Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
voda
0
Indiase sonde Chandrayaan in baan rond de maan

Een Indiase ruimtesonde is vandaag in een baan rond de maan gekomen. Het onbemande vaartuig, dat een maand geleden was gelanceerd, heeft veilig de moeilijke oversteek gemaakt. India zou bij een geslaagde maanlanding, na de Verenigde Staten, Rusland en China, het vierde land zijn dat daarin slaagt.

Wetenschapsredactie 20-08-19, 12:03 Laatste update: 12:04

De missie heet Chandrayaan-2 (Maanvaartuig-2). Die bestaat uit drie onderdelen: een satelliet die in een baan rond de maan gaat draaien, de lander Vikram (Moed) en het rijdende laboratorium Pragyan (Wijsheid). Vikram en Pragyan moeten op 7 september gecontroleerd landen op het oppervlak van de maan.

De satelliet moet de 'dampkring' van de maan onderzoeken. Die is verwaarloosbaar en vluchtig. Vikram en Pragyan moeten aankomen op de zuidpool van de maan, een plek waar mensen en verkenners nog niet zijn geweest.

Op die zuidpool is misschien waterijs te vinden. Daarom moeten ze daar de bodem gaan onderzoeken.
Ook moeten ze speuren naar de stof helium-3. Dat is misschien een schone en veilige bron van kernenergie.
De verkenner Pragyan moet enkele honderden meters rijden. Hij houdt zijn werk waarschijnlijk twee weken vol.

www.ad.nl/wetenschap/indiase-sonde-ch...
voda
0
Amsterdam zet noodlijdende afvalverwerker in etalage

De gemeente Amsterdam wil de noodlijdende afvalverwerker AEB verkopen. Adviseurs van KPMG onderzoeken daarbij verschillende varianten. Dat hebben bronnen aan het FD bevestigd.

AEB kwam dit jaar in grote financiële problemen door achterstallig onderhoud. Hierdoor sloot de directie eind juni per direct vier van de zes verbrandingsovens. AEB veroorzaakte daarmee een nationale afvalcrisis. De huisvuilverbrander verwerkt jaarlijks 1,4 miljoen ton afval. Ruim 70% daarvan wordt nu gedumpt op stortplaatsen of elders verbrand tegen veel hogere kosten.

Het afvalbedrijf en enig aandeelhouder Amsterdam proberen sindsdien met man en macht de problemen op te lossen. Ze worden daarin bijgestaan door de bekende herstructureringsspecialist Alvarez & Marsal.

KPMG onderzoekt verschillende scenario's

Naar nu blijkt staat het bedrijf inmiddels ook in de etalage. De gemeente Amsterdam heeft adviseurs van KPMG ingeschakeld om de verkoop op te starten. Er liggen verschillende scenario's op tafel. Behalve een verkoop van het hele bedrijf, onderzoekt KPMG twee andere varianten. AEB, dat is opgedeeld in verschillende divisies, kan worden opgeknipt en deels verkocht. Een ander scenario behelst het vinden van nieuwe aandeelhouders, bijvoorbeeld gemeenten of een commerciële partij.

Verkoop van AEB zal niet makkelijk zijn. Het bedrijf is omgeven met veel onzekerheid, met name over de kosten en de duur van de saneringsoperatie. Dat zal de verkoopprijs drukken. De boekwaarde van AEB bedraagt €145 mln.

Ook is er sprake van groot achterstallig onderhoud. Het bedrijf kampt met verouderde software en er zijn door de jaren heen verschillende grote branden geweest op het terrein in het Westelijk Havengebied waardoor het personeel zich onveilig voelt. Sowieso is er al jaren sprake van een groot verloop onder het technisch personeel.

Verdienmodel staat onder druk

Ondertussen staat de afvalverwerker al meer dan een jaar onder verscherpt toezicht van de Omgevingsdienst, een provinciaal orgaan dat toezicht houdt op en om de fabriek. Daarnaast spelen er cultuurproblemen op de werkvloer. Daar zou volgens verschillende bronnen al langer sprake zijn van 'een anarchistisch sfeertje'.

Bovendien ondermijnt het regeringsbeleid het toekomstperspectief van de Nederlandse afvalbranche. Het kabinet maakte recent al bekend geen nieuwe import van buitenlands afval toe te staan. De regering wil bovendien de commerciële import van buitenlands afval extra gaan belasten. Een kwart van het bij AEB verwerkte afval komt uit het buitenland, vooral uit het Verenigd Koninkrijk. Veel Nederlandse afvalcentrales verbranden importafval. Zonder dat afval is er sprake van overcapaciteit en zouden ovens in het hele land niet op volle kracht kunnen draaien. Dat is fnuikend voor het verdienmodel.

Meerdere gegadigden

In de markt zingen verschillende namen rond van potentiële kopers. HVC, een afvalverwerker die onder meer in Alkmaar actief is en net als AEB in overheidshanden is, zou goede papieren hebben. Ook het Franse afvalconcern Suez wordt genoemd. Twee Duitse spelers die al actief zijn op de Nederlandse markt zijn EEW en Remondis. Die laatste partij heeft nog geen verbrandingsinstallatie in Nederland. Andere internationale spelers die mogelijk interesse zouden kunnen hebben zijn de Amerikaanse bedrijven Covanta Energy en Wheelabrator. Het is niet duidelijk hoe concreet de interesse van deze partijen is.

Een uur na de berichtgeving op de website van het FD publiceerde de gemeente Amsterdam de verkoopplannen in een brief aan de gemeenteraad. Een woordvoerder wil verder niet inhoudelijk reageren, maar wijst er wel op dat herstructurering van de afvalverwerker ook nog steeds een optie is. In dat geval zou AEB na een saneringsronde niet worden verkocht en blijft Amsterdam de enige aandeelhouder.

Lees ook
De afvalovens van AEB verbranden vooral heel veel geld

fd.nl/economie-politiek/1313294/amste...
Bijlage:
voda
0
Hoger rendement Noors staatsfonds

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 10:42 | Views: 0

OSLO (AFN) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft in het tweede kwartaal een rendement op zijn beleggingen behaald van 3 procent, ofwel 256 miljard kroon, omgerekend 25,7 miljard euro. De totale marktwaarde van het grootste staatsbeleggingsfonds ter wereld lag aan het einde van het afgelopen kwartaal op omgerekend circa 921 miljard euro.

Bij alle beleggingen nam het rendement toe, dus bij aandelen, obligaties en vastgoed. Ruim twee derde van het Noorse kapitaal zit in aandelen en 28 procent in obligaties. Vastgoed is goed voor nog geen 3 procent.

Het in 1990 opgerichte fonds beheert de inkomsten uit de olie- en gassector van Noorwegen. Met dat geld investeren de Noren in duizenden beursgenoteerde bedrijven in de wereld, waaronder grote namen als Shell, Microsoft, Google-moeder Alphabet, Apple, Facebook, Amazon en Nestlé.
DeZwarteRidder
0
Nederland mag nieuwe naam bedenken voor exoplaneet HAT-P-6 b
21 augustus 2019 18:24 Laatste update: 18 uur geleden

Nederlanders mogen sinds woensdag een nieuwe naam bedenken voor exoplaneet HAT-P-6 b en ster HAT-P-6 waar hij omheen draait. De Internationale Astronomische Unie (IAU) bestaat honderd jaar en daarom hebben alle landen in de wereld een exoplaneet toegewezen gekregen voor vernoeming.

De planeet is een soort "hete Jupiter". De gasreus draait in tegengestelde richting om zijn ster en een jaar duurt er slechts 3,9 aardse dagen. De ster is een geelwitte dwergster. Beide hemellichamen staan op ongeveer 650 lichtjaar afstand van de aarde in het sterrenbeeld Andromeda.

Aan de naamgeving zijn wel een aantal strenge regels verbonden. De namen mogen bijvoorbeeld niet commercieel van aard zijn. Ook de namen van politieke, militaire of religieuze figuren zijn niet toegestaan. De hemellichamen mogen wel namen krijgen van personen, maar die mogen dan niet in leven zijn en moeten bovendien al minstens honderd jaar dood zijn.

Ook mogen de namen niet beledigend zijn en moeten ze goed uit te spreken zijn. Via astronomie.nl kunnen mensen hun suggesties insturen.
Competitie bestaat uit twee ronden

De Nederlandse competitie bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde mag iedereen zijn ideeën insturen. Dit kan tot 30 september. Een nationaal comité bestaande uit astronomen en andere experts selecteert vervolgens vijf setjes van namen. Daaruit mogen Nederlanders in oktober hun favoriet kiezen in de tweede ronde. Alle landen maken hun keuzes in december bekend.

De IAU is een internationale astronomische organisatie, waarvoor meer dan 13.500 astronomen werkzaam zijn uit ruim honderd landen. De IAU wil met de namenwedstrijd de astronomie promoten en bewaken.
DeZwarteRidder
0
Kat smokkelt mobieltjes gevangenis in
1 uur geleden in BUITENLAND

ALAJUELA - Bewakers in een gevangenis in de stad Alajuela in Costa Rica hebben vijf uur lang jacht gemaakt op een kat die werd gebruikt als smokkeldier.

De kat had een pakketje aan zijn halsband met daarin twee mobieltjes, drie simkaarten en een oplader. Nadat hij was gezien, zetten bewakers de achtervolging in. Ze wisten het dier uiteindelijk te vangen in een riool waar hij in was gevlucht. Zodra hij van het pakketje was ontdaan, wist de kat te ontsnappen.

Het was niet de eerste keer dat er spullen via een kat deze gevangenis werden binnengesmokkeld. Eerder dit jaar werden bij een kat twee mobieltjes aangetroffen en bij een andere kat een oplader, een telefoon en een pakketje marihuana.

Voorheen werden ook drugs de gevangenis binnengebracht via duiven.
[verwijderd]
0
OSLO (AFN) - The Norwegian country investment fund completed a return on its investments in the second quarter of three percent, or 256 billion kronor, equivalent to 25.7 billion euro. the whole marketplace value of the largest authorities funding fund within the world on the end of the ultimate quarter turned into approximately 921 billion euros.

The return on all investments improved, so on shares, bonds and actual estate. more than two thirds of the Norwegian capital is in shares and 28 percent in bonds. actual property is good for much less than three percent.

founded in 1990, the fund manages sales from Norway's oil and fuel area. With that money, the Norwegians spend money on hundreds of indexed groups in the international, which include large names including Shell, Microsoft, Google's mom Alphabet, Apple, facebook, Amazon and Nestlé. www.calculatorall.com/lease-calculator
Bijlage:
haas
0
in het Noorden ijn de schoolvakanties weer bij
ter afsluiting even 'n terugblik met muziek:)

Pé Daalemmer & Rooie Rinus - Hoornse Plas
www.youtube.com/watch?v=7OSSLJc4c6k
DeZwarteRidder
0
’Gevluchte vastgoedman Lips eist strafproces’
52 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De naar Dubai gevluchte vastgoedtycoon Roger Lips wil door het Openbaar Ministerie (OM) worden aangeklaagd en berecht.

Dat schrijft hij in een brief aan de voorzitter van het college van procureurs generaal, meldt nieuwswebsite Follow the Money.

Er ligt een aanklacht tegen hem van de curatoren in de faillissementen van Lips: zij hebben aangifte gedaan van faillissementsfraude. Maar volgens Lips ontbreekt bewijs. "Wanneer krijg ik mijn kans mijn onschuld te bewijzen?", stelt hij in de brief. "In een zaak waarin zo veel partijen roepen dat ze gelijk hebben, moet die zaak toch gewoon aan de rechter worden voorgelegd?", verklaart zijn advocaat.

Lips werkte zich op tot een van ’s lands grootste ondernemers in vastgoed. Als de financiële crisis een scherpe daling van zijn vastgoed veroorzaakt, beginnen de problemen. In 2013 gaf de rechtbank opdracht tot gevangenneming, omdat hij volgens de curatoren niet voldoet aan de wettelijke inlichtingenplicht bij faillissement. Lips zat naar eigen zeggen drie weken vast. Later vluchtte hij naar Dubai.
voda
0
Nieuweling op Damrak Prosus 100 miljard waard

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 11:20 | Views: 2.444

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aanstaande beursdebutant in Amsterdam Prosus is naar verwachting bij zijn beursgang 100 miljard dollar waard. Dat schrijft moederbedrijf Naspers, waar Prosus van wordt afgesplitst, in zijn prospectus.

Prosus omvat de consumenteninternetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers. In Prosus wordt onder meer het belang van 31 procent in de Chinese internetreus Tencent ondergebracht, ter waarde van 125 miljard dollar. Verder heeft Naspers enkele kleinere internetbedrijven en wat schulden.

De activiteiten die nu zijn samengevoegd in Prosus waren in het tweede kwartaal goed voor een nettowinst van 1,4 miljard dollar, tegenover 1,1 miljard dollar een jaar eerder.

De notering aan de beurs in Amsterdam moet op 11 september plaatsvinden. De aandeelhouders zijn al akkoord gegaan. Met de notering wil Naspers meer internationale beleggers trekken en minder afhankelijk worden van de beurs in Johannesburg. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.
DeZwarteRidder
0
Legalisering cannabis leidt niet direct tot minder misdaad, concludeert Nederlandse politie na bezoek aan Canada

De legalisering van de productie en het gebruik van cannabis leiden niet direct tot minder drugscriminaliteit. Die conclusie trekt een delegatie van de Nederlandse politie na een werkbezoek aan Canada. Dat land legaliseerde in oktober 2018 cannabis.
Bart Dirks27 augustus 2019, 5:00
Medewerkers in een hennepkwekerij bij WeedMD, één van de dertien Canadese bedrijven die een vergunning hebben om hennep te telen Beeld Bloomberg via Getty Images

‘Qua criminaliteit zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat het nieuwe cannabissysteem de criminelen de wind uit de zeilen heeft genomen’, concludeert bestuurskundige Pieter Tops, hoogleraar bestuurskunde aan Tilburg University en lector politie en openbaar bestuur aan de Politieacademie. ‘Voorlopig is het nog een grote vraag of het legale systeem in Canada opgewassen zal zijn tegen de macht en de omvang van het illegale systeem.’

Met de legalisering van productie en verkoop voor recreatief gebruik loste premier Justin Trudeau een belangrijke verkiezingsbelofte in. Volgens de Canadese premier was de bijna honderd jaar oude wetgeving niet meer effectief, omdat Canadezen in de praktijk tot ’s wereld zwaarste gebruikers behoren.

Wilt u dit artikel liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie

Canada geldt als voorbeeld voor Nederland. De coalitiepartijen in het der­de kabinet-Rutte hebben tijdens de formatie afgesproken dat in Nederland kan worden geëxperimenteerd met legale hennep. Tops was in juli op werkbezoek in de regio Toronto, met de voorzitter en de secretaris van het Platform Drugs van de Nederlandse politie.

Tops vindt dat Canada een doordacht systeem heeft opgetuigd voor de handel in legale cannabis: de cannabis wordt geproduceerd door (soms beursgenoteerde) privébedrijven die daarvoor een vergunning nodig hebben. Vervolgens is de kwetsbare levering aan cannabiswinkels overgelaten aan provinciale overheidsorganisaties. De winkels kunnen in handen zijn van de overheid of van particuliere ondernemers.
Illegale handel

De Canadese overheid roept gebruikers op om legaal te kopen. Niet alleen op morele gronden, maar ook omdat onder toezicht geproduceerde hennep beter zou zijn voor de gezondheid. Toch lijkt het er nog niet op dat de illegale handel in Canada hierdoor wordt teruggedrongen.

In het voordeel van de illegale markt in Canada werken een paar omstandigheden: men kan hennep aanbieden met een hoger THC-gehalte en dus een sterkere werking. Criminele producenten betalen geen belasting. Mede daardoor kunnen zij cannabis verkopen ver onder de door de overheid vastgestelde prijs.

Op de legale markt kost een gram cannabis bijna 10 Canadese dollar (ongeveer 6,75 euro), op de illegale markt is dat 6,5 Canadese dollar (4,40 euro). De schattingen over de illegale omzet in Canada lopen uiteen van omgerekend 2,3 miljard tot 3,4 miljard euro.

Het Canadese systeem vertoont een aantal mankementen, concludeert de Nederlandse delegatie na het werkbezoek aan Canada. Een deel van de legale cannabis blijkt toch illegaal geproduceerd, terwijl een deel van de legaal geproduceerde cannabis ‘via een achterdeur’ naar de illegale wereld verdwijnt.
Stromannen

Sommige vergunningen voor legale cannabis lijken in handen te zijn gevallen van stromannen van criminelen. Bovendien is er nauwelijks tot geen controle op thuisteelt, die van ‘bedrijfsmatige omvang’ kan zijn.

‘In elk geval is sprake van een verwevenheid van legale en illegale cannabisproductie’, zei Tops maandagmiddag op een drugsconferentie in Doorn. ‘Zeker in gebieden met een stevige illegale cannabiswereld, zoals Ontario en British Columbia, heeft het legale systeem het moeilijk.’

De meeste politieagenten die de Nederlandse delegatie sprak, zijn sceptisch over de vraag of het lukt om de criminele wereld terug te dringen.

Het Nederlandse kabinet wil gedurende vier jaar in zes tot tien gemeenten alle coffeeshops laten bevoorraden door ‘legale’ en gecontroleerde wiettelers. Aan de proef, die vooral is bedoeld om de criminaliteit aan de achterdeur van de coffeeshops te bestrijden, kleven zoveel haken en ogen dat veel gemeenten afzien van deelname.

De vijf grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven), die ook de meeste coffeeshops herbergen, doen onder de huidige voorwaarden niet mee.

Canada is sinds oktober 2018 het tweede land ter wereld waar je legaal wiet kunt kopen. Om middernacht stonden mensen in Newfoundland, de oostelijkste provincie van het land, in lange rijen bij een ‘potshop’ om juichend hun eerste bestelling te doen. Wordt Canada hierdoor straks overspoeld door toeristen die ongestraft een joint willen roken? En loopt Nederland nu achter?

Het loopt niet storm met het aantal gemeenten dat wil deelnemen aan het wietexperiment van het kabinet. Tot dusver hebben zich alleen middelgrote en kleine gemeenten aangemeld. De vijf grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven), die ook de meeste coffeeshops herbergen,doen onder de huidige voorwaarden niet mee.

DeZwarteRidder
0
’Het is bijna tijd aandelen te kopen’

Door Redactie DFT
10 min geleden in FINANCIEEL

Nadat JP Morgan ruim een maand geleden waarschuwde voor een stevige correctie, meent de Amerikaanse bank nu dat het bijna tijd is om weer in aandelen te stappen.

JP Morgan wees op 18 juli op een mogelijke daling van de aandelenkoersen met 10% in de daarop volgende drie maanden, vooral vanwege de in haar ogen te hoge winsttaxaties door analisten.

Hoewel beleggers een dergelijke neergang tot dusverre bespaard zijn gebleven, vielen de beurskoersen in de daarop volgende vier weken behoorlijk terug. Zowel de Dow Jones-index als de AEX zakte ongeveer 6%.

Kans op meevallers

Nu vindt JP Morgan de inmiddels duidelijk verlaagde winsttaxaties juist aan de lage kant, gezien de nog altijd redelijke economische ontwikkeling. De bank wijst bovendien op de kans dat de rente in de VS volgende maand sterker daalt dan de voorspelde 25 basispunten en op het aanstaande stimuleringspakket door de Europese Centrale Bank.

Op basis hiervan rekent JP Morgan op stijgende aandelenkoersen in september.
DeZwarteRidder
0
Consumentenbond: pas op voor foute loodgieters
Updated 26 min geleden
47 min geleden in GELD

DEN HAAG - Loodgietersbedrijven die hoog in de zoekresultaten van Google naar boven komen kun je maar beter vermijden. Vaak gaat het om louche bemiddelaars, zo waarschuwt de Consumentenbond. Die tussenpersonen verkopen opdrachten door en brengen exorbitante bedragen in rekening voor soms simpele klusjes.

De Consumentenbond zegt veel meldingen te ontvangen over gebrekkige communicatie, schimmigheid vooraf over tarieven en ronduit oplichting door loodgieters. De meeste klachten gaan over de bedrijven Ontstoppings-service24, H.Wander, Ontstoppings R-ss, O.24/7, Erkende-loodgieter en De-Jong-Ontstopping.

Klagers melden dat zij honderden euro’s moeten betalen voor eenvoudig werk, zoals het ontstoppen van een gootsteen. Zo moest een gedupeerde 1426 euro betalen voor een verstopte gootsteen. De loodgieter was 20 minuten bezig geweest, zonder het probleem te verhelpen.

De Consumentenbond deed zelf een steekproef onder vier loodgieters door een toiletpot onklaar te maken met een flinke prop toiletpapier. De eerste drie firma’s rekenden 148 tot 175 euro voor het klusje van 15 minuten. Het vierde bedrijf rekende op een feestdag 893 euro. Ook werd door twee man het hele toilet - onnodig - gedemonteerd en beschadigd teruggeplaatst.

Consumenten doen er goed aan alleen in zee te gaan met loodgieters die vooraf een prijs opgeven. Volgens de Consumentenbond vermelden veel bedrijven online geen tarieven. Een rondgang langs zeventig loodgieters toonde aan dat de helft ook telefonisch geen tariefinformatie geeft. Loodgieters die aangesloten zijn bij de brancheorganisatie Techniek Nederland scoorden beter.
haas
0
voda
0
Saoedi-Arabië wil snelste, langste en hoogste rollercoaster ooit in woestijn bouwen

Saoedi-Arabië heeft plannen om ‘s werelds grootste, langste én snelste rollercoaster ooit te gaan bouwen in de woestijn. The Falcon’s Flight zal snelheden tot 250 kilometer per uur gaan halen en komt in Six Flags Qiddiya in de buurt van de Saudische hoofdstad Riaad te staan.

Buitenlandredactie 28-08-19, 03:54

Op beelden van het project is te zien hoe een karretje in de vorm van een gerobotiseerde valk langs grote hoogten racet, enorme loopings maakt en met duizelingwekkende snelheden door bochten vliegt.

Er zullen ‘authentieke thema’s die samengaan met de regio’ worden gebruikt, aldus de Saudi Gazette. ,,Dit zal het meest unieke Six Flags themapark zijn dat ooit gebouwd is”, voegt David McKillips, de president van de Six Flags International Development Company eraan toe.

Verwacht wordt dat het park in 2023 opengaat. De Falcon’s Flight zal het kroonjuweel worden van het park, dat in een vallei op zo’n zestig kilometer buiten Riaad gebouwd zal worden.

De huidige wereldrecordhouder in rollercoasterland is de Formula Rossa in Abu Dhabi, die een snelheid tot 240 kilometer per uur in vijf seconden kan halen. De hoogte, snelheid en lengte van de nog te bouwen Falcon’s Flight, die geïnspireerd is op de iconische roofvogel die in het Midden-Oosten erg populair is om mee te gaan jagen, is nog niet bekend.

De snelste achtbaan van de Benelux is de Fury in Bobbejaanland, die een snelheid van 106,6 kilometer per uur kan halen.

www.ad.nl/buitenland/saoedi-arabie-wi...
voda
0
Duurste parkeerplaats van Nederland: €150.000

Na met veel moeite een huis te hebben gekocht op de verhitte Amsterdamse woningmarkt wacht een volgende klus: het vinden van een parkeerplaats voor de auto. De wachtlijst voor een vergunning kan oplopen tot meerdere jaren, zeker in het centrum. Sneller is een parkeerplaats kopen, maar dat kan flink in de papieren lopen.

De duurste parkeerplek van de hoofdstad, die nu te koop staat op huizenwebsite Funda, heeft een vraagprijs van €150.000. Het is een garagebox in de Rubensstraat in Amsterdam-Zuid. Het is meteen de duurste parkeerplaats van Nederland. Parkeerplekken in Amsterdam zijn over het algemeen duurder dan in andere grote steden. Er is veel vraag, zeker nu de gemeente het aantal parkeerplekken op straat gaat terugbrengen.

In sommige gevallen zijn de parkeerplaatsen in Amsterdam per vierkante meter zelfs duurder dan woningen. Zo kost de garagebox in de Rubensstraat €7143 per vierkante meter. Drie van de vier woningen die momenteel in dezelfde straat te koop staan hebben een lagere vraagprijs per vierkante meter.

Voor veel parkeerplaatsen in het centrum van de hoofdstad zijn geen vierkantemeterprijzen te berekenen, omdat deze plekken onderdeel zijn van een parkeergarage of een geavanceerd liftsysteem. Daarbij wordt de auto computergestuurd in een garage opgeborgen.

Na aanschaf van de parkeerplek is de eigenaar er overigens nog niet. Een plek in de Amsterdam is vaak onderdeel van een appartementencomplex en kent maandelijkse servicekosten. Zo moet de koper van een parkeerplaats in de Vossiusstraat (vraagprijs €125.000) maandelijks €120 afdragen.

Een van de goedkoopste parkeerplaatsen van Nederland is overigens ook in Amsterdam te vinden. Het is wel een plek in een parkeergarage voor een motor.

Hoe de prijzen van parkeerplaatsen zich de afgelopen jaren in Amsterdam en de rest van het land hebben ontwikkeld, is onbekend. Makelaarsvereniging NVM houdt geen aparte cijfers voor dit type vastgoed bij.

Voor infographs, zie link

fd.nl/economie-politiek/1314939/duurs...
voda
0
Het "betere" werk!

Algeria 5600 MW of Solar Power Plants Under Construction

Algeria has developed a project to build solar power plants with a combined capacity of 5,600 MW on its territory. The announcement was made by the Minister of Energy during a working visit to eastern Canada. He also announced that the country would use a new energy consumption model.
Algeria will strengthen its electricity grid by an additional 5,600 MW of energy. The country has announced its intention to launch a project to build solar power plants in this direction. Addressing the local press, Energy Minister Mohamed Arkab said that current national expertise is capable of carrying out this project in all its stages, from study to final implementation.

Algeria has an annual production capacity of 20 GW, for a demand of 15.8 GW. The government plans to develop a new electricity consumption model based on a shift in the use of the country’s energy resources. This would, for example, increase industrial consumption to 30% of the energy consumed in the country. The new consumption model envisages giving a high priority to renewable energies.

A solar power plant was installed for the first time in Algeria in 2011. Since then, the country has developed the sector and now has 22 power plants that produce electricity. However, Algeria occasionally experiences power cuts, particularly in the Annaba region in the east. This situation is due to the obsolescence of the distribution networks, the Minister recalled. To remedy this, projects in the electricity generation and transmission sector have enabled to bring light to many dark areas.

In Algeria, the rate of access to electricity is 100%. The country produces 20,000 MW of electricity while the national consumption is 15,680 MW. Algeria’s photovoltaic solar potential is 2.6 million terawatt/hour per year. This figure is 105 times higher than the world’s electricity consumption. This North African country has implemented the National Renewable Energy Development Programme through which it plans to install 22,000 MW, with an investment of USD 34 billion. The implementation of this programme will enable Algeria to achieve 27% renewable energy in the national energy mix by 2020. This is good news, because it will generate an annual saving of 38 billion m3 of natural gas, which emits greenhouse gases.

Source : Afrik21
voda
0
Na ingreep hoeft boomlange Yannick (13) straks niet te bukken voor elke deur

Lang is hij al, en hij zal nog langer worden. Maar Yannick Pinas wordt geen 2,15 meer. Hij zal blijven steken op ‘slechts’ 2,08 dankzij een ingreep in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Dat lijkt weinig, maar maakt voor hem veel verschil.

Arnold Mandemaker 30-08-19, 07:00 Laatste update: 08:16

Het bed op de kinderafdeling van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven moest verlengd worden. Want de 13-jarige Yannick Pinas is al net zo lang als zijn vader: 1,98 meter. En hij zal nog verder groeien. Maar niet meer naar de 2,15 meter die hij zou bereiken, maar naar 2,08 meter. Dit dankzij een ingreep aan de groeischijven, net boven de knie en in de voeten, die hij dinsdag onderging. Een dag later mocht hij alweer naar huis, na een laatste onderzoek en met vers verband om zijn onderbenen.

Het zijn 7 centimeter die veel verschil maken. ,,Ik zou met 2,15 meter voor elke deur moeten bukken’’, zegt Yannick. Want ja, een deurkozijn in Nederland is standaard 2,11 hoog. Maar ook andere normale zaken, zoals in een vliegtuigstoel of in een auto zitten, worden met een lengte van 2,15 meter wel erg lastig.

Basketbal
Yannick is erg nuchter over zijn lengte. ,,Nee, ze pesten mij daar niet mee. Ja, soms vragen ze hoe het weer daarboven is. Maar daar kan ik wel mee lachen.’’ Zijn lengte komt bovendien van pas bij het sporten: ,,Ik doe aan basketbal en voetbal.’’

Yannick en zijn moeder Anouk zijn vanuit Den Haag naar Veldhoven gekomen voor een eenmalige operatie waarbij de groeischijven in de voet en onder de knie kapot worden gemaakt. Het MMC is een van de weinige ziekenhuizen waar de kinder-orthopeden deze ingreep doen.

Dat klinkt dramatischer dan het is. Het is een relatief kleine ingreep. De schijven herstellen na een paar weken volledig, maar hun groeifunctie is dan afgeremd. ,,Ik ben een uur onder narcose geweest’’, vertelt Yannick een dag na de operatie. ,,Het doet nog wel een beetje pijn, maar daar heb ik niet veel last van.’’

Geen lift
Yannick moet de komende zes weken gebruik maken van een rolstoel, want lopen zit er nu even niet in. ,,Maandag gaat hij weer naar school’’, zegt moeder Anouk. ,,Dat kan nog lastig worden, want er is daar geen lift.’’ Hij krijgt ook krukken mee, maar die moesten nog wel even voor zijn lengte worden aangepast.

Dat Yannick zo hard groeit, blijkt een genetische kwestie. ,,Mijn man is ook lang, 1,98 meter. En zijn vader, Yannicks opa, is ook een lange man. Ik ben met 1,78 wat langer dan gemiddeld. Yannick is al direct na zijn geboorte snel gaan groeien. Hij zat altijd buiten de curve. Mijn jongste dochter van 9 zal mogelijk ook deze operatie moeten ondergaan, want zij groeit ook heel snel.’’ Een tweede oudere dochter heeft dan weer een doorsnee-lengte.

Langste volk
Nederlanders vormen het langste volk ter wereld met een gemiddelde lengte voor mannen van 183,8 centimeter en 170,7 centimeter voor vrouwen. In Europa worden mensen sowieso langer dan in Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Zo is de gemiddelde Mexicaan 1,64 centimeter en vrouwen 1,51. Lengte is niet alleen genetisch bepaald, maar deels ook afhankelijk van voeding en omgeving.

De langste man ooit was de Amerikaan Robert Wadlow met 2,72 meter. Over de langste vrouw zijn de meningen verdeeld. De titel gaat officieel naar de Chinese Zeng Jinlian, die 2,48 haalde. Maar de Nederlandse Trijntje Keever, die in de 17de eeuw leefde, zou nog langer zijn geweest. Zij mat 9 ‘Amsterdamse voet’. Dat komt neer op 2,54 meter.

De kleinste vrouw ooit is zeker een Nederlandse. Pauline Musters, geboren in Ossendrecht in februari 1878, werd maar 61 centimeter lang en woog vier kilo. Zij reisde langs theaters als ‘the little princess’. Zij stierf in februari 1895 in New York tijdens een tournee aan long- en hersenvliesontsteking, vlak voor haar 17de verjaardag.

Hormonen
Timing is bij de operatie aan de groeischijven belangrijk. De ingreep moet niet te vroeg, maar ook niet te laat worden uitgevoerd. Het aantal groeischijfoperaties dat in het MMC wordt uitgevoerd is sinds 2015 meer dan vervijfvoudigd. Vorig jaar ging het om 151 operaties, dat waren er vier jaar eerder nog maar 28. Dat is niet omdat er nu ineens veel meer jongeren zijn met extreme groei. De gemiddelde lengtegroei van de Nederlandse bevolking is juist gestopt. Wel omdat de traditionele behandeling met hormonen als groeiremmers niet meer wordt uitgevoerd omdat is gebleken dat dit bij meisjes kan leiden tot onvruchtbaarheid.

Er is geen medische noodzaak om de groei te remmen. Het is niet schadelijk voor de gezondheid, maar het leidt wel tot praktische en sociale beperkingen. Zo zijn lange mensen aangewezen op speciaal schoeisel en kleding. Ook zijn sommige beroepen, zoals piloot, onmogelijk.

Rode neus
Na het gesprek maakten moeder en zoon zich op voor de terugreis naar Den Haag. Anouk, die twee dagen bij haar zoon is gebleven, kon zich goed vermaken. ,,Mijn man komt uit Brabant en hij heeft hier veel familie. Het is hier altijd gezellig.’’ Yannick kreeg een rode neus van twee cliniclowns die de kinderafdeling kwamen opvrolijken. Hij mag dan boven menig volwassene uittorenen, hij blijft een jongen van 13.

www.ad.nl/binnenland/na-ingreep-hoeft...
Bijlage:
3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18 apr
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18 apr
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18 apr
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0623 -0,0020 -0,19% 03:53
BTC/USD 61.187,92 -2.399,85 -3,77% 03:49
Gold spot 2.408,61 +29,24 +1,23% 03:53
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 18 apr
ING 15,168 +0,242 +1,62% 18 apr
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 18 apr
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 18 apr
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront