Nokia « Terug naar discussie overzicht

Forum Nokia 2018 geopend

123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
[verwijderd]
0
Nou laat deze stijging maar doorzetten! Zo snel mogelijk weer richting de 5,- euro
Pierre1
1
'VS overweegt Nokia en Ericsson te verplichten buiten China te produceren'
24 juni 2019 07:54 Laatste update: 3 uur geleden
54

De Amerikaanse regering onderzoekt of ze de Europese fabrikanten van telecomapparatuur Nokia en Ericsson kan opleggen dat die hun producten voor de Amerikaanse markt buiten China fabriceren, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme ingewijden.

Als de overweging wordt doorgezet, zou dat gevolgen kunnen hebben voor het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson. De Europese bedrijven zijn na het Chinese Huawei de grootste spelers op de markt voor apparatuur voor telecomnetwerken.

In mei ondertekende de Amerikaanse president Donald Trump een decreet waardoor de VS de mogelijkheid heeft om telecomapparatuur van "buitenlandse tegenstanders" te verbieden. Het decreet wordt gezien als een maatregel tegen Huawei, dat door de VS wordt beschuldigd van nauwe banden met de Chinese overheid.

De VS vreest dat China de apparatuur van Huawei gebruikt voor spionagedoeleinden. Concreet bewijs daarvoor is nooit openbaar gemaakt. Naast Huawei laten ook Europese telecomfabrikanten een deel van hun apparatuur in China maken.

De ontwikkeling van de mogelijke verplichting voor leveranciers van telecomapparatuur bevindt zich nog in een vroeg stadium, aldus de bronnen van The Wall Street Journal. Het kan nog jaren duren voordat het voorstel daadwerkelijk wordt omgezet in wetgeving.
Handelsoorlog tussen VS en China

De discussie omtrent telecomapparatuur komt op een moment dat landen zich voorbereiden op het 5G-netwerk, dat onder meer sneller internet en meer economische voordelen moet bieden.

Ook zijn China en de Verenigde Staten verwikkeld in een handelsoorlog. Begin mei verhoogde de VS importtarieven voor goederen uit China naar 25 procent. Het gaat onder meer om telecomapparatuur die vanuit China naar de VS wordt verscheept.
123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:21
Koers 3,299
Verschil +0,102 (+3,17%)
Hoog 3,326
Laag 3,216
Volume 429.836
Volume gemiddeld 157.600
Volume gisteren 407.943

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront