Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
[verwijderd]
0
met alex viel goed te handelen, ik betaal daar al jaren geen service fee meer. En met die regeling ben ik overgegaan naar Binck.
A3aan
0
Gewoon even babbelen met Binck en dan kon je er wel uit. Voordeel bij Binck, de bankvergunning, dus 100.000 euro garantie. Bij DeGiro veel en veel lager omdat ze geen bankvergunnig hebben. Alleen al daarom wil ik er niet zijn.
A3aan
0
quote:

izdp schreef op 25 januari 2019 14:16:

Hou jij dan zoveel cash aan bij je broker?

Soms wel, soms niet. Ik stap wel eens radicaal voor het grootste gedeelte uit. Bij DeGiro is een, geloof ik, een mogelijke garantie van 25.000 euro en dat is nog zeer onduidelijk waar ik nog nooit een 100% antwoord op heb gekregen. Natuurlijk de kans is klein dat DeGiro ineens fout zit, maar uitgesloten is het niet. Dat is ook ooit gebleken bij Van der Hoop, die van de één op de andere dag failliet was. Zoiets komt altijd onverwachts en ik zie dat eens bij DeGiro ook gebeuren. Doemdenkerij. Kan zijn, maar ik ben erg achterdochtig als het om geld gaat.
Bovendien kan je bij Binck prima concurrende afspraken maken. Niet voor een enkele transactie per week, maar bij flinke aantallen wel degelijk.
[verwijderd]
1
Daarom staat je gelfd bij degiro ook niet cash op een rekening, maar zit het in een apart beleggingsfonds.
Pinoooo
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 25 januari 2019 16:10:

Daarom staat je gelfd bij degiro ook niet cash op een rekening, maar zit het in een apart beleggingsfonds.
Klopt. Geldmarktfonds van Morgan Stanley.
Ik vraag mij zelf wel eens af of er risico is bij faillissement binnen de T+3, voordat de stukken werkelijk zijn aangekocht bij MS.
voda
0
Nieuwe broker biedt gratis handel in aandelen

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 12:13 | Views: 4.407

AMSTERDAM (AFN) - Tradealot, een fintech startup, gaat zijn handelsplatform kosteloos aanbieden aan aandelenbeleggers. Het is naar eigen zeggen voor de eerste keer in Nederland dat er geheel gratis belegd kan worden. Inmiddels hebben zich al 25.000 geïnteresseerde beleggers gemeld.

Via het handelsplatform van Tradealot wordt het mogelijk om gratis te handelen in aandelen van de grootste bedrijven wereldwijd, zoals die met een beursnotering in Amsterdam, Londen, New York en Tokio. De online broker verwacht om in de komende twee maanden nog een nieuw platform te lanceren, dat handel in opties en ETF's mogelijk maakt.

Tradealot werd twee jaar geleden opgericht met de steun van bijna honderd investeerders. Toen streefde het bedrijf om zo'n 50 tot 70 procent lagere kosten aan te bieden dan bij de bestaande brokers. Maar dankzij een strategische samenwerking met de in Cyprus gebaseerde en in 2011 opgerichte broker JFD lukte het om de kosten naar nul te brengen.

Het verdienmodel van Tradealot is dan ook anders dan bij de gewone brokers die een vergoeding vragen voor het gebruik van hun platform. Tradealot zegt zijn inkomsten te halen uit vermogensbeheer en de zogeheten mirror transacties, waarbij een belegger de transacties van meer ervaren beleggers één op één volgt, vaak tegen een hoog tarief.
voda
0
Rustig kwartaal voor DeGiro

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 09:00 | Views: 1.380

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro beleefde een rustig eerste kwartaal. De onderneming constateerde in een handelsbericht onder meer dat de onzekerheid rondom de brexit beleggers terughoudend maakt, zoals het eerder al had verwacht.

Ook ,,conjuncturele indicatoren'' spelen volgens DeGiro een rol bij die afwachtende houding. ,,Sectorbreed en door veel Europese beursplatformen werden lagere volumes gerapporteerd over het eerste kwartaal'', aldus het bedrijf. De periode werd wel met winst afgesloten, waarbij geen concreet cijfer wordt genoemd. De opbrengsten dikten met 4 procent aan ten opzichte van een jaar geleden, tot ruim 18,8 miljoen euro.

Het aantal transacties kwam uit op 4.639.368. Dat is iets meer dan een jaar terug. Het aantal rekeningen steeg met ruim 28.000 tot 386.289. ,,Naast een toename van Nederlandse beleggers, groeit DeGiro ook buiten de eigen landsgrenzen stevig door'', aldus een verklaring.
voda
0
BUX haalt miljoenen op en doet overname

(ABM FN-Dow Jones) De mobiele broker BUX heeft bij een nieuwe investeringsronde 11,1 miljoen euro opgehaald, hetgeen deels wordt gebruikt voor de overname van online broker Ayondo Markets.

Ayondo is momenteel de back-end partner van BUX en verzorgt de administratie, operations en de vergunningen. "Inmiddels zijn we hard gegroeid en is het voor BUX een natuurlijke stap om ook deze achterkant in eigen beheer te nemen."

Daarnaast wordt de investering gebruikt voor de lancering van de deze zomer te verschijnen app STOCKS, waarmee BUX beleggen zonder commissie wil aanbieden. Volgens de broker is er al een wachtlijst van 100.000 gebruikers.

De nieuwe app zal eerst in Nederland, Duitsland en Oostenrijk beschikbaar zijn, waarna een uitrol in de rest van Europa volgt.

De financieringsronde werd geleid door Velocity Capital en Holtzbrinck Ventures.

"Het feit dat BUX de wensen en behoeften van de mobiele generatie heel goed begrijpt, in combinatie met de volledig nieuwe broker die ze hebben gebouwd, maakt BUX zeer goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in dit veranderende Europese beleggingslandschap", aldus CEO Willem Willemstein van Velocity Capital.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese expansie online-broker Flatex start in Nederland

(ABM FN-Dow Jones) Nadat eerder prijsvechters als BinckBank en later Degiro de tarieven voor beleggingstransacties al sterk verlaagden, behoort de Duitse broker Flatex tot een tweede golf van aanbieders die de transactiekosten voor kleine beleggers op nul zetten. Het bedrijf, dat momenteel flink aan het adverteren is in ons land, gaf dinsdag een presentatie in Amsterdam.

Voor de Europese expansie werd Nederland als eerste uitgekozen, deels omdat andere marktpartijen hier op dit moment “een beetje lam liggen", volgens directeur Nederland Jeroen Sonsma. Zo wordt BinckBank, waar Sonsma eerder zelf werkte, overgenomen door SaxoBank en proberen de eigenaren van Degiro een belang in hun bedrijf te verkopen.

Gratis transacties aanbieden is in deze markt volgens Sonsma een must. “Als je nog een kans wil maken in Nederland moet je een hele sterke propositie hebben”. In de reclamecampagne gebruikt het bedrijf Duitse zinsnedes die veel Nederlanders kennen of grappig vinden. Het idee is “beleggen tegen een Hollands prijsje maar met Duitse kwaliteit", lichtte Sonsma toe.

Het bedrijf denkt binnen enkele maanden winstgevend te kunnen zijn in Nederland en mikt op marktleiderschap op de middellange termijn. Voor het eerste jaar bedraagt de doelstelling 25.000 klanten.

Toonzetter

Sonsma verwacht dat andere partijen het voorbeeld van Flatex zullen volgen.

Er zijn nu ook al brokers die gratis transacties aanbieden, maar die verkopen vooral de speculatieve ‘contracts for difference’ die steeds meer aan banden worden gelegd door de toezichthouder in Nederland.

Flatex richt zich primair op contante effecten. “Wij zien Degiro en BinckBank als onze concurrenten,” zegt Sonsma.

Werkwijze

De inkomsten voor de broker komen vooral van een selecte groep market makers, waaronder BNP Paribas, Vontobel en Goldman Sachs: deze professionele handelaren fungeren als vaste tegenpartij bij de transacties van de particuliere beleggers en halen daar voordeel uit. Een deel van dat voordeel wordt doorgegeven aan Flatex.

Daarnaast heeft Flatex ook inkomsten uit rente op krediet en een doorlopende provisie op producten zoals contracts for difference. Al met al krijgt het bedrijf gemiddeld zo'n 7 à 8 euro per transactie binnen, bevestigde het bedrijf.

Nederlanders handelen graag in opties, maar die biedt Flatex nog niet aan. Dat moet binnen enkele kwartalen wel het geval zijn, al zal het lastig worden om ook opties gratis aan te bieden, denkt Sonsma. Vooralsnog is er geen beurs gevonden die opties gratis afwikkelt.

Spreads en kick backs

De vergoedingen die market makers en beurzen aan Flatex betalen voor transacties worden volgens vergelijkingswebsite finner.nl met een schuin oog bekeken door de toezichthouder, omdat daar een minder gunstige uitvoering van de transacties tegenover kan staan.

Flatex hanteert echter concurrerende 'spreads' tussen bied- en laatprijzen, belooft het bedrijf. Hoewel de spreads op sommige minder liquide beleggingen wat hoger kunnen zijn, is dat over de brede linie niet het geval, stelde directeur Benon Janos van Flatex.

Volgens finner.nl moeten beleggers hier wel oppassen. Als een orderboek minder goed gevuld is kan de uitvoeringsprijs tegenvallen. Flatex werpt tegen dat de klant juist precies krijgt wat hij bestelt: de prijs waar hij op klikt bij verkoop of aankoop wordt gegarandeerd.

Provisies van aanbieders van bijvoorbeeld beleggingsfondsen zijn in Nederland verboden in 2014. Zulke 'kick back fees' kunnen banken of adviseurs namelijk stimuleren om duurdere beleggingsproducten voor te schotelen.

In veel andere Europese landen, waaronder Duitsland, kent men zo'n provisieverbod echter niet. In een eerder gesprek zei Sonsma tegen ABM Financial News niet te verwachten dat de Duitse toezichthouder op korte termijn dit verdienmodel zal verbieden.

Eigen platform

Flatex hamert zelf vooral op de lagere kosten, dankzij het eigen IT-platform, waarop een compleet en modulair banksysteem draait. De broker werkt nauw samen met TradeGate, een regulier beursplatform dat voor driekwart in handen is van Deutsche Börse en in omvang vergelijkbaar met Xetra, zegt Janos. Na de eerdere prijsslagen geleid door BinckBank en Degiro, brengt Flatex de kosten nu opnieuw een flink stuk verder omlaag, volgens hem.

Geen startup

Flatex is géén startup en al decennia een gevestigde partij in Duitsland, benadrukten de aanwezige Duitse directeuren Benon Janos en Niklas Heimreich. Het bedrijf telt ruim vijfhonderd medewerkers en heeft dominante marktaandelen in Duitsland en Oostenrijk. De handelsomzet van zo’n 150 miljard euro moet de komende vijf jaar opnieuw verdubbelen. “Het is een business van volume”, aldus Janos. Na Nederland moeten snel meer landen volgen.

De CEO van Flatex bleef in Duitsland. Hij zou dinsdag aanvankelijk op de gong slaan op Beursplein 5, maar Euronext Amsterdam blies de ceremonie op het laatste moment af. De Duitse broker kan waardevolle particuliere handel naar de concurrent laten weglekken, wat promotie van Flatex door Euronext niet erg logisch maakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dokus.
0
Bij Binck kan ik mijn vrouw als mede rekeninghouder opgeven. Dit zodat bij overlijden van mij de rekening gewoon toegankelijk is en zij wettelijk eigenaar is. Hierdoor betaalt ze ook geen erfbelasting en wordt de rekening niet geblokkeerd...

Nu wil ik naar Degiro omdat deze een stuk goedkoper is...echter hier kan je geen 2e rekeninghouder opgeven... weet iemand exact hoe het zit bij overlijden? moet zij dan erfbelasting betalen? kan ik dit op een andere manier regelen?
objectief
0
@Dokus: Wat betreft de eerste alinea; ja, de Binckrekening blijft toegankelijk maar m.i. betekent dit niet dat het saldo niet onder de erfbelasting valt (na de vrijstelling uiteraard). Jou aandeel/inbreng is m.i. belast.
Ik ben benieuwd naar de mening van ervaringsdeskundigen.
Dokus.
0
quote:

objectief schreef op 11 juli 2019 09:28:

@Dokus: Wat betreft de eerste alinea; ja, de Binckrekening blijft toegankelijk maar m.i. betekent dit niet dat het saldo niet onder de erfbelasting valt (na de vrijstelling uiteraard). Jou aandeel/inbreng is m.i. belast.
Ik ben benieuwd naar de mening van ervaringsdeskundigen.
we hebben een geregistreerd partnerschap... volgens mij erft zij hierdoor automatisch. en omdat de rekening ook op haar naam staat betaalt ze hierover geen erfbelasting...
maar hoor graag van iemand die het exact weet... is wel even belangrijk aangezien het om een behoorlijk bedrag gaat!

alvast bedankt
alexnr75
0
Na het overlijden wordt het vermogen van de overledene bepaald. In het geval van huwelijk in gemeenschap van goederen wordt het vermogen gedeeld door 2, vervolgens min vrijstelling. Hierover erfbelasting.

Gezamenlijke toegang kan wel prettig zijn als de overblijvende echtgenoot(e) na het overlijden geen risico wil lopen met de beleggingen en deze snel wil verkopen.
izdp
0
alexnr75 geeft het aan voor gehuwden.
Het is niet anders voor geregistreerd partnerschap.
Dus zeker niet vrijgesteld voor de erfbelasting wat je samen deelt.
Toegankelijk blijven is wel een belangrijk voordeel.

objectief
0
@Dokus: ik zou toch nogmaals met Binckbank contact opnemen of je e.e.a. wel juist begrepen hebt. (Het lijkt me een vrijbrief om geen erfbelasting te betalen.)
A3aan
0
Vrijstelling voor het belastbare deel van vermogen voor erfbelasting bestaat niet in Nederland. Wel kan men via een notaris regelingen treffen om via bepaalde regelingen wat minder te betalen.
hirshi
0
En/of rekening is aan te bevelen in plaats van een rekening op één naam omdat bij het overlijden van een partner de ander gewoon gebruik kan blijven maken van die rekening. Maar dat is een praktische overweging

Wat het erfrecht betreft: bij een gemeenschap van goederen maakt het niet uit omdat het vermogen geacht wordt gezamenlijk te zijn. Bij huwelijkse voorwaarden ligt dat voor iedereen anders. Een testament waarbij afrekening plaats vindt volgens de verdeling van een gemeenschap van goederen kan in dat geval de moeite waard zijn met het oog op af te dragen erfrechtbelasting.
Lodewij35
0
Bij navraag vertelde de Giro mij dat ze OVERWEGEN een en/of rekening mogelijk te maken. Dat was een half jaar geleden. Is natuurlijk prettig als een van beiden iets overkomt en de ander toegang houdt.
Is er naar iemand weet al witte rook?
izdp
0
Ik heb het me eigenlijk nooit afgevraagd, maar is een en/of rekening voor een effectenportefeuille wel mogelijk bij de grootbanken?
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 17:37
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 17:37
ASCX 1.184,13 -5,70 -0,48% 17:22
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 17:37
Germany40^ 17.732,40 -105,00 -0,59% 17:37
US30^ 37.924,96 -88,50 -0,23% 16:57
US500^ 4.995,45 -53,80 -1,07% 17:18
Nasd100^ 17.243,34 -305,46 -1,74% 16:59
Japan225^ 37.415,98 -585,73 -1,54% 16:59
WTI 82,24 +0,16 +0,19% 17:37
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 17:37
EUR/USD 1,0665 +0,0021 +0,20% 17:37
BTC/USD 64.531,09 +943,31 +1,48% 17:29
Gold spot 2.392,70 +13,33 +0,56% 17:37
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:19
DSM FIRMENICH AG 103,550 +0,800 +0,78% 17:20
Ahold Delhaize 27,350 +0,210 +0,77% 17:20
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 524,600 -20,200 -3,71% 17:20
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:20
ADYEN NV 1.397,400 -45,200 -3,13% 17:20

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront