Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Video: Euro Dollar richting 1,10

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe buigt zich over de vraag waarom de dollar momenteel zo verrassend veerkrachtig is. Hordijk legt uit.

www.youtube.com/watch?v=Yd-XYO5rVuk

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar domineert valutamarkt

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft woensdag kans gezien zijn opwaartse trend voort te zetten, waarmee de euro inmiddels door een aantal technische steunniveaus is gezakt

"De Amerikaanse munt heeft het tij mee, mede omdat het elders niet zo goed lijkt te gaan" , aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Het Duitse ondernemersvertrouwen staat onder druk. India heeft als grote afnemer van olie veel last van de opgelopen olieprijs en de inflatie van Australië blijft achter bij wat de centrale bank van het land graag ziet", aldus de handelaar.

De dollar maakte volgens Van der Meer in zijn beweging een zeer solide indruk door zonder abrupte bewegingen de weg omhoog voort te zetten.

De Bank of Japan liet de rente vandaag ongemoeid en voegde er aan toe dit zo te houden tot het voorjaar van 2020.

Voor vandaag voorziet de handelaar van Ebury geen opwinding met een relatief rustige macro-economische agenda. "Morgen, vrijdag, kan het weer wat rumoeriger worden met de eerste indicatie voor de groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal, ingeschat op 1,3 procent.

Voor de Verenigde Staten staan vandaag twee punten op de agenda: de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 20 april en de orders voor duurzame goederen over maart.

Voor de steunaanvragen ligt de verwachting op 200.000 tegen 192.000 een week eerder. De orders voor duurzame goederen zijn naar verwachting met 0,8 procent opgelopen. In februari daalden de orders met 1,0 procent.

De euro noteerde donderdag vrijwel onveranderd op 1,1162 dollar. De dollar zakte 0,2 procent naar 111,8755 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar in greep van rente

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft donderdag zijn opmars verder voortgezet, met name ten opzichte van valuta's van opkomende markten als Argentinië en Turkije.

"Wat er deze week rond de dollar speelde, heeft de maken met het verschil in rentestanden", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "In Duitsland heeft de lange rente moeite op peil te blijven vanwege tegenvallende data, in de Verenigde Staten is de lange rente nu juist opgelopen", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht dat de euro voorlopig ruimte heeft tot 1,1200 dollar, waarna het volgens de handelaar erg lastig wordt voor de Europese munt. Hij refereerde vrijdag aan een grote koper voor de euro/dollar rond 1,1120 dollar. "Die lijkt er nog steeds in te zitten en kan uiteindelijk een bodem onder de eurokoers leggen", aldus Jongbloed.

Jongbloed houdt voor de Europese munt voor het einde van het jaar nog altijd rekening met een koers boven de 1,1500 dollar. "Dat hangt samen met de Amerikaanse rentestand. De verwachting van zeventig procent van de rentevolgers is nu dat de Federal Reserve aan het eind van het jaar de rente verlaagt. Er zitten behoorlijk wat longposities in de Amerikaanse munt en als die moeten worden gesloten, kan het hard gaan", aldus de handelaar van Saxo vrijdag.

Macro-economische nieuws kwam vrijdagochtend vroeg al uit Azië: de werkloosheid van Japan kwam over maart uit op 2,5 procent bij een verwachte 2,4 procent. De detailhandelsverkopen over dezelfde maand stegen met 1,0 procent. De industriële productie van Japan over maart tot slot daalde met 0,9 procent, beduidend meer dan de verwachte daling met 0,1 procent.

Deze cijfers hadden geen effect op de valutamarkt.

Het Franse consumentenvertrouwen over april bleef met een index van 96 stabiel.

Vanmiddag staan in de Verenigde Staten de volgende cijfers op de agenda: de eerste raming voor de economische groei over het eerste kwartaal van dit jaar en het definitieve consumentenvertrouwen van de Verenigde Staten over april, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

De groei komt naar verwachting uit op 2,5 procent op kwartaalbasis. Een kwartaal eerder stond de groeiteller op 2,2 procent, eveneens op kwartaalbasis.

Het consumentenvertrouwen daalt naar verwachting van 98,4 naar 97,0.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1144 dollar. De dollar steeg op zijn beurt met 0,1 procent naar 111,64 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro lijkt uit te bodemen

(ABM FN-Dow Jones) De euro lijkt uit te bodemen na de nieuwste cijfers uit Duitsland en Frankrijk die geen verdere verslechtering laten zien van de economie van de eurozone. Ook in de Verenigde Staten lijken de pessimisten opnieuw in het ongelijk te worden gesteld.

De afgelopen periode lieten de macro-economische cijfers een verslechtering zien in de eurozone, maar de afgelopen week zijn de cijfers uit Duitsland en Frankrijk weer iets beter of in elk geval niet slechter, zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europa. "Daarom denken we toch dat de Europese economie wat groeipotentieel heeft in de loop van het jaar."

Monex verwacht dat de euro zal uitbodemen rond 1,11 of 1,10 dollar. "We zien de euro niet snel verder dalen dan 1,10 dollar."

Daarbij hangt een mogelijke Brexit-deal tussen de Britse premier Theresa May boven de markt. Als zij erin slaagt een deal te sluiten met Labour-leider Corbyn wat een zachte Brexit oplevert, dan kan zowel de euro als het Britse pond daardoor omhoog, mogelijk tot 1,15 dollar voor de euro en 1,20 euro voor het pond, zei Weller.

Gouverneur Mark Carney van de Bank of England zal donderdag het rentebesluit toelichten, waarbij een kleine kans wordt gezien op een renteverhoging. Misschien zegt Carney iets nieuws dat de wisselkoersen in beweging zet, merkte Weller op.

Het belangrijkste macro-economische cijfer deze week is het Amerikaanse banenrapport vrijdag. "Daar kijken we naar uit", aldus Weller. De teneur was een tijdje dat het voorbij was met de sterke Amerikaanse economie, maar dit lijkt op basis van de nieuwste cijfers toch niet zo te zijn.

De belastingverlagingen door de Amerikaanse president Donald Trump, gevolg door zijn handelsconflict met China, boden Amerikaanse bedrijven mogelijk de ruimte om minder productie uit te besteden naar lagelonenlanden en meer banen in de Verenigde Staten te behouden. "Daar heeft Trump misschien toch wel iets goed gedaan."

Een handelsdeal tussen de VS en China zou mogelijk eind mei of begin juni kunnen worden verwacht, wat de aandelenmarkt een flinke boost kan geven. Daarbij loert wel een beetje het gevaar dat Trump vervolgens zijn pijlen gaat richten op de handelsafspraken met de EU.

Dinsdag zijn er nog cijfers over de Duitse werkloosheid en de economische groei in de eurozone die voor enige beweging kunnen zorgen. Op woensdag zijn veel markten gesloten vanwege de internationale Dag van de Arbeid.

De euro stond dinsdagochtend op 1,1187 dollar. Het Britse pond noteerde op 1,2955 dollar. De dollar stond op 111,30 Japanse yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar test hoogtepunt april

(ABM FN-Dow Jones) Na de havikachtige toon van de Federal Reserve kan de dollar de hoogste standen opzoeken van april. Dit stelde marktanalist David Madden van CMC Markets.

Volgens Madden was de Federal Reserve woensdagavond iets meer havikachtig in haar toon dan verwacht, waardoor de greenback steeg. Dit kan volgens Madden het startschot zijn voor een verdere stijging van de dollar. De euro staat al sinds begin januari lager ten opzichte van de dollar en deze beweging zet zich volgens Madden mogelijk door tot een niveau van 1,1000. Vanochtend koerste het muntpaar euro/dollar op 1,1165. Volgens Madden kan er weerstand worden gevonden op een niveau van 1,3220.

"De Fed gaf de indruk dat ze geen reden zien om snel de rentes te verlagen", aldus de marktvorser.

De sterling vond de weg naar beneden, zo merkte Madden op, maar dit viel vooral toe te schrijven aan de stijging van de dollar. Vanochtend koerste het muntpaar pond/dollar op 1,3024.

De Bank of England handhaafde donderdag het monetaire beleid en dat was volgens de marktvorser geen verrassing. "De uitspraken van voorzitter Mark Carney bevatte wel wat tegenstrijdigheden. Carney verhoogde de groeiverwachtingen, maar voorspelt tegelijk dat de inflatie zal dalen", aldus Madden. "Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Britse centrale bank haar monetaire beleid aanpast voordat de Brexit is afgerond."

De kracht van de dollar zet ook de goudprijzen lager, zo merkte Madden op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar blijft immuun voor handelsconflict+

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten ogen afwachtend met zijwaartse trends. Dit zei valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

"Gesteld dat de China en de Verenigde Staten er uit komen en een handelsakkoord tekenen, dan verwachten wij een licht positief effect voor de dollar", aldus Van der Meer.

De Chinese vicepremier Liu He zal donderdag en vrijdag toch in Washington zijn om de onderhandelingen tussen China en de VS bij te wonen. Dit bevestigde het Chinese ministerie van Handel dinsdag. Na dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen zondag waren er twijfels of Liu He nog zou komen.

Voor het Britse pond is het eerstvolgende richtpunt de Europese verkiezingen. "Daarbij zijn de ogen vooral gericht op het vermogen van de belangrijkste politieke kopstukken in het Verenigd Koninkrijk om snel tot een akkoord over de Brexit te komen. Als dat lukt dan zou dat gunstig moeten zijn voor de koers van het Britse pond.

Van der Meer verwacht voor dinsdag weinig beweging vanuit de macro-economische hoek. "Later deze week wordt het wel wat dynamischer met Britse groeidata, inflatiecijfers uit de Verenigde Staten en toespraken van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Jerome Powell.

De centrale bank van Australië hield dinsdag zijn belangrijkste rentetarief op 1,5 procent, een niveau waar de rente sinds augustus 2016 op noteert.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in Japan is in april gestegen en wijst niet langer op krimp.

De Duitse fabrieksorders over maart zijn weer gestegen. De orders namen in maart gecorrigeerd voor seizoensinvloeden op maandbasis met 0,6 procent toe. Op jaarbasis daalden de orders nog wel, met 6,0 procent.

In de Verenigde Staten is het op macro-economisch vlak dinsdag relatief rustig. Om vier uur staan de vacatures over maart op het programma, vanavond komt dan nog het consumentenkrediet over dezelfde maand naar buiten.

De euro kostte dinsdag 1,1210 dollar, een stijging met 0,1 procent. De Europese munt ging met eveneens 0,1 procent omhoog ten opzichte van het Britse pond en noteerde deze ochtend 0,8550 Britse pond. De Australische dollar steeg dinsdag 0,6 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar en kwam daarmee uit op 0,7030 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Amerikaanse dollar in iets ruwere zee

(ABM FN-Dow Jones) De dollar had het van dinsdag op woensdag was lastig, met name ten opzichte van de Japanse yen, dat altijd een geschikte kandidaat is om in portefeuille te nemen op het moment dat de nervositeit op de valutamarkten regeert.

"De dollar wordt het nu toch wat aangerekend dat er nog weinig schot in de onderhandelingen over het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten zit", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Er is overigens wel iets meer volatiliteit in de valutamarkten zichtbaar, maar in relatie tot hoe de actualiteit elders op de financiële markten effect heeft, vind ik het tot nog toe meevallen", aldus Boele

In Nieuw-Zeeland werd het belangrijkste rentetarief vandaag met 25 basispunten verlaagd naar 1,5 procent, waarbij het centrale beleidsorgaan refereerde aan onzekerheden in de wereldeconomie en de vooruitzichten daarvoor en een vertraging in de eigen economie. Het betrof de eerste verlaging sinds 2016.

"Dit zorgde eerst voor een stevige daling van de koers voor de Nieuw-Zeelandse dollar, maar die bleek tijdelijk. Een deel van de markt had de verlaging verwacht, maar lang niet alle partijen zaten aan die kant", aldus de valutaspecialist woensdag.

Het Britse pond had het woensdag niet makkelijk, "omdat de onderhandelingen over de Brexit nog altijd niet opschieten", aldus Boele. De Britse premier Theresa May had zich na de voor haar partij slecht gelopen gemeenteraadsverkiezing voorgenomen met Labour-leider Jeremy Corbyn snel tot overeenstemming te komen.

Macro-economische cijfers kwamen vanochtend vroeg al uit Azië. De Chinese export is in april gedaald, terwijl de import juist opliep. Gerekend in dollars nam de Chinese export in april met 2,7 procent op jaarbasis af. Economen geraadpleegd door The Wall Street Journal hadden een stijging van 1,8 procent voorzien. De import steeg in dollars met 4,0 procent. Economen rekenden op een importdaling van 2,7 procent.

De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in april in een iets lager tempo gegroeid. De inkoopmanagersindex daalde van een stand van 52,0 in maart naar 51,8 afgelopen maand. Eerder deze week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie is gestegen, van 49,2 naar 50,2, en daarmee weer op groei wijst. De samengestelde inkoopmanagersindex kwam daardoor uit op 50,8, tegenover 50,4 in maart.

De industriële productie van Duitsland over maart kwam onverwacht 0,5 procent hoger uit tegen een plus van 0,4 procent een maand eerder, waarover overigens aanvankelijk een stijging met 0,7 procent was gemeld. De verwachting voor maart lag juist op een afname van 0,5 procent. Boele schatte woensdag in dat dit cijfer een steun in de rug voor de euro kan betekent.

In de Verenigde Staten is het ook woensdag een rustige macro-economische dag met alleen de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 4 mei. De verwachting is dat deze met 200.000 vaten zijn opgelopen tegen een stijging met 9,934 miljoen vaten een week eerder.

Vanmiddag om 13.30 uur is de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi aanwezig bij een bijeenkomt in Frankfurt bestemd voor een dialoog met de jeugd.

De euro noteerde woensdag een koers van 1,1200 dollar, een vlakke notering. De dollar zakte 0,1 procent naar 110,1635 yen. De dollar van Nieuw-Zeeland kwam eerder op de dag met 0,7 procent onder druk te staan. Inmiddels bedraagt het verlies nog 0,2 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 0,6586 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt nog altijd in balans

(ABM FN-Dow Jones) Per saldo zijn de belangrijkste valuta's van dinsdag op woensdag nauwelijks van hun plaats gekomen, een signaal dat de recente geo-politieke ontwikkelingen nog altijd niet voor onrust op de valutamarkten zorgen.

"Van grote onzekerheid is op de valutamarkt nog geen sprake, maar mochten partijen echt risicomijdend worden, dan verwacht ik dat de dollar wel weer in trek raakt", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

Boele riep woensdag een aantal thema's op als Brexit, Iran en handelsconflicten, die het in zich dragen voor oplopende spanningen te zorgen, waarbij de Brexit zijn volgende fase ingaat met een optie voor een vierde stemming van het Brexit-voorstel van de Britse premier Theresa May, die, anders dan haar tegenstanders van Labour, geen tweede referendum wil. Volgende week zijn er Europese verkiezingen, waar het Verenigd Koninkrijk aan meedoet.

Boele kijkt woensdag uit naar de Europese groeicijfers en de reeks sprekers die vandaag het woord krijgen.

De Duitse groeidata die vanochtend over het eerste kwartaal naar buiten kwamen trokken ook de aandacht van ABN AMRO, dat verwacht dat de trend in de eerste drie maanden van dit jaar niet kan worden vastgehouden.

Vanochtend vroeg kwamen er al cijfers uit China: de economische bedrijvigheid in China koelt af. De industriële productie groeide in april met 5,4 procent. In maart steeg de productie juist nog met 8,5 procent, wat overigens wel een flinke stijging was ten opzichte van de groei van 5,3 procent aan begin van het jaar. Economen rekenden voor april op een groei van 6,6 procent.

De detailhandelsverkopen in China zijn in april ook in een beduidend lager tempo gegroeid. De verkopen stegen in april met 7,2 procent op jaarbasis. In maart ging het nog om een toename van 8,7 procent en ook de voorgaande maanden lag de groei steeds boven de acht procent.

Ook in Europa kwam een aantal macrocijfers naar buiten: de Duitse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. In het afgelopen kwartaal steeg het Duitse bruto binnenlands product, aangepast voor kalendereffecten, met 0,4 procent op kwartaalbasis, hetgeen conform verwachting was. Op jaarbasis was er sprake van een groei van 0,7 procent. Ook dit cijfer werd voorzien.

De Franse consumentenprijzen zijn in april harder gestegen dan bij een voorlopige peiling werd gerapporteerd. Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,3 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een stijging van de consumentenprijzen van 1,2 procent. In maart was dit nog 1,1 procent.

In de eurozone is het woensdag macro-economische gezien rustig met alleen de tweede raming voor de groei van de economie in het eerste kwartaal van de muntunie. De verwachting ligt op een groei op kwartaalbasis van 0,4 procent. Op jaarbasis wordt naar verwachting een groei met 1,2 procent bekend gemaakt.

In de Verenigde Staten is het wat drukker en gaat de aandacht woensdag uit naar de activiteitenindex van de staat New York over mei, de detailhandelsverkopen over april, de industriële productie over dezelfde maand, de vertrouwensindex van huizenbouwers over mei, de bedrijfsvoorraden over maart en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 11 mei.

De zogeheten Empire State-index komt over mei naar verwachting uit op 8,0 tegen 10,1 in april. De industriële productie laat in de prognoses een vlakke trend zien, terwijl in maart er een daling werd gemeld van 0,1 procent op maandbasis. De capaciteitsbenutting daalt naar verwachting licht van 78,8 procent naar 78,7 procent. De detailhandelsverkopen lopen naar verwachting op maandbasis met 0,2 procent op tegen een plus van 1,6 procent in maart. Zonder de autoverkopen komt de stijging op maandbasis uit op 0,7 procent, zo is de prognose. Dat was in maart 1,2 procent. De huizenbouwersindex stijgt naar verwachting licht van 63 naar 64. De bedrijfsvoorraden komen naar verwachting vlak uit tegen een stijging met 0,3 procent in februari. De olievoorraden laten in de voorspellingen een afname zien van 1,4 miljoen vaten. In de week die eindigde op 4 mei daalden voorraden met krap 4 miljoen vaten.

De International Energy Agency publiceert woensdag zijn maandelijkse olierapport.

Dan zijn er woensdag enkele sprekers. Bestuurslid van de Europese Centrale Bank Benoit Coeure neemt deel aan een bijeenkomst van de Assemblee nationale.

Bestuurslid Peter Praet houdt een toespraak bij de Steptoe Brussels Open Conference

De vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles getuigt voor het bankencomité van de Senaat op financiële regelgevers.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin getuigt eveneens voor de Senaat, maar dan voor een sub-comité, waarbij het gaat over de begroting voor 2020.

De voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin spreekt woensdag bij de New York Association for Business Economics.

In Duitsland is er dan nog een gezamenlijke bijeenkomst van de Deutsche Bundebank en de ECB onder de noemer Joint Spring Conference.

De euro kostte woensdagochtend 1,1202 dollar en maakt met deze koers een pas op de plaats. De dollar verloor 0,1 procent ten opzichte van de yen en daalde naar 109,58 yen. De euro noteerde ten opzichte van de Britse munteenheid onveranderd en noteerde 0,8683 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zich op basis van goede macro-economische data uit de Verenigde Staten weten te versterken nu beleggers weer iets meer bereidheid toonden risico te nemen, en de yen en de Zwitserse frank, eerder deze week nog aardig gewild, even te laten voor wat deze zijn.

"Voorlopig lijken de macrodata uit de Verenigde Staten nog alle aanleiding te geven om de dollar vertrouwen te schenken", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Wij schatten in dat de dollar ook de komende tijd gewild blijft, waarmee de euro weinig kans maakt op 1,1200 dollar of hoger", aldus Van der Meer.

Het Britse pond staat om geheel andere redenen onder druk. De Britse premier Theresa May lijkt aan het eind van haar termijn als premier te zitten en ook plaats te maken voor een nieuw gezicht bij haar partij. Zij laat dit nog even afhangen van de uitslag van de Europese verkiezingen. Mocht zij uiteindelijk opstappen, dan bestaat de kans dat er een zogeheten hardliner opstaat, die pal staat voor een robuuste Brexit en dat waardeert een substantieel deel van de valutamarkt maar matig.

"Gesteld dat dit scenario zo wordt ingevuld dat de Brexit-dynamiek inderdaad een steviger afloop kan krijgen dan tot nog toe voor mogelijk kon worden gehouden, dan is een euro op 0,89 Britse pond goed mogelijk", aldus Van der Meer.

Het Chinese ministerie van handel zegt geen weet te hebben van een hervatting van de onderhandelingen met de Verenigde Staten over een handelsakkoord, volgend op opmerkingen van de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin over Amerikaanse officials die op korte termijn naar Beijing zouden afreizen voor verdere gesprekken over de oplossing van het lopende handelsconflict tussen beide landen. Dit schreef The Wall Street Journal.

"De politiek, ook die van de Verenigde Staten, drukt nadrukkelijk een stempel op de valutakoersen en daarmee is de sfeer op de valutamarkten niet saai, maar zijn partijen ook behoedzaam", aldus Van der Meer vrijdag.

De handelaar voorziet voor vandaag weinig opwinding vanuit de macro-economische agenda. Het eerstvolgende richtpunt lijkt wat Ebury betreft de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve.

Vanochtend komen er twee macrocijfers uit het eurogebied met de definitieve inflatie over april en de bouwproductie over maart.

Bij de consumentenprijzen wordt uitgegaan van een stijging met 0,7 procent op maandbasis en 1,7 procent op jaarbasis. Zonder de invloeden van de veranderlijke prijzen voor vers voedsel en brandstoffen komt de inflatie naar verwachting op maandbasis uit op 0,9 procent tegen 1,3 procent een maand eerder en 1,2 procent op jaarbasis tegen 0,8 procent in maart.

In de Verenigde Staten staan er eveneens twee cijfers geagendeerd, namelijk het voorlopige consumentenvertrouwen over mei, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan, en de leidende indicatoren over april.

De vertrouwensindex stijgt naar verwachting licht van 96,9 naar 97,0.

De leidende indicatoren komen in april naar verwachting 0,2 procent hoger uit tegen een plus van 0,4 procent in maart.

De markt kan vrijdag verder reageren op de volgende toespraken. Om te beginnen de speech van Robert Kaplan, de voorzitter van de Federal Reserve van Dallas bij een voorjaarsconferentie van SABEW.

Verder treden de voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker met de vice-voorzitter van de Fed Richard Clarida aan bij een Fed-evenement.

De voorzitter van de Fed van New York John Williams heeft een ontmoeting met divers officials.

Tot besluit staat er weer een zogeheten Ecofin op de agenda, waarbij alle ministers van financiën van de Europese Unie elkaar weer treffen voor overleg.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1181 dollar. De dollar noteerde 109,63 yen. De euro won 0,2 procent ten opzichte van het Britse pond en noteerde 0,8748 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Trump dominant op valutamarkt

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaren gaan maandag een relatief rustige dag tegemoet. Dit verwacht analist Stefan Koopman van Rabobank.

"Een rustig dagje vandaag", aldus Koopman tegen ABM Financial News. Het belangrijkste cijfer vanochtend was een groeicijfer uit Japan.

De Japanse economie liet een onverwachte groei zien. In de eerste drie maanden van dit jaar groeide de Japanse economie met 2,1 procent op jaarbasis en met 0,5 procent ten opzichte van het vierde kwartaal. Dit was beter dan verwacht. Economen hadden gerekend op een kleine krimp op kwartaalbasis.

Nu de economie zo groeit, houden economen er rekening mee dat premier Shinzo Abe zijn plannen voor een btw-verhoging zal doorzetten.
?
Hoewel het cijfer op het eerste gezicht positief is, wees Koopman erop dat de groei toch vooral te danken was aan krimp van de export en de import, terwijl je liever een groei ziet, waarbij de export het beter doet dan de import.
?
De yen reageerde nauwelijks, concludeerde Koopman. De dollar/yuan noteerde op 110,10.

Vanochtend werd al bekend dat de Duitse producentenprijzen in april harder stegen dan in maart en voor vanmiddag kijkt de markt uit naar de Chicago Fed Index. De afgelopen week stegen de Empire State en Philly Fed index al flink harder dan voorzien. Koopman verwacht niet dat het cijfer voor veel beweging zal zorgen.

Olie werd vanochtend duurder. Vermoedelijk zal oliekartel OPEC de huidige productiedoelen ook de rest van het jaar handhaven. Het kartel kwam zondag bijeen. De Amerikaanse president Donald Trump schreef op Twitter dat "als Iran wil vechten, zal dat het officiële einde van Iran zijn. Bedreig de VS nooit meer!", waarschuwde Trump.

Koopman wees op de Noorse kroon, "normaliter één van de winnaars van een hogere olieprijs", en zag de munt "wat sterker" worden ten opzichte van de euro. De euro/kroon daalde naar 9,7878

Trump blijft volgens de analist van Rabobank een bepalende factor. Na zijn waarschuwingen vorige week, besloten inmiddels Google, Qualcomm en anderen om hun relatie met het Chinese Huawei op de schorten of op een lager pitje te zetten. Het Duitse Infineon zou ook al de samenwerking heroverwegen.

De Chinese centrale bank heeft volgens Koopman meermaals gehint op een dollar/yuan die niet boven de 7 komt. Maar de analist denkt dat de centrale bank straks geen andere keuze heeft dan de eigen munt te verzwakken. Rabobank gaat uit van een dollar/yuan van 7,5. Het muntpaar handelde vanochtend nipt onder de 7.

De euro/dollar ging van de hand op 1,1161.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro kan omlaag kruipen

(ABM FN-Dow Jones) De euro kan de komende maanden onder zijn huidige bandbreedte zakken, door aanhoudende zorg over de gevolgen van een escalerend handelsconflict. Dat stelde Rabobank maandag.

"De zorg om het handelsconflict tussen de VS en China zit er diep in", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Hij wees erop dat de euro al sinds eind april in een bandbreedte tussen 1,110 en 1,1250 dollar zit. Door de huidige ongerustheid over het handelsklimaat kan de Europese munt de komende maand naar de onderkant van die bandbreedte dalen, tot 1,11 en in de komende drie maanden daar ook onder komen, richting 1,10 dollar, zei Mevissen. Beleggers vluchten naar de 'veilige haven' van de dollar als ze economisch slecht weer zien aankomen.

Volgens de analist heeft de Amerikaanse president Donald Trump de zaak niet geholpen door Mexico forse importheffingen in het vooruitzicht te stellen, op het moment dat de inkt van een zojuist gesloten handelsakkoord met het buurland nog niet was opgedroogd.

"Daar is de markt wel van geschrokken. Het laat zien hoe onvoorspelbaar Trump is", zei Mevissen. En onzekerheid, daar houden beleggers zoals bekend niet van.

Een belangrijk ijkpunt deze week zijn verder het Amerikaanse banenrapport en de rentevergadering van de Europese Centrale Bank. Er zal belangstelling zijn voor de nieuwe goedkope leningen die de centrale bank wil uitgeven, maar ook voor de economische ramingen, die nu al vier keer op rij neerwaarts zijn bijgesteld.

Een boete voor Italië die voor financiële onrust kan zorgen in de eurozone ziet Mevissen niet zo snel komen, ook niet omdat ook Frankrijk zelf de begrotingsafspraken met voeten heeft getreden.

De euro stond maandag weinig veranderd op 1,1173 dollar. Het Britse pond stond iets hoger ten opzichte van de dollar op 0,8829.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IMF vindt dat euro monetaire steun nodig heeft - media

(ABM FN-Dow Jones) Het Internationale Monetair Fonds meent dat de Europese Centrale Bank zijn monetaire steun moet handhaven. Dat meldde persbureau Reuters donderdag, op basis van een ingezien document van de Europese Commissie.

Volgende week presenteert het IMF een rapport aan de ministers van financiën van de eurozone.

Het IMF zal daarin opnieuw Duitsland en andere eurozonelanden met een overschot oproepen om de overheidsbestedingen te verhogen. Italië en andere landen met hoge schulden zouden juist meer fiscale ruimte moeten creëren door structurele hervormingen.

Die stappen zouden de wisselkoers van de euro kunnen aanjagen. De Europese munt zou volgens het IMF enigszins ondergewaardeerd zijn, schreef Reuters.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar vertoont licht herstel

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft sinds vrijdag licht kunnen herstellen ten opzichte van de euro, nadat het banenrapport over mei flink tegenviel en onderliggend een verzwakking in de Amerikaanse arbeidsmarkt markeerde, die los kon worden gezien van het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

"Het eerstvolgende echte richtpunt voor het euro/dollar-paar is de ontwikkeling van de Amerikaanse consumentenprijzen in mei", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De vraag is dan of de Federal Reserve volgende week bij een tegenvallende cijfer besluit het belangrijkste rentetarief neerwaarts bij te stellen of dat ze na de vergadering het even zo laten en het verloop van de G-20 afwachten", aldus Phielix, die dinsdag de valutamarkten nog altijd als afwachtend omschreef.

Op de G-20 top van 28 en 29 juni in het Japanse Osaka zouden de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping een ontmoeting moeten hebben om het handelsconflict te bespreken in de hoop op een oplossing. Trump heeft in aanloop daarnaar al gedreigd met een verhoging van de importtarieven voor Chinese waar in het geval Xi niet op de top verschijnt.

Met betrekking tot het Britse pond lijkt op de valutamarkten steeds meer rekening te worden gehouden met een harde Brexit. De onderhandelingen erover kennen als deadline 31 oktober van dit jaar. Met het vertrek van Theresa May als premier van het Verenigd Koninkrijk en de aldus ontstane opvolgingsstrijd, lijkt hardliner Boris Johnson voorlopig de beste kansen te hebben en dat zet het Britse pond onder druk.

Vandaag komen in het Verenigd Koninkrijk cijfers over de werkloosheid over april naar buiten. Hiervoor was dinsdag nog geen verwachting beschikbaar.

In de Verenigde Staten is het dinsdag relatief stil met twee cijfers, te weten de vertrouwensindex van ondernemers in het kleinbedrijf over mei en de producentenprijzen over dezelfde maand.

De vertrouwensindex komt naar verwachting uit op 101,8 tegen 103,5 in april van dit jaar. De producentenprijzen stijgen naar verwachting 0,1 procent op maandbasis tegen een plus van 0,2 procent in mei. Als de prijseffecten voor vers voedsel en energie buiten beschouwing worden gelaten, lopen de prijzen naar verwachting met 0,2 procent op. In april bedroeg de toename 0,1 procent op maandbasis.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 1,1320 dollar. De dollar steeg ten opzichte van de yen met 0,2 procent naar 108,5940 yen. De Europese munt koerste dinsdag 0,2 procent hoger ten opzichte van de Britse valuta waarmee deze inmiddels uitkwam op 0,8930 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Draghi praat euro omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De euro is dinsdag ten opzichte van de dollar stevig onder druk komen te staan na speech van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank op het symposium van de bank in Portugal.

"Wij denken dat de redevoering aanleiding geeft te veronderstellen dat de ECB klaar staat voor een nieuwe stimuleringsronde", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank dinsdag tegen ABM Financial News. Jongbloed wees in zijn korte commentaar ook op de mogelijkheid tot een verdere renteverlaging.

Jongbloed ziet voor de euro technisch op 1,1160 dollar de eerste steun liggen, daarna komt 1,1110 dollar in beeld, wat hij kwalificeert als een zeer stevig steunniveau.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1196 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar in smalle bandbreedte

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar bevinden zich in een steeds nauwere bandbreedte, in een week waarin dinsdag de aandacht uitgaat naar het forum van de Europese Centrale Bank in het Portugese Sintra en halverwege de week naar het rentebesluit van de Federal Reserve.

"Mocht de Fed morgenavond blijken te besluiten de rente te verlagen, dan kan dat een opsteker voor de euro betekenen, ofschoon er marktbreed geen wijziging wordt voorzien", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer ziet de bandbreedte voor het euro/dollar-paar steeds smaller worden met voor de euro aan de onderkant 1,1200 dollar en aan de bovenkant 1,1260 dollar. "Als er zich geen verrassingen voordoen, zien wij deze range alleen nog maar smaller worden", aldus Van der Meer.

Van der Meer schat in dat dinsdag de meeste aandacht wordt opgeëist door de Europese Centrale Bank, die vanaf maandag zijn jaarlijkse forum in Sintra houdt, en waar voorzitter Mario Draghi om vier uur vanmiddag zijn speech afsteekt. "De meeste aandacht daarin zal uitgaan naar hints op nieuwe stimuleringsinstrumenten. Elke aanwijzing daarvoor kan de valutamarkt meer richtingsgevoel geven", aldus de valutahandelaar dinsdag.

Naast Draghi staan in Sintra ook toespraken van de vicevoorzitter van de ECB Luis de Guindos, de voorzitter van de Bank of England Mark Carney, ECB-bestuurslid Philip Lane en de oud-voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen op de agenda.

Vanochtend volgen uit de eurozone nog de definitieve inflatie over mei en de handelsbalans over april en uit Duitsland de ZEW-vertrouwensindex over juni.

Voor de stijging van de consumentenprijzen in de muntunie wordt uitgegaan van 0,2 procent op maandbasis, 1,2 procent op jaar basis en zonder de invloed van prijzen voor vers voedsel en energie van een nul-percentage op maandbasis en 0,8 procent op jaarbasis. Volgens de valutahandelaar van Ebury zal de tweede raming geen potten kunnen breken, omdat deze doorgaans geen opmerkelijke afwijkingen laat zien met de eerste metingen.

Voor de handelsbalans van de eurozone is geen verwachting beschikbaar.

De ZEW-index van Duitsland daalt naar verwachting van 2,1 negatief in mei naar 5,8 negatief in juni. Van der Meer verwacht dat een afname van de index naar dit niveau een bevestiging is van de huidige eurozwakte.

Uit de Verenigde Staten volgt een cijfer over de woningbouw en bouwvergunningen over mei. Hiervoor wordt een daling met 0,4 procent op maandbasis voorzien naar een geannualiseerd aantal van 1,23 miljoen huizen. In april werd er nog een stijging met 5,7 procent op maandbasis gemeld. De vergunningen nemen naar verwachting op maandbasis met 0,5 procent af naar een eveneens geannualiseerd aantal van 1,29 miljoen. Over april was er sprake van een stijging met 0,6 procent op maandbasis.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 1,1239 dollar. De euro noteerde 0,1 procent hoger ten opzichte van de Britse valuta op 0,8963 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar verliest kracht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is na het rentebesluit van de Federal Reserve ten opzichte van de belangrijkste valuta van woensdag op donderdag verzwakt, nu er indicaties zijn dat er binnen de Fed bereidheid is na te denken over een renteverlaging later dit jaar.

"Woensdag kort na het rentebesluit zagen we de euro al oplopen richting 1,1240 dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarna dikte de Europese valuta nog wat verder aan om uit te komen op 1,1287 dollar", aldus Van der Meer.

De Fed hield woensdag het belangrijkste renteniveau intact, maar acht van de zeventien beleidsbepalers van de Fed verwachtten woensdag een renteverlaging later dit jaar van de huidige bandbreedte van 2,25 procent tot 2,50 procent. De eerstvolgende beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank staat gepland op 30 en 31 juli.

Van der Meer verwacht overigens dat voor de langere termijn de dollar zijn opwaarts potentieel terugvindt. Voor vandaag gaat zijn aandacht vooral uit naar de wekelijkse steunaanvragen uit de VS. "Die willen bij een verrassing nog wel eens voor een beweging zorgen", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

Na drie stemrondes tekent zich een steeds grotere voorsprong voor Boris Johnson af in de strijd om het leiderschap van de Britse conservatieve partij en het premierschap van het Verenigd Koninkrijk. De vierde en vijfde stemronde vinden vandaag plaats, waarna dan twee kandidaten overblijven. De uiteindelijk beslissing valt in juli.

Vanochtend vroeg trad in Japan de Bank of Japan al met zijn rentebesluit naar buiten. Daarin stonden geen wijzigingen ten opzichte van het vorige bericht dat dateert van april. Het belangrijkste rentetarief bleef met dit besluit gehandhaafd op 0,1 procent negatief.

In de loop van de ochtend gaat de aandacht uit naar de detailhandelsverkopen van het Verenigd Koninkrijk. Die worden ingeschat in mei op maandbasis met 0,5 procent te zijn afgenomen tegen een vlakke trend in april. Op jaarbasis wordt een stijging met 2,6 procent voorzien tegen een stijging van de verkopen met 5,2 procent een maand eerder.

De Britse centrale bank komt vanmiddag om 13.00 uur met zijn rentebesluit naar buiten en de verwachting hiervoor is eveneens een ongewijzigd renteniveau, van 0,75 procent, maar mogelijk wel indicaties dat in de loop van het jaar wel een renteverhoging wordt doorgevoerd. Mocht dat het geval blijken, en daar rekent de markt niet echt op, dan valt deze beslissing naar verwachting na 31 oktober, de huidige Brexit-deadline.

In de Verenigde Staten staan vanmiddag drie data op de agenda: de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 15 juni, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia en de leidende indicatoren over mei.

De steunaanvragen komen naar verwachting uit op 220.000 tegen 222.000 een week eerder. De index van Philadelphia wordt verwacht uit te komen op 9,3 tegen 16,6 een maand eerder. De leidende indicatoren komen in de prognose ongewijzigd uit tegen een plus van 0,2 procent in april.

Vanuit de eurozone volgt in de tweede helft van de middag het voorlopige consumentenvertrouwen over juni. Die komt naar verwachting uit op 6,9 negatief tegen 6,5 negatief in mei.

De euro noteerde donderdag 0,5 procent hoger op 1,1287 dollar. Ten opzichte van het Britse pond noteerde de Europese munt vlak op 0,8884 Britse pond. De dollar leverde donderdag 0,4 procent in ten opzichte van de yen en noteerde daarmee op 107,70 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar trekt horizontale lijn

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vrijwel geen beweging laten zien en de verwachting is dat deze trend zich een groot deel van de dag voortzet.

"We hebben de afgelopen anderhalve week grote centrale banken met hun rentebesluiten voorbij zien komen en daarmee ook de belangrijkste bewegingen", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Opvallend is de stijging van de goudprijs, die vannacht even de 1.414 dollar aantikte, nu de spanningen in het Midden-Oosten oplopen. Met een lage dollarrente valt voor grote partijen hier nog valutawinst te pakken. Jongbloed raadt aan om het metaal op 1.370 dollar op te pakken, "gezien de huidige steun op 1.360 tot 1.365 dollar".

De handelaar verwacht voor vrijdag vanuit de geagendeerde cijfers uit Europa geen invloed. Wel gaat zijn interesse uit naar de verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten in mei. "De dertigjaarsrente, waar veel naar gekeken wordt, is in een neerwaartse trend terechtgekomen. Met het verwachte rentebeleid van de Federal Reserve verwachten we ook druk op de hypotheekrente en dat kan de huizenverkopen op termijn een impuls geven", aldus de handelaar.

Jongbloed voorziet op een termijn van ruim een week als eerste belangrijke richtpunt voor de valutamarkten de G-20 top volgend weekend in Japan. "Het aandachtspunt daar is natuurlijk het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten met als eerste vraag of de staatshoofden van beide landen elkaar spreken en, zo ja, of ze tot een akkoord kunnen komen. Wij verwachten voor wat betreft het tweede punt dat het daar nog te vroeg voor is", aldus Jongbloed.

In Japan kwamen vrijdagmorgen twee cijfers uit, te weten de inkoopmanagersindex voor de industrie over juni en de inflatie over mei.

De trend in de Japanse industrie is met een index van 49,5 nog altijd dalende en ook onder het niveau van mei. Boven een stand van 50 is er sprake van groei.

Op jaarbasis viel de inflatie in mei terug, terwijl op maandbasis er per saldo een pas op de plaats werd gemaakt.

Uit het eurogebied volgden vrijdag de verschillende voorlopige samengestelde inkoopdata over juni, zoals van Duitsland, Frankrijk en later op de ochtend nog van de eurozone als geheel. Voor de muntunie wordt een lichte stijging voorzien van 51,6 naar 51,8.

Frankrijk liet een stijging van de samengestelde index zien, terwijl de activiteiten in de Duitse industrie bleven krimpen.

Uit de Verenigde Staten volgen vrijdag twee cijfers, waaronder eveneens een voorlopig samengesteld inkoopcijfer over juni en de verkopen van bestaande woning over mei.

De samengestelde inkoopmanagersindex komt naar verwachting licht lager uit ten opzichte van de index van mei.

Voor de huizenverkopen wijzen de prognoses op een stijging van 5,19 miljoen huizen naar 5,25 miljoen huizen op een geannualiseerde basis. Dit impliceert een verwachte stijging met 1,2 procent.

Naast deze cijfers zijn er nog diverse optredens van een aantal prominenten. Zo houden de gouverneur van de Federal Reserve van Cleveland Lorette Mester en Fed-bestuurslid Lael Brainard een rede. Verder is de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin voor een officieel bezoek op het Kennedy Space Center. Eric Rosengren, voorzitter van de Fed van Boston en Jens Weidman, voorzitter van de Duitse Bundesbank spreken vrijdag op de jaarlijkse zogeheten Macroprudential Conference die vandaag en morgen in Duitsland plaatsvindt.

De euro noteerde 0,2 procent hoger op 1,1309 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger ten opzichte van de Britse munt en noteerde op 0,8903 Britse pond. De dollar won 0,1 procent ten opzichte van de yen en kwam daarmee uit op 107,3940 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar nog altijd onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit ook deze week in zeer lastig vaarwater, maar het is voor de euro nog te vroeg om op de korte termijn al een doorbraak te voorzien door het eerstvolgende weerstandsniveau.

"Dat ligt nu op 1,1550 dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "We hebben het uitbraakpunt van 1,1260 dollar ruim achter ons gelaten, maar het nieuwe richtpunt ligt nog ver weg en er lijkt veel voor nodig om die barrière te slechten. Wij zien dat deze week in elk geval niet gebeuren, aldus Van der Meer.

Van der Meer ziet wel veel beweging nu het Brexit-dossier weer wat meer op de voorgrond treedt, de spanningen rondom Iran aanhouden, Noord-Korea een Amerikaanse brief heeft ontvangen, de aanstaande G-20 top in Japan en het optreden van vandaag van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell.

"Daar zal het meeste naar worden geluisterd vandaag, ook al is hij bepaald niet de enige die het woord krijgt. Powells woorden zullen vooral worden beoordeeld op hints over volgende renteverlagingen. Dat de Fed in juli de rente verlaagt is vrijwel geheel ingeprijsd en met een uitzicht op meer, is een zwakkere dollar waarschijnlijk", aldus Van der Meer.

Het Franse ondernemersvertrouwen over juni kwam uit op 102. De verwachting lag op een stabiele vertrouwensindex van 104.

De Amerikaanse macro-economische agenda bevat dinsdag drie cijfers, te weten de ontwikkeling van de huizenprijzen in de tien en twintig grootste steden van het land, het consumentenvertrouwen over juni, zoals dat wordt gemeten door het Amerikaanse onderzoeksbureau The Conference Board en de verkopen van nieuwe woningen in mei.

Dinsdag treedt een aantal prominente sprekers op, waarvan de speech van Powell vermoedelijk verreweg de meeste aandacht zal trekken. Hij spreekt voor de zogeheten Council on Foreign Relations.

Verder spreken vandaag onder anderen de vice-president van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos, topman John Williams van de Fed in New York en voorzitter James Bullard van de Fed in St. Louis James.

De euro noteerde dinsdag op 1,1397 dollar, een ongewijzigde koers. De dollar verloor 0,3 procent ten opzichte van de Japanse valuta en kwam daarmee uit op 106,95 yen. Vanochtend noteerde de munt al op 106,77 yen, de laagste koers sinds 3 januari van dit jaar. Ten opzichte van het Britse pond liep de Europese munt 0,2 procent terug naar 0,8928 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar in herstel

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is van dinsdag op woensdag in staat gebleken zijn herstel door te zetten, mede op basis van de milde toonzetting van de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard.

"Wat we zien zijn winstnemingen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Daarmee is het euro/dollar-paar terug op het 200-daags gemiddelde. Ook goud is omlaag, na de recente stijging", aldus Boele.

De Federal Reserve hoeft volgende maand de rente niet substantieel te verlagen, zo zei voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed dinsdag in een interview met Bloomberg. "Een verlaging van 50 basispunten lijkt me overdreven […] Ik denk niet dat de situatie daarom vraagt", zei Bullard.

Tegelijk zei voorzitter Jerome Powell dat de Fed zich buigt over de vraag of de onzekerheid over het handelsbeleid van de regering Trump betekent dat de rente moet worden verlaagd. "De vraag waar mijn collega's en ik mee worstelen, is of deze onzekerheden de vooruitzichten zullen blijven drukken en dus om extra beleidsmaatregelen vragen", aldus Powell.

Boele schat in dat de woorden van Bullard roet in het eten hebben gegooid voor een verdere daling van de dollar. "Zowel euro als dollar zijn ook nog eens geen al te populaire munten. De euro niet vanwege de matige groei en Italië en de dollar niet vanwege de Federal Reserve. Daardoor breekt dit valutapaar ook niet al te makkelijk uit."

De valutaspecialist let woensdag op de duurzame goederen uit de Verenigde Staten over mei en het optreden van enkele prominenten van centrale banken. "Met de optredens van dinsdag hebben we de belangrijkste momenten voorlopig wel gehad en maken we voor nu een pas op de plaats in een afwachtende markt in aanloop naar de G-20 top van aanstaand weekend", aldus Boele woensdag.

De centrale bank van Nieuw-Zeeland heeft het belangrijkste rentetarief op 1,5 procent laten staan, maar hintte woensdag wel op een mogelijke verlaging in een later stadium. Het besluit zorgde voor een stijging van de eigen valuta.

Vanochtend kwamen er al enkele macro-economische cijfers uit met het Duitse consumentenvertrouwen over juli dat meer daalde dan voorzien naar 9,8. De verwachting lag op een index van 10,0. Voor juni werd destijds 10,1 gemeten.

De Fransen zijn juist optimistischer geworden met een index van 101 in juni tegen 99 in mei. Hiervoor was de verwachting 98.

De macro-economische agenda van de Verenigde Staten is ook woensdag bescheiden gevuld met alleen orders voor duurzame goederen over mei en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 22 juni.

De orders komen naar verwachting op maandbasis 0,3 procent lager uit. In april was er zelfs sprake van een afname met 2,1 procent.

Het Britse parlement beoordeelt woensdagochtend wat de impact kan worden op de Britse economie van een zogenoemde no-deal Brexit. Verder buigen de parlementariërs zich over de implicaties van de open grens tussen Ierland en Noord-Ierland vanaf het moment dat de Brexit van kracht wordt.

Bestuurslid van de Europese Centrale Bank Yves Mersch houdt woensdag een toespraak voor de Legal Colloquium van de ECB.

De voorzitter van de Bank of England Mark Carney verschijnt vandaag voor een comité van het parlement om verantwoording af te leggen.

En dan heeft de hoogste baas van de Duitse Bundesbank Jens Weidman nog een onderhoud met het Duitse kabinet.

De euro noteerde woensdag vrijwel onveranderd op 1,1364 dollar. De dollar steeg met 0,3 procent naar 107,47 yen. De dollar van Nieuw-Zeeland liep 0,4 procent op ten opzichte van de Amerikaanse dollar en kwam daarmee uit op 0,6659 Amerikaanse dollar. De euro steeg licht ten opzichte van het Britse pond en noteerde op 0,8965 Britse pond, 0,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar redelijk in balans met beperkt houdbaarheid

(ABM FN-Dow Jones) Alle ogen zijn momenteel gericht op het Japanse Osaka waar vandaag en morgen de G20-top wordt gehouden. Algemeen wordt er geen harde handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten verwacht, waardoor de dollar onder druk kan komen te staan.

"Daarmee is het een zeer afwachtende markt geworden met een euro en een dollar die elkaar tot nader order redelijk in evenwicht houden", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed vrijdag tegen ABM Financial News. "Voorlopig schat ik de risico's voor de dollar in aan de onderkant", zei de handelaar, die daarbij wijst op de opgelopen olieprijs vooral op grond van de spanningen rondom Iran.

Jongbloed is voor vrijdag vooral geïnteresseerd in de voorlopige inflatietrend van de eurozone over juni. "Al het andere, ook de OPEC-vergadering, krijgt pas na dit weekend zijn beslag. Later vandaag wordt ook de inflatiecomponent bij het persoonlijk inkomen en de persoonlijke bestedingen van de Amerikanen interessant, omdat dat voor het beleid van de Federal Reserve veelzeggend is", aldus Jongbloed.

De industriële productie van Japan over mei kwam in een voorlopige versie op maandbasis met zijn stijging veel hoger uit dan voorzien. De productie steeg 2,3 procent waar 0,7 procent was verwacht. Op jaarbasis daalde de productie overigens ook deze maand nog altijd, nu met 1,8 procent. De werkloosheid van het land bleef vorige maand procent 2,4 procent.

De Duitse importprijzen lieten in mei op jaarbasis een daling zien van 0,2 procent, een stuk onder de stijging op jaarbasis in april van 1,4 procent en 1,7 procent in mei. Op maandbasis daalden de importprijzen met 0,1 procent in mei. De exportprijzen stegen op jaarbasis met 0,7 procent en daalden op maandbasis met 0,1 procent.

Frankrijk toonde over juni een voorlopige inflatie van 0,2 procent op maandbasis en 1,2 procent op jaarbasis. Deze percentages lagen boven de verwachtingen.

Later op de ochtend verschijnt van het Verenigd Koninkrijk eveneens een definitieve meting van de economische groei over het eerste kwartaal van dit jaar. Deze wordt geschat op 0,5 procent op kwartaalbasis en 1,8 procent op jaarbasis.

Zowel de eurozone als Italië publiceren hun voorlopige inflatiecijfers over juni. Van de eurozone wordt een inflatie voorzien van 1,2 procent op jaarbasis, gelijk aan mei op jaarbasis. Zonder de invloed van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie in juni naar verwachting voorlopig uit op 0,9 procent op jaarbasis tegen 0,8 procent een maand eerder. Voor Italië is geen verwachting beschikbaar.

De Amerikanen maken zich vrijdag op voor drie macro-economische cijfers, namelijk de persoonlijke inkomens en bestedingen over mei, de inkoopmanagersindex van de regio Chicago over juni en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan over juni in een definitieve lezing.

De inkomen zijn naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent opgelopen. In april bedroeg de toename 0,5 procent. De uitgaven laten in de prognose een stijging zien van 0,5 procent op maandbasis tegen een plus van 0,3 procent in mei. In deze cijfers is ook een inflatiecomponent verwerkt, de zogeheten PCE-index, een cijfer waar door de Federal Reserve serieus naar wordt gekeken. Zonder de volatiele effecten van voedsel en energie stijgt de index op maandbasis met 0,2 procent tegen 0,3 procent een maand ervoor. Op jaarbasis stijgt deze index naar verwachting met 1,6 procent tegen 1,5 procent een maand eerder.

De index van Chicago daalt naar verwachting van 54,2 in mei naar 52,3 in juni.

De vertrouwensindex van Michigan maakt naar verwachting eveneens een daling door, in dit geval van 100,0 in mei naar 97,9 in juni.

Voor volgende week voor de markt het banenrapport van de Verenigde Staten over juni van volgende week vrijdag het belangrijkste macro-economische richtpunt. Donderdag vieren de Verenigde Staten Onafhankelijkheidsdag en zijn de financiële markten gesloten.

De euro noteerde 0,1 procent hoger op 1,1383 dollar. De dollar verloor 0,1 procent ten opzichte van de Japanse valuta op 107,68 yen. De Europese munt steeg op zijn beurt 0,1 procent ten opzichte van het Britse pond naar 0,8977 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 861,04 -4,32 -0,50% 12:33
AMX 922,48 -4,12 -0,44% 12:33
ASCX 1.182,31 -7,52 -0,63% 12:18
BEL 20 3.814,55 -12,03 -0,31% 12:33
Germany40^ 17.723,50 -113,90 -0,64% 12:33
US30^ 37.621,64 -391,82 -1,03% 12:33
US500^ 4.988,21 -61,04 -1,21% 12:33
Nasd100^ 17.277,19 -271,61 -1,55% 12:33
Japan225^ 37.360,98 -640,73 -1,69% 12:33
WTI 81,57 -0,51 -0,62% 12:33
Brent 86,49 -0,50 -0,57% 12:33
EUR/USD 1,0658 +0,0015 +0,14% 12:33
BTC/USD 64.656,48 +1.068,71 +1,68% 12:33
Gold spot 2.382,62 +3,24 +0,14% 12:33
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,680 +1,680 +1,91% 12:15
UNILEVER PLC 44,600 +0,370 +0,84% 12:16
Ahold Delhaize 27,220 +0,080 +0,29% 12:15
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.406,600 -36,000 -2,50% 12:16
ASMI 534,600 -10,200 -1,87% 12:15
Aegon 5,484 -0,102 -1,83% 12:15

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront