de start van een CSDT002 Fase II studie naar AML-transplantaten.

NIBC handhaafde het Neutraal advies op Kiadis Pharma met een koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 0,2 procent lager op 9,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterke jaarstart GlaxoSmithKline

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald en bevestigt de outlook voor heel 2019. Dit meldde de Britse farmareus woensdagmiddag.

In wat volgens CEO Emma Walmsley een belangrijk jaar is voor GSK, kende het bedrijf een sterke start. De omzet, operationele marges en winst verbeterden. Prioriteit blijft volgens Walmsley het versterken van de medicijnportefeuille. Gedurende het kwartaal rapporteerde GSK positieve onderzoeksdata in studies met potentiële behandelingen tegen kanker en HIV.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 6 procent naar 7.661 miljoen Britse pond. GSK profiteerde van een sterker pond, want bij constante wisselkoersen bedroeg de omzetstijging 5 procent. Analisten rekenden op een omzet van 7.540 miljoen pond.

De operationele winst verbeterde met 15 procent, of 10 procent bij constante wisselkoersen, naar 1.428 miljoen pond. De aangepaste operationele winst steeg met 12 procent naar 2.163 miljoen pond, of 0,301 pond per aandeel. Hier rekende de markt op 0,259 pond.

Outlook herhaald

GSK bevestigde woensdag de outlook voor heel 2019. De farmaceut rekent op een daling van de aangepaste winst per aandeel met 5 tot 9 procent bij constante wisselkoersen. De verwachte winstdaling heeft onder meer te maken met het feit dat recent een generiek middel is goedgekeurd dat kan concurreren met GSK's astmamedicijn Advair.

Verder houdt GSK rekening met de kosten van de recent afgeronde overname van Tesaro, dat zich richt op de ontwikkeling van kankerbehandelingen, en de voorgestelde joint venture met de Consumer Health tak van Pfizer.

Het dividend wordt gehandhaafd op 0,80 pond per aandeel.

Het aandeel GlaxoSmithKline steeg woensdag in Londen 1,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Kiadis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
9,225 -0,65 -6,58 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor Kiadis Pharma verlaagd van 23,00 naar 16,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Analisten van Jefferies stellen dat de grootste risico's voor Kiadis nu liggen bij het verkrijgen van goedkeuring in Europa voor het gebruik van ATIR 101 voor de verbetering van de veiligheid en efficitentie van beenmergtransplantaties. Een eerste uitspraak hierover van het CHMP kan tegen halverwege 2019 plaatsvinden, mits Kiadis de aanvullende vragen van de toezichthouder tegen eind mei heeft beantwoord. Dit zou volgens Jefferies de weg vrij maken voor een lancering tegen het einde van dit jaar. Jefferies stelde de ramingen voor de verwachte verkopen in Europa bij en ziet een toegenomen kans dat Kiadis op korte termijn geld nodig heeft. Dit zou voor een "significante" verwatering van het aandeel zorgen. Als gevolg daarvan kwam Jefferies tot een lager koersdoel. Het aandeel Kiadis Pharma sloot dinsdag 0,2 procent lager op 9,88 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Gelduitstroom Kiadis Pharma valt op'

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 09:31 | Views: 3.658

Kiadis Pharma 14:30
9,23 -0,65 (-6,58%)

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma trok in het eerste kwartaal zijn portemonnee wijd open wat in een hoge kasuitstroom resulteerde. Dat schrijven kenners bij KBC Securities.

De analisten hielden rekening mee met enige versnelling in investeringen vanwege het terugbrengen van de schuld en kosten voor de klinische proeven van het belangrijkste middel ATIR101. Maar een cashburn van ruim 11 miljoen euro in het eerste kwartaal is in dat licht nog steeds ,,flink'', concludeert KBC.

Verder bevatten de resultaten van Kiadis Pharma weinig verrassingen, vindt de Belgische bank.

KBC heeft een buy-advies op Kiadis Pharma met een koersdoel van 20,50 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 9.30 uur 4,9 procent lager op 9,39 euro.
voda
0
Biocartis haalt in enkele uren €150 mln op

Biotechnologiebedrijf Biocartis BCART€10,56-8,17% heeft binnen enkele uren €150 mln binnengehaald door de uitgifte van converteerbare obligaties. Het Belgische bedrijf maakte donderdagochtend bekend dat het €125 mln tot €150 mln wilde inzamelen. Diezelfde middag, nog geen acht uur later, bleek dat al te zijn gelukt.

Met zijn minilab Idylla werkt Biocartis aan de opsporing van melanoom, een vorm van huidkanker.Foto: Biocartis

De obligaties werden uitsluitend aangeboden aan institutionele beleggers.

Het extra kapitaal komt enkele weken nadat Biocartis teleurstellende jaarcijfers bekendmaakte. De Belgische onderneming, een spin-off van Philips, leed over 2018 een verlies van €48,2 mln, 15% meer dan het jaar ervoor. Ook bleek dat de kas van het bedrijf in dat jaar flink was geslonken. Vlak voor donderdag had Biocartis ongeveer €100 mln in kas.

Een converteerbare obligatie is een obligatie die omgezet kan worden in aandelen. De obligaties lopen tot 9 mei 2024 en hebben een jaarlijkse coupon van 4%.

Uitrol Idylla
'Biocartis verbeterde vandaag fundamenteel zijn financieringspositie om de verdere wereldwijde uitrol van Idylla te ondersteunen,' aldus cfo Ewoud Welten. Het minilab Idylla is het belangrijkste product van Biocartis.

Idylla wordt gebruikt voor het opsporen van melanoom, een vorm van huidkanker. Biocartis verdient geld met de verkoop van Idylla-systemen aan ziekenhuizen en laboratoria en vervolgens met de verkoop van testcartridges.

De aandeelhouders delen het enthousiasme over het nieuwe kapitaal nog niet. Het aandeel stond aan het einde van de handel op donderdag op een verlies van ruim 8%.

fd.nl/ondernemen/1299403/biocartis-ha...
voda
0
Biotechnoloog Gilead voert resultaten op

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 22:24 | Views: 1.972

FOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft afgelopen kwartaal meer winst en omzet geboekt. Dat maakte de samenwerkingspartner van Galapagos donderdag bekend na het slot op Wall Street.

De totale omzet bedroeg bijna 5,3 miljard dollar tegen bijna 5,1 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst ging van ruim 1,5 miljard dollar naar krap 2 miljard dollar. Gilead herhaalde zijn verwachtingen voor het hele jaar.
voda
0
Meevallende winstdaling Mylan

(ABM FN-Dow Jones) Mylan heeft in de eerste drie maanden de resultaten onder druk zien staan, maar behaalde wel een hoger dan voorziene aangepaste winst. Dit bleek tijdens de publicatie van de kwartaalresultaten van de farmaceut.

CEO Heather Bresch sprak van een "solide" jaarstart, waardoor de eerder afgegeven outlook nog altijd haalbaar is.

Mylan boekte in het eerste kwartaal een aangepaste winst van 422 miljoen dollar, in vergelijking tot 496 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 0,82 dollar per aandeel, een daling van 15 procent op jaarbasis.

Het gerapporteerde nettoresultaat was 25 miljoen dollar negatief, tegenover een winst van 87 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet daalde van 2,7 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2018 naar nog geen 2,5 miljard dollar afgelopen kwartaal. Dat was conform verwachting, aldus CEO Bresch.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,79 dollar en een omzet van 2,7 miljard dollar.

Outlook

Voor 2019 voorziet Mylan een omzet van 11,5 miljard tot 12,5 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 3,80 tot 4,80 dollar per aandeel.

Eerder dit jaar gaf Mylan nog aan te rekenen op een omzet van tussen de 12,25 miljard en 13,75 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 5,15 tot 5,55 dollar.

Het aandeel Mylan opent vermoedelijk in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Louis7
0
Takeda verkoop oogmedicijn aan Novartis.
Gepubliceerd op 9 mei 2019

TOKIO (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda Pharmaceutical verkoopt zijn droge-ogenmedicijn aan de Zwitserse farmaceut Novartis. De deal heeft een waarde van 3,4 miljard dollar, waar nog bijna 2 miljard dollar bij kan worden gerekend als er aan bepaalde doelstellingen wordt voldaan.

De Xiidra-oogbehandeling zat in de portefeuille van Shire, dat door Takeda is overgenomen. De desinvestering, de eerste van Takeda sinds de aankoop van Shire, wordt waarschijnlijk in de tweede helft van het jaar afgerond.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-090519-098/Take...
voda
0
Europese farmabedrijven zijn grootste slachtoffer van handelsoorlog met VS

Niet de autosector, zoals vaak gedacht, maar farmaceuten zoals Novartis, Sanofi en GlaxoSmithKline zullen het meeste lijden onder een escalatie van het Europees-Amerikaanse handelsconflict. Dat leert een analyse van vermogensbeheerder Amundi. In Nederland krijgt Philips als toeleverancier van medische apparatuur aan de Verenigde Staten de grootste klap.

Europa staat meer bloot aan de VS dan omgekeerd, stelt Amundi-strateeg Ibra Wane vast. De verkopen van de Europese bedrijven aan de VS belopen gemiddeld 20% van hun omzet. In de omgekeerde richting is dat maar 14%.

Europese geneesmiddelenfabrikanten zijn bezorgd over mogelijke Amerikaanse heffingen als gevolg van de handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten.

Europese geneesmiddelenfabrikanten zijn bezorgd over mogelijke Amerikaanse heffingen als gevolg van de handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten.Foto: Getty Images/iStockphoto
Wane kwam tot die conclusie na een studie van de 440 bedrijven die deel uitmaken van de toonaangevende aandelenindex MSCI Europe, en de 624 ondernemingen van de Amerikaanse tegenhanger MSCI USA.

De gemiddelden verbergen grote verschillen. Zo is de omzet van Portugese bedrijven maar voor 2% blootgesteld aan de VS, terwijl die van Zwisterse oploopt tot 30%. Zwitserland is geen lid van de EU, maar heeft met Europa afgesproken dat het geen eigen handelsakkoorden sluit. Van de Europese grootmachten loopt Duitsland het meeste gevaar: de Amerikaanse verkopen beslaan gemiddeld 22% van de omzet. Voor Nederland is dat 19%.

Philips bij de meest geraakte bedrijven
Ondanks alle aandacht die de sector krijgt vanwege zijn belang voor de werkgelegenheid, zullen de Europese autofabrikanten niet het meest te lijden hebben onder algemene hogere heffingen, leert de Amundi-analyse. Deze bedrijven halen gemiddeld immers 'maar' 20% van hun verkopen in de VS. Voor farmaceutische bedrijven en de leveranciers van medische toestellen is dat ongeveer 36%.

Het gaat onder meer om de farmareuzen Novartis en Roche (Zwitserland), Sanofi (Frankrijk), GlaxoSmithKline (Verenigd Koninkrijk), zorgbedrijf Fresenius Medical Care (Duitsland), en fabrikanten van medische apparatuur zoals Philips (Nederland) en Siemens (Duitsland).

Ook de sectoren 'voeding en tabak', 'tech hardware', 'machinebouwers' en 'huishoudproducten' figureren in het lijstje voor de autosector. Hier vinden we bedrijven zoals de Zwitserse voedingsgigant Nestlé en British American Tobacco.
De onderneming die bij een handelsoorlog het meeste in de aap is gelogeerd is Ashtead Group. De Britse verhuurder van vorkheftrucks, graafmachines en ander materieel haalde vorig jaar 84% van zijn inkomsten uit de VS.

Europese autofabrikanten
Gerangschikt naar hun Amerikaanse omzet blijkt de top 30 van bedrijven in de MSCI Europe maar één autobedrijf te tellen. Het Italiaanse Fiat Chrysler haalde vorig jaar €62 mrd uit zijn verkopen in de VS, oftewel 56% van alle inkomsten. Dat hoge percentage is het gevolg van de overname van Chrysler door Fiat in 2014. Op een paar Fiat-modellen en een paar duizend Ferrari's na bestaan de Amerikaanse verkopen bijna volledig uit Chryslers. Als gevolg daarvan heeft de autogroep in de praktijk een heel lage blootstelling aan Amerikaanse heffingen. De blootstelling van de Duitse autofabrikanten ligt een stuk lager: Volkswagen (14%), BMW (17%) en Daimler (25%).

Broze vrede
Op dit ogenblik zijn de VS nog volop verwikkeld in hun handelsoorlog met China. Beide landen onderhandelen in een race tegen de klok. Als er tegen vrijdag geen vergelijk is gevonden, voeren de VS extra heffingen door op Chinese importgoederen. Peking heeft al aangekondigd terug te zullen slaan.

De vrees in Europa is dat de Amerikaans president Donald Trump binnenkort zijn aandacht verlegt naar dat andere grote handelsblok waarmee de VS een handelstekort hebben. De VS voerden in juni vorig jaar heffingen in op Europees staal en aluminium. De EU reageerde met heffingen op ingevoerde Amerikaanse goederen. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wist een maand later in Washington een wapenstilstand tot stand te brengen.

Die relatieve vrede lijkt broos en dreigt te eindigen met een auto-oorlog. Afgelopen februari suggereerde handelsminister Wilbur Ross in een rapport aan Trump dat ingevoerde auto's 'een bedreiging zijn voor de nationale veiligheid'. De president heeft negentig dagen, dus tot half mei, om een besluit te nemen.

De voortekenen zijn niet gunstig. In het verleden verklaarde Trump meermaals dat hij liever geen Duitse luxewagens ziet in de dure New Yorkse winkelstraat Fifth Avenue — ook al produceren Volkswagen, Mercedes en BMW meer dan 60% van hun Amerikaanse afzet in dat land zelf.

fd.nl/economie-politiek/1300547/europ...
lucas D
0
Pharming op vingers getikt over 'reclame'
AMSTERDAM (AFN) - Het Leidse biotechbedrijf Pharming heeft het wettelijke verbod op publieksreclame voor geneesmiddelen geschonden. De Stichting Code Geneesmiddelenreclame achtte een klacht daarover van concurrent Shire gegrond.
De uitspraak heeft niet direct gevolgen voor Pharming, omdat het bedrijf geen lid is van een organisatie die is aangesloten bij de Codecommissie. Wel kan Shire of een andere partij met de uitspraak in de hand naar de rechter stappen.
Volgens Shire stelt Pharming onderzoeksresultaten naar zijn medicijn Ruconest soms mooier voor dan ze zijn. Drie persberichten bevatten zulke superlatieven dat van informering van de markt geen sprake meer was, maar van reclame. Het maken van reclame voor geneesmiddelen is in Nederland verboden. De Codecommissie beveelt Pharming aan een rectificatie te plaatsen.
Pharming liet eerder al weten slechts onderzoeksresultaten wereldkundig te hebben gemaakt om al zijn beleggers gelijktijdig en zo goed mogelijk te informeren, zoals het als beursgenoteerd bedrijf verplicht is. Daarbij zijn enkele al te aanprijzende formuleringen door de controle 'geglipt', zo erkende het Nederlandse bedrijf eerder in Het Financieele Dagblad.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
DeZwarteRidder
0
Twintig farmaceuten in VS voor rechter wegens illegale prijsafspraken
11 mei 2019 17:45 Laatste update: 20 uur geleden
37

In de Verenigde Staten is een rechtszaak aangespannen tegen twintig farmaceuten. Deze zouden verboden prijsafspraken hebben gemaakt waardoor de prijzen van geneesmiddelen soms meer dan vertienvoudigde.

De rechtszaak wordt door 44 staten aangespannen. Een van de aangeklaagden is Teva Pahramaceuticals USA, een dochterbedrijf van een Israëlische multinational die zich heeft toegelegd op generieke geneesmiddelen waarvan het patent is verlopen.

Met dit soort geneesmiddelen kunnen consumenten miljarden euro's besparen, omdat ze goedkoper zijn dan merkmedicijnen. Dat prijsvoordeel hebben de fabrikanten naar verluidt uitgebuit. "Teva en de samenzweerders hebben een van de meest flagrante en schadelijke illegale prijsafspraken in de geschiedenis van de Verenigde Staten uitgevoerd", vermeldt de aanklacht.

Prijsafspraken werden gemaakt voor allerlei producten, zoals pillen, capsules en crèmes tegen diabetes, hoge cholesterollevels, hoge bloeddruk, kanker, epilepsie en meer. In sommige gevallen stegen de prijzen door de samenzwering met meer dan 1.000 procent.

De gouverneur van Nevada, Steve Sisolak, noemt de vermeende hebzucht "harteloos en buitensporig".

De aanklagers eisen schadevergoedingen en boetes, en willen dat er wordt ingegrepen om de prijsconcurrentie op de medicijnmarkt terug te brengen.
Door: NU.nl/Reuters Beeld: 123RF
voda
0
Vertraging bij Esperite

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Esperite
0,0922 0,0002 0,22 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft meer tijd nodig voor het afronden van de jaarcijfers. Dit maakte de onderneming maandag bekend.

Ondanks dat Esperite naar eigen zeggen "significante vooruitgang" boekte, heeft het nog vermoedelijk tot eind juni nodig om alles af te ronden.

Esperite, met dochterbedrijf The Cell Factory, wil kunnen bevestigen dat de tegenwind die het ervaart de huidige ontwikkelingsprojecten niet raakt. "Esperite heeft de volledige controle over het intellectuele eigendom en patenten op deze projecten", voegde het toe.

Verder heeft de productiefaciliteit in Niel last van lokale regelgeving, merkte Esperite op.

Volgens Esperite bezit The Cell Factory een negatief eigen vermogen, maar is de kaspositie voldoende om aan de vorderingen van de belangrijkste schuldeisers te voldoen.

Esperite blijft in gesprek met mogelijke investeerders, voegde het toe.

Begin mei meldde Esperite al dat het extra tijd nodig om zijn jaarverslag te publiceren, omdat het bedrijf de handen vol heeft aan het lopende boekenonderzoek naar zijn stamcelbank.

Esperite tekende op 22 februari voor de verkoop van zijn stamcelbankbedrijf Cryo-Save aan de sectorgenoot Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM). Dat Poolse bedrijf heeft nu tot 30 juni de tijd om de boeken te onderzoeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Merck verkoopt meer in Azië

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 07:48 | Views: 562

DARMSTADT (AFN) - Het Duitse farmacie en chemiebedrijf Merck heeft de omzet in de eerste drie maanden van het jaar opgevoerd. Het ging daarbij grotendeels om groei op eigen kracht, vooral in Azië. De onderneming bevestigt zijn verwachtingen dat de omzet en winst in het hele jaar toe zullen nemen.

De omzet van Merck kwam uit op 3,7 miljard euro, 7,5 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2018. Op autonome basis kwam de groei uit op 5,7 procent. Onder de streep hield het bedrijf 190 miljoen euro over, ruim minder dan de 342 miljoen euro winst van een jaar eerder. Dat wijt de onderneming aan de afwezigheid van eenmalige baten die er een jaar eerder wel waren.

Merck rekent voor heel dit jaar op een omzetgroei van tussen de 3 en 5 procent. De groei moet dan komen van de divisies Life Science en Healthcare. Bij Performance Materials voorziet het bedrijf een omzetdaling. Verwachte gunstige wisselkoerseffecten ondersteunen de omzetgroei. Voor de operationele winst denkt Merck een groei in de boeken te kunnen zetten van tussen de 10 en 13 procent.
rbot
0
Company announcement – No. 15 / 2019

Zealand Pharma achieves primary and all key secondary endpoints in confirmatory Phase 3 trial with dasiglucagon for severe hypoglycemia

Primary and all key secondary endpoints successfully achieved in the trial
Median time to recovery from low blood glucose was 10 minutes following dasiglucagon injection administered via the HypoPal® rescue pen
The dasiglucagon HypoPal® rescue pen is being developed as an easy-to-use, fast and effective rescue treatment for diabetes patients having a severe hypoglycemic event

Copenhagen, May 14, 2019 – Zealand Pharma A/S (“Zealand”) (Nasdaq: ZEAL), a Copenhagen-based biotechnology company focused on the discovery and development of innovative peptide-based medicines, announces successful results in the confirmatory Phase 3 trial with dasiglucagon for severe hypoglycemia in diabetes. Dasiglucagon is a potential first-in-class soluble glucagon analog invented and developed by Zealand. It is in development in the ready-to-use HypoPal® rescue pen, an auto-injector for easy, fast and effective treatment of severe hypoglycemia in people with diabetes.

This Phase 3 trial confirms that a single dose of dasiglucagon administered via the HypoPal® rescue pen rapidly increases blood glucose levels in patients with type 1 diabetes following insulin-induced hypoglycemia. The trial compared the glycemic response observed after dosing of dasiglucagon with that of placebo. The primary endpoint was time to plasma glucose recovery, which was defined as first increase in plasma glucose of =20 mg/dL (1.1 mmol/L) from baseline without administration of rescue intravenous glucose. 45 subjects were included in the trial. Additional details about the trial are found at clinicaltrials.gov.

The primary result demonstrates that the median time to blood glucose recovery was 10 minutes for dasiglucagon, which was superior to placebo (median: 35 min; p<0.001) and identical to a median time to rescue of 10 minutes observed in the pivotal Phase 3 trial which used a pre-filled syringe for administration of dasiglucagon. Likewise, the dasiglucagon pharmacokinetic profiles were consistent between the two trials. Overall, no safety concerns were raised for dasiglucagon within the trial. Nausea and vomiting were reported with dasiglucagon (nausea: 62% and vomiting: 29%) and were on par with the frequency observed in the pivotal Phase 3 trial (nausea: 55% and vomiting: 23%).

Adam Steensberg, Executive Vice President and Chief Medical and Development Officer at Zealand Pharma, commented: “I am very encouraged by the outcome of this Phase 3 trial with dasiglucagon for treatment of severe hypoglycemia in diabetes. The study used the to-be-marketed HypoPal® rescue pen, and the results underscore the fast and effective profile of dasiglucagon also seen in the pivotal Phase 3 trial utilizing a pre-filled syringe.”

This is the third consecutive Phase 3 trial with positive results for dasiglucagon. The previous immunogenicity and pivotal Phase 3 trials established dasiglucagon’s safety profile and fast onset of action when administered via a pre-filled syringe in adult patients with type 1 diabetes. The final Phase 3 trial that will complete our NDA application is in pediatric diabetes patients and is still ongoing. Recruitment for this study involving children has proved challenging and results are now expected in September 2019. Accounting for this delay in pediatric patient recruitment, submission of the new drug application (NDA) to the U.S. FDA is now expected early 2020.

“I am very impressed with the dasiglucagon HypoPal® rescue pen data and believe its innovative features have the potential to significantly transform management of severe hypoglycemia,” said Emmanuel Dulac, President and Chief Executive Officer at Zealand Pharma. “Helping a diabetic patient through an acute crisis of severe hypoglycemia can be a highly traumatic experience. Our vision is for every patient at risk of severe hypoglycemia to have the HypoPal® rescue pen readily available.”
voda
1
Kleiner verlies voor Probiodrug

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 07:33 | Views: 1.076

Probiodrug 12:34
4,62 -0,19 (-3,85%)

HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Probiodrug heeft zijn eerste kwartaal met een kleiner verlies afgesloten dan een jaar eerder. Het Duitse bedrijf dat een notering heeft op de beurs in Amsterdam behaalde wederom nog geen omzet.

Onder de streep resteerde een verlies van 859.000 euro. Een jaar geleden was dit ruim 1,5 miljoen euro. De onderneming, die werkt aan geneesmiddelen tegen alzheimer, gaf veel minder uit aan onderzoek en ontwikkeling. Deze kosten liepen terug tot 443.000 euro, meer dan een halvering ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018.

Ook de algemene en administratieve kosten kwamen lager uit op 410.000, tegen 513.000 een jaar terug. De kaspositie kwam eind maart uit op 2,5 miljoen euro. Eind december was dat nog 3,8 miljoen euro.

Probiodrug haalde afgelopen maand 8,2 miljoen euro met een private aandelenemissie. Het bedrijf wil dit geld inzetten om de fase-2 proef de glutaminylcyclase-remmer PQ912 bij de ziekte van Alzheimer te starten.
voda
0
Omzet Curetis stijgt, kosten dalen

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 07:31 | Views: 1.725

Curetis 12:21
0,92 -0,03 (-3,47%)

AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft het eerste kwartaal van het jaar fors meer omzet in de boeken gezet in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. Daarnaast wist het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechonolgiebedrijf de kosten omlaag te brengen. Evengoed resteerde onder de streep een tekort.

De wereldwijde omzet steeg met 45 procent op jaarbasis tot 708.000 euro. De operationele kosten inclusief onderzoek en ontwikkeling vielen met 5,2 miljoen euro lager uit dan de 6,1 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf zegt dat ingrepen in de eigen organisatie zich uitbetalen. Al met al zette Curetis een verlies in de boeken van 4,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder een tekort van 5,7 miljoen euro.

Aan het einde van het eerste kwartaal had Curetis nog 6,2 miljoen euro in kas. Het bedrijf heeft de voorbije maanden onder meer werk gemaakt van het verkrijgen van een volgende tranche van een lening van de Europese Investeringsbank (EIB). Ook de verdere uitgifte van converteerbare obligaties moeten de nodige euro's opleveren.
lucas D
0
Ik schrijf dit liever niet hier, maar Curetis zet alles op Amerika, daar is de markt en het bedrijf dat Curetis over gaat nemen.

Pharming is een van de beste aandelen op de Nederlandse beurs.
torro
0

Analisten schrijven orale behandeling BioCryst nog niet af.
(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel BioCryst, een concurrent van Pharming Group, verloor dinsdag meer dan de helft van zijn waarde.
Het biotechbedrijf kwam met nieuwe onderzoeksresultaten in een studie naar een orale behandeling voor aanvallen van erfelijk angio-oedeem. Dit is dezelfde aandoening die Pharming met zijn middel Ruconest bestrijdt.
De onderzoeksresultaten werden door beleggers met schrik ontvangen. Een behandeling met het middel verminderde aanvallen van de ziekte met slechts 44 procent in vergelijking tot een placebo.
Analisten van H.C. Wainwright houden er rekening mee dat de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration een ondergrens van 50 procent hanteert wanneer het een middel beoordeelt. Analisten van Needham & Co menen dat een effectiviteit van 50 tot 60 procent nodig is om een zinvol alternatief te zijn.
"De weg naar goedkeuring door de FDA en commercieel succes is met deze onderzoeksgegevens moeilijker geworden", aldus de analisten van Needham.
Toch blijft CEO Jon Stonehouse van BioCryst optimistisch. "Bij de helft van de patiënten neemt de frequentie van aanvallen tenminste 70 procent af. Daarmee hebben we een nieuwe orale behandeling die patiënten zullen willen proberen", aldus de topman.
Analisten van Piper Jaffray denken niet dat het middel van BioCryst nu afgeschreven is, maar in plaats van een penetratiegraad bij patiënten van 30 procent in 2025 gaan zij nu uit van 15 procent.
Naast BioCryst werkt ook KalVista aan een orale behandeling voor erfelijk angio-oedeem.
Ruconest is door Pharming in de markt gezet om acute zwellingen te bestrijden, maar het bedrijf ontwikkelt Ruconest momenteel ook als behandeling uit voorzorg, de zogeheten profylaxe.
Ruconest is een relatief pijnlijke behandeling met behulp van een spuit. Een pil, zoals die van BioCryst, zou veel van dit ongemak wegnemen, maar daar zal dan wel een zekere mate van effectiviteit tegenover moeten staan.
Door: ABM Financial News.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront