TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom mei 2019 - EUR3,20 uitkering per aandeel

1.792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 86 87 88 89 90 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ben benieuwd of vanaf morgen de echte waarde van TomTom op de beurs te zien gaat worden. Met de huidige koers zou TomTom nog geen miljard waard zijn.
Navigatix
0
Voor mij alleen nummer 2. Ik wacht de koersontwikkeling even af. Aangezien de beruchte stille maanden dadelijk weer gaan beginnen, verwacht ik veel verkopers na ontvangst van hun cash. De koers zou best wel eens kunnen dalen dus. Ik hou mijn kruit nog ff droog.
[verwijderd]
0
Als de koers vandaag blijft stijgen, dan denk ik aan verkopen (totale kapitaalsreductie geeft maximale speling); en dan morgen weer (gefaseerd) kopen als de koers teveel terugvalt of te weinig stijgt.

Als de koers vandaag niet veel (meer) doet, blijf ik zitten, en zie ik wel of ik weer aandelen bij wil kopen gezien de aandelenreductie.

Vermoedelijk geen spectaculaire uitslagen, zoals bij de Imtech-emissies, omdat niet te beredeneren is waarom, maar een paar dagen deining zou best welkom zijn, want het is nu stilstaand water/dood geld.
Dokus.
0
[verwijderd]
0
De vriendjes van Janivo (en founder nr 4 voor 1mln aandelen) konden verkopen voor 9,25 per aandeel bij de vorige aandeleninkoop van 50mln.

Dat is een mooi nieuw target voor management. We hadden toen een ondernemingswaarde van (235mln aandelen x EUR9,25) + (-200mln net debt) = ~2mrd

Na kapitaaluitkering van 750mln resteert nog 410mln cash en 130mln aandelen. Het sommetje wordt dan 2mrd -750mln +410mln = ~1,4mrd voor 130mln aandelen.

Oftewel ~11 per aandeel TomTom na share consolidatie en uitkering 750mln.

[verwijderd]
0
quote:

DickVD schreef op 22 mei 2019 11:05:

[...]

Heel eenvoudig:

16/9 * (7,53-7,38) = ongeveer 0,266, maar ik kan er een procentje naast zitten.
Hier snap ik nou echt niks van
Onzin verhaal
Het is toch 9/16x7.58=4.26+3.20 maakt 7.46 per overgebleven aandeel
[verwijderd]
0
Samenwerking met Microsoft is idd zeer interessant.

Persoonlijk denk ik dat de samenwerking met Baidu voor de kaarten in China belangrijker is. Ook hun baanbrekende Apollo-programma is strategisch van groot belang. Daarin werken zo'n beetje alle belangrijke partijen samen.

Consumer en Sports zijn leuk, maar de groeipotentie in hardware is niet te vergelijken met de verwachte groei in software voor real-time HD-maps.
Consumer kan idd veel geld waard zijn, maar ik hou het voor het gemak maar even op 0.
Het gaat om de 6-7 miljard aan investering in de real-time technologie en HD-maps. Dat is een onderliggende waarde van ca. 50 euro per aandeel. Die investering moet gaan renderen. De komende jaren zal dat duidelijk worden en persoonlijk schat ik de kans groot dat dat gaat lukken. Zeker nu 2 grote autofabrikanten hun eerste HD-orders aan TomTom gunnen en Baidu als grootste AI-software expert ter wereld de eigen technologie vervangt door die van TomTom. TomTom zou de wereldstandaard voor real-time HD-maps kunnen worden. De historische koersexplosie van Microsoft is dan een mooie vergelijking.
Agatan
0
[verwijderd]
0
quote:

Agatan schreef op 22 mei 2019 11:31:

1. Wie overweegt er om zijn aandelenbezit voor het sluiten vandaag te verkopen?
2. Wie besluit er om te blijven en de geldwaarde te ontvangen?
3. Wie koopt morgen van de verkregen bonus aandelen TT terug?

Ben benieuwd naar gedachtengang hierover.
Ik ben al voorgesorteerd.Misschien nog wat toevoegen.
Nait Soesen
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 22 mei 2019 12:11:

[...]

Hier snap ik nou echt niks van
Onzin verhaal
Het is toch 9/16x7.58=4.26+3.20 maakt 7.46 per overgebleven aandeel
www.veb.net/artikel/06954/tomtom-de-k...
[verwijderd]
0
quote:

Agatan schreef op 22 mei 2019 11:31:

1. Wie overweegt er om zijn aandelenbezit voor het sluiten vandaag te verkopen?
2. Wie besluit er om te blijven en de geldwaarde te ontvangen?
3. Wie koopt morgen van de verkregen bonus aandelen TT terug?

Ben benieuwd naar gedachtengang hierover.
Hallo Agatan,
Het proces van kapitaal teruggave is al vele maanden bekend en bij een aandeel zoals @TT, veel te laag volume kun je niet tot de laatste dag wachten om je plan uit te voeren.

Persoonlijk heb ik sinds 2015 een target positie in @TT en bij tijd en wijle wanneer het aandeel zwicht onder berichtgeving neem ik flink extra stukken bij om deze op de spaarzame positieve momenten met winst weer te laten gaan.
Op deze wijze heb ik door de jaren heen mijn gemiddelde aankoop kunnen verlagen en daarbij winst op kunnen schrijven.
Momenteel heb ik 412% van target in portefeuille aan 6,8618 en dat wordt vanavond met krap 52 cent wpa gereduceerd naar 231% van target.

En dan is het afwachten geblazen, dus weer terug in het @TT theater;
- het risico profiel van het aandeel is groter geworden zonder @TTT pijler
- minder aandelen betekend een nog lagere handelsvolume en toenemende volatiliteit
- door de jaren heen is het vertrouwen in het aandeel volledig verdwenen en zie zo 1,2,3 geen nieuwe partijen instromen.
- met de cash op de plank is het neerwaarts risico klein

voor mij persoonlijk blijf ik vasthouden aan de strategie van de afgelopen jaren en koop < 7,20 stukken bij maar gezien het toegenomen risico minder dan in het afgelopen jaar en dit jaar waar ik tot 10,8 maal target ben gegaan!

Hoe dan ook blijf ik aandeelhouder van @TT, in 2015 ingestapt aan 10,21 in de overtuiging dat het aandeel binnen afzienbare tijd van de hand werd gedaan voor 20...25 euro p/a en iedereen weet hoe het tot nu toe is verlopen.
Kijk de investeringen die @TT in A&E heeft gestoken gaan er mijns inziens niet meer uitkomen maar de huidige 7,50 is weer het andere uiterste!

Succes.......Peter
Agatan
0
Onderschrijf jouw beleggingswijze Peter.
Handel nagenoeg conform.
Acht cash en wederinkoop voor mij verstandiger, omdat ik de gekozen handelswijze van het bestuur glibberig vindt net als velen met mij.
De dag van morgen zal uitsluitsel geven over het gekozene.

Gr. Agatan
Dokus.
0
Laatste 7,568 12:27:35 Theor. open --- ---
Bied 7,56 12:27:47 Laat 7,572 12:27:35
Laagste 7,398 09:10:13 Hoogste 7,588 12:26:09
Open 7,422 09:03:11 Vorig slot 7,382 21-05-19
Cum. vol. 517.498 Gem. dagomzet 1.015.649
de koe
1
Begin januari meldde TomTom dat het haar Telematics-divisie zou verkopen aan het Japanse Bridgestone. De verkoop van het onderdeel dat software ontwikkelt waarmee klanten hun autovloot efficiënter kunnen gebruiken leverde TomTom 910 miljoen euro op. Dat gaat terug naar de aandeelhouders. Vier vragen en antwoorden over de wijze waarop dat gebeurt.

Hiermee bedroeg de prijs ruim vijf keer de omzet en veertien keer het brutobedrijfsresultaat (EBITDA) over de voorgaande 12-maanden. Volgens TomTom is die prijs in lijn met vergelijkbare transacties in de sector.

Het leeuwendeel van de opbrengst, 750 miljoen euro, zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Dit gaat deze week gebeuren via een zogeheten kapitaalteruggave, waarmee aandeelhouders niet worden aangeslagen voor de Nederlandse dividendbelasting.

Hebben aandeelhouders dit goedgekeurd?
Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) van 18 maart 2019 vroeg TomTom toestemming van zijn aandeelhouders om Telematics te verkopen. Tijdens de vergadering stemde 99,96 procent van de aanwezige aandeelhouders in met zowel de verkoop als de kapitaalteruggave.

Om de opbrengsten snel en belastingvrij terug te kunnen geven aan de aandeelhouders is door TomTom gekozen voor een kapitaalteruggave. Andere beursondernemingen zoals AkzoNobel en Ahold Delhaize gingen TomTom recent al voor door een kapitaalteruggave ook op deze wijze te construeren.

Aandeelhouders kregen tijdens de vergadering in maart ook een presentatie met uitleg over de kapitaalteruggave en bijbehorende aandelenconsolidatie. De wens om het bedrag belastingvrij uit te keren is namelijk niet heel eenvoudig.

Waarom is de kapitaalteruggave niet eenvoudig?
Om de kapitaaluitgave belastingvrij te laten plaatsvinden moet TomTom drie stappen doorlopen. Daarbij was het ook nodig om de statuten van TomTom te wijzigen. Bij de eerste stap verhoogt TomTom eerst de nominale waarde van de (gewone) aandelen om deze later weer te verlagen om de terugbetaling aan aandeelhouders mogelijk te maken.

Vervolgens vindt bij stap twee een zogeheten aandelenconsolidatie plaats. Hiermee voegt het bedrijf de gewone aandelen samen in een verhouding die gelijk is aan de kapitaalterugbetaling gedeeld door de beurswaarde (koers vermenigvuldigd met het aantal uitstaande aandelen). Deze verhouding wordt aangeduid als consolidatieratio, die dus berekend wordt door de kapitaalteruggave van 750 miljoen euro te delen door de beurswaarde van ruwweg 1,74 miljard euro op 15 mei 2019.

Voor aandeelhouders betekent dit dat zij voor elke 16 oude aandelen 9 nieuwe aandelen TomTom zullen terugkrijgen. Het verschil van 7 aandelen, ontvangen zij in contanten, wat overeenkomt met 5,74 euro per aandeel.

De derde en ook laatste stap betreft de daadwerkelijke kapitaalteruggave van 750 miljoen euro, wat uitgaande van 130,8 miljoen ‘nieuwe’ aandelen neerkomt op 5,74 euro per aandeel. Dit kan TomTom betalen uit de (opgehoogde) nominale waarde van de gewone aandelen en daarmee belastingvrij uitkeren aan haar aandeelhouders.

www.veb.net/artikel/06954/tomtom-de-k...

Wanneer heb ik recht op deze kapitaaluitkering?
De aandelenconsolidatie zal plaatsvinden na het sluiten van de beurshandel op Euronext Amsterdam op 22 mei, iedere belegger die op dat moment nabeurs de aandelen in bezit heeft ontvangt de kapitaaluitkering.

Op de eerstvolgende handelsdag krijgen aandeelhouders vervolgens voor elke 16 aandelen die ze aanvankelijk hadden 9 aandelen terug. Van het verschil wordt de kapitaalteruggave van 5,74 euro per aandeel betaald.

Op basis van de slotkoers van 22 mei, het nieuwe aantal aandelen en de teruggave van 5,74 euro per aandeel zal op 23 mei voorbeurs een nieuwe (theoretische) openingskoers worden berekend door Euronext. In de zogeheten notice van Euronext wordt dit ook met een berekening uitgelegd.

Aandeelhouders kunnen aan onderstaande berekening van de VEB zien dat de kapitaalteruggave neutraal is voor de waarde van hun positie. Net als bij een uitkering van dividend (los van de eventuele dividendbelasting) worden beleggers niet rijker of armer van deze kapitaaluitkering.

bron: gegevens TomTom, Bloomberg

Omdat beleggers precies het verschil tussen oude en nieuwe aandelen ontvangen in contanten verandert aan de economische waarde van het aandeel en ook de waarde van de positie van aandeelhouders dus niets. Eventuele afrondingsverschillen die ontstaan worden contant verrekend bij de bank of broker.

Op 23 mei handelen de aandelen TomTom vervolgens exclusief de kapitaalteruggave van 5,74 euro, waarna beleggers op 27 mei deze kapitaalteruggave op hun beleggersrekening bijgeschreven kunnen verwachten.

Wat gebeurt er met mijn opties?
Voor opties geldt dat deze door Euronext worden aangepast volgens de zogeheten ratiomethode. Op deze manier ondervinden beleggers in afgeleide producten geen onnodig voor- of nadeel van de kapitaalteruggave.
vreemdvermogen
0
quote:

tatje schreef op 22 mei 2019 10:47:

Stap 5
En aan Deutsche Bank wordt het huzarenstuk gegund; verkoop van Automotive en Enterprise.rs. Ik verwacht dat tomtom ook Consumer gaat lozen, dat soort geruchten hoor ik ook langer. En Intussen hoorde ik ook van een project binnen auto/licensing dat tot nader order on hold is gegaan; reden kan zijn dat ook die divisie under review is; dus het hele bedrijf.

Om de Deutche Bank in de arm te nemen past wel goed bij de strategie van Wakkie en consorten.

fd.nl/ondernemen/1302035/deutsche-ban...
[verwijderd]
0
Optiebelegger
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 22 mei 2019 12:51:

Wat is nou financieel gezien slim: Vandaag eruit of vandaag blijven zitten?
Dat weet je morgen pas.
1.792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 86 87 88 89 90 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 5,730
Verschil +0,210 (+3,80%)
Hoog 5,735
Laag 5,550
Volume 524.733
Volume gemiddeld 317.474
Volume gisteren 546.527

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront