PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Juni 2019 - We hebben iets voor je

5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Tartessos
0
Het forum hier zit vol met mensen ( of mensen die namens bedrijven opereren) die belang hebben bij het naar beneden praten van de koers!!!

Niet luisteren naar deze onzin.
De Kromme
1
man,man, man, hoe denk je dat iemand een koers naar beneden kan praten dan?? Get a life....
De Kromme
1
management, politiek en (gebrek) aan vertrouwen zijn voornamelijk de reden waarom Post.nl op € 1,50 staat. Al het andere is totale bullshit
BLOK-E
0
Pas 2% in de min na Herna interview, is niet zo slecht als wat ik verwacht had, zou normaal -4% moeten zijn!!
pietje-2005
0
quote:

De Kromme schreef op 12 juni 2019 11:09:

man,man, man, hoe denk je dat iemand een koers naar beneden kan praten dan?? Get a life....
Lijkt me een strak plan om "even" met z'n allen de koers naar de 3 euro te praten.
Dan kan iedereen bezien wat hij doet met deze goudmijn ;-)
Succes
manuss
0
quote:

De Kromme schreef op 12 juni 2019 11:12:

management, politiek en (gebrek) aan vertrouwen zijn voornamelijk de reden waarom Post.nl op € 1,50 staat. Al het andere is totale bullshit
iid ! Gooi die troel eruit en PostNl staat binnen 1 minuut op 1,75/2 euro.
BW2017
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 12 juni 2019 10:56:

[...]

'Helder' is wat anders dan 'eerlijk' .........
Niet eerlijk volgens jou:

- Uitstappen aandelen verkopen met de andere gelukszoekers van gisteren en eergisteren.
- Je kan ook nog beslissen om mee short te gaan.

Als je kiest voor optie A en niet voor B erbij

Dan zou ik je adviseren om het verlies achter je te laten.

Saibee
0
quote:

Tartessos schreef op 12 juni 2019 11:07:

Het forum hier zit vol met mensen ( of mensen die namens bedrijven opereren) die belang hebben bij het naar beneden praten van de koers!!!

Niet luisteren naar deze onzin.
Alleen als ik 10k doneer aan Harry Mens voor een gastoptreden in Business Class zou ik de koers kunnen beïnvloeden maar dat gaat me wat ver...
The Entrepreneur
0
quote:

The Entrepreneur schreef op 12 juni 2019 10:21:

Wat ik dan ook weer niet begrijp, is waarom iemand op IEX een stukje over PNL en daarin een paragraaf over shortposities schrijft:

www.iex.nl/Column/480725/Vandaag-2000...

"U ziet in onderstaande afbeelding ook dat het aantal shortposities sinds die 7de mei zo goed als verdubbeld is. Waar eerst nog een procent of 7 van de aandelen short uitstond, is dat inmiddels rond de 14%.

(...afbeelding...)

Nu kunnen die shorters allerlei redenen hebben om deze posities in te nemen, zoals bijvoorbeeld een longshortspread met andere postbedrijven, of meesurfen op het sentiment, met een grote verkoper, who knows, maar het blijft natuurlijk een veeg teken. Bij Adyen, Heineken en Unilever gebeurt dit niet.
"

Hoezo meeliften met een grote verkoper? Er zijn maar weinig partijen die uberhaupt een shortpositie aan mogen gaan en het lijkt me dat 14% aan shortposities en sich al een aardige daling heeft veroorzaakt.

Waarom is dit zo negatief? In het geval van een enkele meevaller betekent het ook dat 14% van alle aandelen ineens terug gekocht moet worden. Sterker nog, PNL is klein genopeg om deze shortsqueeze expres te triggeren.

Goed, het geeft wel aan dat er niet ontzettend veel vertrouwen is in hogere koersen, maar als 't eenmaal een keer draait gaat t hard. Maar dat zeggen we er natuurlijk niet bij.

Zie per vandaag 13,62% short uitstaand. Grootste positie van Marshall Wace LLP die al sinds juni vorig jaar de positie aan het opbouwen is. Toch interessant.

Het loont wel om een koers een kant op te praten hoor. Je moet alleen met de juiste woorden tegen de juiste mensen praten.

Bijlage:
Tartessos
0
Nou .... je kunt behoorlijk het sentiment en gevoel beïnvloeden wat iemand heeft bij een bepaald bedrijf.
Mensen doen op dit forum bijna niet anders.

Als je aandelen hebt dan is dat vooral erg dom!!
BW2017
0
Vandaag zijn er weer vele nieuwe posters actief die vandaag lekker op sentiment mee na beneden willen varen.
Beleggers die net zoals mij al lang long zitten , laat je er niet uitjagen nu de koersen op all time low staan.
Je zit tegen de bodem aan, ruimte naar onder is vele male kleiner dan naar boven.
(John de mol zit er ook nog steeds in , heeft dus ook nog vertrouwen. Die voelt het alleen een stuk minder dan ons.
rene l
0
quote:

BLOK-E schreef op 12 juni 2019 11:17:

Pas 2% in de min na Herna interview, is niet zo slecht als wat ik verwacht had, zou normaal -4% moeten zijn!!

Als ik alle reacties zo eens nalees dan is het gesprek van gisteravond in de Boiler-Room een doorslaand succes geweest, of niet dan, geweldig toch!

Als mevr. Verhagen haar mond open doen gaat er de volgende dag automatisch weer een procent van de koers af.
En als Berend hetzelfde doet kost het nog weer een procent.

PostNL mag zich overigens in de handen knijpen dat ze een niet al te moeilijk business concept hebben wat zich beperkt tot het rondbrengen van brieven en pakketten.

En daarnaast hebben ze nog het geluk dat de meeste klanten gewoonweg niet om PostNL heen kunnen.

Stel je eens voor dat ze zouden moeten innoveren en zelf op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten en bestaande zien te behouden.

Geefgas
6
Zo even een bakkie koffie en samenvatting van mijn conclusie van gisteren.

1) Overall, wat een waardeloos seminar en hoe slecht is die Jim die voorzitter was. Beetje schaapachtig meelachen, maar geen enkele kritische vraag en vooral groot gebrek aan intelligentie. Komt op me over als handige prater die niet gehinderd wordt door enige intelligentie. Super naïef.

2) Tandem Herna en Pim.
- Herna is echt niet dom en dat zie je ook, maar heeft vooral een sociale insteek. Het zegt mij heel veel als haar verhaal ophangt aan het leveren van een 5 daagse pos levering week. En dat dat zo mooi is. Waarom is dat een doel van een beursgenoteerd bedrijf? Als je het in 4 dagen kunt doen en veel geld kunt besparen, dan zou dat toch veel interessanter zijn? Dit punt geeft al aan dat Herna meer een politicus is met sociale en maatschappelijke doelstellingen dan een CEO van een beursgenoteerd bedrijf.
- Pim, man wat krijg ik pukkeltjes van die man. Komt uit stenen tijdperk als je zijn uitstraling bekijkt. Zo iemand die vanuit de macht regeert. Klassiek gezicht en overdreven rustig praten alsof je dan autoriteit uitstraalt. Slimme en charismatische mensen kunnen dat inderdaad, maar hij komt echt over als een iemand die twee plekken te ver door gepromoot is. Wat een schetsvertoning zijn verhaal. Alsof ik op de kleuterschool zit, wat een niveau. Neem je toehoorders wat serieuzer zou ik zeggen. Hoop arrogantie en heel weinig inhoud. Als je daarbij optelt dat toen hij verantwoordelijk was voor de buitenlandse activiteiten hij daar ook positief verhaal over had (en we kennen hoezeer hij daar de boel heeft laten ontsporen) tja welk vertrouwen kun je nu dan hebben in dit simpele naïeve verhaaltje. Niet lijkt me. Deze man straalt vooral traagheid en sufheid uit, en nergens heb ik ook maar 1 cent vertrouwen dat hij shorters dansel andere financieel opponenten aankan. Meest angstige is dat hij zelf waarschijnlijk totaal niet door heeft dat hij echt middelmatig is. Onbewist onbekwaam, dat zijn de meest gevaarlijke mensen op hoge posities.

3 )Inhoudelijk was het verder heel mager. Dat de toekomst van pakketten er goed uitziet, dat lijkt me no brainer. Maar gaat erom hoe je er geld aan verdient en daar hebben ze niets over gezegd. Ik poste eergisteren al dat het (uiteraard) een vraagstuk is aan zowel de kostenkant (efficiency) als aan de prijskant (wat kun je de klant vragen). Dat toonde Pim ook in zijn grafiek, alleen niets voerde inhoud hoe. Ja zo kan ik het ook, dat is basis economie les zonder enige toelichting over hoe en wat. Dan aan de post kant. iedereen ziet dat er veel geld naartoe gaat, en dat dat zeer pijnlijk is voor aandeelhouder. Sandd kost veel en levert niet veel extra op. Helaas is niet kopen een nog slechtere optie. Opvallend is dat Herna ook benadrukte dat ze netjes de COA naleeft en personeel van Sandd een sociaal vangnet of een baan aanbiedt. Ook daar ging het weer vooral over de werknemer en de sociale rol van Herna en niet over de aandeelhouder.

4) Ik kan nog veel voorbeelden aandragen, maar wat heeft het voor zin. De cijfers zijn duidelijk en echt niet heel complex. Kans dat ACM akkoord geeft is m.i. niet heel groot, en dat heeft vooral met rol van ACM te maken. Zij hebben geen politieke rol, en mogen kaders dus niet aanpassen. Dat kan alleen Mona ofwel politiek. 1 van de grootste kostenposten zijn de werknemers en dan vooral het sociale vangnet (baangarantie, hoge salarissen, herstructurering en pensioen), en dat heeft enorme impact op verdienmodel.

5) Voor mij kwam 1 nieuw inzicht naar voren en dat is de reden waarom er voor geheel onthouding van dividend is gekozen. Dat is wederom een gevolg van de vele “stakeholders”. Zowel de pensioen bijstorting als sociale vangnet dient te worden bekostigd zonder enig risico te lopen. Blijkbaar hebben ze dat afgesproken in de pensioendeal en overige afspraken met de vakbond. En daar zal de schuld ratio zijn afgesproken. Dus liggen ze aan de leiband van de “sociale partners”. En vandaar dat CFO geen ruimte kan geven voor iets meer schuld.

6) De cijfers laten nu een mooi plaatje zien voor na 2020. Indien er echt 0,25 cent dividend wordt uitbetaald waar het wel op lijkt, dan hoeven ze dat maar 6 jaar vol te houden en dan heb je net zoveel dividend als nu een aandeel waard is. Mag duidelijk zijn dat PostNL altijd wel winst zal blijven draaien (1 van de uitgangspunten van de UPD en samenwerking met politiek aan de postkant). Maw, als je het zo bekijkt is het een no brainer om aandeel te kopen en 10 jaar weg te leggen. Dat levert per definitie een heel mooi rendement. Als je de cijfers nu sec bekijkt.

7) Echter er zijn aantal pijnlijke risico’s. Sociale vangnet, pensioenen, concurrentie, verandering van bezorglandschap, personeelskosten aan de bezorgkant, etc.

Wie het weet mag het zeggen. Geduld, het lijkt erop dat shorters willen verdienen aan feit dat er teveel geduld wordt gevraagd. Echter, ze kunnen natuurlijk ook een paar van de risico’s beter hebben uitgewerkt en hebben berekend dat 1,50 echt de waarde is van het bedrijf. Dat we hier vast staan is voor mij wel een teken dat de shorters niet dieper durven te gaan. Het zijn tenslotte ook de shorters die ons op dit niveau hebben gebracht, door short uit te breiden. Nog lager betekent nog meer positie voor hun, en daarmee wordt risico steeds groter. Volgens mij hebben we bodem wel bereikt. Stijging, dat zie ik voorlopig ook niet gebeuren want shorters houden koers vast. Wellicht dat particulieren dan ervoorkeizen om maar afscheid te nemen, en dat zou nou net datgene kunnen zijn waar shorters op hopen? Op deze koers elke dag wat aandeeltjes oppikken? Ik weet het niet.

Voorlopig kies ik ervoor om te wachten. Ondanks dat ik Pim echt een zachtgekookt ei vind en nul vertrouwen in hem heb, en Herna wel slim vind maar haar kompas gericht staat op sociale en maatschappelijke doelen ipv aandeelhouder.

PS; het leek wel of Herna meelas op forum, haar kleding keuze was (hoewel zeker niet goedkoop) wel gematigd. Maar tezamen straalde ze meer een ambtenaren management team uit dan een strijdbaar, slim en succesvol management team van een beursgenoteerd bedrijf.
The Entrepreneur
0
quote:

rene l schreef op 12 juni 2019 11:37:

[...]

Als ik alle reacties zo eens nalees dan is het gesprek van gisteravond in de Boiler-Room een doorslaand succes geweest, of niet dan, geweldig toch!

Als mevr. Verhagen haar mond open doen gaat er de volgende dag automatisch weer een procent van de koers af.
En als Berend hetzelfde doet kost het nog weer een procent.

PostNL mag zich overigens in de handen knijpen dat ze een niet al te moeilijk business concept hebben wat zich beperkt tot het rondbrengen van brieven en pakketten.

En daarnaast hebben ze nog het geluk dat de meeste klanten gewoonweg niet om PostNL heen kunnen.

Stel je eens voor dat ze zouden moeten innoveren en zelf op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten en bestaande zien te behouden.

Ik denk dat PNL heel graag andere activiteiten wil doen, maar het is de erfenis van de privatisering van de postmark, maar daarbij de verplichting om in een krimpende markt de dienstverlening op peil te houden. Welke ondernemer wil er nou een bedrijf hebben, waar gegarandeerd de omzet daalt?
Het werd 15 jaar geleden al door TPG zelf voorspeld.
DWB Happy
0
quote:

De Kromme schreef op 12 juni 2019 11:12:

management, politiek en (gebrek) aan vertrouwen zijn voornamelijk de reden waarom Post.nl op € 1,50 staat. Al het andere is totale bullshit
Grote onzekerheid of Postnl tegen de stroom in de marges op parcels in de toekomst nog wel kunnen verbeteren.

De shorters hebben achteraf gezien hun huiswerk beter gedaan dan welke analist dan ook!

Het aandeel Postnl is een zwaar gok aandeel geworden, bied geen enkele houvast meer voor de toekomst, staat bol van onzekerheden.

Daarnaast is het management duidelijk onbetrouwbaar, hoeveel lijken gaan er nog uit de kast komen bij Postnl, Sandd, verkoop buitenland?

Jopie1962
0
quote:

DWB Happy schreef op 12 juni 2019 11:45:

[...]

... hoeveel lijken gaan er nog uit de kast komen bij Postnl, Sandd, verkoop buitenland?

Bedenk daarbij dat een lijk zelden alléén komt !
suskewiet
0
In gans Europa staan deze aandelen onder druk .
Samenwerking in Europa zou welkom zijn om de grote spelers buiten te houden .
Postbedeling drie dagen in de week is voldoende .Het aandeel staat op zijn bodem en nu is afwachten het enige middel .
Op zeker moment komen deze aandelen terug in het daglicht .
Wanneer ? Schat achter een jaar .
A3aan
0
quote:

Makita schreef op 12 juni 2019 11:02:

Stel voor dat salaris van Herna per direct wordt aangepast naar de Balkenende-norm in cash plus restant in conditionele aandelen welke definitief omgezet worden nadat het jaar is afgelopen en de RvC doelen zijn behaald.
Dat is nog 75% te hoog. Het is een schande dat ze zoveel meer verdient dan een postbode.
Utreg1960
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
?

@TheDailyTurbo
Volgen @TheDailyTurbo volgen
Meer
#POSTNL op verzoek. TT Long Setup blijft ondanks daling nu nog valide. Intraday wat verbetering zichtbaar. Oude "Gap" bijna gevuld, swing -8 plus wit. Moet nu dus wel bodemen anders verslechtert het beeld aanzienlijk....

twitter.com/TheDailyTurbo/status/1138...

5.297 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 261 262 263 264 265 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:42
Koers 1,226
Verschil -0,015 (-1,21%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.292.190
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront