Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2019

4.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

matad schreef op 16 juli 2019 18:29:

Ik ben onlangs behoorlijk geschrokken van de leegstand in een van de belangrijke winkelstraten in Tilburg. De Juliana van Stolbergstraat. In dit gebied is WH een behoorlijk winkelproject aan het renoveren. Mede dit en de opmars van Amazon doet me besluiten om toch maar weer short te gaan (weet het: op zowat de laagste koers rekening houdende met de dividenduitkering) en mijn positie in Amazon (weet het:op de hoogste koers) uit te breiden. Het lijkt me steeds meer een verloren strijd van steen, tegen online te worden. Zeer jammer. Ook in Unibail behoorlijk de shortpositie uitgebreid.
Het bouwen van steeds duurdere winkelcentra doet me denken aan het verder ontwikkelen van een automotor op benzine. Daar kun je toch niet in geloven.

met vriendelijke groet.
Denk je er nog steeds aan om jouw positie in Amazon uit te breiden na dit bericht?:

"De Europese Commissie heeft officieel een mededingingsonderzoek gestart om te beoordelen of internetgigant Amazon data van externe verkopers op zijn platform heeft misbruikt. Dit bleek woensdag uit een persbericht van de Commissie.

"We moeten ervoor zorgen dat grote online platforms de voordelen [van e-commerce] niet wegnemen door middel van concurrentiebeperkend gedrag. Ik heb daarom besloten om de handelspraktijken van Amazon en zijn tweeledige rol als marktplaats en als aanbieder op datzelfde platform onder de loep te nemen om na te gaan of het bedrijf zich aan de EU-mededingingsregels houdt", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager in een toelichting.

De Commissie zal in haar onderzoek op twee punten focussen. Ten eerste, de standaardovereenkomsten tussen Amazon en de verkopers op zijn platform en ten tweede de rol van gegevens bij de selectie van de winnaars van de 'Buy Box' en de impact van Amazons mogelijke gebruik van concurrentiegevoelige informatie op die selectie.

De Commissie zal een grondig onderzoek uitvoeren en benadrukte dat een onderzoek niet automatisch betekent dat Amazon zich ook daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de regels."
matad
0
Dag Crux,

Zeker breid ik mijn positie nog steeds uit in Amazon. Ik ben ervan overtuigd dat deze giganten soms zaken doen die beslist niet door de beugel kunnen. Doch ben ervan overtuigd dat bijv. Shell hetzelfde doet. Vind het toe te juichen dat daar onderzoek naar wordt gedaan doch intussen blijven ze wel groeien. Hoop overigens dat ze bij een behoorlijke misstap een enorme boete krijgen. Is de enigste remedie.

Groet.
hvb
1
Wereldhave België krikt huurinkomsten op

19 juli 09:40

De huurinkomsten van Wereldhave België zijn in de eerste helft van het lopende jaar gestegen vergeleken met een jaar geleden. Dat is voornamelijk toe te schrijven aan de positieve bijdrage van de retailparken in Brugge en Turnhout. De Belgische tak van Wereldhave benadrukt dat het sterk presteerde ondanks het faillissement van CoolCat, dat meerdere panden huurde.

De huurinkomsten bedroegen 30 miljoen euro in de afgelopen zes maanden. In de eerste helft van 2018 ging er 25,7 miljoen euro aan huurinkomsten in de boeken.

De reële waarde van de vastgoedbeleggingen dikte aan naar 971,0 miljoen euro. De toename is grotendeels toe te schrijven aan herwaardering van de erfpacht vanwege de toepassing van nieuwe boekhoudregels. Daarnaast is het project in Tournai met de naam ‘7 Fontaines’ opgeleverd

www.iex.nl/Nieuws/ANP-190719-129/Were...
Tilburg013
1
quote:

Ortega schreef op 19 juli 2019 11:04:

30 miljoen in relatie tot 25,7 miljoen. Best wel heel erg sterk.
Komt omdat er twee retailparken gekocht zijn. Alles in juiste perspectief bekijken :) maar cijfers zijn niet onaardig.
Economische Vluchteling
4
Okee heb het even bekeken, de volgende punten zijn interessant:
1. Aandeel WHV in in WHVB is gestegen van 65.9% naar 66.53% door keuze van stockdividend. Is leuk voor de langere termijn om dit op peil te houden, en goed voor de WPA maar verlaagt de cashpositie van het moederconcern. Sinds de LTV niet proportioneel wordt berekend, maar als groep als geheel, zal dit de netto groep LTV niet veranderen.
2. Occupancy iets omlaag tov vorig jaar, maar een stuk beter tov Q1, vrij positief dus. Misschien wat gesjoemeld door dat gedoe met de carrefours, waar ze niet meer meegerekend worden omdat er herontwikkeld wordt, maar verhuur van die ruimtes lijkt goed te gaan en dat is al oud nieuws.
96,2% voor de winkelcentra nu (95,8% in Maart 2019) (97,2 % per 31 december 2018)
92,6% voor de kantoren nu (88,9% per 31 maart 2019) (90,6% per 31 december 2018).
Prima ontwikkeling, en zeker geen verslechtering, mits er echt vraag is naar de resterende ruimtes in herontwikkeling
3. Ik kan niets over de lfl huurgroei vinden, behalve dat deze sterk was in de toplokaties en de overall footfall aardig toenam (+4%). Als ik puur kijk naar de lijst van theoretische huur per locatie is die overal zeker wel 1-2% hoger tov vorig jaar. Verder behoorlijke groei door acquisities van nieuwe centra.
4. Shopping 1 in Genk ziet er dramatisch uit met 30% huurwaarde leegstand, die ze maar als 10% EPRA leegstand rekenen, hoop dat dit opschiet met de nieuwe AH en verdeling van de rest van de ruimte, enige echte puntje van zorgen dit.
5. Er worden dus prima nieuwe huurders gevonden, en laten we hopen dat de zwakste formules er voorlopig weer uit zijn. Over het algemeen dus prima resultaten en het toont aan de de retail apocalypse behoorlijk wordt overdreven. Geeft weer wat meer vertrouwen voor WHV zelf richting de toekomst. Benieuwd naar volgende week!
Edit:
6. Vastgoed is wat in waarde gedaald. als je rekent met €54-55m nri in BE voor 2019 en de huidige waarde daarvan is €950m dan heb je 5.7-5.8% NIY gemiddeld, inclusief kantoren. Zonder kantoren wel iets lager dus. Niet dramatisch verder en in lijn met verwachtingen.
7. Behoorlijke verbetering in de de markt voor kantoren zo te zien.
Marco1337
0
quote:

hjs64 schreef op 19 juli 2019 17:40:

@EV, bedankt voor je analyse, een duimpie van mij.
Van mij ook! De LTV van 30% is ook meer dan gezond. Hopen dat de cijfers van Nederland en Frankrijk ook zo zijn.
Frankrijk kan volgende week de cijfers maken of breken, ik heb zo mijn twijfels moet ik eerlijk bekennen.
Thorgall
0
idem van mij. Dankjewel. Prima data. Frankrijk zal zeker niet excelleren neem ik aan. Nederland zal het beter doen.
junkyard
2
Geen slechte update vanuit Belgium, huurinkomsten blijven op niveau, wel vanuit Belgium een voorzichtige toon m.b.t. retail ontwikkelingen:

Op de gebruikersmarkt bleven de omzetten van de retailers onder druk staan in de eerste helft van het jaar vanwege wijzigende gedragspatronen van de consument (bijvoorbeeld verschuiving van budget richting diensten en services, maar ook e-commerce).

Verder zijn de waarderingen van retail vastgoed niet erg nauwkeurig vast te stellen, omdat er bijna niets wordt verkocht:

Op de investeringsmarkt werden – na de zeer actieve jaren 2017 en 2018 – in het eerste semester van 2019 geen belangrijke transacties van winkelcentra gemeld.

Dit zal met de grote terughoudendheid van vastgoed beleggers te maken hebben, wat niet voor kantoren geldt, over kantoren wordt gemeld:

Door aanwezigheid van overvloedig kapitaal en de lage renteomgeving, blijft de investeringsmarkt nog steeds zeer dynamisch.

Verder opvallend dat WHV Belgium extreem goedkoop is gefinancierd:

In de loop van het eerste halfjaar werd de gemiddelde financieringskost op het gebruik van de financiële schuld naar beneden gebracht, van 1,09% in 2018 tot 0,86% in het eerste semester 2019. Belangrijkste reden hiervoor is een hoger gebruik van het recent in plaats gestelde commercial paper programma.

WHV Belgium LTV is zeer laag (30,2%), doordat het keuzedividend grotendeels stock is uitgekeerd, blijven schulden stabiel en is het risico voor aandeelhouders Belgium beperkt. Bij WHV is de LTV en financieringslast aanmerkelijk hoger.

Volgende week de WHV halfjaarcijfers, met meer info over het waarschijnlijk minder presterende vastgoed in NL / Frankrijk (incl. herwaarderingen), de verwachtingen zijn niet erg hooggespannen. Ik ben vooral benieuwd hoe de CEO erin zit, dit is het moment om een beleidswijziging aan te kondigen. Een dividend verlaging lijkt mij de meest logische stap, aangezien de huidige dividend payout ratio te hoog is (>90%) en onvoldoende ruimte biedt voor benodigde capex, en verdere afboekingen in portefeuille waarschijnlijk zijn.
[verwijderd]
0
"Susquehanna International heeft een groter belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 18 juli 2019.

Susquehanna meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 21 juni dit jaar meldde Susquehanna nog een kapitaalbelang van 2,44 procent met een dito stemrecht."
Marco1337
0
quote:

junkyard schreef op 20 juli 2019 12:55:

Volgende week de WHV halfjaarcijfers, met meer info over het waarschijnlijk minder presterende vastgoed in NL / Frankrijk (incl. herwaarderingen), de verwachtingen zijn niet erg hooggespannen. Ik ben vooral benieuwd hoe de CEO erin zit, dit is het moment om een beleidswijziging aan te kondigen. Een dividend verlaging lijkt mij de meest logische stap, aangezien de huidige dividend payout ratio te hoog is (>90%) en onvoldoende ruimte biedt voor benodigde capex, en verdere afboekingen in portefeuille waarschijnlijk zijn.
Lijkt me niet logisch aangezien de nieuwe CEO 1 Augustus begint. De interim zal in zijn laatste maand geen grote aankondigingen meer doen denk ik.
[verwijderd]
0
quote:

Marco1337 schreef op 20 juli 2019 19:41:

[...]

Lijkt me niet logisch aangezien de nieuwe CEO 1 Augustus begint. De interim zal in zijn laatste maand geen grote aankondigingen meer doen denk ik.
Wellicht wordt er nog een outlook voor de komende tijd gegeven, waarin de plannen van de nieuwe CEO zichtbaar worden.

Dividend uitkeren in gedeeltelijk of geheel in aandelen lijkt mij een goede mogelijkheid.
Niet leuk voor aandeelhouders, maar wel beter voor WHV want zo blijft er cash in de onderneming waardoor de LTV niet verder oploopt.
Marco1337
0
Lijkt me onnodig. Wereldhave heeft meer dan genoeg krediet om de geplande investeringen te kunnen doen. Dat zorgt amper voor een stijging in de LTV.
pieren
0
quote:

crux schreef op 21 juli 2019 10:32:

[...]
Wellicht wordt er nog een outlook voor de komende tijd gegeven, waarin de plannen van de nieuwe CEO zichtbaar worden.

Dividend uitkeren in gedeeltelijk of geheel in aandelen lijkt mij een goede mogelijkheid.
Niet leuk voor aandeelhouders, maar wel beter voor WHV want zo blijft er cash in de onderneming waardoor de LTV niet verder oploopt.
Ik ben het ermee eens, alhoewel het in feite neerkomt op uitgeven van nieuwe aandelen

Het kan helpen de onzekerheid bij Wereldhave wegnemen als er van de operationele cash iets meer in de onderneming blijft. (En de LTV daardoor constant blijft/lichtjes daalt)
NLvalue
0
Stockdividend gaat niet gebeuren de komende tijd: het voorstel om 10% meer aandelen uit te mogen geven is ruim weggestemd in de AvA (6,7 vs 7,5milj uit Mn hoofd).

Aandeelhouders zijn duidelijk niet van plan om het vorige mgt meer ruimte te geven om aankopen te doen.

De enige vraag is of van Herk (met 6milj) voor of tegen heeft gestemd. Als hij voor heeft gestemd, heeft t bestuur werkelijk geen idee wat leeft onder de andere aandeelhouders. Als hij tegen heeft gestemd, hebben ze geen idee wat de grootste aandeelhouder wil..

Thorgall
0
quote:

junkyard schreef op 20 juli 2019 12:55:

Ik ben vooral benieuwd hoe de CEO erin zit, dit is het moment om een beleidswijziging aan te kondigen. Een dividend verlaging lijkt mij de meest logische stap, aangezien de huidige dividend payout ratio te hoog is (>90%) en onvoldoende ruimte biedt voor benodigde capex, en verdere afboekingen in portefeuille waarschijnlijk zijn.
Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat een CEO in zijn eerste week na aantreden een koerswijziging gaat aankondigen.
Moneyball
0
quote:

matad schreef op 16 juli 2019 18:29:

Ik ben onlangs behoorlijk geschrokken van de leegstand in een van de belangrijke winkelstraten in Tilburg. De Juliana van Stolbergstraat. In dit gebied is WH een behoorlijk winkelproject aan het renoveren. Mede dit en de opmars van Amazon doet me besluiten om toch maar weer short te gaan (weet het: op zowat de laagste koers rekening houdende met de dividenduitkering) en mijn positie in Amazon (weet het:op de hoogste koers) uit te breiden. Het lijkt me steeds meer een verloren strijd van steen, tegen online te worden. Zeer jammer. Ook in Unibail behoorlijk de shortpositie uitgebreid.
Het bouwen van steeds duurdere winkelcentra doet me denken aan het verder ontwikkelen van een automotor op benzine. Daar kun je toch niet in geloven.

met vriendelijke groet.
Ik zit er totaal anders in. E-commerce levert voor het merendeel van de partijen niets op, enkelen uitgezonderd. Markt is volledig transparant dus marges to the bottom. Winkels blijft omdat een centraal punt voordeliger zal blijven en voor voelen, ruiken, proeven, aanraken, advisering, sociaal en beleving.
[verwijderd]
0
quote:

Thorgall schreef op 25 juli 2019 15:05:

[...]Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat een CEO in zijn eerste week na aantreden een koerswijziging gaat aankondigen.
Sterker nog. De huidige CEO van Shell cancelde een al aangekondige investering van 15 miljard USD terwijl hij net begonnen was aan zijn inwerk periode en de toen nog actieve CEO het nakijken gaf.
4.713 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 14,100
Verschil +0,020 (+0,14%)
Hoog 14,100
Laag 14,000
Volume 92.718
Volume gemiddeld 90.760
Volume gisteren 57.121

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront