Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell in 2019

358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Hatweeo1
0
Ik ben weer ingestapt. 20.45 is slecht 7,6% boven de prijs waar Pon ze voor wil hebben. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Pon zijn belang uitbreidt. Deze kwestie van tijd is gelijk ook hetgeen wat de koers op de korte termijn de das om heeft gedaan denk ik. Is het de investering waard of duurt het nog drie jaar? Gezien de verkopen de laatste tijd denk ik dat de markt het op de lange termijn heeft geschoven. Mooi instapmoment zou ik zeggen.
Stephan010
0
voda
0
Accell verkoopt Amerikaanse activiteiten

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 08:05 | Views: 0

Accell 06 aug
20,45 0,00 (0,00%)

HEERENVEEN (AFN) - Accell doet zijn verlieslatende Amerikaanse activiteiten van de hand. Het fietsenbedrijf zocht de voorbije maanden naar een oplossing voor het onderdeel, dat stevig op de winstgevendheid van de maker van merken als Koga, Sparta en Batavus drukte.

Investeerder Regent neemt het onderdeel en de merknamen Diamondback, Redline en IZIP over voor 1 dollar. Dit bedrag kan onder voorwaarden oplopen tot een maximum van 15 miljoen dollar. Onderdeel van de overeenkomst is een distributiecontract voor Accell-merken Raleigh, Haibike en Ghost met een looptijd van 2 jaar.

Eerder deed Accell ook al zijn activiteiten in Canada van de hand. De focus van het fietsenbedrijf gaat volledig naar de Europese activiteiten, zo werd in een verklaring gemeld.
maci
0
(ABM FN-Dow Jones)

Update: Accell verkoopt verlieslatende Amerikaanse activiteiten (Stukje van Voda.)

[...]
Update: Accell meldde aanvankelijk dat de verkoop de EBIT zou drukken met 42 miljoen euro, maar corrigeerde dit vervolgens zelf.
voda
0
'Goed dat Accell af is van zorgenkindje'

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 11:18 | Views: 0

Accell 10:52
21,35 +0,90 (+4,40%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat Accell de verlieslatende Amerikaanse tak van de hand doet, betekent goed nieuws voor de fietsenfabrikant. Dat meldden kenners van Bank Degroof Petercam in een reactie.

Accell maakte bekend dat het de Amerikaanse activiteiten voor een bedrag van 1 dollar overdoet aan investeerder Regent. Dit bedrag kan onder voorwaarden oplopen tot een maximum van 15 miljoen dollar, afhankelijk van toekomstige verkoopprestaties. De deal heeft een eenmalige negatieve impact op de brutowinst van Accell van 46 miljoen euro die in de tweede jaarhelft wordt geboekt. Daarbovenop kost het de onderneming nog eens 10 miljoen euro in contanten.

Volgens Bank Degroof Petercam is de impact op de gerapporteerde brutowinst aanzienlijk. Dat geldt evenwel niet voor de kaspositie. De gevolgen daarvoor zijn volgens de kenners de beperkt.

Bank Degroof Petercam hanteert een hold-advies op Accell. Het aandeel van de fietsenproducent noteerde woensdag omstreeks 11.00 uur 4,4 procent hoger op 21,35 euro.
Erny
0
quote:

Hatweeo1 schreef op 5 augustus 2019 16:38:

Ik ben weer ingestapt. 20.45 is slecht 7,6% boven de prijs waar Pon ze voor wil hebben. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Pon zijn belang uitbreidt. Deze kwestie van tijd is gelijk ook hetgeen wat de koers op de korte termijn de das om heeft gedaan denk ik. Is het de investering waard of duurt het nog drie jaar? Gezien de verkopen de laatste tijd denk ik dat de markt het op de lange termijn heeft geschoven. Mooi instapmoment zou ik zeggen.
Ach, je ziet steeds dat positieve berichten op termijn weer uit de koers lopen en tot die overname is het een beetje dood geld. Van het "buy the rumor " effect is ook weinig meer over. Voel me verder flink op het verkeerde been gezet n.a.v. bericht van juli dit jaar : Accell bekijkt momenteel hoe aan die krimp een einde kan komen, maar het bedrijf vertrekt niet uit Noord-Amerika, geeft Anbeek aan.
Bluescreen
0
[quote alias=Erny id=11753213 date=201908071236]
[...]

Ach, je ziet steeds dat positieve berichten op termijn weer uit de koers lopen en tot die overname is het een beetje dood geld. Van het "buy the rumor " effect is ook weinig meer over. Voel me verder flink op het verkeerde been gezet n.a.v. bericht van juli dit jaar : Accell bekijkt momenteel hoe aan die krimp een einde kan komen, maar het bedrijf vertrekt niet uit Noord-Amerika, geeft Anbeek aan.
[/quo
Door de distributieovereenkomst houdt Accell nog steeds toegang tot de
Noord-Amerikaanse markt zonder enig risico : goeie deal, die alleen maar
geld oplevert de komende jaren. Ik proef een beetje spijt dat je niet weer
bent ingestapt op een lagere koers. Kun je alsnog doen, want de overname
komt als een dief in de nacht.
Rikky007
0
Accell ligt nu prima op koers voor volgend jaar. Dit jaar misschien een schamele kleine winst en een minimaal dividend. Nu concentreren op Europa en de collectie en organisatie mean maken. Nog enorm potentieel in aftermarket, waarbij de 2e levensfase van de elektrische fiets een belangrijke rol speelt. Accu’s van de Ion zijn niet de duurste gezien een overzicht in het blad van de Consumentenbond. 1e accu’s van de ION gaan trouwens zeer lang mee. Zelf de ervaring met meerdere fietsen, 10 jaar is normaal en nu 1 erbij met 21000 km met de eerste accu (2008 model). In de zomer werkt hij nog in de winter bij koud weer niet meer. Overname is voor mij niet van belang. De koers “lezen” is veel beter. Na de cijfers in juli Call opties geschreven op 25,50 in de ochtend, meer zat er op dat moment gewoon niet in gezien de omzet in de ochtend. Deze opties nu te sluiten voor een veel lager bedrag. Dit geeft een extra rendement. Ik zie het echter niet gebeuren voor de 3e vrijdag in september dus laat ik ze staan. Gebeurd het wel ook prima. Het komt idd onverwacht....

Gr. Rikky
Ookaanwezigbij...
0
quote:

Stephan010 schreef op 5 augustus 2019 19:52:

Die van Aanbeek maakt hier ook een zooitje van net als bij BeterBed.
Dat klopt 100% Stephan. Meneer Aanbeek zag het bij Beter Bed aankomen en is werkelijk waar gevlucht. Over zijn M-line prestaties in Engeland nog maar te zwijgen. Groots op gezet, veel geld tegen aan gegooid en... op eens hoorde je niets meer van de deal in Engeland. In rook verdwenen de gehele investering door die pannenkoek.
Goldcity
0
quote:

maci schreef op 7 augustus 2019 08:22:

Het hele PB lees je hier: tinyurl.com/y274bbly
Deze licht ik er nog even uit:

Accell currently expects qualification for the
requirements of the Dutch liquidation loss facility to be probable. If Accell qualifies this could result in
a potential tax benefit of € 15-20 million.
Ookaanwezigbij...
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet zonder onderbouwing beschuldigingen van illegale activiteiten te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
me_n
0
Quote 500-families moeten weer beleggingsdreun incasseren
Na beursgenoteerde fietsen (Accell) en matrassen (Beter Bed) zijn het nu de kabels, bandenmachines en beveilingssystemen van TKH die voor hoofdpijn zorgen.

Door Jeroen Molenaar
13/08/2019 08:08
Beeld: Getty/ Scott TaetschGetty Images
Tjongejongejonge, soms zit het mee, maar de laatste tijd tegen. Het Twentse TKH is al zo lang een fijne, solide, renderende belegging. Het aandeel van het voormalige Twentsche Kabel verdubbelde, sinds 2015, in prijs. Maar dinsdag wordt het toch een partij afgestraft. Het aandeel staat 15% lager in de ochtendhandel tegen omzetten die er bepaald niet om liegen. In het eerste uur van de handel gaan er vier keer zoveel stukken van de hand als op een normale dag.

Watskebeurt? De halfjaarcijfers vielen wat tegen. Maar kwam het bedrijf, al sinds zijn oprichting in de jaren ’30 geleid door de familie Van der Lof, dan met een jobstijding? Niet echt. Sterker nog, uit het begeleidende commentaar van topman Alexander van der Lof blijkt dat er in de tweede helft van dit jaar al weer schot in de zaak komt.

Bij TKH gaat de bezem er flink doorheen. Zelf rept de producent van camerasystemen voor parkeergarages van het ‘Simplify & Accelerate’ programma. Dat ‘simplify-en’ kost geld, waardoor de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen in de eerste jaarhelft daalde naar €77,6 miljoen en de nettowinst 22% lager uitkwam op 42,8 miljoen. Maar de bedoeling is dat de boel nu gaat ‘acceleraten’ en de winst over het gehele jaar wordt opgestuwd naar €106 miljoen tot €112 miljoen. En dat is zo’n beetje hetzelfde niveau als vorig jaar.

ADVERTENTIE

inRead invented by Teads
Lekker toch? TKH staat garant voor dividend, dus grote aandeelhouders als investeringsmaatschappij Teslin, gelieerd aan Quote 500-familie Van Beuningen, en Navitas (de Zeemannen) zien de kassa ook dit jaar weer rinkelen. Maar niet alle alle beleggers denken daar dinsdag zo over. Blijkbaar hadden die een voorschot genomen op keigoede resultaten. Zo zou de omzetgroei, exclusief acquisities, wat tegenvallen. Die nam namelijk toe met slechts 0,1%, en dat is niet veel.

Jammer dus voor net genoemde families, die samen ruim 10% van de aandelen TKH hebben. Zeker na de andere beleggingsdrama’s van de laatste tijd. Eerder dit jaar zakte Beter Bed in elkaar. De beddenverkoper uit Uden kampte met een liquiditeitsprobleem. Resultaat is dat de koers, die eens boven de €20 stond, nu onder de €2 euro ligt. En daarvoor was het Accell, de producent van Sparta en Batavus. Nadat bestuur en commissarissen een bod van de familie Pon had afgeslagen, bleek dat het niet zo heel goed ging met Accell. Beleggers, onder wie Teslin en het beleggingsvehikel van de Van Wettums, hadden ruim €30 van Pon kunnen krijgen. Nu staat Accell iets boven de €20.
me_n
0
Paulon
0
Reactie op verkoop VS:

Pluspunt: het zorgenkind is daarmee weg, zodat de managementaandacht kan uitgaan naar de Europese winstgevende activiteiten. In de eerste jaarhelft steeg de omzet van die activiteiten (ex. VS) met 8,8% en de bedrijfswinst met 12,6%. In Frankrijk en het VK groeit het bedrijf sterk. Ook in de Benelux is er sprake van mooie groeicijfers. In de DACH-regio (o.m. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) is de groei laag door een vertraging van enkele belangrijke innovaties. Accell moet het daarbij vooral hebben van de verkoop van elektrische (cargo)fietsen. De klassieke fietsen vertegenwoordigen nog maar 16% van de omzet. Verwacht wordt dat dit cijfer verder zal dalen naar 10%. Het bedrijf verwacht dat de groei zich in de tweede jaarhelft zal doorzetten. Bij de halfjaarcijfers bevestigde Accell de doelstellingen voor 2022: een omzet van 1,4 à 1,5 mrd. EUR (gemiddeld 7% groei per jaar) en een bedrijfsmarge van 8%. Het ‘fit to compete’ (kostenbesparings)programma moet daartoe bijdragen. De netto financiële schuld is ingevolge IFRS16 in de eerste jaarhelft met 29 mln. EUR gestegen, waardoor de schulden tegenover de EBITDA op 4,1 uitkomen. Maar deze ratio zal snel dalen na de verkoop van de Amerikaanse activiteiten. De bankconvenanten werden overigens ruimschoots gerespecteerd.

nb
0
Goldcity
0
quote:

Erny schreef op 7 augustus 2019 12:36:

[...]

Ach, je ziet steeds dat positieve berichten op termijn weer uit de koers lopen en tot die overname is het een beetje dood geld. Van het "buy the rumor " effect is ook weinig meer over....
Goed gezien.
358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront