Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2019 09:17:

Nou, als je je hierover druk maakt, heb je nog een lange weg te gaan...
Dit is werkelijk niks, vergeleken met wat anderen in de loop der jaren aan pek en veren over zich heen hebben gekregen.
Schijnt te mogen op een openbaar forum...
Ik heb daar al vooruitgang geboekt in die zin dat ik bij bepaalde deelnemers met onbeschoft gedrag reken. In dit geval, uit de pen van een vroom mens, kwam het als donderslag bij heldere hemel.
rationeel
2
quote:

gokker schreef op 24 augustus 2019 09:26:

[...]

Ik heb daar al vooruitgang geboekt in die zin dat ik bij bepaalde deelnemers met onbeschoft gedrag reken. In dit geval, uit de pen van een vroom mens, kwam het als donderslag bij heldere hemel.
Er is zoiets als mensenkennis, Gokker.

Dit forum is juist zo interessant omdat er geheel verschillende mensen meedoen. Mensen die je misschien elders nooit hebt ontmoet. Ieder in zijn eigen>>> soort>>> bubbel.
Het is leerzaam en nuttig, niet alleen, omdat wij met elkaar zullen moeten leven, maar omdat ook iedereen zijn>>> eigen>>> bijdrage kan en moet leveren.
In de schermutselingen leer je veel over jezelf. En het is vaak hilarisch, top amusement. Je kunt je ook vaak verkneukelen. En van de boosheid kun je ook veel leren. Stel jezelf de vraag naar het waarom. Waarom maakt dit soort opmerkingen me nu zo boos.

Ik zie BDB:) als een hele lieve man, zeer begaan met het lot van bepaalde andere mensen, en hij voelt zich begeleid door de HOGERE. Ik kan het moeilijk begrijpen, maar als je doordenkt, wat kun je uberhaupt van de gevoelens van de ander begrijpen. Maar als iemand in alle oprechtheid zijn gevoelens met je deelt, dan is dat een geschenk, dat ontroert, en met begrijpen heeft het niet van doen.

En dat is volgens mij wat er nu speelt. Jij identificeert je met je favoriete rol van wetenschapper. Daar horen GEVOELENS, zoals je die nu ervaart niet bij. Je bent ook een hele mens , en die vraagt nu even je belangstelling. Zo doet de hele mens dat. Die laat het bloed wat sneller door de aderen vloeien:)
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2019 09:17:

Nou, als je je hierover druk maakt, heb je nog een lange weg te gaan...
Dit is werkelijk niks, vergeleken met wat anderen in de loop der jaren aan pek en veren over zich heen hebben gekregen.
Schijnt te mogen op een openbaar forum...
Wij worden begeleid in ons gedrag door hogere machten, en die zijn nu eenmaal niet te begrijpen;)
izdp
0
Ik moet er wel om lachen.
My two cents:
BDB, en communicatie is inderdaad een speciale.
Gokker, je ontmoet hem nu zelfs in een betere vorm en een stuk beschaafder.
Voor de rest moet je nog wennen blijkbaar.
Of je dat wilt moet je zelf weten.
Voor mij ben jij ook soms wel heel erg lichtgeraakt.
Vaak is het meer de gehanteerde stijl van iemand op alles en iedereen, dan dat het zozeer specifiek op jou gericht is.
Daarom hoef je zeker niet alles te pikken, maar til er wat minder zwaar aan.
Ik vind je wel een aanwinst en voor de denkers in groepen en kampen ben jij al mijn vriendje genoemd.
Dus krijg je vanzelf een stukje lading ;-)

Dit forum is nog bijzonder heilig, ik heb in een verleden mede een forum gemodereerd, waar de enige regel was dat bedreiging uit den boze was.
1 gele kaart en daarna levenslange ban en zo nodig aangifte bij de wetshandhaver.
En toch was het niveau veel en veel hoger dan bv de reacties bij zoiets als Geen Stijl.
De deelnemers bepalen.

izdp
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 24 augustus 2019 03:32:

[...]
Hopeloos idealistisch.
En ja hoor, daar is-tie weer: minder vlees eten ("plant-based meat").

Toch een lichtpuntje, eindelijk: "Achieve replacement-level fertility rates".
Minder geboorten per vrouw dus. Hoera.

Hier ga je volledig de fout in.
Kijk dat jij de wereldbevolking niet wilt zien groeien is totaal iets anders dan de harde realiteit.
Dus een antwoord trachten te vinden om de schade voor het klimaat te beperken is alleen maar toe te juichen.
Gods water over de akker laten vloeien is desastreus.

Bij die 10 staan er die al voorbij het idee zijn en razendsnel opschalen of op te schalen zijn.
Bij 2 van de 10 is DSM betrokken en dat is verre van een zweverig clubje idealisten.
Kan elke aandeelhouder bevestigen.
rationeel
1
AMSTERDAM - Nederland telt te veel versnipperde natuur. Werkgeversorganisaties>>> VNO en LTO >>>willen van die lappendeken af om>>> economisch >>>verder te groeien zonder problemen met stikstofuitstoot.

Volgens LTO-voorzitter>>> Marc Calon>>> is de aanwijzing, tien jaar geleden, van ruim 160 aparte Natura 2000-gebieden een vergissing geweest. Het heeft een ’verlammende werking’.

Ik stel de vraag: liggen die natuurgebieden wel goed? En moet die>>> natuur alles bepalen >>>wat wij nog mogen in Nederland?”, aldus Calon. Sinds het afschieten door de Raad van State van het stikstofbeleid kwamen al duizenden projecten voor>>> woning-, wegen- en dijkenbouw>>> tot stilstand.

Op slot

VNO-voorzitter>>> Hans de Boer>>> steunt de LTO-oproep. „Ik hou van natuur. Niet alleen om de vogels en vissen, maar ook omdat het ons >>>vestigingsklimaat>>> verbetert. Maar>>> we kunnen de boel niet zoals nu op slot zetten.”>>>

De Boer bepleit daarom een concentratie van natuurgebieden. >>>„Minder en groter.>>> Zodat we >>>elkaar niet in de weg zitten.”>>> Op de korte termijn geeft een lagere maximumsnelheid rond natuur mogelijk lucht. Ook stelt VNO ter>>> compensatie>>> voor >>>extra geld>>> vrij te maken voor natuurbeheer.

www.telegraaf.nl/nieuws/763214709/lap...

Ja, het probleem is: We zitten elkaar wel degelijk in de weg. Ons land is nl VOL...OVERVOL.

En het enige wat daaraan te doen is, is zorgen voor MINDER inwoners.

En ja, van de natuur willen we niet af, NIET met als argument omdat we van de natuur genieten als inidividuen, maar omdat de natuur een rechtmatige plaats mag opeisen.

En omdat het idee, dat economie moet groeien, middels een piramidespel dat om steeds meer mensen vraagt, zijn grenzen bereikt heeft. Sterker, er al ver voorbij is.

Het paaien van mensen en organisaties, met geld, dat steeds verder zijn waarde verliest trouwens en ook nog het bezit is van de burgers, een fooi uitdelen, om maar plannen door te drukken, is pervers. Het zou al voordat het ook maar geopperd wordt al afgeschoten moeten worden.
Overeenstemming bereiken middels een pot geld, dat ook nog aan een ander toebehoort, dat is geen discussieren maar hoereren.
rationeel
0
In Nederland is een nieuwe bijensoort waargenomen, melde Nature Today vrijdag. Het gaat om de Anthidium septemspinosum, de zwartpootwolbij. In totaal leven er nu 361 soorten bijen in Nederland. De zwartpootwolbij, die op 30 juli in Ede voor het eerst werd gezien, is zwarter dan de gewone wolbij, die meer geel van kleur is. De insecten lijken veel op wespen. De zwartpootwolbij komt vooral voor in Zuid- en Midden-Europa. Volgens de Nederlandse Bijenhoudersvereniging zorgen bijen voor de bestuiving van driekwart van de land- en tuinbouwgewassen in Nederland.

www.nd.nl/nieuws/nederland/nieuwe-bij...
rationeel
0
Staat bedenkt probleem en verzint dure oplossing.

Het gasverbod voor de Nederlandse huishoudens staat niet op zichzelf. ‘De staat overheid creëert zelf een probleem en biedt tezelfdertijd de oplossing, als altijd met een stevig prijskaartje,’ constateert Jan Zandbergen. Hij deed alvast ervaring op met de Waterslavin.

door Jan Zandbergen

De soap die>>> ‘Gasverbod’>>> heet is beter dan Game of Thrones. De ontwikkelingen gaan in zo’n duizelingwekkende vaart dat ze de liefhebber makkelijk ontgaan. Je even laten bijpraten door een andere bingewatcher is geen optie, want de afleveringen worden niet aangekondigd. Grote kans dat je informant de laatste ontwikkelingen evenmin kent.

Al met al is ‘Gasverbod’ spannender dan de Staatsloterij, want in plaats dat de Staat je een bedragje komt brengen, komen ze het via een omweg halen. Dat kon zelfs John de Mol niet bedenken. Maar misschien is ‘Gasverbod’ is toch eerder de licht geperverteerde variant van de Postcodeloterij. Maar dan eentje waarbij de dienstdoende Gaston je komt vertellen>>> dat je samen met de hele wijk wordt afgesloten.>>> Emotie-tv op zijn best.

Hoe dan ook, dankzij>>> Diederik Samsom & Ed Nijpels>>> blijft de spanning erin. De laatste >>>meesterzet van de scenaristen van het Klimaatplan>>> is dat de geharde>>> kernenergiehater >>>Didi >>>‘een>>> kleine kernreactor’ >>>opeens een optie vindt. Mogelijk>>> zo klein>>> dat die naast de >>>lawaaiige warmtepomp>>> in de voortuin kan staan. Het zal warempel lastig worden deze jongste cliffhanger te overtreffen.

www.sypwynia.nl/zorgopstand-legt-pold...
rationeel
0
De hotemetoot wil wat

Toch is voor de kenners ‘Gasverbod’ een >>>oeroud thema>>>, met vaste elementen. Er is altijd de >>>onbetrouwbare hotemetoot>>> die de>>> overheid>>> vertegenwoordigt. Dat kan iemand van het kabinet zijn, maar nog vaker een>>> afgedankte politicus>>> waarvan je zeker wist dat hij met de>>> vut>>> was. Of een>>> nutsbedrijf als de drinkwaterleiding of de netbeheerder,>>> met stiekem een>>> monopolie>>>, wat voorkomt dat je naar meer toegeeflijke>>> concurrent>>> loopt.

Zoals in elk groot epos begint het verhaal met een totaal >>>onverwacht bericht van de>>>overheid.>>> Je heet>>> Jozef, je vrouw heet Maria en je moet van de>>> hotemetoot>>> naar Bethlehem om je als echtpaar te laten>>> tellen>>>. Klein bericht, grote gevolgen. Dit verhaal werd trouwens een mondiale klassieker.
rationeel
0
Aqua Serva

Mijn eerste ervaring op dit gebied was de totaal onverwachte brief van het>>> Provinciaal Waterleidingsbedrijf Noord-Holland,>>> afgekort >>>PWN>>>. Die had een gewichtige oekaze voor de klanten in>>> Haarlem.>>> Het was het waterleidingbedrijf ter ore gekomen dat zijn werknemers niet veilig konden werken. De brief trad niet in details, maar het kwam erop neer dat monteurs regelmatig geheel of gedeeltelijk>>> onder stroom kwamen te staan,>>> omdat de aarding van de cliëntèle niet in orde was.

De>>> oplossing >>>stond eveneens in de brief. Het was de bedoeling dat de>>> geachte PWN klant >>>zijn elektrische installatie officieel liet>>> testen.>>> En om de cliëntèle zo goed mogelijk van dienst te zijn, had PWN daartoe een >>>dochtermaatschappij>>> opgericht die dat klusje tegen een>>> vergoeding>>> kon klaren.

De>>> liefhebber van ‘gasverbod’ >>>herkent tussen haakjes onmiddellijk de>>> twee klassieke elementen.>>> De >>>overheid creëert zelf een probleem>>> en biedt >>>tezelfdertijd de oplossing,>>> als altijd met een >>>stevig prijskaartje>>>. De dochtermaatschappij van PWN heette trouwens>>> Aqua Serva>>>, wat Latijn is voor>>> waterslavin. >>>Wat zullen ze een>>> plezier>>> hebben gehad bij het bedenken van die naam.
rationeel
0
De aardpen

Kort en goed: het was de bedoeling dat de Haarlemse>>> waterslaafjes >>>een>>> duurbetaalde instantie>>> in de arm namen om de veiligheid van het PWN-personeel te waarborgen. Problemen bij een ander leggen is ook zeer>>> des overheids.>>> Bij de >>>kleine lettertjes>>> in de brief stond dat men>>> niet verplicht was om de Waterslavin>>> in te schakelen. Dit mocht ook bij een >>>andere erkende installateur.>>>

En zoals ook altijd in dit soort gevallen stond het>>> bedrijfsleven in de startblokken>>> om zijn diensten te leveren. De>>> laagste offerte>>> was van een eenmansbedrijf in Beverwijk die ik om redenen van >>>discretie Hoogenprijs>>> zal noemen. Deze firma rekende>>> €45>>> voor het doormeten van de>>> aardpen,>>> waarop de aarding standaard zit aangesloten. Maar dit bedrag gold volgens Hoogenprijs als>>> instapprijs>>>, want als er tekortkomingen aan de installatie werden vastgesteld, zouden er>>> meerkosten>>> in rekening worden gebracht.

Het verhaal ontrolde zich op de>>> vertrouwde wijze>>>. De aardpen werd doorgemeten en in>>> orde>>> bevonden. Maar Hoogenprijs stelde vast dat er slechts>>> één aardlekschakelaar >>>aanwezig was waar een>>> minimum van twee>>> voorgeschreven was. Ook ontbrak een >>>verplichte hoofdschakelaar.>>> Voor beide zaken zou ik een>>> schappelijke offerte>>> ontvangen.
rationeel
0
Met een factor twintig vermenigvuldigd

Twee dagen later kwam de offerte ten bedrage van>>> €650>>>. Dat was inclusief>>> €45 >>>voor het doormeten van de aardpen. Omdat installatiewerk voor mij geen geheimen heeft, zag ik meteen dat de>>> rekening met een factor twintig>>> was vermenigvuldigd. Een aardlekschakelaar kost ongeveer drie tientjes; het erin zetten is een werkje van een minuut. Een hoofdschakelaar is bovendien alleen verplicht bij een>>> renovatie van de groepenkast,>>> en het bijplaatsen van een enkel los element in een bestaande kast is geen renovatie.

Enigszins samengevat:>>> ik kocht zelf de schakelaar en zette die erin.>>> Ik mailde Hoogenprijs dat ik hem de afgesproken>>> €45>>> voor de meetwerkzaamheden zou sturen en dat ik afzag van verdere diensten, omdat ik een en ander >>>zelf had uitgevoerd.>>>

Tot mijn verrassing ontving ik vrijwel direct van Hoogenprijs twee>>> A4’tjes e-mail aan verwensingen>>> waar de honden van brood van lustten. Het mannetje schold mij in zijn dupliek volkomen verrot. De vriendelijkste kwalificatie was die van>>> ‘oplichter’,>>> want ik had zijn masterplan>>> gestolen, >>>wat bestond uit het bijplaatsen van een aardlekschakelaar.
rationeel
1
Een vrijheidsstraf?

Het was bovendien onbestaanbaar, zo vervolgde de brief, dat ik zoiets zelf kon plaatsen. Ik had het uiteraard verkeerd gedaan, met zeer fatale gevolgen. Mijn huis zou tot de grond toe afbranden. De verzekering zou geen cent uitbetalen, want de brandweer, zo wist Hoogenprijs, zou in het onderhavige geval onmiddellijk de groepenkast controleren en vaststellen dat er zeer onlangs een aardlekschakelaar verkeerd in was gebeund. En door het ontbreken van een hoofdschakelaar had ik definitief mijn hoofd in de strop gelegd. Een vrijheidsstraf leek inmiddels het minste.

Bovendien – want de brief ging ademloos verder – was er ongetwijfeld een element van inferieure, goedkope kwaliteit ingezet, waar de firma Hoogenprijs uitsluitend werkte met het >>>Zwitsers/Zweedse merk ABB>>>. Wat overigens exact het merk was dat ik er zelf had ingezet, maar uit pure vredelievendheid besloot ik dat voor me houden.

Ik stuurde het mannetje €45 en vernam niets meer van hem. Ook van het waterleidingbedrijf hoorde ik niets meer nadat ik ze het meetrapport had opgestuurd, samen een foto van de inmiddels uitgebreide groepenkast. Bottom line: >>>je kunt de overheid trotseren,>>> maar helemaal gratis wordt het nooit en ze kunnen>>> erg onhartelijk tegen je doen>>>. Maar>>> tegenslag staalt het karakter.>>>

Jan Zandbergen is journalist.

www.sypwynia.nl/zorgopstand-legt-pold...

Zeer geestig verteld en ook nog zeer herkenbaar.
izdp
0
Er zit een goede waarschuwing in bovenstaand verhaal.
Want inderdaad werd de aarding ,ipv een aardpen, vaak deze gekoppeld aan de waterleiding.
Zo liftte de elektrische veiligheid mee op het water.
Door het vervangen van het metaal is de aarding foetsie.
Niet de schuld van het waterbedrijf.
Latere bouw en zeker projecten hebben meestal een centrale aardpen waar een blok huizen op aan is gesloten.
Ik heb overigens wel aardpennen, maar geen aardlekschakelaars.
Die verplichting is niet algemeen en ligt aan je installatie.
Geen hoofdzekering klopt niet in bovenstaand verhaal.
Daar zorgt de netwerkbeheerder voor en is door hun verzegeld.
Dus hij zal wat anders bedoelen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

rationeel schreef op 24 augustus 2019 12:16:

...
VNO-voorzitter>>> Hans de Boer>>> steunt de LTO-oproep. „Ik hou van natuur. Niet alleen om de vogels en vissen, maar ook omdat het ons >>>vestigingsklimaat>>> verbetert. Maar>>> we kunnen de boel niet zoals nu op slot zetten.”>>>

De Boer bepleit daarom een concentratie van natuurgebieden. >>>„Minder en groter.>>> Zodat we >>>elkaar niet in de weg zitten.”>>> Op de korte termijn geeft een lagere maximumsnelheid rond natuur mogelijk lucht. Ook stelt VNO ter>>> compensatie>>> voor >>>extra geld>>> vrij te maken voor natuurbeheer.

www.telegraaf.nl/nieuws/763214709/lap...

Ja, het probleem is: We zitten elkaar wel degelijk in de weg. Ons land is nl VOL...OVERVOL.
En het enige wat daaraan te doen is, is zorgen voor MINDER inwoners.

En ja, van de natuur willen we niet af, NIET met als argument omdat we van de natuur genieten als inidividuen, maar omdat de natuur een rechtmatige plaats mag opeisen.

En omdat het idee, dat economie moet groeien, middels een piramidespel dat om steeds meer mensen vraagt, zijn grenzen bereikt heeft. Sterker, er al ver voorbij is.

Het paaien van mensen en organisaties, met geld, dat steeds verder zijn waarde verliest trouwens en ook nog het bezit is van de burgers, een fooi uitdelen, om maar plannen door te drukken, is pervers. Het zou al voordat het ook maar geopperd wordt al afgeschoten moeten worden.
Ik vind dat het genieten van de natuur ook wel als argument mag meetellen. Verder helemaal mee eens.

Over de opstellers van dat stuk: Hans de Boer is elke discussie onwaardig, zegt @izdp. Zit wat in.
Die Calon is helemaal een beroepslobbyist. Hiervoor was hij directeur van Aedes. Af en toe deed hij de bijbehorende plichtmatige uitspraken, maar ik heb hem nooit echt fel gehoord over de mede door zijn PvdA-vriendjes in de regering uitgevonden en door Blok (VVD) gretig ingevoerde verhuurdersheffing.
Een belachelijke vorm van belasting, op geen enkele belastingfilosofie gebaseerd behalve het spekken van de schatkist. Mede oorzaak van de huidige woningnood onder jongeren.

Nu de staatsschuld bijna ongezond laag geworden is en de staatsrentes negatief zijn, is het een schandaal dat het kabinet olv de blokkeerfries Wopke Hoekstra deze heffing nog steeds in stand houdt. Volgend jaar gaan er van elke twaalf maanden sociale huur bijna vier maandhuren direct naar de fiscus (verhuurdersheffing + VpB + ATAD).
www.aedes.nl/artikelen/financi-n/fisc...
Te idioot voor woorden.

hirshi
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 24 augustus 2019 17:28:

[...]
Ik vind dat het genieten van de natuur ook wel als argument mag meetellen. Verder helemaal mee eens.

Over de opstellers van dat stuk: Hans de Boer is elke discussie onwaardig, zegt @izdp. Zit wat in.
Die Calon is helemaal een beroepslobbyist. Hiervoor was hij directeur van Aedes. Af en toe deed hij de bijbehorende plichtmatige uitspraken, maar ik heb hem nooit echt fel gehoord over de mede door zijn PvdA-vriendjes in de regering uitgevonden en door Blok (VVD) gretig ingevoerde verhuurdersheffing.
Een belachelijke vorm van belasting, op geen enkele belastingfilosofie gebaseerd behalve het spekken van de schatkist. Mede oorzaak van de huidige woningnood onder jongeren.

Nu de staatsschuld bijna ongezond laag geworden is en de staatsrentes negatief zijn, is het een schandaal dat het kabinet olv de blokkeerfries Wopke Hoekstra deze heffing nog steeds in stand houdt. Volgend jaar gaan er van elke twaalf maanden sociale huur bijna vier maandhuren direct naar de fiscus (verhuurdersheffing + VpB + ATAD).
www.aedes.nl/artikelen/financi-n/fisc...
Te idioot voor woorden.

De staatsschuld kan nooit ongezond laag zijn bij gratis geld (of geld toe!!)
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 24 augustus 2019 17:34:

[...]

De staatsschuld kan nooit ongezond laag zijn bij gratis geld (of geld toe!!)

Is bij "geld toe" meer schuld niet beter?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 23 augustus 2019 18:49:

[...]
...
Niet dat ik weet. De temperatuur van het diepere oceaanwater lijkt zeer constant te zijn. Of dat op een termijn van (vele) eeuwen ook zo is weet ik niet, maar dat zal een rol spelen bij de klimaatdiscussie vermoed ik.
...
Dit artikel zegt er wat meer over. Het is uit 2010, dus niet heel recent, maar toch interessant.
journals.ametsoc.org/doi/full/10.1175...
Hieronder enkele citaten, lichtelijk ingekort. Literatuurverwijzingen e.d. heb ik weggelaten.

“The deep ocean is ventilated by dense water sinking at high latitudes. North Atlantic Deep Water (NADW) is a mixture of water masses formed through deep convection processes in the Nordic and Labrador Seas. Antarctic Bottom Water (AABW) is formed by a complex interaction of water masses and physical processes, with varieties produced in the Weddell Sea, the Ross Sea, and the Adelie Coast.
NADW and AABW feed the deep and abyssal limbs of the global ocean circulation. “

“Recent studies have revealed property changes in AABW near its source regions. In the Weddell Sea, the deep water has warmed at a rate of 0.009°C yr-1 between 1990 and 1998, followed by a period of cooling .
In the Atlantic Ocean, the abyssal water in the Scotia Sea, Argentine Basin, and Brazil Basin—all fed by AABW originating from the Weddell Sea—has warmed over the past two decades. In the southeastern Indian Ocean, warming has been observed in the Australian–Antarctic Basin but little change has been seen to the north. The abyssal southwest and central Pacific basins have both significantly and widely warmed over the past two decades.
Furthermore, the upper 1000 m of the water column throughout much of the Southern Ocean has also warmed over the last few decades, apparently at a faster rate than the upper-ocean global mean.”

“Area-weighted d(Th)/dt profiles for the global and Southern Oceans emphasize that the deep warming rate in the Southern Ocean is much larger than that in the global ocean. Also, warming temperature trends remain strong to the bottom; contributions of abyssal warming to the heat budget decrease with increasing depth primarily because the area of the ocean decreases with increasing depth.
Comparing the global heat flux to the heat flux south of the SAF (Subantarctic Front) further emphasizes that the abyssal temperature changes contribute a statistically significant fraction of the observed global change in addition to the deep Southern Ocean warming. Above 4000 m almost all of the deep warming can be accounted for by warming in the Southern Ocean.”

N.B.
d(Th)/dt slaat op de stijging (of daling) van de potentiële temperatuur Th, in het artikel aangeduid met de Griekse hoofdletter Thèta (iex pikt die niet). Dat is een soort drukgecorrigeerde temperatuur, een thermodynamisch verfijninkje dat je verder mag vergeten.
Voor de grafieken en plaatjes verwijs ik naar het artikel zelf (helemaal achteraan).

In een volgende post meer over de energiebalans en de resulterende zeespiegelrijzing.

hirshi
0
quote:

gokker schreef op 24 augustus 2019 18:53:

[...]

Is bij "geld toe" meer schuld niet beter?
Zeker.

Daarom wordt er een fonds in het leven geroepen om met gratis geld rijksinvesteringen te verrichten.

Uiteraard komt dat ten goede van Nederlandse bedrijven.

Nu even puzzelen welke.
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 861,85 -3,51 -0,41% 16:01
AMX 923,00 -3,60 -0,39% 16:01
ASCX 1.182,71 -7,12 -0,60% 15:45
BEL 20 3.824,64 -1,94 -0,05% 16:01
Germany40^ 17.752,30 -85,10 -0,48% 16:00
US30^ 37.825,52 -187,94 -0,49% 15:35
US500^ 5.015,44 -33,81 -0,67% 15:46
Nasd100^ 17.290,06 -258,74 -1,47% 15:40
Japan225^ 37.523,47 -478,24 -1,26% 15:35
WTI 82,13 +0,05 +0,06% 16:00
Brent 87,09 +0,10 +0,11% 16:00
EUR/USD 1,0667 +0,0023 +0,22% 16:01
BTC/USD 64.933,27 +1.345,49 +2,12% 15:56
Gold spot 2.379,63 +0,26 +0,01% 16:01
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,580 +1,580 +1,80% 15:46
ABN AMRO BANK N.V. 15,755 +0,140 +0,90% 15:46
DSM FIRMENICH AG 103,400 +0,650 +0,63% 15:46
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.398,800 -43,800 -3,04% 15:46
ASMI 532,200 -12,600 -2,31% 15:46
KPN 3,313 -0,066 -1,95% 15:46

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront