Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Huawei beheert cruciale data KPN'

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr Beursblik: KPN blijft favoriet van Barclays
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 25 mei 2019 23:09
    Het gaat helemaal niet om Huawei, Trump is bezig om China zoveel mogelijk in de wielen te rijden. Huawei torpederen is slechts een middel daartoe. Goede beveiliging houdt in dat *niemand* ongeautoriseerd bij niet-versleutelde gegevens kan komen. Of het nu een Chinees, een Nederlander, een Indiër of een Amerikaan is die bij gegevens mag komen, het is allemaal een risico. Denk aan de berichten over Nederlandse lekkende politiemedewerkers.

    Overigens is het van de Amerikanen bewezen dat ze ons systematisch bespioneren, tot aan Merkel e.d. toe. En van de Amerikanen is ook bewezen dat ze economische macht voor politieke doeleinden inzetten (veelvuldig zelfs, Cuba, Iran, China, vul zelf maar aan), ook tegen (voorheen) bondgenoten (Europa, Japan, Canada).
  2. MartijnN1932 25 mei 2019 23:40
    quote:

    DerksVisie schreef op 25 mei 2019 19:15:

    En KPN gelooft Huawei natuurlijk op haar mooie blauwe ogen. Met dit soort uitspraken en keuzes van het management is het wachten op het eerste grof schandaal dat boven komt drijven. En dat hoeft niet eens iets met China te maken hebben.

    En u vertrouwd google, Microsoft, Facebook e.t.c. met 10x zoveel data?
    in het verleden is al meerdere keren duidelijk geworden dat de USA meer achterdeurtjes in laat bouwen dan wie dan ook.

    en zo niet dan hebben ze nog wetgeving dat data die op servers in Amerika staat ten alle tijde opgevraagd mag en kan worden..

    Het is niet voor niets dat veel bedrijven eisen dat Amazon etc. gebruik maken van Europese datacentra.

    Echter is er nog een loophole in de wetgeving USA heeft namelijk in de kleinere letters staan dat zijn recht hebben om data gehuist bij Amerikaanse bedrijven kan en mag opvragen..

  3. Bonost 26 mei 2019 11:08
    Goh, ik wist niet dat die Chinezen geïnteresseerd zijn in data over mensen. Wat zou China nou met onze gegevens aan moeten. Ik denk eerder dat zij geïnteresseerd zijn in de technologische ontwikkeling van bedrijven. Dat heet spionage. Die bedrijven die daar mee hebben te maken moeten zichzelf maar beveiligen, dat behoeft KPN niet te doen. Want iedereen weet toch dat je geen geheimen over de telefoon of iedere andere openbare verbinding moet delen.
    Dat was vroeger al zo en dat is het nu nog steeds, hoe versleuteld je de gegevens ook maakt.
  4. Bonost 26 mei 2019 11:13
    Oh ja, die telefoons van hen hebben natuurlijk allemaal een achterdeurtje ingebouwd. Doe eens lekker normaal. Of denk je dat al die telefoons (dus ook de Samsung, Iphone, etc) dat soort achterdeurtjes hebben. Als dat zo was dan maakt het toch niet uit wie onze data allemaal hebben. We geven die gegevens trouwens ook gratis weg op Facebook, Instagram, LinkedIn, etc. en die bedrijven verkopen dat soort data rustig door.
  5. [verwijderd] 26 mei 2019 11:40
    Ik begrijp de heisa niet goed over de data die de VS heeft.
    Het hoeft niet maar normaal is er geen "Risico".
    Enkel als de VS-burgers kiezen voor zotten zoals dat nu gebeurd.
    Europa heeft er voor gekozen om binnen de Navo het "volledige" toezicht te geven aan de VS, inclusief de comandostructuur.
    Enkel de VS heeft 5-sterrengeneraals, en wij hebben het "toezicht" daarop.
    Die generaals moeten "hun" werk doen. Daarop rekenen wij.

    Anderen, zoals Rusland, China, ... moeten, daar tussenuit gehouden worden.
    Net zij doen hun uiterste best om daar wel tussen te komen en alles uit elkaar te spelen. Het is aan de leden zelf om orde op zaken te houden. Daar wringt nu tegenwoordig het schoentje. Ook de VS, of bepaalde personen toch, doen er momenteel alles aan om verdeeldheid te zaaien. De veiligheidsdiensten tussen de landen onderling vertrouwen elkaar niet meer. Herbekijk het debat van deze week maar met de ondervoorzitter van de Europese Commissie. De belangen zijn groot, morgen zien we wel meer.
  6. anton128 26 mei 2019 12:56
    Ik herinner me een recent interview met Jan Kees de Jager, topman bij KPN, waarin hij vertelde dat KPN er geen probleem in zag met Huawei in zee te gaan (tegen uitdrukkelijke waarschuwingen in!). Hij is een van de weinigen in Europa die daar geen moeite mee heeft. Zoals we weten heeft hij het ook als Minister van Financieen wel vaker bij het verkeerde eind gehad.
  7. taurus86 26 mei 2019 15:32
    Timmermans loopt al te likkebaarden.
    Rusland, Poetin zal hij betaald zetten omdat ze hem destijds in Moskou als 'kleine ambtenaar' gepiepeld hebben.
    En Chinezen, daar heeft men iets op gevonden.
    Maar Engeland? ?; dat land is de beste afluisteraar ter wereld (samen met Israël) , maar dat land lacht zich een hoedje om deze kleine Limburger, met zijn 'Queens English'.( "Zo weggelopen uit Hello, Hello".)
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,383 15 apr
0,000 0,00%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links