Lotus Bakeries « Terug naar discussie overzicht

Lotus Bakeries 2019

135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Gino Scheppers
0
Ziehier een zeer mooi artikel
www.demorgen.be/nieuws/lotus-bakt-zij...
Wist je dat een lotuskoekje ook door een veganist mag gegeten worden!
en
"Onlangs lanceerde het bedrijf de inmiddels goed ingeburgerde speculoospasta, waarvan de Amerikanen ook helemaal wild zijn."
Als de amerikanen even dol worden van de pasta als de UK'ers. Dan is dat explosief!!
DeZwarteRidder
0
quote:

Louis van Gaaltje schreef op 21 augustus 2019 22:44:

[...]En de groei van het dividend van 2018 en 2019??
Net genoeg om gezeur van de aandeelhouders te voorkomen.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 augustus 2019 23:32:

[...]
Net genoeg om gezeur van de aandeelhouders te voorkomen.
wat n onzin. Over twee jaar, dan staan we op tenminste 3.500 euro!
[verwijderd]
0
quote:

Gino Scheppers schreef op 21 augustus 2019 23:31:

Ziehier een zeer mooi artikel
www.demorgen.be/nieuws/lotus-bakt-zij...
Wist je dat een lotuskoekje ook door een veganist mag gegeten worden!
en
"Onlangs lanceerde het bedrijf de inmiddels goed ingeburgerde speculoospasta, waarvan de Amerikanen ook helemaal wild zijn."
Als de amerikanen even dol worden van de pasta als de UK'ers. Dan is dat explosief!!
leuk artikel, maar dit wisten we voor ‘n groot deel al,... dank voor ‘t delen...
Gino Scheppers
2
Onderstaand artikel stond in het nieuwsblad van 22/08/19

De kans dat Donald Trump in het Witte Huis een speculaaskoekje van Lotus in zijn koffie sopt, is niet onbestaande. Nu al verkoopt het Belgische familiebedrijf 1 miljard van zijn koekjes in de VS. Met de bouw van hun Amerikaanse fabriek, meteen de eerste speculaasfabriek van Lotus buiten de dorpsgrenzen van het Oost-Vlaamse Lembeke, willen ze dat aantal tegen 2025 verdubbelen. En zeggen dat opa Jan het concept van het koekje bij de koffie pas een goede halve eeuw geleden bedacht.
Het was niet langer verantwoord om nog al die koekjes – goed voor zeker duizend containers -te verschepen
De verpakking van de US Made-speculoos ziet eruit als de originele Belgische. Net als het koekje zelf trouwens. Ook de smaakexperts van Lotus proeven het verschil niet tussen de speculaaskoekjes die Lotus al sinds 1932 in Lembeke bakt en de koekjes die deze week voor het eerst van de band rolden in Mebane (North Carolina). “Geen sinecure, want hoe eenvoudiger het product, hoe sneller je een smaakverschil waarneemt”, zegt CEO Jan Boone, de oudste kleinzoon van de stichter van Lotus. “We staken er heel veel tijd in om lokaal de grondstoffen uit te zoeken zodat de Amerikaanse koekjes hetzelfde smaken als de 6 miljard koekjes die we jaarlijks in België produceren. We vlogen ook alle Amerikaanse medewerkers over naar België om hen hier elke stap van het proces aan te leren tijdens een wekenlange stage.” Enige waarneembare verschil: de naam Speculoos is voor de Amerikaanse markt vervangen door Biscoff, een samenvoeging van biscuit (koekje) en coffee (koffie).
De Amerikaanse fabriek van Lotus startte deze week met de productie van Amerikaanse speculaas. FOTO: BELGA_HANDOUT
Niet dat Lotus met zijn topproduct nog geen voet aan de grond had in de Verenigde Staten. Bijna 5 procent van de Amerikanen koopt nu al regelmatig speculaaskoekjes. Samen goed voor meer dan 1 miljard stuks van de lekkernij. “Het was ecologisch en economisch niet langer verantwoord om nog al die koekjes – goed voor zeker duizend containers – vanuit België te verschepen naar onze grootste afzetmarkt. Daarom beslisten we om voor het eerst in bijna negentig jaar tijd ook speculoos buiten de dorpsgrenzen van Lembeke te bakken.”
Delta Airlines
Dat speculoos zo bekend is geraakt, heeft Lotus te danken aan Michael McGuire van Gourmet Center, culinair hofleverancier van de luchtvaartmaatschappijen, die het koekje eind jaren 80 voorstelde aan Delta Airlines. Hij kon de bonzen van de luchtvaartmaatschappij overtuigen om het koekje dat hij op zijn business trips in Europa had leren kennen op hun vluchten bij de koffie te serveren. “Bijna onmiddellijk werden de stewardessen bestookt met vragen van reizigers die het koekje per se wilden kopen als ze weer op de begane grond waren. Omdat de vraag zich maar bleef herhalen, hebben wij toen beslist om een telefoonnummer op de verpakking te plaatsen. Dat telefoonnummer verbond de geïnteresseerden met een callcenter waar ze onze koekjes telefonisch konden bestellen.”
Vandaag serveren Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen nog 200 miljoen speculooskoekjes per jaar op hun vluchten. Voor Lotus een ideale manier om de reizigers aan hun koekje te herinneren. Van het callcenter is intussen al lang geen sprake meer. Na de telefonische bestelling volgde een webshop en vielen ook de Amerikaanse supermarkten voor de koekjes van Lotus.
Het concept ‘koekje bij koffie’
CEO Jan Boone is de kleinzoon van de gelijknamige stichter van Lotus. FOTO: BELGA
Vandaag liggen de koekjes voor bij de koffie zelfs al in 80 procent van de Amerikaanse supermarkten. Bij wijze van spreken tussen de Oreo’s en de typische American cookies. “We zijn in Amerika net als in België een alledaags product. Voor de massa. Onze speculooskoekjes moeten volgens onze strategie op die plaats liggen, en dus niet in een of andere speciaalzaak”, zegt de telg van de derde generatie van de familie Boone. Hij is genoemd naar zijn grootvader, de stichter van Lotus én de bedenker van het concept van het speculaaskoekje bij de koffie. “Hij vond 1 Belgische frank voor een kop koffie in een brasserie te veel geld. Daarom overtuigde hij heel wat horecamensen ervan om voor die prijs ook een koekje aan te bieden. Zijn speculooskoekje natuurlijk, dat hij daarom speciaal individueel liet verpakken.”
Het concept slaat meer dan een halve eeuw later al aan op zes continenten. Net als de smaak van het gekarameliseerde koekje dat matcht met een kopje koffie. “Er zijn grote smaakverschillen tussen noord en zuid en oost en west. We moeten met onze madeleines zelfs niet gaan leuren in Nederland, of met frangipanes in Duitsland. Dat willen ze daar simpelweg niet. Het is dus redelijk uniek dat onze speculaas universeel aanslaat. Een beetje zoals Coca-Cola. De reden daarvoor is dat ons koekje een smaak heeft die niet te kruidig of te uitgesproken is, maar ook niet te flets. Je lust er ’s anderendaags onmiddellijk opnieuw eentje van. Bovendien zijn de koekjes vrij van noten, kleurstoffen en ook veganistisch.”
Allemaal niet onbelangrijk als je zo veel mogelijk mensen je koekje wil laten soppen in hun koffie. “De bedoeling is dat onze Amerikaanse productie tegen 2025 verdubbelt naar 2 miljard koekjes. Een op de tien Amerikanen moet dan een pakje speculoos van Lotus in zijn kast hebben liggen.”
-------------------------------------- einde artikel -------------------------------------------------------------
Mijn persoonlijke reactie;
Opmerkelijk is, reeds 1 miljard koekjes. En slechts 5% van de Amerikanen eten Lotus.. In België is dit meer dan 60% ! Maw het potentieel is enorm.
Ook straf de CEO meldt zelfs niet het potentieel van hun pasta en nu ook hun ijs.
Hun pasta wordt gezien als ideale vervanger voor de pinda-pasta. Nu heel wat amerikanen meer en meer allergisch worden aan pinda noten. Is het een ideaal alternatief.

Gino Scheppers
0
Ziehier 2 artikels uit de Tijd 24/08/2019
----------------------------------------------
De fabrikant van koekjes en gezonde tussendoortjes krikte over de eerste jaarhelft de omzet 11,5 procent op tot 298 miljoen euro. De organische groei beliep 6,6 procent. De brutobedrijfswinst steeg 11 procent naar 60,9 miljoen, netto ging de winst 6,5 procent hoger naar 35,9 miljoen euro.
---------------------------------
Hét nieuws van de week stond terloops in het halfjaarrapport van Lotus Bakeries: de Amerikaanse
speculoosfabriek is sinds deze maand operationeel. Tot nu kwamen de 6 miljard Lotus-
speculooskoekjes die de wereld jaarlijks consumeert uit Lembeke. Sinds deze maand is
het Meetjesland zijn monopolie kwijt en rolt ook in Mebane, North Carolina, speculoos van
de band. Al heet het daar Biscoff. Het halfjaarrapport was ook best indrukwekkend. Hoewel
Lotus de voorbije twaalf maanden 164 miljoen euro spendeerde in Mebane, aan de BEARfruit
snoepjesfabriek in Zuid-Afrika en aan de overname van de babytussendoortjes van Kiddylicious,
belopen de schulden met 152 miljoen euro slechts iets meer dan één keer de jaarlijkse
brutobedrijfswinst. Kwaliteit die haar prijs heeft: het aandeel noteert tegen bijna 29 keer
de verwachte 90 euro winst per aandeel over 2019.
Gino Scheppers
0
Lotus Bakeries noteert vandaag in slot op 2610 euro. Eigenlijk is dit aan de bovenkant van een range waar Lotus reeds 3 jaar in zit. Even op een rijtje de hoogste punten:
euro - datum
------- --------
2617 16 okt 2016
2690 09 aug 2018 All Time High !!
2640 13 feb 2019
2680 20 aug 2019 (dag na resultaten)
2610 06 sept 2019 (vandaag)

YTD noteren we een stijging van 22% Inderdaad, wie begin dit jaar had gekocht heeft 22% winst (+ nog een dividend). Indien Lotus deze koers kan aanhouden tot eind dit jaar, dan zal Lotus nogmaals met glans de Bel 20 geklopt hebben (evenals alle andere europese indexen,zelfs dax!)
Een beetje jammer dat we maar niet uit de bovenkant van de range geraken. Daarvoor moeten we boven de 2690 stijgen..
Maar desalniettemin een uitzonderlijke prestatie. Eigenaars van het aandeel zullen met smaak hun koekje 's morgens kunnen soppen in hun koffie.
En dit kunnen bijvoorbeeld Melexis, KBC, Ter Beke, InBev,..., niet zeggen, want die noteren in vele gevallen tientallen procent beneden hun hoogste koers ooit.
Voor technische analysten staan bijna alle indicatoren in het groen, en zij zouden kopen.
Fundamentele analysten zien een te hoge koers/winst en zouden misschien wel verkopen. Terloops, de VFB geeft zelfs een zeer conservatief koersdoel van 1770 euro (zie hun beleggersblad).
En KBC Securities geeft een koersdoel van 2700 euro. Aan u de keuze...
Mijn keuze, simpel, gezien het USA potentieel kopen op een dip :-)

[verwijderd]
0
quote:

Gino Scheppers schreef op 6 september 2019 21:06:

Lotus Bakeries noteert vandaag in slot op 2610 euro. Eigenlijk is dit aan de bovenkant van een range waar Lotus reeds 3 jaar in zit. Even op een rijtje de hoogste punten:
euro - datum
------- --------
2617 16 okt 2016
2690 09 aug 2018 All Time High !!
2640 13 feb 2019
2680 20 aug 2019 (dag na resultaten)
2610 06 sept 2019 (vandaag)

YTD noteren we een stijging van 22% Inderdaad, wie begin dit jaar had gekocht heeft 22% winst (+ nog een dividend). Indien Lotus deze koers kan aanhouden tot eind dit jaar, dan zal Lotus nogmaals met glans de Bel 20 geklopt hebben (evenals alle andere europese indexen,zelfs dax!)
Een beetje jammer dat we maar niet uit de bovenkant van de range geraken. Daarvoor moeten we boven de 2690 stijgen..
Maar desalniettemin een uitzonderlijke prestatie. Eigenaars van het aandeel zullen met smaak hun koekje 's morgens kunnen soppen in hun koffie.
En dit kunnen bijvoorbeeld Melexis, KBC, Ter Beke, InBev,..., niet zeggen, want die noteren in vele gevallen tientallen procent beneden hun hoogste koers ooit.
Voor technische analysten staan bijna alle indicatoren in het groen, en zij zouden kopen.
Fundamentele analysten zien een te hoge koers/winst en zouden misschien wel verkopen. Terloops, de VFB geeft zelfs een zeer conservatief koersdoel van 1770 euro (zie hun beleggersblad).
En KBC Securities geeft een koersdoel van 2700 euro. Aan u de keuze...
Mijn keuze, simpel, gezien het USA potentieel kopen op een dip :-)

Koers blijft goed liggen ondanks de draai naar cyclisch....(of is Lotus defensief en cyclisch tegelijk...)
Gino Scheppers
0
Even wat cijfers. de koers nu tov begin dit jaar:
Het jaar is nog niet om en er kan nog veel gebeuren.
Maar had je op 31 december 2018, Lotus gekocht om het aandeel cadeau te geven.
Dan was tot nu toe de koerswinst 20% !!! Daarmee overstijgt Lotus zelfs Goud (in dollar).

- Lotus Bakeries 2122- 2560 + 20%
- S&P 2506 - 2952 + 17.7%
- Bel20 3243 - 3628 + 11.8%
- Goud in dollar 1279 - 1504 +17%
Nog een kleine 3 maand te gaan...

Gino Scheppers
1
Vandaag werd zomaar even 3363 aandelen lotus bakeries verhandeld. Zeer uitzonderlijk. Zonder dat zelfs de koers bokkesprongen heeft gemaakt !! Laagste koers 2500 en finaal positief de dag uit aan 2530.
Dit heb ik eigenlijk (op een dag zonder specifiek nieuws) nog nooit gezien.
Het is precies dat koper en verkoper gewoon met elkaar hebben afgesproken.
Wie kan dit verklaren? Of was er toch nieuws dat ik niet heb gemerkt.

Leefloon
0
quote:

Gino Scheppers schreef op 7 november 2019 21:13:

Vandaag werd zomaar even 3363 aandelen lotus bakeries verhandeld. Zeer uitzonderlijk. Zonder dat zelfs de koers bokkesprongen heeft gemaakt !!
Begrijpelijk, maar volkomen onjuist. Zie de transacties op de website van Euronext. OffBook Out of market, dus (gemelde) normale wholesale transacties buiten de beurs om. Wat buiten het orderboek voor retail omgaat, heeft vanzelfsprekend geen enkele invloed op dat orderboek en dus koers. Voorbeurs 4 transacties, met een totale omzet van 2.997 aandelen. Later op de dag nog eens 140 of zo.
Gino Scheppers
1
quote:

Leefloon schreef op 7 november 2019 21:51:

[...]
Begrijpelijk, maar volkomen onjuist. Zie de transacties op de website van Euronext. OffBook Out of market, dus (gemelde) normale wholesale transacties buiten de beurs om. Wat buiten het orderboek voor retail omgaat, heeft vanzelfsprekend geen enkele invloed op dat orderboek en dus koers. Voorbeurs 4 transacties, met een totale omzet van 2.997 aandelen. Later op de dag nog eens 140 of zo.
Bedankt om dit uit te zoeken. Ik had al z'n vermoeden. Euronext is inderdaad de bron. Thx
Gino Scheppers
0
Bijzonder mooi positief technisch beeld. Zonder direct concreet nieuws terug boven 2600 euro. Namelijk geeindigd op 2610. Het aandeel heeft niet veel meer nodig om zijn hoogste stand ooit uit te nemen. Wie weet kan die nog tegen eind dit jaar gebeuren.
135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 13:45
Koers 8.880,000
Verschil +10,000 (+0,11%)
Hoog 8.890,000
Laag 8.820,000
Volume 46
Volume gemiddeld 619
Volume gisteren 254

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront