Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Forum Basic-Fit geopend

652 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Dago_Bert_Duck
0
Basic-Fit has opened its 300th club in France
Basic-Fit has opened its 300th club today in France, located in Paris. This opening reinforces Basic-Fit's leader position in France and in Europe.
voda
1
Sportschooluitbater Basic-Fit verhoogt omzet

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 07:54 | Views: 0

HOOFDDORP (AFN) - Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet flink opgevoerd. De onderneming kreeg er 53 nieuwe sportscholen bij, waardoor het aantal vestigingen groeide tot 682 stuks. Topman Rene Moos spreekt van een memorabel halfjaar waarin Basic-Fit voor het eerst de grens van 2 miljoen abonnees bereikte.

De opbrengsten in de eerste zes maanden van 2019 bedroegen 240 miljoen euro. Dat betekent een groei van 27 procent vergeleken met een jaar geleden. Het ledenbestand nam met 20 procent toe. Onder de streep resteerde 5,8 miljoen euro, iets minder dan een jaar geleden.

De sportschooluitbater verwacht om dit jaar in totaal 155 nieuwe sportclubs aan zijn netwerk toe te voegen. Het merendeel hiervan betreft organische groei en dertig stuks zijn afkomstig uit de overname van Fitland, de op twee na grootste partij op de Nederlandse fitnessmarkt. Basic-Fit streeft ernaar in 20
Dago_Bert_Duck
0
Hele mooie cijfers, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat BFIT constant herinvesteerd in nieuwe vestigingen.
Thuisbelegger
0
Hele mooie cijfers. Als men op 1000 vestigingen zit en men klaar is met investeren, gaat de CF-kraan lopen en zullen schulden snel dalen. En kunnen de aandeelhouders beloond worden met een mooi dividend.
the.andyman
0
Mooie Q2 cijfers en vooruitzichten, en wat doet dat met de cijfers ?
Bijna 5% eraf terug naar 31.00

Iemand hier een zinnige uitleg voor ?
andy
Thuisbelegger
0
Gisteren fors omhoog, vandaag wat winstnemers. Verwacht snel herstel. Groei blijft doorgaan.
voda
0
'Cijfers Basic-Fit licht teleurstellend'

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 09:58 | Views: 259

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Basic-Fit over de eerste helft van het jaar zijn licht teleurstellend. Dat is de beoordeling van analisten van KBC Securities. Zij hadden een hogere aantal nieuwe sportclubs en meer abonnees verwacht van de sportschooluitbater. Analisten bij ING schrijven dat Basic-Fit in de eerste jaarhelft onder hun verwachtingen presteerde.

KBC merkt op dat de kosten van Basic-Fit stegen. Dat is weliswaar omdat het bedrijf veel investeringen doet, zoals de aanschaf van slimme camera's, schrijven de analisten. Ook zouden de hogere kosten verklaard kunnen worden door de investeringen in nieuwe filialen. De lichte stijging van het rendement per sportschoolbezoeker met 5 procent is volgens KBC wel een opsteker in de resultaten.

De marktkenners bij ING wijzen eveneens op de gestegen kosten maar benadrukken dat het openen van nieuwe sportscholen volgens hun verwachtingen loopt. Zij zien de resultaten niet als aanleiding om hun schattingen voor het jaar aan te passen. In 2020 verwachten ze zelfs een betere prestatie van Basic-Fit dan de huidige prognose vanwege de overname van Fitland.

KBC handhaaft zijn koopadvies op Basic-Fit en houdt vast aan zijn koersdoel van 35 euro. ING blijft eveneens bij zijn eerdere koopadvies en richtprijs van 32,45 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 9.45 uur 4,5 procent lager op 31,00 euro.
[verwijderd]
0
Video: hele mooie cijfers Basic-Fit
ABM Financial News - 10:25

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit kwam met mooie halfjaarcijfers, maar bediende zich daarbij ook van een trucje. Dit zei analist Corne van Zeijl van Actiam voor de camera van ABM Financial News.

Het aantal klanten steeg in de eerste zes maanden met 20 procent, maar de omzet met 27 procent. Dit komt doordat Basic-Fit niet langer per maand, maar per 4 weken het abonnementsgeld int, aldus Van Zeijl, over deze prijsverhoging.

Het doel van 1.000 sportscholen "komt echt duidelijk in zicht […] en zal zeker gehaald worden", zei de analist.

Toch oordeelden de meeste analisten volgens Van Zeijl dat de cijfers van Basic-Fit "een streepje" minder dan verwacht waren.

Klik hier voor: hele mooie cijfers Basic-Fit
The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 juni 2019 12:08:

@Umi1
@Warrant

Samengevat zijn we het alle drie eens over:

- levenscyclus: rond fase 3, waarbij jullie beiden naar fase 4+ neigen;
- value drivers: omzet- en ledengroei > 20%, ROIC > 30% per club;
- waardering (pricing metrics):
+EV/EBITDA. Dit in afwijking van Damodaran model maar ook imho te rechtvaardigen omdat de CF/club al zo hoog is en toekomstige CF ahv. clubopeningen zo voorspelbaar lijkt. Ik hanteer een ratio van 10 wat boven 8-9x is van UK M&A gezien forse groei. Berekend koersdoel dan e33;
...
- Gevaren: operational leverage (overhead), waarbij jullie dit meer als een zorg voor de toekomst zien.
Mbt. de H1 cijfers:

- value drivers:
Met de ledengroei zit het wel snor, de 20% ondergrens werd net gehaald. Tov. voorgaande 2 jaren is dat vergelijkbaar. De verwachting moet zijn dat door het hogere aantal voorspelde openingen in H2 en de extra 30 Fitland clubs over heel 2019 het nog hoger ligt. Ook is duidelijk dat de versnelling in clubopeningen in absolute zin een must is. Hopelijk helpt de aanstelling v/d COO in de RvB hierbij, the Moos denkt in ieder geval net zoals wij hier.

Omzetgroei is nog hoger waarbij opgemerkt dat v/d 27% er wel 5% door prijsverhoging komt, wat incidenteel is.
ROIC nog steeds ver boven 30%.

- Gevaren: de overhead steeg met maar liefst 33%, waardoor de net ROIC zelfs daalde. Blijft een aandachtspunt voor mij. Zo is er te weinig operational leverage, beter gezegd: een negatieve leverage.

Andere punten:

- Schuldgraad: abstraherend van Fitland prepayment en ondanks verhoogde clubopeningen stabiel op 2.3 debt / ebitda. Conservatief groeiritme derhalve;

- Resultaten over heel 2019 zullen gedrukt worden door Fitland overname (zouden pas in 2020 bijdragen aan resultaat terwijl kosten in 2019). Mijn inziens irrelevant, want tijdelijk, maar we mogen wel hopen dat de markt daar een dip cq. koopkans biedt;

- Zoals eerder gesteld is de omzet met 5% omhoog dankzij hogere prijzen: het Premium membership. Interessant is de opmerking dat maar liefst 80% v/d Premium members telkens iemand (gratis) meeneemt. Is dit positief of juist negatief (kannibalisme)?

- Professionalisering: de hogere overhead is naast marketing ook door investeringen in HQ en de uitrol van CCTV. Hopelijk leidt dit inderdaad tot verbeteringen. Blijft een aandachtspunt.

Inmiddels is mijn koersdoel van 33 euro voor 2019 al geraakt en wordt de 38 euro voor eind 2020 steviger.

Kortom, het gaat imho prima met een wat vettere kanttekening voor de te hoge overheadgroei...

voda
0
Video: hele mooie cijfers Basic-Fit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Basic-Fit NV
30,50 -1,95 -6,01 % Euronext Amsterdam

Hier nog de video link

www.youtube.com/watch?v=tViohW5yyGo%20

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
The Third Way...
0
Mooie uitspraken van the Moos, afgekeken van Planet Fitness:

In Spanje groeide Basic-Fit de afgelopen jaren traag, maar het bedrijf wil ook daar nu het gaspedaal verder indrukken. 'Dit jaar verwachten we 5 tot 10 nieuwe locaties te openen en volgend jaar 10 tot 20 nieuwe clubs', aldus Moos. De fitnessketen voert in Spanje een test uit met een goedkoper 'Basic' abonnement van €14,99 per vier weken. 'Dat is een proef om meer jongere mensen aan te trekken. Wij moeten concurreren met Netflix en muziekabonnementen, die vaak minder dan €20 kosten.' De eerste resultaten zijn volgens Moos bemoedigend.

En over concurrentie binnen de branche? Die neemt hij minder serieus:

De fitnessbranche heeft ook te maken met een ander soort concurrentie: tussenpersonen die een soort paspoort aanbieden, dat toegang geeft tot verschillende sportscholen. In Nederland is OneFit aan een opmars bezig en eerder dit jaar streek ook het Amerikaanse ClassPass hier neer. In andere markten heeft de opkomst van tussenpersonen het verdienmodel van bestaande partijen ernstig onder druk gezet. Denk aan Thuisbezorgd.nl en Uber.

Moos maakt zich geen zorgen. 'Het betekent meer aandacht voor de markt en dat is alleen maar goed. De abonnementen die zij aanbieden zijn relatief duur, waardoor zij niet concurreren met een budgetketen als wij.' Moos ziet weinig heil samenwerking met een tussenpersoon. 'We hebben het niet nodig en zien er het voordeel niet van in. Maar dat kan over vier jaar anders zijn.'

[verwijderd]
0
wat raar eindveiling? Bied 30,25 2n laat 30,15?
Laatste
€ 30,10
+/- % € -2,35 / (-7,24%)
Volume 473.053
Open 32,20
Hoog 32,45
Laag 29,70
Slot 32,45
Laatste 23/07/2019 17:35:27
R

VOLUME
7.937

BIED
30,25

LAAT
30,15

VOLUME
116
Erny
0
quote:

this schreef op 23 juli 2019 13:53:

Hele mooie cijfers en bam 7,25% van de koers af? Is dit hitte stress?
Het gerucht gaat dat grootaandeelhouder 3i van zijn stukken af wil. Mogelijk dat zij net als in sept vorig jaar weer een groot deel van het restant aan het dumpen zijn. De koers implodeerde toen met zo'n - 10 %, maar kwam daarna weer goed terug. Vraag me niet waarom 3i zo handelt ,want fundamenteel was en is er niks mis met Basic Fit, uiteraard voor zover ik dat als niet-insider kan beoordelen.
[verwijderd]
0
quote:

Dago_Bert_Duck schreef op 22 juli 2019 15:05:

Prachtig koersverloop vandaag! Morgen de cijfers en de koers nog verder up!
Met een knoert van een key market reversal vandaag,....
[verwijderd]
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 juli 2019 17:24:

Mooie uitspraken van the Moos, afgekeken van Planet Fitness:

In Spanje groeide Basic-Fit de afgelopen jaren traag, maar het bedrijf wil ook daar nu het gaspedaal verder indrukken. 'Dit jaar verwachten we 5 tot 10 nieuwe locaties te openen en volgend jaar 10 tot 20 nieuwe clubs', aldus Moos. De fitnessketen voert in Spanje een test uit met een goedkoper 'Basic' abonnement van €14,99 per vier weken. 'Dat is een proef om meer jongere mensen aan te trekken. Wij moeten concurreren met Netflix en muziekabonnementen, die vaak minder dan €20 kosten.' De eerste resultaten zijn volgens Moos bemoedigend.

En over concurrentie binnen de branche? Die neemt hij minder serieus:

De fitnessbranche heeft ook te maken met een ander soort concurrentie: tussenpersonen die een soort paspoort aanbieden, dat toegang geeft tot verschillende sportscholen. In Nederland is OneFit aan een opmars bezig en eerder dit jaar streek ook het Amerikaanse ClassPass hier neer. In andere markten heeft de opkomst van tussenpersonen het verdienmodel van bestaande partijen ernstig onder druk gezet. Denk aan Thuisbezorgd.nl en Uber.

Moos maakt zich geen zorgen. 'Het betekent meer aandacht voor de markt en dat is alleen maar goed. De abonnementen die zij aanbieden zijn relatief duur, waardoor zij niet concurreren met een budgetketen als wij.' Moos ziet weinig heil samenwerking met een tussenpersoon. 'We hebben het niet nodig en zien er het voordeel niet van in. Maar dat kan over vier jaar anders zijn.'


"Moos maakt zich geen zorgen. Het betekent meer aandacht voor de markt en dat is alleen maar goed."

Nou Jeroen wel hoor! Hogere (winst)marges trekt nieuwe spelers- aanbieders aan, tot dat het positieve verschil (arbitrage beginsel)niet meer bovengemiddeld is. (Keynesiaanse principes voor de Academici onder ons)
[verwijderd]
0
Ik verwacht een nieuw koopadvies, morgen of overmorgen. Voorsorteren zou ik zeggen en laat je niet in de luren leggen door deze afwachtende kopers en koersdrukkende verkopers.
[verwijderd]
0
quote:

Playtime schreef op 24 juli 2019 12:35:

Ik verwacht een nieuw koopadvies, morgen of overmorgen. Voorsorteren zou ik zeggen en laat je niet in de luren leggen door deze afwachtende kopers en koersdrukkende verkopers.
Voorinformatie? Weet wat je zet op een openbaar forum! Als er indeed een buy recommendation komt een dezer dagen, dan 'praten' we even verder,...OK?
652 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 20,700
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 20,880
Laag 20,400
Volume 121.212
Volume gemiddeld 246.028
Volume gisteren 100.558

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront