Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa 2018

444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
JdeFL
1
Worden en masse aan/verkocht sinds zowat 10u20. Geen uur later nu, en al een volledig gemiddeld dagvolume verhandeld.
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 15 augustus 2019 11:18:

Worden en masse aan/verkocht sinds zowat 10u20. Geen uur later nu, en al een volledig gemiddeld dagvolume verhandeld.
voorkennis resultaten 1ste halfjaar ?
JdeFL
1
Binck heeft ergens zo'n leuke grafiek 'verassingspercentage'. Laatst bij Hamon gekeken, en dat waren enkel plusjes, wel heel kleine. Bij Agfa ziet dat er voor de winst per aandeel zo uit voor de laatste 3 jaar: +5.5%, -13.7% en -35.9%. En dat maakt de voorspellingen voor '19 e.v. dus compleet waardeloos.
Anders gezegd, er wordt veel beloofd, maar...
JdeFL
1
Lijkt rustig vandaag, maar dan vliegen ze met de 30 of 40k tegelijk de deur uit. Bij de uitgevoerde aantallen staan dan meestal cijfers onder de 1000, zelfs een 70 stuks en 83. Ice-berg verkooporders? Je kan het in elk geval niet in het orderboek zien.

Laagste jaarkoers 3.134. Dat gaat niet lang meer duren, daarnet de 3.204 al aangetikt.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 16 augustus 2019 09:49:

de winst per aandeel

de laatste 3 jaar: +5.5%, -13.7% en -35.9%.
Anders gezegd, er wordt veel beloofd, maar...
Goh, winst.

Op basis van de cijfers hier kan een deelverklaring een respectievelijk teleurstellend resultaat zijn, gevolg door een omslag naar een VPA van €0,14. De conclusie komt op hetzelfde neer. Hoopvolle verwachtingen en bijbehorende ontgoochelingen. In geld zijn de afwijkingen bij Afga respectievelijk €0,0231, €0,03014 en €0,05026. Gefeliciteerd, want je hebt dus zowaar een stijgende lijn ontdekt bij dit Wirtschaftswunder waarvoor hier zo regelmatig venijnige anti-reclame wordt geproduceerd.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 16 augustus 2019 11:44:

[...]
...Hoopvolle verwachtingen en bijbehorende ontgoochelingen....
Maar daar ging dat niet echt over. Eerder over een afgeleide maatstaf voor de betrouwbaarheid van de geschatte winst over 2019 e.v.. Vond het al vreemd dat die verwachtingswaarde bij Hamon zo nauw aan de werkelijkheid aanleunt, bij een ucb zou dat quasi perfect moeten zijn, maar hier blijkt de realiteit een eind af te wijken, zoals verwacht eigenlijk.
KW voor de volgende jaren 7 wordt voorspeld. Hoe betrouwbaar is dat? Dat was ik mee bezig.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 16 augustus 2019 12:43:

Maar daar ging dat niet echt over. Eerder over een afgeleide maatstaf voor de betrouwbaarheid van de geschatte winst over 2019 e.v.

KW voor de volgende jaren 7 wordt voorspeld. Hoe betrouwbaar is dat? Dat was ik mee bezig.
Toch gaat het daar wel over, want daar is het een soms matige indicator voor. Bij een verschil van €0,05 is de procentuele bandbreedte enorm, maar je hebt bij een niet breed voorspelde VPA van €0,14 misschien maar één analist nodig die nog een WPA verwachtte om procentueel op grote verschillen uit te komen. De omstandigheden, waaronder een omslag naar slechtere resultaten en een omslag naar een verlies, spelen een rol.

Dat vermoedde ik al, en dat is wel een ander verhaal. Bedenk dan ook wel dat het wordt gebruikt om eigen cijfers glans te geven, met eerdere verwijzing naar een os. Veel verder dan 2, 3 boekjaren vooruit kijken zou ik sowieso niet doen, tenzij het een zeer stabiel bedrijf betreft. Je krijgt dan teveel een effect van individuele voorkeuren en modellen in spreadsheets, en met zo'n lange termijn van 4 tot 7 jaar zullen er tussentijds vele bijstellingen zijn, zodat het percentage bij beleggingswaardige aandelen eigenlijk kan gaan over de periode tussen KW3 en KW1. Maar ook dat ben je aan het bekijken. Bedenk wel dat niet iedere analist 7 jaar zal hanteren, dus dan is de groep die je bekijkt ook kleiner dan wanneer je je beperkt tot het lopende boekjaar. Bij Afga vind ik de afwijkingen overigens ook "opvallend", met percentages die je eerder bij IBA en dergelijke zou verwachten.

Nog een evolutionele stap verder is dat niet alles op één hoop wordt geveegd, maar dat je kijkt naar personen. En bij banken naar de economen. Laten die economen tot in de eeuwigheid een jaarlijkse, modelmatige bierprijsstijging van 4% in hun modellen opnemen, of is er eentje die daar gemiddeld 3,8% van durft te maken?
JdeFL
1
Eigenlijk kom ik op 2 redenen waarom die afwijking groot kan zijn. Het bedrijf boerde slechter/beter dan verwacht, of de analysten in kwestie zijn van 'mindere kwaliteit (aantal analysten, budget, motivatie, etc... zal voor een inbev wel hoger zijn).
Maar dat gaat met verloop van tijd weinig wijzigen, veronderstel ik. Aan de pers en beurskoers te zien, vermoed ik dat Agfa zelfs minder en minder gevolgd wordt. Dat was voeger toch anders.
Leefloon
1
Het boeren is een open deur van koene ridders. Bij analisten weegt ook de frequentie van vernieuwde analyses, dus niet de paginavulling van herhaalde koersdoelen. Het ligt natuurlijk voor de hand dat na volwaardige cijfers over KW3 2019 de WPA 2019 steeds beter getaxeerd kan worden, dus een zelfverheerlijkend percentage zegt bij volwaardige kwartaalcijfers vooral iets over KW4. Gemiddeld, dus zonder grote verschillen door centenwinstjes van Afga of orders van een IBA. Bij een omslag van winst richting verlies zal de kans op afwijkingen sowieso groter zijn. Tussen een WPA van €0,01 en een VPA van €0,03 zit procentueel een vrij groot verschil, om maar iets te noemen. Het percentage zegt iets meer in vergelijkbare gevallen, onder vergelijkbare omstandigheden. Sanofi en UCB, of Saint Jean Groupe en Ter Beke; zoiets. Als vergelijkingsmateriaal tenminste met vergelijkbare cijfers komt, wat anders krijg je een percentage na KW4 dat voor het laatst is bijgewerkt na KW2 ("trading update KW3") of na KW3 (volwaardige cijfers KW3). Ik deel de verwachting dat de cijfers doorlopend aangepast (kunnen) worden aan de meest recente prognoses, en dat een consensus vooraf gemiddeld een behoorlijk goede indicatie is waar de markt ongeveer vanuit gaat.
JdeFL
1
Louter pro memorie. W/A (g) '19 0.4 en '20 0.52. Af en toe kijken hoelang dat zo blijft.
JdeFL
0
14 mei jl.:
'Niet alles gaat de deur uit. De IT om medische beelden te delen binnen ziekenhuizen blijft in Mortsel.
De kogel is door de kerk in Mortsel. Na een langgerekte aanloop zoekt Agfa-Gevaert een koper voor zijn groeipoot Healthcare. Die herbergt technologie die ziekenhuizen efficiënter patiëntendata en medische beelden laat delen.
'Na een zorgvuldige evaluatie en in samenspraak met zijn adviseurs heeft de raad van bestuur beslist om de verkoop van een deel van de activiteiten van Agfa HealthCare te onderzoeken', meldt Agfa in zijn eerstekwartaalrapport. Het verkoopproces start in de tweede helft van dit jaar.
In de etalage staan de Hospital IT en Integrated Care, alsook de Imaging IT-business, voor zover deze business nauw geïntegreerd is in de Hospital IT-business. Dat is vooral het geval in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), Frankrijk en Brazilië.
Voor de rest van de wereld houdt Agfa de Imaging IT in Mortsel."

In tegenstelling tot sommigen vind ik Reinaudo wel goed. Agfa bestaat nog, toch een knalprestatie (in vgl. met Kodak en Polaroid, beiden chapter11). Maar die zinloze (rigoureuze) splitsing, waarom is hij daarin meegestapt? Hij kent het bedrijf toch door en door.
En is nu ook voorzitter of ceo van een bio-tech. Wil hij weg?

Zwakke koers. Te weinig nieuws over het verkoopproces? Moeten we het daar zoeken?
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 19 augustus 2019 10:07:

Maar die zinloze (rigoureuze) splitsing, waarom is hij daarin meegestapt? Hij kent het bedrijf toch door en door.

Zwakke koers. Te weinig nieuws over het verkoopproces? Moeten we het daar zoeken?
Duitse KT-belangen, met een fantasieloze poging om snel een maximale waarde te hopen te proberen te realiseren? Wegens gebrek aan betere alternatieven. Ik weet niet of het daadwerkelijk rigoureus is, omdat al het tafelzilver niet zomaar geplunderd zal mogen worden. De koersreactie spreekt boekdelen. Saai idee, opsplitsen; verkeerde bedrijf. Omdat het probleem niet zomaar eventjes win-win is op te lossen. Zelfs niet met activisme. De koersexplosie van vandaag zegt alles.
JdeFL
1
Rigoureus omdat de hele Healthcare losgesneden zou worden, wat achteraf dus niet praktisch bleek te zijn, omdat klanten verschillende zaken samen afnamen.
Behoorlijke inschattingsfout, mijn gedacht.
Leefloon
0
Mee eens. KT-denken zonder overduidelijke meerwaarde, exclusief eventuele taks. Ik vrees dat de reden dat de plannen maar een gedeelte betreffen niet te maken heeft met synergie en klantgerichtheid, maar met wat er maximaal geplunderd mag worden zonder van de rest een symbolische Chapter 11 met €1 miljard schuld te maken.
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 19 augustus 2019 13:19:

Rigoureus omdat de hele Healthcare losgesneden zou worden, wat achteraf dus niet praktisch bleek te zijn, omdat klanten verschillende zaken samen afnamen.
Behoorlijke inschattingsfout, mijn gedacht.

Reinaudo & co zijn reeds twee jaar bezig met de voorbereiding van de afsplitsing van healthcare. Dat heeft handenvol geld gekost aan adviseurs etc...Hoe kunnen ze dan nog de verkeerde beslissing genomen hebben ? En zit AOC dan ook verkeerd door zich in te kopen bij agfa ? Heeft nu plots niemand nog interesse in agfa healthcare of wordt er achter de schermen gewerkt terwijl er ondertussen agfa aandelen aan dumpingprijzen worden bijgekocht ?

www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170823_030...
JdeFL
1
Het verkopen gaat gewoon voort. Daarnet 120k aandelen in een klap à 3.2 tot 3.21. En vlak daarna 52k.
Zet dat af tegen het gemiddelde dagvolume (217k), en je ziet dat het ergens menens is.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 augustus 2019 09:58:

het gemiddelde dagvolume (217k)
Heb ook zoiets, 200-daags. Beursdagen.

Misschien al eerder gemeld: de berekeningswijze van Binck valt mee. In de vroege ochtend schrijf je in HJ2 de datum als YYYYMMDD (X = 20190820), trek daar 600 vanaf (20190220), tel alle omzetten uit de periode X - 600 tot X bij elkaar op, en deel deze door het aantal gevonden omzetten/dagen. Voor een computer een koud kunstje. In HJ1 trek je 9400 in plaats van 600 af van X.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 18 augustus 2019 15:46:

Louter pro memorie. W/A (g) '19 0.4 en '20 0.52. Af en toe kijken hoelang dat zo blijft.
Of Adyen, met wat geduld. AEX, allerlei redenen voor aanpassingen, komt donderdag met cijfers dus eerste prognoses ws. op woensdag, en met te verwachten latere bijstellingen.
JdeFL
1
Het gaat hier nu zo hard, dat Binck in zijn daggrafiek nauwkeurig is tot op 5 duizendsten van een €. Bij Oxurion is dat nu halve Euro's. Een verschil van 100.
JdeFL
0
21/08/2019 9:41:42
Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Agfa-Gevaert
(ABM FN) KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor Agfa-Gevaert verlaagd van 4,70 naar 4,30 bij een ongewijzigd Accumuleren advies.
Analist Guy Sips heeft het waarderingsmodel voor het aantal geactualiseerd om rekening te houden met de voorzichtigere economische vooruitzichten, de hogere zilverprijs in de laatste maanden, de negatieve impact van de recente rentedaling en de lagere waardering van sommige sectorgenoten.
Het advies werd behouden omdat Sips gelooft dat de markt de potentiële waardering van de verkoop van een deel van de huidige HealthCare IT divisie onderschat.
Verder blikt Sips vooruit op de kwartaalupdate die Agfa op woensdag 28 augustus zal geven.
Hij verwacht een omzet van 559 miljoen euro, een REBIT van 31 miljoen euro en een EBIT van 10 miljoen. De nettowinst zal naar schatting van KBC 1 miljoen euro bedragen.
In de divisie Offset Solutions verwacht Sips dat de positieve effecten van de alliantie met Lucky HuaGuang Graphics in de loop van het jaar geleidelijk aan zichtbaarder zullen worden.
In Digital-Print & Chemicals rekent hij op een verdere groei van het inkjetvolume, met een goede prestatie van het hoogwaardige Jetiwide-formaat printerassortiment en een voortdurende sterke volumegroei voor het inktassortiment.
In Radiology Solutions verwacht Sips dat de hardcopy-activiteiten een sterke omzetgroei kunnen voorleggen, gebaseerd op de positieve effecten van de reorganisatie van de distributiekanalen in China.
In HealthCare IT hoopt hij de eerste tekenen van verbetering te zien, nu het segment na twee moeilijke jaren op weg is naar herstel.
Het aandeel Agfa-Gevaert noteerde woensdagochtend 1,7 procent hoger op 3,72 euro.
Door: ABM Financial News.
* BinckBank is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.

444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 1,138
Verschil -0,034 (-2,90%)
Hoog 1,172
Laag 1,138
Volume 195.810
Volume gemiddeld 334.932
Volume gisteren 131.219

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront