Econocom Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Econocom Group geopend

1.351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Leefloon
0
Mogelijk een gaatje in de leidende agenda gezocht en gevonden, na het vlugge oordeel over de fraude, en dat in combinatie met de kans van een vermeend goedkoop aandeel.

Het koersdoel kan misschien iets teveel goed nieuws of niet teleurstellend nieuws van Econocom vergen, maar er is wel wat (recent bewezen) potentieel aan de bovenkant.
XTrail
1
Naar Econocom maatstaven stevige handel vandaag, maar de koers doet verder niet veel.
JdeFL
1
29/7 gaat er nog 12 cent af...
d3q1nuq2h4hpaf.cloudfront.net/article...
L’Assemblée Générale Extraordinaire réunie le 21 mai 2019 a approuvé le remboursement de prime d’émission assimilée à du capital libéré d’un montant de 0,12 euro par action.
La date de détachement (ex-date) est fixée au 29 juillet 2019.
La date d'enregistrement (record-date) est fixée au 30 juillet 2019.
La date de paiement (pay-date) est fixée au 31 juillet 2019

Is van 2014 geleden volgens hun website.
[verwijderd]
0
toch vreemd deze daling, na nieuws van management : Econocom Belux sluit de eerste helft van het jaar af met een "double digit” growth in omzet en in winst ten opzichte van 2018.
JdeFL
1
quote:

XTrail schreef op 9 juli 2019 15:07:

vorig jaar ook 0.12
d3q1nuq2h4hpaf.cloudfront.net/article...
Bedankt voor de rechtzetting. Staat niet vermeld op hun website, vandaar mijn fout.
finance.econocom.com/en/regulated-inf...

Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 9 juli 2019 09:55:

iemand wil er echt vanaf. Laagste kort na de opening vandaag 2.95, dan naar 3.042, en sindsdien terug afkalvend.
Het "technische herstel" heeft inmiddels plaatsgevonden.
[verwijderd]
0
Zwakke halfjaarcijfers. En dan nog beweren dat doelstellingen dit jaar gehaald zullen worden. Niet dus. Straks opnieuw onder de 3 euro.
F U MONEY
1
Econocom boekt licht hogere resultaten
Gepubliceerd op 24 jul 2019 om 18:29 |
Econocom Group (24 jul)
EUR 3,094 0,000 (0,00%)

(ABM FN) De resultaten van Econocom stegen in het eerste halfjaar licht waarbij de outlook werd herhaald. Dit meldde de digitale dienstenleveraar aan bedrijven woensdag nabeurs.

De omzet steeg 2,9 procent naar 1,24 miljard euro, organisch bedroeg de groei 1,6 procent.

The Technology Management & Financing (TMF) kende een daling van de resultaten, terwijl divisie The Digital Services and Solutions de omzet juist sterk zag stijgen.

Econocom verwacht de recurrente operationele winst over het eerste halfjaar op 40 miljoen euro. De nettowinst zou hoger moeten uitkomen dan een jaar eerder.

De nettoschulden waren volgens het bedrijf met ongeveer 405 miljoen euro onder controle.

Outlook

Econocom handhaafde de outlook met een recurrente operationele winst van 128 miljoen euro over het hele jaar. Door kostenbesparingen en hervormingen zouden de resultaten in het tweede halfjaar moeten aantrekken.

Het aandeel sloot woensdag op 3,09 euro.

ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
Leefloon
0
quote:

Chef B schreef op 25 juli 2019 07:42:

Zwakke halfjaarcijfers. En dan nog beweren dat doelstellingen dit jaar gehaald zullen worden. Niet dus. Straks opnieuw onder de 3 euro.
Zwakte zit al in voldoende mate in de koers verwerkt, waarmeer niet gezegd is dat -10% of +10% onmogelijk is. De koers komt van ver. Dit is nou eenmaal het nieuwe Econocom, na de door Econocom veroorzaakte Econocom-stormen. De te kopen "winst"-verdubbelingsbelofte exclusief zekere rentelasten, en meerdere lijken en lijkjes.

Beoodeel Econocom op wat het is en doet, zonder op beloftes af te gaan. Ongeacht of je dan op veel hogere of lagere koersen uitkomt. Ervan afblijven kan altijd. Let daarnaast op winstdefinities van beloftes, zoals de winstverdubbeling exclusief rentelasten of wellicht nu een winstgroei exclusief saneringskosten. Nu 1,9% autonome groei, van een bedrijf dat opnieuw dwangmatig wilde verdubbelen, net zoals bijvoorbeeld in Nederland ooit Hagemeyer en Imtech. Zonnekoningengedrag is Econocom niet vreemd.
JdeFL
1
De halfjaarupdate van Econocom bevatte een beperkte en voorlopige cijferset, waaruit vooral bleek dat Technology Management & Financing 561 miljoen euro omzet draaide (in lijn met de verwachtingen) en Digital Services & Solutions 677 miljoen euro. Het belangrijkste is dat Econocom ongeveer 10 satellieten en divisies heeft geclassificeerd als “klaar voor verkoop” en dat de winstgevendheid nu al positief wordt beïnvloed door herstructureringsmaatregelen. De recurrente bedrijfswinst kwam uit op een relatief lage 40 miljoen euro, terwijl de jaarvooruitzichten stabiel bleven op 128 miljoen euro. Op de goede weg en dus blijft het “Opbouwen”-advies en koersdoel van 3,9 euro behouden. (Bolero).

Wel oppassen, het is KBCS niet vreemd om aandelen te pumpen...
JdeFL
1
Uit Tijd.be;
Analisten liet zich overwegend somber uit over de halfjaarcijfers bij IT-dienstenbedrijf Econocom. De omzet steeg 2,9 procent; 'Underwhelming', stelt Degroof Petercam. 'Unsupporting', klinkt het bij ING. Alleen KBC?Securities herhaalde zijn ‘opbouwen’-advies door de signalen van stabilisatie in de verkoop en de plannen om delen te verkopen om de schulden te verkleinen.?Het aandeel verloor 1,3 procent tot 3,05.
Leefloon
1
Het nieuwe, gestabiliseerde Econocom. "Mooie" beloftes met eigen winstdefinities van een anders inderdaad underwhelming Econocom zijn helaas nog wel oud. Er is wat potentieel, zolang er maar niet teveel opgeklopte groeiverwachtingen terug in de koers sluipen. Het potentieel is verhoudingsgewijs misschien iets te klein om na de eerste rit in te kunnen stappen, dus de huidige situatie moet eigenlijk al in voldoende mate een fundament onder de koers zijn. Kopende beleggers kunnen dus een handelaarsstrategie gaan hanteren. Sneller winstnemen dan voorzien, wanneer de koers teveel op de beloofde pret gaat vooruitlopen.
JdeFL
0
En toen stond er terug een '2' vooraan. Geraken ook niet weg.
Als je hierboven dat stukje uit Bolero leest: 10 entiteiten 'klaar voor verkoop', en dan is er sprake van recurrente winst (in lijn met de verwachting). Maar, daar zitten die verkopen dan niet (meer) in, vraag is hoeveel verlies er gepakt gaat worden op die éénmalige niet recurrente verkopen. De markt heeft daar blijkbaar geen goed oog in....
JdeFL
1
Ook nog gevonden (5 dagen oud):

(Binck) 25/07/2019 10:28:24
Beursblik: verkoop activa Econocom versnelt
(ABM FN) De resultaten van Econocom lagen in het eerste halfjaar onder de verwachtingen. Dit stelde analist David Vagman van ING donderdag.
De omzet en de REBITA kwamen respectievelijk 2 en 8 procent onder de verwachtingen van ING uit.
Wel benadrukt Vagman dat de cijfers van Econocom moeilijk te analyseren zijn door veranderingen in de rapportering, het gebrek aan consensus, en ook omdat Econocom zijn activiteiten die te koop worden aangeboden, apart heeft gezet.
Meer dan 10 dochterondernemingen van Econocom staan volgens Vagman te koop voor een totaal bedrag van 200 miljoen euro. De verkoop van activa werd al in 2018 aangekondigd maar is duidelijk aan het versnellen, meent Vagman.
Econocom heeft de outlook bevestigd, dankzij volgens Vagman de volledige impact van het kostenbesparingsprogramma van 20 miljoen euro en de toename van de investeringen van de verkoopteams in de tweede helft van het jaar.
Verder zal Econocom begin 2020 een strategische update presenteren, met een hernieuwde focus op de kernactiviteiten van de groep, aldus Vagman.

ING hanteert een Houden advies op Econocom met een koersdoel van 3,10 euro.
Het aandeel Econocom koerste donderdag 1,0 procent hoger op 3,12 euro.
JdeFL
1
Ex-dividend 29/7, dat zou toch gisteren voorbeurs zijn, dacht ik. Dan koersen ze eigenlijk stabiel...
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 30 juli 2019 16:02:

en dan is er sprake van recurrente winst (in lijn met de verwachting). Maar, daar zitten die verkopen dan niet (meer) in

vraag is hoeveel verlies er gepakt gaat worden op die éénmalige niet recurrente verkopen. De markt heeft daar blijkbaar geen goed oog in....
De oude, "positieve" streken van Econocom: een eigen winstbegrip, en inclusief voetnoot 3 van d3q1nuq2h4hpaf.cloudfront.net/article...

Ik verwacht dat analisten de effecten van een verkoop redelijk goed kunnen inschatten, dat uiteindelijk de onderliggende gang van zaken belangrijker is, en dat het verstandig is om aan eventuele kopers geen indicatie van een acceptabele verkoopprijs te geven. De onzekerheid helpt natuurlijk niet. Vandaar misschien ook een indruk dat de koers ex-coupon net in de onderste helft van een redelijke, nieuwe bandbreedte van +10% tot -10% verblijft, met kans op een goedmaakeffectje richting begincijfer 3.
JdeFL
1
Beetje van gekocht, ex-dividend, en dan vanaf de 3 gerekend minus dat dividend. Kom je op 2.88. Een gokje, met kansen.
Leefloon
1
Op jaarbasis doet de BEL Mid, de best presterende Belgische koersindex, +1,45%. Econocom +1,10%. Hetgeen illustreert dat Econocom geland is, ondanks een minder stabiel vertrekpunt van Econocom. Door dat minder stabiele vertrekpunt is het potentieel van Econocom iets groter dan het potentieel van een stabielere, gespreide index. De best presterende nationale koersindex bij heel Euronext is de AMX, met +1,67%. Aan de BEL Mid ligt het dus niet.

Econocom verslaat de eigen, ongewogen subsector (-6,17%) met +6,12%. Gewogen naar beursomzet steeg de subsector met +11,03%. Dat is niet opvallend veel voor een opkrabbelend aandeel, en is natuurlijk een combinatie van een potentieel van een abnormaal vertrekpunt en enkele latere lijken.

Normaal gesproken onaantrekkelijk "houden", met saai indexbeleggen als een concurrent, maar dan vergeet je dat de index er een jaar geleden beter voor stond dan Econocom, met een beetje bewezen opwaarts potentieel voor Econocom.

Tenzij cijfers ontgoochelen. Een groot nieuw minpunt vind ik het aanhoudende gebruik van een stoere belofte op basis van een eigen winstbegrip. Ze hebben weinig geleerd van de koersval. Dat, exclusief rentelasten en dergelijke, de groeipercentages van gekochte groei geweldig zijn. De wal heeft dat schip toentertijd tijdig gekeerd.
1.351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 2,180
Verschil +0,020 (+0,93%)
Hoog 2,180
Laag 2,150
Volume 34.388
Volume gemiddeld 65.275
Volume gisteren 49.275

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront